Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 08:44   #1891
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Lipomal i Sansovit Calcium możesz Oleńce dać pod nosek maść majerankowa i fuka fuka wodą, ewentualnie Nasivin Soft ale nie dłużej niż 3 dni
a ja na ten kaszel mogę pulneo dać??

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:46   #1892
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurde ja to pamieci do dat za cholere, takze tego..... Szajencjo wybacz :-*

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:50   #1893
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Lipomal i Sansovit Calcium możesz Oleńce dać pod nosek maść majerankowa i fuka fuka wodą, ewentualnie Nasivin Soft ale nie dłużej niż 3 dni
dziękuję za szybką odpowiedź
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:50   #1894
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Na razie nie - Młoda trochę śpi u siebie, trochę u nas, a poza tym z jej łóżeczka można zrobić jakby tapczanik i pewnie na początek tak spróbujemy.

Lecę oglądać domy Poza tym mam opakowanie ciastek maślanych i nie zawaham się go użyć
Dobrej nocy!
U mnie właśnie łóżeczko takie samo więc długo nie zamierzam kupować
Co do ciastek ja rano zakupiłam paczkę wafelków i paczkę karmelowych cukierków
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
umiesz zadbac o zdrowie moherów
u nas ostatnio "dyń" na tapecie i przy tym piąstka zacisnieta, nie wiedziałam o co chodzi, az w koncu dzis załapałam. Mowi dyń dopominajac sie "zółwika"

Cytat:
Czy u Was tez taka pogoda dzis była? Masakra, po poludniu mały juz wychodził z siebie, podwórkowe zwierze z niego i nie potrafi zrozumiec, ze zimno i leje glosno domaga sie wysjcia krzycząc taaaaam. Az mi go zal, jak sie upłacze..... Na szczescie jeszcze tylko jutro ma tak byc,a od srody poprawa pogody Latem to chyba namiot w ogródku rozbije

HOPE, co do piaskownicy to nie jest mój autorski pomysł, gdzies odpatrzony, fajnie sobie chłopczyk samochodem jezdził jeszcze po obrzezach
U mnie było kiepsko przez cały dzień a po 6 się tak ładnie zrobiłao że poważnie zaczęłam się zastanawiać czy Małej nie zebrać na pole, ale tyle razy już ją ubierałam ( była w rzeszowie tam i z powrotem żebym przepustki w pracy nie musiała brać, potem na zakupach); ale wqidno było długo długo
Pomysł na piaskownice superowy
Cytat:
Wiesz, Bartulo tez bieg non stop, on wlasciwie nie chodzi tylko biega..... czasami obawiam sie, ze nie wyrobi na zakrecie i wkrzani sie np w kaloryfer, ale nie- skreca jak meserszmit kiedys zawału dostane

dobrze kobieta chciała
Ja tez tak mam, nie patrzy pod nogi nie patrzy przed siebie, ja nie wiem jak to przeżyję.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:51   #1895
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

odwazna jestes! u nas nie od sciany spi malz i jak wstaje do pracy to zawsze kladzie taka wielka poduche

Kubulencjusz w nowych kaloszkach
U nas też wielka lidlowa poducha
Słodziak!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
nie wiem czy się opłaca gąbke tapicerską ja kiedyś kupowałam cieńką jak szyłam ochroniacze do łóżeczka to za przestyłkę zapłaciłam majątek
ale niedrogie materace za 50 zł można kupić w Jysk- już obczaiłam
brałam jeszcze pod uwagę materacyki dzicięce z ikea po 20 zł

Mika dawaj linka do bloga

pstrynio, ale kaloszarz mój nie chce nosić
O dziękuję za info, właśnie sobie uświadomiłam że mam jeden niepotrzebny materacyk, a ten z ikei rzeczywiście by zdał egzamin.

Cytat:
a tak z ciekawosci: naprawde zalezy Wam na kontaktach z taką babcią? Która raz wnuczka ma a potem jej sie odwidzi i przez kilka tygodni/miesiecy bedzie udawała ze jest? A dziecko ma uczucia, do ludzi sie przyzwyczaja, teskni... Szczerze mówiac to chyba lepiej ze od dawna nie ma kontaktu i raczej sie to nie zmieni.....
mi wcale nie po tym jak mnie i moją rodzinę potraktowała

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Misia a kaski ten kaszel? Moze stodal? To jest ogólnie na kaszel....

A Ty misia wyzsza i takiego brzucha nie masz jak ja....wiec piatki z Tobą nie przybije:p

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
a ze mną przybijesz?

Cytat:
nie wiem czemu mi się kojarzy że Szaja z września

Dziewczyny przepraszam, że nie cytuję, ale tak się wqrwiłam
NIE KUPIMY TEGO MIESZKANIA.
Dzisiaj rano mój ojciec został zaczepiony w pracy na korytarzu przez tą kobietę i mu zasugerowala że jej się spieszy. No to zapytał ją o cenę ostateczną - 194 tysiące za mieszkanie do tak na prawdę kapitalnego remontu za taką cenę to widzieliśmy takie ładne mieszknia! Poza tym takiej kwoty pod uwagę nie bierzemy.
Także dziś rano padla decyzja o dalszych poszukiwaniach. No strasznie zła jestem, bo juz planowaliśmy co jak a tu rzuca ceną. Rzecz jasna na 98 % za taką kwotę tego mieszkania nie sprzeda- a my tu mówiliśmy o 170 tys
Także ten super

Nawijko kciuki za pozytywne rozpatrzenie wniosku

Szanowny jadł o 4, więc niebudzenie się mu się odwidziało.
Kurczę, niepoważna baba, współczuję.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:53   #1896
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
a ja na ten kaszel mogę pulneo dać??
aha bo to pulneo bez recepty! Ja dawałam Dawidowi pulneo jeszcze jakna receptę było.Kilka miesięcy miał kaszlał i strasznie katarzył z gorączką - wtedy pulneo dawałam. Jak ostatnio miał takie lżejsze przeziębienie w sumie w zalążku zgasiłam Lipomalem właśnie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dziękuję za szybką odpowiedź

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:55   #1897
marsi11
Zakorzenienie

cześć laski, ale się wyspałam TZ dotrzymał słowa i spał z Leosiem, finał taki,że wszyscy szcześliwi
ja nawet mam dziś lepsze cisnienie bo całe 105 na 68 więc jest progres

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi, bo Ty oblatana w tych sprawach, wzielam sie w miare za diete tzn staram sie te 4-5posilkow itd i bardzo duzo pije, a jednak jak lece dluzsze wybieganie to wracam odwodniona na maksa, jak z tym walczyc??? Bo mam juz dosc okupowania kibelka po kazdym niemal treningu a naprawde te 2l w tej chwili to minimum.
myślę,że powinnaś podczas treningów pić napoje izotoniczne, możesz je zrobić sama bo te sklepowe to straszny shit,
do szczęścia potrzebna Ci tylko sól himalajska, jeśli nie masz gdzie kupić, daj znać u mnie w sklepie jest mogę Ci kupić i wysłać
w necie masz sporo przepisów, oto pierwszy lepszy link co wujek google podpowiada
http://www.akademiawitalnosci.pl/nap...e-zrob-to-sam/

Cytat:
nie wiem czemu mi się kojarzy że Szaja z września

Dzisiaj rano mój ojciec został zaczepiony w pracy na korytarzu przez tą kobietę i mu zasugerowala że jej się spieszy. No to zapytał ją o cenę ostateczną - 194 tysiące za mieszkanie do tak na prawdę kapitalnego remontu za taką cenę to widzieliśmy takie ładne mieszknia! Poza tym takiej kwoty pod uwagę nie bierzemy.
Także dziś rano padla decyzja o dalszych poszukiwaniach. No strasznie zła jestem, bo juz planowaliśmy co jak a tu rzuca ceną. Rzecz jasna na 98 % za taką kwotę tego mieszkania nie sprzeda- a my tu mówiliśmy o 170 tys
Także ten super

ojej ale cena kosmos, moja mama własnie sprzedaje 3 pokoje centrum wrocławia do rynku 10 min piechotą do remontu za 220 tys a kupuje nowe tylko ze mniejsze juz nie w centrum za 180

Charliz ja myślę,że oni tak patrzą dlatego,że zazdroszczą żes taka piękna
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 08:58   #1898
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
aha bo to pulneo bez recepty! Ja dawałam Dawidowi pulneo jeszcze jakna receptę było.Kilka miesięcy miał kaszlał i strasznie katarzył z gorączką - wtedy pulneo dawałam. Jak ostatnio miał takie lżejsze przeziębienie w sumie w zalążku zgasiłam Lipomalem właśnie

no właśnie lipomal nie pomaga za bardzo:/ przejdę się chyba jeszcze raz jutro do lekarza, żeby osłuchała.

a co do mieszkania? ciekawe czemu babka tak nagle cenę zmieniła:/ bez sensu.

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-15, 09:07   #1899
meneq
Zakorzenienie

tresello czy katar jest przezroczysty i wodnisty? Jesli tak, to posmaruj tlustym kremem pod nosem i to, co wyplynie wycieraj chusteczka delikatnie. Taki katar jest reakcja obronna organizmu i wyplukuje zarazki z nosa. Nie nalezy go zwalczac.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:08   #1900
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
dzizas.... No comment:banghead::banghea d:

wogole tak nie myślę, mam taka ławę-tz mi zrobił, tyle ze za duza była i wyleciala po narodzinach malego...poczęła na lepsze czasy. Panuje kiedyś zrobić też kanapę z palet..jak dla mnie oryginalnie, prosto i naprawdę fajnie to wygląda!

Mnie nie ma...a tu i Cala i Charlizz... Witam panie...może przycupniecie na dłużej?

A wogole to się witam...czytam Was..ale jakoś nie mam weny...smutno mi ostatnio jakoś...przygnębiona jestem.ehhhh...szkoda gada

a to melduje się na grzędzie, polej

macham Ci z pociągu

Cytat:

no kochana co ty za farmozony tutaj pipcys? bacikiem chcesz? W pewnych kwestiach mozemy sobie pjone przybic, dobrze wiesz. Tyle, ze ty masz hujowo ale spokoj a mnie ten dziad co rusz wkurza i cisnienie podnosi, ale to sie juz na k. nadaje a nie chce Wam smecic. Chyba wolałabym byc na Twoim miejscu
jest chujowo, ale stabilnie

kochana, nr możesz w każdej chwili zmienić,ale to ok 100zł kosztuje, przynajmniej w orange.

Cytat:
Aj tam szkoda tu biadolić.. Gruba baba ze mnie...a jak gruba to ma ciężki i leniwy tyłek zeby to zmienić... A tak by chciala zgubić ten balast 20kg...a 25 to już szczyt szczytów..ale najbardziej mnie demotywyje zwisajacy brzuch..aj i tak dalej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Neti, kochana, teraz wiosna i lato, bedziesz miała mozliwosc długich spacerów, zabaw na podwórku/polu , moze skusisz na bieganie? Latem łatwiej niz zimą mozna zadbac o forme i figure. Ja mocno trzymam kciuki, zeby Ci sie udało osiagnąc jesli nie wymarzoną to satysfkacjonującą wage wierze w Ciebie!

CHARLIZZ, cos Ci powiem, olej ludzkie gadanie i spojrzenia! Ja tak robie, mam w dooopie wszystkich bo ludziom nigdy nie dogodzisz! To Twoje zycie i masz prawo zyc po swojemu! Zwlaszcza, ze zyjesz teraz nie tylko dla siebie! W mojej najblizszej okolicy juz takie akcje były, ze (prawie) rozwódka to przy nich pestka Jak mi ktos cos sprobował raz zaszurac to powiedziałam wprost: to moje zycie i nic nikomu do tego, bo ja sie nikomu pod kołdre nie wpieprzam z buciorami. Amen.

kobieto, o mnie takie legendy krążą, że mi się nawet nie śniło

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola miała raz bananowe, w sumie też jej podeszło, ale duży minus - straaasznie słodkie.

Chyba właśnie tym bardziej Twoje

Ja się dzisiaj obudziłam, dopiero jak tż wstał, a zawsze wcześniej budzi mnie jego budzik. Ale on chyba zaspał, bo w 5 minut z pokoju wyszedł

-------------------------------

Ja chciałam tylko napisać, że dzisiaj z rana mój poziom w☠☠☠☠ienia osiągnął poziom maxymalny... Zostały dwa dni do świąt, jest TYLE do zrobienia, a Justynka z mężem sobie na basen pojechali... Ona nic w domu nie zrobiła od prawie dwóch tygodni...
A jeszcze pogoda jest chujowa, a miałam z Polą na spacer do wsi iść, i taka dupa...
spoko hje, u mnie prawie wszystko wysprzątane - dodam, że wyłącznie moimi rękami - a i tak co się nasłuchałam......... olej

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:14   #1901
hope01
Zakorzenienie

Ha Marsi ale gdzie Wrocłam, gdzie NS. Ja do Rynku mam 15 minut piechotą z tego mieszkania.
Misia
nie wiem czemu tak zrobiła, ale my liczyliśmy że od ceny jaka najpierw powiedziała jeszcze obniży, a tu się dzisiaj okazuje że ona jesze wyskoczyła w górę. No trudno. Ja się tylko już szarpię z tym, że mi tu kurna ktoś będzie łazić oglądać. Nie wiem, czy jak nie znajdziemy innego w miarę szybko, to czy do t. (o mako boko ) na chwilę nie pójdziemy b tez nie będę byle czego brać, aby bylo.
Fakt, faktem dzisiaj znalazłam 50 metrow w baaardzo atrakcyjnej cenie bo 125 tysięcy na zamkniętymosiedlu ale trzeba to dokladnie sprawdzić czemu taka cena atrakcyjna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 09:18   #1902
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Także ten super

A to kicha, co sie babie odwidziało?? Moze jeszcze traficiena coś lepszego.

Kurcze wczoraj znowu problem z kąpielą, niby wszystko ok a w pewnej chwili wyciąga rączki i juz w tej chwili chce wychodzić. I znowu wydaje mi się ze woda może ciut za ciepła. Dzisiaj spróbuję chłodniejszą. Z usnieciem nie było problemu ale po godzinie obudział się z takim przeraźliwym płaczem, cała się trzęsła jak ją na ręce wziełam, pokazywała to drzwi to lampkę, nie wiem, chwilę nam zeszło zanim się uspokoiła, potem jeszcze po 12 się obudziła, oczywiście siada od razu ale usnęła bez problemów. No i nie było jedzenia w nocy. Po tej pobudce o północy spała do 6:30. Już wczoraj miałam wrażenie że jeść dałam jej troszkę "na siłe".
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-04-15, 09:18   #1903
hope01
Zakorzenienie

A wiem co mialam powiedzieć. Hje. Nie jestem w sytuacji o jakiej piszesz, ale już na starcie Ci mogę powiedzieć że za 700 zł CIĘŻKO! Mówiąc" "płacić za mieszkanie 700 zł" masz na mysli tylko odstępne? Czy w to wliczasz odstępne + gaz/prąd + czynsz do spółdzielni/opłąta za ogrzewanie i wodę? Bo jak 700 to cena za wsio to atrakcyjnie.
Ja płacę teraz 500 odstępne plus 350 czynsz do spółdzielni plus gaz 100 zł plus prąd 68 zł =1018 zł. DO tego dochodzą już takie rarytasy jak Polsat i Neostrada..
Licz pampersy, mleko, jedzenie, ubrania Poli.. Nie mówiąc o Was.

Edytowane przez hope01
Czas edycji: 2014-04-15 o 09:20
Stary 2014-04-15, 09:20   #1904
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Ha Marsi ale gdzie Wrocłam, gdzie NS. Ja do Rynku mam 15 minut piechotą z tego mieszkania.
Misia
nie wiem czemu tak zrobiła, ale my liczyliśmy że od ceny jaka najpierw powiedziała jeszcze obniży, a tu się dzisiaj okazuje że ona jesze wyskoczyła w górę. No trudno. Ja się tylko już szarpię z tym, że mi tu kurna ktoś będzie łazić oglądać. Nie wiem, czy jak nie znajdziemy innego w miarę szybko, to czy do t. (o mako boko ) na chwilę nie pójdziemy b tez nie będę byle czego brać, aby bylo.
Fakt, faktem dzisiaj znalazłam 50 metrow w baaardzo atrakcyjnej cenie bo 125 tysięcy na zamkniętymosiedlu ale trzeba to dokladnie sprawdzić czemu taka cena atrakcyjna
nie no wiem tylko chodzi mi o to,że ceny dość wysokie jak na NS tym bardzej,że Wro jest chyba 3-4 jeśli chodzi o najwyższe ceny w miescie a okazuje sie,ze mozna cos kupic/sprzdac taniej
Hope a może jednak rozmyslisz przeprowadzkę ja bym Ci zginąć nie dała
Stary 2014-04-15, 09:36   #1905
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Misia
może stwierdziła, że kupicie na pewno i dlatego podniosła?
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A to kicha, co sie babie odwidziało?? Moze jeszcze traficiena coś lepszego.

Kurcze wczoraj znowu problem z kąpielą, niby wszystko ok a w pewnej chwili wyciąga rączki i juz w tej chwili chce wychodzić. I znowu wydaje mi się ze woda może ciut za ciepła. Dzisiaj spróbuję chłodniejszą. Z usnieciem nie było problemu ale po godzinie obudział się z takim przeraźliwym płaczem, cała się trzęsła jak ją na ręce wziełam, pokazywała to drzwi to lampkę, nie wiem, chwilę nam zeszło zanim się uspokoiła, potem jeszcze po 12 się obudziła, oczywiście siada od razu ale usnęła bez problemów. No i nie było jedzenia w nocy. Po tej pobudce o północy spała do 6:30. Już wczoraj miałam wrażenie że jeść dałam jej troszkę "na siłe".
mojej koleżanki córka bała się wanny. dopiero jak oblepili ją kwiatkami to chciała się kąpać
Cytat:
A wiem co mialam powiedzieć. Hje. Nie jestem w sytuacji o jakiej piszesz, ale już na starcie Ci mogę powiedzieć że za 700 zł CIĘŻKO! Mówiąc" "płacić za mieszkanie 700 zł" masz na mysli tylko odstępne? Czy w to wliczasz odstępne + gaz/prąd + czynsz do spółdzielni/opłąta za ogrzewanie i wodę? Bo jak 700 to cena za wsio to atrakcyjnie.
Ja płacę teraz 500 odstępne plus 350 czynsz do spółdzielni plus gaz 100 zł plus prąd 68 zł =1018 zł. DO tego dochodzą już takie rarytasy jak Polsat i Neostrada..
Licz pampersy, mleko, jedzenie, ubrania Poli.. Nie mówiąc o Was.
dokładnie i nigdy nie wiadomo co jeszcze "wyskoczy"..

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-15, 09:38   #1906
ania13.03
Zadomowienie

Hej kochane

Jestem, zyje, tylko czasu na wizaz brakuje Probuje podczytywac z telefonu ale tak srednio mi idzie

Black fajny przepis, moje dziewczyny raczej nie zjedza ale ja chetnie takze wyprobuje na pewno

hope szkoda, ale niech se baba innych jeleni szuka

Mala mlody przeuroczy Powiem Wam w tajemnicy ze ja cale zycie zylam w przekonaniu, ze sa taczki a nie taczka

Ultra ale fajne z Was dziewczyny!!!

neti Jesli chcesz cos zmienic to niestety nie masz wyjscia, musisz sie zmotywowac Jesli jestes z tego powodu nieszczesliwa to mysle, ze na pewno warto, a my Ci tu na pewno bedziemy kibicowac

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:54   #1907
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
mojej koleżanki córka bała się wanny. dopiero jak oblepili ją kwiatkami to chciała się kąpać
Nie chodzi o to, nigdy od urodzenia nie mieliśmy problemów z kąpaniem, czy to w wanience czy w duzej wannie, w tamtym tyg w sobotę pierwszy raz się zdażyło że chciała szybko wychodzić a przy myciu włosow histeria ( wczesniej nie było problemu), w niedzielę spoko, i wczoraj znów problem Dzisiaj testuję chłodniejsza wodę i zobaczę.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-04-15, 10:06   #1908
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
nie no wiem tylko chodzi mi o to,że ceny dość wysokie jak na NS tym bardzej,że Wro jest chyba 3-4 jeśli chodzi o najwyższe ceny w miescie a okazuje sie,ze mozna cos kupic/sprzdac taniej
mówisz

Cytat:
może stwierdziła, że kupicie na pewno i dlatego podniosła?
nie wiem, czy myślała że na kasie śpimy?

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Hej kochane

Jestem, zyje, tylko czasu na wizaz brakuje Probuje podczytywac z telefonu ale tak srednio mi idzie

ja do dzisiaj mowie taczki

Stary 2014-04-15, 10:14   #1909
mala_19kw
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cześć,wpadam tak na szybko bo jeszcze mam coś do zrobienia,ale przyszłam zdać relacje jak minęła nam noc( Sylwietta -dziękuje skarbie).
Otóż mój syn był na tyle wyrozumiały że przespał całą noc,obudził się dopiero przed 5 na mleko-właściwie to jak tylko mruknął wstałam na równe nogi i poszłam zrobić flaszkę,zdążyłam wrócić zanim się rozbudził.Wypił na śpiocha i spaliśmy tak do 7;30. Ale jak wstał od razu szukał taty Spojrzał na jego miejsce w łóżku i tylko powtarzał "tata,tata". Dziewczyny tak mi go szkoda bo widać jak tęskni,mąż nawet jak jest w pracy na miejscu to Oski chodzi i go woła,powtarza ciągle" tata-gdzie?",a jak wraca to nie odstępuje go na krok przez pierwsze 20minut.

W ogóle Oskar jakby wyczuł że taty nie będzie,bo tego dnia co mąż wyjeżdżał obudził się o 4,wypił mleko i nie usnął jak zwykle,wzięłam go do nas do łóżka a ten zaczął się przytulać do męża (najpierw do jego pleców bo był odwrócony)i powtarzał tylko tata. Mówię wam tak go Oskar wyściskał jakby naprawdę się z nim chciał pożegnać. No i widzę,że mąż też tęskni-szczególnie za brzdącem

Wczoraj było mi ciężko-nie nadaje się na takie rozłąki,ale dziś jakoś się trzymam.Odliczam dni do powrotu ale trzymam się,w końcu trzeba być twardym a nie mięTkim
Dziękuje Wam za wszystkie przytulaski i słowa otuchy-jesteście nie ocenione

Będę później

Edit. Nie wiem jak mi wstawiło tego kciuka do góry nogami to nie moja sprawka:p
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia

Edytowane przez mala_19kw
Czas edycji: 2014-04-15 o 10:15
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 10:15   #1910
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie mam urodzin babole
Meneq, proszę- absolutnie rewelacyjny i profesjonalny blog o dwujęzyczności:

http://www.dwujezycznosc.blogspot.com/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:28   #1911
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46040221]Nie mam urodzin babole
Meneq, proszę- absolutnie rewelacyjny i profesjonalny blog o dwujęzyczności:

http://www.dwujezycznosc.blogspot.com/[/QUOTE]

Jak zwykle niezastapiona! Dziekuje!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:33   #1912
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Nie chodzi o to, nigdy od urodzenia nie mieliśmy problemów z kąpaniem, czy to w wanience czy w duzej wannie, w tamtym tyg w sobotę pierwszy raz się zdażyło że chciała szybko wychodzić a przy myciu włosow histeria ( wczesniej nie było problemu), w niedzielę spoko, i wczoraj znów problem Dzisiaj testuję chłodniejsza wodę i zobaczę.
to nie wem:/ może rzeczywiście to o wodę chodzi?
Cytat:
mówisz

nie wiem, czy myślała że na kasie śpimy?

ja do dzisiaj mowie taczki
ja całe życie mówiłam taczki
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Cześć,wpadam tak na szybko bo jeszcze mam coś do zrobienia,ale przyszłam zdać relacje jak minęła nam noc( Sylwietta -dziękuje skarbie).
Otóż mój syn był na tyle wyrozumiały że przespał całą noc,obudził się dopiero przed 5 na mleko-właściwie to jak tylko mruknął wstałam na równe nogi i poszłam zrobić flaszkę,zdążyłam wrócić zanim się rozbudził.Wypił na śpiocha i spaliśmy tak do 7;30. Ale jak wstał od razu szukał taty Spojrzał na jego miejsce w łóżku i tylko powtarzał "tata,tata". Dziewczyny tak mi go szkoda bo widać jak tęskni,mąż nawet jak jest w pracy na miejscu to Oski chodzi i go woła,powtarza ciągle" tata-gdzie?",a jak wraca to nie odstępuje go na krok przez pierwsze 20minut.

W ogóle Oskar jakby wyczuł że taty nie będzie,bo tego dnia co mąż wyjeżdżał obudził się o 4,wypił mleko i nie usnął jak zwykle,wzięłam go do nas do łóżka a ten zaczął się przytulać do męża (najpierw do jego pleców bo był odwrócony)i powtarzał tylko tata. Mówię wam tak go Oskar wyściskał jakby naprawdę się z nim chciał pożegnać. No i widzę,że mąż też tęskni-szczególnie za brzdącem

Wczoraj było mi ciężko-nie nadaje się na takie rozłąki,ale dziś jakoś się trzymam.Odliczam dni do powrotu ale trzymam się,w końcu trzeba być twardym a nie mięTkim
Dziękuje Wam za wszystkie przytulaski i słowa otuchy-jesteście nie ocenione

Będę później

Edit. Nie wiem jak mi wstawiło tego kciuka do góry nogami to nie moja sprawka:p
brawo za nockę!
mam nadzieję, że ta rozłąka szybko zleci

ania a jak Ci szycie idzie?? maszyna się sprawdza?

Aniołki[*][*]25.01.2012
Stary 2014-04-15, 10:42   #1913
marsi11
Zakorzenienie

Mala, dzielna jesteś dasz radę
widzisz w taki rozłąkach docenia się TZ i nawet jego rolę jako ojca
czasem rozłąka dobrze robi, wszystkim

trzymam kciuki żeby czas zleciał jak najszybciej
Stary 2014-04-15, 11:00   #1914
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
tresello czy katar jest przezroczysty i wodnisty? Jesli tak, to posmaruj tlustym kremem pod nosem i to, co wyplynie wycieraj chusteczka delikatnie. Taki katar jest reakcja obronna organizmu i wyplukuje zarazki z nosa. Nie nalezy go zwalczac.
tak, odciagnelam raz katarkiem, ale troche boje sie czesciej go uzywac Poza tym mam masc majerankowa i sol fizjolog. syropy narazie odpusciłam, ale chyba niedobrze bo teraz mierzyłam i ma 38stopni.... Polecasz cos jeszcze do stosowania?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:04   #1915
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:

brawo za nockę!

Umiem juz szyc proste sciegi, nawet nie schodzac strasznie z linii, ktore sobie narysuje Haha wyobrazalam sobie, ze bede szyla jak dziewczyny beda spaly ale nie wzielam pod uwage tego jaki to jest halas jednak, a mieszkamy w bloku Przy nich za to nie ma szans bo chca mi obie pomagac

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:15   #1916
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Marsi, to może ja się przeniosę na Dolny Śląsk, hm ?

ja już po pierwszych dziś zajęciach, za chwilę drugie i ostatnie, łeb mnie tak napiżdża że ma sa kra

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:20   #1917
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

brawo za nockę!

Cytat:
Mala, dzielna jesteś dasz radę
widzisz w taki rozłąkach docenia się TZ i nawet jego rolę jako ojca
czasem rozłąka dobrze robi, wszystkim

trzymam kciuki żeby czas zleciał jak najszybciej
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 11:26   #1918
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Marsi, to może ja się przeniosę na Dolny Śląsk, hm ?

ja już po pierwszych dziś zajęciach, za chwilę drugie i ostatnie, łeb mnie tak napiżdża że ma sa kra

dawaj, a co! ale wesoło by było
Stary 2014-04-15, 11:42   #1919
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci najserdeczniej!! Jestesmy po pierwszej lekturze! Yae chyba zauwazyla, ze cos jest nie tak. Ksiazeczke, ktora tata czytal do tej pory, mama w koncu przeczytala. Do samego konca taka zdziwiona byla.
Powiedz mi jeszcze, czy w swojej karierze natrafilasna cos ciekawego o dwujezycznosci?

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ----------

Czesc!
Po 2miesiecznej przerwie @ dostalam.
Poza tym... zabkuje - dokucza mi osemka i smaruje zelem Yae; troche pomaga.
black ale zrobilas mi smaka na maslanke. Zaraz nie wytrzymam!!
nawijko brawa za podjecie decyzji!
Gdzie jest ezzo?

---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ----------

nancy za jaki wynik trzymac kciuki?
sylwietto nie mozesz zablokowac jego numeru?

---------- Dopisano o 05:00 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ----------

lady Yae jest bardzo odporna na zimno i prawie nie marznie, ale nadal na karku, brzuchu jesli zajdzie potrzeba. Czesto sprawdzam czy sie nie poci - na szyji i w zgieciach pod kolanami.
ezzo jest tylko mam sporo roboty, która próbuje ogarnąć po kilkudniowej nieobecności w biurze
i podczytuje niby was, ale nie mam nic ciekawego od siebie do powiedzenia :
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 11:45   #1920
s i l v e r
Zakorzenienie

Ślę pozdrowienia z pracy.
Właśnie na przerwie jestem.
Chyba juz nigdy nie bede miala czasu na forum jutro znowu caly dzien pracuję...
Tesknie za Wami przeogromnie

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości