|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Odbieram jutro (12 dni przed).
![]() Pani w salonie poleciła przymierzyć wtedy jeszcze w domu np. na kilka dni przed (pewnie zrobię to w świeta, bo suknia będzie u mamy), sprawdzić czy wszystko gra, żeby był jeszcze czas się ratować gdyby się okazało, że np. szef poszedł, albo coś się stało.
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
myszą, mojakaren
Dziękuję . W środę będę w Gdyni, to zajdę do sklepu a butami tej firmy i poprzymierzam trochę Cytat:
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3634 |
|
Raczkowanie
|
Marzy mi się obrączka z białego złota, ewentualnie pójście z TŻ na kompromis i wzięcie obrączki biało-żółtej.
Jeden z jubilerów powiedział TŻ że obrączek mieszanych nie da się potem ewentualnie zmniejszyć. Białe złoto, które jest rodowane trzeba co jakiś czas "odświeżać", czyli uzupełniać ubytki rodu. I tak się zastanawiam, czy by nie wziąć białego złota nierodowanego...... Czy oprócz względów wizualnych obrączka taka różni się czymś jeszcze np. jest mniej trwała?
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
I właśnie z tegoż powodu (i też tego by TŻ nie podglądał) od razu zawożę ją do Mamy.
|
|
#3636 |
|
Raczkowanie
|
Mamy garnitur ( kolor szary), koszulę i spinki, wieczorem wrzucę fotki Tż
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje wszystkich zakupow
![]() Dziewczyny, prosze o rade ![]() Szukamy z Tż oszczędności mamy sale zarezerwowana na 80 osob, ale min ilosc to 72, i tyle osob maks chcemy miec (co daje nam prąwie 2tysie oszczednosci juz). Jak wiecie nie bedziemy mieć video, mój strój jest po taniosci. Auta nie zaklepujemy bo mamy gratis w restauracji. I teraz sie zastanawiamy nad barmanem samego barmana mamy gratis, ale mamy wymyslec ile chcemy drinków i jakie, i oni nam zrobia liste alko i rzeczy, ktore trzeba kupić z moich obliczen wynika, ze na te alkohole, syropy i dodatki poszłoby ok 1000zł ![]() Chcialam tez zaznaczyc ze w pakiecie mamy wódke i piwo b/o i boje sie troche jak beda te drinki, to wodki by malo poszło, a w końcu za to płacimy i to nie mało (245zl/os) dodatkowo bedziemy mogli tez zamawiać wino (35zl butelka, normalnie kosztuje 70 ). Doradzicie?
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-13 o 18:31 |
|
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale pędzicie!
Nadrobiłam ale po łebkach.Gratuluję wszystkim załatwionych spraw Co do Amelia Wedding - zamawiałam u nich księgę gości. Przyszła dokładnie taka, jak miała być ale mają sporo roboty bo robili mi ją prawie 3 tygodnie... Także radzę uzbroić się w cierpliwość jeśli ktoś u nich zamawia teraz U nas postępy: - odebraliśmy obrączki - kupiłam suknię na poprawiny - pończochy na ślub - zebraliśmy potwierdzenia o przybyciu od większości gości - 70 osób już mamy pewnych - kupiłam koszyk w którym świadek będzie roznosił wódkę i dekorację do niego - i spinki do mankietów dla świadka w ramach podziękowania (niebieskie logo Apple) - byłam na przymiarce sukni ![]() pysia1987 - jeśli zależy Wam na cięciu kosztów to może zrezygnujecie z barmana? Jeśli macie wino i wódkę w cenie to ludzie i tak będą mieli co pić. Zawsze możecie też zażyczyć sobie 3-4 rodzaje drinków i tylko do nich kupić składniki.
Edytowane przez Szczeperka Czas edycji: 2014-04-13 o 18:39 |
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, ze mialo byc okolo 5rodzai. Obliczylismy, ze ok 50osob bedzie pilo drinki wiec chcielismy z kazdego drinku po 30szt. Nie wiem, moze ten 1000 zl to tak na wyrost, ale jednak kolorowe alkohole i syropy barmanskie sa dosc drogie ![]() Wodke i piwo mamy w cenie, wino dodatkowo platne 35zl za butelke, ale wiem, ze napewno kilka osob bedzie pic (w tym ja, moja mama, chrzestna, siostra) Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-13 o 18:45 |
|
|
|
|
#3641 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
hej, byliśmy dziś z zaproszeniami 'w terenie'. w sumie u rodziny, która mieszka najdalej, bo ok 100 km w jedną strone. i kuzynka na 99% potwierdziła że będą, więc super
ciotka z kuzynem jeszcze sie nie okreslili anka1897 nie mam pojecia, bo ja jeszcze upatrzonej jako tako nie mam, wstępnie się rozglądam narazie super kiecka !exist ja bym olała jej osobe towarzyszącą i zostawiłabym jej lub teściom zapro dla niej. jeszcze skoro nie utrzymujecie z tym kolesiem kontaktow blizszych, to ani bym sie nie fatygowała ![]() say-hello płeć męska jakaś rozkojarzona widze w ostatnim czasie, nie wiedzą o bożym świecie ![]() a say, ja mam prośbę jeszcze, mówiłaś że te buty z bialebuty Ci sie troche przetarły. mogłabys mi wysłać fotkę, bo chce zobaczyc jak to wygląda, czy da sie przymknąć na to oko jakby co ![]() Kate Noir mój mojego zawsze zauważy, bo sie poprostu nie odzywam ![]() myha618 zaproszenie na fb ? ręce mi opadły.Liana ja tak samo robiłam, jak wiem że ktoś jest z kimś zaręczony to pytam ciotek/kuzynek jak się ta osoba nazywa, żeby wpisać ją po ludzku, skoro niebawem wkupi się w rodzine.. nazywanie narzeczonej/narzeczonego kogoś z rodziny osoba towarzyszącą jest dla mnie ignorancją i mnie to mega drażni ![]() TysiaBB1989 gratuluje świadków ! ![]() wenedka my wino stawiamy na osobnych stołach, na których niedaleko będą stały "automaty" ( nie wiem jak to nazwać, pojemniki z gorącą wodą ) na herbate i kawe. wina będą w niedalekim odstępie od tego
|
|
#3644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wychodzę z założenia, że jak ktoś może sobie pozwolić to ok. fajnie.. będzie barman pewnie część gości napije się drinków, ale.. nie będzie barmana to nikt marudzić nie będzie i przy trzech rodzajach alko (wódka, wino, piwo) nie sądzę by był ktoś kto nie będzie miał co pić. Ewentualnie można np. kupić jeszcze jakiś rodzaj alkohol który goście lubią - u nas np. będzie whisky bo wiemy, że minimum 1/3 gości lubi i na pewno chętnie się napije - my również. Jednocześnie: dogadałabym się z salą i sama kupiła wina - 35zł butelka to na prawdę dużo.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2014-04-13 o 18:59 |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Hej wam po drzemce
![]() Cale szczescie to nie byla fryzjerka, ktora mam na slub, ufff ![]() Kate - to jest model ktory wybralam z Akcesu. http://www.akcesdance.pl/ttd/view.php?m=77 |
|
|
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
My wino będziemy mieć chyba na stołach - po jednej butelce z każdego rodzaju. Ciasto będzie chyba na stoliku z kawą i herbatą. Zastanawiam się tylko co z owocami - na stołach czy osobno tam gdzie ciasta?
|
#3647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec albo sie kupuje u nich...albo no pytałam, czy mozna swoje wino i nie ma takiej mozliwosci. To wino, ktore jest za 35zł normalne w ich menu jest za 70zl/butelka. Pilismy po lampce jak bylismy podpisac umowe, wiec potwierdzam, ze bardzo dobre Poza tym jakby mieli nam dowalic jakims korkowym to pewnie by wyszło na to samo ![]() No i whiskey tez swojego nie mozemy wnieść ![]() Dziwne to, no ale...zycie. Umowa podpisana, klamka zapadła. |
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście omijałam sale z takimi obwarowaniami szerokim łukiem.
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na jaką kolorystykę się zdecydowałaś?
|
|
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalismy umowe, czyli wiedzielismy na co sie decydujemy w sumie. Ale fakt, ze troche nie przemyslelismy. Ale z drugiej strony kazdy kto tam organizowal wesele był mega zadowolony. I w necie same pozytywne opinie. Takze wlasciwie nic innego nam nie zostaje jak liczyc na to, ze bedzie fajnie mimo wszystko
|
|
|
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dawałabym owoców oddzielnie - ktos będzie chciał sobie wziąć kiść winogrono i będzie leciał przez pół sali po nie ? zanim wróci to zje przez droge ja owoców np jem dużo i lubie je miec pod reka
|
|
|
#3652 |
|
Wtajemniczenie
|
Na zdjęciach obrączki, suknia (zdjęcie katalogowe i moje na wieszaku - suknia jest jasno-różowa z białą podszewką, dużo jaśniejsza na żywo niż na moich zdjęciach - wybaczcie zdjęcia na szybko), spinki do mankietów i pończochy.
