Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 08:38   #1321
teacherka
Zakorzenienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!dziękujemy za kciuki.niestety nic się nie zmieniło.cały czas stoimy w miejscu.15 maja mamy scyntografię a 11czerwca mamy znów zabieg przycinania zastawki.jeszcze nas lekarka ostrzegła że jak się pojawią zakażenia dróg moczowych to zrobią Mateuszowi przetokę,ale to w ostateczności.Wogule wczoraj miałam napisać,ale tak mnie głowa bolała że masakra
Ale dziś to całą noc przespałam.Nawet niepamiętam czy wstawałam do Mateusza.pozdra wiam idę nadrabiać
Biedny Mateuszek, wiem, co przechodzicie, pamiętam co czułam idąc z Zuzką na zabieg wyłonienia przetoki. ale u Was to nic pewnego więc głowa do góry! Może się ułoży jak i u nas i przetoka nie będzie potrzebna? Dbajcie o Mateuszka. Trzymam mocne kciuki, scyntygrafia to nic strasznego, oby nerki dobrze działały! Ważne, że nasze maluchy są tak szybko diagnozowane, w szpitalu poznałam mamę chłopca, który miał dokładnie to samo co Zuzia (zdwojenie ukm, dodatkowy moczowód był mega powiększony i refluksujący, był okropnie zakażony i trzeba było go wyciąć razem z fragmentem całkowicie zniszczonej nerki) tylko że zdiagnozowano go po 5 latach! Został mu jedynie malutki fragment nerki, przez te kilka lat przechodził wiele zakażeń, bardzo wysokie temperatury nie dające się zbić normalnymi dawkami leków, wiele antybiotykoterapii. Naprawdę, cieszmy się, że to wszystko tak szybko jest wykryte i lekarze będą działać aby nie działo się już nic gorszego. I Wam i sobie tego życzę
Swoją drogą w maju mamy kontrolę u urologa i też się boję co i jak się tam dzieje u mojej Zuzinki

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny dzisiaj dla mnie wielki dzień - po raz pierwszy Ola przespałą całą noc bez jedzenia. Nigdy tak nie było. Jadła przed 20:00, a potem dopiero o 6:30. W międzyczasie coś tak pokwiczała parę razy, smoka trzeba było podać, itp, ale tylko do północy, a potem już spała Jaram się mimo że to pewnie jednorazowe, a jutro wstanie o 4 po 2 karmieniach już

Wiesz co, ja podobno jako dziecko byłam łyskiem i rodzice mi myli włosy żółtkami. Nie wiem dokłądnie, czy coś do tych żółtek dokładali, ale włosy mam tak gęste, że na 2 osoby by starczyło, także chyba zadziałało

Oj Papuga współczuję Idź do tej poradni, niech Cię chociaż obejrzą i wyznaczą termin, bo to pewnie trochę potrwa tak czy siak. A mama na pewno poradzi sobie z Antkiem.

Motyl, na pewno sobie zdajesz sprawę, że to zależy od sytuacji - jak się nie ma co wydawać, to się nie wydaje i już

Skąd ja to znam

Brawo dla Oli Oby częściej tak się udawało!

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
słodko

Witam znowu po nie przespanej nocce. Emilka budziła się co chwilę z płaczem. Smoczek i głaskanie nie pomagały, tylko cyc był ją w stanie uspokoić Ma prawie 28 tyg, w tym czasie nie ma żadnych skoków czyli przy następnym skoku będzie jeszcze gorzej

Biedna...
Moja ma ostatnio takie popołudnia

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Lolaaaa, podasz mi swój adres domowy?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:38   #1322
Isabell12
Zadomowienie

hej, hej, witam się !
no nie bywałe moje dziecko urządziło mi dzisiaj w nocy tylko 3 pobudki, przy czym jedna drzemka trwała ponad 3 godziny, uwierzycie, pierwszy raz od kiedy jest na świecie spałam bez przerwy 3 godziny, o my god! , nie wiem czy to efekt wczorajszej nie przespanej nocy i dnia, czy tego że najadł się wieczorem dałam mu kaszki, nie wiem ale podobało mi się i chcę więcej

[QUOTE=nephelim89;46036311]
Uwaga chwale się Wikuś wstaje na nogi po meblach :d na fb wrzuciłam film

no ślicznioch,

[QUOTE=Poziomkowa89;460365 24]
Ząb mnie boli

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Przepraszam miałam nadrabiać ale nie dałam rady miałam dzisiaj iść do dentysty i odwołalam wizytę i się na mnie to zemścilo bo bol zębów okopny mnie dopadł że padam

Coś mnie zaniepokoiło konkretnie CIDMIACZKO Leny oczywiście głupia przeczytałam w necie O WYPUKLYM ciemiaczku co ono oznacza???jestem osrana pediatra dzisiaj sprawdzała ciemiaczko ale nic nie mówiła a przed wizyta już takie wypukle miała pomóżcie !
jak lekarka nie zwróciła uwagi to może dobrze wszystko jest

[QUOTE=logoasia;46037238]hejo
u nas juz lepiej, gorączka minęła, antybiotyk działa.
i co jeszcze.. Marcin pełza.. po swojemu, jest komicznie

bądź tu człowieku mądry i pomóż dziecku jak nie wiesz co dolega Marcin dziś co godzinę w nocy robił alarm

no nie, wiem co czujesz

[QUOTE=papalinka83;4603761 4]
Hej Dziewczyny dzisiaj dla mnie wielki dzień - po raz pierwszy Ola przespała całą noc bez jedzenia. Nigdy tak nie było. Jadła przed 20:00, a potem dopiero o 6:30. W międzyczasie coś tak pokwiczała parę razy, smoka trzeba było podać, itp, ale tylko do północy, a potem już spała Jaram się mimo że to pewnie jednorazowe, a jutro wstanie o 4 po 2 karmieniach już

no ale to już coś,
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:45   #1323
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Jako, że mojemu dziecko wybitnie przeszkadza słońce nosi okulary (albo mi się wydaje, albo takie same miała Julka Ladan)
I kilka innych zdjęć

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
i jeszcze mam jedno pytanie odnośnie spania maluchów
czy "pozwalacie" swoim maluchom spać w nocy na brzuszku? mój wieczorem się odwraca na brzuszek, niby ma główkę w bok, ale ja mam wizje, że się przydusi i go zawsze obracam na plecki wiem, że równie dobrze może się w nocy na brzuszek przekulać, ale ja nie zasnę jak wiem, że on tak śpi
nie pozwalam, nie spala bym spokojnie wiedzac, ze Jula na brzuchu spi

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
[B]

----------
och noł !!! ale ja mam nadzieję ze mojemu tak nie zostanie i że to taki chwilowy kaprys jest, wszak mamusia (czytaj Ja) do tej pory nie kołysała, unikała jak ognia bujania, czyżby to taka zemsta mego synusia była łojojoj!
przejdzie moja tez miala faze, ze musialam ja bujac w wozku zeby usnela, a pozniej przeszlo

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Matkooo, jak zmarzłam w nocy... Okazało się, że okno w kuchni było uchylone po wieczornym gotowaniu do 7 rano....

Swoją drogą, czy Wasze dzieci też przechodzą taki okres fascynacji tatusiem? Jak tatuś jest w domu to Zuzia prawie nie spuszcza go z oczu! Jakie uśmiechy szerokie posyła! Jakie minki rozkoszne!

Wczoraj wieczorem na szczęście mężowi wypadły z grafiku jedne zajęcia i przyjechał o 19 zamiast po 20. Zuzka była karmiona po kąpieli gdy zapikał domofon. I już tylko patrzyła w stronę wejścia, o jedzeniu nie było mowy... Tatuś musiał przy nas posiedzieć, pouśmiechali się do siebie i dopiero po chwili Zuzia mogła wrócić do jedzenia.

W nocy jak tylko się naje odwraca się do
mnie tyłem/bokiem i wtula się w tatusia albo przynajmniej trzyma go za rękę! A tatuś tylko przesuwa się coraz bliżej krawędzi łóżka...
tak moja ma fascynacje odkad tz sie wprowadzil... tylko czeka az wroci z pracy i
zaczyna nawijac do niego po swojemu i wystawiac lapki zeby ja wzial na rece a jak siedzi u mnie na kolanach, a on obok to musi go miziac po rece

dzien dobry
dzisiaj Jula ma pobieranie krwi, oby wkluli sie jej za pierwszym razem tak tego nie lubie, taki maluszek musi cierpiec

czy wasze dzieci tez kopia w przewijak po tym jak sie obudza ? moja tak nawala, ze zawalu mozna dostac, spie sobie a tu nagle łuuup!
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:48   #1324
teacherka
Zakorzenienie

Gorgulku, jak wyniki Miłoszka?
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:48   #1325
mariiasia
Zadomowienie

witam się z rańca
głowa mnie boli masakrycznie....
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
a ja wstalam o 6 za malym i chcialam tu ponarzekac
nie wiem co jes t ale moj tez gorzej spi od jakiegos czasu
bez tragedii nie powinnam narzekac ale widze ze budzi sie z rykiem podam smoka i ok, kiedys tego nie bylo.
mój tylko raz się budzi na przełożenie z łóżeczka do naszego łóżka a potem śpi do rana. jakbym zostawiła go w łóżeczku to budzi się co chwilę
Cytat:
Dzień dobry!

Matkooo, jak zmarzłam w nocy... Okazało się, że okno w kuchni było uchylone po wieczornym gotowaniu do 7 rano....

Swoją drogą, czy Wasze dzieci też przechodzą taki okres fascynacji tatusiem? Jak tatuś jest w domu to Zuzia prawie nie spuszcza go z oczu! Jakie uśmiechy szerokie posyła! Jakie minki rozkoszne!

Wczoraj wieczorem na szczęście mężowi wypadły z grafiku jedne zajęcia i przyjechał o 19 zamiast po 20. Zuzka była karmiona po kąpieli gdy zapikał domofon. I już tylko patrzyła w stronę wejścia, o jedzeniu nie było mowy... Tatuś musiał przy nas posiedzieć, pouśmiechali się do siebie i dopiero po chwili Zuzia mogła wrócić do jedzenia.

W nocy jak tylko się naje odwraca się do mnie tyłem/bokiem i wtula się w tatusia albo przynajmniej trzyma go za rękę! A tatuś tylko przesuwa się coraz bliżej krawędzi łóżka...
ja też zmarzłam mimo, że okna pozamykane

Szymek jak tylko tatusia zobaczy to na buzi pełnia szczęścia mu się maluje
Cytat:
Cześć dziewczyny!dziękujemy za kciuki.niestety nic się nie zmieniło.cały czas stoimy w miejscu.15 maja mamy scyntografię a 11czerwca mamy znów zabieg przycinania zastawki.jeszcze nas lekarka ostrzegła że jak się pojawią zakażenia dróg moczowych to zrobią Mateuszowi przetokę,ale to w ostateczności.Wogule wczoraj miałam napisać,ale tak mnie głowa bolała że masakra
Ale dziś to całą noc przespałam.Nawet niepamiętam czy wstawałam do Mateusza.pozdra wiam idę nadrabiać

ja tez mojemu nie daję spać na brzuchu.boję się,że się udusi
będzie dobrze

Szymuś rozmawia z kocem, a ja przeglądam kiecki weselne w necie. bo po świętach muszę kupić i szczerze nic mi się nie podoba

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:49   #1326
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
i najgorsze, ze on nawet nie polezy spokojnie w łózku. Macha rekami, kopie...juz go pózniej kładziemy, zeby spał dłuzej... a tu coraz gorzej,
misia u mnie kompletnie nie sprawdzało się takie przeciąganie, zawsze kładę małego o jednej porze 20.30 eee czasami 10 min w tą czy w tą , a on i tak śpi jak chce raz gorzej jak wczoraj 8 pobudek, a ras super jak dziś 3 pobudki,
Stary 2014-04-15, 08:54   #1327
ewacia85
Wtajemniczenie

[QUOTE=butterfly20;4603592 9]Agusia i nie masz na żadne kosmetyki, ciuchy dla siebie?i na żadne kino, restauracje?
ja wiem, dużo razy tu były takie dyskusje i wiem,że da się,ale ja totalnie nie umiałabym żyć tak oszczędnie i wiem,że to bardzo,bardzo źle. Po prostu nigdy nie wyliczałam ile na co wydaję[/QUOTE]
dobrze ci ja zawsze wyliczanke robie nie tyle że muszę ale sknerus jestem
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ząb mnie boli

Chciałabym zrobić krówkę, ale taką że ciasto smakuje karmelem a nie krem masz może taki przepis?

Mam nadzieję, że wam się wszystko ułoży, a Tż nie ma perspektywy na lepszą pracę lub nadgodziny?

Oj współczuję... Z odstawieniem chyba jedziemy an jednym wózku... Tylko ja mam kamienie w nerach i woreczku ale nie chcę iść do szpitala Tym bardziej póki karmię, chciałabym chociaż tych z nerek się pozbyć, żeby myśleć ewentualnie o 2 ciąży, bo jak mnie złapie w ciąży kolka nerkowa tak jak teraz to bywało to chyba wyjdę z siebie. wczoraj zrobiłam krok taki że na wieczór dałam mm kupiłam bebilon i wypił całą butelkę, a zaraz potem zaczął się rzucać w poszukiwaniu cyca, o spaniu samodzielnym nie było mowy, już nawet mam obawy że jak go odstawie to on w ogóle nie będzie spał, ale to chyba niemożliwe Czyli mój mm uznaje, ale o spaniu po nim nie ma mowy bez cyca
niestety nie mam

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dziękujemy za gratki Póki co widać jedynie małą białą kreseczkę no i maruderstwa brak - oby tak pozostało.

Jejciu papuga, tak mi przykro że kolejne nieszczeście Cie spotkało Dowiedz się dokładnie jak z tą operacją. Może ona jest lżejsza i tylko wierzchnia warstwa, więc wtedy szybciej się zagoi i szybciej wrócisz do domu? Koniecznie wypytaj o wszystko lekarza. I ja na Twoim miejscu poszłabym do tej poradni chirurgicznej - na początku pewnie i tak zrobią wywiad, obejrzą wszystko i ustalicie co i jak a operacja dopiero później. Szkoda, żeby Ci skierowanie przepado i znów wszystko od początku. Głowa do góry - będzie dobrze

A na poprawe humoru macie linka. US Airways zamiast oflagować twitta, zretwittowali i na ich stronie wisiał ten obrazek przez godzine. Niezła wtopa (ostrzegam, że srtona zawiera brzydkie obrazki )
http://jalopnik.com/us-airways-just-...e-i-1563097527
uśmaiłąm sie z linku

Cytat:
Dzień dobry!

W nocy jak tylko się naje odwraca się do mnie tyłem/bokiem i wtula się w tatusia albo przynajmniej trzyma go za rękę! A tatuś tylko przesuwa się coraz bliżej krawędzi łóżka...
u nas te z jak tatuś sie pojawia to świata nie widzi tylko wodzi wzrokiem za nim
Cytat:

będzie dobrze
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:56   #1328
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Zanim ponadrabiam mam pytanko, bo zapomnę

Jak to robicie po ekspozycji na gluten?dajecie już normalnie obojętne jaką kaszkę?Mogę kupić pszenną, orkiszową, ale też jaglaną-mam obowiązek dawać nadal taką z glutenem?
mieszają mi się te zalecenia,czy przy kp 2 miesiące ekspozycji i można normalnie podawać,czy po dwóch miesiacach się zwiększa do 6 g (nie wiem czy to przy kp czy mm).

Aaaa i mi pasuje jednak robić kaszkę na wieczór, bo przemycam w tym mm dodając trochę jabłka, inaczej by mi nie zjadła. A co dawać "na drugie sniadanie"??

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:03   #1329
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość

dzien dobry
dzisiaj Jula ma pobieranie krwi, oby wkluli sie jej za pierwszym razem tak tego nie lubie, taki maluszek musi cierpiec

czy wasze dzieci tez kopia w przewijak po tym jak sie obudza ? moja tak nawala, ze zawalu mozna dostac, spie sobie a tu nagle łuuup!

oby sprytna pielęgniarka wam się trafiła, która umie dobrze pobierać krew, a u takiego maluszka pobrać to naprawdę trzeba umieć to robić, gdzie tam żyłki szukać w takiej małej łapce

mój bez przerwy przebiera nóżkami tak jakby gdzieś biegł - na huśtawce (śmialiśmy się że myśli że w ten sposób ją napędza żeby się huśtać, tak energicznie to robił), w wózku i rano jak z mani w łóżku jest to kopniaki też dostajemy
Stary 2014-04-15, 09:03   #1330
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

przejdzie moja tez miala faze, ze musialam ja bujac w wozku zeby usnela, a pozniej przeszlo

tak moja ma fascynacje odkad tz sie wprowadzil... tylko czeka az wroci z pracy i
zaczyna nawijac do niego po swojemu i wystawiac lapki zeby ja wzial na rece a jak siedzi u mnie na kolanach, a on obok to musi go miziac po rece

dzien dobry

ja już ściągnełam przewijak z łóżeczka,bo już nie przebieram w nocy atylko mi przeszkadzał.Używam go teraz tylko w łazience po kąpieli.

teacherka dziekuje za słowa otuchy
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:10   #1331
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Cześć.

Jak to robicie po ekspozycji na gluten?dajecie już normalnie obojętne jaką kaszkę?Mogę kupić pszenną, orkiszową, ale też jaglaną-mam obowiązek dawać nadal taką z glutenem?
mieszają mi się te zalecenia,czy przy kp 2 miesiące ekspozycji i można normalnie podawać,czy po dwóch miesiacach się zwiększa do 6 g (nie wiem czy to przy kp czy mm).

Aaaa i mi pasuje jednak robić kaszkę na wieczór, bo przemycam w tym mm dodając trochę jabłka, inaczej by mi nie zjadła. A co dawać "na drugie sniadanie"??
ja nie szaleje jeszcze tak z tym glutenem mój dopiero w tą sobotę kończy pół roku, więc z tym kaszkami glutenowymi to raczej przed nami, ale wg. zalecenia gluten podawałam 2-3 g ,

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:

będzie OK
Stary 2014-04-15, 09:10   #1332
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
słodko

Witam znowu po nie przespanej nocce. Emilka budziła się co chwilę z płaczem. Smoczek i głaskanie nie pomagały, tylko cyc był ją w stanie uspokoić Ma prawie 28 tyg, w tym czasie nie ma żadnych skoków czyli przy następnym skoku będzie jeszcze gorzej
U nas to samo,któraś noc z rzędu taka koszmarna

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-15, 09:10   #1333
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Cześć.

szczerze WAM powiem że ja nierobiłam ekspozycji na gluten.raz drugi trzeci dałam do zupki kaszę manna i tyle.pózniej obserwowalam czy mu nic nie jest.ja kaszkę daję na drugie śniadanie a mleko na kolację.to może mleczko daj?
Stary 2014-04-15, 09:12   #1334
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Brawo dla Wikusia ciekawe kiedy moje dziecie zechce poczynić jakieś kroki w celu siadania/raczkowania/stawiania hmm

od początku blizna była brzydka i swędziała, a z czasem zaczęła się robić się twarda, gruba i bolesna ..
mogę zrobić zdjęcie i wstawić do K, Motyl kiedyś mówiła żebym wrzuciła ale nie wiem czy to nie jest zbyt obrzydliwe

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

tak doczytałam na innym forum.
ja bym poszła do lekarza to skontrolować. a poza tym ciemiączkiem zaobserwowałaś coś niepokojącego ?
kochana, to nie ejst nic strasznego. a mówię to ja, która boi się i brzydzi takich różnych rzeczy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mam deja vu... Czy Wy już nie miałyście identycznej wymiany zdań? No autentyko, że już to czytałam

Eee, pół roku jest ważne, recepta i skierowanie do szpitala miesiąc
A kiedy masz mieć tą operację?
wiesz co ,było coś takiego w poczekalni i pamiętam,ale nie wiem czy to z Agusia, coś mi się kojarzy,że Ewacia też coś pisała, może Kaśka. Ale nie pamiętam,żebym ja

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo
u nas juz lepiej, gorączka minęła, antybiotyk działa.
i co jeszcze.. Marcin pełza.. po swojemu, jest komicznie

wiem cos o tym ale jestesmy silne babki damy radę dzieci w koncu wyrosną z fochów

mój tak robi cudacznie to wygląda

ale super traktor

mnie tez obecnie rozłożyło, tragedia z choróbskami

bądź tu człowieku mądry i pomóż dziecku jak nie wiesz co dolega Marcin dziś co godzinę w nocy robił alarm

haha świetnie to wygląda, Marcin robi to dokładnie w ten sam sposób

bosz jedyny, czemu macie na logopedii psycholingwistyke? pomoglabym ale mam to gdzieś w najciemniejszych zakamarkach swojego umysłu. może z raz gdzies o tym czytalam

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

papuga przykro mi z powodu tego bliznowca jestem prawie pewna ze Twoja mama może wziąć na Ciebie l4 na czas zabiegu i rekonwalescencji. na razie nie martw się na zapas
dobrze,że z Marcinkiem lepiej
A znalazłaś nianię?Bo wczoraj o Toie myślałam i sie zastanawiałam czemu nie poślesz Marcina do tego żłobka, co chodzi Ania?

Cytat:
Dzień dobry!

Taaaa Tatuś jest super Tzn. do mnie też się cieszy i uśmiecha, często jak jest na jego rękach to wyciąga rączki do mnie,ale... zabawy z nim to taka frajda,że nie ma nic lepszego i nikt nie umie jej tak bardzo i tak szybko rozśmieszyć jak Tatuś. No kochają się te moje dwa skarby

Cytat:
Lola super Ci nasi tatusiowie są.

Własnie zobaczyłam, że mojemu dobremu koledze urodziły się bliźniaczki : Helenka i Honorata.
Honorata Jak to zdrobnią?Rata?
Racia?

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny dzisiaj dla mnie wielki dzień - po raz pierwszy Ola przespała całą noc bez jedzenia. Nigdy tak nie było. Jadła przed 20:00, a potem dopiero o 6:30. W międzyczasie coś tak pokwiczała parę razy, smoka trzeba było podać, itp, ale tylko do północy, a potem już spała Jaram się mimo że to pewnie jednorazowe, a jutro wstanie o 4 po 2 karmieniach już

Wiesz co, ja podobno jako dziecko byłam łyskiem i rodzice mi myli włosy żółtkami. Nie wiem dokładnie, czy coś do tych żółtek dokładali, ale włosy mam tak gęste, że na 2 osoby by starczyło, także chyba zadziałało

Oj Papuga współczuję Idź do tej poradni, niech Cię chociaż obejrzą i wyznaczą termin, bo to pewnie trochę potrwa tak czy siak. A mama na pewno poradzi sobie z Antkiem.

Motyl, na pewno sobie zdajesz sprawę, że to zależy od sytuacji - jak się nie ma co wydawać, to się nie wydaje i już

Skąd ja to znam

wiem wiem, może oburzający był mój ton wypowiedzi, bo w sumie skończyłam w pół zdania.
To mnie dlatego tak zszokowało, bo Agusia to naprawdę zadbana dziewczyna, ja nawet kupując tony kosmetyków i ciuchów nie wyglądam w 50% jak ona. Dlatego moje zaskoczenie.

Stary 2014-04-15, 09:14   #1335
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry!

pewnie ze uwielbia bo razem wygłupiają się, jak go widzi to ma takie maślane oczy bo wie ze zawsze od razu tata na rece go weźmie a ja to tak różnie czsami po prostu nie moge, bo gotuje czy coś, a tata to tata
Stary 2014-04-15, 09:16   #1336
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze WAM powiem że ja nierobiłam ekspozycji na gluten.raz drugi trzeci dałam do zupki kaszę manna i tyle.pózniej obserwowalam czy mu nic nie jest.ja kaszkę daję na drugie śniadanie a mleko na kolację.to może mleczko daj?

dzięki za odp.

problem w tym,że ona w ogóle nie chce mm, a próbuję prawie codziennie, to jest koszmar. jedynie w kaszce udaje mi się przemycić. a jak próbowałam jej dawać kleik w moim mleku, tak do picia w butli to też odmawiała:/
i jedynym moim sposobem na podanie kaszki i mm to ta właśnie z talerzyka. A jakoś tak pasuje mi podawać ją na wieczór, jakbym dawała same owoce to nie byłoby tak syte.Aczkolwiek i tak budzi mi się na karmienie, to oczywiste. Natomiast przynajmniej tę pierwszą drzemkę ma długą, śpi 4 godziny bez przerwy i to jest dla niej super regeneracja.

Stary 2014-04-15, 09:20   #1337
gorgulek
Zakorzenienie

TEACHERKO dopiero dzis lapie. Chodzi wlasnie z woreczkiem.

KASKA ja pozwalam na brzuchu bo inaczej soac nie chce. Zreszta sam sie przekreca w nocy.

PAPUGA wspolczuje ale mnie chyba tez bedzie czekal zabieg ale na cos innego.

Mialam cwiczyc a dalej siedze

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

MOTYLKU, jaglana czy kaszke ryzowa pelnoziarnista dajesz bez ograniczen. Glutenowej kaszki jako pelnej porcji bym nie dala. Moze pol na pol? Owsiana kaszka to tez glutenowa moze kupic i podawac dla odmiany.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:25   #1338
karolson
Zakorzenienie

Papuga - wspolcz z blizna... bedzie dobrze
! Zadzwon do tej poradni zapytaj jakie sa terminy bo moze dlugie a za nim wizyta skierowanie do szpitala to zebys sie z reka w nocniku nie obudzila! A gin na wizytach kontrolnych po ciazy niewidzial nic niepokojacego?

Dziekuje za wszystkie slowa o pieprzyku. Ostatnio badalam je z 2 lata temu i juz sie zapisalam do dermatologa na polowe maja.!

Zostaly mi 2 strony do nadrobienia i ogarniam Fifka bo jezieny do neurologa i mam takie pytanie do mam jezdzacych autem. Zapomnialam zatankowac bo ostatnio zadko jezdze i mam rezerwe i musze jechac na stacje jak to ogarniacie wypinacie dziecko z fotelika i zabieracie ze soba jak idziecie placic?
Stary 2014-04-15, 09:26   #1339
ewacia85
Wtajemniczenie

mam winowajce krzyków i goraczki sebcia ma OSPE:cr y: NA 100% WCZORAJ PO KĄPIELI ZAUWAŻYŁAM 2 KROSTKI ALE MIAŁAM NADZIEJE ZE ZNIKNĄ JAK WCZEŚNIEJ NO ALE WSTAŁAM RANO I JUŻ JEST WYSYP DALSZY I WODĄ PODCHODZĄ głupi caps lock
czyli będą fajne świeta bo wysyp akurat do świat bedzie:mad :
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:31   #1340
papalinka83
Zakorzenienie

[QUOTE=butterfly20;4603805 2]Cześć.

Cytat:
wiem wiem, może oburzający był mój ton wypowiedzi, bo w sumie skończyłam w pół zdania.
To mnie dlatego tak zszokowało, bo Agusia to naprawdę zadbana dziewczyna, ja nawet kupując tony kosmetyków i ciuchów nie wyglądam w 50% jak ona. Dlatego moje zaskoczenie.
Nie no ok Wiadomo, że w życiu są różne sytuacje z kasą, pewnoie prawie każda tutaj miała takie okresy, że ciężko było przysłowiowo od pierwszego do pierwszego dociągnąć, a że człowiek się szybko do dobrego przyzwyczaja, to po sobie wiem A co do Twojego wyglądu, to jesteś bardzo zadbana moim zdaniem

Co do kaszek to nie wiem, jak to jest, ale mi jakoś nie pasuje Oli dawać na wieczór, bo to jest moment, kiedy ona najchętniej pije mm, a najgorzej pije rano, więc ja jej właśnie po obudzeniu daję kaszkę z owocem i wtedy zjada ładnie. Mam tylko wątpliwość - czy jednak Ola nie powinna jeść owoców samych, w sensie bez kaszki? Żeby poznać ich smak, itp? Bo odkąd je kaszkę, to już jej samych nie dawałam

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
mam winowajce krzyków i goraczki sebcia ma OSPE:cr y: NA 100% WCZORAJ PO KĄPIELI ZAUWAŻYŁAM 2 KROSTKI ALE MIAŁAM NADZIEJE ZE ZNIKNĄ JAK WCZEŚNIEJ NO ALE WSTAŁAM RANO I JUŻ JEST WYSYP DALSZY I WODĄ PODCHODZĄ głupi caps lock
O nie Oby tylko Sebek lekko przeszedł chorobę

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:32   #1341
kaska87
Zakorzenienie

hej

jeju dziewczyny współczuję Wam,że macie takie powikłania po cc, ale to jednak poważna operacja, oby Wam się brzuszki wyleczył
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
moja spała na brzuchu po 2 tygodniu życia a odkąd nauczyła się trzymać głowę wysoko leżąc na brzuchu przestała chcieć tak spać teraz to tylko na boczkach, choć czasem przekręci się na brzuch ale nie śpi na nim długo.
spokojnie nie masz się co martwić o Mikiego
mówisz? ja się boję- bo on twardo śpi
Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
kaska no, nie chciałabym, żeby teściowa oglądała moje majty
co do książeczki pko, tż ma- jutro zapytam go czy coś wie w temacie i dam Ci znać
a co do spania na brzuchu, to ja Szymkowi nie pozwalam z tego samego powodu co Ty Mikiemu
no majty rządzą
to zapytaj dzięki
Cytat:
to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
wczoraj pialyscie o spaniu na brzuszku
mysle sobie ze moj to nigdy nie probowal nawet, albo plecy albo boczek
a tu wchodze do pokoju a on spi na brzuszku z reka pod glowa,
ale przewrocilam go
Cytat:
dobrze, że nie jestem sama
Cytat:
my mamy tak:
7-8 MM
10-11 Zupka
13 MM
16-17 Owoce z kleikiem
19 MM+zdrowy brzuszek

dzisiaj Miki był miły- poszedł spać o 19:30 jak zwykle a wstał o 8:45 pasuje

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-04-15 o 09:34
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:35   #1342
dodinha
Wtajemniczenie

Dzień dobry po kolejnej "super" nocy.Ewacia współczuję epidemii w domu.Co do fascynacji tatusiem,u nas też ta faza.Jak go widzi,to od razu uśmiech od ucha do ucha,jak ją karmię i wejdzie do pokoju,to od razu odrywa się, żeby popatrzeć na tatusia,to samo w nocy.W ogóle,to Helenka zaczęła ćwiczyć gardłowe rrrr,wasze dzieciaczki też tak robią?

Stary 2014-04-15, 09:35   #1343
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Jeszcze przed kawą i śniadaniem, czekam aż mi młody padnie wreszcie na drzemkę, ale nie wiem czy coś z tego będzie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Nie utrzymamy się. Miesięcznie 500zł wydajemy na Majkę - pampersy, soczki, deserki, warzywa i mięso na obiad, mleko. Co jakiś czas dochodzą kosmetyki do pielęgnacji + ubranka.

Koszt dojazdu TŻ do pracy to 250zł - w tygodniu autobus, w weekend samochód, bo nie ma dojazdu.
Koszt dojazdu mojego na uczelnie to 67zł + jakieś kserówki i czasem jedzenie i picie to kolejne +/- 80zł.
Opłaty jakie robimy za telefony + internet + dokładamy się do wody to 200zł.
Zostaje naprawdę niewiele, wpłacamy to na konto.
no to rzeczywiście kiespko, ale i tak podziwiam że coś odkładacie, u nas też jest wszystko wyliczone, ale i tak za dużo kasy gdzieś ucieka na pierdoły co miesiąc mamy 800zł kredyt, 400zł czynsz, ok. 150 zł prąd i gaz, 250 zł tv, internet i telefon męża, 200zł żłobek, 400zł paliwo, do tego pieluchy, kosmetyki, ubranka, zabawki i inne rzeczy dla dzieci, leki, jedzenie, chemia, czasem coś do auta, a przecież trzeba i jakiegoś ciucha czy kosmetyki sobie kupić, no więc ogólnie jest ciężko
c do kosztów remontu to się ie wypowim, bo kupiliśmy takie mieszkanie żeby go nie remontować, ale moi rodzice robili niedawno łazienkę i jak się dowiedziałam ile to kosztowało, to ja podziękuję

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
nadrobiłam i idę spać.

byłam dzisiaj w końcu u gina w związku z moją blizną po cc...
czeka mnie operacja
mam bliznowca i niewykluczone że również endometriozę. Lekarz powiedział, że maści ani inne specyfiki nie pomogą. Dostałam skierowanie do poradni chirurgii plastycznej.
blizna mnie napiernicza i swędzi, ostatnio tak bolała że musiałam przysiąść i zdjąć spodnie żeby nic mnie nie uwierało.. więc zabieg powinnam wykonać jak najszybciej, jednak na pewno nie udam się do szpitala karmiąc piersią. nie wiem ile ważne jest skierowanie ale postanowiłam, że najpierw muszę odstawić Antosia co w chwili obecnej wydaje się być niemożliwym...
na samą myśl, że znowu mają mnie uśpić, że mam spędzić minimum 3 doby w szpitalu z dala od dziecka i cierpieć jak po cc robi mi się słabo ;(

aha i co najgorsze nie wykluczone, że po operacji blizna nie będzie goić się tak jak należy i nie zrobi się znowu bliznowiec po prostu zaj ebiście..
po wyjściu ze szpitala powinnam leżeć plackiem przez tydzień żeby nie nadwyrężać rany a to przecież nie możliwe bo kto pomoże mi przy Antosiu.. mama jedynie , ale ona też pracuje i nie bedzie dała rady być codziennie .. co za masakra ;(
papuga bardzo, bardzo ci współczuję ale musi być dobrze, idź do poradni, terminu na pewno nie wyznaczą szybko, najważniejsze żeby jakoś powoli dało się Antka odstawiać, bo póxniej to nie wieżę, że mama ci nie pomoże

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Uwaga chwale się Wikuś wstaje na nogi po meblach :d na fb wrzuciłam film
Pola brawo za ząbka

Cytat:
ja rozumiem wstać o 4, 5 cz 6, ale żebym musiała się bbujać z roześmianym Kornem od 2 nad ranem, mimo, że poszedł spać o 19. 30 to już lekka przesada.

Jak wstał o 2 to padł o 4.30. To była jakas masakra. Bo nosiliśmy go na zmianę, a TŻ wstawał do pracy o 4.30. Potem obudził się o 6 i koniec. W łóżeczku poleżał do 7 i wstałam.
no to poszalał mały zbój

Cytat:

też
ale to co jest obecnie u starszego to już szaleństwo, tylko tatuś się liczy i jak mu zniknie z oczu to jest rozpacz i trzeba ciągle od nowa tlumaczyć, że tatuś musi pracować albo teraz tutaj coś koło domu robić

Cytat:
:
przykro mi
na pewno będzie wszystko dobrze

Cytat:

dzien dobry

powodzenia

u nas przewijak od początku w łazience na blacie, więc nie mamy tej przyjemności budzenia prze kopanie w przewijak

Amelka wczoraj zapomniałam napisać, że fajne zakupy zrobiłas, ta jasna sukienka szczególnie mi się podoba
Angelikada współczuję bólu zęba, to najgorszy dla mnie ból Wybaczcie, ale jeszcze ktoś ma problem z bolem zeba, tylko mi umknęło kto, ale mam nadzieje, że już przeszło
Papalinka, Isabell, Kaśkagratuluję udanych nocek, oby tak dalej

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-15 o 09:39
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:38   #1344
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Biedny Mateuszek, wiem, co przechodzicie, pamiętam co czułam idąc z Zuzką na zabieg wyłonienia przetoki. ale u Was to nic pewnego więc głowa do góry! Może się ułoży jak i u nas i przetoka nie będzie potrzebna? Dbajcie o Mateuszka. Trzymam mocne kciuki, scyntygrafia to nic strasznego, oby nerki dobrze działały! Ważne, że nasze maluchy są tak szybko diagnozowane, w szpitalu poznałam mamę chłopca, który miał dokładnie to samo co Zuzia (zdwojenie ukm, dodatkowy moczowód był mega powiększony i refluksujący, był okropnie zakażony i trzeba było go wyciąć razem z fragmentem całkowicie zniszczonej nerki) tylko że zdiagnozowano go po 5 latach! Został mu jedynie malutki fragment nerki, przez te kilka lat przechodził wiele zakażeń, bardzo wysokie temperatury nie dające się zbić normalnymi dawkami leków, wiele antybiotykoterapii. Naprawdę, cieszmy się, że to wszystko tak szybko jest wykryte i lekarze będą działać aby nie działo się już nic gorszego. I Wam i sobie tego życzę
Swoją drogą w maju mamy kontrolę u urologa i też się boję co i jak się tam dzieje u mojej Zuzinki

Brawo dla Oli Oby częściej tak się udawało!

Biedna...
Moja ma ostatnio takie popołudnia

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Lolaaaa, podasz mi swój adres domowy?
no nie mów...? pewnie ze podam zaraz napisze pw

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:38   #1345
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Współczuje Ewcia trzymajcie się
Stary 2014-04-15, 09:41   #1346
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

dzien dobry

wlasnie mialam sie was pytac czy wasze dzieci tez tak walą ale piętami? moj na podlodze na przeijaku wali piętami it o mocno, nie widac ze go cos boli ale wali tak ze az cirki przechodza

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
czyli jednak...
eh zdrówka

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

kurde nie wiem co mam doradzic wam z tym jedzonkiem
bo sama takieo problemu nie mialam
motylku moze kleik z mm? kurcze ciezka sprawa ze mm nie chce
ajakie ju zprobowalas dawac?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:41   #1347
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Aaaa, Zuzka też ma te okulary, będą fajne wakacyjne sesyjki Tatuś się uparł. I rampersa w kropki i paski z H&M oczywiście też kupiłyśmy I sukienusię marynarską Póki mogę to kupuję...
Ta biała w paski?? moja dostała ja w piątek od cioci i kuzynkg mojej i w niedzielę już miała ja ubrana
Stary 2014-04-15, 09:43   #1348
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej

jeju dziewczyny współczuję Wam,że macie takie powikłania po cc, ale to jednak poważna operacja, oby Wam się brzuszki wyleczył

mówisz? ja się boję- bo on twardo śpi

no majty rządzą
to zapytaj dzięki
to tak jak ja

dobrze, że nie jestem sama

my mamy tak:
7-8 MM
10-11 Zupka
13 MM
16-17 Owoce z kleikiem
19 MM+zdrowy brzuszek

dzisiaj Miki był miły- poszedł spać o 19:30 jak zwykle a wstał o 8:45 pasuje

ja nie narzekam na spanie Mateusza bo poszedł spac o 20 a spał do 6,ale twój to naprawdę śpioszek mały
Stary 2014-04-15, 09:44   #1349
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam przewijak na komodzie, ale Emilka często uderza piętami o materac
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
U nas to samo,któraś noc z rzędu taka koszmarna

może to jakiś ukryty skok rozwojowy
Cytat:
ojej, zdrówka dla Sebcia, żeby tylko nie bardzo swędziało
Stary 2014-04-15, 09:48   #1350
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
kurcze, dziwne to

Ketotifen?
Tak

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości