|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
alingles wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#4532 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i piwko bezalkoholowe to nawet mam w lodówce i popijam od czasu do czasu ![]() A powiedz mi, kupiłaś takie normalne mydełko w mydlarni dla dorosłych, czy tam też są jakieś specjalne dla dzieci? I jaki olejek będzie najlepszy dla takiego malucha? Cytat:
|
||
|
|
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie! Ja dzisiaj tylko na chwilę:
Jak ktoś ma ochotę to w Trójce w audycji "za a nawet przeciw" jest o szczepieniach dzieci. |
|
|
|
#4534 |
|
Zadomowienie
|
alingles wszystkiego dobrego z okazji urodzin
|
|
|
|
#4535 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie raz bolą z jednej raz z drugiej strony..tak właśnie falowo..Cytat:
super brzuś gratuluję tc [/QUOTE]Cytat:
TroppoSensibile 20 czerwca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam dokładnie te same obawy i podobną sytuację.....mój tżet wyjeżdża na ostatni weekend w maju a ja mam termin na 20 czerwca i już się schizuję, że zacznę rodzić i będę sama - totalnie sama, bo nikogo tu nie znam.......Cytat:
mówią: zobaczysz - wypadną Ci po ciążyCytat:
nie wyobrażam sobie, że ja w jednym szpitalu maluch w drugim....dlatego wybieram ten uniwersytecki, mimo wizji studentów i wieloosobowej sali poporodowej......Cytat:
![]() ![]() ![]() Ma kopa teraz właśnie się uaktywnił![]() Cytat:
wciąż nie mogę sobie wyobrazić siebie rodzącej i tylu ludzi wokół...I jeszcze jedno na temat kąpieli noworodków: koleżanka z Irlandii poleca mi niestosowanie żadnych kosmetyków do kąpieli tylko wlanie odrobiny oleju winogronowego. no, ale wydaje mi się, że dziecko musi być czymś umyte a nie tylko wymoczone
|
|||||||||
|
|
|
#4536 |
|
Konto usunięte
|
Bogini Bastet jeśli chcesz być dopisana na pierwszą stronę, wyślij mi na priv wszystkie informacje
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
alingles spóźnione 100lat!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mnie przyszła skórka na rączkę do wózka! jeszcze musi wyschnąć torba od wózka i muszę znaleźć mocowanie do parasolki przeciwsłonecznej - i wszystko gotowe ![]() Idę sobie jaki ryż z sosem ukuchcić
|
||
|
|
|
#4538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi od 2 tygodni 24 leci, w urodziny to dosłownie depresji dostałam, czemu ten czas tak leci Co do tych studentów, to cieszę się, że u mnie w żadnym szpitalu nie będę miała z nimi przyjemności. Ale wydaje mi się, że kobieta powinna mieć prawo wyboru, jakoś nie wydaje mi się żeby każda była chętna na bandę dzieciaków gapiących jej się na krocze
|
|
|
|
|
#4539 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() My na początek chyba jednak będziemy używać emolium, a później hipp ale tak jak Wy nie wyobrażam sobie jeszcze smarować maluszka jakimiś balsamami czy oliwka My dziś zaczynamy 33 tc No i niby święta za chwile a ja ich w ogóle nie czuje Gratuluję wszystkim zbiorowo nowych tygodni, udanych wizyt i dzidziusiowych zakupów Ja się nie zgodzę na obecność studentów / stażystów przy porodzie. Musze wypełnić kartę porodu w końcu, bo mnie czerwiec zastanie i nie będzie zrobione.. Alingles, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Co pieczecie na święta? Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piszecie jeszcze o tym strachu. Właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z TŻtem im bliżej porodu tym bardziej ogarnia mnie stres i niepewność. Ta niepewność jest najgorsza. Nie wiem jaki będzie poród, nie wiem kiedy to nastąpi, jak będą wyglądały wieczory w domu przy dwójce dzieci jak będą wyglądały drzemki dwójki dzieci w różnym wieku Bardziej to mnie stresuje - że my już odwykliśmy od obowiązków takich co przy niemowlaczku.Dlatego najchętniej chciałabym, żeby maleństwo już było z Nami w domu. Wtedy wiem, że się zorganizujemy. Będziemy się wszyscy w czwórkę docierać. Ale ta niepewność i strach przed tym jest najgorszy to czekanie
Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-14 o 12:36 |
|
|
|
|
#4541 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie też się dłuży. A najdziwniejsze jest to, że wcześniej się nudziłam, nie miałam co robić i jakoś szybciej mi leciało. A teraz jak mam więcej do roboty, to mi się dłuży ![]() ja nic nie piekę Na śniadanie jedziemy do moich rodziców, potem fryzjer, szykowanie i na 17 mamy ślub mojego brata ciotecznego... Pół poniedziałku prześpimy, potem pewnie do teściowej na ciasto i tak to zleci... Dla mnie w tym roku to te święta to nie święta
|
|
|
|
|
#4542 | ||
|
Zakorzenienie
|
NecroKitty Tobie w takim razie również 100lat
Cytat:
![]() Cytat:
w sobotę (może już w piątek w ramach wieczornej zabawy) będziemy wszyscy w trójkę jajeczka dekorować. Ale czy da się jakoś dziecko wcześniej przygotować, żeby czuło i rozumiało święta? ![]() Ja nie piekę dużo żeby nie kusiło Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-14 o 12:36 |
||
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Nie odzywałam się przez te dni bo dużo się działo...miałam jechać na uczelnie ale źle się czułam :/ teraz kombinuję jak tu zdobyć usprawiedliwienie :p w niedziele znalazłam super materiał na prześcieradełko i tym samym uszyłam aż 2 tylko, że różowe...ale to nic przynajmniej już więcej nie będę kupować a po za tym pisałam pracę ![]() Przyszło mi łóżeczko i pościel a pościel jak na moje oko super kolor ładniejszy niż na fotkach Widziałam piękne brzuszki Gratuluję kolejny tc lada moment będziemy rodzić szczerze to już się nie mogę doczekać ![]() Czy wam też codziennie leci siara ? bo ja muszę używać codziennie wkładek.. :/ |
|
|
|
#4544 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4545 |
|
Wtajemniczenie
|
Kakusia dziękuje
![]() .... muszę mamy zapytać ja potrafię upiec tylko muffinki więc za bardzo nie mam czym się popisać ------------ U Was też tak leje
Edytowane przez NecroKitty Czas edycji: 2014-04-14 o 12:40 |
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
Blue ja robię babkę limonkowo-maślaną, tartę cytrynową z bezą, i szwarcwaldzki sernik na zimno
![]() Necro u nas też raz leje raz nie... paskudnie jest a jutro ma być tylko 5 stopni... |
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale do tej pory pamiętam jak położyli mi małą na brzuchu i ona na mnie tak spojrzała tymi oczkami. Do tej pory się wzruszam jak to sobie przypominam Włosy zwykle zaczynają wypadać jakoś 3 miesiące po porodzie. Mnie też wypadały, ale potem odrosły. Kupiłam sobie jakieś witaminy, szampon dermena, jakieś zioła i chyba maskę z biovaxa do włosów wypadających. Ale znam takie co nie miały takiego problemu. |
|
|
|
|
#4548 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
są i fajnie że rączka dotarłaCytat:
starość nie radość ![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46023470] wiesz co, ja się na tym nie znam, jakaś MDF czy coś takiego.. Ale to my musimy ją położyć, tylko dlatego, że nasza podłoga to fale Dunaju i trzeba to jakoś czymś wyrównać... Normalnie się kładzie tyko podkład pod panele ![]() [/QUOTE] a to my od razu laliśmy podłogę więc było równo Cytat:
Cytat:
choć myślałam że więcej jest tych wzorów do wyboruCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za dwie trójeczki.Planuję upiec murzynka i mazurka czekoladowego |
||||||||
|
|
|
#4549 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie na razie nic nie cieknie, codziennie piersi oglądam i nic ![]() Cytat:
Co do kąpania to olejek olejkiem ale tak jak mówisz dziecko musi być czymś umyte a nie tylko wymoczone
|
||
|
|
|
#4550 | ||||
|
Raczkowanie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46022735]
Mam też do Was dwa pytania: 1. czy możecie mi polecić jakąś farbę do pomalowania łóżeczka dla dziecka, ale też żeby umiała pokryć kolor? Bo chciałabym przemalować z białego na ciemny brąz... 2. czy możecie mi polecić jakieś dobre i niedrogie wózki - parasolki? Przede wszystkim żeby był lekki i miał daszek. I gdzie je można kupić? U mnie w stacjonarnych nie widziałam niestety nigdzie takich....[/QUOTE] ja pomalowałam farbą Altax - niby dedykowana do zabawek i mebelków dziecięcych, nietoksyczna itd... ale tak naprawdę kiepsko kryje i strasznie łatwo się niszczy, więc nie polecam Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o mydło to nie wiem jak w mydlarniach (bo nigdy nie widziałam tam składów) ale np Mydlarnia Tuli ma w ofercie mydełko dla alergików (czyli dla dzieci w sam raz). Cytat:
Cytat:
|
|
#4551 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do konkretnych osób ze szpitala to właśnie biję się z myślami. Tż zna tam kogoś z IP, ale jeszcze o tym konketnie nie myślałam. Wczoraj przy uroczystości rodzinnej wyskoczyła na mnie żona kuzyna, która też jest w ciąży "jak to, że nie chce wykupywać sobie położnej, bla bla bla". Po 1. 600 czy tam 800 zł to dla mnie kosmos, po drugie idę tam urodzić, a nie cackać się. Wiem, że to na pewno dałoby mi więcej pewności siebie, że nic się nie wydarzy, ale wydaje mi się, że personel i szpital jest na tyle dobry, że wybrną z każdej sytuacji bez dodatkowego opłacania No, ale czas pokaże czy się zdecyduję, nie rozmawiałam o tym jeszcze z tż-em. Cytat:
Torcik wygląda pięknie i smakowicie wczoraj byłam na urodzinach więc czuję się właśnie dopieszczona tortowo - słodkie teraz dla mnie jest jak narkotyk ![]() [QUOTE=Kakusia;46024625] Cytat:
![]() ![]() ![]() Leje, leje.... i w dodatku wieje strasznie ![]() Cytat:
zazdroszczę umiejętności krawieckich ![]() fajnie, że łóżeczko i pościel pasuje a co do siary to mi nie leci, ale czasem na ciemnym staniku mam takie przybrudzone miseczki więc coś tam "podciekuje" delikatnie |
||||
|
|
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
też
![]() Cytat:
Za to teraz? Nie wiem co się dzieje, ale wypadają mi garściami ![]() Siary nie mam i pewnie nie będę mieć do porodu tak jak za pierwszym razem ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46024878]tak, zgadzam się w 100%... Tyle że u mnie różnica będzie niecałe 2 lata. Ale nie wiem, czy to nie gorzej.. Zaczną mi ryczeć obydwaj jednocześnie i nie będę wiedziała do którego pierwszego mam podejść... A Adaś jest strasznie zazdrosny, nawet jak męża przytulam... I porodu też się boję bardziej. Wolałabym nie wiedzieć tak do końca co mnie czeka [/QUOTE]koleżanki mnie ostatnio pocieszały, że za drugim razem psychicznie jest łatwiej, bo nie cackamy się z każdym skurczem i nie przeżywamy go jakby był najgorszy tylko wręcz przeciwnie - bo wiemy że to jeszcze pikuś ![]() Ja np już zapomniałam jak my chodziliśmy na obiady do jednych czy drugich rodziców jak Dominika jako niemowlaczek co chwile spała teraz śpi raz dziennie i rodzice już wiedzą, że zjawiamy się po drzemce. A teraz jak to będzie?? jak to będzie jak wybije godzina 19:00, czas kąpieli dla maleństwa, a dla Dominiki będzie jeszcze jasno?
|
|
|
|
|
#4553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
karolkya w którym szpitalu zamierzasz rodzić?? Ja zamierzałam na Jaczewskiego, ale już nie wiem teraz... Cytat:
Mam to samo, samego porodu nie boję się aż tak jak tego, że zmieni się całe nasze życie. I modlę się, żeby moja Milka była spokojnym dzieciątkiem Chociaż nawet jak będzie spokojna to są sytuacje, których się boję, np. ubieranie, trzymanie na rękach, przewijanie, kąpanie...już nie wspomnę o jakichś chorobach, czy udzielaniu pierwszej pomocy... ![]() U nas też leje, ale mam już pomysł na dzisiejszy dzień Mieliśmy w planach zrobić sesję ciążową, ale szkoda nam trochę pieniążków, tym bardziej, że mamy lustrzankę w domu, więc dzisiaj mój mąż stanie się fotografem
|
|||
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TroppoSensibile dla mnie to też dużo, ale spokój wewnętrzny i bezpieczeństwo, że będzie tak jak chcę podczas porodu, że nie będę na taśmie, to wolę dać chociaż do fartucha ![]() I nie wiem czy wiesz - ale zakup sobie więcej podkładów porodowych (tych typu Seni 80x60, albo takie jak w Rossmannie jednorazowe do przewijania itp) - bo na nich się rodzi na Raciborskiej ![]() Poziomka pochwal się potem sesją Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2014-04-14 o 13:41 |
|
|
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
Poziomka ja zamierzam na staszica, jaczewski odpada bo tam nie mozna pobrac krwi pepowinowej, lubartowska mnie przeraza bo to tasmociag, zreszta gadalam ostatnio z dziewczyna ktora jest polozna i miala tam praktyki to miala strasznie zle zdanie o podejsciu personelu do kobiet, no i krasnicka jest dla mnie zagadka... Mam nadzieje ze na staszica mnie przyjma i nie bedzie problemu... Lezalam tam juz na ginekologii i patologii i jakos wydawal mi sie ok.
A Ty gdzie? Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#4556 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Balam sie,ze moze to byc kolka nerkowa.Moja Siostra miala taka kilkakrtonie w trakcie 2 ciaz.I byla z tym 3 razy w szpitalu.Wiec mam nadzieje,ze jednak wiece nas nie bedzie to meczyc. Cytat:
![]() gratki za kolejne tygodnie i wizyty.mi tez jakos troche sie spowolnilo Sylwia duzo zdrowia dla Dziadka,a kuzyna byl udusila!w szale chyba nawet doslownie. Dziewczyny czas i pora pomyslec nad kolejna czescia watku Prowadzaca chyba nam uciekla-Malin,wiec moze Berenika niech nadal prowadzi?
|
|
#4557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
|
#4558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poziomka pierwszy raz mi poleciało jakieś 3 tygodnie temu później kilka dni nic..po czym znowu trochę...w szpitalu też tylko raz. I od tygodnia leci już sporo najwięcej od 3 dni. |
|||
|
|
|
#4559 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zabezpieczę się w takim razie Ja tylko się modlę żeby mój tż był "dostępny" w czasie kiedy TO się zacznie I tylko na tym mi najbardziej zależy. Co do opłacania to akurat mój szpital z tego słynie, a ja nie cierpię "uczenia" lekarzy żeby dawać w łapę. No chyba, że mój tż lub rodzina sami coś zdziałają ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4560 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
połozna na ostatnich zajęciach w SR pokazywała nawet, jak masować maluszka tak uspokajająco i przeciw wzdęciom ![]() miesiąc pewnie w doniczce, a w maju będe wysadzac do gruntu ![]() ja nie trzymam do dużych okazów, bo mniejsze sa smaczniejsze i nie mają takich wielkich pestek, no i krzak lepiej owocuje, im szybciej się zbiera to, co już wyrosło ![]() grattulacje ![]() ja piekę milky way i brzdąca
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

łapią na wysokości żeber z prawej strony. Wczoraj tak miałam to nawet powietrza nie mogłam złapać i bolało. Ciekawe od czego tak się dzieje.
mnie raz bolą z jednej raz z drugiej strony..tak właśnie falowo..
za 31 tc!! 
mam dokładnie te same obawy i podobną sytuację.....mój tżet wyjeżdża na ostatni weekend w maju a ja mam termin na 20 czerwca i już się schizuję, że zacznę rodzić i będę sama - totalnie sama, bo nikogo tu nie znam.......
nie wyobrażam sobie, że ja w jednym szpitalu maluch w drugim....dlatego wybieram ten uniwersytecki, mimo wizji studentów i wieloosobowej sali poporodowej......
żenujące to było

lada moment będziemy rodzić
szczerze to już się nie mogę doczekać 
są i fajnie że rączka dotarła