Koszyk na wódkę pokażę jak go ozdobię ![]() Zdjęć z przymiarki nie mam ponieważ na razie miałam jedynie upinaną i dopasowywaną podszewkę a nie całość sukni. Wierzchnich warstw nawet jeszcze nie było bo to dopiero pierwsza przymiarka a suknie szyją mi od podstaw :P
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
a właśnie ! oglądaliśmy dziś obrączki, i na 99% bierzemy klasyczne, ja 4 mm a Tż 5mm. ja mam rozmiar 13, ew 14 a Tż 29
|
|
#3654 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam że niektóre z Was maja tak fajnie wypisane wszystko tzn co już zrobiły a co nie
chciałabym sama cos takiego przygotowac. Któraś wie ze ma wszystko zapisane i chciałaby się podzielić czym ulatwilaby mi sprawę ?? Ja na razie robie to o czym pamiętam lecz mam wrażenie ze nie o wszystkim pomyślałam ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#3655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja ma też mały brylancik, który jest osadzony w formie kwiatka pysia1987 - na Twoim miejscu na pewno zrezygnowałabym z barmana. Oszczędzicie
Edytowane przez Szczeperka Czas edycji: 2014-04-13 o 19:40 |
|
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ZROBIONE: USC Suknia Biżuteria Buty Makijaż (ustalona godzina) Fryzjer (ustlona godzina) Scenariusz wesela (jesteśmy po spotkaniu z managerem i mamy właściwie wszystkie ustalenia poza ostateczną liczbą gości (w tym dzieci) i liczbą pokoi Zebrane zdjęcia do prezentacji Alkohol (bez win musujących) Drewniane litery na stół młodych Zaproszeni goście Spinki do koszuli TŻ (jego Tata dał mu swoje ślubne ) Piosenka na pierwszy taniec Bolerko Ozdoba do włosów Weselni goście zaproszeni Obrączki Koszyczki ratunkowe i ich wyposażenie Bukiet, butonierki, bransoletka dla świadkowej, kwiaty na salę i na auto Auto Pończochy Bielizna ślubna Ustalony tort Ustalone ostateczne menu, menu dla dzieci i przekazane info o pokojach dla gości Garnitur Buty TŻ Pasek Koszule x2 Krawat Skarpety Tort Wyczyszczone spinki do koszuli TŻ Wina musujące Makijaż próbny Bieliznę na noc/poranek poślubny Potwierdzenia gości Pomalowane drewniane litery Winietki - pliki do druku Do zrobienia: - Wydrukować winietki i tablice rozsadzenia gości - Ostateczna przymiarka i odbiór sukni - Bielizna dla Pana Młodego - Krawat dla Świadka - Zrobisz szklaneczki z kryształkami - Wyjściowe parasolki – kupi lub pożyczyć - Pożyczyć łańcuszek do zawieszki - Ustalić szczegóły z DJ/FOTO (pierwszy taniec, piosenka na wejście, piosenka na tort, zakazane piosenki, zakazane przyśpiewki , czego nie fotografować, sesja po ślubie, ) - Ustalić szczegóły dot. godzin i organizacji dnia ślubu z rodzicami i świadkami - Usadzić gości na sali - Przekazać informację o ostatecznej liczbie gości - Przygotować kosmetyczkę, ubrania i buty na niedzielę oraz wszystkie potrzebne rzeczy na sobotę i niedzielę - w piątek - Zrobić hybrydy - w piątek przed ślubem - Fryzjer - TŻ - w czwartek - Koszyk i skrzynka na wina - Drobne zakupy: agrafki
|
|
|
#3657 | ||
|
Raczkowanie
|
dzięki
oj opłaciło się, i cieszę się że i mamcia się załapała! Ma bardzo podobne do moich, tyle że bez pietyCytat:
ja Tobie zazdraszczam pudełeczka! śliczne! Cytat:
![]() Jasne że możesz |
||
|
|
|
#3658 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesteś Kochana ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
|
#3659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzie kupiłaś sukienkę na poprawiny i za ile? |
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolada, jutro postaram się wysłać ci te zdjęcia, teraz po ciemku juz i tak nic nie widać. Ale gdybym zapomniała to sie przypomnij
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

. W środę będę w Gdyni, to zajdę do sklepu a butami tej firmy i poprzymierzam trochę 

mamy sale zarezerwowana na 80 osob, ale min ilosc to 72, i tyle osob maks chcemy miec (co daje nam prąwie 2tysie oszczednosci juz). Jak wiecie nie bedziemy mieć video, mój strój jest po taniosci. Auta nie zaklepujemy bo mamy gratis w restauracji. I teraz sie zastanawiamy nad barmanem
). 
Nadrobiłam ale po łebkach.
tylko, ze mialo byc okolo 5rodzai. Obliczylismy, ze ok 50osob bedzie pilo drinki wiec chcielismy z kazdego drinku po 30szt. Nie wiem, moze ten 1000 zl to tak na wyrost, ale jednak kolorowe alkohole i syropy barmanskie sa dosc drogie