Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 14:59   #3811
margot244
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Swietne te fryzurki!! zapiszę sobie i coś bedę probowac....Dzieki!!!
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:02   #3812
iliy
Raczkowanie

GG do iliy
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Witam po weekendzie

Nadrobiłam po łebkach - wybaczcie ale od wczoraj jestem mega przeziębiona, katar normalnie cieknie mi z nosa i dostałam gorączki, jakby tego było mało jak wracałam w nocy od TŻ jeszcze policja mnie złapała za prędkość śpik wisi, ryjek lekko nie wyjściowy, za duży polar (który dał mi TŻ abym nie zmarzła) i jeszcze dmuchanko i sto pytań do.... na szczęście byli to koledzy mojego bardzo dobrego kumpla z liceum i skończyło się na pouczeniu więc 200 zł i 4 pkt zaoszczędzone

Dziewczynki gratki załatwionych spraw

zakrecona_kropka cieszę się że wszystko póki co jest w porządku z teściami oby tak dalej ale temat mieszkania to już chyba twardy orzech będzie... ale na pewno dobrze zadecydujecie

Chciałam się pochwalić że przez weekend kupiliśmy garnitur dla TŻ w Vistuli jest granatowy i wygląda wow!!! Przymierzył razem ze śmietankową koszulą (która kupiliśmy wcześniej) i od razu dobraliśmy tam krawat Okazało się że rozmiar jest idealny więc żadnych poprawek nie trzeba już robić i ma go w domu
Wróci się tam chyba jeszcze po buty bo też były bardzo ładne i wygodne
Akurat trafiliśmy na weekend "wszystko -20%" i garniaczek był troszkę tańszy a mieliśmy ze sobą bon podarunkowy na 250 zł i go nie wykorzystaliśmy więc może jeszcze się przyda np: teściowi bo to tylko na garnitur i smoking można wykorzystać

Zamówiliśmy też zaproszenia, czekamy na projekt do zaakceptowania i to chyba tyle "nowości"

Aaaa bym zapomniała od wczoraj już tylko 5 miesięcy do ślubu
Stary 2014-04-14, 15:03   #3813
czekooczekolada
Zakorzenienie

justynkie

omg 298 zł
no ale gratki!

say-hello
o matko wspolczuje moze nie bedzie jednak widać

21klaudyna
dobrze ze ciocia się napatoczyła

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-14, 15:11   #3814
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, waham się nad kolorem przewodnim - fuksja czy cukierkowy róż, w załącznikach przesyłam inspiracje, jak myślicie
Fuksja!!!!!!

Grace O Malley - HAHAHA IDĘ NA NOWO DO SZKOŁY :-P
ysia - ale fajnie fajnie fajnie!!!!! Pozwól że podwnerwuje się za Ciebie. Jejku już chcę poczytać Twoją relację :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:19   #3815
gornek
Zakorzenienie

witam sie na 18 dni przed
Dzisiaj pol dnia latalam za cielistm pasem i ponczochami, doslownie nigdzie nie bylo, w koncu kupilam w marilyn bialy pas i cieliste ponczochy, trudno nikt mi nie bedzie zagladal pod sukienke, juz mialam dosc latania od sklepu do sklepu, a patrzyli na mnie jak na kosmite
Zamówilam tez krówki dla gosci, pudelka na ciasto. jutro kupie celofan do pakowania krowek.
Zostały nam tylko do kupienia juz kosze podarunkowe, pasek dla TZ, majty dla mnie no i spowiedz
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:22   #3816
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Moich przejść z obrączką ciąg dalszy. Byłam odebrać w sobotę po rzekomym powiększeniu. Zakładam na palec - i do kostki i dalej nie pójdzie. Przecisnełam na siłe i myślałam że już jej nie ściągne. Byłam z mamą i ona wzieła ją spróbować i moja rzekoma 11,5 weszła idealnie na jej palec 10.
Poprosiłam o sprawdzenie na biglu czy jak się zwie ten słupek do mierzenia wielkości obrączki wychodzi 10 . Pani twierdzi , że każdy producent ma inny bigiel i to może sie róźnić . No ale dała mi ta 12 o której już pisałam kiedyś do zmierzenia z wzornika tego właśnie producenta i ona mi lata po palcu, więc ją wsadziłam na ten bigiel i na nim pokazuje prawidłowo 12. Więc prawdopodobnie moja obrączka juz za 1 razem miała zły rozmiar a teraz to ją jeszcze chyba zmniejszyli. Juz mi się nawet denerwować nie chcę.
ale wtopa ! To oni nie wiedzą jaki rozmiar robią?
oby teraz już było ok.

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
A z moich rzeczy to w piątek:
- byłam na 1 przymiarce mojej własnej osobistej sukni Jest super Długość idealna, nic nie trzeba skracać, w cycu mam trochę za mało więc trzeba było zaznaczyć do zmniejszenia i zmieniałam pas więc to też było zaznaczone. A poza tym nic więcej do poprawiania odbieram 9 maja
- kupiliśmy garniak dla TŻ - w Pawo za pół ceny, marynarka smokingowa, 98%wełna 2% jedwab, skręt 140'S!!! Pięknie się lekko połyskuje dzięki tej domieszce jedwabiu wygląda w nim jak milion dolców Do tego oczywiście koszula na spinki. Dodatki typu mucha i poszetka i spinki później, jak ogarnę swój bukiet. A, skarpety też tam kupiliśmy
- kupiliśmy też buty, ze zniżką (hehehe of course, ja to zawsze muszę skorzystać z okazji ) w Gino Rossi z zamkniętą przyszwą model Donald, nie lakierowane tylko skóra licowa. Są bardzo zgrabne i TŻ twierdzi, że mega wygodne.
O te:
http://www.gino-rossi.com/kolekcja/o...6-0900-9900-0/

W sobotę:
- kupiłam bransoletkę z perełką z kuponem zniżkowym - oczywiście o tę: http://www.mintydot.pl/admin/perelkabransoleta.jpg

W niedzielę:
- kupiliśmy mojemu tacie garniak i koszulę na spinki i buty. Wygląda suuuuper, mamie aż się oczy zaświeciły

Ogólnie trochę poszło do przodu. Teraz bukiety, tort. Ja muszę kupić sobie narzędzia do zrobienia fryzury, bo fryzjerzy przecież nie mają I przede wszystkim kupić bieliznę! (może uda się w tę sobotę jak będziemy odbierać taty garniak po poprawkach). I alkohol! To mi spędza sen z powiek.
Tyle rzeczy załatwionyych ! Super
Widzę, że weekend obfitował w graniturowe zakupy u dużej ilośći PM

Jakie narzędzia do fryzury musisz kupić ??

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:23   #3817
Grace O Malley
Raczkowanie

gornek, gdzie w marilyn kupowałaś? Bo ja widziałam tylko wyspy, oni mają osobne sklepy? Bo to zawsze chyba więcej niż na wyspie... Chciałam spróbować stamtąd pończoch czy są ok, bo nigdy nie miałam i może coś bym więcej dokupiła
Stary 2014-04-14, 15:29   #3818
gornek
Zakorzenienie

W złotych tarasach na 1 pietrze, niestety to tez byla tylko wyspa, ale za komplet pas plus ponczochy ( bo to komplet) i dokupilam pare cielistych zaplacilam 52 zl
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:31   #3819
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Grace O Malley - HAHAHA IDĘ NA NOWO DO SZKOŁY :-P

Cytat:
:Tyle rzeczy załatwionyych ! Super
Widzę, że weekend obfitował w graniturowe zakupy u dużej ilośći PM

Jakie narzędzia do fryzury musisz kupić ??

Lokówkę lub wałki o dużej średnicy. Chciałabym uzyskać na początek imprezy takie duże miękkie rozczesane fale. Trochę zalatujące retro, takie old hollywood przyklady w załącnzikach - oczywiście te przykłady sa rożne, ale chodzi o taki ogólny zamysł. Duże, miękkie, rozczesane.
Po ok 3 godzinach pewnie bym je spięła, bo wiadomo że zaczną wyglądać nieładnie, a jeśli nie to mnie zaczną irytować Moja mama dwóch lewych rąk do tego nie ma więc da radę z upięciem, tym bardziej że jeśli już to bym robiła jakieś proste.

No ale wiadomo, że ja raczej mnóstwa sprzętu do stylizacji nie mam prywatnie, bo i po co, to chciałam do fryzjera żeby mi je ładnie z wprawą i może jakąś magiczną techniką zakręciła. I co usłyszałam? Że nie ma sprzętu i na próbnej zakręciła mi fale identyczną lokówką jaką mam w domu no tyle to ja sama potrafię! Nawet jakoś nie przygotowała włosów wcześniej. I jeszcze dodam, że jak sobie sama zakręcałam włosy to mi trzymały do następnego dnia w ładnym stanie, a te jej wypociny rozleciały mi się po 3h
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8fe2a25efaf6e37d3913c60eff4d6ec0.jpg (89,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bb2f7d240c6a804cc9fc09566681cb77.jpg (20,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg retro_diva_waves.jpg (16,6 KB, 14 załadowań)
Stary 2014-04-14, 15:32   #3820
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
przez weekend zorganizowaliśmy:

- kupiliśmy cały alkohol, razem z szampanami (który jest mega ekstra super cool, wczoraj testowaliśmy, smakuje jak taka dobra średnia półka, jest różowy , zapłaciliśmy 9.99 za butelkę w Biedronce! Gdybyście były zainteresowane to w domu spiszę nazwę, bo nie pamiętam za nic w świecie)
- zmówiliśmy maffinki na deser dla gości pasujące do motywu przewodniego: biało- czerowne
chcę też dodać po 2sztuki do podziękowań dla rodziców i 4 w podziękowaniu dla fotografa (mój znajomy i dał nam spory rabat)

Mierzyła zestaw afterowy, na razie bez biżu, ale chyba będzie coś w złocie.Wrzucam z załączniku. Może być?
Jak najbardziej Pięknie wyglądasz
Podaj koniecznie nazwę szampana

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Właśnie bajer polega na tym, ze to jest tak głębokie zadupie, że pks tam jezdzi dwa razy dziennie.
A jak jest w moich stronach i rodzinie to nie za bardzo wiem, bo na rodzinnym weselu byłam jak miałam lat 4, a ostatnio na wesele w Opolu dojeżdżaliśmy z TŻtem sami.
Najbardziej zdziwiło mnie to, że te osoby doskonale wiedzą ile kosztuje taka trasa autokaru-robimy na studiach co i rusz kalkulacje i to nie byłaby mała kwota 4x140km.

Myślałam ewentualnie nad opcją-dojazd do Lądka albo Stronia na własną rękę a potem ewentualnie kogoś na miejscu wyślemy w kilka kursów w te i wew te (jakieś 10-15km).

Chyba za dużo mam już załatwione i zaczynam niepotrzebnie stresować się wydumanymi problemami...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja bym nic nie załatwiała Bywałam na weselach z dala od miejsca zamieszkania i nikt nigdy się nie martwił jak dojadę. Sama też nigdy nie prosiłam Młodych o transport. Skoro jest nocleg to ja nie widzę problemu. Ja zwykle w takich sytuacjach albo nie piję, albo ktoś ze znajomych mnie zawozi i potem przyjeżdża. Takie wesele ma większe koszta, ale jak ktoś chce z Wami być to będzie Ja absolutnie nic bym nie organizowała w tym zakresie. Powiedziałabym, że dojazdu nie zapewniamy i tyle. Gdyby mi ktoś tak powiedział - nie obraziłabym się

Cytat:
Moich przejść z obrączką ciąg dalszy. Byłam odebrać w sobotę po rzekomym powiększeniu. Zakładam na palec - i do kostki i dalej nie pójdzie. Przecisnełam na siłe i myślałam że już jej nie ściągne. Byłam z mamą i ona wzieła ją spróbować i moja rzekoma 11,5 weszła idealnie na jej palec 10.
Poprosiłam o sprawdzenie na biglu czy jak się zwie ten słupek do mierzenia wielkości obrączki wychodzi 10 . Pani twierdzi , że każdy producent ma inny bigiel i to może sie róźnić . No ale dała mi ta 12 o której już pisałam kiedyś do zmierzenia z wzornika tego właśnie producenta i ona mi lata po palcu, więc ją wsadziłam na ten bigiel i na nim pokazuje prawidłowo 12. Więc prawdopodobnie moja obrączka juz za 1 razem miała zły rozmiar a teraz to ją jeszcze chyba zmniejszyli. Juz mi się nawet denerwować nie chcę.
to jest kpina jakaś. Aż nie wiem co Ci poradzić
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:40   #3821
Lg_ago
Zadomowienie

Cytat:

Lokówkę lub wałki o dużej średnicy. Chciałabym uzyskać na początek imprezy takie duże miękkie rozczesane fale. Trochę zalatujące retro, takie old hollywood przyklady w załącnzikach - oczywiście te przykłady sa rożne, ale chodzi o taki ogólny zamysł. Duże, miękkie, rozczesane.
Po ok 3 godzinach pewnie bym je spięła, bo wiadomo że zaczną wyglądać nieładnie, a jeśli nie to mnie zaczną irytować Moja mama dwóch lewych rąk do tego nie ma więc da radę z upięciem, tym bardziej że jeśli już to bym robiła jakieś proste.

No ale wiadomo, że ja raczej mnóstwa sprzętu do stylizacji nie mam prywatnie, bo i po co, to chciałam do fryzjera żeby mi je ładnie z wprawą i może jakąś magiczną techniką zakręciła. I co usłyszałam? Że nie ma sprzętu i na próbnej zakręciła mi fale identyczną lokówką jaką mam w domu no tyle to ja sama potrafię! Nawet jakoś nie przygotowała włosów wcześniej. I jeszcze dodam, że jak sobie sama zakręcałam włosy to mi trzymały do następnego dnia w ładnym stanie, a te jej wypociny rozleciały mi się po 3h
To Ty chyba powinnaś szukać innego fryzjera. Dla mnie jest nie do przyjęcia, kiedy fryzjer mówi, że zrobi mi fryzurę jeśli zaopatrzę go w odpowiedni sprzęt Co to za fryzjer? W dodatku jak z wytrzymałością tak krucho, to szukać innego.
A pozatym, takie fale są mega romantyczne Wizja fryzury mi się bardzo podoba

Stary 2014-04-14, 15:41   #3822
margot244
Raczkowanie

Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała może próbki materiałów ze sklepu białebuty? długo sie na nie czeka, robią jakieś problemy jak sie chce zamówić kilka?
margot244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 15:48   #3823
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
To Ty chyba powinnaś szukać innego fryzjera. Dla mnie jest nie do przyjęcia, kiedy fryzjer mówi, że zrobi mi fryzurę jeśli zaopatrzę go w odpowiedni sprzęt Co to za fryzjer? W dodatku jak z wytrzymałością tak krucho, to szukać innego.
A pozatym, takie fale są mega romantyczne Wizja fryzury mi się bardzo podoba
Ja szukam sprzętu bo już postanowiłam, że będę próbować sama. Jakby mi powiedziała, że mam jej przynieść lokówkę to bym ją wyśmiała to bym wyglądała mniej więcej tak
Niby mogę szukać innego speca, ale mam już dosyć. Szkoda mi wyrzucać kasy na próbne.

A co do pogrubionego to dziękuję
Stary 2014-04-14, 15:59   #3824
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
gornek, gdzie w marilyn kupowałaś? Bo ja widziałam tylko wyspy, oni mają osobne sklepy? Bo to zawsze chyba więcej niż na wyspie... Chciałam spróbować stamtąd pończoch czy są ok, bo nigdy nie miałam i może coś bym więcej dokupiła
w Lodzi sa tylko sklepy Marylin. Ja tylko tam kupuje ponczochy i rajstopy biodrowki. Wysepek nie widzialam.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:09   #3825
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilussia Pokaż wiadomość
Kup Contractbex.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Linaewen w życiu bym nie załatwiała transportu w takim przypadku

Say do wesela się zagoi

Jadę zaraz po gacie ślubne i bielizne poprawinową
a coś masz na oku, czy szukasz dopiero?
Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Jak się zagoi kup CEPAN Stosowałam i jest na prawdę skuteczny Miałam spore blizny po upadku na "szlakę" i wszystko zeszło Moja mama smarowała też na blizny po oparzeniu i również pomogło. Śmierdzi cebulą nieco ta maść, ale daje się radę

a ja Wam zazdroszczę, że to już
Dziękuje
Cytat:
O matko
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
justynkie

omg 298 zł
no ale gratki!

say-hello
o matko wspolczuje moze nie bedzie jednak widać

21klaudyna
dobrze ze ciocia się napatoczyła

ysia wyglądasz cudnie

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-14 o 16:10
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 16:26   #3826
bardorja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakoś tak nie mam jak wbić się w dyskusję, bo u nas już wszystko stoi w miejscu, wszystko prawie mamy, a z zaproszeniami startujemy w czerwcu.
MAM PYTANIE:
Wesele i ślub mamy 140 km od Wrocławia. Goście są w Wrocławia i okolic Warszawy(i pojedyncze przypadki z innych części, ale to nie ważne). Wszyscy wiedzą, że zapewniamy nocleg i będą poprawiny. Nie planowaliśmy żadnego transportu, bo niemal wszyscy są zmotoryzowani. Ale jak ostatnio rozmawiałam z dwoma osobami to się okazało, że dla nich transport Wrocław-Bielice, a zwłaszcza Bielice-Wrocław jest absolutnie oczywisty, bo jak to tak wracać po piwie autem. I teraz jestem w kropce, czy faktycznie ja mam im cokolwiek załatwiać? Tym bardziej, że do STD załączyliśmy ulotkę lokalu z informacją, że można zamawiać noclegi przed i po...
myha618 zgadzam się, nocleg to i tak juz bardzo duzo, a transport moga zalatwic sami

my nie załatwiamy zadnego transportu, wlasciwie wsyztskich mamy zmotoryzowanych.
noclegi maja, poprawin nie urzadzamy, ale duze sniadanie rano jest

Panna Izabela ach ty! godzine wczesniej mnie wyprzedzisz

Monisia05900 ja sie waham miedzy fioletem a niebieskim

Cytat:
Po ostatnim napisanym poście poszłam do łazienki i tam juz zostałam . Wypadła klamka z drzwi i przed chwilą moje wołanie o pomoc usłyszała ciocia. Na szczęście drzwi do domu miałam otwarte więc mogła wejść i mnie uratować a zapowiadało się ze do 17 spędzę w łazience;P
poprawilas mi humor

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:18   #3827
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
- kupiliśmy cały alkohol, razem z szampanami (który jest mega ekstra super cool, wczoraj testowaliśmy, smakuje jak taka dobra średnia półka, jest różowy , zapłaciliśmy 9.99 za butelkę w Biedronce! Gdybyście były zainteresowane to w domu spiszę nazwę, bo nie pamiętam za nic w świecie)

Mierzyła zestaw afterowy, na razie bez biżu, ale chyba będzie coś w złocie.Wrzucam z załączniku. Może być?

Super zestaw się prezentuje
A szampan wiem który, tak go ostatnio obczajałam w biedrze i myślałam, że jest smaczny, w ogóle wszystko co różowe wydaje się być smaczne
Podpowiedź dla dziewczyn - w biedrze jest tylko jeden rodzaj różowego szampana, więc nie powinno być problemu ze znalezieniem

Cytat:
Po ostatnim napisanym poście poszłam do łazienki i tam juz zostałam . Wypadła klamka z drzwi i przed chwilą moje wołanie o pomoc usłyszała ciocia. Na szczęście drzwi do domu miałam otwarte więc mogła wejść i mnie uratować a zapowiadało się ze do 17 spędzę w łazience;P
Ja tylko czekam aż to samo mnie spotka w mieszkaniu bo klamka się poluzowała, a obydwoje zawsze zapominamy dokręcić

Cytat:
- kupiliśmy też buty, ze zniżką (hehehe of course, ja to zawsze muszę skorzystać z okazji ) w Gino Rossi z zamkniętą przyszwą model Donald, nie lakierowane tylko skóra licowa. Są bardzo zgrabne i TŻ twierdzi, że mega wygodne.
O te:
http://www.gino-rossi.com/kolekcja/o...6-0900-9900-0/
Bardzo fajne buty
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:33   #3828
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić, że przy okazji wizyty w domu odebrałam wycięte przez mojego tatę drewniane bannerki na tort (na wszelki wypadek mam dwa). Będę z nich robić taką dekorację:

I teraz mam zagwozdkę. Nie wiem, czy zostawić taki napis, jak w oryginale, czy bawić się w coś innego? Jest sporo wersji do wyboru...
Fajnie, że na tatę w tym temacie mogłaś liczyć Mi się najbardziej podoba w oryginale

Grace O Malley, owocny weekend mieliście! Brawo

Lg_ago, ja będę miała bardzo podobną fryzurę do tej którą wrzuciłaś jako ostatnią

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

I chciałam jeszcze wrzucić link do artykułu o bukietach na ten rok
http://www.abcslubu.pl/organizacja-w...kolory-i-formy
ostatnia florystka- moja! ok, niech będzie- moja i cornflower_girl
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 17:40   #3829
Lemon_Drop
Zadomowienie

Witam się po weekendzie!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Myślę, że to może go nawet ucieszyć, mój z wielką radość próbował kolejnych smaków
Nie wątpię, tylko waga za chwilę wskaże stówę więc ja nie podchodzę do tego z radością a miał się odchudzać

Ustaliliśmy ze do cukierni pojedziemy w piątek lub w sobotę i przy okazji kupimy na swięta

Velika - buractwo i fo pa jak się patrzy!
Wcale się nie dziwię że jesteś wkurzona. My osoby w świeżych związkach wpisywaliśmy jako ok. tow. Na dzień dzisiejszy wiem że będe musiała poprawić 2 zaproszenia bo pary zamieszkały ze sobą i głupio dawać takie. W przypadku innych par nie chciałam ryzykować, w międzyczasie i tak 2 czy 3 pary się rozstały i zapro poszłyby do kosza. Winietki za to będą imienne

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Dlaczego schody zaczynają się lekko miesiąc przed ślubem?
Nie wiem czy pamiętacie, ale pisałam, że dekoracje z kwiatów ma mi zrobić koleżanka z roku z florystyki. Poprosiłam ją o kosztorys. Miała plan zrobić wszystko z gipsówki i organzy. wyobraźcie sobie, że krzyknęła mi 3200!! Kościół+bukiety+butonierk i+sala! Bez ubrania samochodu! No szlag mnie trafił. Oferowała się, że zrobi po znajomości tanio... pffff...
Ile???!!! Myślę że wynajęta florystka wzięłaby dużo mniej
Suknia sliczna! Czy ona jest szyta na wzór Nabli Fleure?

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
A poza tym - wczoraj odebraliśmy klucze do mieszkania
Ja od rana do 17 w pracy dzisiaj - a TŻ się podjął sprzątania ...
Ciekawa jestem co zastanę w "nowym domu" i ile będę miała roboty po jego sprzątaniu Rozum mi podpowiada "zaufaj mu - to dorosły facet"
Gratuluję i zazdroszczę! Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
i już po naukach

i mamy świadka i świadkową obydwoje zaskoczeni ale na szczęście się zgodzili
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny, jestem po przymiarce i zastanawiam się co na nogi zalozyc. Rajstopy, pończochy czy co.. Babcia mi mówi, ze najlepiej podkolanowki, ale jak dla mnie to totalne fo pa. No i tak się wlaśnie zastanawiam...
Nie no, proszę Cię nie rób tego! Ja będę miała pończochy, a ty weź to w czym ci wygodniej

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Apropo wesel to wczoraj dostaliśmy kolejne zaproszenie. To będzie imprezowy rok.
Będziemy się bawić już na czterech (a prawdopodobnie i 5, chodź to jeszcze nie oficjalne )
Ma początek maraton, trzy wesela w trzy miesiące
Zaczynamy My: 26.04
Mój kolega: 31.05
Przyjaciel TŻ: 27.06
Moja koleżanka: 06.09
i z tego co wiem będziemy uczestniczyć w jeszcze jednym w październiku.
Super! My 2012 mieliśmy taki imprezowy

Rabbitka pudełko super! Ja do swojego też muszę dorobić

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Wy stawiacie wino na stolach, przy ktorych beda siedziec goscie, czy tez oddzielnie?
Mnie zastanawiala kwestia ciasta, ale lepiej chyba, jak beda oddzielnie. Przynajniej ludzie nie przyschna do stolow .
U nas wino będzie na oddzielnym stoliku, a ciasta na stołach.

Cytat:
Biedactwo!
- przepraszam

------
Nie nadrobiłam wszystkiego - przepraszam

Gratuluję wszystkich zakupów: garniturów, obrączek i bielizny oraz coraz mniejszej ilości DDŚ U mnie wczoraj stuknęło 5 miesięcy

Chwalę się bo odebralismy dziś obrączki - są cudowne!

Stary 2014-04-14, 17:43   #3830
Godzia_13
Raczkowanie

Cytat:
- kupiliśmy garniak dla TŻ - w Pawo za pół ceny, marynarka smokingowa, 98%wełna 2% jedwab, skręt 140'S!!! Pięknie się lekko połyskuje dzięki tej domieszce jedwabiu wygląda w nim jak milion dolców Do tego oczywiście koszula na spinki. Dodatki typu mucha i poszetka i spinki później, jak ogarnę swój bukiet. A, skarpety też tam kupiliśmy
My też kupiliśmy garniak, koszulę i spinki w Pawo, rzeczywiście jakąś promocję teraz mają bo za wszystko zapłaciliśmy jakieś 820 zł
Stary 2014-04-14, 17:57   #3831
Lg_ago
Zadomowienie

Lemon dokładnie - są cudowne !

Stary 2014-04-14, 18:19   #3832
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Lemon piękne obrączki!

klaudyna21 weź ich tam doprowadź do porządku bo ileż mogą błędy tylko poprawiać i to jeszcze źle?

Grace gratulacje za tyle spraw!

ysia podoba mi się afterowy look

u nas 12 dni!!!!!!!!!!!!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:19   #3833
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
[/COLOR]I chciałam jeszcze wrzucić link do artykułu o bukietach na ten rok
http://www.abcslubu.pl/organizacja-w...kolory-i-formy
ostatnia florystka- moja! ok, niech będzie- moja i cornflower_girl
Super artykuł Dzięki

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie!

Nie wątpię, tylko waga za chwilę wskaże stówę więc ja nie podchodzę do tego z radością a miał się odchudzać

Wagą się nie przejmuj Ona zawsze oszukuje

A obrączki piękne Proste i piękne
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:22   #3834
Ad rem
Zadomowienie

Lemon piękne obrączki! Gratuluję!
ysia podaj prosze nazwę tego szmapana

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:28   #3835
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:

no śliczne-gratulacje!!
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:29   #3836
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja zglaszam ze kupilam idealna szminke/blyszczyk z tych dlugotrwalych.
Kupilam w Macu razem z pudrem studio fix.
Jest idealnie taka jak chcialam, zlewa sie z kolorem moich ust idealnie, chce cos naturalnego ale nie trupiego.

Cudo nazywa sie Mac Pro Longwear Lipcolour w kolorze Unchanging.
http://www.maccosmetics.com/product/...our/index.tmpl
Piękny kolor pomadki Aż mam ochotę sama zainwestować
Co do studio fix, też za mną bardzo długo chodzi, ale na MAC ciągle brak funduszy... A Ty używasz go bardziej jako podkładu, czy pudru utrwalającego?

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić że przez weekend kupiliśmy garnitur dla TŻ w Vistuli jest granatowy i wygląda wow!!! Przymierzył razem ze śmietankową koszulą (która kupiliśmy wcześniej) i od razu dobraliśmy tam krawat Okazało się że rozmiar jest idealny więc żadnych poprawek nie trzeba już robić i ma go w domu
Wróci się tam chyba jeszcze po buty bo też były bardzo ładne i wygodne
Akurat trafiliśmy na weekend "wszystko -20%" i garniaczek był troszkę tańszy a mieliśmy ze sobą bon podarunkowy na 250 zł i go nie wykorzystaliśmy więc może jeszcze się przyda np: teściowi bo to tylko na garnitur i smoking można wykorzystać

Zamówiliśmy też zaproszenia, czekamy na projekt do zaakceptowania i to chyba tyle "nowości"

Aaaa bym zapomniała od wczoraj już tylko 5 miesięcy do ślubu
Współczuję kontroli policyjnej, mnie zawsze stres tak zjada, że o matko!
Co do garniaka - gratulacje! Może jakieś fotki?
Co do 5 miesięcy - ja też wczoraj świętowałam

Grace O Malley, ale zakupy i przeżycia (przymiarka)! Wiem o którym garniturze mowa i na manekinach i w sklepie mi się tak mega podobał, a na TŻta nie było rozmiaru i możliwości sprowadzenia Jest boski, gratuluję zakupu!
Bransoletka absolutnie cudowna Sama czegoś takiego szukałam, ale kurde, ceny minydot...

Cytat:
razem za 5 miesięcy! Kurczę, teraz to już mniej "4 miechy z haczkiem" Robi się gorrrąco!
Obrączki cudne, bardzo fajne połączenie żółtego i białego złota! Mam nadzieję, że my zaraz po wielkanocy udamy się na polowanie

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-04-14 o 18:31
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:35   #3837
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Piękny kolor pomadki Aż mam ochotę sama zainwestować
Co do studio fix, też za mną bardzo długo chodzi, ale na MAC ciągle brak funduszy... A Ty używasz go bardziej jako podkładu, czy pudru utrwalającego?

Nakladam go na krem tonujacy (czy BB jak kto woli) z Lancome http://www2.lancome.com/_en/_ww/hydr...lm-085262.aspx
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:54   #3838
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

W załączniku prezent Tż na 30 urodziny
Bardzo ładny, elegancki
Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość

kulbensikowa Każda z nas ma takie wątpliwości. Ale patrzysz potem na swojego TŻ-ta i myślisz, że na pewno impreza się uda, bo oboje jesteście tacy szcześliwi; a przy zapraszaniu goście od razu potwierdzają i mają tyle entuzjazmu

Żeby nie było za różowo - okazało się, że mój znajomy ksiądz nie odprawi naszej mszy ślubnej - wyjeżdża wtedy na rekolekcje A tak liczyłam na to, że będzie ktoś, kogo znamy, kto powie kazanie od serca a nie odbębni mszę ( serio, zdarzają się tacy księża)...
Masz rację, dziekuję za dobre słowo

Przykro mi z powodu księdza
Cytat:

Prześlę ci na PRV co ja napisałam (świadkowa była wzruszona), tyle że ja zrobiłam kartkę, a nie pudłko.
Dziekuje kochana
Cytat:

Ja swojej zrobiłam mały album z naszymi zdjęciami, kilka wspomnień (w klubie znajdziesz zdjęcia). Może też spróbuj wydrukować jakieś małe zdjęcia i z tyłu podpisz, nawiązując do fajnych wydarzeń z Waszego życia. Moja świadkowa była mega zaskoczona i wzruszona i powiedziała że czuła się tak jakby ktoś jej się oświadczył
super pomysł!
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość

Ja napisałam liścik, wydrukowałam na kolorowej kartce i doczepiłam do butelki wina
oo, pomysłowo!!! super!
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

My wczoraj byliśmy z Dniu Skupienia, kolejna rzecz z głowy!
A dziś pierwsza przymiarka Jaram się strasznie Zabieram ze sobą wszystko co mam na ślub:biżu, buty i welon. Już się doczekać nie mogę
woow! gratki i zazdroscze...tez bym juz chciala miec swoja suknie i isc na przymiarke!!
Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Waniliova
moooniaaaa
dodaja
ewaden

2 miesiące do ślubu!!!

Nie wiem jak Wy ale ja zaczynam srać po gaciach
extra!! gratki
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość

dziś mamy drugą rocznicę zaręczyn
gratulacje!! i wiele milosci

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Witam po weekendzie. Jak się okazuje, moje studia sa całkiem niebezpieczne. Dziś dorobiłam się już sporego oparzenia od gorącego kleju. Akurat na palcu, gdzie będę nosić obrączkę blizna zostanie jak nic
biedna ratuj sie kochana maściami
Cytat:
Z sytuacji bieżących, rozpoczynam wielkie odliczanie:

DO ŚLUBU ZOSTAŁO 12 DNI!

przez weekend zorganizowaliśmy:

- zmówiliśmy maffinki na deser dla gości pasujące do motywu przewodniego: biało- czerowne
chcę też dodać po 2sztuki do podziękowań dla rodziców i 4 w podziękowaniu dla fotografa (mój znajomy i dał nam spory rabat)

gratulacje!!! pieknie wygladasz!!!
Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, waham się nad kolorem przewodnim - fuksja czy cukierkowy róż, w załącznikach przesyłam inspiracje, jak myślicie
Fuksja

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:54   #3839
Szczeperka
Wtajemniczenie

Właśnie wróciliśmy z zakupów i Tż jest cały ubrany

Kupiliśmy garnitur (Bytom, 100% wełna, ciemny grafit - prawie czarny ale nie pogrzebowy) Do tego dwie koszule i musznik z poszetką. W zasadzie skrojony na niego i bardzo elegancki

I tutaj pytanie: najpierw chciałam żeby Tż miał muchę, ale jak przymierzył musznik to wyglądał w nim dużo lepiej... Czy muszniki nie są już passe?

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:00   #3840
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:

Wow!!! śliczne
My w ten weekend nie zdążyliśmy podjechać za obrączkami więc już pewnie po świętach je zamówimy

Anesthesia dzięki dzięki co do graniaka, a jak tam u Was? Udało się gdzieś zapolować?
Niestety foty nie zrobiłam bo taka byłam oczarowana tym moim TŻ więc już pewnie w dniu ślubu go w nim zobaczę, już nawet się wkurzał że jak on mnie nie widział w sukni to ja też nie powinnam jego w garniturze hehe

Wczoraj świętowaliśmy nie tylko 5 miesięcy do ślubu ale też urodzinki "teścia" więc miło było i nawet torta teściowa zamówiła z "naszej" cukierni żeby sprawdzić czy na pewno dobre robią i był naprawdę pyychhhaaa - o smaku cherry

alucior gratki 2 rocznicy zaręczyn

say-hello :głasiu: biedna może jednak do wesela się zagoi i zniknie

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-14 o 19:03
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości