Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 17:11   #2101
sand
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
Sand -w Ogrodziencu. Niedlugo planujemy Mirow i Bobolice, no i Olsztyn, ktory uwielbiamy (mielismy tam nawet sesje slubna) ;-)

Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
w Olsztynie nie byłam jeszcze. Muszę męża namówić na taką wycieczkę jak już opanuję chustę (i o ile Tymek to polubi)
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 18:32   #2102
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
To jaki rozmiar macie teraz na tapecie? Mój zaczyna wypełniać 62, niektóre rzeczy są już za małe
Zaczyna pasować 68.

Cytat:
Dziewczyny, macie ustalony plan dnia Waszych Dzieci? Nam odpukać od dwóch tygodni wychodzi idealnie
Zupełnie nie mamy. Żyjemy pod dyktando małego głodomora/osrałka. Mamy tylko w miarę stałe pory dnia i nocy: Młody wstaje 10/11 i zasypia ok 23.

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
W ciąży utyłam i bardziej przypominałam Kubusia niż całkę, więc zmieniłam. Ale pora wrócić do normy
Właśnie miałam pytać, gdzie się podział Kubuś.

Dziecko mi się dziś dwa razy obsrało po pachy.Trzeba go będzie dziś nadprogramowo wykąpać. Jakieś takie rzadkie te kupy były, ale tylko dwie i nic Małego nie boli, więc na razie nie będę panikować.

I zahaczyłam dziś o M&Co, bo miałam krótkie wychodne zakupowe. Kupiłam Adasiowi kilka większych ubranek. I nawet jeden komplet na kolejną zimę.
Stary 2014-04-14, 18:38   #2103
Caillouu
Raczkowanie

My powoli ubieramy w 68.... I tak jakos mam lukę ubraniowa. Mam malo ciuszkow na 68, za to duzo dostalam na 6m+.

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 19:35   #2104
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Zaczyna pasować 68.

A na mojego wielkoluda 68 jest już aby aby
Stary 2014-04-14, 20:27   #2105
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iintell Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Jak wysoko leżąc na brzuszku podnoszą główkę Wasze dzieci? jak długo wytrzymują leżąc na brzuchu? (mój malec nie cierpi leżeć na brzuchu, od razu się denerwuje, toteż leży często a krótko i niestety z podnoszeniem główki u nas kiepsko)

Czy 11 tygodniowe dziecko powinno już mieć świadomość tego, że trzyma coś w rączce? ( jak podamy mu gryzak, grzechotkę to czasem chwyci, czasem nie ale jestem pewna, że on w ogolę nie jest świadom tego, że je trzyma).

Nasze dziecko jesteśmy wstanie zając na max 30 min, pozostały czas jak nie śpi/ je to płacze, pediatra nie widzi w tym nic niepokojącego, wg niej jest okazem zdrowia. Nie wiem już co robić by go w jakiś sposób zmotywować do zabawy/ nauki bo każda próba kończy się jeszcze większym histerycznym płaczem , czy to normalne, że dziecko tyle płacze ? (wg pediatry owszem, są różne dzieci, jedne płaczą mało inne dużo- pewnie tak ale ja chętnie zrobiłabym wszystko by jakoś mu to życie umilić i sprawić by tyle nie płakał a nie wiem jak )

Jak często i jakie ilości mleka wypijają wasze maluchy- chodzi mi o te karmione wyłącznie mm? (moje dziecko, rzadko kiedy wytrzymuje zwyczajowe 3h i zazwyczaj po 2,5 jest już dziki płacz, może i pomogłoby zwiększenie dawki ale on i tak już 'tyje' w zastraszającym tempie, więc nie wiem czy wyszłoby mu to na zdrowie)
Nie denerwuje się dzieci różnie się rozwijają.
Mój syn skończy jutro 3 mce i główkę unosi do pionu max do 5 min, czasem ma dzień lenia i macha nia jak te pieski w autach.
Zmienia się z dnia na dzień. Jeszcze tydzień temu słabo trzymał grzechotke zaraz wypuszczal , teraz mu już lepiej idzie.
Mi dziecko raczej nie płacze, ale niektórym mamom też dzieciaczki płaczą i nie wiedza z jakiego powodu.
Co do spania moje dziecko w dzień ma tylko drzemki po 20-40min, na spacerze śpi nawet 4 godz.
A w szpitalu, w którym rodzilas nie m poradni neonatologicznej, może idź i skonsultuj .
Nie martw się każde dziecko inaczej się rozwija.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:29   #2106
iintell
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość

Witaj,

Mogę napisać jak to wygląda u Tymona (dziś zaczyna 12 tydzień):
1. Główkę potrafi podnieść na chwilę wysoko, a zwykle ok. 45stopni. Tez nie przepada za leżeniem na brzuszku, więc kładę go często i na krótko. Teraz wytrzymuje max 5 minut na raz ale trzeba być przy nim, gadać, zachęcać, pokazywać np. książeczke kontrastową.
2. Tymek na razie raczej nieświadomie trzyma grzechotkę, gdy mu ja podam.
3. Czas aktywności i zabawy jest różny - czasem płacze po 15min zabawy a czasem po 1,5h jeszcze nie marudzi ze zmęczenia. Jak juz zaczyna marudzić lub płakać to nie proponuje mu nowych zabaw tylko kołyszę, przytulam. Nie zawsze to pomaga i jest ryk, ale w takich chwilach u Tymka im mniej bodźców tym lepiej (ale to pewnie u większości dzieci tak jest).
4. Odnośnie do ilości mleka - Tymek zjada 7 porcji na dobę: co 3-3,5h a w nocy ma jedną dłuższą przerwe. Na porcję wypija od 100 do 135ml (czyli max 4 miarki mleka). Wg pediatry jest to ok ale mamy dążyć do zwiększania wielkości porcji i zmniejszania ich ilości do 6 a potem 5 na dobę. Na razie kiepsko idzie, ale wg mnie nic na siłę.

I nie martw się, dzieci rozwijają się we własnym, najlepszym dla nich tempie. Jeśli masz zaufanie do pediatry, a on uważa, że wszystko z maluchem jest ok to nie ma co się przejmować tym, co jest napissane w poradnikach.
No, to powiedziałam, co wiedziałam
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie ma sensu raczej się pytać na forum, będziesz tylko się niepotrzebnie nakrecać, a dzieci naprawdę mają indywidualne tempo rozwoju. Jeśli coś cię mocno niepokoi to zapytaj lekarza
Cytat:

Intell. Co do mleka - moja córka bedac w wieku Twojego jadła o porcje wiecej niz zaleca producent, za zgoda pediatry. Teraz kolei je o jedna mniej - sama sobie to wyregulowala. Na Twoim miejscu sprobowalabym albo przetrzymywac dziecko o kilka minut kazdego dnia i czyms zajmować. Albo faktycznie zwiekszyc porcje.
Ale mialam podobne wątpliwości co do 'tycia' i wg mojego pediatry nie ma mowy o zbyt duzym przyroscie u takiego maluszka. Wszystko powinno sie wyrównać w momencie dolaczenia stalych pokarmow i większej aktywnosci ruchowej, np jak dziecko zacznie raczkowac.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Ja zdaje sobie doskonale sprawę z tego, że pytanie na forum i porównywanie dzieci jest idiotyczne, ale jak już napisałam sen z powiek spędza mi te moje dziecko i nie mam na myśli tu jego koncertowania w nocy .

Nie wspomniałam o tym wcześniej, ale te moje zamartwiania związane są przede wszystkim z tym, że przy wybudzaniu synkowi drżą rączki, zgłosiłam się z tym do pediatry- uspokajała kazała czekać do 3 msc, wezwałam prywatnie pediatrę, która powtórzyła to samo. I to właśnie to drżenie (które notabene zamiast zanikać jest coraz silniejsze) w połączeniu z rzeczami, które wymieniłam w poprzednim poście mnie martwią, a do neurologa udało nam się zarejestrować dopiero na maj...

A jeśli chodzi o jedzenie to Caillouu próbujemy go przetrzymywać codziennie, ale skubany niestety nie daje się oszukać. Mam nadzieję, że też jakoś mu się to ureguluje .

Fajnie tu u Was, chyba zostanę na dłużej
iintell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:29   #2107
isia4891
Zadomowienie

Hura laktacja mi się unormowala i mieszcze się w staniki sprzed ciąży...
Stary 2014-04-14, 20:32   #2108
iintell
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Nie denerwuje się dzieci różnie się rozwijają.
Mój syn skończy jutro 3 mce i główkę unosi do pionu max do 5 min, czasem ma dzień lenia i macha nia jak te pieski w autach.
Zmienia się z dnia na dzień. Jeszcze tydzień temu słabo trzymał grzechotke zaraz wypuszczal , teraz mu już lepiej idzie.
Mi dziecko raczej nie płacze, ale niektórym mamom też dzieciaczki płaczą i nie wiedza z jakiego powodu.
Co do spania moje dziecko w dzień ma tylko drzemki po 20-40min, na spacerze śpi nawet 4 godz.
A w szpitalu, w którym rodzilas nie m poradni neonatologicznej, może idź i skonsultuj .
Nie martw się każde dziecko inaczej się rozwija.
moje dziecko leży na brzuszku max 2 min a i to jest już sukces, o podnoszeniu głowy do pionu mowy nie ma bo jemu udaje się ją ponieść zaledwie kilka cm nad ziemią i od razu opuszcza

Edytowane przez iintell
Czas edycji: 2014-04-14 o 20:34
iintell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 20:34   #2109
punamama
Rozeznanie

A niebo nad Krakowem dzisiaj było nie do ogarnięcia

Cytat:

Cytat:
Stary 2014-04-14, 21:38   #2110
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

oo gratuluję... ja się w swoje nie mieszczę...
Stary 2014-04-14, 21:44   #2111
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Przepraszam, że się wcinam w wątek ale też jestem mamą styczniową i sen z powiek spędza mi kilka rzeczy a dzieci w podobnym wieku w otoczeniu brak.

Wiem , że każde dziecko rozwija się swoim tempem , ale chyba jak każda mama martwię się gdy moje dziecko nie robi czegoś co według wszelkich poradników na etapie w którym się znajduje już robić powinno, dlatego chciałabym się Was zapytać o to :

Jak wysoko leżąc na brzuszku podnoszą główkę Wasze dzieci? jak długo wytrzymują leżąc na brzuchu? (mój malec nie cierpi leżeć na brzuchu, od razu się denerwuje, toteż leży często a krótko i niestety z podnoszeniem główki u nas kiepsko)

Ben podnosi główkę unosząc przy tym klatke piersiową i trzyma dosyć prosto. Lezy sporo czasu, ale śpiąc, ma dwie drzemki w ciągu dnia na brzuszku. Jak nie śpi to raczej krótko wytrzymuje.

Czy 11 tygodniowe dziecko powinno już mieć świadomość tego, że trzyma coś w rączce? ( jak podamy mu gryzak, grzechotkę to czasem chwyci, czasem nie ale jestem pewna, że on w ogolę nie jest świadom tego, że je trzyma).

oczywiście, że nie. Na świadome łapanie i trzymanie zabawek ma jeszcze sporo czasu.

Nasze dziecko jesteśmy wstanie zając na max 30 min, pozostały czas jak nie śpi/ je to płacze, pediatra nie widzi w tym nic niepokojącego, wg niej jest okazem zdrowia. Nie wiem już co robić by go w jakiś sposób zmotywować do zabawy/ nauki bo każda próba kończy się jeszcze większym histerycznym płaczem , czy to normalne, że dziecko tyle płacze ? (wg pediatry owszem, są różne dzieci, jedne płaczą mało inne dużo- pewnie tak ale ja chętnie zrobiłabym wszystko by jakoś mu to życie umilić i sprawić by tyle nie płakał a nie wiem jak )
i to jest dla takiego maluszka wystarczający czas aktywności. Z całym szacunkiem, ale 11 tygodniowe maleństwo nie wymaga motywowania do nauki , na to bedzie czas w całym pozniejszym jego zyciu. Teraz najbardziej potrzebuje bliskosci i ciepła. Przytulania, przytulania i jeszcze raz przytulania. Myslę, że wtedy będzie mniej naładowany bodzcami i histeryczny płacz się wyciszy.

Jak często i jakie ilości mleka wypijają wasze maluchy- chodzi mi o te karmione wyłącznie mm? (moje dziecko, rzadko kiedy wytrzymuje zwyczajowe 3h i zazwyczaj po 2,5 jest już dziki płacz, może i pomogłoby zwiększenie dawki ale on i tak już 'tyje' w zastraszającym tempie, więc nie wiem czy wyszłoby mu to na zdrowie)
w sumie to radze duzo luzu i spokoju. U mnie to się idealnie sprawdza

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 22:01   #2112
maruda80
Zakorzenienie

Dzisiaj dostaliśmy KRS.

Z dobrych wiadomości - Krzyś od tygodnia je tylko z butelki, sonda już nie potrzebna (i oby tak było dalej).
Neurolog nastraszyła nas że synek nie widzi - były to też nasze podejrzenia bo nie reaguje na twarze, zabawki, nie uśmiecha się, nie ma z nim kontaktu wzrokowego, nie wyciąga rączek po zabawki, nie chwyta zabawek. W sobotę byliśmy na spotkaniu z tyflopedagogiem- synek reaguje na światło, mamy z nim ćwiczyć codziennie i za 2-3 miesiące jechać do Katowic na okulistykę na badania. Mamy nadzieję że nasze obawy się nie potwierdzą i synek będzie widział...
CO do rehabilitacji NFZ finansuje tylko 2 spotkania w tygodniu, synek potrzebuje codziennej rehabilitacji co przekracza nasze możliwości finansowe.

Podajemy subkonto Krzysia:

Nr subkonta:
24372
Województwo:
podkarpackie
Data urodzenia:
2013-12-20
Schorzenie:
wcześniactwo, stan po ciężkiej zamartwicy urodzeniowej
Wpłaty prosimy kierować na konto:

Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
Bank BPH S.A.
15 1060 0076 0000 3310 0018 2615
Bank BPH S.A. (darowizny w ramach zbiórki publicznej)
61 1060 0076 0000 3310 0018 2660
Tytułem:
24372 - Sok Krzysztof - darowizna na pomoc i ochronę zdrowia
Przekaż 1% podatku

W formularzu PIT wpisz numer:
KRS 0000037904
W rubryce „Informacje uzupełniające - cel szczegółowy 1%” podaj:
24372 Sok Krzysztof
Szanowni Darczyńcy, prosimy o zaznaczenie w zeznaniu podatkowym pola „Wyrażam zgodę”.

Szczegóły tutaj:
http://dzieciom.pl/podopieczni/24372
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1978870_1404990193106804_3930906681138141190_n.jpg (33,0 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00616.jpg (104,0 KB, 93 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Krzyś.jpg (62,4 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00673.jpg (71,4 KB, 79 załadowań)

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2014-04-14 o 22:03
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 22:27   #2113
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, ja wciąż tylko w staniki do karmienia się mieszczę, dwa numery większe niż przed ciążą.

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A na mojego wielkoluda 68 jest już aby aby
To rzeczywiście dużego masz Kacperka.

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
A niebo nad Krakowem dzisiaj było nie do ogarnięcia
"Prosto do nieba czwórkami szli, żołnierze z Westerplatte".
Jakoś tak mi poetycko i melodyjnie to Twoje zdanie zabrzmiało i mi się skojarzyło.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostaliśmy KRS.

Z dobrych wiadomości - Krzyś od tygodnia je tylko z butelki, sonda już nie potrzebna (i oby tak było dalej).
Neurolog nastraszyła nas że synek nie widzi - były to też nasze podejrzenia bo nie reaguje na twarze, zabawki, nie uśmiecha się, nie ma z nim kontaktu wzrokowego, nie wyciąga rączek po zabawki, nie chwyta zabawek. W sobotę byliśmy na spotkaniu z tyflopedagogiem- synek reaguje na światło, mamy z nim ćwiczyć codziennie i za 2-3 miesiące jechać do Katowic na okulistykę na badania. Mamy nadzieję że nasze obawy się nie potwierdzą i synek będzie widział...
CO do rehabilitacji NFZ finansuje tylko 2 spotkania w tygodniu, synek potrzebuje codziennej rehabilitacji co przekracza nasze możliwości finansowe.
Świetnie, że Krzyś sam je. I na pewno będzie w porządku z jego wzrokiem.
Stary 2014-04-15, 06:20   #2114
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj dostaliśmy KRS.

Nr subkonta:
24372
Województwo:
podkarpackie
Data urodzenia:
2013-12-20
Schorzenie:

Bank BPH S.A.
Tytułem:
Przekaż 1% podatku

KRS 0000037904
24372 Sok Krzysztof
Szanowni Darczyńcy, prosimy o zaznaczenie w zeznaniu podatkowym pola „Wyrażam zgodę”.

Szczegóły tutaj:
Ja jeden % już przekazalam , ale prywatnie wspomoge na który nr konta należy przelać?

Myślę, że Senira doda znowu prośbę na 1 stronę

Trzymam kciuki za wzrok i rehabilitację!!!
Stary 2014-04-15, 06:37   #2115
Caillouu
Raczkowanie

Dziewczyny, czy jak bylyscie chore to ograniczalyscie kontakt z dzieckiem? Mniej przytulalalyscie, nosilyscie, bawilyscie sie itd.?

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-15, 06:50   #2116
punamama
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj dostaliśmy KRS.

Nr subkonta:
24372
Województwo:
podkarpackie
Data urodzenia:
2013-12-20
Schorzenie:

Bank BPH S.A.
Tytułem:
Przekaż 1% podatku

KRS 0000037904
24372 Sok Krzysztof

Szczegóły tutaj:
Super Krzyś, czekamy na uśmiechnięte zdjęcia
Trzymam kciuki żeby ze wzrokiem było wszystko dobrze.

Ja PIT niestety już złożyłam
Stary 2014-04-15, 07:08   #2117
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie, ale jakoś mnie to nie martwi bo miałam małe...

Cytat:
Dzisiaj dostaliśmy KRS.

Nr subkonta:
24372
Województwo:
podkarpackie
Data urodzenia:
2013-12-20
Schorzenie:

Bank BPH S.A.
Tytułem:
Przekaż 1% podatku

KRS 0000037904
24372 Sok Krzysztof

Szczegóły tutaj:

Mówiłam, że musisz mieć nadzieję Ani ja ani mój mąż jeszcze nie złożyliśmy PITa, więc podamy dane Krzysia

Cytat:
Dziewczyny, czy jak bylyscie chore to ograniczalyscie kontakt z dzieckiem? Mniej przytulalalyscie, nosilyscie, bawilyscie sie itd.?

Tak ale to nic nie dało i się ode mnie zaraził
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:34   #2118
Nightmare20
Przyczajenie

Witam dziewczyny....

U nas pochmurnie,deszczowo i ogólnie do du....
Ja jestem chora i niby miałam się mało odzywać do małej mało przebywać z nią ale się nie da. Dziś szczepienie i mam nadzieje że wszystko bd ok.

Nie wiem czy przez tą pogodę czy jak ale mam zły humor. Wczoraj wieczorem bratu urodziła się córeczka naturalnie. Znów wróciły do mnie myśli że ja nie dałam rady urodzić naturalnie...

Caillouu potwierdzam piękne zameczki...Do nich mam rzut beretem z własnego domu je widzę Też pewnie się wybierzemy ,ale jak się wypogodzi.

Maruda- 3mam kciuki,już złożyliśmy pity,ale zobaczę co da się zrobić.
Nightmare20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:41   #2119
celin10
Rozeznanie

Cytat:

zapraszamymiło się czyta że fajnie u nas

Cytat:
zazdraszczam bo ja sie nie mieszcze mimo ze juz tez się unormowała...wolałam swoje małe bo teraz jak idę to najpierw ida cyce,cyce,cyce i reszta

maruda dla Krzysia i kciuki za niego.bedzie dobrze,musi być ja niestety pit już złożyłam....

roane gdzie Kubuś??? nie zabieraj go....wisielec brrrrr podziwiam studiowanie matmy,mój móżdżek by tego nie przetrawił
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 07:48   #2120
Hosenka*
Zakorzenienie

Jestesmy po wizycie u pediatry i szczepieniu
(podst. + pierwsza dawka rotawirusów - 310zł, rozbój w biały dzień, pneumokoki będą po 6 miesiącu a meningokoki po 1 roku). Kacper przybył 1220g w 5 tygodni i wazy teraz 5350
Pediatra pochwaliła Kacpra, że jako wcześniak ładnie sobie radzi i nadrabia. Jedynie co to ma lekkie odgięcie ciała w prawo - do 3 miesiąca powinno się wyrównac, ale że ma 3,5 to zaleca rehabilitację.
Jezykiem (sporo nim pracuje) kazała się nie przejmować.
Kacper zadowolony się rozgadał

I rekord spania - zasnął ok 19.40 a obudził się o 6.10

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-04-15 o 09:18
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:04   #2121
saole
Raczkowanie

W końcu Was nadrobiłam u nas w Krakowie brzydko i pochmurno ale jutro jedziemy do Wrocławia i mam nadzieje ze tam będzie cieplej.

Maruda- mam nadzieje ze będzie u Was iść ku lepszemu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:04   #2122
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare20 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny....

U nas pochmurnie,deszczowo i ogólnie do du....
Ja jestem chora i niby miałam się mało odzywać do małej mało przebywać z nią ale się nie da. Dziś szczepienie i mam nadzieje że wszystko bd ok.

Nie wiem czy przez tą pogodę czy jak ale mam zły humor. Wczoraj wieczorem bratu urodziła się córeczka naturalnie. Znów wróciły do mnie myśli że ja nie dałam rady urodzić naturalnie...

Caillouu potwierdzam piękne zameczki...Do nich mam rzut beretem z własnego domu je widzę Też pewnie się wybierzemy ,ale jak się wypogodzi.

Maruda- 3mam kciuki,już złożyliśmy pity,ale zobaczę co da się zrobić.
Nie obwiniaj się Ja nawet nie próbowałam rodzić naturalnie- miałam wskazania do cc. CC nie znaczy, że jest się gorszą kobietą i matką.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Jestesmy po wizycie u pediatry i szczepieniu
(podst. + pierwsza dawka rotawirusów - 310zł, rozbój w biały dzień, pneumokoki będą po 6 miesiącu a meningokoki po 1 roku). Kacper przybył 1220g w 5 tygodni i wazy teraz 5130
Pediatra pochwaliła Kacpra, że jako wcześniak ładnie sobie radzi i nadrabia. Jedynie co to ma lekkie odgięcie ciała w prawo - do 3 miesiąca powinno się wyrównac, ale że ma 3,5 to zaleca rehabilitację.
Jezykiem (sporo nim pracuje) kazała się nie przejmować.
Kacper zadowolony się rozgadał

I rekord spania - zasnął ok 19.40 a obudził się o 6.10
Ładnie przybiera a ta rehabilitacja na pewno pomoże nie martw się tym.
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:14   #2123
Caillouu
Raczkowanie

Dzień dobry.
To znaczy dla kogo dobry dla tego dobry. Córa moja, szczęściem przeogromnym, od rana w doskonałym nastroju, gorzej z jej matkopolko.
Gardło mam niczym płynąca lawa, w sumie nos podobnie. Gorączki brak, czyli najgorzej. Do lekarza wybiorę się jutro. A dziecię coś mi więcej kicha niż zazwyczaj, dlatego zaczynam mieć poważne obawy, czy nie zaraziłam Maleńkiej paskudztwem paskudnym jakimś.
I mąż, cholernik jeden, do pracy poszedł, no. Łobuz.

Jeżeli któraś z koleżanek ochotę ma, to wyślę chętnie zdjęcie mej królewny z dzisiejszego poranka.

Hosenka* - brawa dla Kacpra.
Ceny faktycznie powalają. Też tyle płaciłam za pierwszą dawkę pneumo.

Nightmare20 - koleżanko droga, weź głupot nie gadaj. Co z tego, że nie rodziłaś naturalnie? To źle/gorzej? Sama przecież wiesz, że zrobiłaś pewnie wszystko, żeby tak było, ale wyszło inaczej. Ważne, że dziecko zdrowe. ))

maruda80
- dziękujemy za wiadomości co u Krzysia. Brawa za butelkę. Mocno wierzę, że ze wzrokiem będzie ok. Co prawda 1% przekazaliśmy synowi bodajże użytkowniczki Kefi, ale Ciebie też wesprzemy.

iintell - Zapraszamy

AgatkaL - jakby któraś z moich koleżanek zapodała mi taki tekst.. No zabiłaby mnie na miejscu. Ona tak serio?

Tak przyszło mi na myśl - może również założyłybyśmy klub? Wiem, że jeden tu funkcjonował, i z jednej strony głupio tak dublować, ale z drugiej...
Chciałabym mieć takie miejsce, gdzie wstawiałabym zdjęcia Kai, a tu, nie za bardzo chce to robić.
Sama nie wiem co myśleć o własnym pomyśle

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-15, 08:16   #2124
Kalina27
Raczkowanie

Witam sie deszczowo .
maruda ostatnio myslalam o Tobie i zastanawialam sie co u was slychac. Caly czas trzymam mocno za Ciebie i syneczka kciuki i zycze duzo sily.

A 29.01.2014
Stary 2014-04-15, 08:25   #2125
saole
Raczkowanie

Właśnie oglądam na TVN o tym że babcia (matka córki urodziła dziecko).

Co do klubu myśle ze ciekawy pomysł gdyż tez nie chce wrzucać zdjeć córy na publiczny profil. Poza tym pochwał się królewna

Czy wiecie coś może o czymś takim jak "pocałunek anioła", taki krwiaczek na czole. Moja córka ma to i lekarz powiedział że to samo zejdzie a u niej jak narazie zamiast się zmniejszyć delikatnie się powiększa i nie wiem co o tym myslec

saole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:27   #2126
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nightmare20 Pokaż wiadomość
Znów wróciły do mnie myśli że ja nie dałam rady urodzić naturalnie...
.
Zgadzam sie calkowicie z tym co napisala konsternacja. Ja dałam radę, a raczej juz pozniej nie mialam wyboru i uwierz mi, mimo ze bardzo sie staram nie potrafie wymazac z pamieci tego koszmaru. To byla trauma i tortury w jednym.
Ciesz sie tym ze masz cudownego zdrowego bobaska i badz z siebie dumna, ze tak pieknie go przez 9 mcy nosilas w swoim brzuchu.

W ogole poczucie wyzszosci i 'lepszosci' z powodu porodu sn i kp jest dla mnie bardzo slabe.

A 29.01.2014
Stary 2014-04-15, 08:28   #2127
maruda80
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny.
Mam nadzieję że najgorsze obawy się nie potwierdzą co do wzroku synka.
Troszkę się obawiamy bo Krzyś ma duże uszkodzenia mózgu w strefie która odpowiada za wzrok -stąd diagnoza neurologa że jest niewidomy.Do tego ma sztywne źrenice. Na konsultacji pojawiła się nadzieja bo pomalutku ale zaczyna reagować na światło- tylko że u niego reakcje ruchowe są opóźnione.Duże znaczenie też mają leki przecwpadaczkowe które synek bierze- mogą wpływać na reakcje. Każdego dnia jego reakcje mogą być inne. Na razie trwamy w niepewności i nadziei że będzie dobrze.

Kilka fotek Krzysia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1978870_1404990193106804_3930906681138141190_n.jpg (30,4 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1534462_663234963731507_3570610997770976717_n.jpg (48,7 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1978647_661212777267059_4921091692581868656_n.jpg (16,9 KB, 57 załadowań)

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 08:33   #2128
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez saole Pokaż wiadomość

Co do klubu myśle ze ciekawy pomysł gdyż tez nie chce wrzucać zdjeć córy na publiczny profil. Poza tym pochwał się królewna

Jestem za! Tez chetnie wrzucilabym fotki moich pociech i pooglądala waszych a na publicznym nie chce tego robic.
Wiem, ze byl\jest tutaj klub ale nie udalo mi sie do niego niestety dostac.

A 29.01.2014
Stary 2014-04-15, 08:34   #2129
Hosenka*
Zakorzenienie

Caillouu: pneumo będzie miał za darmo (jako wczesniak)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:36   #2130
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:

Kilka fotek Krzysia
Jaki sliczny ten wasz Krzysiu!

A 29.01.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości