|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Achna :-*
Stala będzie w łazience. Wymiar bez znaczenia. Ladowana chyba z przodu, choc takiej od góry nigdy nie mialam w sumie... Częstotliwość prania duża. Cena...nie mam pojęcia bo nie orientuje sie zupełnie. Nie ukrywam, że jakby byla niedroga to byloby na plus. Oliwko kochana, spóźnione STO LAT, ROSNIJ SLICZNA, MĄDRA I ZDROWA! :-* |
|
|
|
#1712 | ||
|
Zakorzenienie
|
sliczne dziewczyny
![]() Cytat:
ja sie zapatrzylam w te sliczne buciki na zdjeciach innych maluszkow i przezylam szok, jak nasze tak wygladaly po pierwszych 10 minutach ![]() hihi.. no milosc tez zawsze i wszedzie Cytat:
kochaja nature ![]() my stoimy zawsze przy drugim oknie i patrzymy na zajaczki, M. upatrzyl sobie jedna norke i czeka az maluszki wyjda z dziurki
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-14 o 20:13 |
||
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, podczytuję Was z doskoku, ale chyba dam sobie spokój z forum. Zosior radzi sobie z sytuacja nadspodziewanie dobrze, ja nie radzę sobie wcale. Na nic nie mam czasu, w pracy cieżko nawet iść do toalety, a jak już dotrę do domu i cokolwiek ogarnę, to choć padam z głodu to nawet nie chce mi się już jakiegokolwiek żarcia sobie zrobić, wole się położyć i czekać na budzik, przed którym budzę się jakieś 2 godziny i potem co 10-15 minut sprawdzam która godzina, bo jakbym zaspala to byłby istny kataklizm....
|
#1714 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1715 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zlac Ci zad? Cytat:
no to nie bierz wiesz nie o to chodzi żeby sobie przyklaskiwać, prawda? <Mogę każdemu mówic codziennie że jest za☠☠☠isty i wszystko robi super, tylko po co jak tak nie myslę, a zrobie to pod publikę? Bedzie mialo sens, nie? Co do tego chodzenia i stawiania- to powiem tylko tyle, ja od dziecka panicznie boję się glębokiej wody-baseny, morza- koszmar? I jakby mnie ktos wywlekł na srodek i zostawił- to owszem ruszę rękami, nogami-ale czy to bedzie znaczyło,ze pływam, ze chcę? Nie,zraziłoby mnie to ogromnie. Sama musiałam dojrzec do tego,ze chce i zapisać się na szkółkę i probowac przezwyciężyc strach....Odpuść małej to chodzenie, ruszy to ruszy- ma czas. A odnosnie rota- za pierwszym razem z Oli wylądowalismy w szpitalu, za drugim mi traciła przytomność, wiec nie wiem czy lżej. Cytat:
Cytat:
Bylismy dzis w złobku- i tak Panie mają oddział żłobkowy w mieszkaniu (mają dwa u mnie na osiedlu i w Hucie)- jeden pokój to pokój zabwa, ladny, przestronny, kolorowy, duzo zabawek, drugi pokój sypialny- jak dzieciaczek spiący usypiają go w nim. Nie ma por leżakowania-idą za dzieckiem. Jedzenie musze przynieść- czyli jak je kolo 10-11 kaszkę to kaszkę no i zupkę w plastikowym pojemniku lub słoiczek.... Weszlismy milka dała Panią czesc- ja wypełniałam umowę a ona poszla do dzieci, bez płaczu, bez oglądania się na nas, wyjsc nie chciała...Mam nadzieje ze bedzie dobrze. Panie mają jedną grupę- max 12 dzieci, jest 9 -cioro- w róznych godzinach są, jak bylismy była piątka szóste spało. Chopu sie spodobało miejsce, Panie konkretne w rozmowach wiec jestem dobrej mysli Panika-a u Was jak ze żłobkiem, wiem ze jestes na wychowawczym, ale miejsca dalej potwierdzacie, nie? Pyta, bo juz były rekrutacje od wrzesnia, ruszyło cos u WAs? My w państwowym jestesmy na 41 miejscu, Filip Kamy 40- podobno 30 dzieci mają przyjąć.
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
wcale nie taki łysolek
śliczne dziewczyny Cytat:
wpadaj, pisz!!! wiadomka, że teraz z czasem inaczej, ale koniecznie pisz co u Was... jak Z. z mlekiem? Cytat:
Świetnie Emila sobie poradziła
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile miała córeczka jak przechodziła tego rota? Wiem, co to choroba, bo wprawdzie Ala nie miala rota, ale była tak chora, że jak kaszlała to aż się dusiła i wymiotowala przy tym, momentami miałam najgorsze przed oczyma i chcialam żeby to wszystko spadło na mnie.. a co do rota to jeśli dobrze się orientuje pierwsza dawkę nalezy zażyc w pierwszym półroczu życia a koszt okolo 800zł? Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-14 o 21:11 |
|
|
|
|
#1718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
|
#1719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie Nie zaskoczyłaś mnie.niby dlaczego? ja tolerancyjna bardzo .mysle ze nie ma idealnego wieku na dziecko ,jedni to czuja bardzo wcześnie ,inni bardzo późno a inni nie czują albo z zaskoczenia. A dlaczego właściwie ludzie mają tak myslec -tak jak napisałaś- ze od razu wpadka???albo co gorsza zycie zmarnowane? dlaczego ? czy już takie cos słyszałaś?bo nie rozumiem dlaczego ktoś może wypowiadać takie opinie względem innych.na jakiej niby podstawie? Jedynie z własnego doświadczenia mogę potwierdzić ,ze ludzie czasem faktycznie sie dziwią ze mamy 3 dzieci ..tak jakby to był jakiś kosmos... ![]() Cytat:
Cytat:
i nie rezygnuj z forum ,rozumiem ze czasu brak ...napisz choć czasem co u Was
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki aby tak pozostało
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jeszcze co do tych szczepionek na pneumo i meningo jaki jest całkowity koszt? I ile dawek, jednorazowo, czy powtarza się?
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja znam dość dużo rodzin z 3 dzieci . co do wpadek - nie należy odbierać ich negatywnie . ja miałam wpadke . i cale szczęście !!!Mój 1 syn nie był planowany ale bardzo ,bardzo chciany a niektórzy ludzie sa chamscy i bezczelni -i dlatego nienalezy brac ich zdania pod uwagę .
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
http://demotywatory.pl/4321399/Powod...-dzieci-placza
(Panika- wychodzi mi na to,ze nasze brzdące bez powodu krzyczą )
|
#1726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze względu na jod Cytat:
Doceń siebie, to Świat Cie doceni jestes wzorową mamą!słodkopierdząca despa, hmm no ciekawe by było ![]() ![]() scarlet- wpadniesz w rytm i dasz radde, pierwsze koty za płoty Super, że Zosia dzielna![]() despa- siedze i kwicze z demotów ![]() Qrde laski ja juz zglupialam z tymi szczepieniami...do tej pory szcepili my po staremu na nfz+pnemokoki. Teraz mamy ta po roku rózyczka costam cośtam i jaka to jest? 3w1 czy jest jakas alternatywa? |
||
|
|
|
#1727 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Co do soli, to ja staram się unikać, bardzo mało solę dla nas, ale częstuję J. tym co mam na talerzu nie panikując, że lekko solone. Jak wiem, że na pewno będzie z nami "jadł" to porządniej przyprawiam kotlety, a nie solę ziemniaków, jak gotuję na parze i mam w planach dać mu wszystkiego spróbować to najczęściej nie solę wcale, trochę na talerzu najwyżej. Jeśli gotują wyłącznie dla niego nie daję żadnych przypraw. Szczepienia. My szczepilismy z dodatkowych na tora i pneumo. Cathlyn, Ty chyba pytałaś, zdaje się, że jest coś przypominającego na pneumo po pierwszym roku życia, ale nie doszczepialiśmy jeszcze, muszę się tym zainteresować. Moderna - podziwiam karmienie przy oknie. Ja karmię tylko w kuchni, w krzesełku, inaczej J. nic by nie zjadł. Raz coś mnie podkusiło i chciałam mu dać deserek w pokoju, zjadł łyżeczkę, poleciał do zabawek i tyle go widziałam, nie był zainteresowany jedzeniem. Jedynie jeśli ja jem w pokoju to wytrwale stoi przy stole i przełyka ślinę tak głośno, że chyba sąsiedzi słyszą. Byliśmy dziś na rehabilitacji. Nie jestem zadowolona Tż znowu poszedł na noc do pracy, dziś nie bardzo mógł odespać wczorajszą, padało, nie miałam jak wyjść z J. (tzn wyszliśmy, ale szybko wracaliśmy), nie mam gdzie się z nim wynieść, w domu go nosi. Rano 2 godziny gotowaliśmy zupy dla nas i dla J. Kuchnia to najgorsze miejsce dla dziecka, J. non stop przy kuchence, albo stole, próbuje coś zrzucać, otwierać szafki, trzeba go cały czas pilnować bo stoi, nagle się puszcza i leci do tyłu. Już dziś myślałam czy nie wygonić tż do teściów, niech tam sobie śpi, przynajmniej nie zastanawiałabym się gdzie wyjść w deszcz i jak zrobić obiad będąc poza domem. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-04-14 o 23:08 |
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1730 | |||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co Was ponadrabiam i się zabieram do pisania to już taka śpiąca jestem....
Cytat:
Cytat:
Są rzeczy na które nie mamy wpływu. przecież przeleżana ciąża czy cc, to nie Twoja wina (jak tu w ogóle o winie można mówić?) Monika, podczytuje Cię tutaj, czytam Twojego bloga, widać że bardzo kochasz Jakuba i dajesz mu to co najważniejsze - miłość i nie miej do siebie żadnych wyrzutów, szczeŋólnie, że robisz wszystko co w Twojej mocy, żeby było lepiej niż jest. Cytat:
Kobiety po porodzie - moim zdaniem- są bardzo kruche, bardzo łatwo je zranić, zasiać ziarno niepewności, wywułac wyrzuty sumienia. I bardzo często robią to lekarze, rodzina, bliscy.... Drugiego dnia po porodzie leżałam w łóżku z Lilą i ją karmiłam i akurat zadzwoniła teściowa. I się pyta jak się czujemy, jak kot zareagował na dziecko itp i się zapytała jak mi idzie karmienie. Mówiłam że ok, a ona się zapytała niewinnie (naprawdę niewinnie, bez złych intencji absolutnie) czy mam problemy z nadmiarem pokarmu. Ja zdziwiona - nadmiarem? Na to ona, że po porodzie to jest bardzo dużo pokarmu itd. Ja po rozmowie byłam przerażona, że nie mam pokarmu, bo nie widziałam nic wyciekającego, żadnego mleka, L. się delikatnie przysysała i w panikę wpadłam. Przez niewinną rozmowę. A ile kobiet słyszy w szpitalu, że źle karmi, że nie ma pokarmu, że lepiej podać mm żeby dziecko nie było głodne. W ogóle musze się Wam przyznać, że poród i dziecko bardzo dużo zmieniło w moim życiu - i uwaga będzie pozytywnie ! - uwierzyłam w siebie. Nie w wyświechtanym cosmopolitanowo-bravo-girlovym sensie, ale takim kobiecym. Że spełniłam się jako kobieta - urodziłam dziecko, dałam radę. Jestem matką, daję z siebie dużo miłości, opiekuję się córką najlepiej jak potrafię. Jestem silna właśnie przez to, że mam dziecko, mniej przejmuję się bzdurami, w końcu widzę, że sa sprawy ważne i ważniejsze. I jeszcze z tego co pamiętam nestelle - ja też cały czas myślę o tatuażu, bardzo chciałabym zrobić sobie tatu jako symbol takiej wewnętrznej zmiany. Ale z tego co czytałam karmienie piersi jest przeszkodą - do mleka mogą przeniknąć substancje z tatu. Nie wiem czy to prawda, ale stwierdziłam, że nie będę ryzykować. alliw ja byłam w hm w sobotę i tak - kupiłam czapeczkę wędkarską i szukałam szalików moderny. Nie znalazłam, zapytałam przemiłego pana przy kasie jak już płaciłam i mi odszukał jeden różowy i w paski - chciałam ten szary, ale wzięłam co było, nie miaąm siy chodzić do nastepnego. POkazalam kod jako zdjecie, tak jak pisalas, i mi przyjal. W ogóle w katalogu tyle fajnych rzeczy widzialam a jak wchodze do sklepu to bida. Prawie nic nie rzucilo mi sie w oczy ![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Monika ja niezmiennie polecam nosidło do kuchni. Jakuba na plecy, on będzie mógł obserwować co się dzieje w kuchni, co robisz, a Ty spokojnie coś przygotujesz. U mnie to ostatnio jedyna opcja żeby coś zrobić.
|
|
|
#1731 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(bo normalnie to mieszkamy w tym samym mieście )nie było innej kasjerki ![]() Marcel łobuz mały no ale myszki szkoda ![]() Cytat:
jakie ładne dziewczyny! i brawo dla Ali za kolejny kroczek Cytat:
![]() Cytat:
wpadaj czasem z pamiętniczkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Coś jeszcze miałam, a... Monika.g jesteś wspaniałą matką! |
||||||
|
|
|
#1732 |
|
Zakorzenienie
|
AMELIA - SLICZNE z was kobietki
za kolejne kroczki. DESPA MODERNA za wizyte Marcelos to niezly meski "lachonik" SCARLLET - wpadaj do nas od czasu do czasu ...!!! Taaaaaaaa i juz po pracy dzis choc bez 1 osoby ze zmiany - wyrobilam sie i o 23-15 mialam juz wszystko ladnie posprzatane, pomyte baaaa nawet smieci wynioslam. Szkoda tylko ze po 23 mam Kijowy dojazd do domu - i wlasnie czekam 10min na przystanku - w sumie za ten czas bym doszla - ale jakos Mi Sie Nie Chce Aaaaa i prosze o MOCNE by na wielkanoc bylo ladnie - bez deszvzu i sniegu - bo CHCE jechac na te wycieczke. A siostra mi mowi ze jak bd ujowa pogoda to ona nie da rady - bo sie boi z Milusiem jechac wszak to prawie 7h w jedna storne. Tak wiec laseczki ![]() No nic bus jedzie. Do domku i spac Buziaki Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1733 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
nie podoba mnie się to, że nie dam rady codziennie pisać robią się zaległości, dużo muszę pomijać i pupa...przede wszystkim spóźnione 1000 lat dla Oliwki! Rośnij zdrowo nasza księżniczko! Cytat:
![]() wiecie u nas chyba nie chodzi o dziecko, bo cosik zaczęło się psuć już przed zajściem w ciążę, po porodzie się poprawiło a nawet bym powiedziała że było super a teraz... szkoda gadać Trolla rozumiem Cię z tym domem. Tż też zaczyna gadać o domie/mieszkaniu ale ja się boję bo nie wiem co z nami będzie i czy jest w ogóle sens Pani wynajmujecie mieszkanie czy to Wasze? śniło mi się, że wrzuciłaś zdjęcie jak stoicie całą rodzinką przy oknie także wiesz do dzieła. będę czekaćTasia dla Krzysia za kroczek![]() robiłam Twoje ciasto i wyszedł mi zakalec masz jakiś pomysł dlaczego? ono ma być takie gęste? bo mój mikser nie dawał rady, całe ciasto okręciło się wokół mieszadełek aż doszło do podstawy mikseraale w smaku bardzo dobre (pomimo tego, że cukru dałam tylko pół kubka) Tajgusia jestem pod wielkim wrażeniem mądrości i samodyscypliny Twojej córy alliw głupota, że w jednym h&m wystarczy zdjęcie pokazać, w innym cudują ze stroną a jeszcze w innym tylko papierowy kupon ![]() ja też jestem niepocieszona zakupami w h&m. nie było koszulek jakie chciałam, upatrzone spodnie okazały się brzydkie, miałam jeszcze wziąć sweterek (bo nie mam co założyć K. na grzbiet na wesele za 2 tyg) i w końcu zapomniałam a kapcie z krokodylem okazały się za małe i musiałam oddać (większych rozmiarów jak 20/21 chyba wogóle nie było). szaliczki, które chciałaś kupiłam jakiś czas przed promocją, patrzę a na metce napisane, że to śliniaczki ale i tak robią za szaliczki (choć szyi prawie wcale nie osłaniają)Dragusia dla Florka za kubeczekzdrówka Monika nie miej wyrzutów sumienia, że przeleżałaś całą ciążę, że cc itd czy którakolwiek z tych rzeczy była zależna od Ciebie? nie wydaje mi się. przecież nie leżałaś dla włąsnego widzimisię, przyjemności czy z lenistwa. leżałaś z przymusu i dla dobra Jakuba i dla mnie to jest warte docenienia. to, że się tak poświęcałaś już jak był w brzuchu. Wszystkie dziewczyny, które przeleżały ciążę podziwiam, bo na pewno łatwo nie było, bo po pierwsze: bardzo długo, po drugie ciągły strach czy wszystko ok i wiesz co? może się mylę, bo się nie znam ale na prawdę nie wydaje mi się, żeby krótkie karmienie piersią miało być odpowiedzialne za jakieś zaburzenia rozwojowe (mówię ogólnie, nie chodzi mi o Jakuba, bo on ostatnio pokazał że się tylko droczy i potrafi z dnia na dzień dogonić rówieśników) Demeter siuśki w torbie ![]() oliwka jak sknocili włosy to niech teraz znajdą czas na naprawę pokaż fotkę, ocenimy czy kurczak ![]() (kupiłam sobie moją pierwszą farbę, tzn castinga i stoi już 2 tygodnie na stoliku bo się boję ruszyc) Amelie dla Alicji za kroczkia Ty nie jesteś fryzjerką? czy coś poknociłam? pytam odnośnie tego, ze napisałaś że nie ufasz fryzjerom ![]() śliczne jesteście obie co do szczepień- jak teraz czytam co piszecie to momentami zaczynam żałować że nie szczepiłam na pneumo i rota sugerowałam się opinią lekarza siostry, ale całkiem sensownie piszecie. my polecieliśmy obowiązkowymi z kalendarza. na mmr jeszcze nie byliśmy, sama nie wiem na co czekam Moderna dla Marsellka za bilans. szczuplaczek z niego nadaje się na modela buciki też mamy brudne, ale nasze bardziej jakby zakurzone, przyciemnione w niektórych miejscach niż brudne. uznajmy, że elefanteny tak się po porstu brudzą ![]() fajowe zdjęcie przy oknie scarlett despa masz rację.uwielbiam wodę ale boję sie przeogromnie bo jakiś mądry instruktor myślał, że nauczy mnie pływać jak wyrzuci na środku basenu ![]() super z tym żlobkiem Amelie wg mnie 21 lat to wcale nie za mało na dziecko i wcale nie musi oznaczać wpadki. zaskoczona byłabym 17-latką tutaj choć takie ciąże też nie są rzadkością jak się zaręczyłam miałam 21 lat, ślub brałam mając 23 i wkurzały mnie ciągłe pytania: czy wpadliśmy? bo jak to w tym wieku można chcieć brać ślub? no kurde! toż 21 lat to już dorosły człowiek a nie dzieciak u nas wczoraj cud! K. rano zjadł trochę jajecznicy od tż (od jakiegoś czasu jajka nie tykał), później całą kaszę z wgniecionym bananem a po południu zrobiłam zapiekankę z warzywami i kurczakiem i tak wcinał, że nie nadążałam widelcem machać. szło wszystko: kurczak, fasolka, brokuły, kukurydza, ziemniaki, marchew co do soli, ja ostatnio zaczęłam przymykać oko ale tylko jeśli jest to odrobina i w swoich potrawach (np lekkie osolenie makaronu czy ziemniaków) tak żeby ta sól nie była wyczuwalna a! chyba się nie chwaliłam, że w sobotę wyszła nam druga czwórka czyli mamy 14 zębów jeszcze 6 ![]() została mi 1 strona a malutki kwęka więc jak to mówią: see you nara ![]() a!jak będę miała czas to pokażę Wam fotkę udowadniającą, że na placu zabaw huśtawka to nie jedyna rozrywka
|
|
#1734 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() witamy się i zmykamy pomału na zakupy
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
J. obudzil sie o 5.40, ale co przekrecilam go na plecy to zasypial, tak kilka razy. W koncu poszlam mleko robic, nakarmilam na spiocha i dospal jeszcze godzine. Teraz marudzi, nie wiem czy glodny czy nie pamieta ze jadl, czy zmeczony bo najczesciej ma drzemke o tej porze.
Znowu pada i nie mam z nim co robic, nie wiem kiedy zechce miec drzemke i czy oplaca sie gdziekolwiek jechac :/ Nie wyrabiam sie ostatnio :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1736 |
|
Zakorzenienie
|
despa najlepszy demotywator ever ![]() usmialam sie ! kwiatuszek a moze za dlugo wyrabialas to ciasto, bo cos mi sie zdaje, ze to ciasto typu mieszac tylko do polaczenia skladnikow (jak na muffinki)..
|
#1737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z mężem Cytat:
natępna na dzień dobry ![]() jaaaaaasne, stary Roman jeszcze nie nadrobiłam
|
|
#1738 |
|
Zakorzenienie
|
scarlett pisz chociaz od czasu do czasu, co u Was
panika no dokladniej to sa to kroliki sa wszedzie.. maja norki pod balkonami, na trawnikach, w zagajnikach (a mieszkam w miescie )klementyna masz wybor albo odra-swinka-rozyczka (czyli 3w1), albo plus ospa do tego czyli 4w1 (ale to juz jest wtedy u Was odplatna, bo ospa niby nieobowiazkowa, tzn. nie wiem, czy dostepna jest szczepionka 4w1, czy ospe dokupuje sie osobno)
|
#1739 |
|
MBZ♥
|
Wróciłam
Jeszcze wczoraj B miał wolne także korzystaliśmy super jest mieć Go codziennie w domu![]() Zosia super, typowa Zosia-samosia. Na zjeżdżalni sama, po schodach do góry sama, na spacerze sama pcha swój rowerek oczywiście wszystko z naszą dyskretną pomocą bo inaczej grozi paluszkiem![]() Ide nadrobić choc ostatnie strony ![]() Tęskniłam Jeszcze zaległe życzenia urodzinowe dla naszych Roczniaków Demeter kochana moja Lady, przeogromne gratulacje ![]() Tasiu samych szczęśliwych dni na nowej drodze życia ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Wróciłam Jeszcze wczoraj B miał wolne także korzystaliśmy super jest mieć Go codziennie w domu![]() Zosia super, typowa Zosia-samosia. Na zjeżdżalni sama, po schodach do góry sama, na spacerze sama pcha swój rowerek oczywiście wszystko z naszą dyskretną pomocą bo inaczej grozi paluszkiem![]() Ide nadrobić choc ostatnie strony ![]() Tęskniłam Jeszcze zaległe życzenia urodzinowe dla naszych Roczniaków Demeter kochana moja Lady, przeogromne gratulacje ![]() Tasiu samych szczęśliwych dni na nowej drodze życia |
|
|
|
#1740 |
|
Zadomowienie
|
Dokupuje się osobno i najlepiej szczepić z przerwą a nie razem.
Nie mogę cytować na tel. To miało być do posta Moderny ;-) Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-04-15 o 10:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

, dziwnie tak 

nie będzie...

czy to już zakrawa na cycoholizm?
dzis choc bez 1 osoby ze zmiany - wyrobilam sie i o 23-15 mialam juz wszystko ladnie posprzatane, pomyte baaaa nawet smieci wynioslam. Szkoda tylko ze po 23 mam Kijowy dojazd do domu - i wlasnie czekam 10min na przystanku - w sumie za ten czas bym doszla - ale jakos Mi Sie Nie Chce
robią się zaległości, dużo muszę pomijać i pupa...
pewnie Cię to nie pocieszy ale ja tez się wczoraj ostro pożarłam z Tż, chyba wisi coś w powietrzu