Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 17:59   #4021
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez mysza_myszowska Pokaż wiadomość
Pysia, śliczny pierścionek i jeszcze z tradycją Gratuluję przyszłej babci
Dzięki właściwie to mowie do niej Babciu od kiedy ją poznałam bo od razu tak do siebie kazała mówic

Cytat:
Napisane przez iliy Pokaż wiadomość

pysia1987 piękny ten pierścionek od babci, może kiedyś swojej córce lub wnuczce go przekażesz:

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość

pysia1987 cudny pierścionek!!!!!

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Kurde, pamiętam jak ja miałam 500 dni, a dzisiaj jest już tylko 60. Zobaczysz jak to zleci!

I gratuluję nowej pracy!

D
Dzięki

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Non stop mi zjada cytowanie

Nie wiem już co z tymi obrączkami , jeśli teraz będą złe to ich nie odbiorę, jeśli w końcu dostanę swój rozmiar to poprosze o zaznaczenie , że były 2 razy reklamowane gdyby potem się coś działo bo mają 3 brylanciki.
Na metce przy obrączkach widnieje rozmiar 11 ale nijak się to ma do rzeczywistości . Pierwsza reklamacja była przekazana w formularzu , teraz już salon miał się kontaktować osobiście z nimi . Skoro z ich wzornika rozmiar 12 na biglu salonu jest rozmiarem 12 to mój 11,5 raczej nie powinien na biglu być 10

Postanowiliśmy z Tż , że podróż poślubna odbędziemy w styczniu- kierunek Meksyk !!
Teraz on nie dostanie więcej urlopu niż te 3 tyg na ślub. A styczniu będzie miał większe luzy w pracy.
Kurde, z tymi obrączkami to już serio przegięcie
A kierunek na podróz poślubną, świetny

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
pysia śliczny pierścionek, jaki miły gest babci

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
pysia Nie bój się protokołu, ksiądz zapyta czy druga połówka wie o chorobie. Jak wie, nie ma się co bać. Znajoma brała ślub w trakcie leczenia psychiatrycznego, nie było to przeszkodą. Gorzej, jak słyszę o przypadkach, że jedna ze stron zataiła chorobę / nałóg i wzięli ślub kościelny - to podstawa do stwierdzenia nieważności.
Dzieki bo juz sie balam, ze ksiadz moze uznac mnie za niepoczytalna j nie zgodzic sie na slub a z drugiej strony mało kto wie o mojej chorobie i głupio mi bedzie o tym mowic ksiedzu
Tak naprawdę tylko Tż zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Nasz ksiądz z kościoła w którym bierzemy ślub wie, że mieszkamy razem ale dla niego to oczywista oczywistość. Jest spoko i ma ludzkie podejście. Ale proboszcz z mojej parafii jak się dowiedział, że mieszkam z chłopakiem wyrzekł się mnie, jako swojej parafianki i wygonił moją mamę z kancelarii bo jak ona może się na to zgadzać?:

śliczny
Dzieki co za ksiądz

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4604610 1]Dziewczyny potrzebuje pomocy znowu ile max dalybyscie za szycie sukni? bo dostaje od roznych firm rozne wyceny i nie wiem za bardzo ile to za duzo[/QUOTE]

Ale Ty chcesz koronkową o ile dobrze pamiętam tak? nie wiem ile ja bym dała, ale wiem ile dala dziewczyna od ktorej odkupilam suknie (korońkową rybkę). Jako, ze koronki są dośc drogie placila 2300-2700, dokladnie nie pamietam ale widac, ze to porządna koronka i dobrze odszyta

Dzieki za wszystkie opinie o pierscionku Babcia chciala, zebym go sobie poszla przerobic bo stwierdzila, ze takie pewnie są juz nie modne, ale mi sie podoba taki jaki jest wiec zmieniać go raczej nie będe.
No ona jest troche upierdliwa, ale i tak ją lubie tymbardziej, ze ja nie znałam zadnej mojej prawdziwej Babci

Pyta sie mnie dzis: skoro mieszkacie razem to chyba nie będziesz miala welonu? powiedziałam jej, ze bede miała i to jeszcze taki 3metrowy do kościoła troche sie zdziwiła, ale koniec końców pogodziła sie z tym faktem

Zaraz z pracy wraca Tż oboje mamy już wolne do Świąt i czeka nas bogie lenistwo

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 17:59   #4022
zakrecona_kropka
Raczkowanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Swietna cena gratki

Sliczne

Gratuluje wspanialych zakupów
A wy macie wesele z dziecmi czy bez? Jak bez to bym powiedziala, ze nie zapraszacie z dziećmi i juz. A jak inne dzieci bedą no to troche glupio odmówić jak to bliska ciocia jest

Chwale sie, ze dzis ostatni raz widziałam moja szefową
A jutro oficjalnie zakończy sie moja przygoda z tą chorą firmą w której pracowałam
A po swietach nowy rozdział, nowa praca, troche inna branża, trzymajcie kciuki
Trzymam kciuki . Ja dziś byłam na 2 etapie rozmów o staż i niestety okazało się że mam zbyt wysokie wykształcenie.. ;( a tak chciałam tą pracę (blisko domu, prosta praca pryz komputerze) ;(

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Grace O Malley na bank ten sklep jest w Wola Parku (nie wyspa a sklep), wiem bo widziałam wczoraj

pozwolę sobie na małe odliczanie

Do ślubu zostało 11 dni !

wczoraj nawet rozmawialiśmy z Warszawiakiem że cały czas nas ktoś pyta czy jest stres, nerwy związane z samym ślubem a my nic. W ogóle się nie denerwujemy niczym! Aż nas to zaczęło martwić i rozmawialiśmy czy my aby na pewno rozumiemy powagę całej sytuacji

Ja tylko jestem na prawdę strasznie, ale to strasznie zmęczona. Nie miałam takiego wolnego dnia do poświęcenia na odpoczynek od miesięcy. Z czego w weekend albo jestem na uczelni, albo jeżdżę do rodziców załatwiać sprawy związane ze ślubem na zasadzie w rano ruszam (6h drogi) i w niedziele po południu wracam (6h drogi). Teraz jeszcze przez najbliższe 11dni czekają mnie 3loty samolotem, a ja nie przepadam za lataniem, więc następny stres...więc myślę że u mnie brak nerwów bierze się raczej z nadmiaru zajęć...

Muszę się jeszcze wyżalić, bo jest mi strasznie smutno od wczoraj: Kiedy szukaliśmy fotografa, starałam się wybrać kogoś z kim już miałam zdjęcia kiedy pracowałam jako fotomodelka - czytaj znam go i mu ufam. Wybrałam sobie 2 - jednego z którym raz robiłam zdjęcia i widziałam jego przepiękne zdjęcia ślubne i drugiego na sesje - mojego znajomego od wielu lat, który na dobrą sprawę na mnie - za darmo, uczył się robić zdjęcia. Ten pierwszy zachował się fenomenalnie - dał nam spory rabat, interesował się, ostatnio nawet wysłał mi smsa że "to już niedługo i już nie może się doczekać" - byłam w szoku, bo nie znamy się jakoś super i w ogóle się nie spodziewałam czegoś takiego - przygotowaliśmy dla niego prezent i chcielibyśmy go na obiad (kiedy nie będzie robił zdjęć) posadzić przy stole z nami, bo na prawdę jest nam mega miło że tak sie zachował.

Z tym moim kumplem znamy się na prawdę dobrze (a przynajmniej tak myślałam), zawsze starałam się mu pomóc, jak jego ojciec chorował na raka podsyłałam leki, analizowałam wyniki, pocieszałam i dla mnie to było normalne, bo od tego są kumple. Prosiłam go o stawkę od pewnego czasu, to mówił że się zastanowi. Wczoraj mi powiedział że na jego ostatniej wystawie (pierwszej) powiedzieli mu że za (masakryczna kwota, połowa mojego budżetu ślubnego) to ma nawet torby z aparatem nie otwierać. Ale dla mnie może zrobić wyjątek i zrobi to za (kwota zaporowa, niewiele mniejsza od pierwszej). I zaczął mi tłumaczyć że on się musi cenic itd. Nieważne że tydzień temu moje zdjęcie na jego aukcji poszło za rekordową sumę...

Efekt zajścia jest taki że mamy jednego fotografa od wszystkiego, którego śmiało mogę polecić

To popełniłam kazanie Z rzeczy przydatnych: wstawiam fotę szampana, którego polecam. Dostępny w biedronce za 9.99

Dobrze że się nie stresujesz a ze znajomościami tak właśnie jest dlatego ja wolę nic po znajomościach nie załatwiać bo potem są problemy(oczywiście nie zawsze) ale przywykłam do tego że niestety już nie jest tak że znajomy zrobi coś dla Ciebie za pół darmo tylko najchętniej policzy więcej..

Jestem trochę podłamana że znowu się nie udało z tą pracą bo bardzo na nią liczyłam.. Muszę się trochę zrelaksować a nie wiem jak za 2 dni mam urodziny a nawet mnie nie cieszą ;(
Stary 2014-04-15, 17:59   #4023
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Wiesz co ja mam podwójny ale nie gęsto marszczony tylko normalny i mi się wydaje, że byłby idealny do Twojej sukienki.
Nie jest tak obszerny jak na tej fotce
http://butterfly-dodatkislubne.pl/we...ony-p-298.html

W przyszłym weekend i ja i TŻ mamy swoje wieczory ( panieński i kawalerski) a wcześnie na 14-stą jesteśmy umówienie na ostateczną degustację menu. Mam już spis całego menu i brzmi pysznie
Czyli kupowałaś ten z linka? Mogłabyś wrzucić jakies zdjecie "na zywo"?

Ale super z wieczorami!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 18:02   #4024
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki właściwie to mowie do niej Babciu od kiedy ją poznałam bo od razu tak do siebie kazała mówic

Dzięki

Kurde, z tymi obrączkami to już serio przegięcie
A kierunek na podróz poślubną, świetny

Dzieki bo juz sie balam, ze ksiadz moze uznac mnie za niepoczytalna j nie zgodzic sie na slub a z drugiej strony mało kto wie o mojej chorobie i głupio mi bedzie o tym mowic ksiedzu
Tak naprawdę tylko Tż zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji

Dzieki co za ksiądz

Ale Ty chcesz koronkową o ile dobrze pamiętam tak? nie wiem ile ja bym dała, ale wiem ile dala dziewczyna od ktorej odkupilam suknie (korońkową rybkę). Jako, ze koronki są dośc drogie placila 2300-2700, dokladnie nie pamietam ale widac, ze to porządna koronka i dobrze odszyta

Dzieki za wszystkie opinie o pierscionku Babcia chciala, zebym go sobie poszla przerobic bo stwierdzila, ze takie pewnie są juz nie modne, ale mi sie podoba taki jaki jest wiec zmieniać go raczej nie będe.
No ona jest troche upierdliwa, ale i tak ją lubie tymbardziej, ze ja nie znałam zadnej mojej prawdziwej Babci

Pyta sie mnie dzis: skoro mieszkacie razem to chyba nie będziesz miala welonu? powiedziałam jej, ze bede miała i to jeszcze taki 3metrowy do kościoła troche sie zdziwiła, ale koniec końców pogodziła sie z tym faktem

Tak koronkowa rybka to mnie troche uspokoilas bo sie balam ze 3 tys to jakis hardkor za szycie... z drugiej strony wiem ze koronka droga jest
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 18:12   #4025
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki . Ja dziś byłam na 2 etapie rozmów o staż i niestety okazało się że mam zbyt wysokie wykształcenie.. ;( a tak chciałam tą pracę (blisko domu, prosta praca pryz komputerze) ;(

Jestem trochę podłamana że znowu się nie udało z tą pracą bo bardzo na nią liczyłam.. Muszę się trochę zrelaksować a nie wiem jak za 2 dni mam urodziny a nawet mnie nie cieszą ;(
wiem co to znaczy...ale trzeba byc dobrej mysli, uda się

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4604669 6]Tak koronkowa rybka to mnie troche uspokoilas bo sie balam ze 3 tys to jakis hardkor za szycie... z drugiej strony wiem ze koronka droga jest[/QUOTE]

Stacjonarnie ciezko byloby dostac czarną koronkową rybke, nie?
Kurcze...moze to srednia firma na suknie slubna, ale czytalam troche o tym modelu i duzo dziewczyn zdecydowała sie na biała jako suknie slubna
Tu masz czarny model klik zawsze mozna zamówic, zmierzyć, a jak nie bedzie pasowac to odesłac ja duzo od nich zamawiam i nigdy ze zwrotem klopotow nie mialam

Nie wiem ile masz wzrostu, ale w komentarzach wyczytałam, ze czasami na niektórych ta sukienka jest za długa i normalnie tren po ziemi sie ciągnie, czyli tak jak Ty byc chciala

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-04-15 o 18:18
Stary 2014-04-15, 18:12   #4026
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę! Ja pracuję do soboty włącznie
Narazie ślubne sprawy chyba pójdą na bok, trzeba się ogarnąć przed świętami

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 18:14   #4027
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
wiem co to znaczy...ale trzeba byc do rej mysli, uda się

Stacjonarnie ciezko byloby dostac czarną koronkową rybke, nie?
Kurcze...moze to srednia firma na suknie slubna, ale czytalam troche o tym modelu i duzo dziewczyn zdecydowała sie na biała jako suknie slubna
Tu masz czarny model klik zawsze mozna zamówic, zmierzyć, a jak nie bedzie pasowac to odesłac ja duzo od nich zamawiam i nigdy ze zwrotem klopotow nie mialam

Nie wiem ile masz wzrostu, ale w komentarzach wyczytałam, ze czasami na niektórych ta sukienka jest za długa i normalnie tren po ziemi sie ciągnie, czyli tak jak Ty byc chciala
no niestety, wszedzie jesli juz cos maja to na ogol czarne wieczorowe rzymianki czyli zupelnie nie to co bym chciala :c dzieki za link obejze sobie
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 18:21   #4028
Monisia05900
Raczkowanie

Cytat:
Monisia O ile osobiście lubię bardzo nasycone kolory, o tyle zastanawiam się, czy do Ciebie nie bardziej będzie pasował pastelowy róż.

Właśnie każdy mi mówi że pasuje mi bardzo pastelowy i to mój kolor
teraz to już nie wiem . . .
Stary 2014-04-15, 18:21   #4029
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja sama sobie zazdroszcze no gdybym pracowała to by tak kolorowo nie było ale wlasciwie od jutra do poniedziałku jestem bezrobotna, więc to dlatego! A Tż ma jeszcze zalegly urlop i nadgodziny więc kazali mu wybrać gdyby była ładna pogoda to może byśmy gdzieś sobie pojechali, a tak to pewnie posiedzimy w domu, nadrobimy zaległości filmowe itd

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-04-15, 18:29   #4030
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Moja suknia to ta w załączniku
Z tego artykulu wynika ze najlepszy bylby 65-70cm. Ale pojedynczy? Podwójny?
bardzo ładna suknia

słyszałyście może coś o tej cukierni ??
http://www.tortyweselne.pl/main/o_cukierni.html
Stary 2014-04-15, 18:30   #4031
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Postanowiliśmy z Tż , że podróż poślubna odbędziemy w styczniu- kierunek Meksyk !!
Cudnie! Ja co prawda Meksyk mam "pod ręką" ale i tak bardzo się cieszymy z mężem na każdy wyjazd tam
Cytat:
U podobnie samo z podróżą poślubną, prawdopodobnie w okolicach lutego - kierunek Buenos Aires. Dlatego po ślubie jedziemy na krótki wyjazd, raczej po Polsce.
Też chcę!

Co do linków do much- nie ma za co dziewczyny Fajnie będzie jeśli się Wam przydadzą
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Ewaden weź Ty mi znajdź muszkę w klasycznym kolorze granat/ciemny niebieski/niebieski/szary, ale w nowoczesnym wydaniu, czyli chodzi mi o ten kształt slim.
Ja wiem, że Ty potrafisz i mnie lubisz Ja znajduję tylko te klasyczne, a mojemu nie pasuje taka, tylko taka slim.

My kupiliśmy taką, ale chciałbym żeby TŻ miał do porównania jeszcze bez żadnego wzoru, bardziej klasyczną. A koniecznie musi być w tym kroju.

Choć mojej sympatii dla Ciebie nie mogę się wyprzeć to niestety specjalistką od much nie jestem jedynie podlinkowywać umiem
ale że chodzi Ci o taka np? to typowy slim
http://www.pewienpan.pl/pl/muchy-tra...granatowy.html
(jest też w szarym i niebieskim)
bo taka czy taka są już szersze o 1,5-2cm
http://www.pewienpan.pl/pl/muchy-tra...granatowy.html
http://www.pewienpan.pl/pl/muchy-tra...lor-szary.html
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 18:34   #4032
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli kupowałaś ten z linka? Mogłabyś wrzucić jakies zdjecie "na zywo"?

Ale super z wieczorami!
Proszę fota w załączniku
Tylko tutaj prezentuje się on nieco gorzej, bo jest pognieciony bo z pudełka dopiero co wyjęłam.

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
ehh mój TŻ też sobotę ma pracującą i jestem w szoku bo od tylu lat pierwszy raz tak ma.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM02055.jpg (98,2 KB, 43 załadowań)

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 18:35   #4033
Monisia05900
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Nas już informowała, ze teoretycznie liczy się adres z dowodu ale jak ktoś mieszka gdzie indziej ponad 6 m-cy to podlega pod tamtą parafię Już sama nie wiem, co zrobić. Mój proboszcz i tak będzie utrudniał przez to, że nie ślubujemy w mojej parafii.

My też nie ślubujemy w mojej parafii. Już sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez margot244 Pokaż wiadomość
my też się przyznamy (to dopiero przed nami) pewnie przy protokole. licze na to, że odpuszcza nam jedna spowiedz.. bo jedno z nas nie zamierza sie wyprowadzać miedzy pierwsza a druga spowiedzia myślę, że księża tez powinni isc z duchem czasu i być brdziej liberalni w tej kwestii... zawsze możesz powiedzieć, ze nie ccecie zyc w grzechu dlatego bierzecie ślub trzymam kciuki i pamietaj proboszcz tez czlowiek

Księża o wiele gorsze rzeczy robią niż mieszkanie razem przed ślubem...
No nic, jeszcze mam trochę czasu do maja
Stary 2014-04-15, 18:43   #4034
Godzia_13
Raczkowanie

Jutro idę odebrać obrączki mam też kolejną przymiarkę sukni
Stary 2014-04-15, 18:59   #4035
bardorja
Zadomowienie

Cytat:

Wiesz co my zaprosiliśmy jakieś 115 osób, mamy 80 pewniaków.
I potwierdzenie było do 31 marca a kilka osób milczy, jak dzwoniłam w sobotę to powiedzieli, że nie mieli czasu przegadać sprawy
Nosz kur.a o ślubie wiedzą już długo a oni czasu nie mieli
Mamy plan pozapraszać kolegów i koleżanki. Nasi przyjaciele wszyscy potwierdzili obecność, więc zaprosimy też takich naszych dobrych kumpli, którzy wcześniej ze względu na ilość wstępnie zaproszonych byli na rezerwowej.
ja to nie rozumiem ludzi, u mnie, jak daje zaproszenie to mowia: ale super, bedziemy na pewno, nie mozna przegapic takiej imprezy'', i glownie zadaja pytania co do wesela jak bedzie itp. natomiast ludzi ktorzy nic nie mowia, czekam na potwierdzenie i doslownie 1 lipca bede dzwonic i mowic ze musze podac liczbe osob i zadzwonie z agodizne prosze sie decydowac, jak nie to nie i Spie*******, moim zdaniem ludzie z gory wiedza czy beda czy nie, jak nie to nie wiedza jak sie zachowac mowia ze dadza potwierdzenie albo i nic nie mowia, zaproszenie do szuflady i zapominka. sory, dla nas to wazne a ktos ma w dupie, wiec w dniu potwierdzenia ja bede meic w dupie

w razie co mamy rezerwowych gosci tzn znajomych, ktorzy zgodzili sie bawic na weselu gdyby nam nie wypalilo, a wiedza ze mamy ograniczopny budzet. niestety ograniczona ilosc osob tez. :/

CO MYSLICIE O TAKI ZAPRASZANIU WOGOLE?
OBRAZILIBYSCIE SIE??

ja bylam na weselu gdzie kumepla mnie poprosila czy nie wpadne bo jakas tam ciotka jej odmowila, poszlam z chlopakiem i bawilam sie swietnie. nawet wsadzilam jej cos w koperte. tak naprawde zaleta gosci zapraszanych na ostatnia chwile jest to, ze nie musza wkladac do koperty
z kolei moja tesciowa powiedziala mi, ze obrazila by sie na amen za takie zaproszenie i juzwiecej do tej osoby nie odezwala.
hmmm

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:00   #4036
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Przy takim założeniu można olać każde
dekoracje i szczegóły...
Dekoracja a winietki to chyba dwie różne rzeczy

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
paula600324, zwrócą uwagę, gdy będą szukali swoich miejsc My robimy zwykłe, na własnej domowej drukarce.
Wtedy to na pewno

Cytat:
Dlatego ja np tak robię. Serio pół roku temu miałam inne priorytety jeżeli chodzi o dekoracje, teraz stawiam na minimalizm.

Co do wina my jak wiecie pewnie już na winach sie nie znamy, więc zbieraliśmy opinie w necie i od sprzedawców. Wybraliśmy ostatecznie Famille Castel i jestem bardzo zadowolona. Naszło Nas ostatnio na wina i to jest serio dobre.
Ja również stawiam na minimalizm. Nie podobają mi się dekoracje typu szarfy satyny od sufitów, przez ściany po stoły

Jak zaczęłam czytać opinie o winach to są tak skrajnie różne, że przestałam Na stronie o winach do trzech dych, te które mi smakują są oznaczone jako niepijalne
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:01   #4037
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Godzia_13 Pokaż wiadomość
Jutro idę odebrać obrączki mam też kolejną przymiarkę sukni
Ja idę w czwartek.

Ile się czeka na obrączki? Ile wcześniej zamawialyscie?
My się nie możemy dogadać xD Tż podobają się całkiem proste a mi z brylancikami i dodatkiem białego złota.. Ciężko to widzę.

Dzięki także za tak duży odzew co do wejścia do kościoła )

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:05   #4038
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cześć!
Nie było mnie z Wami od tygodnia. Nowa praca pochłonęła mnie w całości.
Dziś odebrałam suknię. Szyta na miarę z mojego projektu
Zdjęcie kiepskiej jakości i ze złej perspektywy, bo wygądam jakbym miałam 150 wzrostu, ale mam grubo ponad 170 więc suknia nie zaburza proporcji sylwetki.

Wiem, że dość nietypowa, ale chciałam się pochwalić

Usuwam zdjęcie

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2014-04-15 o 22:08
przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:15   #4039
Atomoowka
Wtajemniczenie

Bardorja dla mnie takie doprasznie jest ok, o ile zrobi się to jednak z klasa. Tj nie dajesz komuś zaproszenia, gdzie potwierdzenie przybycia jest już po terminie
Sami teraz właśnie dopraszamy takich ludzi i z tych doproszonych większość potwierdziła, że z chęcią przyjdą.

Co do parafii to jak Madziara piszę Twoja parafia to ta na terenie której mieszkasz dłużej niż 6 msc.
Ja osobiście gdybym brała ślub w swojej parafii nie przyznałabym się proboszczowi, ze mieszkamy razem bo wiem, że albo by odmówił udzielenie ślubu, albo zażyczył sobie jakąś mega kwotę, albo coś jeszcze. Dlatego czasami ( choć dla mnie to głupie i niemoralne) warto skłamać.

Godzia będą fotki sukni? No i gratki odbioru obrączek

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-04-15, 19:18   #4040
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
ja to nie rozumiem ludzi, u mnie, jak daje zaproszenie to mowia: ale super, bedziemy na pewno, nie mozna przegapic takiej imprezy'', i glownie zadaja pytania co do wesela jak bedzie itp. natomiast ludzi ktorzy nic nie mowia, czekam na potwierdzenie i doslownie 1 lipca bede dzwonic i mowic ze musze podac liczbe osob i zadzwonie z agodizne prosze sie decydowac, jak nie to nie i Spie*******, moim zdaniem ludzie z gory wiedza czy beda czy nie, jak nie to nie wiedza jak sie zachowac mowia ze dadza potwierdzenie albo i nic nie mowia, zaproszenie do szuflady i zapominka. sory, dla nas to wazne a ktos ma w dupie, wiec w dniu potwierdzenia ja bede meic w dupie

w razie co mamy rezerwowych gosci tzn znajomych, ktorzy zgodzili sie bawic na weselu gdyby nam nie wypalilo, a wiedza ze mamy ograniczopny budzet. niestety ograniczona ilosc osob tez. :/

OBRAZILIBYSCIE SIE??

ja bylam na weselu gdzie kumepla mnie poprosila czy nie wpadne bo jakas tam ciotka jej odmowila, poszlam z chlopakiem i bawilam sie swietnie. nawet wsadzilam jej cos w koperte. tak naprawde zaleta gosci zapraszanych na ostatnia chwile jest to, ze nie musza wkladac do koperty
z kolei moja tesciowa powiedziala mi, ze obrazila by sie na amen za takie zaproszenie i juzwiecej do tej osoby nie odezwala.
hmmm
Ja raz tak byłam zaproszona i bym się nie obraziła takie czasy, ludzie mają ograniczony budzet, sala ma ograniczone miejsca-zycie.
A nawet jak mialam chyba 16 lat ( czyli jakies 11 lat temu ) pojechałam z mamą do córki mojej chrzestnej na ślub (mielismy zaproszenie cała rodzina tylko na slub, ale tata byl chory, a siostra była na jakies wycieczce i pojechalysmy tylko we dwie) i sie okazało, ze ktoś z gości nie przyjechal i nas wciągli na to wesele, a my bez prezentu, tylko z kwiatami, srednio weselnie ubrane itd (to byl październik i jak dzis pamietam miała zalozoną czarną ołówkową spódnice i jakąś jasną bluzke plus kozaki)
Ale poszłyśmy i bawilysmy sie bardzo fajnie
Przy nastepnych odwiedzinach przywieźliśmy mlodym prezent

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Cześć!
Zdjęcie kiepskiej jakości i ze złej perspektywy, bo wygądam jakbym miałam 150 wzrostu, ale mam grubo ponad 170 więc suknia nie zaburza proporcji sylwetki.

Faktycznie oryginalna ale tył obłędny

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2014-04-15 o 19:20
Stary 2014-04-15, 19:26   #4041
say-hello
Zakorzenienie

przepraszam, że nie nadrabiam, ale przyszłam dopiero z uczelni, a mam jeszcze w ..... roboty

mam zdjęcia dla Czekolady, o które prosiła. i apel do dziewczyn, które chciały zamawiać buty z bialebuty.com
pod żadnym pozorem nie bierzcie materiału skóra srebrna satynowana - srebrne drobinki ścierają się przy byle potarciu o but. co prawda nie jest to bardzo widoczne, ale jak światło się odbija to wszystko wychodzi na wierzch... buty były ubrane przez półtorej godziny na lekcji tańca.... nawet na dworze w nich nie byłam...

aaa, i przyszła moja spinka jest piękna

Cytat:
Cześć!

a ona jest już ukończona ? jest już dopasowana? projekt nietypowy, ciekawy, ale niestety wydaje mi się niezbyt dobrze dopasowana do twojej sylwetki może powinnaś trochę ją zwężyć w talli?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0711.jpg (33,8 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0712.jpg (28,9 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-15 o 19:31
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:30   #4042
say-hello
Zakorzenienie

dubel
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:38   #4043
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:

OBRAZILIBYSCIE SIE??

hmmm

Byłam raz zaproszona jako osoba rezerwowa tydzień przed ślubem i bawiłam się bardzo dobrze. Z Tż-tem nawet kopertę daliśmy.
Dla mnie nie ma nic nienormalnego w takim rezerwowym zapraszaniu. Nam odmówiło już 16 osób i kilka będziemy "dopraszać" ze znajomych. Po co płacić za puste miejsce?

Cytat:
Cześć!

Bardzo oryginalny i odważny projekt Sukienka mi się podoba bo ja lubię takie zwiewne. I jakie masz w niej plecy

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:43   #4044
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!

Ładna ta suknia, ale wydaje mi się, że nie jest jeszcze skończona... strasznie Cie pogrubia w pasie, jest tak mi się wydaje niedopasowane do końca do twojej sylwetki. I sorry, że to powiem ale nie podoba mi się jak komuś tak odstają łopatki i to jest tak bardzo na widoku..
Stary 2014-04-15, 20:08   #4045
Atomoowka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
Ładna ta suknia, ale wydaje mi się, że nie jest jeszcze skończona... strasznie Cie pogrubia w pasie, jest tak mi się wydaje niedopasowane do końca do twojej sylwetki. I sorry, że to powiem ale nie podoba mi się jak komuś tak odstają łopatki i to jest tak bardzo na widoku..
Niestety ale muszę się zgodzić.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Stary 2014-04-15, 20:11   #4046
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Bardzo dobre opinie o tej cukieni słyszałam i jadłam też kiedyś od nich tort ślubny, był najpyszniejszy na świecie
Ufff to całe szczęście

Co do zapraszania na "ostatnią chwilę" to przyznam szczerze że mam rezerwową listę, ponieważ wiem że kilka osób na pewno mi odpadnie (choćby koleżanka z mężem która ma termin porodu na 2 tyg po moim weselu a do przejechania mają ok 600 km) więc sama się o nich boję a wiem że ze szczerego serduszka kombinują aby być ze mną w tym dniu, ale nie obrażę się jak jednak zdecydują że nie przyjadą, chociaż będzie mi szkoda ... no ale wiadomo.... Jest jeszcze wiele wiele innych ludzi (bardziej od TŻ) więc mam nadzieję że takie "rezerwowe" ludki nie będą za bardzo obrażeni i będą się dobrze bawić, bo ja na pewno bym się nie obraziła
Stary 2014-04-15, 20:18   #4047
Justyna.kociaczek
Rozeznanie

Cytat:
Łopatki odstają bo ma zgięte ręce w łokciach i przyciągnięte do piersi
Sukienka ładna, ale chyba niedopasowana w pasie...

A tak poza tym to chciałam się z Wami przywitać Podczytuje wątek od jakiegoś czasu. Nie wiem czy dotrzymam Waszego tempa, ale postaram się udzielać o ile mnie nie wykopiecie na wstępie :P

27.09.2014r.

Edytowane przez Justyna.kociaczek
Czas edycji: 2014-04-15 o 20:22
Justyna.kociaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:21   #4048
wiosnaachtoty
Raczkowanie

Cytat:
Zgadzam się - suknia w stylu grackim, ale ja bym ją zwęziła, a na plecy dała koronkę - nie zasłoniłaby pleców, ale też nie odsłaniałyby ich całkowicie - ale każdy ma swoją wizję i o to chodzi Każda panna młoda jest jedyna w swoim rodzaju i to do niej i jej osoby ma pasować suknia

1 randka : 17.06.2010
zaręczyny: 08.09.2013
ślub: 24.05.2014
wiosnaachtoty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:25   #4049
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!

ładna chociaż tam na plecach jest siateczka? trochę brzydko odstaje na dole pleców i ja jakoś nie przepadam za jednym ramiączkiem, nie lubię takich asymetrii

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:31   #4050
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Moja suknia to ta w załączniku
Z tego artykulu wynika ze najlepszy bylby 65-70cm. Ale pojedynczy? Podwójny?
ale masz fajną KIECYCHĘ !!
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości