|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda dba o ładny brzuszek by zamieszkał w nim maluszek - cz. 13
Cytat:
Nie no czuję w kościach że będzie okej ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu przeszłabym po prostu na zdrową, zrównoważoną dietę. Bo na takiej się chudnie, a co więcej waga się nie waha. No i nabierasz zdrowych nawyków. Po pierwsze i najważniejsze to jeść pełnowartościowe posiłki conajmniej 5 razy dziennie. + mogą być przekąski w międzyczasie. Na pewno dużo owoców i warzyw, jako przekąski orzechy, owoce, bakalie, warzywa, jogurty. Rano jakąś owsiankę czy coś. A w posiłkach zawierać normalnie mięso, dużo warzyw i węglowodany. Najlepiej ciemne pieczywo/brązowy ryż/pełnoziarnisty makaron. Ale i to nie zawsze i nie koniecznie. Najważniejsze to jeść często, małe porcje. Nie należy dopuszczać do uczucia głodu, bo wtedy organizm magazynuje tłuszcz na czarną godzinę. Bo nie wie kiedy i czy może się spodziewać kolejnego posiłku. Śniadanie jeść chyba do pół godziny po spaniu. No i nie katować się produktami light, bo często tłuszcz tam zastąpiony jest cukrem, są mniej wartościowe. Słodziki mogą wzmagać apetyt. No i ruch. Żebym tylko ja to stosowała ![]()
Alek, 13tc Tarczycówka ![]() ![]() ![]() 18.05.2015 ![]() ![]() Edytowane przez cowie Czas edycji: 2014-04-15 o 15:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zakorzenienie
|
Dobra ale koniec o mnie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
#4474 |
Zakorzenienie
|
A ja po sobie widzę że bardzo chudne w sytuacjach traumatycznych i ekstremalnie stresujących jak np śmierć bliskiej osoby. I zauważyłam że teraz chyba też trochę schudłam wiec chyba starania tak na mnie wpływają
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A stymulacji się boję właśnie przez te gigantyczne ilości jajeczek.. ![]() ![]() ![]() No, ja dostałam luteinę na przyspieszenie okresu, bo przy bezowulacyjnym cyklu bym sobie mogła czekać i czekać... ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
cowie masz rację, zaraz sobie zrobię normalne jedzenie, tzn warzywka z piersią z kurczaka. a mężowi karkówkę zrobię. bo ja nie mogę tak tylko te jajka, jogurt, serek, tuńczyk. ja potrzebuję warzywka i owoców. będę unikać tłuszczu, słodyczy i tak nie jadłam, tylko na urodzinach teściowej. poprostu będę dbać bardziej o to co jem. choć tak już robię od pewnego czasu.
zielinka na mnie stresy nie dziąłają wyszczuplająco, zawsze wtedy więcej jem i zazwyczaj zajadałam czymś dobrym, słodyczami ![]()
#4477 |
Zakorzenienie
|
Ja takie zwykłe stresy też zażeram i wtedy tyje ale to stres typu praca czy egzamin. Tylko traumatyczne stresy działają w drugą stronę. A te staraniowe są pewnie takimi pośrednimi więc może coś schunde ale powoli
#4478 | |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Za mną to nikt nie tęskni ![]() Ja dziś malo czasu mam. Nawet nie nadrabiałam wszystkiego tylko ostatnie posty. Cytat:
Dukan działa na nas tylko jeśli przestrzegamy go w 100% bo jak nie to są zastoje wagi i my się męczymy 90% czasu a 10% sobie folgujemy i właśnie przez te 10% waga stoi. Więc bilans wychodzi ujemny bo co z tego, że tyle czasu się męczymy jedzeniem samych białek skoro i tak to nie działa. Wiec albo 100% albo nic. Niestety dukan jest wymagający, ale daje MEGA efekty. Gdyby mój organizm nie zareagował mdłościami na białko to bym na dukanie była na pewno do lata aby szybko zgubić kg i do tego bym ćwiczyła. Ale że na białko mam odruch wymiotny to niestety na siłę nie wcisnę w siebie nic dukanowego ![]() Na dukanie jest dukanowa bułka i chleb który smakuje jak razowy. Robiłam jak byłam pierwszy raz na dukanie i świetnie spełniał swoją rolę. Dałam radę bez pieczywa, ziemniaków itp więc jak się baardzo uprzesz to dostaniesz mega nagrodę za to po 2 miesiącach ![]() Ja mam teraz 2 miesiące do lata i jakbym tylko mogła to bym poszła na tego cholernego dukana żeby mi szybciej waga spadała a od lata bym wróciła na zdrowe odżywianie i cały czas ćwiczenia. Wtedy by mi nic nie wróciło ![]() ![]() Chleb dukanowy mojej roboty ![]() ![]()
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2014-04-15 o 17:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 |
Zakorzenienie
|
Vioris, chleb wyglada cudnie..
![]() ![]() Ja to chyba cale zycie jestem na dukanie, bo jem glownie jajka, drob i nabial... ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() Mnie te dukanowe przepisy jakoś nie wychodziły, a gołąbki z wątróbki drobiowej ![]() ![]()
#4481 |
Zakorzenienie
|
Leine parowo nie obrażaj ssię powiedz o co pytałaś bo może rzeczywiście nie doczytałam
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Carmena trzymaj się w dwupaku jak najdłużej ![]() ![]()
![]() |
#4482 |
Rozeznanie
|
Jagatka trzymasz sie tam jakoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Jestem z relacją dziś nawet szybko wizyta poszła...
Tak więc dostałam skierowanie do szpitala w sprawie tych zasłabnięć i jak to tak dalej będzie to mam iść się położyć żeby mi zrobili echo serca i takie tam. Skierowanie na mocz i morfologie, magnez mam brać Z dzidzią wszystko ok, ponoć nisko ułożona bardzo... słuchaliśmy serduszka i podglądnęliśmy w celu sprawdzenia płci iii prawdopodobnie to DZIEWCZYNKA! ![]() Wypięła się pupą (ma takie długie nogi ![]() ![]()
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Vioris, chlebek wygląda pysznie ![]() God, no to super wieści ![]() ![]() Carmena, a Maja niech się tam nie spieszy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-04-15 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vioris chlebek wygląda obłędnie! Można go jeść w fazie protein? Podaj przepis plizzzz, może być na PW, z góry dziękuję ![]() Carmena niech ta Twoja Majka się nie wygłupia! Ja wiem że Ty chcesz dołączyć do pierwszej trójki wątkowej z dzidzią, ale weno trochę ściśnij poślady, to jeszcze nie czas!
12 cs Fit in or fuck off...![]() ![]() 72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62 Dni bez fajek --> ![]() Edytowane przez mloda0802 Czas edycji: 2014-04-15 o 21:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
WItam,
nie mam ostatnio o czym pisać i nie prędko się to zmieni także na jakiś czas się żegnam. Niestety starania stoją pod wielkim znakiem zapytania...ale na razie nie chcę o tym mówić ![]() Także trzymam kciuki za wszystkie maluszki w brzuszkach i za te co już z nich wyszły. Nie zapominam też o tych, które intensywnie pracują aby dzidziuś w brzuszku się pojawił. A wszystkim dietującym mocno kibicuję ( bo sama ciągle dietuję ![]()
#4487 |
Zakorzenienie
|
Maciejka, powodzenia. Mam nadzieję, że szybko uporasz się z problemami
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4488 |
Zakorzenienie
|
Hej Bożenki!
![]() ![]() Wygrałam walkę z molami, ha! Wygrałam z dziadami! Ale myślałam, że nie skończę... a to to jeszcze, a to tamto ![]() jeszcze korek masakryczny, padało to w ogóle paskudny humor i do domu zjechałam o 19, biedne dziecko bez matki tyle czasu, żem wyrodnia, nie ma co, pato jak nic ![]() Dziękuję za życzenia dla córci moje piczyndy ![]() Dałam jej czopa w dupalka i mam nadzieję, że nocka będzie spokojna ![]() Aga może faktycznie wirusówka ![]() ![]() Co do diet to... ja jadam białkowe śniadania i kolacje- teraz się rozbestwiłam, wiadomka, ale jadam na śniadania tak: płatki owsiane na mleku instant lub gotowane, często jajka na twardo czy jogurt naturalny z owocami (shake), chlebek ciemny z pestkami, ze świeżymi warzywami, po plasterku szynki/sera. Na kolacje zawsze jadam serek naturalny wiejski 0% lub jogurt naturalny też nisko %. Na przekąski płaty ryżowe czy sucharki/owoce (pamiętaj, że owoce do 14-15 się powinno jadać), garść jakiś orzechów (mieszanka studencka) czy jakiś ziaren typu słonecznik, pestki dyni bo to ważne przy zdrowym odżywianiu. Jedz o stałych porach. Moje były: 10-13-16-19-21/21.30. Jedz ZAWSZE około 1h/2h przed snem. Pij dużo wody- zapychasz żołądek i pozbywasz się toksyn, ćwicz skalpelka i seksuj ile wlezie z tż i będzie dobrze ![]() się rozpisaaaaaaaałam! Ciekawe czy doczytasz do końca ![]() Carmieniątko, hmmmmm... no raczej nie mogę doczekać się kina, wyżerki i % w pt ![]() babcik zaopiekuję się dzieciątkiem Jezus więc żyję piątkiem ![]() ![]() Co do ![]() ![]() ![]() także ciesz się, że tego nie przechodzisz, niedługo rodzisza a my tu siedzimy jak czopy śluzowe i tak zalegamy i nie chcemy wyjść ![]() Jagacia normalnie bym Cię ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-04-15 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Leine, kocham Cie..
![]() Maciejka, szkoda, ze tak wyszlo... ![]() A ja to jestem nienormalna... Teraz, jak juz wiem, ze sie nie staramy, bo nie ma jajek, to mi sie seksu chce... ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo to tak zawsze jest ![]() ![]() a mi śpieszno bo zegar biologiczny tyka ![]() Chyba umówię się już w de do tego małżeństwa co się zajmują takimi przypadkami jak ja ![]() nic nie piłam! ![]() a jutro jużżżżżżżżż Środek ![]() Dobra idę spać czopeczki moje ![]() komu zastrzyk w dupala?? koomu kooomu bo idę do domu??? ![]() doooobra, kończę bo zaraz północ wybije ![]() paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ![]() Edytowane przez Leine Czas edycji: 2014-04-15 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Dużo zdrówka dla Was ![]() Cytat:
![]() A teraz to jem białkowe jedzonko ale dodaję do tego warzywa lub owoce. Np dziś miałam dzień jajek z pomidorem, wędliną i szczypiorkiem, sera białego chudego z pomidorem i natką pietruszki ![]() ![]() ![]() ![]() Może po Świętach zrobię sobie znowu dzień-2 białkowe ale właśnie z tym chlebem lub bułkami dukanowymi jak Vioris piekła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdyby tylko jeszcze przestali produkować czekoladę to już byłabym szczupła jak patyk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Woda jest bardzo ważna bo są bardzo nerki obciążone na 1 fazie, nalewaj sobie szklanki wody i popijaj małymi łykami co kilka minut ![]() Cytat:
Jagatka trzymaj się tam i odpoczywaj, daj znać co powiedzą jutro lekarze.
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-04-15 o 23:21 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 |
Zakorzenienie
|
Kochane jutro Wam napiszę przepis na ten chlebek
![]() Teraz zmykam spać, dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4493 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też idę spać ![]()
![]() |
#4494 | ||
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Mam zapierdziel do piatku. Dzis i jutro mam dniowke ![]() Bede usilowala byc na biezaco, ale juz nie moge z ta praca i studiami. Fizycznie odczuwam duze zmeczenie a nie mam kiedy odespac. Cytat:
super, zawsze chcialam bardziej dziewczynke ![]() Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Endozołzo, nie wygrasz ![]() LUF ![]() ![]() 18cs, 5cs po laparo ![]() szczęście trwało za krótko ![]() I ivf ![]() II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244 ![]() Edytowane przez zielinka_87 Czas edycji: 2014-04-16 o 03:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Zakorzenienie
|
A ja od dziś mam już święta
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4496 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wy tu o dietach a ja cholera przytyłam od tego hormonu ![]() Manieczka do łóżeczka się kładź i śpij, korzystaj póki jest czas ![]() Dobrego dnia! ![]()
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Leine a ja nie wiem jakim sposobem, ale ominęłam Twój dłuuuugi post
![]() ![]() ![]() MalinOla wstaję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Dostałam esa od Carmeny, że rodzi!!!!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
II kreseczki - 01.03.2014 ![]() 22.11.2014, 3910 g, 57 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez manieczka1 Czas edycji: 2014-04-16 o 06:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Emagi no jakoś daje rade, nie mam wyjścia
![]() Leine juz odpuscilam to mierzenie, nie chce mi się wstawać tak wcześnie ![]() ![]() ![]() God ale fajnie ze dziewczynka , tak jak chciałaś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Carmena rodzi???!!!??? Ale że jak to ![]() ![]() No to się ten nasz ordynatorek spisał ![]() Specjalnie do niego chodziła a teraz rodzi w innym szpitalu, to dziad ![]() Carmeniatko trzymamy kciuki!!!
#4499 |
Zakorzenienie
|
God, gratuluje corci..
![]() Carmena rodzi??!!... A wiec jednak uparta ma ta corke.. Musiala postawic na swoim... Ciekawe po kim to ma... ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
Mania ona oszalała? No przecież miała spinać poślady! Eeehhh ta Nasza Makaroniara, a Maja widzę pcha się tak samo jak ona
![]() Nie no żartuję ![]() Makarena trzymam kciuki żeby szybko poszło i żeby Majeczka była zdrowa ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.