|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Czesc mamuski
![]() Mimo ze pogoda okropna to ja mam dzisiaj wysmienity humor ![]() Kupilam sobie dzinsy ciazowe i sukieneczke niebieska do kolan na lato. Jest odcinana pod biustem i bedzie idealna zarowno w ciazy jak i po ![]() Potem pojechalam na ploteczki i herbatke i z mezem do dentysty. A teraz leze i szamie kapuste surowa jak krolik Chcialam powiedziec ze nie wytrzymalam i umowilam sie na usg. Ostatnie mialam 18 marca a nastepne planowo 16 maja. A tak to teraz w czwartek idziemy podejrzec bejbika i jestem happy ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
|
#3332 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
jak zwykle moje bardziej doświadczone koleżanki powtarzają, żeby się teraz wysypiać, bo za pół roku nie będzie nam dane Więc śpijmy kiedy najdzie ochota ![]() Nie specjalnie lubię pisać o sobie Pozdrawiam Was wszystkie
|
|
|
|
|
#3333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wystraszyłam się że za wcześnie.. choć gin uspokajał podobnie jak u Ciebie, że może być taki termin.
|
||
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46029470]Ja zjadłam obiad... i padłam
jak zwykle moje bardziej doświadczone koleżanki powtarzają, żeby się teraz wysypiać, bo za pół roku nie będzie nam dane Więc śpijmy kiedy najdzie ochota ![]() Nie specjalnie lubię pisać o sobie Pozdrawiam Was wszystkie [/QUOTE]Ach Żeby tak się dało, wyspać na zapas. Hehe bardziej chodziło mi że napiszesz ile masz lat, czym się zajmujesz ![]() Cytat:
Niektórzy mówią żeby dodać do tego roztworu sok z cytryny, podobno pomaga. Mi to smakowalo jak duza ilość cukru pudru rozpuszczona w wodzie. Najgorzej jak się zwymiotuje pod koniec badania, np tak 1,5 h po wypiciu glukozy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3335 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem po wizycie.... totalny szok.
Z mojej Lenki zrobił się Kacper ![]() Zajrzał doktorek jeszcze raz między nóżki (dzidziuś się pięknie ułożył) a tam ... męski interes... Jejku co ja zrobię z tymi bluzeczkami w groszki i kokardki... (chociaż sam mi doktor mówił że mam się nie nastawiać bo to się może zmienić do tej dzisiejszej wizyty) Najważniejsze że maluch jest zdrowy, za drugim razem może się uda z dziewczynką jak drugi raz będzie
|
|
#3336 |
|
Rozeznanie
|
Obiecałam zdjęcia moich zakupów w H&M. Paulina Darek myślę że spodni jeansowych jest sporo, więc może udało by Ci się coś znaleźć
Spodnie jeansowe, w kancik, legginsy - ciążowe. A GRATIS mój duuuuużżżżży brzucholek ![]() Amelie a to Ci dopiero żarcik gin sprawił, ale najważniejsze że zdrowe
|
|
#3337 |
|
Rozeznanie
|
Za pierwszym razem się nie udało dodać ale już powinny być.
Przepraszam że w 2 posty.
|
|
#3338 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A pracuję jako sekretarka choć teraz głównie zajmowałam się rozliczaniem projektów unijnych ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() Jeansów zazdroszę, ja z racji tego, żę noszę rozm na długość 36 jestem praktycznie bez szans na kupienie czegoś dla siebie
|
||
|
|
|
#3339 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
udusze go kiedys![]() Cytat:
i tez sie ciesze![]() Cytat:
i niektore kiecki mam juz kilka lat mimo ze kosztowaly np 50zl i co fajne,teraz jest moda na luźne rzeczy,takze ja kupuje luźne tuniki i do tego zwykle getry kolorowe,mam fioletowe,grafitowe,grana towe i czarne.Nie mam zadnych ciazowych ciuchow i nie zamierzam kupowac ![]() Cytat:
ciekawe jak to u mnie bedzie wiesz jak u mnie okaze sie dziewczynka jednak(a ostatnio byl chlopak) to sie wymienimyDziewczyny jest straszny dzien,nic tylko spac,zimno,wieje,pada )
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-04-14 o 18:06 |
|||||
|
|
|
#3340 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No i zakupy widzę, że udane też muszę jakieś spodnie zakupićSiedzę sobie przed TV i zajadam się kalarepką! Wczoraj oglądałam "ugotowanych" i tam ktoś coś z kalarepy robił, tak mi ślina ciekła, że dzisiaj objechałam wszystkie sklepy i znalazłam!!!
|
|
|
|
|
#3342 |
|
Zakorzenienie
|
Natalusia-fajne spodnie i fajna TY
![]() A ja znów poszalałam i oto łupy(jeszcze 2 bluzki są w licytacji ):http://allegro.pl/bajeczna-koronkowa...132537125.html http://allegro.pl/7-dorothy-perkins-...132563683.html http://allegro.pl/internacionale-del...132595009.html http://allegro.pl/tunika-bluzka-doro...138544967.html |
|
|
|
#3343 |
|
Rozeznanie
|
Cześć! Ale miałam noc... Położyliśmy się koło 23.00 do łóżka. Nie mogłam zasnąć do... 4!
O dziwo czuję się dziś nieźle i nawet w dzień nie spałam. A teraz mnie tu córa dziubie ręką w bok żebym włączyła jej muzę do tańczenia
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkie wrześniowe mamusie
Mam na imię Irena. Podczytuję Was może od połowy poprzedniego wątku... Choć wcześniej się nie udzielałam, to tylko czytając Wasze wpisy czułam się obecna w tym gronie. Często znajdowałam tu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Wielokrotnie podczas lektury Waszych wypowiedzi pojawiał się uśmiech i chociaż nocne rozmowy powodowały spore nadrabianie to chętnie się to czytało. Intruzem podglądającym byłam - lecz już się ujawniłam Termin wyznaczono mi na 29 września. Mam nadzieję, że wszystko do końca będzie się dobrze toczyło, no i że w Waszym towarzystwie mile spędzę ten czas oczekiwania na maleństwo. |
|
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja znajoma z fitnessu miala połowkowe w 19tyg i ma przesunięte na 21tydzien bo dzidzius za mały i nie mozna bylo zbadac serduszka wlasnie...
ale dzięki temu o jedno USG wiecej ![]() Ja to mam od razu w 21tygodniu,oczywiscie ocipieje do tego czasu Jestem głodna
|
#3346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O 6 ,standardowo, pobudka już zupełna-tak mi się córa budzi, czy to piątek czy niedziela![]() Przypomniało mi się jak to fajnie było w pierwszej ciąży-błogie lenistwo, spanie jak długo i kiedy się chce-no pełny luuuz, teraz nie ma już zmiłuj
|
|
|
|
|
#3347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#3348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz do niestabilnej, żeby Cię wciągnęła na listę, no i skrobnij coś jeszcze o sobie
Edytowane przez golgie Czas edycji: 2014-04-14 o 18:46 |
|
|
|
|
#3349 |
|
Konto usunięte
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46030753]Ja się dzisiaj umawiałam i też mnie chcieli zapisać na 19 tydz, trochę pomarudziłam i ostatecznie mam 6 maja a to będzie 19tydz i 6 dzień
Nie mogę się doczekać [/QUOTE]A ile w ogóle powinien mieć dzidziuś do tego badania? ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cześć Irenko
|
|
|
|
#3350 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46030788]A ile w ogóle powinien mieć dzidziuś do tego badania?
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cześć Irenko [/QUOTE]w necie pisza ze 18-22 tydzien,a mi lekarz mowil ze 20tydzien to jeszcze za wczesnie,wiec nie wiem
|
#3351 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy ![]() zapraszamy do rozmow o wszystkim i niczym
|
|
|
|
|
#3352 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będę miała dziewczynkę to możemy się wymienić ubrankami w razie jakby co Najważniejsze,że z dzieciaczkiem wszystko ok Cytat:
Ale brzusiu ![]() Hallo,hallo. Na gwałt potrzebuję kogoś kto jest matematykiem z zamiłowania a jeszcze lepiej z powołania albo chociaż trochę to ogarnia Zapłacę,kupię czekoladę czy coś
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... Edytowane przez Metamfetaminax Czas edycji: 2014-04-14 o 19:16 |
||
|
|
|
#3353 |
|
Raczkowanie
|
A dziękuję carolciuska, bardzo chętnie się przyłączę
Tak sobie myślę od czego zacząć... bo jak tak czytałam dotychczasowe wiadomości to w zasadzie prawie na każdy temat byłyby jakieś moje 3 grosze Wprawdzie to moja pierwsza ciąża, zatem każdą informację/radę przyjmuję i koduję, a w razie coś będę podpytywać.
Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-04-14 o 19:12 |
|
|
|
#3354 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej. aktualnie nas podgląda 31 osób
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46021506] A w ogóle cieszę się że tu trafiłam Jestem tu nowa I też mam termin na 26 września a 27 września mam ślub mojej jedynej kochanej siostrzyczki hehe gdzie miałam być świadkową pozdrawiam cieplutko i życzę uśmiechu na cały dzisiejszy dzionek witaj ja zrobiłam mielone podsmażone z trochą pieczarek i zrobiłam z tego sos serowy. niestety z paczka i do tego makaron, coś jak serowe spagetti. jestem w szoku, tż zjadł dokładkę bo z sosem pomidorowym to mu nie smakują obiady-czy to spagetti czy pulpety czy coś ![]() Cytat:
a wizyta siódmego maja czyli to będzie jakoś 22t 2d. nie za późno trochę? ani nic o tej glukozie nie wspomniała. no nie wiem. chyba że to za wcześnie na te wszystkie badania. tylko że do tej pory miałam krew i mocz co wizytę i się przyzwyczaiłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też pochmurno i kropi albo pada. byliśmy wybrać sprzęt agd do kuchni. obejrzeć stoły i płytki ale tylko w jednym miejscu na razie. koncepcja się nam(głównie mi) trochę zmieniła, bo teraz widzi mi się zielona kuchnia, a nie fioletowa. w sensie o kolorze mebli mówię. ściany szare. kurde nie wiem no. mam zagwozdkę. na razie czekamy na próbniki, jak będzie coś fajnego zielonego to ok, bo z fioletem był jeden jak dobrze pamietam i taki jakiś nie taki
|
|||
|
|
|
#3355 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam nowe mamy na forum Amelie gratuluje zatem chlopca ![]() Ja wlasnie tego sie boje ze najpierw powiedza ze dziewczynka a potem ze chlopiec a ja juz sie nastawie na inna plec. I bede ryczec jak znam siebie
|
|
#3356 |
|
Raczkowanie
|
bezaczek7, u mnie dziś skład podobny, tyle, że skorzystałam z tego przepisu:
http://www.ankawgarnkach.pl/dania-gl...onowa-z-miesem Jednak doprawiłam gotowym sosem bolońskim, bo sam koncentrat z przyprawami średnio mi podchodził. ![]() Jeśli chodzi jeszcze o mięso mielone, polecam to szybkie danie, świetne na ciepło i zimno z wszelakimi sosami: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=9&t=9369 Edytowane przez ircha06 Czas edycji: 2014-04-14 o 19:31 |
|
|
|
#3357 |
|
Rozeznanie
|
ircha witamy i zapraszamy do rozmów
golgie śliczne tuniczki, gratuluję udanych zakupów
|
|
#3358 |
|
Raczkowanie
|
A to dla tych dziewuszek, które mówiły odnośnie jedzenia, że czasem oczy by chciały...
http://demotywatory.pl/4316888/Jedze...wego-znaczenia I po takim posiłku - nawet na świętą noc -wzdęcia nie dokuczają hihi |
|
|
|
#3359 |
|
Konto usunięte
|
Jak tak czytam Wasze posty robię się głodna
Może dzięki Wam wróci mi w końcu apetyt
|
|
|
|
#3360 |
|
Raczkowanie
|
Witam dwie nowe wrześniowe ciężarówki dzanet i ircha
golgie świetne łupy, gratulacje Natalusia14 ale fajny brzusio, podobny wielkością do mojego Amelie a to niespodzianka pojawiła się u "córci" Ja właśnie przed chwilą zjadłam trochę nutelli łyżeczką i jest mi tak źle, muli mnie strasznie ![]() Dziewczyny zmienia wam się już pępek? Mój już górą próbuje się wypchnąć. Dół pępka jeszcze na swoim miejscu ale góra już odstaje ![]() Tak po cichu się zastanawiam czy żadna z nas nie planowała dać córce na imię Bożena |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

no nie wiem, w każdym bądź razie mój gin przyjmuje tam gdzie jest bardzo dobry sprzęt do 4d tylko we wtorki, chciał umówić się na wtorek po świętach czyli 22 kwietnia, wtedy już był by pełny 20 tydz. ale ja będę wtedy u rodziny 600 km od gina i wracam w środę. Dlatego umówiliśmy się przed świętami, ale lekarz uznał że w tym terminie też będzie ok.

Więc śpijmy kiedy najdzie ochota 

miałam takie sny, że tragedia. Śniło mi się, że byłam w ciąży z bliźniakami i poroniłam. Po roku zaszłam w ciążę znowu z bliźniakami! i w 19tygodniu (czyli w tym co jestem teraz) znowu poroniłam. Urodziły się żywe, widziałam je... ale zmarły. Obudziłam się z wrzaskiem, aż się tż obudził. Z nerwów i stresu to mnie tak brzuch bolał,napinał się że od 4 już nie spałam i musiałam nospę brać.
a tak ją lubiłam , za to na kebabie ostatnio ząb straciłam
nie mam już w czym chodzić, do końca ciąży będę zmuszona siedzieć w domu... może ja jakaś wybredna jestem 
Wczoraj oglądałam "ugotowanych" i tam ktoś coś z kalarepy robił, tak mi ślina ciekła, że dzisiaj objechałam wszystkie sklepy i znalazłam!!! 

Ślub: 6 września 2008 ___
O 6 ,standardowo, pobudka już zupełna-tak mi się córa budzi, czy to piątek czy niedziela
bo z sosem pomidorowym to mu nie smakują obiady-czy to spagetti czy pulpety czy coś