Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 22:30   #1561
kropla_deszczu
Zadomowienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ech ale miałam dzisiaj dzień,
odwiedziła mnie po południu koleżanka (jeszcze z czasów szkoły podstawowej) która przyjechała na święta z Anglii do rodziców, wiedziałam ze będzie i umawiałam się z nią na niedzielę po południu ale zadzwoniła że dzisiaj może a w niedziele nie, kurczę a ja taka nie przygotowana szybko dom cokolwiek obleciałam i czekam zadzwoniłam jeszcze do meża żeby chociaż coś do kawy kupił bo nawet w domu nic nie miałam ( a ja nawet kaczkę kupiłam żeby zrobić i ją ugościć a tu ło), no i w końcu przyjechała tak bardzo się ucieszyłam, padało więc wziełam parasol i wyszłam po nią przed dom, oj wyściskałyśmy się w tym deszczu (widzimy się tylko raz w roku albo rzadziej) Dostałam od jej mamy troszkę swojskiej kiełbaski do święconki i wiejskie jaja na święta wziełam od niej ten pakunek a ona resztę rzeczy które przywiozła. No i zamiast iść na około kałuży ( która po deszczu utworzyła się przed garażem) to ja postanowiłam że hops!! i sobie przez nią przeskoczę i tak się pośliznęłam że wylądowałam doo...ą w tej kałuży razem z tą kiełbasą i jajami. Normalnie wyłyśmy ze śmiechu. o ile kiełbasie nic nie było to z 10 jajów zostały 2!
ogólnie dostałam 20 jaj , dobrze ze pozostałe 10 niosła ona.
W ogóle Gośka widziała mojego Piotrusia pierwszy raz, i mówi że się w nim zakochała wcale się jej nie bał , dzieci dostały sporo prezentów głównie ubranka, a mały normalnie szok był tak grzeczny, jak nie on ponosiła go później nakarmiłam malca a ten poleżał spokojnie w huśtawce oooo!!!! może z pół godziny ( bawił się nóżkami) a później spał ponad godzinę, a my sobie pogadałyśmy, poczęstowałam ją w końcu moim chlebkiem (akurat koło południa upiekłam 2 keksowe blaszki) bo mż się spóźniał, i tak jadłyśmy ten chleb jeszcze cieplutki z miodem gryczanym i popijałyśmy kawą (tzn. ona taką kawą kawą a ja inką) i gadałyśmy, później dołączył do nas mż, a na odchodne dałam jej tą drugą blaszkę mojego chlebka i słoik miodu gryczanego ( na jesieni kupiliśmy z mżem 4 słoiki), bardzo się ucieszyła. no i po odwiedzinach eeech!
Chcieliśmy widzieć ten.upadek

Nena klaski za wagę a powiem Ci w ramach ciekawostki, że dzisiaj Tz był w aptece i babka się pytała farmaceutyka.w sensie ile młoda ma msc i ile waży (odnośnie podawania leku) i on.mówi, że 8 msc ma i okOło 8,5 kg waży - a ta do niego ze strasznie dużo niby farmaceutka a durna baba normalnie masakra

mariasia brawo za kolejny.miesiąc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:45   #1562
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
wrzucam przepis na KEKS, chyba Ewacia chciała

8 białek,
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 1 małe op.
olejek rumowy 1/2 op
masło 1 kostka
mąka 3 szkl
proszek do pieczenia 2 pełne łyżeczki
bakalie 30 dgk- rodzynki, orzechy włoskie , orzechy laskowe. morele, figi, śliwki suszone

Ubic białka na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać rozpuszczone i ostudzone masło i delikatnie wymieszać. Bakalie obtoczyć w mące i dodac do ciasta. Ciasto wlać w dwie blaszki keksówki wyłożone papierem do pieczenia. Piec ok 50 minut w 180 stopniach
moze zrobię jeszcze nigdy nie piekłam keksa

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
no to ja się też pochwale co będe robiła na święta:babkę i szachownicę

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

A mój pięknie mówi ba-ba ba-ba

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Gratki dla Szymonka z okazji pół roczku.Dziewczyny mam problem,mała od trzech dni się nie wyproznila,chcę podać czopek glicerynowy.Pytanie ile?Pół?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
ja mam takie 2g, to pół daję

ewcia walcz o kp, ja też miałam kryzys taki że już myślałam że koniec, ale się udało
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:45   #1563
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
ha no to u nas całkiem na odwrót
butelki nie chwyci ale zaśnie sam w łóżeczku.

może to wydać się drastyczne ale moim zdaniem dziecko trzeba przetrzymać.
ja Antka nauczyłam samodzielnego zasypiania tak że kładłam się koło niego i przytulałam ale nie dawałam cyca. rzucał się i płakał aż w końcu wtulał we mnie i zasypiał..
następnym krokiem było odkładanie do łóżeczka, siedziałam wtedy obok i czekałam aż zaśnie, głaskałam po główce, ale nic nie mówiłam. trwało to czasem na prawdę długo..
teraz odkładam i mogę wyjść z pokoju. zasypia sam choć czasem się zdarza że ma zły humor i trzeba utulić ;p

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

i jak tam u Was??

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Próbowałam różnych. Teraz próbuje mu dawać z jedną większą dziurką ponieważ on nie potrafi ssać butelki

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

też polecam bawełniane

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

trzymam kciukasy za Twoją laktację

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Krabowa?
a jak taką przyrządzić ?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

który zamówiłaś? treningowy lovi?
mówisz o zaworku silikonowym? powinien być w środku przy ustniku

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Aha muszę się pochwalić - przyszła dzisiaj parasolka do wózka i śpiworek
tak, mam treningowy i nie ma tego silikonowego zaworka Czyli reklamować,si?

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
pięknie

tylko nie zima, ja mam wszystkie ubrania zimowe upchnięte w kąt garderoby...

http://www.finanse.mf.gov.pl/systemy...je/do-pobrania na tej stronie druga pozycja jest do pobrania, a później instalujesz na kompie, wyliczasz i wysyłasz, potwierdzasz dochodem za ubiegły rok... ja kaskę miałam po tygodniu

dziękuję
I Matal też

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
super, że się udało

brawo filigranowa dziewczyna będzie

świetna wiadomość

gratulacje

oł noł... nie mam tu ubrań na taką pogodę...

mam jedne tego typu, ale nie z allegro, nic się z nimi nie dzieje mimo wielokrotnego prania, ale nie używam zbyt często, bo za ciepłe jak dla mnie

ja bym wolała wyrzucić cały słoik niż się bawić z kosteczkami

rozumiem, że się podobają

odebrała moja siostra, przyjeżdża jutro późnym popołudniem, więc jak mój mąż zapomni, że sobie wymyślił, że spimy jutro u t. to pokażę

a co się stało? nic w sumie, ale kurcze u siebie to jednak u siebie... nikt nic nie mówi, ale mam czasem wrażenie że są nami zmęczeni, mają swoje zajęcia a ja jestem czasem sama z dwójką nie w małym mieszkaniu tylko w domu piętrowym i latam góra-dół za Dawidem, Miłek jakoś słabo tu śpi, Dawid szajby totalnej dostaje, ja wieczorem jestem bardziej zmęczona niż normalnie itd., itp.
wyrzucić jedzenie?w dodatku z eko sklepu lub ubłagane u wujka ze wsi? chyba żarcisz kalafior mały za 10 zł, no co ty
Sloiczkowego mi tak nie szkoda, bo to łatwo dostępne

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
boszzzzzzzzzzzzzzzz to ja chyba pojadę do babci jaka zastawe pożyczyc co by wodę elegancko podać a moge zaserwować super zdrową mroźną PIWNICZANKE prosto z zaworka w piwnicy
byłam w piwnicznej w 1 klasie LO na klasowej wycieczce, działo się, oooj działo

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:46   #1564
Larysa88
Zakorzenienie

oglądałam końcówkę Porodów na polsat cafe i tak cały czas w myślach miałam, ale ten facet do Damiana podobny (mojego znajomego) i dopiero przy napisach końcowych ogarnęłam że to oni a przecież widziałam na fb zdjęcia po urodzeniu małej miesiąc temu.
nigdy bym się nie spodziewała że zobaczę znajomych w tv tym bardziej w takim programie muszę na ipli sobie odpalić

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
powiem tobie ze ja tez nie przesypiam duzo z moim mlodym, zasypia kolo 19 spi do 12,1 badz 2, a potem wstaje o 6, no ale ze ja zasypiam o 12 to dlugo nie pospie ;D dodam ze dosc dlugo wstawal co 3-4 godziny na jedzonko, dopiero niedawno jest lepiej

wyglada na to ze musisz przeczekac
popatrz jak Endźi sie meczyla i w konu tfu tfu sypiaja lepiej
a moze Oli jest goraco? albo zimno
moze to smieszne ale ja ostatnio okrylam mloego kocykiem z kolderka to spal bez pobudki,
tak sobie mysle...

stawiam że może gorąco jej być, bo nie rozszczelniam okna bo się boję po tym jak lekarka powiedziała że Ola zmarzła i dlatego ma zapalenie gardła :/

Cytat:
odwiedziła mnie po południu koleżanka (jeszcze z czasów szkoły podstawowej) która przyjechała na święta z Anglii do rodziców, wiedziałam ze będzie i umawiałam się z nią na niedzielę po południu ale zadzwoniła że dzisiaj może a w niedziele nie, kurczę a ja taka nie przygotowana szybko dom cokolwiek obleciałam i czekam zadzwoniłam jeszcze do meża żeby chociaż coś do kawy kupił bo nawet w domu nic nie miałam ( a ja nawet kaczkę kupiłam żeby zrobić i ją ugościć a tu ło), no i w końcu przyjechała tak bardzo się ucieszyłam, padało więc wziełam parasol i wyszłam po nią przed dom, oj wyściskałyśmy się w tym deszczu (widzimy się tylko raz w roku albo rzadziej) Dostałam od jej mamy troszkę swojskiej kiełbaski do święconki i wiejskie jaja na święta wziełam od niej ten pakunek a ona resztę rzeczy które przywiozła. No i zamiast iść na około kałuży ( która po deszczu utworzyła się przed garażem) to ja postanowiłam że hops!! i sobie przez nią przeskoczę i tak się pośliznęłam że wylądowałam doo...ą w tej kałuży razem z tą kiełbasą i jajami. Normalnie wyłyśmy ze śmiechu. o ile kiełbasie nic nie było to z 10 jajów zostały 2!
W ogóle Gośka widziała mojego Piotrusia pierwszy raz, i mówi że się w nim zakochała wcale się jej nie bał , dzieci dostały sporo prezentów głównie ubranka, a mały normalnie szok był tak grzeczny, jak nie on ponosiła go później nakarmiłam malca a ten poleżał spokojnie w huśtawce oooo!!!! może z pół godziny ( bawił się nóżkami) a później spał ponad godzinę, a my sobie pogadałyśmy, poczęstowałam ją w końcu moim chlebkiem (akurat koło południa upiekłam 2 keksowe blaszki) bo mż się spóźniał, i tak jadłyśmy ten chleb jeszcze cieplutki z miodem gryczanym i popijałyśmy kawą (tzn. ona taką kawą kawą a ja inką) i gadałyśmy, później dołączył do nas mż, a na odchodne dałam jej tą drugą blaszkę mojego chlebka i słoik miodu gryczanego ( na jesieni kupiliśmy z mżem 4 słoiki), bardzo się ucieszyła. no i po odwiedzinach eeech!
chciałabym to widzieć...

czas spać dobranoc
Stary 2014-04-15, 22:48   #1565
kropla_deszczu
Zadomowienie

Robiliśmy badanie.moczu Alicji.i wyszło czyste. Ale za to wyszła wysypka więc wiem już, że to 3 dniowka :

Ale to.nie zmienia faktu, że młoda jeczy i krzyczy.cały dzień przez zęby

I odpowiadam na wszystkie pytania : tak to zęby bo nic innego nie pasuje młoda sobie nie da do buzi zajrzeć, nawet smoczek wypluwa Ale zajrzałam tam jakoś i nie ma nawet tych kreseczek jeszcze a wczoraj to się nawet uderzala rękoma po brodzie i w usta bo ja to tak diabelstwo boli a zaśnięcia ciągnąć się za ucho, normalnie się za nie trzymała, a.nic z uszami nie.ma bo lekarka zaglądała

Z dobrych wiadomości.to.kupiliśmy dzisiaj krzesełko do karmienia o takie, używane Ale wygląda jak nowe za 149 zł, babka.mało go używała, praktycznie żadnych oznak użytkowania.nie ma, mamy zielone młodej się podoba

http://www.itcpoland.com/allegro2011...glownenowe.jpg

Jeszcze martwi mnie jedną sprawa.i tu pytanie do matall powiedz mi czy Encia po 3 dniowce też.miala luźne kupki??? Młoda wczoraj zrobiła dwie tyskie rzadsze i dzisiaj 3 takie mega rzadkie. I teraz nie wiem czy to przez te 3 dniowke, czy przez czopki z paracetamolem? Czy przez ząbkowanie? Czy może przez ilość wody która podajemy bo teraz przez te gorączkę piła dużo bardzo i nie wiem czy to traktować juz jako biegunkę czy co?

Poradzcie

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:03   #1566
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
a nooooooooo!
po dzisiejszym spotkaniu pozostaną mi miłe wspomnienia i siniak na pupie, jutro się okaże
a u mnie przy ząbkowaniu była temp. i wolniejsze stolce właśnie

M.A.R.T.A. jak tak gadałam z tą moją psiapsiółką to wpadłyśmy na temat jaj min. i chyba wiem jak sprawdzić czy wiejskie sa świeże, trzeba je ugotować i zobaczyć jak się obierają i uwierzcie zrobiłam test ugotowałam jedno z tych wiejskich (ponoć mają być z 11.04 czyli świeże) i jedno takie ze sklepu miało moze ze 3 tyg były już u mnie, ( sis robiła mi wczoraj maskę na włosy z nich)
no i to świeże żle się obierało , skorupka odłaziła razem z białkiem, a to stare to lajtowo zdjełam całą "łupinkę" no to tyle w temacie jaj!

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

ooooj idę spać bo zad mnie boli, mż się śmieje że teraz tak prościutko siedzę, przykładałam sobie lodem trochę ale boli dalej, no nic przejdzie przecież.

Dobrej Nocki wam życzę, przespanej, spokojnej

ale mam jeszcze pytanko
podawałam małemu marchewkę z ziemniaczkiem ( jakoś poszło i nawet nie żle je ), i chciała bym dołożyć kolejne warzywko tylko nie wiem jakie?
co dawałyście i czy świeże kupić czy lepiej mrożone?

no to tyle papa

Edytowane przez Isabell12
Czas edycji: 2014-04-15 o 22:56
Stary 2014-04-15, 23:09   #1567
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
tak, mam treningowy i nie ma tego silikonowego zaworka Czyli reklamować,si?

dziękuję
I Matal też

wyrzucić jedzenie?w dodatku z eko sklepu lub ubłagane u wujka ze wsi? chyba żarcisz kalafior mały za 10 zł, no co ty

byłam w piwnicznej w 1 klasie LO na klasowej wycieczce, działo się, oooj działo
zareklamuj koniecznie
był oryginalnie zapakowany?

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

dobranoc

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:15   #1568
angelikada
Wtajemniczenie

Hej hej została mi ostatnia strona do nadrobienia

Ale to jutro bo tz wrócił i lecę do wyrka

Jak zaczęliśmy od poniedziałku chodzić po lekarzach tak skończymy w czwartek masakra Pani doktor stwierdziła że nic niepokojącego w ciemiaczku nie widzi chociaż dla mnie ewidentnie się zmieniło no ale ok wynalazła niby trochę czerwone gardło i tkliwe uszy ale tu się nie zgodzę bo najpierw patyka wepchala do buzi i dziecko zaczęło płakać a później sprawdzała uszy i stwierdziła że reaguje no masakra ale niech jej będzie dała skierowanie to jutro skoczymy nic mnie to nie będzie kosztować a w czwartek mykamy na ostatnia wizytę na bioderka mam nadzieję że wszystko będzie ok mykam teraz spać dopóki Lena śpiocha buzka dobrej nocy
Stary 2014-04-15, 23:21   #1569
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
jak zrobić zupe z kraba??????

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

mam pytanie : formowała któraś bonsai ?
Bleeee stary łapie kraby.... ohydne. ... a jak się takiego dziada gotuje to smród na całą wyspę.
Ale jak bonsai? Do zupy?

Cytat:
boszzzzzzzzzzzzzzzz to ja chyba pojadę do babci jaka zastawe pożyczyc co by wodę elegancko podać a moge zaserwować super zdrową mroźną PIWNICZANKE prosto z zaworka w piwnicy

już widzę jak lejesz z zaworka w porcelane

Cytat:

Nena klaski za wagę a powiem Ci w ramach ciekawostki, że dzisiaj Tz był w aptece i babka się pytała farmaceutyka.w sensie ile młoda ma msc i ile waży (odnośnie podawania leku) i on.mówi, że 8 msc ma i okOło 8,5 kg waży - a ta do niego ze strasznie dużo niby farmaceutka a durna baba normalnie masakra

mariasia brawo za kolejny.miesiąc

mógł jej powiedzieć że też za dużo waży na swój wiek a jak dzieci maja 8 mies i ważą np 10kg to co? Chodakowska?

Cytat:
a nooooooooo!
po dzisiejszym spotkaniu pozostaną mi miłe wspomnienia i siniak na pupie, jutro się okaże
a u mnie przy ząbkowaniu była temp. i wolniejsze stolce właśnie

ale mam jeszcze pytanko
podawałam małemu marchewkę z ziemniaczkiem ( jakoś poszło i nawet nie żle je ), i chciała bym dołożyć kolejne warzywko tylko nie wiem jakie?

no to tyle papa
Przeczytałam że po spotkaniu zostanie ci siniak i wolniejsze stolce

Ja chyba dawałam ziemniak marchew dynia brokul groszek kalafior cukinia szpinak pietruszka (moze uczulac) seler (tez moze) burak kalarepa pewnie lepiej swieze np ziemniaki. Ale groszek czy szpinak to dawalam mrozone.

Mam koprucha w sypialni

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:28   #1570
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!proszę o trzymanie kciuków bo jedziemy dziś na kontrole do dr.urolog.Zobaczymy co powie.

A czemu Maharet odeszła czy to jakaś tajemnica?

pozdrawiam
a odeszła ? tzn pisała że odchodzi
znowu nie zauważyłam

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
będzie coś z tego?

tak tak wiem Wasze dzieci już stają a ja się takim czymś jaram

dalej w piżamie mimo ze juz spacer zaliczony hahah
mój też tak robi od tygodnia i się jaram... bo za wszystkimi dzieciaczkami tutaj to jest daleko w lesie więc ciesze się że jakiś postęp

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Piszę tu bo z K. zostałam usunięta... No cóż bywa - ciężko się udzielać jak się nie ma z czego Mam już od dwóch dni pełen dostęp do laptopa, już mi się system sam nie wyłącza, ogarnęłam windowsa 8

Dziś byłam z Mają na szczepieniu przeciw żółtaczce, w ogóle nie płakała ku mojemu zaskoczeniu.
Zębów dalej brak, ale mi też późno wychodziły, dopiero w 9-tym miesiącu.
Zabrałam się za pisanie pracy magisterskiej i... aż napisałam tytuł pierwszego rozdziału No nie mam sił, żeby to ogarniać - wychowywanie dziecka + uczelnia + obowiązki domowe + pisanie jeszcze pracy, to przerasta moje siły, brakuje mi doby na to wszystko... Dlatego ostatnimi czasy odpuściłam ćwiczenia, smutki topie w słodyczach, spasłam się jak świnia i tyle o mnie.
TŻ nie dostał tej pracy... niestety, dla nich 5 lat stażu w zawodzie kucharza, to za mało...
znajdzie coś innego nie martw się

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

byłam dzisiaj w końcu u gina w związku z moją blizną po cc...
czeka mnie operacja
mam bliznowca i niewykluczone że również endometriozę. Lekarz powiedział, że maści ani inne specyfiki nie pomogą. Dostałam skierowanie do poradni chirurgii plastycznej.
blizna mnie napiernicza i swędzi, ostatnio tak bolała że musiałam przysiąść i zdjąć spodnie żeby nic mnie nie uwierało.. więc zabieg powinnam wykonać jak najszybciej, jednak na pewno nie udam się do szpitala karmiąc piersią. nie wiem ile ważne jest skierowanie ale postanowiłam, że najpierw muszę odstawić Antosia co w chwili obecnej wydaje się być niemożliwym...
na samą myśl, że znowu mają mnie uśpić, że mam spędzić minimum 3 doby w szpitalu z dala od dziecka i cierpieć jak po cc robi mi się słabo ;(

aha i co najgorsze nie wykluczone, że po operacji blizna nie będzie goić się tak jak należy i nie zrobi się znowu bliznowiec po prostu zaj ebiście..
po wyjściu ze szpitala powinnam leżeć plackiem przez tydzień żeby nie nadwyrężać rany a to przecież nie możliwe bo kto pomoże mi przy Antosiu.. mama jedynie , ale ona też pracuje i nie bedzie dała rady być codziennie .. co za masakra ;(
straszne ale musisz zadbać o siebie 3mam kciuki będzie dobrze

nadrobiłam do 44 strony więcej nie dam rady
ide się wykąpać i spać

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:42   #1571
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:

oj, bidulek

Wybacz ale się usmialam z upadku :p
Stary 2014-04-15, 23:42   #1572
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:

M.A.R.T.A. jak tak gadałam z tą moją psiapsiółką to wpadłyśmy na temat jaj min. i chyba wiem jak sprawdzić czy wiejskie sa świeże, trzeba je ugotować i zobaczyć jak się obierają i uwierzcie zrobiłam test ugotowałam jedno z tych wiejskich (ponoć mają być z 11.04 czyli świeże) i jedno takie ze sklepu miało moze ze 3 tyg były już u mnie, ( sis robiła mi wczoraj maskę na włosy z nich)
no i to świeże żle się obierało , skorupka odłaziła razem z białkiem, a to stare to lajtowo zdjełam całą "łupinkę" no to tyle w temacie jaj!
Naprawdę nie widziałaś, że świeże jajka źle się obierają?

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 23:55   #1573
angelikada
Wtajemniczenie

Question Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Bleeee stary łapie kraby.... ohydne. ... a jak się takiego dziada gotuje to smród na całą wyspę.
Ale jak bonsai? Do zupy?

już widzę jak lejesz z zaworka w porcelane

mógł jej powiedzieć że też za dużo waży na swój wiek a jak dzieci maja 8 mies i ważą np 10kg to co? Chodakowska?

Ja chyba dawałam ziemniak marchew dynia brokul groszek kalafior cukinia szpinak pietruszka (moze uczulac) seler (tez moze) burak kalarepa pewnie lepiej swieze np ziemniaki. Ale groszek czy szpinak to dawalam mrozone.

Mam koprucha w sypialni

Nie no Nena Ty jesteś niemożliwa normalnie tekst o chodakowskiej i siniaku i wolniejszych stolcach mnie rozwalil i zamiast iść spać to czytam i czekam co jeszcze napiszesz ciekawego oczywiście karmie już Lene i biedna się wystraszyła jak parsknelam śmiechem

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

A tak w ogole chyba mnie coś bierze obym się myliła
No nic uciekam teraz już na pewno dobranoc

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Stary 2014-04-16, 00:07   #1574
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Dobranoc

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

Nena leje z Ciebie
Wpadaj częściej

Angelika zdrówka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 00:10   #1575
Madziuchna27
Zakorzenienie

Kurde, ale dzień przeleciał
Dobrze, że jutro, tzn. dziś, ładna pogoda, to wyjdziemy na spacer
W HM kupiliśmy body sztuk trzy i szary dres, a także:

http://www.hm.com/pl/product/15608?article=15608-B
http://www.hm.com/pl/product/16329?article=16329-C

i niebieską bluzkę z Miki z wąsami, której nie ma na www

Matka kupiła w Reserved torbę

Pytanie: Jaką książeczkę z bajeczkami kupić dla Julka?

Cytat:

a ile? Miłek ma dwa razy dziennie po 2ml
Julek raz dziennie, ok. 1,5 h przed snem 2,5 ml.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Przyprawa kebab ma cukier, ogórki konserwowe również, a kukurydza na sb zabroniona
Kraby są z wody, a ja nic z wody nie jem, ani ryb, ani owoców morza, ani nic...
No i makaronu też w ogóle nie jem i nic z pszenicą.

Ciężko mnie nakarmić
Matko, why?

Ps. Graty dla TŻ

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 00:17   #1576
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze martwi mnie jedną sprawa.i tu pytanie do matall powiedz mi czy Encia po 3 dniowce też.miala luźne kupki??? Młoda wczoraj zrobiła dwie tyskie rzadsze i dzisiaj 3 takie mega rzadkie. I teraz nie wiem czy to przez te 3 dniowke, czy przez czopki z paracetamolem? Czy przez ząbkowanie? Czy może przez ilość wody która podajemy bo teraz przez te gorączkę piła dużo bardzo i nie wiem czy to traktować juz jako biegunkę czy co?

Poradzcie

En w końcu nie miała trzydniówki, bo nie było krostek. A w ogóle to ona ma raczej w drugą stronę, bo nie chce pić

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Matko, why?

Ps. Graty dla TŻ
Bo nie lubię, śmierdzi mi i nie smakuje, mam odruch wymiotny

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 05:35   #1577
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Kaśka dzięki za poranne wzruszenie filmikiem na fb Aż musiałam udostępnić... I pomyśleć, że nasze dzieciaczki też tak będą się zmieniać - już się zmieniają...

Uciekam na uczelnię, odezwę się zapewne późnym wieczorem.

Miłego dnia wszystkim!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 06:40   #1578
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
moze zrobię jeszcze nigdy nie piekłam keksa

ja mam takie 2g, to pół daję

ewcia walcz o kp, ja też miałam kryzys taki że już myślałam że koniec, ale się udało
walcze a dzisiaj w nocy poległam na froncie
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
oglądałam końcówkę Porodów na polsat cafe i tak cały czas w myślach miałam, ale ten facet do Damiana podobny (mojego znajomego) i dopiero przy napisach końcowych ogarnęłam że to oni a przecież widziałam na fb zdjęcia po urodzeniu małej miesiąc temu.
nigdy bym się nie spodziewała że zobaczę znajomych w tv tym bardziej w takim programie muszę na ipli sobie odpalić

stawiam że może gorąco jej być, bo nie rozszczelniam okna bo się boję po tym jak lekarka powiedziała że Ola zmarzła i dlatego ma zapalenie gardła :/

chciałabym to widzieć...

czas spać dobranoc
wrzuć link jak znajdziesz

Cytat:
Robiliśmy badanie.moczu Alicji.i wyszło czyste. Ale za to wyszła wysypka więc wiem już, że to 3 dniowka :

Ale to.nie zmienia faktu, że młoda jeczy i krzyczy.cały dzień przez zęby

I odpowiadam na wszystkie pytania : tak to zęby bo nic innego nie pasuje młoda sobie nie da do buzi zajrzeć, nawet smoczek wypluwa Ale zajrzałam tam jakoś i nie ma nawet tych kreseczek jeszcze a wczoraj to się nawet uderzala rękoma po brodzie i w usta bo ja to tak diabelstwo boli a zaśnięcia ciągnąć się za ucho, normalnie się za nie trzymała, a.nic z uszami nie.ma bo lekarka zaglądała

Z dobrych wiadomości.to.kupiliśmy dzisiaj krzesełko do karmienia o takie, używane Ale wygląda jak nowe za 149 zł, babka.mało go używała, praktycznie żadnych oznak użytkowania.nie ma, mamy zielone młodej się podoba

http://www.itcpoland.com/allegro2011...glownenowe.jpg

Poradzcie

moga być luźne sebek tez gorączkował i zaraz po tym walił mi luźne a on takowych nie robi normalnie

jak wróce z zakupów /jade teraz poo chleb i wedline/ to się wyżale na dzisiejszą nocke
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:42   #1579
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Nie no Nena Ty jesteś niemożliwa normalnie tekst o chodakowskiej i siniaku i wolniejszych stolcach mnie rozwalil i zamiast iść spać to czytam i czekam co jeszcze napiszesz ciekawego oczywiście karmie już Lene i biedna się wystraszyła jak parsknelam śmiechem

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Poszłam już spact a ty biedna na mnie czekalas

Dzisiaj ostatni dzień przed świętami sa otwarte sklepy. Potem otwierają dopiero ee wtorek. Tz robi do 16, potem mamy norweski i dopiero potem na zakupy. A mam już wysprzatane i mogłabym coś zacząć piec a nie mam z czego. Dzień w plecy

Stary 2014-04-16, 08:00   #1580
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
jak zrobić zupe z kraba??????

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

mam pytanie : formowała któraś bonsai ?
1. nie wiem
2. ja wole wersje makro - formowalam drzewka w sadzie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:05   #1581
nena_milka
Wtajemniczenie

Odpale kompa to wam wrzuce fotke oka Ninozaura bo w koncu udalo mi się zrobić

Stary 2014-04-16, 08:20   #1582
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Kaśka dzięki za poranne wzruszenie filmikiem na fb Aż musiałam udostępnić... I pomyśleć, że nasze dzieciaczki też tak będą się zmieniać - już się zmieniają...
no, też się wzruszyłam

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:21   #1583
ja-ika
Zakorzenienie

Isabell fajne spotkanie z koleżanką
nena jak zwykle leję z Twoich postów
matal gratulacje dla TZ za pracę

Miałam dziś piękny sen. Brzuch miałam płaski i twardy jak deska Może to skutek wczorajszych ćwiczeń? Babka na zajęciach dała nam niezłą wyćwikę, bo byłyśmy tylko we 2 z córeczkami, swoją drogą tamta koleżanka ma 10 mies Igę i chodzi już od miesiąca
Stary 2014-04-16, 08:23   #1584
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Znów się położyłam przed północą, znów młody się obudził zanim jeszcze zdąrzyłam zasnąć, potem jeszcze 3 pobudki i wstaliśmy o 6.30
Chcę kawy

Cytat:
spektakularny upadek, szkoda tylko że jaj nie udało Ci się uratować

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no widzisz, ja tak rozrzutna jestem

Cytat:
ale mam jeszcze pytanko
u nas dalej szła dynia, szpinak, brokuł, zielony groszek, kalafior, pietruszka, seler i pataty, wszystko poza trzema ostatnimi kupowałam na początek w słoiczkach

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Jak zaczęliśmy od poniedziałku chodzić po lekarzach tak skończymy w czwartek masakra Pani doktor stwierdziła że nic niepokojącego w ciemiaczku nie widzi chociaż dla mnie ewidentnie się zmieniło no ale ok wynalazła niby trochę czerwone gardło i tkliwe uszy ale tu się nie zgodzę bo najpierw patyka wepchala do buzi i dziecko zaczęło płakać a później sprawdzała uszy i stwierdziła że reaguje no masakra ale niech jej będzie dała skierowanie to jutro skoczymy nic mnie to nie będzie kosztować a w czwartek mykamy na ostatnia wizytę na bioderka mam nadzieję że wszystko będzie ok mykam teraz spać dopóki Lena śpiocha buzka dobrej nocy
bedzie dobrze

Cytat:
Dzisiaj ostatni dzień przed świętami sa otwarte sklepy. Potem otwierają dopiero ee wtorek. Tz robi do 16, potem mamy norweski i dopiero potem na zakupy. A mam już wysprzatane i mogłabym coś zacząć piec a nie mam z czego. Dzień w plecy

serio? ja zawsze praktycznie do ostatniego dnia coś kupuję, bo wczesniej mimo listy zapominam

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-16 o 08:25
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:24   #1585
kahunia
Zadomowienie

Nocka masakra nie spalam od 2 do 4, pozniej w koncu zasnelysmy ale tak ze mialam ja przytulona do siebie na rece i pobudka o 6.30

Dobrze ze pogoda w koncu ladna to na spacer pojdziemy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:26   #1586
nena_milka
Wtajemniczenie

zrobiła wczoraj furorę okiem w przychodni bo ponoć u skandynawów akurat takie genetyczne przypadki nie występują a u mnie w rodzinie mój kuzyn ma identyczne oczy. No i przez ostatni miesiąc plamka stała się bardziej intensywna więc podejrzewam że będzie miała całkiem brązowy trójkącik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140416_080023.jpg (60,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140416_075912.jpg (83,2 KB, 49 załadowań)
Stary 2014-04-16, 08:45   #1587
Isabell12
Zadomowienie

Co........ ZA........ koszmarna..........noc... ..!!!!!!!!!!!:zie wam:

nie dość że bolała mnie kosć ogonowa, nie mogłam spać na plechach a na boku też nie lepiej, to jeszcze mały obudził mi się do godz. 3- 4 razy i w ogóle od 4 to już nie spał.
wniosek jeden- wczoraj było bardzo dobrze, dzisiaj bardzo żle czyli średnia wychodzi średnia i Piotrusiowy poziom utrzymany, ech tak łudzę się że już za chwilkę to się zmieni ........ a tu nic, nie przychodzi ta chwilka

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Naprawdę nie widziałaś, że świeże jajka źle się obierają?
wiesz co właściwie to wiedziałam, ale jak chyba to w piątek było- gadałyśmy tu na forum o jajach to totalna zaćma, dopiero wczoraj mnie oświeciło, a że nigdy takich jaj nie porównywałam to postanowiłam to sprawdzić

Cytat:
Ale jak bonsai? Do zupy?

Taaaaaaaaaaaaaa wolniejsze stolce po upadku

a swoją drogą faktycznie tak wygląda moja wypowiedź, ale już prostuję, to do kropli deszczu było że mój synuś jak ząbkował to mial temp. i właśnie rzadszą kupkę

Cytat:
walcze a dzisiaj w nocy poległam na froncie
wrzuć link jak znajdziesz

moga być luźne sebek tez gorączkował i zaraz po tym walił mi luźne a on takowych nie robi normalnie

jak wróce z zakupów /jade teraz poo chleb i wedline/ to się wyżale na dzisiejszą nocke
ale co już kompletnie nic, czy dałas w końcu mm?
ale próbuj jeszcze tak jak mi dziewczyny tu radziły dużo wody, herbatki laktacyjne, i karmi bleeeee, ale jakoś mi pomogło

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Nocka masakra nie spalam od 2 do 4, pozniej w koncu zasnelysmy ale tak ze mialam ja przytulona do siebie na rece i pobudka o 6.30

Dobrze ze pogoda w koncu ladna to na spacer pojdziemy
łączę się w bólu

Cytat:
zrobiła wczoraj furorę okiem w przychodni bo ponoć u skandynawów akurat takie genetyczne przypadki nie występują a u mnie w rodzinie mój kuzyn ma identyczne oczy. No i przez ostatni miesiąc plamka stała się bardziej intensywna więc podejrzewam że będzie miała całkiem brązowy trójkącik
na tym zdjęciu ja nie widzę (a nie wiem jak powiększyć) poza ślicznymi niebieskimi oczkami, może wcześniej coś pisałaś a ja nie doczytałam, gdzie ten brązowy trójkącik

Cytat:

Znów się położyłam przed północą, znów młody się obudził zanim jeszcze zdąrzyłam zasnąć, potem jeszcze 3 pobudki i wstaliśmy o 6.30
Chcę kawy

u nas dalej szła dynia, szpinak, brokuł, zielony groszek, kalafior, pietruszka, seler i pataty, wszystko poza trzema ostatnimi kupowałam na początek w słoiczkach

bedzie dobrze

serio? ja zawsze praktycznie do ostatniego dnia coś kupuję, bo wczesniej mimo listy zapominam
u mnie noc podobna, dzięki za odp. w sprawie warzyw no ja będę miała ten problem że mój mały nie chce wogóle słoiczków (już próbowałam dawać) ale postaram się kupić , no nie wiem, może mrozone warzywa
a co do zakupów to ja też do ostatniej chwili coś kupuję, chociaz zawsze wydaje mi się że mam wszystko, a tu jednak...........ale..... ....
myślę że są też pozytywne strony tego zamykania sklepów na tak długo, ci ludzie (którzy pracują w tych sklepach) po prostu mają wolne dni , no ja tak to rozumiem
Stary 2014-04-16, 08:48   #1588
pszczoua
Zakorzenienie

Witam się Wczoraj umyłam okna dla Jezusa , dziś chcę ogarnąć mieszkanie i może uda mi się pojechać z Julkiem na jakieś zakupy... Także harmonogram nadal napięty jak baranie jaja

Cytat:
O wow. Nieźle Pierwszy raz coś takiego widzę. Oryginalny ten Twoj Ninozaur

Ewacia u mnie karmi zawsze pomaga. Wczoraj wypiłam sobie ale tak dla smaku, a nie dla rozkręcenia laktacji i o 4 nad ranem musiałam ściągać bo piersi twarde, aż mi się guzki porobiły i bałam się że się jakiegoś zastoju czy zapalenia nabawię... Także polecam
Stary 2014-04-16, 08:50   #1589
karolson
Zakorzenienie

Cytat:

Krabowa?
a jak taką przyrządzić ?

paluszki Surimi, makaron chiński ryżowy, koperek ze 2 pęczki, ogórek zielony, majonez
paluszki ja sparzam i kroje w maciupką kosteczkę, makaron chiński jak na opakowaniu i pokroicpo wyjęciu na ok 4 cm (cały razem jak jest w bryle) koperek posiekac, ogóreczka drobno, sól, pieprz, majonez

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Przyprawa kebab ma cukier, ogórki konserwowe również, a kukurydza na sb zabroniona
Kraby są z wody, a ja nic z wody nie jem, ani ryb, ani owoców morza, ani nic...
No i makaronu też w ogóle nie jem i nic z pszenicą.
przyperawe do "kebaba" mozna zrobic samemu z przypraw i ewentualnie ziół, ogórki zamienić na kwaszone - ja tak robie często, a kukurydze pominać, albo zamienić na coś innego, makaron jest ryżowy- nawet nie leżał koło pszenicy to takie cieniutkie białe nitki, co do kraba to nic nie wymyśle ale ryby i owoce moża są bardzo zdrowe, a naprawde go tam nie czuć bardzo
Stary 2014-04-16, 08:50   #1590
butterfly20
Zakorzenienie

Dzień dobry!!

Moje dziecko dzisiaj przespało od 18.30 do 7.50 ciągiem!!!
ale ja jak to przeczulona matka już się zaczynam martwić,czy jej coś nie dolega: brzydal:

Cytat:
zareklamuj koniecznie
był oryginalnie zapakowany?

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

dobranoc
napisałam już do sprzedawcy,dzięki:'8
ja to mam zawsze pecha, a chciałam jej dzisiaj z tego dać wodę:/

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Kurde, ale dzień przeleciał
Dobrze, że jutro, tzn. dziś, ładna pogoda, to wyjdziemy na spacer
W HM kupiliśmy body sztuk trzy i szary dres, a także:

http://www.hm.com/pl/product/15608?article=15608-B
http://www.hm.com/pl/product/16329?article=16329-C

i niebieską bluzkę z Miki z wąsami, której nie ma na www

Matka kupiła w Reserved torbę

Pytanie: Jaką książeczkę z bajeczkami kupić dla Julka?

Julek raz dziennie, ok. 1,5 h przed snem 2,5 ml.

Matko, why?

Ps. Graty dla TŻ
fajne zakupy

a z serii "poczytaj mi,mamo"?

Cytat:

śliczne oczka

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości