|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 |
|
1 | 3,23% |
| Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! |
|
1 | 3,23% |
| Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję |
|
16 | 51,61% |
| Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a |
|
1 | 3,23% |
| Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty |
|
3 | 9,68% |
| Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie |
|
3 | 9,68% |
| Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku |
|
0 | 0% |
| Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały |
|
0 | 0% |
| Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię |
|
6 | 19,35% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX
Cytat:
Nena klaski za wagę a powiem Ci w ramach ciekawostki, że dzisiaj Tz był w aptece i babka się pytała farmaceutyka.w sensie ile młoda ma msc i ile waży (odnośnie podawania leku) i on.mówi, że 8 msc ma i okOło 8,5 kg waży - a ta do niego ze strasznie dużo niby farmaceutka a durna baba normalnie masakramariasia brawo za kolejny.miesiąc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#1562 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ewcia walcz o kp, ja też miałam kryzys taki że już myślałam że koniec, ale się udało |
|||
|
|
|
#1563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli reklamować,si?Cytat:
dziękuję ![]() I Matal też ![]() Cytat:
kalafior mały za 10 zł, no co ty![]() Sloiczkowego mi tak nie szkoda, bo to łatwo dostępne ![]() Cytat:
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
oglądałam końcówkę Porodów na polsat cafe i tak cały czas w myślach miałam, ale ten facet do Damiana podobny (mojego znajomego) i dopiero przy napisach końcowych ogarnęłam że to oni
a przecież widziałam na fb zdjęcia po urodzeniu małej miesiąc temu.nigdy bym się nie spodziewała że zobaczę znajomych w tv tym bardziej w takim programie muszę na ipli sobie odpalić ![]() Cytat:
stawiam że może gorąco jej być, bo nie rozszczelniam okna bo się boję po tym jak lekarka powiedziała że Ola zmarzła i dlatego ma zapalenie gardła :/ Cytat:
![]() czas spać dobranoc
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Robiliśmy badanie.moczu Alicji.i wyszło czyste. Ale za to wyszła wysypka więc wiem już, że to 3 dniowka :
Ale to.nie zmienia faktu, że młoda jeczy i krzyczy.cały dzień przez zęby I odpowiadam na wszystkie pytania : tak to zęby bo nic innego nie pasuje a wczoraj to się nawet uderzala rękoma po brodzie i w usta bo ja to tak diabelstwo boli Z dobrych wiadomości.to.kupiliśmy dzisiaj krzesełko do karmienia o takie, używane Ale wygląda jak nowe za 149 zł, babka.mało go używała, praktycznie żadnych oznak użytkowania.nie ma, mamy zielone młodej się podoba http://www.itcpoland.com/allegro2011...glownenowe.jpg Jeszcze martwi mnie jedną sprawa.i tu pytanie do matall powiedz mi czy Encia po 3 dniowce też.miala luźne kupki??? Młoda wczoraj zrobiła dwie tyskie rzadsze i dzisiaj 3 takie mega rzadkie. I teraz nie wiem czy to przez te 3 dniowke, czy przez czopki z paracetamolem? Czy przez ząbkowanie? Czy może przez ilość wody która podajemy bo teraz przez te gorączkę piła dużo bardzo i nie wiem czy to traktować juz jako biegunkę czy co? Poradzcie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
#1566 |
|
Zadomowienie
|
a nooooooooo!
po dzisiejszym spotkaniu pozostaną mi miłe wspomnienia i siniak na pupie, jutro się okaże a u mnie przy ząbkowaniu była temp. i wolniejsze stolce właśnie M.A.R.T.A. jak tak gadałam z tą moją psiapsiółką to wpadłyśmy na temat jaj min. i chyba wiem jak sprawdzić czy wiejskie sa świeże, trzeba je ugotować i zobaczyć jak się obierają i uwierzcie zrobiłam test ugotowałam jedno z tych wiejskich (ponoć mają być z 11.04 czyli świeże) i jedno takie ze sklepu miało moze ze 3 tyg były już u mnie, ( sis robiła mi wczoraj maskę na włosy z nich) no i to świeże żle się obierało , skorupka odłaziła razem z białkiem, a to stare to lajtowo zdjełam całą "łupinkę" no to tyle w temacie jaj! ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- ooooj idę spać bo zad mnie boli, mż się śmieje że teraz tak prościutko siedzę, przykładałam sobie lodem trochę ale boli dalej, no nic przejdzie przecież. Dobrej Nocki wam życzę, ale mam jeszcze pytanko podawałam małemu marchewkę z ziemniaczkiem ( jakoś poszło i nawet nie żle je ), i chciała bym dołożyć kolejne warzywko tylko nie wiem jakie? co dawałyście i czy świeże kupić czy lepiej mrożone? no to tyle Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-04-15 o 22:56 |
|
|
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był oryginalnie zapakowany? ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- dobranoc
|
|
|
#1568 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej została mi ostatnia strona do nadrobienia
![]() Ale to jutro bo tz wrócił i lecę do wyrka ![]() Jak zaczęliśmy od poniedziałku chodzić po lekarzach tak skończymy w czwartek masakra Pani doktor stwierdziła że nic niepokojącego w ciemiaczku nie widzi chociaż dla mnie ewidentnie się zmieniło no ale ok wynalazła niby trochę czerwone gardło i tkliwe uszy ale tu się nie zgodzę bo najpierw patyka wepchala do buzi i dziecko zaczęło płakać a później sprawdzała uszy i stwierdziła że reaguje no masakra ale niech jej będzie dała skierowanie to jutro skoczymy nic mnie to nie będzie kosztować a w czwartek mykamy na ostatnia wizytę na bioderka mam nadzieję że wszystko będzie ok mykam teraz spać dopóki Lena śpiocha buzka dobrej nocy
|
#1569 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jak bonsai? Do zupy? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak dzieci maja 8 mies i ważą np 10kg to co? Chodakowska?Cytat:
Ja chyba dawałam ziemniak marchew dynia brokul groszek kalafior cukinia szpinak pietruszka (moze uczulac) seler (tez moze) burak kalarepa pewnie lepiej swieze np ziemniaki. Ale groszek czy szpinak to dawalam mrozone. Mam koprucha w sypialni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka |
||||
|
|
|
#1570 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znowu nie zauważyłam ![]() Cytat:
więc ciesze się że jakiś postęp ![]() Cytat:
Cytat:
ale musisz zadbać o siebie będzie dobrze ![]() nadrobiłam do 44 strony więcej nie dam rady ![]() ide się wykąpać i spać
|
|
|
#1571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wybacz ale się usmialam z upadku :p
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
normalnie tekst o chodakowskiej i siniaku i wolniejszych stolcach mnie rozwalil i zamiast iść spać to czytam i czekam co jeszcze napiszesz ciekawego oczywiście karmie już Lene i biedna się wystraszyła jak parsknelam śmiechem ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- A tak w ogole chyba mnie coś bierze ![]() No nic uciekam teraz już na pewno dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- A tak w ogole chyba mnie coś bierze ![]() No nic uciekam teraz już na pewno dobranoc
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Nena leje z Ciebie ![]() Wpadaj częściej ![]() Angelika zdrówka |
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ale dzień przeleciał
Dobrze, że jutro, tzn. dziś, ładna pogoda, to wyjdziemy na spacer W HM kupiliśmy body sztuk trzy i szary dres, a także: http://www.hm.com/pl/product/15608?article=15608-B http://www.hm.com/pl/product/16329?article=16329-C i niebieską bluzkę z Miki z wąsami, której nie ma na www ![]() Matka kupiła w Reserved torbę Pytanie: Jaką książeczkę z bajeczkami kupić dla Julka? Julek raz dziennie, ok. 1,5 h przed snem 2,5 ml. Cytat:
![]() ![]() Ps. Graty dla TŻ
|
|
#1576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo nie lubię, śmierdzi mi i nie smakuje, mam odruch wymiotny ![]()
|
|
|
#1577 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka dzięki za poranne wzruszenie filmikiem na fb
![]() Aż musiałam udostępnić... I pomyśleć, że nasze dzieciaczki też tak będą się zmieniać - już się zmieniają... ![]() Uciekam na uczelnię, odezwę się zapewne późnym wieczorem. Miłego dnia wszystkim!
|
|
#1578 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jak wróce z zakupów /jade teraz poo chleb i wedline/ to się wyżale na dzisiejszą nocke
|
|||
|
|
|
#1579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj ostatni dzień przed świętami sa otwarte sklepy. Potem otwierają dopiero ee wtorek. Tz robi do 16, potem mamy norweski i dopiero potem na zakupy. A mam już wysprzatane i mogłabym coś zacząć piec a nie mam z czego. Dzień w plecy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. ja wole wersje makro - formowalam drzewka w sadzie
|
|
|
|
|
#1581 |
|
Wtajemniczenie
|
Odpale kompa to wam wrzuce fotke oka Ninozaura bo w koncu udalo mi się zrobić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Isabell fajne spotkanie z koleżanką
nena jak zwykle leję z Twoich postów matal gratulacje dla TZ za pracę Miałam dziś piękny sen. Brzuch miałam płaski i twardy jak deska Może to skutek wczorajszych ćwiczeń? Babka na zajęciach dała nam niezłą wyćwikę, bo byłyśmy tylko we 2 z córeczkami, swoją drogą tamta koleżanka ma 10 mies Igę i chodzi już od miesiąca
|
#1584 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Znów się położyłam przed północą, znów młody się obudził zanim jeszcze zdąrzyłam zasnąć, potem jeszcze 3 pobudki i wstaliśmy o 6.30 ![]() Chcę kawy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja zawsze praktycznie do ostatniego dnia coś kupuję, bo wczesniej mimo listy zapominam
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2014-04-16 o 08:25 |
|||||
|
|
|
#1585 |
|
Zadomowienie
|
Nocka masakra nie spalam od 2 do 4, pozniej w koncu zasnelysmy ale tak ze mialam ja przytulona do siebie na rece i pobudka o 6.30 ![]() Dobrze ze pogoda w koncu ladna to na spacer pojdziemy
|
#1586 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie w rodzinie mój kuzyn ma identyczne oczy. No i przez ostatni miesiąc plamka stała się bardziej intensywna więc podejrzewam że będzie miała całkiem brązowy trójkącik
|
|
|
#1587 | |||||
|
Zadomowienie
|
Co........ ZA........ koszmarna..........noc... ..!!!!!!!!!!!
:zie wam:![]() nie dość że bolała mnie kosć ogonowa, nie mogłam spać na plechach a na boku też nie lepiej, to jeszcze mały obudził mi się do godz. 3- 4 razy i w ogóle od 4 to już nie spał .wniosek jeden- wczoraj było bardzo dobrze, dzisiaj bardzo żle czyli średnia wychodzi średnia i Piotrusiowy poziom utrzymany, ech tak łudzę się że już za chwilkę to się zmieni ........ a tu nic, nie przychodzi ta chwilka ![]() wiesz co właściwie to wiedziałam, ale jak chyba to w piątek było- gadałyśmy tu na forum o jajach to totalna zaćma, dopiero wczoraj mnie oświeciło, a że nigdy takich jaj nie porównywałam to postanowiłam to sprawdzić ![]() Cytat:
![]() a swoją drogą faktycznie tak wygląda moja wypowiedź, ale już prostuję, to do kropli deszczu było że mój synuś jak ząbkował to mial temp. i właśnie rzadszą kupkę Cytat:
ale próbuj jeszcze tak jak mi dziewczyny tu radziły dużo wody, herbatki laktacyjne, i karmi bleeeee, ale jakoś mi pomogło ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a co do zakupów to ja też do ostatniej chwili coś kupuję, chociaz zawsze wydaje mi się że mam wszystko, a tu jednak...........ale..... .... myślę że są też pozytywne strony tego zamykania sklepów na tak długo, ci ludzie (którzy pracują w tych sklepach) po prostu mają wolne dni , no ja tak to rozumiem
|
|||||
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
Wczoraj umyłam okna dla Jezusa , dziś chcę ogarnąć mieszkanie i może uda mi się pojechać z Julkiem na jakieś zakupy... Także harmonogram nadal napięty jak baranie jaja ![]() Cytat:
Pierwszy raz coś takiego widzę. Oryginalny ten Twoj Ninozaur ![]() Ewacia u mnie karmi zawsze pomaga. Wczoraj wypiłam sobie ale tak dla smaku, a nie dla rozkręcenia laktacji i o 4 nad ranem musiałam ściągać bo piersi twarde, aż mi się guzki porobiły i bałam się że się jakiegoś zastoju czy zapalenia nabawię... Także polecam
|
|
|
|
|
#1589 | |
|
Zakorzenienie
|
paluszki Surimi, makaron chiński ryżowy, koperek ze 2 pęczki, ogórek zielony, majonez
paluszki ja sparzam i kroje w maciupką kosteczkę, makaron chiński jak na opakowaniu i pokroicpo wyjęciu na ok 4 cm (cały razem jak jest w bryle) koperek posiekac, ogóreczka drobno, sól, pieprz, majonez Cytat:
|
|
|
#1590 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Moje dziecko dzisiaj przespało od 18.30 do 7.50 ciągiem!!! ale ja jak to przeczulona matka już się zaczynam martwić,czy jej coś nie dolega ![]() : brzydal:Cytat:
ja to mam zawsze pecha, a chciałam jej dzisiaj z tego dać wodę:/ Cytat:
![]() a z serii "poczytaj mi,mamo"? Cytat:
śliczne oczka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

i ją ugościć a tu ło), no i w końcu przyjechała tak bardzo się ucieszyłam,
. o ile kiełbasie nic nie było to z 10 jajów
był tak grzeczny, jak nie on ponosiła go później nakarmiłam malca a ten poleżał spokojnie w huśtawce oooo!!!! może z pół godziny ( bawił się nóżkami) a później spał ponad godzinę, a my sobie pogadałyśmy
, poczęstowałam ją w końcu moim chlebkiem (akurat koło południa upiekłam 2 keksowe blaszki) bo mż się spóźniał, i tak jadłyśmy ten chleb jeszcze cieplutki z miodem gryczanym i popijałyśmy kawą (tzn. ona taką kawą kawą a ja inką) i gadałyśmy, później dołączył do nas mż, a na odchodne dałam jej tą drugą blaszkę mojego chlebka i słoik miodu gryczanego ( na jesieni kupiliśmy z mżem 4 słoiki), bardzo się ucieszyła. no i po odwiedzinach eeech!
a powiem Ci w ramach ciekawostki, że dzisiaj Tz był w aptece i babka się pytała farmaceutyka.w sensie ile młoda ma msc i ile waży (odnośnie podawania leku) i on.mówi, że 8 msc ma i okOło 8,5 kg waży - a ta do niego ze strasznie dużo
niby farmaceutka a durna baba normalnie masakra

Czyli reklamować,si?
a wczoraj to się nawet uderzala rękoma po brodzie i w usta bo ja to tak diabelstwo boli
i nie wiem czy to traktować juz jako biegunkę czy co?