|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Basiu, dziś dla męża szarlotkę
![]() na święta tow sobotę. Pani, ja to zawsze Mu sygnalizuję o chcę, a dla Niego to muszę kminić mam nadzieję, że będzie zadowolony."Zosiowy obraz" w załączniku:może jeszcze dojdą jakieś elementy ![]() \' |
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
no pieknie
ja tam widze choinke
|
#1894 |
|
MBZ♥
|
Moderna
![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Trolla moje ombre to leży i kwiczy więc marzy mi się poprawka
|
|
|
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
ehh totalnie, az mnie zatkalo jak mi to lekarz powiedzial
![]() swoja droga ja tez podpisuje swistek, ze nie zgadzam sie na szczepienia, bo ich chyba tez urzad (cos w rodzaju sanepidu) sprawdza. 10 sztuk do wykarmienia
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
podobaja misię te kafelki z okienkami, wogole podoba mi się łazienka retro, sobie zrobie taką gdzieś albo tu albo w domu jak go bede miec tylko się nie mogę zdecydoać czy czarno białą czy w odcieniach bezów-złota
mój ogladał katalog z kostiumami ale tylko dotykał, nie całował ![]() do tej pory chowałam kredki, moze dam bąkowi, ciekawe czy mu się spodoba czy będzie chciał "tuszkę" zjeść na surowo
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawa jestem jak tatus zinterpretuje obrazek
![]() a kiedy swietujecie, po poludniu czy wieczorem?
|
#1898 |
|
MBZ♥
|
Moderna niestety B w pracy do wieczora:/mam nadzieję, że Zosia nie pójdzie spać z kurami
rano tak się cichutko wymknął z sypialni, że nie było sto lat:/Mam nadzieję, że to tylko takie straszenie Waszej przychodni:/ |
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za obrazekUdanego wieczoru życzę ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Nie ma co się martwić. Myć ząbki i do kontroli można się przejść.
Maciek 12-08-1997Edytowane przez bmma Czas edycji: 2014-04-16 o 09:55 |
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
AMEILIA - ja od lat uzywam Samsilka szampon i balsam - od wielkiego dzwonu z Loreala czy jak sie to tam pisze. Jak bd w domu lukne na linka - moze bd takie cos u mnie w Norwegii ;-)
BYOU - sliczna laureczka ....!!!! Oj kusiscie tymi ciastami chyba jakis zrobiem - bo cos mi sie wydaje ze nie pojedziemy na ta wycieczke :-( w sumie pojedziemy ale nie tak daleko ehh. No coz ale siosta sie boi jechacz Milusiem w sniegu u zboczkiem-zboczka w gorach - a taka tam droga nie ma autostrady haha. Qrwa nie dosyc ze dzis jezdza jak w sobote wystalam sie 10min na przystanku - to jeszcze mi tramwajj stoi ..... Od 5minutu za uja nie zrozumialam co gosciu przez glosnik mowil czemu stoimy. Dobre w sumie to ze jeszcze mam 30min do pracy Ooooo ruszylismy No nic milego dalszego Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#1902 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() A. wstał dziś o 4.54 ![]() Usnął wczoraj dopiero po 23, więc miałam nadzieję, że pośpi... chyba nowe zęby w natarciu.Cytat:
Mojemu gdybym dała to albo by zapakował wszystkie kawałki na raz albo wywalił od razu na podłogę. U nas banan tylko całościowo, a i to muszę pilnować, żeby nie napchał całą buzię.Cytat:
![]() Słodko ![]() Cytat:
![]() Jutro mamy wizytę u ortopedy, już słyszę wrzask mojego syna
|
|||
|
|
|
#1903 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jakoś tak głupio komentować "o fajnie" " tak tak" "ja też: ![]() ![]() ale ja tylko zartowalam, nie wszyscy muszą odpisywać na wszystko ale przystojniacha Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-16 o 11:05 |
||||
|
|
|
#1904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja piekę 7 blach, od jutra zaczynam i nie nie robię wesela, mamy ogromną rodzinę i wszyscy zjeżdżają się do rodziców, a, że ja uwielbiam piec to zawsze wyręczam mamę.
|
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
oszzzzz.... u nas banan tylko ze skórki. nie ma skórki, nie ma jedzenia ![]() Cytat:
pocieszać?! chyba Twoją córkę. ta to ma presję.... ![]()
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyzwyczajcie się do mnie ( kiedys jak był reportaz w tv o dziecku chorym na gangliozydoze to 2 dni płakałam, ze moje dziecko tez moze byc chore bo ma takie i takie objawy ![]() )Dziewczyny właśnie, kiedy jest zalecana wizyta u specjalisty, gdy dziecko nie przejawia chęci do chodzenia? tylko nie mówcie ze w wieku 18 msc
|
|
|
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Nie wiem kiedy. Mojego brata synek zaczął chodzić jak miał 16 miesięcy i jest zupełnie normalnym dzieckiem... Jakby ja się czegoś uczyła, a ktoś ciągle mi jęczał, że jeszcze nie umiem to zabiłabym. Ciesz się, że Twoja mała jeszcze tak wiele nie rozumie... |
|
|
|
|
#1909 |
|
MBZ♥
|
OTJ ależ Ci zazdroszczę talentu i zamiłowania do pieczenia
a co pieczesz?Uśmiałam sięz tych podchodów do pilota ![]() Czemu idziecie do orto? ![]() Pani bo ten bez skórki to nie banan ![]() u nas faza na sama-sama, czyli wszystko uciapane bananem-najważniejsze, że zjedzone i Ona szczęśliwa a ja resztę doczyszczę.
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam presję ze strony otoczenia.. każdy tak naciska, że chyba w swieta zamkne sie w domu i nigdzie nie wyjde
" jeszcze nie chodzi? u nas to chodził/a jak miala tyle i tyle" kuźwa nie chodzi jeździ na rowerze noo ( niektorym to mowie ze chodzi dla odczepki---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
ja nie jęcze, tylko wam tak się zwierzam, żeby mi lżej było
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
wow.....
![]() ![]() klask i:Cytat:
Tobie już zalecałabym wizytę u specjalisty... przecież chodzi ? Moderna wklejala piękny wykres... Twoja córka ma dopiero 12 miesięcy...
|
|
|
#1912 |
|
MBZ♥
|
Amelie ja bym poszła już na Twoim miejscu. Lekarz, mądry lekarz powie Ci, że Twoja Córka ma jeszcze trochę czasu i Ty mam nadzieję, że wyluzujesz i przestaniesz i siebie, a przede wszystkim Ją stresować
Jak Ty czegoś nie umiesz, nie chcesz zrobić w tym momencie/dniu/tygodniu i jak czujesz presję nie zamykasz się? Jakby w szkole fryzjerskiej kazano CI bez przygotowania odpowiedniego zdawać egzamin mistrzowski podołałabyś? Wątpię. Widocznie Twoja Córka nie jest jeszcze gotowa, jak będzie to uwierz mi nie utrzymasz Jej
|
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ortopeda kazał nam przyjść jak mały zacznie dobrze chodzić, więc idziemy. Taki prezent urodzinowy mu wredna matka robi
|
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam nerwice owszem ale to chyba nie jest odpowiednie miejsce do rozszerzenia tego tematu, nie nie chodzi, zrobi jeden, dwa kroki i placze, ja nie naciskam, nie robie nic.
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() żeby się mamusia SAMA nie nudziła ![]() córkę zamknij. w szafie. niech przemyśli swoje niecne postępowanie. EOT
|
|
|
#1916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie, co do lekarzy, pediatra powiedziała mi coś własnie w stylu" a to jeszcze nie chodzi?" wrrr co za ludzie!! ---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
ja wam się tu zwierzam a wy po mnie jedziecie
|
||
|
|
|
#1917 |
|
MBZ♥
|
Amelie to trzeba było powiedzieć, że nie chodzi za to tańczy w balecie
![]() Ciesz się z postępów Alicji, nie wymagaj czegoś bo co ludzie powiedzą
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytaj swój cytat w podpisie. Ona może tak walczyć do 18 miesiąca, ma prawo uczyć się chodzić tak długo. To normalne. Teraz jest moda na pól roku siedzi, na rok biega. I bo co ludzie powiedzą. Co powiesz o dzieciach które porostu zaczynają chodzić w 18 miesiącu? Jakie są? Edytowane przez Ewkaaa8891 Czas edycji: 2014-04-16 o 11:35 |
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak w ogole to Ala na badaniu bioderkowym miała cos z jednym bioderkiem nie tak.. ale lekarz zalecil tylko szerokie pieluszkowanie..miala wtedy 2 msc. hmm moze powinnam to jakos skontrolowac
|
||
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie za duzo tym myslisz, ciesz sie z kazdego drobnego sukcesu dziecka,a poczujesz sie lepiej.
Mnie lekarz powiedzial, ze jestesmy do przodu, wstawialam wykres, srednio dzieci ruszaja w 13 miesiacu ( tzn. procentowo najwieksza ich czesc). A na bilansie nie badal bioderek? My mamy zdrowe, a rutynowo byly 3 USG.
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-16 o 11:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.

mam nadzieję, że będzie zadowolony.

12-08-1997

próchnica?

)
" jeszcze nie chodzi? u nas to chodził/a jak miala tyle i tyle" kuźwa nie chodzi jeździ na rowerze noo
klask i: