|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 7
Thidien - ale perypetie mieliście!
Nivka, Asialll - zdrówka dla Waszych dzieciaczków! mój też miał taką niby sapkę, kazali w szpitalu kupić najsłabszy Nasivin i psikać 2 razy dziennie. to niby był obrzęk śluzówki nosa. już dużo lepiej jest. Olakola - trzymaj się tam! co do smoczków - u nas też dynamiczny Lovi. mamy taki komplet z wąsami ![]() i pytanko: Przemo ma bardzo suche usta. mogę coś zrobić oprócz nawilżania gazikiem? a tu fota Przemka po wyjściu z brzucha w trakcie tych wszystkich pomiarów i innych czynności. |
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#3873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lutien, duzo sil na koncowce ciazy, pewnie tak sie czujesz, bo to juz koncowka.
|
|
#3875 | |||
|
Zadomowienie
|
laska była jakaś dziwna.........dziecko się darło a ona ciii ciii śpij śpij, to nic nic ze mały nie przybierał na wadze, w d.....to miała,kazała mu spać cały czas
ja po cc w 3 dobie wychodziłam a ona nadal w szpitalu....... achhh szkoda komentować, grzechotała mu grzechotką aby nie płakał zamiast cycka dać Cytat:
ale jak juz starsze w domu to inna bajka ![]() Fajnie jak da sie wyspać domownikom chociaż w nocy nie budząc się 5 godzin ![]() Cytat:
zazwyczaj wypluwa po minucie ;-)I na noc nie daje w ogóle bo dość że do karmienia wstaje to jeszcze do cyca bym musiała jak wypadnie Cytat:
|
|
#3876 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogloby sie tak stac ![]() poranki sa moja ulubiona pora dnia ![]() Cytat:
kurde co za opieka, jak nie wtopa ze szczepieniami, tak wtopa z karmieniem i beznadziejnymi tekstami!!! Nie przejmuj sie Ola, nie daj sie poniesc emocjom. Zanos mleko swoje, tego jednego razu juz nie zmienisz. a jak mala sie czuje?Cytat:
nie zawsze dlugi pobyt poza domem dziala ![]() Cytat:
przy koncowce ciazy to chyba tak moze byc niestety, a moze porod sie zbliza i stad spadek formy?Cytat:
¿Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Margo Przem jest super Cytat:
![]() U mnie tez mm nie sprawia, ze mala soi dluzej Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3877 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś w nocy to nawet aż za bardzo ![]() Cytat:
![]() My też jeszcze bez smoczka. Nawet żadnego nie posiadam. Wszyscy mówili, że jakieś paczki/próbki dostanę czy to na szkole rodzenia czy w szpitalu a tu nic... No więc mam nadzieję, że na razie nie będzie potrzebny, choć TZ już wprawiony w wypady zakupowe. Cytat:
My dziś cięższą nockę mieliśmy, jak na nas, więc jeszcze bardziej podziwiam was dziewczyny jak musicie na codzień karmić w nocy często i nie móc w dzień odespać. Szacun!!! Ja korzystając z krótkich przerw zrobiłam ciasto i polecam bo naprawdę fajnie wyszło http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html Teraz mam najazd teściów i siostry TZta z mężem. Dostaliśmy ze 20 ciuszków, oczywiście jak to na Hiszpanów przystało (siostra z mężem Hiszpanem mieszkają w Barcelonie), wszystkie ciuszki z Zary ![]() Wogóle miło bo przyszli z obiadem i deserem i naprawdę odpoczywam zamiast gośćmi się zajmować. Właśnie oni wszyscy poszli na spacer a ja wyleguję się na kanapie i mogę na komputerku do was popisać. |
||||
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale milo ze strony szwagierki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3879 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do nakładek to ja użyłam tylko raz bo u mnie raczej było na odwrót pomimo tego co mówiła doradca laktacyjny BeautifulLie Cytat:
ide przeszukać ubranka małego, może też już jakieś dobre bedą Cytat:
jeszcze się śmieje że przez sen ma mimowolne skurcze szczęki i tak sobie memła Cytat:
![]() a mój też macha tak rękami że nie widze co mu do buzi wkładam
|
||||
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i pampersy zapomniałam o tymWysłane z mojego GT-I8190 |
|
|
|
|
#3884 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie po dłuższej przerwie...
U nas jest tak sobie. W środę musieliśmy iść znowu do szpitala bo po wizycie w poradni neonatologicznej okazało się, że Szymon nie przybrał ani grama i poziom bilirubiny jest ponad 15. Skierowali nas na naświetlania. Wyszliśmy wczoraj, ale mały nadal nie osiągnął wagi urodzeniowej. Daję mu cyca, odciągam pokarm, dokarmiam go nim z butli i czasami dostaje mm. Efekty mizerne... We wtorek znowu do poradni jedziemy. Najgorsze jest to, że w tym szpitalu Szymek miał pobieraną krew z główki i założony tam wenflon... Płakałam chyba bardziej niż on... Niestety nie mam jak pisać, bo jak mały śpi to ja akurat odciągam pokarm i zastanawiam się co mogę sobie zrobić do jedzenia. Kazali być na diecie, ale zupełnie mi to nie pasuje. Na szczęście uśmiech synka rekompensuje wszystko Gratuluje nowym mamusiom!!!!!!!!!!!! Mam nadzieję, że niedługo wszystko się ureguluje i będę mogła do Was wrócić.
|
#3885 |
|
Zadomowienie
|
Ja podobnie jak Ela dostalam pudelko niebieskie i różowe
![]() Margo kochany Przemus Enia jaka baba porąbana :/ szkoda dziecka ![]() Wysłane z telefonu... |
|
|
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Proszę
Cytat:
Trisdom pochwal się jeszcze raz jakie masz ![]() Dzieci wtedy myślą " I co, cieszysz się? Myślisz, że Ci dam spokój? Ja Ci pokażę" Cytat:
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja sąsiadka z sali też lajtowo podchodzila do karmienia, choć przystawiala, ale nie chciał. Ale ryczal jej trochę. Ja bym chyba wymiekla i dała butle, chociaż ostatecznie po całym dniu dostał, bo zabierali nam na noc i dokarmiali. Wysłane z mojego GT-I8190 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3888 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Zadomowienie
|
jestem Happy - mała ma respirator odłączony i teraz ma obok tylko maseczke z tlenem. wreszcie ja zobaczyłam bo przez te rurki nic nie było widać. jak noc bedzie dobra i wyniki rano beda dobre to rano wyjdzie z inkubatora. wtedy pewnie bede mogła karmic piersia.
jak z dzieckiem lepiej to człowiek zapomina o własnym bólu. nogi mi spuchły - mam balony a nie stopy. pije i sikam normalnie, położna stwierdziła, że tak może być. miała któraś z was tak? Edytowane przez olakola Czas edycji: 2014-04-13 o 18:01 |
|
|
|
#3890 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moze teraz bedzie juz tylko lepiejCytat:
Cytat:
![]() ja sie smieje ze mnie kopie od zewnatrz teraz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3891 |
|
Zadomowienie
|
Julia dzisiaj
|
|
|
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki mocno za ciebie i Szymka ![]() niech wreszcie zla passa sie skonczy Cytat:
bardzo sie ciesze juz niedlugo bedziecie nierozlaczni tak, spuchniete stopy moga sie utrzymywac do 7-10 dni po porodzie
|
|
#3894 | ||
|
Zakorzenienie
|
margo80 super zdj
(t)asia trzymajcie sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- olakola tez mialam mega spuchniete stopy, zeszło sliczna córa! |
||
|
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
Julia wczoraj.
|
|
|
|
#3896 |
|
Zadomowienie
|
margo -super fota!
lece popracowac nad mlekiem. ciekawe ile wycisne
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczna córcia Wysłane z mojego GT-I8190 Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2014-04-13 o 18:28 |
|
|
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna jest Julka
wiem, jakie to straszne i mocno cie przytulam to jest cpap chyba (wpsomaganie oddechu).
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które zamawiały zioła z przepisu od teqillli:
teraz próbuję skompletować koszyk, ale np bazylia jest tylko jako przyprawa, ziele koperku to tylko 30g i co robiłście? zamawiałyście x 2 czy jak? Qrcze bo ja nie wiem nie ma anyżu ani owocu kminku, jest tylko nasiono... Czyżbym trafiła na zakończone aukcje skoro nic nie ma
|
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski. Ja tak na szybciutko. Gratuluje wszystkim nowym mamusiom.
U nas wszystko ok. Ju jestesmy w domku. Jestem bardzo slabiutka bo sporo krwi stracilam podczas porodu. Jak tylko odzyskam sily to postaram sie byc na biezaco. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

to co innego gdy ma sie dziecko kilkutygodniowej, a co innego kilkudniowe. Długie przerwy w śnie u dziecka które ma kilka dni powoduje zazwyczaj zmniejszenie ilosci mleka i słaby przyrost wagi. Naprawdę tylko pojedyncze przypadki na to nie zareaguja. I tak, ja położna, zaczęłam odciągać mleko co 3-4 godziny od 3 godziny po cc, a moje wciąż wagowo małe dziecko nie śpi dłużej niż 4, sporadycznie 5 godzin. Moje koleżanki tez ta robiły

poranki sa moja ulubiona pora dnia
a jak mala sie czuje?

przy koncowce ciazy to chyba tak moze byc niestety, a moze porod sie zbliza i stad spadek formy?
¿
witam sie i ja i wstepuje w klub marudzacych i niespiacych maluchów .... 

usnela o 21 bez marudzenia, no i teraz po jedzeniu o 23 spi w swoim lozeczku...
nie ma anyżu ani owocu kminku, jest tylko nasiono... Czyżbym trafiła na zakończone aukcje skoro nic nie ma