|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
dziś zakupiliśmy laktator, bo wolałabym dokarmiać moim niż mm do kompletu brakuje podgrzewacza - znacie taki, który jest i do domu i do samochodu i trzyma długo temperaturę? mamy podłużne mieszkanie i od pokoju do kuchni spora, wąska droga - póki jest mąż nie ma problemu, ja z Młodym a on idzie podgrzać co nieco, ale jak zostaniemy sami.. będzie problem wczoraj mówiłam Młodemu "bądź grzeczny, bo będą goście" i BYŁ! jak aniołek tylko goście wyszli był bulwers - bo o ile przy gościach cyca possał porządnie, tak jak sobie pojechali to już otwierał dzioba, ale nie zamykał, albo mu właśnie wypadał i nie mógł złapać
|
|
|
#3902 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i ja. tzn swiadomie bo nieswiadomie to usmiecha sie od 1 dnia ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sliczna A ja dzis mialam maly maraton z Niuśką. Wyszłam z nią na spacer a potem w te pędy zwiewałam przed deszczem. Nie ma co, Niuśka dba o moją kondycję . A ogolnie to najchetniej nie schodzilaby z rąk. Dziś ledwie się wykąpałam, zresztą w olejku który podobno 'przywraca siły witalne' - mi jakoś nie przywrócił .
|
|
#3903 |
|
Raczkowanie
|
Pytanie do mam karmiących piersią:
Czym jest pęcherzyk wypełniony przezroczysta cieczą na czubku sutka po karmieniu i jak sobie z tym poradzić? wyskakuje po każdym karmieniu, straszny ból to powoduje podczas karmienia takie jakby igły w sutku. Coś mi się przytkało czy co
|
#3904 | |||
|
Rozeznanie
|
rzeczywiście podobna do Twojego avatara
![]() powodzenia!! ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- też mi się 'wydaje' około 100zł---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
b. miło z ich strony ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3905 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jest odpowiednie miejsce na jęczenie, ale życzę by było jak najmniej okazji do tego Z każdą godziną będzie coraz lepiej, a jutro to już w ogóle będziecie razem, pokarmicie się i Julia zakocha się w mamie ![]() Cytat:
) jutro mamy kontrolę, oby ominęło nas solarium. Trzymam kciuki za Was i skopcie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
słodkie to, choć przy cycu nocą kiedy człowiek chce jak najszybciej nakarmić jest to uciążliwe. Od jutra pozostaję sama z synem
|
||||
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki piszę ale podczytuję Was od początku, tylko jakoś okazji do przyłączenia się nie było. Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, a nierozpakowanym życzę powodzenia Sama zostałam mamą tydzień temu i oswajam się z nową sytuacją.Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieci mają odparzenia? Nam zaczerwieniła się pupa i jakoś nic nie pomaga po jakim czasie zwykle to schodzi? czy kąpiel w krochmalu pomaga?I jeszcze jedna prośba, czy ma ktoś może wzór do podania o roczny macierzyński? Bardzo bym była wdzięczna za podzielenie się takim pismem. I jeszcze jedno pytanie, zapisałyście dzieci na kontrole bioderek? jak z terminami na NFZ, żadnych problemów? - szczególnie dziewczyn z Warszawy dotyczy to pytanie? Pozdrowienia |
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do gości, to mój też przy ludziach wstydu nie robi i udaje takiego aniołka Jak go kładę na brzuchu to po chwili ryk, a jak położna była i wzięła go na brzuszek to jeszcze wielce zadowolonego udawał ![]() No własnie, kiedy się spodziewać tego pierwszego świadomego uśmiechu Bo Gucio uśmiecha się trochę jak jest zadowolony np w trakcie zabawy, ale tak żeby uśmiechnał się całkiem do mnie to wciąż czekam...Margo - fajny bobas, też mam takie zdjęcia ![]() Olakola - dobrze że już bez respiratora, teraz będzie już z górki. A ja mam dziewczyny znów problem. Gabryś dzisiaj przechodzi samego siebie. Zaczęło się w południe, wypił 120 ml, nie usnął tylko nadal szukał, no więc dostał jeszcze 30 ml. Myślałam że pośpi dłużej, pojechaliśmy na działkę i po 3 godzinach od karmienia wracaliśmy na sygnale do domu bo już był głodny. Teraz wieczorem to samo. Dostał butlę 150 ml, zjadł ok 130 ml i zasnął, po niecałej godzinie obudził się i płacz, rączki wkłada do buzi i wygląda na głodnego. Udało się nam go jakoś ululać. Przy kp to wiadomo że karmi się na żądanie, no ale przy mm? Co robić w takiej sytuacji jak po godzinie obudzi się i znów jest głodny. Pierwszy raz nam się zdarzyła taka sytuacja, bo zawsze po jedzeniu ok godz. 20 zasypiał w najmocniejszy sen i spał po 4-5 godzin.
05.03.2014. - Gabryś Edytowane przez ag9 Czas edycji: 2014-04-13 o 21:11 |
|
|
|
|
#3909 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
A bazylie pewnie tez bralam jako przyprawe ![]() Cytat:
Cytat:
A na kontrole bioderek zapisalam i z terminem na NFZ byl maly problem, ale ja nie z W-wy. |
|||
|
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Cytat:
U nas pojawiło sie odparzenie więc teraz sporo wietrzymy i smarujemy bephantenem. Po 2 dniach juz prawie nie ma śladu. Prześlij mi maila na priv to wysle Ci wniosek który mam. Co do bioderek to my sie zapisalismy i termin był za 6 tygodni czyli jakoś w 7 będziemy mieli wizyte. Edytowane przez tygrysek83 Czas edycji: 2014-04-13 o 21:10 |
|
|
|
|
#3911 | |
|
Moderator
|
Cytat:
I polozna mowi "prosze go czesto klasc na brzuszku bo widac ze lubi" - nawet mi sie jej nie chce z bledu wyprowadzac
|
|
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Lutien
Olakola będzie dobrze :-* ślicznaAgunia odpoczywaj póki możesz :-* Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Opowiedz coś o sobie, dzieciaczku i zapraszamy do dyskusji ![]() Co do odparzen narazie nie mamy ale dużo wietrz pupe i może spróbuj innych pieluszek bo u nas zaczerwieniła się pupa po babydreamach Co do bioderek to chyba zależy od dzielnicy ja jestem z Bródna i wizytę mam na koniec kwietnia bo coś się zwolnilo a zapisywałam 7 kwietnia. Tyle że musisz pamiętać by od pediatry wziąść skierowanie Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia bede mogła zobaczyć jak włącze komputer.
Cytat:
bardzo sie cieszę że już kąpieli ![]() Po porodzie przez jakieś 3-4doi miałam spuchniete stopy,kostki jak balony. I palce też spuchniete. Już przed porodem mi sie zaczęło i o ile że stóp zeszło to dłonie nadal trochę jeszcze są. Obrączka cisnie. Zastanawiam sie czy minie i kiedy. Mąż mi obiecał pierścionek lub coś innego co bym chciała za dwie córki i nie wiem czy teraz jest sens mierzyc. Niby zmniejszyc można zawsze choć dwa razy bez potrzeby chyba. Każdy pierścionek na mnie za duzy. Będziecie sie śmiać ale zareczynowy mam w rozmiarze 6,5a obrączka 7.. Cytat:
Btw ta niebieską paczka to skąd? W ogóle jakimś próbki czy coś w tym stylu dostałyscię? Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2014-04-13 o 21:30 |
||
|
|
|
#3915 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w szpitalu dali ankiety do wypełnienia z danymi osobowymi i kto wypełnił dostawał te pudełka. Czytałam w internecie, że potem dzwonią i wykorzystują te dane więc podarowałam te próbki. Czasami jeszcze pudełka rozdają szkoły rodzenia.
|
|
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie, z dloni rowniez podobnie
nie mierzylabym jeszcze pierscionka przez 2-3 tygodnie ![]() Te pecherzyki wypelnione plynem to zazwyczaj ze zlego przystawiania/slabego zassania piersi takie bialo-kremowe to zatkane przewody trudno mi sie na ten temat wypowiadac na odleglosc
|
#3917 | |||
|
Zakorzenienie
|
agunia4ever nabieraj sił
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nivka dla was. A samej dacie sobie spokojnie radę luuucynka dużo wietrzenia. My wietrzymy kładąc na brzuszku, min 15 min i co przewijanie smarować maścią (my bephantenem) już po 1 dniu była duża poprawa teQiba Cytat:
|
|||
|
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
Luuucynka u nas sprawdza się zasypia alantan i maść alantan dermoline z wit. F
![]() Muszę sie pochwalić że Staś dzisiaj pierwszy dzień byl spokojny!nie było kolki! Pomogla zmiana butelki z TT na lovi, delicol do mm i espumisan a do picia woda mam nadzieję że w nocy też będzie ok A mam pytanie jak naturalnie bez tabletek zakończyć laktację? Może któraś z Was wie? Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Olakola - sliczna corcia
Lutien - obiecane brokuly Przemek mnie dzis zaskoczyl. Wlasciwie tylko jadl, spal i zapelnial pieluchy. Dawal sie odkleic od piersi i odlozyc do lozeczka. Po poludniu dwa razy sie budzil, niby glodny, a po kilku lykach zasypial slodko przy cycku. Jak przed 20 sie dorwal do jedzenia, to przestac nie mogl. Efekt byl taki, ze po kapieli ulalo mu sie i nie mial wiecej ochoty na jedzenie. W dodatku oczy jak 5zl i nie wygladalo na to, ze pojdzie spac. Przygasilismy swiala, zapakowalismy go w rozek i wyszlismy z pokoju. Sam zasnal i spi nadal. Troche mi bylo z tym zle, ze tki malutki, sam w pokoju, ale malz mnie uspokoil, ze na pewno czuje sie jak w brzuchu - jest ciemno i ciasno
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak polozna poszla to kacper tez lezal na brzuchu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- Ola doczytalam ze juz lepiej z julcia Wczoraj rodzina męża powiedziała ze miki podobny do meza ale stwierdziliśmy z rodzicami ze każdy ciągnie na swoją stronę ale dzisiaj moja osobista chrzestna powiedziała to samo Moze i lepiej, bo jak on ciągle za granicą i byłby nie podobny to lipa hi hi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dużo jeszcze masz tego swojego mleka? Ja bym po prostu trochę osiągała aby piersiom ulżyć i żeby zapalenie żadne się nie zrobiło, aż w końcu samo zaniknie. Szalwia chyba ma jeszcze takie działanie z tego co pamiętam. Nam na odparzenia najbardziej pomaga maść bephanten. A co do pęcherzyka na piersi to może być właśnie zapchany kanalik. Czytałam kiedyś w necie że wystarczy kujnąć tam sobie igłą zdezynfekowana oczywiście, nic to podobno nie boli. Dzień dobry tak w ogóle. Witamy się przy porannym karmieniu ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zadomowienie
|
siedze i czekam aż sie malutka obudzi. gdyby nie ten inkubator to spałaby teraz na mnie...
---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3923 |
|
Zadomowienie
|
Lewek no trochę jest boje sie ze odciaganiem pobudzę ale chyba raz dziennie nie zaszkodzi co?
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3924 |
|
Zakorzenienie
|
Margo, olakola: wasze noworodki są cudowne!!! :beer:
Ale te dzieci rosną szybko dopiero piotrus był taki maleńki a minęło 5 tygodni i już zupełnie inny chłopczyk...Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3925 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hello!
Cytat:
Cytat:
.Przy MM też na żądanie, czemu nie? Moja też czasem wydziwia i potrafi jeść co godzinę po 40ml .Cytat:
Wzory pism o macierzyński masz na 1ej stronie wątku. Cytat:
dla Stasia! jak nocka?Cytat:
chociaz moja Natalka akurat z rak nie schodzi, co za Tulik. Moze czuje ze niedlugo jade na kurs a po poludniu jeszcze lekcje w domu .Zmienilam Niusi mleko. Na Hipp1 bio combiotik. Używa któraś? ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- ps. zastanawiam się nad kupnem poduszki do karmienia i chusty. Używacie? (wiem, że chust tak) Polecicie coś?
|
|
#3926 |
|
Zadomowienie
|
Virginia a noc gorzej niestety :/ pobudka co 1.5h pobudka i godzina karmienia, jak zwykle tylko na rękach mojej mamy zasypiał bo u mnie to tylko drzemkę sobie robi :P widzę że też karmisz mm na żądanie
czemu zmieniłaś mleko?Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
jest tańsze
|
#3928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do chusty nie wypowiem sie bo nie mam przyznaje że moje lenistwo mnie przerasta jak myślę o wiqzaniu ale jak mała będzie starsza to planujemy kupić nosidło ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Virginia a no fakt ;D
Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny za brokuły Jutro pełnia, więc może coś się ruszy Miłego dnia |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

a co do nakładek to ja użyłam tylko raz bo u mnie raczej było na odwrót pomimo tego co mówiła doradca laktacyjny
tylko goście wyszli był bulwers - bo o ile przy gościach cyca possał porządnie, tak jak sobie pojechali to już otwierał dzioba, ale nie zamykał, albo mu właśnie wypadał i nie mógł złapać
żonka 27.07.2013
II kreski 30.07.2013
Synek 1.4.2014

¿
około 100zł
) jutro mamy kontrolę, oby ominęło nas solarium. Trzymam kciuki za Was i skopcie
po jakim czasie zwykle to schodzi? czy kąpiel w krochmalu pomaga?

nie ma anyżu ani owocu kminku, jest tylko nasiono... Czyżbym trafiła na zakończone aukcje skoro nic nie ma

będzie dobrze :-* śliczna

.