Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzeszy V-VI - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku?
Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek 10 23,81%
Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek 1 2,38%
Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki 10 23,81%
Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie 3 7,14%
Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem 13 30,95%
.Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija 2 4,76%
W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje 3 7,14%
nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja 0 0%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 21:23   #4081
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
banieczko, oni musza z zapasem wyciac, na pewno niczego tam nie widzieli przy wycinaniu, spokojnie

aj tam, pewnie dla ciebie tylko byl zylasty kawalek, a reszta miala soczysty i mieciutki schab

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

tak pisalam, ze dzisiaj znow na bank jedna drzemka i co? mlody mi zasnal na klacie na 20 minutek o 18tej i chyba tym razem naprawde maruder przez zeby... ida chyba gorne jedynki... tak mi sie zdaje przynajmniej, ze cos tam widze

Taa pewnie wybrała dla mnie najtłuściejszy
Bo właściwie jak przyszłam to talerze z przydziałem były na miejscach z góry i od dawna do każdego przypisanych

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A jak wycinali mi z lopatki to bez szycia i plasterek tylko mam nadzieje ze nie widzoeli nic hee

Na udzie na wysokosci piczy hee

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app

Nic tam nie widzieli tylko picze hahahahhahahahahahahaha

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Stary 2014-04-14, 21:24   #4082
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz

Cytat:
Haha to z Toba moge sie spotkac w tyg hee no mozemy wctyg. Cos kllo 16:30 zeby Mysia x pracy wrocila i Hump

A rowerki maja rozne rozmiary kol 10 i 12 i w kazdym mozna jeszcze diodrlkk podwyzszyc
hehe, nie no, zupełnie mi nie pasuje ten okres teraz szkoda...

a co do rowerka no to tak, pewnie tak ale niektóre dzieciaki są małe i mogą być za małe nawet jak jest mocno obniżony rowerek, na szczęście zawsze dziecior zdąży podrosnąć ale warto zwrócić na to uwagę, żeby nie kupować na wyrost

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 21:56   #4083
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jednak lepiej w chustę

taki 1,5 roczniak to jeszcze czasem lubi się zdrzemnąć na spacerze, wątpię, że ustoi tyle czasu bieganie po placu zabaw też męczy ja bym kupiła podwójny bądź dostwkę do wózka

ja nie w ciąży ale dałabym, choć wątpię, że dziecko pamiętałoby jak się ssie

nasi znajomi mają 3 takie więc jak będziemy chcieli to wpadniemy się pobawić bo kupować nie chcemy, nie widzę większego sensu

u nas to samo dlatego nie kupuję niczego

my teraz kupim autko pchacz a później koleżanka nam ma dać właśnie puky będzie do wiosny/lata i następnie przerzucimy się na biegowy

bo też termin sobie wybrałaś 19 to my idziemy jajca święcić
u mnie po osiedlu taki jeździ i całkiem niezły jest

a co do rowerków biegowych, bo nie wiem czy wiecie - jak będziecie chciały kupić to trzeba zmierzyć dziecku nogi i kupić odpowiedni, żeby nie był ani za niski ani zbyt wysoki zostałam uświadomiona niedawno myślałam, że one wszystkie jednakowe
wiem,ze są małe i duże, ale jakoś nie zastanawiałam się jak sie ej dobiera

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Bo właściwie jak przyszłam to talerze z przydziałem były na miejscach z góry i od dawna do każdego przypisanych

Nic tam nie widzieli tylko picze hahahahhahahahahahahaha

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Banka mówi,ze dużo wycieli, bo pewnie na picze się zapatrzyli, coś wspominała o brokacie ostatnio
Stary 2014-04-14, 22:16   #4084
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Karota nogi się mierzy, w necie są instrukcje

Stary 2014-04-14, 22:23   #4085
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Karota nogi się mierzy, w necie są instrukcje
dobrze wiedzieć, bo nie wiem czy aż tak byms ię wgłębiała w temat
Stary 2014-04-14, 22:33   #4086
esskapada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
wiem,ze są małe i duże, ale jakoś nie zastanawiałam się jak sie ej dobiera

Banka mówi,ze dużo wycieli, bo pewnie na picze się zapatrzyli, coś wspominała o brokacie ostatnio
Banka posypala brokatem i ich oslepilo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68473.png
esskapada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 22:51   #4087
modro
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
No ja właśnie czytałam,że pierwsze 3 miesiące dziecko nie powinno podróżować... z tym cycem to tak się nie martwię zbytnio, bo ja nie mam presji na kp... zresztą w listopadzie czy grudniu już chyba nie będzie takich upałów?

no niech ktoś mnie poprze

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

zazdroszczę... ja niestety nie mogę nigdzie w ciąży się wybrać, nie mogę chodzić bo brzuch mnie boli
Zależy, jaki będzie maluch.
My podróżowaliśmy ze starszą córką od około 3 m-ca. Ona miała masakryczne problemy kolkowe i pierwszy wyjazd był masakrą, szczęśliwa byłam, że do domu wracam, a i tak skróciliśmy wyjazd o tydzień. Jak sobie przypomnę ten wyjazd to aż mi się słabo robi

Z 2 córką też pierwszy raz wyjechaliśmy jak miała 3 m-ce, ale ona z kolei ani razu nie miała kolki, dziecko tylko cyckowe, a nie mm jak pierwsza, no przez pierwsze 3 m-ce dziecko idealne, ludzie w hotelu śmiali się, że dosypujemy jej czegoś do mleka, że śpi i nie płacze. A gorąco też było, ale spoko dawała radę. Tylko na plaży niestety dyżurowaliśmy przy niej z małżem na zmianę w cieniu i wózek obłożony mokrymi pieluchami tetrowymi

Z kolei jak pierwsza miała rok to wyjazdy wspominam cudownie. I w samolocie była bezproblemowa podczas kiedy inne dzieci potrafiły wyć caaaały lot, i w samochodzie sobie spała, no pełen luz. Wykorzystaliśmy wtedy ten czas na maksa na wyjazdy, było super.

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 23:10   #4088
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
jednak lepiej w chustę
może się w końcu naucze idealnie dociagac musisz wpaść na jakies szkolenie

Cytat:
taki 1,5 roczniak to jeszcze czasem lubi się zdrzemnąć na spacerze, wątpię, że ustoi tyle czasu bieganie po placu zabaw też męczy ja bym kupiła podwójny bądź dostwkę do wózka
mnie tez wydaje się, ze Nela będzie się chciała wozic...bardzo lubi jezdzic w wozku, nie prostestuje. zobaczymy. a jeszcze to zima! ubiore, zapakuje do wozka i niech spia ze 3 godziny

Cytat:
a co do rowerków biegowych, bo nie wiem czy wiecie - jak będziecie chciały kupić to trzeba zmierzyć dziecku nogi i kupić odpowiedni, żeby nie był ani za niski ani zbyt wysoki zostałam uświadomiona niedawno myślałam, że one wszystkie jednakowe
a mnie znajoma tez dala do myslenia, bo bardzo podobają mi się drewniane biegówki. problem w tym, ze wszystkie sa "meskie" i wysokie i dziecko ma utrudnione wsiadanie.
http://allegro.pl/rower-rowerek-bieg...077767560.html

z kolei te aluminiowe sa lekki i sporo z nich to damki
http://allegro.pl/rowerek-rower-bieg...140008018.html
http://allegro.pl/puky-rower-rowerek...117493443.html

jak z fotelikiem, trzeba będzie wziąć dziecko do sklepu, przymierzyć i dopiero dokonać zakupu

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
A rowerki maja rozne rozmiary kol 10 i 12 i w kazdym mozna jeszcze diodrlkk podwyzszyc
siodełko w gwarze bankowej

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
hehe, bo musisz mieć tłuste mleko! :P wiec wcinaj zylasty tłusty schabik i nie marudz. tesciowa wie co dobre

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

ide spac, napisze Wam jeszcze, ze wlasnie kończymy 11 tydzien jeszcze trochę i 1 trymestr za mna :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 23:20   #4089
banka26
Zakorzenienie

Widze ze polewke ze mnie maciee a smiejcie sie smiejcie jutro ciezki dzionek i podroz wiec trzymajcie kciiki i wypatrujcie Banke na rogatkach Krk herr

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 23:34   #4090
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Zależy, jaki będzie maluch.
My podróżowaliśmy ze starszą córką od około 3 m-ca. Ona miała masakryczne problemy kolkowe i pierwszy wyjazd był masakrą, szczęśliwa byłam, że do domu wracam, a i tak skróciliśmy wyjazd o tydzień. Jak sobie przypomnę ten wyjazd to aż mi się słabo robi

Z 2 córką też pierwszy raz wyjechaliśmy jak miała 3 m-ce, ale ona z kolei ani razu nie miała kolki, dziecko tylko cyckowe, a nie mm jak pierwsza, no przez pierwsze 3 m-ce dziecko idealne, ludzie w hotelu śmiali się, że dosypujemy jej czegoś do mleka, że śpi i nie płacze. A gorąco też było, ale spoko dawała radę. Tylko na plaży niestety dyżurowaliśmy przy niej z małżem na zmianę w cieniu i wózek obłożony mokrymi pieluchami tetrowymi

Z kolei jak pierwsza miała rok to wyjazdy wspominam cudownie. I w samolocie była bezproblemowa podczas kiedy inne dzieci potrafiły wyć caaaały lot, i w samochodzie sobie spała, no pełen luz. Wykorzystaliśmy wtedy ten czas na maksa na wyjazdy, było super.
Oby Kostek nie był kolkowy. ..jak będzie taki jak Antek to będzie super: ) tak mi się marzą wakacje. ...

Antkowi przebiły się górne jedynki: ) mamy 4 ząbki: )

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2014-04-14 o 23:37
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 07:46   #4091
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
Askad mialas kupon znizowy do toyrusa?

z twojego Stylu w Grazii też były ale to na ostatni weekend tylko

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

widzisz, kazda ma jakies tam swoje "ale". ja nie zostawiłabym Neli na 8 godzin w przedszkolu, gdybym siedziała w domu. ok 3-4 godz. na zabawe z dziecmi, ale dluzsze przebywanie traktuje jako mus pod tytulem "rodzice pracują, wiec innej opcji nie ma". wole integracje w domu z rodzeństwem i dlatego u nas roznica wieku będzie niewielka hehe.
znajoma tez mi zasugerowala, ze przecież możemy Nele poslac do zlobka, a ja będę miała "spokoj"...ale to rozwiązanie nie jest dla mnie.

niezla bryka, ale szkoda byłoby mi kasy szpanerskie jak diabli!

po cichu zazdroszczę. zobaczymy jak to u nas będzie i czy sie na cos zdecydujemy. czerwiec ze względu na mniejszy upal? nasze maluchy dadza już rade plazowac w tym najgorętszym sezonie? w sumie rok temu lato tez było upalne

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

a mnie się auta na akumulator nie podobają, bo co to za frajda dla dziecka siedzieć...i ladnie wygladac nic w takim pojeździe nie moze zrobic. czasem producent wrzuci jakies obciachowe melodyjki. ilez można krecic kierownica? dziecko ma się ruszac - rowery to jest to
ja np. chce aby starszak chodził do przedszkola, żeby młodzian miał też kilka h dziennie z mamą na 100% Piotruś tak miał, że byłam cała jego całe dnie, więc małemu też się należy te kilka h przynajmniej

tak czerwiec ze względu na mniejsze upały, miał być wrzesień, ale płyniemy w rejs w październiku dlatego lecimy teraz

serio co za frajda akumulator? to tak jabys pytała co za frajda jeździć autem jak można rowerem ja miałam auto na akumulator i było extra
Stary 2014-04-15, 07:56   #4092
vil84
Wtajemniczenie

Deb, pamiętasz jak kiedyś po 10 min jak zajmowałaś się Przemkiem i Helenką miałaś dość?
dziś mnie czeka hardkor .... jadę do koleżanki (pociągiem z Ligoty więc muszę wciągnąć wózek na multum schodów i modlić się żeby w ostatniej chwili perony nie zmienili ) a ona musi wyjść do dentysty więc przez jakąś godzinę będę zajmować się Przemkiem, rozbrykanym dwulatkiem i czteromiesięczną małą. trzymajcie kciuki żeby wszyscy wyszli z tego w dobrym stanie .....

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 08:25   #4093
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Widze ze polewke ze mnie maciee a smiejcie sie smiejcie jutro ciezki dzionek i podroz wiec trzymajcie kciiki i wypatrujcie Banke na rogatkach Krk herr

Spokojnej podróży gdzie jesteście?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Deb, pamiętasz jak kiedyś po 10 min jak zajmowałaś się Przemkiem i Helenką miałaś dość?
dziś mnie czeka hardkor .... jadę do koleżanki (pociągiem z Ligoty więc muszę wciągnąć wózek na multum schodów i modlić się żeby w ostatniej chwili perony nie zmienili ) a ona musi wyjść do dentysty więc przez jakąś godzinę będę zajmować się Przemkiem, rozbrykanym dwulatkiem i czteromiesięczną małą. trzymajcie kciuki żeby wszyscy wyszli z tego w dobrym stanie .....
to bedzie cięzki dzień

U nas nocka okropna, nie wiem co się Kubie stało, wogóle nei chciał bez cycka spać
Stary 2014-04-15, 08:32   #4094
esskapada
Zadomowienie

Cytat:

Trzeba trochę ożywić forum banka wiesz ze żartujemy ♥

Stary 2014-04-15, 08:36   #4095
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
No ja właśnie czytałam,że pierwsze 3 miesiące dziecko nie powinno podróżować... z tym cycem to tak się nie martwię zbytnio, bo ja nie mam presji na kp... zresztą w listopadzie czy grudniu już chyba nie będzie takich upałów?

