Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-13, 17:46   #3631
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Odbieram suknię dwa dni przed ślubem, u Was jak to wygląda?
Odbieram jutro (12 dni przed).
Pani w salonie poleciła przymierzyć wtedy jeszcze w domu np. na kilka dni przed (pewnie zrobię to w świeta, bo suknia będzie u mamy), sprawdzić czy wszystko gra, żeby był jeszcze czas się ratować gdyby się okazało, że np. szef poszedł, albo coś się stało.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:51   #3632
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

myszą, mojakaren
Dziękuję . W środę będę w Gdyni, to zajdę do sklepu a butami tej firmy i poprzymierzam trochę

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Pani w salonie poleciła przymierzyć wtedy jeszcze w domu np. na kilka dni przed (pewnie zrobię to w świeta, bo suknia będzie u mamy), sprawdzić czy wszystko gra, żeby był jeszcze czas się ratować gdyby się okazało, że np. szef poszedł, albo coś się stało.
ale super
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:54   #3633
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Ja bym się nie mogła powstrzymać i chyba ciągle bym jej dotykała.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 17:54   #3634
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A co konkretnie chcesz wiedzieć?
Marzy mi się obrączka z białego złota, ewentualnie pójście z TŻ na kompromis i wzięcie obrączki biało-żółtej.

Jeden z jubilerów powiedział TŻ że obrączek mieszanych nie da się potem ewentualnie zmniejszyć.

Białe złoto, które jest rodowane trzeba co jakiś czas "odświeżać", czyli uzupełniać ubytki rodu. I tak się zastanawiam, czy by nie wziąć białego złota nierodowanego...... Czy oprócz względów wizualnych obrączka taka różni się czymś jeszcze np. jest mniej trwała?
Stary 2014-04-13, 17:59   #3635
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Ja bym się nie mogła powstrzymać i chyba ciągle bym jej dotykała.
I właśnie z tegoż powodu (i też tego by TŻ nie podglądał) od razu zawożę ją do Mamy.

Stary 2014-04-13, 17:59   #3636
Godzia_13
Raczkowanie

Mamy garnitur ( kolor szary), koszulę i spinki, wieczorem wrzucę fotki Tż
Stary 2014-04-13, 18:14   #3637
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Mamy garnitur ( kolor szary), koszulę i spinki, wieczorem wrzucę fotki Tż
czekamy czekamy!! My jeszcze muchę i spinki nabyć musimy
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:30   #3638
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Gratuluje wszystkich zakupow

Dziewczyny, prosze o rade

Szukamy z Tż oszczędności mamy sale zarezerwowana na 80 osob, ale min ilosc to 72, i tyle osob maks chcemy miec (co daje nam prąwie 2tysie oszczednosci juz). Jak wiecie nie bedziemy mieć video, mój strój jest po taniosci. Auta nie zaklepujemy bo mamy gratis w restauracji. I teraz sie zastanawiamy nad barmanem samego barmana mamy gratis, ale mamy wymyslec ile chcemy drinków i jakie, i oni nam zrobia liste alko i rzeczy, ktore trzeba kupić z moich obliczen wynika, ze na te alkohole, syropy i dodatki poszłoby ok 1000zł
Chcialam tez zaznaczyc ze w pakiecie mamy wódke i piwo b/o i boje sie troche jak beda te drinki, to wodki by malo poszło, a w końcu za to płacimy i to nie mało (245zl/os) dodatkowo bedziemy mogli tez zamawiać wino (35zl butelka, normalnie kosztuje 70 ale jest pycha ).
Doradzicie?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-04-13 o 18:31
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:31   #3639
Szczeperka
Wtajemniczenie

Ale pędzicie! Nadrobiłam ale po łebkach.
Gratuluję wszystkim załatwionych spraw

Co do Amelia Wedding - zamawiałam u nich księgę gości. Przyszła dokładnie taka, jak miała być ale mają sporo roboty bo robili mi ją prawie 3 tygodnie... Także radzę uzbroić się w cierpliwość jeśli ktoś u nich zamawia teraz

U nas postępy:
- odebraliśmy obrączki
- kupiłam suknię na poprawiny
- pończochy na ślub
- zebraliśmy potwierdzenia o przybyciu od większości gości - 70 osób już mamy pewnych
- kupiłam koszyk w którym świadek będzie roznosił wódkę i dekorację do niego
- i spinki do mankietów dla świadka w ramach podziękowania (niebieskie logo Apple)
- byłam na przymiarce sukni i umówiłam się na jej odbiór 14 dni przed ślubem

pysia1987 - jeśli zależy Wam na cięciu kosztów to może zrezygnujecie z barmana? Jeśli macie wino i wódkę w cenie to ludzie i tak będą mieli co pić. Zawsze możecie też zażyczyć sobie 3-4 rodzaje drinków i tylko do nich kupić składniki.

Ignaś 11.03.2016

Edytowane przez Szczeperka
Czas edycji: 2014-04-13 o 18:39
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:42   #3640
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Ale pędzicie! Nadrobiłam ale po łebkach.
Gratuluję wszystkim załatwionych spraw

Co do Amelia Wedding - zamawiałam u nich księgę gości. Przyszła dokładnie taka, jak miała być ale mają sporo roboty bo robili mi ją prawie 3 tygodnie... Także radzę uzbroić się w cierpliwość jeśli ktoś u nich zamawia teraz

U nas postępy:
- odebraliśmy obrączki
- pończochy na ślub
- zebraliśmy potwierdzenia o przybyciu od większości gości - 70 osób już mamy pewnych
- i spinki do mankietów dla świadka w ramach podziękowania (niebieskie logo Apple)

pysia1987 - jeśli zależy Wam na cięciu kosztów to może zrezygnujecie z barmana? Jeśli macie wino i wódkę w cenie to ludzie i tak będą mieli co pić. Zawsze możecie też zażyczyć sobie 3-4 rodzaje drinków i tylko do nich kupić składniki.
Wlasnie tak mialo byc tylko, ze mialo byc okolo 5rodzai. Obliczylismy, ze ok 50osob bedzie pilo drinki wiec chcielismy z kazdego drinku po 30szt. Nie wiem, moze ten 1000 zl to tak na wyrost, ale jednak kolorowe alkohole i syropy barmanskie sa dosc drogie

Wodke i piwo mamy w cenie, wino dodatkowo platne 35zl za butelke, ale wiem, ze napewno kilka osob bedzie pic (w tym ja, moja mama, chrzestna, siostra)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-04-13 o 18:45
Stary 2014-04-13, 18:43   #3641
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość

Szukamy z Tż oszczędności mamy sale zarezerwowana na 80 osob, ale min ilosc to 72, i tyle osob maks chcemy miec (co daje nam prąwie 2tysie oszczednosci juz). Jak wiecie nie bedziemy mieć video, mój strój jest po taniosci. Auta nie zaklepujemy bo mamy gratis w restauracji. I teraz sie zastanawiamy nad barmanem samego barmana mamy gratis, ale mamy wymyslec ile chcemy drinków i jakie, i oni nam zrobia liste alko i rzeczy, ktore trzeba kupić z moich obliczen wynika, ze na te alkohole, syropy i dodatki poszłoby ok 1000zł
Chcialam tez zaznaczyc ze w pakiecie mamy wódke i piwo b/o i boje sie troche jak beda te drinki, to wodki by malo poszło, a w końcu za to płacimy i to nie mało (245zl/os) dodatkowo bedziemy mogli tez zamawiać wino (35zl butelka, normalnie kosztuje 70 ale jest pycha ).
Doradzicie?
Ja bym chyba zupelnie zrezygnowala z barmana. Wydalabym raczej na wina. Z moich doswiadczen wynika ze jednak wodka i wino ciesza sie najwieksza popularnoscia a takie drinki pija pojedyncze osoby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:50   #3642
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

U nas postępy:
- odebraliśmy obrączki
- pończochy na ślub
pokaż wszystko!
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 18:52   #3643
czekooczekolada
Zakorzenienie

hej, byliśmy dziś z zaproszeniami 'w terenie'. w sumie u rodziny, która mieszka najdalej, bo ok 100 km w jedną strone. i kuzynka na 99% potwierdziła że będą, więc super ciotka z kuzynem jeszcze sie nie okreslili

anka1897
nie mam pojecia, bo ja jeszcze upatrzonej jako tako nie mam, wstępnie się rozglądam narazie super kiecka !

exist
ja bym olała jej osobe towarzyszącą i zostawiłabym jej lub teściom zapro dla niej. jeszcze skoro nie utrzymujecie z tym kolesiem kontaktow blizszych, to ani bym sie nie fatygowała

say-hello
płeć męska jakaś rozkojarzona widze w ostatnim czasie, nie wiedzą o bożym świecie
a say, ja mam prośbę jeszcze, mówiłaś że te buty z bialebuty Ci sie troche przetarły. mogłabys mi wysłać fotkę, bo chce zobaczyc jak to wygląda, czy da sie przymknąć na to oko jakby co

Kate Noir

mój mojego zawsze zauważy, bo sie poprostu nie odzywam

myha618
zaproszenie na fb ? ręce mi opadły.

Liana
ja tak samo robiłam, jak wiem że ktoś jest z kimś zaręczony to pytam ciotek/kuzynek jak się ta osoba nazywa, żeby wpisać ją po ludzku, skoro niebawem wkupi się w rodzine.. nazywanie narzeczonej/narzeczonego kogoś z rodziny osoba towarzyszącą jest dla mnie ignorancją i mnie to mega drażni

TysiaBB1989
gratuluje świadków !

wenedka
my wino stawiamy na osobnych stołach, na których niedaleko będą stały "automaty" ( nie wiem jak to nazwać, pojemniki z gorącą wodą ) na herbate i kawe. wina będą w niedalekim odstępie od tego

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-13, 18:57   #3644
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Doradzicie?
Zdecydowanie zrezygnowałabym z barmana.
Wychodzę z założenia, że jak ktoś może sobie pozwolić to ok. fajnie.. będzie barman pewnie część gości napije się drinków, ale.. nie będzie barmana to nikt marudzić nie będzie i przy trzech rodzajach alko (wódka, wino, piwo) nie sądzę by był ktoś kto nie będzie miał co pić. Ewentualnie można np. kupić jeszcze jakiś rodzaj alkohol który goście lubią - u nas np. będzie whisky bo wiemy, że minimum 1/3 gości lubi i na pewno chętnie się napije - my również.
Jednocześnie: dogadałabym się z salą i sama kupiła wina - 35zł butelka to na prawdę dużo.

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-04-13 o 18:59
Stary 2014-04-13, 19:04   #3645
Opiumalfa
Zakorzenienie

Hej wam po drzemce

Cale szczescie to nie byla fryzjerka, ktora mam na slub, ufff

Kate - to jest model ktory wybralam z Akcesu.
http://www.akcesdance.pl/ttd/view.php?m=77
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 19:04   #3646
fascinata
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość

wenedka
my wino stawiamy na osobnych stołach, na których niedaleko będą stały "automaty" ( nie wiem jak to nazwać, pojemniki z gorącą wodą ) na herbate i kawe. wina będą w niedalekim odstępie od tego
My wino będziemy mieć chyba na stołach - po jednej butelce z każdego rodzaju. Ciasto będzie chyba na stoliku z kawą i herbatą. Zastanawiam się tylko co z owocami - na stołach czy osobno tam gdzie ciasta?
Stary 2014-04-13, 19:05   #3647
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Zdecydowanie zrezygnowałabym z barmana.
Wychodzę z założenia, że jak ktoś może sobie pozwolić to ok. fajnie.. będzie barman pewnie część gości napije się drinków, ale.. nie będzie barmana to nikt marudzić nie będzie i przy trzech rodzajach alko (wódka, wino, piwo) nie sądzę by był ktoś kto nie będzie miał co pić. Ewentualnie można np. kupić jeszcze jakiś rodzaj alkohol który goście lubią - u nas np. będzie whisky bo wiemy, że minimum 1/3 gości lubi i na pewno chętnie się napije - my również.
Jednocześnie: dogadałabym się z salą i sama kupiła wina - 35zł butelka to na prawdę dużo.
Na sale w ogóle nie można wnosic swojego alkoholu wiec albo sie kupuje u nich...albo no pytałam, czy mozna swoje wino i nie ma takiej mozliwosci. To wino, ktore jest za 35zł normalne w ich menu jest za 70zl/butelka. Pilismy po lampce jak bylismy podpisac umowe, wiec potwierdzam, ze bardzo dobre
Poza tym jakby mieli nam dowalic jakims korkowym to pewnie by wyszło na to samo
No i whiskey tez swojego nie mozemy wnieść
Dziwne to, no ale...zycie. Umowa podpisana, klamka zapadła.

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-04-13, 19:11   #3648
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Na sale w ogóle nie można wnosic swojego alkoholu wiec albo sie kupuje u nich...albo no pytałam, czy mozna swoje wino i nie ma takiej mozliwosci. To wino, ktore jest za 35zł normalne w ich menu jest za 70zl/butelka. Pilismy po lampce jak bylismy podpisac umowe, wiec potwierdzam, ze bardzo dobre
Poza tym jakby mieli nam dowalic jakims korkowym to pewnie by wyszło na to samo
No i whiskey tez swojego nie mozemy wnieść
Dziwne to, no ale...zycie. Umowa podpisana, klamka zapadła.
Ale już alko dla barmana możecie kupić i wnieś? Cwaniaczki.

Osobiście omijałam sale z takimi obwarowaniami szerokim łukiem.

Stary 2014-04-13, 19:15   #3649
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Kate - to jest model ktory wybralam z Akcesu.
http://www.akcesdance.pl/ttd/view.php?m=77
to jest chyba ten sam http://www.akces2.com/elena-buty-damskie-do-slubu.html ? Daj znać czy wygodne jak dojdą Na jaką kolorystykę się zdecydowałaś?
Stary 2014-04-13, 19:18   #3650
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Ale już alko dla barmana możecie kupić i wnieś? Cwaniaczki.

Osobiście omijałam sale z takimi obwarowaniami szerokim łukiem.

Czytalismy umowe, czyli wiedzielismy na co sie decydujemy w sumie. Ale fakt, ze troche nie przemyslelismy. Ale z drugiej strony kazdy kto tam organizowal wesele był mega zadowolony. I w necie same pozytywne opinie. Takze wlasciwie nic innego nam nie zostaje jak liczyc na to, ze bedzie fajnie mimo wszystko

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-04-13, 19:23   #3651
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
My wino będziemy mieć chyba na stołach - po jednej butelce z każdego rodzaju. Ciasto będzie chyba na stoliku z kawą i herbatą. Zastanawiam się tylko co z owocami - na stołach czy osobno tam gdzie ciasta?
my i owoce i ciasta mamy normalnie na stołach
nie dawałabym owoców oddzielnie - ktos będzie chciał sobie wziąć kiść winogrono i będzie leciał przez pół sali po nie ? zanim wróci to zje przez droge ja owoców np jem dużo i lubie je miec pod reka

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-13, 19:24   #3652
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
pokaż wszystko!
Na zdjęciach obrączki, suknia (zdjęcie katalogowe i moje na wieszaku - suknia jest jasno-różowa z białą podszewką, dużo jaśniejsza na żywo niż na moich zdjęciach - wybaczcie zdjęcia na szybko), spinki do mankietów i pończochy.

Koszyk na wódkę pokażę jak go ozdobię

Zdjęć z przymiarki nie mam ponieważ na razie miałam jedynie upinaną i dopasowywaną podszewkę a nie całość sukni. Wierzchnich warstw nawet jeszcze nie było bo to dopiero pierwsza przymiarka a suknie szyją mi od podstaw :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00424.jpg (86,7 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00427.jpg (100,6 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1981902_568233786608645_605716812_n.jpg (35,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00421.jpg (90,9 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00429.jpg (113,1 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4068214077.jpg (17,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 00000988.jpg (55,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00428.jpg (92,1 KB, 77 załadowań)

Ignaś 11.03.2016
Stary 2014-04-13, 19:28   #3653
czekooczekolada
Zakorzenienie

a właśnie ! oglądaliśmy dziś obrączki, i na 99% bierzemy klasyczne, ja 4 mm a Tż 5mm. ja mam rozmiar 13, ew 14 a Tż 29 teraz czekamy tylko na przypływ gotówki i idziemy zamawiać

🤍

Stary 2014-04-13, 19:31   #3654
Lusiija
Zadomowienie

Zauważyłam że niektóre z Was maja tak fajnie wypisane wszystko tzn co już zrobiły a co nie chciałabym sama cos takiego przygotowac. Któraś wie ze ma wszystko zapisane i chciałaby się podzielić czym ulatwilaby mi sprawę ??

Ja na razie robie to o czym pamiętam lecz mam wrażenie ze nie o wszystkim pomyślałam

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 19:38   #3655
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a właśnie ! oglądaliśmy dziś obrączki, i na 99% bierzemy klasyczne, ja 4 mm a Tż 5mm. ja mam rozmiar 13, ew 14 a Tż 29 teraz czekamy tylko na przypływ gotówki i idziemy zamawiać
Ja mam rozmiar 11 a Tż 29 więc rozumiem co czujesz Moja ma 5 mm a jego 6 mm (bo stwierdziłam że nie chcę węższej -przynajmniej na szerokości zyskam więcej złota niż na rozmiarze)
Moja ma też mały brylancik, który jest osadzony w formie kwiatka

pysia1987 - na Twoim miejscu na pewno zrezygnowałabym z barmana. Oszczędzicie

Ignaś 11.03.2016

Edytowane przez Szczeperka
Czas edycji: 2014-04-13 o 19:40
Stary 2014-04-13, 19:38   #3656
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Zauważyłam że niektóre z Was maja tak fajnie wypisane wszystko tzn co już zrobiły a co nie chciałabym sama cos takiego przygotowac. Któraś wie ze ma wszystko zapisane i chciałaby się podzielić czym ulatwilaby mi sprawę ??

Ja na razie robie to o czym pamiętam lecz mam wrażenie ze nie o wszystkim pomyślałam
Moja lista

ZROBIONE:
USC
Suknia
Biżuteria
Buty
Makijaż (ustalona godzina)
Fryzjer (ustlona godzina)
Scenariusz wesela (jesteśmy po spotkaniu z managerem i mamy właściwie wszystkie ustalenia poza ostateczną liczbą gości (w tym dzieci) i liczbą pokoi
Zebrane zdjęcia do prezentacji
Alkohol (bez win musujących)
Drewniane litery na stół młodych
Zaproszeni goście
Spinki do koszuli TŻ (jego Tata dał mu swoje ślubne )
Piosenka na pierwszy taniec
Bolerko
Ozdoba do włosów
Weselni goście zaproszeni
Obrączki
Koszyczki ratunkowe i ich wyposażenie
Bukiet, butonierki, bransoletka dla świadkowej, kwiaty na salę i na auto
Auto
Pończochy
Bielizna ślubna
Ustalony tort
Ustalone ostateczne menu, menu dla dzieci i przekazane info o pokojach dla gości
Garnitur
Buty TŻ
Pasek
Koszule x2
Krawat
Skarpety
Tort
Wyczyszczone spinki do koszuli TŻ
Wina musujące
Makijaż próbny
Bieliznę na noc/poranek poślubny
Potwierdzenia gości
Pomalowane drewniane litery
Winietki - pliki do druku

Do zrobienia:
- Wydrukować winietki i tablice rozsadzenia gości
- Ostateczna przymiarka i odbiór sukni
- Bielizna dla Pana Młodego
- Krawat dla Świadka
- Zrobisz szklaneczki z kryształkami
- Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć
- Pożyczyć łańcuszek do zawieszki
- Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejście, piosenka na tort, zakazane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )
- Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami
- Usadzić gości na sali
- Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości
- Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę - w piątek
- Zrobić hybrydy - w piątek przed ślubem
- Fryzjer - TŻ - w czwartek
- Koszyk i skrzynka na wina
- Drobne zakupy: agrafki

Stary 2014-04-13, 19:41   #3657
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
piękne buty! i z tą zniżką na pewno się opłaciło
dzięki oj opłaciło się, i cieszę się że i mamcia się załapała! Ma bardzo podobne do moich, tyle że bez piety
Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Ewaden sliczne buty, zwlaszcza kolor czasem zaluje, ze nie bede miala obcasow, wlasnie patrzac na te Twoje przezywam ta chwile

Dziewczyny, bylam dzis w Primarku i znalazlam takie o to pudeleczko

Wykorzystam na obraczki tylko poduszeczke do srodka musze dorbic kosztowalo cale £3
dzięki
ja Tobie zazdraszczam pudełeczka! śliczne!
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Widzę, że mamy podobne doświadczenia Na szczęście u mnie była to zupełnie obca osoba
Mogę się później odezwać w sprawie tekstu zaproszenia?
O tak, podobne!
Jasne że możesz
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 19:42   #3658
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Moja lista

ZROBIONE:
USC
Suknia
Biżuteria
Buty
Makijaż (ustalona godzina)
Fryzjer (ustlona godzina)
Scenariusz wesela (jesteśmy po spotkaniu z managerem i mamy właściwie wszystkieustalenia poza ostateczną liczbą gości (w tym dzieci) i liczbą pokoi
Zebrane zdjęcia do prezentacji
Alkohol(bez win musujących)
Drewniane litery na stół młodych
Zaproszeni goście
Spinki do koszuli TŻ (jego Tata dał mu swoje ślubne )
Piosenka na pierwszy taniec
Bolerko
Ozdoba do włosów
Weselni goście zaproszeni
Obrączki
Koszyczki ratunkowe i ich wyposażenie
Bukiet, butonierki, bransoletka dla świadkowej, kwiaty na salę i na auto
Auto
Pończochy
Bielizna ślubna
Ustalony tort
Ustalone ostateczne menu, menu dla dzieci i przekazane info o pokojach dla gości
Garnitur
Buty TŻ
Pasek
Koszule x2
Krawat
Skarpety
Tort
Wyczyszczone spinki do koszuli TŻ
Wina musujące
Makijaż próbny
Bieliznę na noc/poranek poślubny
Potwierdzenia gości
Pomalowane drewniane litery
Winietki - pliki do druku

Do zrobienia:
- Wydrukować winietki i tablice rozsadzenia gości
- Ostateczna przymiarka i odbiór sukni
- Bielizna dla Pana Młodego
- Krawat dla Świadka
- Zrobisz szklaneczki z kryształkami
- Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć
- Pożyczyć łańcuszek do zawieszki
- Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejście, piosenka na tort, zakazane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, )
- Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami
- Usadzić gości na sali
- Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości
- Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę - w piątek
- Zrobić hybrydy - w piątek przed ślubem
- Fryzjer - TŻ - w czwartek
- Koszyk i skrzynka na wina
- Drobne zakupy: agrafki
Dziękuję bardzo jesteś Kochana

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-13, 19:45   #3659
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Na zdjęciach obrączki, suknia (zdjęcie katalogowe i moje na wieszaku - suknia jest jasno-różowa z białą podszewką, dużo jaśniejsza na żywo niż na moich zdjęciach - wybaczcie zdjęcia na szybko), spinki do mankietów i pończochy.

Koszyk na wódkę pokażę jak go ozdobię
będziemy mieć takie same obrączki
Gdzie kupiłaś sukienkę na poprawiny i za ile?
Stary 2014-04-13, 19:50   #3660
say-hello
Zakorzenienie

Czekolada, jutro postaram się wysłać ci te zdjęcia, teraz po ciemku juz i tak nic nie widać. Ale gdybym zapomniała to sie przypomnij
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości