|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
właściwie to mowie do niej Babciu od kiedy ją poznałam bo od razu tak do siebie kazała mówic ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A kierunek na podróz poślubną, świetny ![]() Cytat:
a z drugiej strony mało kto wie o mojej chorobie i głupio mi bedzie o tym mowic ksiedzu ![]() Tak naprawdę tylko Tż zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji Cytat:
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4604610 1]Dziewczyny potrzebuje pomocy znowu ile max dalybyscie za szycie sukni? bo dostaje od roznych firm rozne wyceny i nie wiem za bardzo ile to za duzo[/QUOTE]Ale Ty chcesz koronkową o ile dobrze pamiętam tak? nie wiem ile ja bym dała, ale wiem ile dala dziewczyna od ktorej odkupilam suknie (korońkową rybkę). Jako, ze koronki są dośc drogie placila 2300-2700, dokladnie nie pamietam ale widac, ze to porządna koronka i dobrze odszyta Dzieki za wszystkie opinie o pierscionku wiec zmieniać go raczej nie będe.No ona jest troche upierdliwa, ale i tak ją lubie tymbardziej, ze ja nie znałam zadnej mojej prawdziwej Babci ![]() Pyta sie mnie dzis: skoro mieszkacie razem to chyba nie będziesz miala welonu? troche sie zdziwiła, ale koniec końców pogodziła sie z tym faktem ![]() Zaraz z pracy wraca Tż |
||||||
|
|
|
#4022 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
. Ja dziś byłam na 2 etapie rozmów o staż i niestety okazało się że mam zbyt wysokie wykształcenie.. ;( a tak chciałam tą pracę (blisko domu, prosta praca pryz komputerze) ;(Cytat:
a ze znajomościami tak właśnie jest dlatego ja wolę nic po znajomościach nie załatwiać bo potem są problemy(oczywiście nie zawsze) ale przywykłam do tego że niestety już nie jest tak że znajomy zrobi coś dla Ciebie za pół darmo tylko najchętniej policzy więcej..Jestem trochę podłamana że znowu się nie udało z tą pracą bo bardzo na nią liczyłam.. Muszę się trochę zrelaksować a nie wiem jak za 2 dni mam urodziny a nawet mnie nie cieszą ;(
|
|
|
#4023 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale super z wieczorami! |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to mnie troche uspokoilas bo sie balam ze 3 tys to jakis hardkor za szycie... z drugiej strony wiem ze koronka droga jest
|
|
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4604669 6]Tak koronkowa rybka to mnie troche uspokoilas bo sie balam ze 3 tys to jakis hardkor za szycie... z drugiej strony wiem ze koronka droga jest[/QUOTE]Stacjonarnie ciezko byloby dostac czarną koronkową rybke, nie? ![]() Kurcze...moze to srednia firma na suknie slubna, ale czytalam troche o tym modelu i duzo dziewczyn zdecydowała sie na biała jako suknie slubna ![]() Tu masz czarny model klik zawsze mozna zamówic, zmierzyć, a jak nie bedzie pasowac to odesłac ja duzo od nich zamawiam i nigdy ze zwrotem klopotow nie mialam ![]() Nie wiem ile masz wzrostu, ale w komentarzach wyczytałam, ze czasami na niektórych ta sukienka jest za długa i normalnie tren po ziemi sie ciągnie, czyli tak jak Ty byc chciala
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-15 o 18:18 |
|
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Narazie ślubne sprawy chyba pójdą na bok, trzeba się ogarnąć przed świętami
|
|
#4027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie każdy mi mówi że pasuje mi bardzo pastelowy i to mój kolor ![]() teraz to już nie wiem . . .
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no gdybym pracowała to by tak kolorowo nie było ale wlasciwie od jutra do poniedziałku jestem bezrobotna, więc to dlatego! A Tż ma jeszcze zalegly urlop i nadgodziny więc kazali mu wybrać gdyby była ładna pogoda to może byśmy gdzieś sobie pojechali, a tak to pewnie posiedzimy w domu, nadrobimy zaległości filmowe itd
|
|
|
|
|
#4030 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() słyszałyście może coś o tej cukierni ?? http://www.tortyweselne.pl/main/o_cukierni.html |
|
|
|
|
#4031 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja co prawda Meksyk mam "pod ręką" ale i tak bardzo się cieszymy z mężem na każdy wyjazd tam Cytat:
![]() Co do linków do much- nie ma za co dziewczyny Fajnie będzie jeśli się Wam przydadzą Cytat:
to niestety specjalistką od much nie jestem jedynie podlinkowywać umiem ![]() ale że chodzi Ci o taka np? to typowy slim http://www.pewienpan.pl/pl/muchy-tra...granatowy.html (jest też w szarym i niebieskim) bo taka czy taka są już szersze o 1,5-2cm http://www.pewienpan.pl/pl/muchy-tra...granatowy.html http://www.pewienpan.pl/pl/muchy-tra...lor-szary.html |
|||
|
|
|
#4032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko tutaj prezentuje się on nieco gorzej, bo jest pognieciony bo z pudełka dopiero co wyjęłam. ehh mój TŻ też sobotę ma pracującą i jestem w szoku bo od tylu lat pierwszy raz tak ma.
|
|
|
#4033 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My też nie ślubujemy w mojej parafii. Już sama nie wiem... Cytat:
Księża o wiele gorsze rzeczy robią niż mieszkanie razem przed ślubem... No nic, jeszcze mam trochę czasu do maja
|
|
#4034 |
|
Raczkowanie
|
Jutro idę odebrać obrączki
mam też kolejną przymiarkę sukni
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w razie co mamy rezerwowych gosci CO MYSLICIE O TAKI ZAPRASZANIU WOGOLE? OBRAZILIBYSCIE SIE?? ja bylam na weselu gdzie kumepla mnie poprosila czy nie wpadne bo jakas tam ciotka jej odmowila, poszlam z chlopakiem i bawilam sie swietnie. nawet wsadzilam jej cos w koperte. tak naprawde zaleta gosci zapraszanych na ostatnia chwile jest to, ze nie musza wkladac do koperty z kolei moja tesciowa powiedziala mi, ze obrazila by sie na amen za takie zaproszenie i juzwiecej do tej osoby nie odezwala. hmmm
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dekoracja a winietki to chyba dwie różne rzeczy
![]() Cytat:
Cytat:
Jak zaczęłam czytać opinie o winach to są tak skrajnie różne, że przestałam Na stronie o winach do trzech dych, te które mi smakują są oznaczone jako niepijalne |
||
|
|
|
#4037 |
|
Zadomowienie
|
Ja idę w czwartek.
Ile się czeka na obrączki? Ile wcześniej zamawialyscie? My się nie możemy dogadać xD Tż podobają się całkiem proste a mi z brylancikami i dodatkiem białego złota.. Ciężko to widzę. Dzięki także za tak duży odzew co do wejścia do kościoła ) ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
|
#4038 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Nie było mnie z Wami od tygodnia. Nowa praca pochłonęła mnie w całości. Dziś odebrałam suknię. Szyta na miarę z mojego projektu ![]() Zdjęcie kiepskiej jakości i ze złej perspektywy, bo wygądam jakbym miałam 150 wzrostu, ale mam grubo ponad 170 więc suknia nie zaburza proporcji sylwetki. Wiem, że dość nietypowa, ale chciałam się pochwalić ![]() Usuwam zdjęcie
Edytowane przez przezduzeem Czas edycji: 2014-04-15 o 22:08 |
|
|
|
#4039 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardorja dla mnie takie doprasznie jest ok, o ile zrobi się to jednak z klasa. Tj nie dajesz komuś zaproszenia, gdzie potwierdzenie przybycia jest już po terminie
Sami teraz właśnie dopraszamy takich ludzi i z tych doproszonych większość potwierdziła, że z chęcią przyjdą. Co do parafii to jak Madziara piszę Twoja parafia to ta na terenie której mieszkasz dłużej niż 6 msc. Ja osobiście gdybym brała ślub w swojej parafii nie przyznałabym się proboszczowi, ze mieszkamy razem bo wiem, że albo by odmówił udzielenie ślubu, albo zażyczył sobie jakąś mega kwotę, albo coś jeszcze. Dlatego czasami ( choć dla mnie to głupie i niemoralne) warto skłamać. Godzia będą fotki sukni? No i gratki odbioru obrączek
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie czasy, ludzie mają ograniczony budzet, sala ma ograniczone miejsca-zycie.A nawet jak mialam chyba 16 lat ( czyli jakies 11 lat temu ) pojechałam z mamą do córki mojej chrzestnej na ślub (mielismy zaproszenie cała rodzina tylko na slub, ale tata byl chory, a siostra była na jakies wycieczce i pojechalysmy tylko we dwie) i sie okazało, ze ktoś z gości nie przyjechal i nas wciągli na to wesele, a my bez prezentu, tylko z kwiatami, srednio weselnie ubrane itd (to byl październik i jak dzis pamietam miała zalozoną czarną ołówkową spódnice i jakąś jasną bluzke plus kozaki) ![]() Ale poszłyśmy i bawilysmy sie bardzo fajnie ![]() Przy nastepnych odwiedzinach przywieźliśmy mlodym prezent ![]() Cytat:
ale tył obłędny Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2014-04-15 o 19:20 |
||
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam, że nie nadrabiam, ale przyszłam dopiero z uczelni, a mam jeszcze w ..... roboty
![]() mam zdjęcia dla Czekolady, o które prosiła. i apel do dziewczyn, które chciały zamawiać buty z bialebuty.com pod żadnym pozorem nie bierzcie materiału skóra srebrna satynowana - srebrne drobinki ścierają się przy byle potarciu o but. co prawda nie jest to bardzo widoczne, ale jak światło się odbija to wszystko wychodzi na wierzch... buty były ubrane przez półtorej godziny na lekcji tańca.... nawet na dworze w nich nie byłam... aaa, i przyszła moja spinka jest piękna Cytat:
może powinnaś trochę ją zwężyć w talli?
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2014-04-15 o 19:31 |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
|
#4043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam raz zaproszona jako osoba rezerwowa tydzień przed ślubem i bawiłam się bardzo dobrze. Z Tż-tem nawet kopertę daliśmy. ![]() Dla mnie nie ma nic nienormalnego w takim rezerwowym zapraszaniu. Nam odmówiło już 16 osób i kilka będziemy "dopraszać" ze znajomych. Po co płacić za puste miejsce? Cytat:
|
|
|
#4044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4046 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do zapraszania na "ostatnią chwilę" to przyznam szczerze że mam rezerwową listę, ponieważ wiem że kilka osób na pewno mi odpadnie (choćby koleżanka z mężem która ma termin porodu na 2 tyg po moim weselu a do przejechania mają ok 600 km) więc sama się o nich boję a wiem że ze szczerego serduszka kombinują aby być ze mną w tym dniu, ale nie obrażę się jak jednak zdecydują że nie przyjadą, chociaż będzie mi szkoda ... no ale wiadomo.... Jest jeszcze wiele wiele innych ludzi (bardziej od TŻ) więc mam nadzieję że takie "rezerwowe" ludki nie będą za bardzo obrażeni i będą się dobrze bawić, bo ja na pewno bym się nie obraziła
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sukienka ładna, ale chyba niedopasowana w pasie... A tak poza tym to chciałam się z Wami przywitać Podczytuje wątek od jakiegoś czasu. Nie wiem czy dotrzymam Waszego tempa, ale postaram się udzielać o ile mnie nie wykopiecie na wstępie :P
Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-04-15 o 20:22 |
|
|
|
|
#4048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każda panna młoda jest jedyna w swoim rodzaju i to do niej i jej osoby ma pasować suknia
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż tam na plecach jest siateczka? trochę brzydko odstaje na dole pleców i ja jakoś nie przepadam za jednym ramiączkiem, nie lubię takich asymetrii
|
|
|
#4050 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

właściwie to mowie do niej Babciu od kiedy ją poznałam bo od razu tak do siebie kazała mówic 

tymbardziej, ze ja nie znałam zadnej mojej prawdziwej Babci 

Ja znajduję tylko te klasyczne, a mojemu nie pasuje taka, tylko taka slim.

) pojechałam z mamą do córki mojej chrzestnej na ślub (mielismy zaproszenie cała rodzina tylko na slub, ale tata byl chory, a siostra była na jakies wycieczce i pojechalysmy tylko we dwie) i sie okazało, ze ktoś z gości nie przyjechal i nas wciągli na to wesele, a my bez prezentu, tylko z kwiatami, srednio weselnie ubrane itd (to byl październik i jak dzis pamietam miała zalozoną czarną ołówkową spódnice i jakąś jasną bluzke plus kozaki)