|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części naszego wątku? | |||
| Mama czeka na mój kroczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
10 | 23,81% |
| Pierwsze kroki, pyszny soczek, a ja właśnie kończę roczek |
|
1 | 2,38% |
| Wczoraj raczki, dzisiaj kroczki, obchodzimy nasze Roczki |
|
10 | 23,81% |
| Dziś ogłoszę co już wiecie, mamy najlepszych Roczniaków na świecie |
|
3 | 7,14% |
| Po przygodach z kuratorem, mamy Roczki pod dozorem |
|
13 | 30,95% |
| .Mamy szalone, dzieci ubrudzone, Roczek już nam mija, a kurator nas dobija |
|
2 | 4,76% |
| W domu brudno, zrobić kroczka jest mi trudno, mama tym się nie przejmuje i już "Roczek" mi szykuje |
|
3 | 7,14% |
| nie zmieścił się tutaj, więc albo odpada albo modyfikacja |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
http://www.smyk.com/chicco-kierownic...y-dla-dzieci-p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Aaa jade zraz z moim pieprzem do chirurga , trzymac kciuki zeby to byl zwykly pieprz i oby wyciecie nie bolalo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci już biegają, z łóżek nie spadają-kurator się cieszy! Nikt już nie grzesz
Cytat:
2. musze poszperać, graco ma fajne wozki. 3. 4. zrobiłam wczoraj i...dużo Neli zjadłam dobre.
|
|
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymamy kciuki to nic nie boli nie stresuj sie
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz chyba tak jak ja nie wierzyl, ze tak ekspresowo pojdzie, tym bardziej, ze o Nele stararlismy się dobrych kilka lat. gdy poszlam potwierdzić ciaze "nie krzyczał" ![]() ![]() raz mruknal "no szybko poszlo", ale mam się niczym nie martwic, będziemy monitorować szew i będzie ok.Cytat:
widziałam, ze podwojny wozek sprawdzil się u tej mamusi, która spotykam. dziewczynki grzecznie siedza/spia w wozku - ona jest w stanie zrobić zakupy...pomysle nad tym jeszcze dostawka tez jest fajnym rozwiązaniem.hehe dlaczego nie wyobrazasz sobie pchania duetu? niektóre mamusie daja rade z trojaczkami ![]() za mama! Nela caaaaly czas gadala tylko tata i tata. kiedy pojawilo się mama wszyscy wokół sa mama :P casem to jej zalosne maaaamaaa ("nie wiem co robic, wiec pomarudzę) zamieniłabym na stare tata ![]() |
||
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() Askad mialas kupon znizowy do toyrusa? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej nie ma możliwości, ze go nie zauważy hehe---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogolecos Was malo zdeklarowalo sie na spotkanie w Krakowie ;(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4058 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie zaczyna podejmowac proby wstawania, ale to raczej skromne początki. a ze nadal nie siedzi to mnie się to chodzenie wydaje dość odległym tematem :PCytat:
wypadlo na bebilon. kupujemy w puszce 800g (ok.50zl).z roznic, które zauwazylam bebilon 2 ma dha w składzie, bebiko 2 już go nie ma. w bebilonie 3 (po roku) już te dha nie dodaja. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() Florek nie zdziczal tylko to taki dziwny okres - liczy się tylko mamusia
|
|||
|
|
|
#4059 |
|
Zakorzenienie
|
A ja myslalam ze sa jakies takie zabawki dla dzieci co wszystkie zachwyca :/ i mi cos polecicie ale jesli to tak ze mam patrzec co Daro lubi to musze mu tylko ksiazki kupowac. Bo on ostatnio nic innego nie robi tylko ciagle podaje nam ksiqzeczki bysmy mu opowiadali i czytali gdy przewraca strony. Wszelkie inne zabawki nie sa interesujace...no dzis kula hula ale zaczal nia...rzucac!!zamiast ladnie turlac czy cos
|
#4060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas od ponad godziny leje... ale dobrze, niech mi ogrod troche podleje. a spacer i tak mamy juz dzisiaj zaliczony. mlody pospal 1,5h w wozku (13-14:30) i bedzie to z pewnoscia jedyna dzisiejsza drzemka. ale to dobry wynik, nie narzekam byle by tylko wieczorne zasypianie poszlo po ludzku...
|
|
#4061 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ,ze ja do dzisiaj nie pogodziłam się z Neli decyzja o pożegnaniu cycusia---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
obecnie wygląda to tak 19 mleko 5 mleko 8 mleko 10 sniadanie z mama 12 kaszka 15 obiad 18 deser jeśli je dużo sniadania to odpuszczamy kaszke |
||
|
|
|
#4062 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bank to jeszcze sobie trzaśnij http://www.smyk.com/chicco-fit-fun-k...y-dla-dzieci-p ![]() a no i oczywiście będzi eraz dwa i po sprawie, nawet nei zdązysz sie zestresować ![]() Cytat:
i szybkie , teraz jak ciepło będzie to dobry podwieczorek, pomiędzy jednym spacerem a drugim ![]() A ten wózek to taki był, tylko chyba ma miękką gondolę i nowszy model ma konsolę, ale jest lekki i fajnie sie prowadzi to http://allegro.pl/wozek-graco-quattr...143231186.html Cytat:
![]() A co do starań, to jak mówisz,ze z Nelą kilka lat, a tu rach ciach i po strachu to zobacz jaki nasz organizm, psychika jest psotna ![]() A co do pchania duetu, bo tak przez moment zobaczyłam siebie w tej roli, to jak by to było lato, to pewnie byłby Phil&Teds, ja dużo spaceruję, i Ty chyba z tego co wiem to też, a nosidło zda egzamin wyskoczyć do sklepu, a jednak spacer zrobi całej trójce na dobre, więc ja to bym szukała dobrego duetu, dobrego, czyli wygodnego, dostosowanego do potrzeb o popatrz jak to wygląda : http://www.rodzinko.pl/wyprawkowe-sz...m-wieku-2.html ja bym się zadeklarowała, ale 10.05. :P
|
|
#4063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a raczki nie da się naprawić?Cytat:
---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() ale jak jej nie gonie i pozwole pod kontrola poruszać np. stojaca lampa, która może na nia runac to szybko jej się nudzi i odpuszcza. teraz ma etap wylaczania kompa - nasze rozpaczliwe krzyki nieeee i bieg za nia wywoluje zupełnie inny niż zamierzony efekt :P ale jak zawolam Nela zobacz lala, krowka, telefon to sama zawraca i znajduje nowy obiekt westchnień
|
|||
|
|
|
#4064 |
|
Zadomowienie
|
diabli ja jednak widziałm ten peg perego a nie graco
http://allegro.pl/wozek-peg-perego-d...132971576.html
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te udane wydrukuje i dam na sciane do ramki, wiec obejrzec moga tylko goscie, ha! ![]() ano wiem, ze to taki okres, ale do myslenia daje. szczegolnie, ze u wielu dzieci to trwaaaa i trwa. ale nie wiem, czy u mlodego to nie dodatkowo jakie zeby, bo gryzie swoja lapke non stop. i ulal troche obiadu, ktory jadl 1,5h temu. ogolnie jednak jest zadowolony, juz sama nie wiem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4067 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przypuszczam, ze u mnie temat torta będzie dokładnie taki sam...tesciowa pracowala w cukiernictwie i na pewno będzie chciała wziąć sprawę w swoje rece - a ja nie odpuszcze ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
jak go tego nauczylas? hehehehe---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
i dlatego u nas roznica wieku będzie niewielka hehe.znajoma tez mi zasugerowala, ze przecież możemy Nele poslac do zlobka, a ja będę miała "spokoj"...ale to rozwiązanie nie jest dla mnie. Cytat:
szpanerskie jak diabli! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
nic w takim pojeździe nie moze zrobic. czasem producent wrzuci jakies obciachowe melodyjki. ilez można krecic kierownica? dziecko ma się ruszac - rowery to jest to ![]()
|
|||||||
|
|
|
#4068 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4069 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziel się serkiem.Cytat:
brawo to już niezla kolekcja. u nas nadal cale 2 i strasznie popuchnięte dziasla.---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- na pewno już mam gesia skorke, gdy pomysle o tych kilku dniach w szpitalu i tym, ze pewnie będzie się u nas czula jak u siebie :P
|
|||||
|
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze na razie to i tak poki sie nie urodzi i nie bedziesz widziala jaki ma "charakter" to sobie nie zaplanujesz.. |
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzialam wlasnie gdzies z daleka ten wozek i mowie do tesciowej ze ludzie to maja z bania bo wiozla dziecko w koszyku na zakupy |
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie wrocilam z wyciecia jak bhm wiedziala ze mnie tak pociacha yo bym przelozyla a tak to jutro wyjazd ja na ibupromie z bolaca rana 3cm , .am ze 4 szwy tak mi wy iachal jak by tam raka zobavzyl
![]() (Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
#4074 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam ![]() Cytat:
Wg mnie w tym wieku najwieksza frajda to takie jeździki moj Bart uwielbia ![]() Cytat:
Taa, ma Bart charakterek ![]() To dla odmiany zrobiła teściowa na obiad ochydny żylasty schab :/ Nie dość że nie przepadam za schabem to jeszcze żyły i przerosty :/ feee :/ Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Ojoj banka trzymaj się ![]() A gdzie ten pieprz był? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
banieczko, oni musza z zapasem wyciac, na pewno niczego tam nie widzieli przy wycinaniu, spokojnie
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- tak pisalam, ze dzisiaj znow na bank jedna drzemka i co? mlody mi zasnal na klacie na 20 minutek o 18tej
|
|
#4076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze nie widzoeli nic heeCytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4077 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A i u nas furrorę robi huśtawka domowa, na placu zabaw uwielbia, ale w domu też chętnie korzysta
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki 1,5 roczniak to jeszcze czasem lubi się zdrzemnąć na spacerze, wątpię, że ustoi tyle czasu bieganie po placu zabaw też męczy ja bym kupiła podwójny bądź dostwkę do wózka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
więc jak będziemy chcieli to wpadniemy się pobawić Cytat:
Cytat:
będzie do wiosny/lata i następnie przerzucimy się na biegowy ![]() bo też termin sobie wybrałaś 19 to my idziemy jajca święcić ![]() Cytat:
a co do rowerków biegowych, bo nie wiem czy wiecie - jak będziecie chciały kupić to trzeba zmierzyć dziecku nogi i kupić odpowiedni, żeby nie był ani za niski ani zbyt wysoki zostałam uświadomiona niedawno myślałam, że one wszystkie jednakowe
|
|||||||
|
|
|
#4080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hee no mozemy wctyg. Cos kllo 16:30 zeby Mysia x pracy wrocila i HumpA rowerki maja rozne rozmiary kol 10 i 12 i w kazdym mozna jeszcze diodrlkk podwyzszyc ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

leciutki był i cena też nie jakaś zabójcza
dobre.
moja koleżanka tak robiła. Do niektórych wózków mozna dokupić taki stopień na kółkach, na którym starsze dziecko sobie staje i jedzie razem z goldolą. Moim zdaniems super sprawa. Nie wyobrażam sobie pchać podwójnego wózka 
za mama! Nela caaaaly czas gadala tylko tata i tata. kiedy pojawilo się mama wszyscy wokół sa mama :P casem to jej zalosne maaaamaaa ("nie wiem co robic, wiec pomarudzę) zamieniłabym na stare tata 

07.07.2012 

będzi eraz dwa i po sprawie, nawet nei zdązysz sie zestresować
są jeszcze jakieś różnice?

(
bieganie po placu zabaw też męczy
ja bym kupiła podwójny bądź dostwkę do wózka