no niech ktoś mnie poprze
patrząc z perspektywy czasu, to ja bym pojechała. i jak patrzę na I. to łatwiej byłoby mi się wybrać z nim jak miał 3 miesiące niż teraz

Cytat:
A tak wogolecos Was malo zdeklarowalo sie na spotkanie w Krakowie ;(

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dziewczyny boja sie krakowskich bakcyli
to samo miałam napisać
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 09:05   #4096
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze wiedzieć, bo nie wiem czy aż tak byms ię wgłębiała w temat
ja to wszystko wiem tylko dzięki spotkaniu z innymi mamami, ten temat był omawiany
tak samo należy zwrócić uwagę na to, czy kierownica ma blokadę skrętu, u małych dzieci to się sprawdza, u starszych lepiej jak jej nie ma... no, trzeba się wgłębić
Cytat:
może się w końcu naucze idealnie dociagac musisz wpaść na jakies szkolenie

mnie tez wydaje się, ze Nela będzie się chciała wozic...bardzo lubi jezdzic w wozku, nie prostestuje. zobaczymy. a jeszcze to zima! ubiore, zapakuje do wozka i niech spia ze 3 godziny

a mnie znajoma tez dala do myslenia, bo bardzo podobają mi się drewniane biegówki. problem w tym, ze wszystkie sa "meskie" i wysokie i dziecko ma utrudnione wsiadanie.
http://allegro.pl/rower-rowerek-bieg...077767560.html

z kolei te aluminiowe sa lekki i sporo z nich to damki
http://allegro.pl/rowerek-rower-bieg...140008018.html
http://allegro.pl/puky-rower-rowerek...117493443.html

jak z fotelikiem, trzeba będzie wziąć dziecko do sklepu, przymierzyć i
ide spac, napisze Wam jeszcze, ze wlasnie kończymy 11 tydzien jeszcze trochę i 1 trymestr za mna :P
nie ma sprawy, zawsze też możesz wpaść do mnie, mam koleżankę po szkoleniu, zjemy pyszne ciastka,napijemy się kawy, dzieci pobuszują a Ty się doszkolisz

koleżanka ma biegówkę kinderkraft drewnianą i jest super bo ta rama jest przekładana, jak dziecko jest małe to taka właśnie damka z niego jest, jest to wycięte a jak większe to męski rowerek

hmmm a może jednak metalową jednak?

Stary 2014-04-15, 09:43   #4097
gold-fish
Zakorzenienie

Mysia autko fajne, a Grecji zazdoszczę, że aż zzieleniałam

Diabli ta moja koleżanka teź urodziła 2 dziecko w październiku, ja sobie tego nie wyobrażam bo taki wózek jest cięższy, no i 2 dzieci, błoto, śnieg...
Napisałaś że Nela jeszcze nie siedzi? Nie martwisz się?

Banka jak zabieg?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:30   #4098
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej hej
diabli - ja na Twoim miejscu tez bym podwójny brała wózek najlepiej używkę, Nelka jeszcze mała i pewnie nie raz jeszcze sie zdrzemnie, a na lato bym już go opchnęła i kupiła lekka spacerówkę i dostawkę

zaraz idziemy znowu donieść dokumenty o becikowe no i oczywiście nie mogę znaleźć pitu 11, zapadł się pod ziemię, wszystkie papiery w domu i w firmie przekopane i nie ma, nie mam pojęcia, spytam co teraz

pogoda już nieco lepsza więc zaraz idziemy ogarniać zakupy przedświąteczne
a co do siedzenia, mój Niki dopiero zaczął siadać jak człowiek tzn nie na kolankach w literę W od zeszłego tygodnia

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
z twojego Stylu w Grazii też były ale to na ostatni weekend tylko

ja np. chce aby starszak chodził do przedszkola, żeby młodzian miał też kilka h dziennie z mamą na 100% Piotruś tak miał, że byłam cała jego całe dnie, więc małemu też się należy te kilka h przynajmniej
no właśnie mi sie też tak marzy, że Niko pójdzie do przedszkola chociaż na 4 godziny a ja będe mogła w spokoju zajać się maleństwem, ale znowu wizja przynoszonych chorób tez nie jest fajna, no nic muszę iść do gina się zapytać, czy już mogę i jakie szanse są na poród sn, bo 2 cięcia chce uniknąć, jak będzie zielone światlo to zaczniemy na poważnie działać

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 10:43   #4099
karota11
Zadomowienie

diabli 11 tygodni ale to leci

Cytat:
Napisane przez esskapada Pokaż wiadomość

Banka napewno wie,ze żartujemy Jest spoko babka

A jak Banko się czujesz? boli ranka?

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
hej hej
diabli - ja na Twoim miejscu tez bym podwójny brała wózek najlepiej używkę, Nelka jeszcze mała i pewnie nie raz jeszcze sie zdrzemnie, a na lato bym już go opchnęła i kupiła lekka spacerówkę i dostawkę

zaraz idziemy znowu donieść dokumenty o becikowe no i oczywiście nie mogę znaleźć pitu 11, zapadł się pod ziemię, wszystkie papiery w domu i w firmie przekopane i nie ma, nie mam pojęcia, spytam co teraz

a co do siedzenia, mój Niki dopiero zaczął siadać jak człowiek tzn nie na kolankach w literę W od zeszłego tygodnia

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

no właśnie mi sie też tak marzy, że Niko pójdzie do przedszkola chociaż na 4 godziny a ja będe mogła w spokoju zajać się maleństwem, ale znowu wizja przynoszonych chorób tez nie jest fajna, no nic muszę iść do gina się zapytać, czy już mogę i jakie szanse są na poród sn, bo 2 cięcia chce uniknąć, jak będzie zielone światlo to zaczniemy na poważnie działać
co do pogrubionego to mogę tylko powiedziec jedno :

Co do drugiej ciąży, ja wszystkie pieniądze bym oddała za drugie cc , nie zniosę tego bólu sn, byłam już tak wyczerpana, ze szok ;/
Stary 2014-04-15, 10:56   #4100
esskapada
Zadomowienie

Cytat:

Co do drugiej ciąży, ja wszystkie pieniądze bym oddała za drugie cc , nie zniosę tego bólu sn, byłam już tak wyczerpana, ze szok ;/
a ja tam moge rodzic ale niech ktos za mnie w ciazy bedzie

Stary 2014-04-15, 11:21   #4101
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
nie wiem czy się chwaliłam, ale mamy już 6 zębów a po więcej boję się zaglądać do paszczy ale idą idą i to całkiem bezobjawowo

Byłam dziś w lumpku. Kupiłam 27 rzeczy ale część dla bliźniaków kuzynki, część dla siostrzeńca i dla córeczki koleżanki. Dla Karoli jakieś 14 rzeczy, w tym 3 takie większe 2-3 latka. Dziś wszystko po 1 zl jak wypiorę to się pochwalę.
Na dzieciaczki 0-3 było tyyyyyyyyyyyyyyle pięknych rzeczy

banka ile kosztuje takie wycięcie pieprzyka?
Stary 2014-04-15, 11:31   #4102
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnej podróży gdzie jesteście?

to bedzie cięzki dzień

U nas nocka okropna, nie wiem co się Kubie stało, wogóle nei chciał bez cycka spać

Cytat:

hee no jak to gdzie Krakow

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Mysia autko fajne, a Grecji zazdoszczę, że aż zzieleniałam

Diabli ta moja koleżanka teź urodziła 2 dziecko w październiku, ja sobie tego nie wyobrażam bo taki wózek jest cięższy, no i 2 dzieci, błoto, śnieg...

Banka jak zabieg?

dzieki nie jest zle a jak sie cofniesz to poczytasz hee ze dr wycial duzo bo na brokatowa picze zapatrzyl sie heeee

Cytat:

Ba pewnie ze spoko hee w nocy rwalo teraz spoko

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

Byłam dziś w lumpku. Kupiłam 27 rzeczy ale część dla bliźniaków kuzynki, część dla siostrzeńca i dla córeczki koleżanki. Dla Karoli jakieś 14 rzeczy, w tym 3 takie większe 2-3 latka. Dziś wszystko po 1 zl jak wypiorę to się pochwalę.

banka ile kosztuje takie wycięcie pieprzyka?

Ja na nfz

Sent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-04-15, 12:14   #4103
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Podpisuje się pod tym

Stary 2014-04-15, 12:40   #4104
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Antkowi przebiły się górne jedynki: ) mamy 4 ząbki: ).
my tez na nie czekamy, ale chyba najpierw wyjda kolejne na dole :P

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
dlatego napisałam, ze każdy ma inny punkt widzenia. nad tym tez popracujemy ale wydaje mi się, ze taki maluszek to akurat sam "zawłaszczy" sobie mamusie i to o wspólny czas z Nela będę musiala bardziej dbac. zobaczymy jak nam się to poukłada. miedzy moim rodzeństwem tez jest poltora roku roznicy i bardzo im tego zazdroscilam. mieli wspólnych znajomych, tematy i fajny kontakt. ja z 10letnia roznica wieku czułam się jak jedynaczka i dopiero "w dorosłym" zyciu nasze relacje ulegly zmianie.
miedzy synami mojego brata jest 5 lat roznicy i to już tez sporo, w każdym razie ich rodzice zaluja, ze nie zdecydowali się na dziecko wcześniej, bo teraz może ogarneliby jeszcze szanse na corke

Cytat:
serio co za frajda akumulator? to tak jabys pytała co za frajda jeździć autem jak można rowerem ja miałam auto na akumulator i było extra
mieszkam dość blisko terenu rekreacyjnego, gdzie większość bielszczan wybiera się na weekendowe spacerki. i o wiele fajniej patrzy się na dzieciaki na rolkach, rowerach i aktywnie spedzajace czas (no dobra! meczace się ) niż te, które wystrojone siedza, a rodzice kierują ich pojazdem :P
ps. wybrałabym rower, wiec może stad nasza roznica zdan

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Banka! milej podrozy, odezwij się spod smoczej jamy

Cytat:
no to będzie wesoło! domowe przedszkole

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
koleżanka ma biegówkę kinderkraft drewnianą i jest super bo ta rama jest przekładana, jak dziecko jest małe to taka właśnie damka z niego jest, jest to wycięte a jak większe to męski rowerek

hmmm a może jednak metalową jednak?
temat do zbadania drewniane ladniejsze, ale jeśli faktycznie mniej praktyczne to trzeba będzie poszukać innego. cudnie wygladaja takie male szkraby, ledwo chodzace, a na rowerze profesjonaliści

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2014-04-15 o 12:35
Stary 2014-04-15, 12:49   #4105
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ja po tych 10 minutach z naszymi malcami, na taki hardkorek jak Ciebie czeka bym się nie zgodziła
będzie spoko, dasz radę! Jedno wpakuj do krzesełka do karmienia, drugie do leżaczka a trzecie czyli pewnie tą dwulatkę noś na rękach żeby krzywdy któremuś uwiązanemu nie zrobiła

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mało Was podczytuję od kilku dni Ale widzę że o rowerkach mowa...a mnie się chrzestna Heli pytała co na roczek i dalej nie wiem a chciałabym by kupiła coś co się przyda na dłużej...myślałam nad jakąś huśtawką ogrodową, albo piaskownicą albo zjeżdzalnią. Takie standardowe piaskownice plastikowe czy drewniane składane widziałam a może ktoś widział coś ciekawego, innego?
Wiem temat wałkowany milion razy ale jeśli któraś coś oglądała czy kupowała do ogrodu proszę o podpowiedz
Te rowerki biegowe też fajne...a też myślałam nad takim na 3 kółkach z pedałami...tylko coś pisałyście że taki niedobry...dlaczego?

I chciałam jeszcze się pocieszyć....czy któreś dziecko oprócz mojej Heli..też usypia w dzień tylko lulane?
Stary 2014-04-15, 13:12   #4106
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
po cichu licze, ze może zima znow nam odpuści a ciezar - coz jakos do formy będę musiala wrocic

Cytat:
tak nie siedzi, ale raczkuje, kleczy, probuje wstawac. wczoraj wstala w lozeczku, dzisiaj przy kabinie prysznicowej. lekarze maja podzielone zdanie:
nasz pediatra i fizjoterapeuta-instruktor basenowy kaza jej dac spokoj, bo nie ma problemu z utrzymaniem równowagi i dobrze sobie radzi. pominela etap siedzenia, pewnie go nadrobi, gdy zacznie chodzic.
z kolei babeczka z centrum rehabilitacji zlecila ćwiczenia, bo według niej dziecko jest ruchowo dwa miesiące opóźnione. dlatego poszliśmy skonsultować prywatnie gdzie indziej i dostaliśmy zestaw cwiczen, plus spotykamy się z rehabilitantka raz w tyg. byliśmy caly jeden raz, bo zachorowala, wiec czekamy na tel. kiedy kolejne spotkanie. ona nie potwierdzila rewelacji o opóźnieniu - ćwiczenia polegają glownie na pokazaniu malej w jaki sposób może usiasc. martwiłabym się, gdyby lezala i nie byłoby postepow i kolejnych etapow. Nela idzie jak burza, wiec ta rehabilitacja pewnie pomoze przyspieszyc dany etap, do którego sama doszlaby pewnie z miesiąc później :P

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
hej hej
zdania podzielone, ale to dobrze, bo poczytałam za i przeciw :P

Cytat:
becikowe, kiedy to było nasz tatuś nadal nie wybral tych 2 tyg., które mu przysluguja (chyba tez do ukończenia przez dziecko roku).

Cytat:
ooo sprzedajcie jakies przepisy na sałatki wielkanocne. mam taka chcice na warzywka, ze chyba zrobie ich w tym roku dużo więcej

Cytat:
Tymek chyba tez jeszcze nie siedzi. spoko, jeszcze się w zyciu nasiedza

Cytat:
znając moja mame: pewnie przyjdzie do nas rano, zabierze Nele na spacer, obleci wszystkie sklepy, ugotuje obiad - a ja zdaze otworzyć oczy i nakarmić malucha
Stary 2014-04-15, 13:12   #4107
karota11
Zadomowienie

Cytat:
hehe, to ja za Ciebie przechodze ciążę, a Ty mi urodzisz

Cytat:
hee no jak to gdzie Krakow

dzieki nie jest zle a jak sie cofniesz to poczytasz hee ze dr wycial duzo bo na brokatowa picze zapatrzyl sie heeee

Ba pewnie ze spoko hee w nocy rwalo teraz spoko

Ja na nfz

Sent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
no to super, ze nie czujesz dyskomfortu :/
Ale ześ sie szybko przemieściła do tego Krakowa, jak dvd? miało rwanie, czy spanko podczas jazdy?

Cytat:
my tez na nie czekamy, ale chyba najpierw wyjda kolejne na dole :P

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

dlatego napisałam, ze każdy ma inny punkt widzenia. nad tym tez popracujemy ale wydaje mi się, ze taki maluszek to akurat sam "zawłaszczy" sobie mamusie i to o wspólny czas z Nela będę musiala bardziej dbac. zobaczymy jak nam się to poukłada. miedzy moim rodzeństwem tez jest poltora roku roznicy i bardzo im tego zazdroscilam. mieli wspólnych znajomych, tematy i fajny kontakt. ja z 10letnia roznica wieku czułam się jak jedynaczka i dopiero "w dorosłym" zyciu nasze relacje ulegly zmianie.
miedzy synami mojego brata jest 5 lat roznicy i to już tez sporo, w każdym razie ich rodzice zaluja, ze nie zdecydowali się na dziecko wcześniej, bo teraz może ogarneliby jeszcze szanse na corke

mieszkam dość blisko terenu rekreacyjnego, gdzie większość bielszczan wybiera się na weekendowe spacerki. i o wiele fajniej patrzy się na dzieciaki na rolkach, rowerach i aktywnie spedzajace czas (no dobra! meczace się ) niż te, które wystrojone siedza, a rodzice kierują ich pojazdem :P
ps. wybrałabym rower, wiec może stad nasza roznica zdan

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Banka! milej podrozy, odezwij się spod smoczej jamy

no to będzie wesoło! domowe przedszkole

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

temat do zbadania drewniane ladniejsze, ale jeśli faktycznie mniej praktyczne to trzeba będzie poszukać innego. cudnie wygladaja takie male szkraby, ledwo chodzace, a na rowerze profesjonaliści
a ja to inaczej troche odbieram, podzieliłabym dzieci tez na te co mieszkają w domach jednorodzinnych i na te co w bloku, bo tu zupełnie inaczej to wygląda, u nas Kuba wychodzi kilkadziesiąt razy na podwórko i to z tatusiem, to z ciocią jak Go dorwie, wiec takie autko traktuję jako urozmaicenie, jako część pobytu na świeżym powietrzu, a jak mam znajomych w bliku, to u nich z wózkiem itp to cała wyprawa, i nie planują takiego auta, bo niby jak. wychodzą na spacer, żeby dzieciaki sie wyszalały i wracają, Takie auto napewno nei jest po to,zeby dziecko non stop z rozpłaszczonym tyłkiem w nim siedziało
Wiadomo,ze aktywnosć ponad wszystko

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
ja po tych 10 minutach z naszymi malcami, na taki hardkorek jak Ciebie czeka bym się nie zgodziła
będzie spoko, dasz radę! Jedno wpakuj do krzesełka do karmienia, drugie do leżaczka a trzecie czyli pewnie tą dwulatkę noś na rękach żeby krzywdy któremuś uwiązanemu nie zrobiła

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Mało Was podczytuję od kilku dni Ale widzę że o rowerkach mowa...a mnie się chrzestna Heli pytała co na roczek i dalej nie wiem a chciałabym by kupiła coś co się przyda na dłużej...myślałam nad jakąś huśtawką ogrodową, albo piaskownicą albo zjeżdzalnią. Takie standardowe piaskownice plastikowe czy drewniane składane widziałam a może ktoś widział coś ciekawego, innego?
Wiem temat wałkowany milion razy ale jeśli któraś coś oglądała czy kupowała do ogrodu proszę o podpowiedz
Te rowerki biegowe też fajne...a też myślałam nad takim na 3 kółkach z pedałami...tylko coś pisałyście że taki niedobry...dlaczego?

I chciałam jeszcze się pocieszyć....czy któreś dziecko oprócz mojej Heli..też usypia w dzień tylko lulane?
wiesz co tez mam ten dylemat, ale chyba wybiorę tą rozkładaną drewnianą, zamykaną, co rozkłąda się na dwie ławeczkiz oparciem, bo tak sobie myślę,te plastikowe, to na teraz, na chwilę,a później jak bedzie jakieś dziecko u Kuby to lipa :P

Mój usypia w wózku w dzień
Stary 2014-04-15, 13:16   #4108
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

niezle, 27zl i piatka dzieci ubrana ajjj musze się wybrać do lumpka, tak dawno nie bylam. czekam na foty.
Stary 2014-04-15, 13:51   #4109
gold-fish
Zakorzenienie

Banka ja też mam dwa pieprzyki na plecach i podbrzuszu i chyba powinnam je wyciąć, bo są odstające, ale płaskie. Możesz mi napisać jak to załatwiłaś ma nfz? Ile trwa zabieg, czy tylko zastrzyk znieczulający dają?

Diabli nawet nie wiedziałam, że siedzenie moźna pominãć a w spacerówce normalnie na siedząco? Dobrze że i tak się rusza ale z tym siedzeniem to naprawdę zabawne, wiadomo że prędzej czy póżnniej usiądzie.

Ja swojego nie wyobrażam sobie na rowerku. Mam sąsiadke która na 3-kołowym uczy 2,5 latkę. A ostatnio na spacerze zaczepiłam jednego tatusia, który ucxył jeździć na dwukołowcu bez pedałów 2 latka, więc jak coś to jskiś rowerek będzie na za rok

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:02   #4110
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, to ja za Ciebie przechodze ciążę, a Ty mi urodzisz

no to super, ze nie czujesz dyskomfortu :/
Ale ześ sie szybko przemieściła do tego Krakowa, jak dvd? miało rwanie, czy spanko podczas jazdy?

a ja to inaczej troche odbieram, podzieliłabym dzieci tez na te co mieszkają w domach jednorodzinnych i na te co w bloku, bo tu zupełnie inaczej to wygląda, u nas Kuba wychodzi kilkadziesiąt razy na podwórko i to z tatusiem, to z ciocią jak Go dorwie, wiec takie autko traktuję jako urozmaicenie, jako część pobytu na świeżym powietrzu, a jak mam znajomych w bliku, to u nich z wózkiem itp to cała wyprawa, i nie planują takiego auta, bo niby jak. wychodzą na spacer, żeby dzieciaki sie wyszalały i wracają, Takie auto napewno nei jest po to,zeby dziecko non stop z rozpłaszczonym tyłkiem w nim siedziało
Wiadomo,ze aktywnosć ponad wszystko

wiesz co tez mam ten dylemat, ale chyba wybiorę tą rozkładaną drewnianą, zamykaną, co rozkłąda się na dwie ławeczkiz oparciem, bo tak sobie myślę,te plastikowe, to na teraz, na chwilę,a później jak bedzie jakieś dziecko u Kuby to lipa :P

Mój usypia w wózku w dzień
My wyjezdzamy ko 17 dopiero

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Banka ja też mam dwa pieprzyki na plecach i podbrzuszu i chyba powinnam je wyciąć, bo są odstające, ale płaskie. Możesz mi napisać jak to załatwiłaś ma nfz? Ile trwa zabieg, czy tylko zastrzyk znieczulający dają?

Diabli nawet nie wiedziałam, że siedzenie moźna pominãć a w spacerówce normalnie na siedząco? Dobrze że i tak się rusza ale z tym siedzeniem to naprawdę zabawne, wiadomo że prędzej czy póżnniej usiądzie.

Ja swojego nie wyobrażam sobie na rowerku. Mam sąsiadke która na 3-kołowym uczy 2,5 latkę. A ostatnio na spacerze zaczepiłam jednego tatusia, który ucxył jeździć na dwukołowcu bez pedałów 2 latka, więc jak coś to jskiś rowerek będzie na za rok
. Dal znieczulenie strzykawka i 10 min z szyciem , ale to zalezy chyba od stanu pieprza . Bo wczesniej jak usuwalam to bez szycia plasterek wystarczyl. A tdraz 4 szwy
Wzielam skierowanie od rodzinnego do chirurga cel znamie barwnikowe xarejestrowalam sie w poradno moesiac czekalam

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2014-04-15 o 16:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości