|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Susanna, Bajka mamy dzieci w podobnym wieku i tak samo Ola, też nie siada i nie ma zębów, nie pełza, nie raczkuje
mam nadzieję że to nic złego.Natomiast przemieszcza się turlając...
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
w tygodniu to jeszcze staram się nadrabiać ale w weekendy zupełnie nie ogarniam w sob byliśmy 2 raz na basenie Igorowi się coraz bardziej podoba no i na dniach powinien pojawić się 1 ząbek ![]() od pt ma 'rozciete' dziąsło... no i pod łyżeczką stuka ile trwało u was od tego momentu do momentu wyjścia zęba ? ![]() dzisiaj pierwsza ciężka nocka co chwile się budzi z takim przeraźliwym płaczem tak mi go szkoda biedaczek się męczy...
|
|
#993 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej witam się po tragicznej nocy z bólem głowy i pleców.. Koszmar jakiś ja mojego dziecka chyba nigdy nie zrozumiem zwłaszcza jej pobudek z nie wiadomo jakich przyczyn
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Mam tak na szybko pytanie: od 4 dni Ola dostaje gluten w ramach ekspozycji i od przedwczoraj pojawiły się u niej takie małe czerwone lekko wypukłe kropeczki na dekolcie i podbródku. Kilka dni przed glutenem podałam pierwszy raz banana, ale w dzień pojawienie się kropek już go nie jadła. Czy gluten może powodować wysypkę? Tak sobie myślę, żeby dzisiaj jeszcze podać i sprawdzić, czy się zmiany zaostrzą, bo wtedy by to chyba wykluczało banana, skoro już go nie dostaje? Wcześniej u nas skaza się objawiała łuszczeniem i bardzo suchymi czerwonymi plackami w zgięciach rąk, nóg, na buzi, itp a kropek nigdy nie było
|
#995 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas pogoda do ![]() dzisiaj ma moja kuzynka z zaproszeniem na komunie przyjechać
|
#996 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas karmienie co 2 godziny, nie wiem co jej sie poprzestawialo,a były juz tylko 2 karmienia. A u Ciebie to nie skok ? Bo chyba tygodniami by sie zgadzało. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
My tez mamy zaproszenie, ale bez sensu termin, 4 maj, dzien powrotu z długiego weekendu, co u nas wiąże sie z masakrycznym korkiem przy wjeździe do wawy, wiec chyba odpuścimy. Podziękuje za kilka godzin z syrena w środku
|
|
#997 | ||||
|
Zadomowienie
|
Karolson teraz mi sie przypomnialo o tym foteliku RWF. Pewnie ze facet z bloga robi reklame - ma czas, pojecie o tym to robi Ale w sklepie ma tez normalne foteliki. A pokazywalas tz'towi filmiki? Bo mnie one przekonaly. I nie wiem, moze niech zglebi temat i moze sie przekona.My cale szczescie dostalismy zastrzyk gotowki od mojej mamy i juz powiedzialam ze przeznaczam je na fotelik ![]() Cytat:
Amelka oczywiscie najchetniej by ja zjadla "Szpinak robi bleee" - ja tam Amelce mowie ze "Szpinak robi mniam "Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#998 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas: szaro, buro i ponuro. od razu człowiek ma gorszy nastrój (dodajmy do tego noc z milionami pobudek ).wczoraj wróciliśmy późno z chrzci. było bardzo przyjemnie, Jasiek jak zwykle zadowolony z takiej ilości nowych twarzy ![]() dostał przy okazji w perzencie doidy cup. także mamy już do testowania dwa rodzaje niekapków i ten kubeczek ![]() matal gratulacje! masz świetną formę! Az mi wstyd jak pomyślę jak ja się zapuściłam z moją kondycją…![]() Cytat:
biedna Zuza a jak dzisiaj się czuje?Cytat:
zdrówka dla Adiego i Sebcia Wyszły mu krostki? może to ospa się zaczyna tą gorączką? Cytat:
najlepszego dla Tusieńki!!! :roza :Cytat:
czekamy na foto nowej fryzury ![]() Cytat:
brawo dla Mikiego za szalone postępy ![]() pyszne prezenciki dostałaś ![]() Cytat:
zdrówka dla Stasia! Cytat:
![]() Cytat:
najlepszego dla Marcinka ![]() i zdrówka dla bidulka Cytat:
|
|
#999 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,witam w klubie niewyspanych.Ta noc to jakiś koszmar.Znowu budziłasię z płaczem,jak zasnęła to znowu pobudka na jedzienie,pomimo mm i butli z kleikiem.Może to brzuszek,bo wczoraj nie było kupki, i zarzucała nóżkami.Sama nie wiem,mam dość:banghead:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
#1000 |
|
Wtajemniczenie
|
No hejka krejzole
Nie wiem kto co pisał bo cyt z tel to jakac masakra więc jadę pamięciòwę ![]() Zeby U nas dwa dni pezed wyjściem zabka byly najgorsze. Co do mycia to ja myje tą szczoteczką na palec. A przy okazji taki masaż. Kubek My mamy niekapek z babyono i jest super. Tylko ze nalewam po 20ml wody max bo inaczej jest wszystko mokre bo pluje TT nam też nie podszedł ![]() Wózek Zaczynam rozglądać się za parasolka i taki dylemacik... ma któraś taki wózek ze skretnymi kolkami z przodu? Bo ttak jest najwygodniej ale nie wiem czy to się sprawdza też w spacerowkach czy bez sensu zawracać sobie tym głowę? Zastanawiam się czy kupić jakis nowy w pl czy uzywany w no. Tutaj najpopularniejsze są babyjogger i urban jungle. Porządne, w pl kosztuja powyżej 1 tyś ale wcale mi nie wyglądają na poręczny wózek np do samolotu. ..A ja dzisiaj myję okna dla Jezusa bo świata już nie widać. Dzisiaj myślałam że jest mgła a to tylko uwalone szyby Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Bleeee, pada!
Dziś nocka niezła, Zuzka spała 20-00:30, 00:40-2:40, 2,40-6:50. Tak to się da żyć. Pytacie jak ona po tych atakach płaczu - wczoraj już spokojniej, ale ogólnie jakieś skrajne emocje nią targają - raz się śmieje i cieszy, a za chwile stęka i jęczy. xViolet - mtślałam to samo! Że jak już się pojawią te maszyny w Lidlu to kupię... Za chwilę juz stwierdzałam, że nie, że po co, że za drogo, że za dużo miejsca... W sumie dobrze, że ktoś podjął decyzję za mnie. I zapłacił. Susanna, zdrówka dla Stasia! Współczuję kiepskich nocek, dziewczyny...
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zrobiłam Wiki opaskę na chrzciny, tylko u mnie w pasmanterii kiepski wybór i troszke odcień i struktura materiału nie pasują, ale chyba nie jest najgorzej. Na Allegro nie mogłam nic znalezc, no i wymyśliłam, ze podtrzymać tradycje i zrobię sama, tak jak sobie ozdobę do włosów na ślub W sumie sukienkę tez chciałam z koronką jak moja ślubna
|
|
#1003 |
|
Zadomowienie
|
hej!
witam się na nowym wątku z opóźnieniem, ale jestem ![]() ostatnio nie mam kompletnie czasu na nic. Szymek zrobił się totalnie absorbujący, nawet teraz siedzi mi na kolanach. poza tym milion spraw do załatwienia i dla mnie samej czasu nie ma wcale. idę zrobić śniadanko i nadrabiam może mi się uda z tą moją przylepką
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szydełku robiłaś?U nas nocka znowu masakra ja już poważnie nie mam siły
|
|
#1005 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
hello, nadrabiam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na Tobie wszystkie keicki będą super wyglądały a to jaki mały aparacik... Hubi jakis czas temu też był skory do zabawy w nocy... Cytat:
Cytat:
Cytat:
cdn
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bez skretnych kolek sobie nie wyobrazam. Ale ja to "ciężką" spacerowka jezdze, bo w terenie glownie - wiec pompowane kola, do samolotu to on sie nie nada ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Madziuchna Ty sie to woda z Oilatum nie przejmuj nic mu nie bedzie moja to w wanience obroty robi nieraz tez sie wody napila teraz najpierw jest zabawa a na koniec mycie to zawsze mniej tych mydlin
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
nena mam pytanie
![]() Czy was ktoś odwozi na lotnisko w Norwegii czy sami jedziecie i zostawiacie samochód na parkingu jakimś ?
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1009 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
u nas dzis tez pogoda pod psem wlasnie zaczelo padac.dziekujemy ![]() Cytat:
![]() u mnie to juz standard. dlatego polowe nocy spi z nami, zebym choc troche sie przespala. dzis mialam dodatkowe atrakcje - obudzil mnie silny i dosc dziwny bol brzucha. ja patrze, a Kubus lezy w poprzek lozka i mnie kopie, bo mu bylo za ciasno Cytat:
jestes rewelacyjna i ja tez uwielbiam Twoje posty ![]() Cytat:
![]() Zbieram sie szykowac i lece zostawic Jakuba u mamy, a sama do lekarza. Maly jeszcze drzemie, jedyny sposob na niego to wozek aktaulnie. Dokladnie w tym momencie Jakub sie obudzil ![]() A i dokladnie za dwie minutki moje Sloneczko skonczy 7 miesiecy
|
|
|
#1010 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na ranę na palcu możesz stosować maść Tribiotic (w sptace można kupić w małych saszetkach) Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za postępyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja chyba też się ruszę i chociaż dzisiaj w sypialni umyję póki młody śpi... a tak mi się nie chce że szok wczoraj nas nie było prawie cały dzień, rano na 10:30 do kościoła (Hubi całą mszę przespał), później obiad u mamy a popołudniu byliśmy u znajomych... Hubi był mega grzeczny, cieszył się do wszystkich...
|
|
#1011 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ja się cieszę że brzydka pogoda bo będziemy mogły wyjść dopiero w sobotę ehhCytat:
mojego chrześniaka komunia też 4maja no właśnie, apropo komuni, ile daje chrzestna? ![]() ![]() Cytat:
Jezus będzie zadowolony bo będzie Was widział przez te okna a nie jak przez mgłe Cytat:
|
|
#1012 |
|
Wtajemniczenie
|
Larysko ja bym dała 500 zł... na więcej mnie nie byłoby stać...
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dziękujemy za życzenia ![]() I najelpszego dla Marcina Logoasiu!! Moja nadal ma katar, leje jej się z nosa. Najgorsze jest to,że ona nie pozwala sobie odciągać tego, a w nosie czasem aż furczy. Wiadomo,że jak łazi to samo spływa,ale w nocy tak nie jest. I co?w nocy jej to chciałam odciągać to nie dawała i chyba jej coś tam naruszyłam, bo z wydzieliną się troszkę krewki pokazało Masakra.Tempki nie ma, czasem coś pokasłuje, ale na sucho. nie wiem czy iść do pediatry, bo teraz ospa panuje i się boję...miałam iść na mierzenie i ważenie, no ale nie wiem.Bleee tam zaworek ciągle odpada i jak patrzyłam w necie na opinie, to nie tylko nam:/I dziecko nam się ciągle zalewa. Poza tym musi być 3/4 butelki zapełnione wodą i jeszcze trzerba przechylać to nieźle w pionie,żeby leciało. ragedia...
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1016 |
|
BAN stały
|
Chcialam tylko napisac, ze juz nie bede udzielac sie w tym watku.Prosze o usuniecie mnie z listy i linku do opisu porodu.
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
lubię to
![]() hehe mam to samo... a muszę się zebrać bo do pracy muszę podjechać bony przylisić
|
#1018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas po tygodniu podawania glutenu też były kropki i bolał brzuch, nie byłam opewna,czy to od kaszki. Odstawiłam ją na tydzień, a po ponownym podawaniu już nie było problemu. Cytat:
mój Teść był ostatnio w Szewcji i się nasłuchał i sam nas teraz namawia na ten fotelik. Więc może powinniśmy podziękować autorowi ośmiugwiazdek za rozpowszechnianie wiedzy na ten temat.
|
|
#1019 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A szycie w niedzielę to zdaje się grzech Cytat:
Zuzka powiedziała jakieś "ałejejejeje AM" jak się z nią położyłam na karmienie
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój za noworodka dłużej spał a ja chodziłam po ścianach, ale ja śpioch ![]() Larysa 500 wystarczy
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

mam nadzieję że to nic złego.

ile trwało u was od tego momentu do momentu wyjścia zęba ? 
tak mi go szkoda

dokladnie miesiąc trzymają się nas te nieszczęsne infekcje

kiedy to minęło
mój Marcin wczoraj pół roku skończył

może mi się uda z tą moją przylepką 

nie wiedziałam, że dzieci tak szybko ogarniają
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)