Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 09:56   #1621
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
proszę bardzo
Isabele i dlaCiebie też

Asiek84 poka dywan

ja już powoli oglądam agd do kuchni, narożniki, meble dla Mikiego itd. szkoda tylko, że się spłukamy z kasy
a ostatnio Piotrek robił taki kosztorys i był podział:
-salon
-kuchnia
-jadalnia
-pokój Miki itd.
a później patrzę a na końcu "pokój Maja"
dzieki zobaczymy czy pomogą
Stary 2014-04-16, 10:09   #1622
papalinka83
Zakorzenienie

Hej

Jakieś mnie przesilenie wiosenne chyba dopada, bo coraz ciężej mi ostatnio się w nocy zwlec z łóżka do Oli i rano też
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
C
Nena klaski za wagę a powiem Ci w ramach ciekawostki, że dzisiaj Tz był w aptece i babka się pytała farmaceutyka.w sensie ile młoda ma msc i ile waży (odnośnie podawania leku) i on.mówi, że 8 msc ma i okOło 8,5 kg waży - a ta do niego ze strasznie dużo niby farmaceutka a durna baba normalnie masakra

mariasia brawo za kolejny.miesiąc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Głupia baba Po co takie komentarze. Ja kupowałam pepti 2 w aptece jak Ola skończyła 6 miesięcy, to mi farmaceutka wmawiała, że to mleko jest po 7 miesiącu i że skoro lekarz kazał dawać, to widocznie dziecko bardzo duże
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Pytanie: Jaką książeczkę z bajeczkami kupić dla Julka?

Ps. Graty dla TŻ
Ja kupuję takie cienkie książeczki z serii 100 bajek, one mają miękkie okładki i zwykłe kartki, a nie grube, ale mi się wygodnie czyta, jak mam Olę na kolanach, bo lekkie są, a też jak mi dziecko chce zjeść bajkę a lbo pognieść, to łątwiej mi ją opanować niż przy dużej ciężkiej książce
http://www.abcksiegarnia.pl/47049,10...iecinstwa.html
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Isabell fajne spotkanie z koleżanką

Miałam dziś piękny sen. Brzuch miałam płaski i twardy jak deska Może to skutek wczorajszych ćwiczeń? Babka na zajęciach dała nam niezłą wyćwikę, bo byłyśmy tylko we 2 z córeczkami, swoją drogą tamta koleżanka ma 10 mies Igę i chodzi już od miesiąca
Kiedyś gdzieś czytałam, że gdyby człowiek mógł codziennie intensywnie śnić o czymś chudym, np. długim cienkim patyku, to by schudł, więc tak trzymaj
A co to za ćwiczenia z dziećmi?
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
zrobiła wczoraj furorę okiem w przychodni bo ponoć u skandynawów akurat takie genetyczne przypadki nie występują a u mnie w rodzinie mój kuzyn ma identyczne oczy. No i przez ostatni miesiąc plamka stała się bardziej intensywna więc podejrzewam że będzie miała całkiem brązowy trójkącik
Ale super Będzie miałą niepowtarzalne oczy Moja mama ma oczy różnokolorowe, ale plamki ma na całych oczach, więc nie da się określić, jaki mają kolor tak do końca, bo ma trochę brązowego, trochę żółtego jakby, trochę zielonego
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się Wczoraj umyłam okna dla Jezusa , dziś chcę ogarnąć mieszkanie i może uda mi się pojechać z Julkiem na jakieś zakupy... Także harmonogram nadal napięty jak baranie jaja
To ja myłam chyba z tydzień temu okna w salonie, wielkie toto, że mi zajęło pół dnia, a dzień później moją świeżo umytą szybę o.s.r.a.ł mi ptak to mnie skutecznie zniechęciło do mycia kolejnych okien
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Moje dziecko dzisiaj przespało od 18.30 do 7.50 ciągiem!!!
ale ja jak to przeczulona matka już się zaczynam martwić,czy jej coś nie dolega: brzydal:

:
Jak mi raz Ola spała 3h w dzień ciągiem u teściowej, to też się bałam, że chora jest albo coś
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
wiecie że wczoraj u neurolog przydał mi się wizaż, pani kazała go rozebrać opukała młoteczkiem itd, położyła na takiej macie i zabawkę przed nim a on leży jak kłoda i nic nie drgnie do niej więc mówie że od klilku dni staje na czterech i ona mi powiedziała coś w stylu że mi nie wierzy patrząc na niego więc ja do niej że mam zdjęcie.. no to ona do mnei niech pani pokaże, więc myśle fuck przecież mam to na aparacie.. ale wpadłam że wstawiałam na wizażu więc mówie że chwile, ubieram po woli Filipa i jedną ręką ładuje strony zeby się na wątek dostać i ona dalej no ma pani i zdążyłam go ubrać znaleść strone na której była fota i znów pyta ma pani to zdjęcie i było hahah
poza tym nic ciekawego sie nie dowiedziałam po za tym że pani uważa, że niedokrwistość czyli anemia może powodować wolniejszy rozwój fizyczny że mamy iść do rehabilitanta żeby po ćwiczył i trochę schudł tzn spalił bo " jest obrośnięty tłuszczykiem", mamy iść do hematologa (juz jestesmy zapisani) i ma nieoglądać tv do 3 roku i nie krzyczeć przy dziecku.

ta Pani mi odpowiadała że przede mną byli państwo z najmlodszym dzieckiem a mają ich łącznie 4 to że 3 latek budzi się w nocy i mówi do rodziców że mają mu włączyć tv bo spać nie może, tak jest uzależniony//
ale wywód...
A na czym ten jego wolny rozwój polega, skoro się przewraca i staje na czworaka? Moje dzidzi leniwe na maksa i ma czasem też tak, że ja jej m,acham zabawką przed nosem, a ona leży, ręce rozłożone na boki i ani drgnie. Jutro do nas przyjdzie pani rehabilitantka tak prywatnie obejrzeć Olę i podpowiedzieć, co można z nią robić i jak prawidłowo pewne czynności wykonywać, bo ja się z nią dużo bawię na podłodze, ale nie wiem, czy dobrze. Ona nadal pełza do tyłu i w kółko się kręci, bardzo wysoko się podnosi na rękach, jakby pompki robiła, że czasem nawet tyłlek jest w górze, ale na prosto, od weekendu się częściej przekręca na brzuch, ale w jedną stronę tylko.

Co do tv, to mój szwagier wstawił do pokoju synka 3-letniego tv, żeby sobie młody mógł pooglądać i on miał tv cały dzień włączony tak w tle ale chyba mu ostatnio zabrali jako karę
[QUOTE=Asiek84;46054559]

Cytat:
taaaaa....
Niny bąki też pachną kwiatami... rzepaku :cojest:

ma ktoś jakiś sprawdzony pomysł na bakłażana? W życiu nie jadłam a kupiłam bo promo
no nie mogę no
Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
ja byłam przekonana ze mój mały będzie miał niebieskie oczy po mnie i kto go nie widział to też tak mówił , a tu suprice na brązowe mu się zmieniły a teraz to już całkiem czarne węgielki i mam czarnuszka z ciemnymi eysami
( ma ciemną karnację, ciemne włosy i oczy wszystko po mężu) normalnie nie moje dziecko, nic do mnie nie podobny, starszak zresztą też
Moja Ola za to miała dużo ciemniejsze jak się urodziła i myśleliśmy, że będzie miała brązowe po mnie, ale teraz już ma jasnoniebieskie ewidentnie po tatusiu. Ogólnie w ogóle z wyglądu to ona po mnie nic nie ma, tylko stopami rusza ciągle jak leży, just like me

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Kropla - współczuję przejść z zębami. u mnie chyba się robi podobnie, bo już słyszę o tych zębach, że będą na pewno zaraz, a tu nic, tylko ciągle dziąsła rozpulchnione mocno, coś tam się da wyczuć, ale nie wychodzi jeszcze. A Olcia mi wyje coraz bardziej. Wczoraj mnie wykończyła do tego stopnia, że się poryczałam jak tż wrócił z pracy, co mi się nie zdarzyło odkąd Ola skończyła miesiąc Dzisiaj też od rana jest wycie i na macie niedobrze, na podłodze jeszcze gorzej, bujak be, a na rękach jeszcze ujdzie, ale też bez zachwytu

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:11   #1623
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie noc podobna, dzięki za odp. w sprawie warzyw no ja będę miała ten problem że mój mały nie chce wogóle słoiczków (już próbowałam dawać) ale postaram się kupić , no nie wiem, może mrozone warzywa
a co do zakupów to ja też do ostatniej chwili coś kupuję, chociaz zawsze wydaje mi się że mam wszystko, a tu jednak...........ale..... ....
myślę że są też pozytywne strony tego zamykania sklepów na tak długo, ci ludzie (którzy pracują w tych sklepach) po prostu mają wolne dni , no ja tak to rozumiem
oczywiście masz rację, zamknięte sklepy to wolne dni dla pracowników i fajnie, tylko w takiej sytuacji to ja bym pewnie nie była w stanie połowy rzeczy upiec i ugotowac, bo by mi składników brakowało ale tam na pewno ludzie są do tego przyzwyczajeni i po prostu kupują wszystko wczesniej, bo nie mają innego wyjścia

Cytat:
zrobiła wczoraj furorę okiem w przychodni bo ponoć u skandynawów akurat takie genetyczne przypadki nie występują a u mnie w rodzinie mój kuzyn ma identyczne oczy. No i przez ostatni miesiąc plamka stała się bardziej intensywna więc podejrzewam że będzie miała całkiem brązowy trójkącik
nigdy czegoś takiego nie widziałam, Nina jest wyjątkowa

Cytat:
Dzień dobry!!

ale ja jak to przeczulona matka już się zaczynam martwić,czy jej coś nie dolega: brzydal:
padłam z zazdrości

Cytat:
hahaha Nacia puściła bąka i powiedziała "a bleeeeeeeee":haha ha:

Cytat:

mż to skrót od Mąż? na wizażu prawie wszyscy używają skrótu TŻ od Towarzysz Życia
a ja strasznie tego skrótu nie lubię i wcale nie używam, no nie mogę się przemóc

Cytat:
wiecie że wczoraj u neurolog przydał mi się wizaż, pani kazała go rozebrać opukała młoteczkiem itd, położyła na takiej macie i zabawkę przed nim a on leży jak kłoda i nic nie drgnie do niej więc mówie że od klilku dni staje na czterech i ona mi powiedziała coś w stylu że mi nie wierzy patrząc na niego więc ja do niej że mam zdjęcie.. no to ona do mnei niech pani pokaże, więc myśle fuck przecież mam to na aparacie.. ale wpadłam że wstawiałam na wizażu więc mówie że chwile, ubieram po woli Filipa i jedną ręką ładuje strony zeby się na wątek dostać i ona dalej no ma pani i zdążyłam go ubrać znaleść strone na której była fota i znów pyta ma pani to zdjęcie i było hahah
poza tym nic ciekawego sie nie dowiedziałam po za tym że pani uważa, że niedokrwistość czyli anemia może powodować wolniejszy rozwój fizyczny że mamy iść do rehabilitanta żeby po ćwiczył i trochę schudł tzn spalił bo " jest obrośnięty tłuszczykiem", mamy iść do hematologa (juz jestesmy zapisani) i ma nieoglądać tv do 3 roku i nie krzyczeć przy dziecku.

ta Pani mi odpowiadała że przede mną byli państwo z najmlodszym dzieckiem a mają ich łącznie 4 to że 3 latek budzi się w nocy i mówi do rodziców że mają mu włączyć tv bo spać nie może, tak jest uzależniony//

ale wywód...
niedowiarek, dobrze że jest wizaż

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo!Dawno mnie nie byłozaraz postaram się troszkę nadrobic bo odkąd jestescie na nowym wątku to nie jestem na bieżąco.nie wiem jak w tapatalku zasupskrybowac ten wątek.. musi Tz przyjsc z pracy i mi to zrobic bo mnie zaraz cos trafi..

ostatnie dni spędzilismy u moich rodzicow bo tu mielismy odgrzybianie.Fajnie byłoOdpoczęłam sobie
A z Lilki to mały czorcik się zrobił..normalnie ma tyle energii w sobie ze głowa mała.Nie wiem czy to powrót do domu tak na nią wpłynął..tego samego dnia ni stąd ni zowąd zaczęła tez nam siadaćcałkiem sprytnie jej to wychodziDobra juz nie bede Was sobą zanudzac.ide poczytac co tam u Was ciekawego

Lilci

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:13   #1624
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Zuzka pięknie napiła się z niekapka Wypiła 35 ml wody! Nic nie pociekło, tyklko ze dwa łyczki wypluła z buźki. A jaka była happy

Gorzej, że potem, po kąpieli zaczął się płacz... Usnęła w końcu a po paru minutach obudziła sie z krzykiem i płaczem Tż ją ululał i śpi... Bidulka, nei wiem co jej jest, dziąsełka wysmarowałam, ale nie czuję żeby coś szło oprócz tych wyrośniętych dolnych jedynek
Super, ze załapała.
A jak nocka?
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość

brawo filigranowa dziewczyna bedzie

odebrała moja siostra, przyjeżdża jutro późnym popołudniem, więc jak mój mąż zapomni, że sobie wymyślił, że spimy jutro u t. to pokażę

a co się stało? nic w sumie, ale kurcze u siebie to jednak u siebie... nikt nic nie mówi, ale mam czasem wrażenie że są nami zmęczeni, mają swoje zajęcia a ja jestem czasem sama z dwójką nie w małym mieszkaniu tylko w domu piętrowym i latam góra-dół za Dawidem, Miłek jakoś słabo tu śpi, Dawid szajby totalnej dostaje, ja wieczorem jestem bardziej zmęczona niż normalnie itd., itp.
Filigronowa pewnie bedzie, bo nie ma po kim byc wysoka
Czekam na zdjecia
Jednak w domu najlepiej... Pewnie rodzice sa bardziej zmęczeni, bo nie sa przyzwyczajeni, ale dla nich to tez na pewno duża radość, ze przez kilka dni maja wnuki blisko.

Cytat:
ech ale miałam dzisiaj dzień,
odwiedziła mnie po południu koleżanka (jeszcze z czasów szkoły podstawowej) która przyjechała na święta z Anglii do rodziców, wiedziałam ze będzie i umawiałam się z nią na niedzielę po południu ale zadzwoniła że dzisiaj może a w niedziele nie, kurczę a ja taka nie przygotowana szybko dom cokolwiek obleciałam i czekam zadzwoniłam jeszcze do meża żeby chociaż coś do kawy kupił bo nawet w domu nic nie miałam ( a ja nawet kaczkę kupiłam żeby zrobić i ją ugościć a tu ło), no i w końcu przyjechała tak bardzo się ucieszyłam, padało więc wziełam parasol i wyszłam po nią przed dom, oj wyściskałyśmy się w tym deszczu (widzimy się tylko raz w roku albo rzadziej) Dostałam od jej mamy troszkę swojskiej kiełbaski do święconki i wiejskie jaja na święta wziełam od niej ten pakunek a ona resztę rzeczy które przywiozła. No i zamiast iść na około kałuży ( która po deszczu utworzyła się przed garażem) to ja postanowiłam że hops!! i sobie przez nią przeskoczę i tak się pośliznęłam że wylądowałam doo...ą w tej kałuży razem z tą kiełbasą i jajami. Normalnie wyłyśmy ze śmiechu. o ile kiełbasie nic nie było to z 10 jajów zostały 2!
ogólnie dostałam 20 jaj , dobrze ze pozostałe 10 niosła ona.
W ogóle Gośka widziała mojego Piotrusia pierwszy raz, i mówi że się w nim zakochała wcale się jej nie bał , dzieci dostały sporo prezentów głównie ubranka, a mały normalnie szok był tak grzeczny, jak nie on ponosiła go później nakarmiłam malca a ten poleżał spokojnie w huśtawce oooo!!!! może z pół godziny ( bawił się nóżkami) a później spał ponad godzinę, a my sobie pogadałyśmy, poczęstowałam ją w końcu moim chlebkiem (akurat koło południa upiekłam 2 keksowe blaszki) bo mż się spóźniał, i tak jadłyśmy ten chleb jeszcze cieplutki z miodem gryczanym i popijałyśmy kawą (tzn. ona taką kawą kawą a ja inką) i gadałyśmy, później dołączył do nas mż, a na odchodne dałam jej tą drugą blaszkę mojego chlebka i słoik miodu gryczanego ( na jesieni kupiliśmy z mżem 4 słoiki), bardzo się ucieszyła. no i po odwiedzinach eeech!

oj, bidulek
upadek musiał wyglądać genialnie

Cytat:
Fajne oczka, oryginalne.
Moja ciocia ma jedno zielone drugie szare
Stary 2014-04-16, 10:15   #1625
kama1987
Rozeznanie

Dzień dobry!

Miałam wczoraj poodpisywać ale już nie dałam rady, padłam normalnie. Na szczęście Zuzka budziła się tylko o 5, potem przyszedł TZ z pracy, to ją przebrał, nakarmił i się z nią pobawił do 9, a ja mogłam odespać trochę

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
SUbskrybuję coby w chwili wolnego czasu do łask powracać i nadrobić Ale póki co jak zwykle na doskoku

A tak przy okazji, czy przy zmianie mleka na "starsze", miałyście jakieś zmiany w kupkach i zachowaniu? Bo właśnie wskoczyliśmy na 2 i mam jakieś jazdy i nie wiem czy mleko czy skok...
U Zuzi nic się nie działo, przez chyba 2 czy 3 dni mieszałam je, a później już normalnie dawałam 2.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A próbowałaś mu Malucha na dłużej zostawić?
Może warto

Nie tylko opieka mnie męczy... chyba nawet bardziej izolacja... no bo siedzę z Młodym, ok, na spacer wyjdę, czasem do kogoś zadzwonię, ale wszyscy w pracy... na zakupy jak jadę, to migiem, bo albo późno, albo karmić trzeba... na "piwko" nie wyskoczę, bo wieczorami padam... i nic tylko Bartek i Bartek... czasami teściowa albo mama... do ludzi mi się chce

Prezydent miasta nam się zepsuł
Żal mi go baaardzo, bo złamana miednica podobno francowata jest i bolesna jak cholera, ale może to ukróci poczucie "świętokrowości" magistratu i nauczy chociaż przestrzegania przepisów drogowych...
ooo ja gdzieś iść też potrzebuję. Tak najlepiej sama z TZ tylko, albo sama z koleżankami Na spacer z Zuzką czasem się umówię z koleżanką, ale ona z innego osiedla i któraś z nas musi dojechać, a u mnie na osiedlu dużo babć z dziećmi chodzi.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tż dostał pracę!!!!! Na UMOWĘ O PRACĘ!!!!
Szczegóły w k. napiszę
ALE MAM ZACIESZ
Gratulacje.

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
dzisiaj dostałam paczkę z Włoch i wiecie co dostałam makaron,który daję się od 5 miesiąca.jest taki bardzo drobny.mam ochotę go dać jutro do zupki.jak myślicie nie zawcześnie?deserki też dostał i takie herbatniki i będę mu kruszyła i dodawała do owocków.

Ewcia a mój pięknie sie przekręcał w obie strony ,ale po szpitalu to tylko pzrekręca się na brzuch na plecy już nie,ja niewiem ale może sobie Mateusz zapomniał jak się przekręca.też nie raczkuje pełza jak mu sie chce,ale za to wkoło sie kręci.hehe.
Jak mówisz że makaron dla dzieci to bym dała Szkoda że u nas nie znalazłam nic odpowiedniego,.

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dałam Mai chrupki kukurydziane, żeby chwilę powizażować Zła ze mnie matka?
Nieeee. Też tak czasem robię jak chcę coś zrobić

Cytat:

Dziewczyny,kojarze,że rozliczalyście się online. Dacie mi linka gdzie można to zrobić?
Ja robiłam na stronie e-pity.pl już 2 rok. Ta strona z ministerstwa nie chciała się ładować, niby jakiejś wtyczki nie miałam a jak zainstalowałam to jakiś błąd wyskakiwał

Cytat:
ale mam jeszcze pytanko
podawałam małemu marchewkę z ziemniaczkiem ( jakoś poszło i nawet nie żle je ), i chciała bym dołożyć kolejne warzywko tylko nie wiem jakie?
co dawałyście i czy świeże kupić czy lepiej mrożone?

no to tyle papa
pietruszka/brokuł/kalafior/groszek/dynia/seler-uczula! Ja zależy co, seler i pietruszka świeże, reszta mrożona
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:18   #1626
papuga_69
Zakorzenienie

noc po prostu boska... Antoś obudził się o 5 gotów rozpocząć dzień..

Jade dzisiaj do fryzjerki, mam nadzieję że dzieć będzie grzeczny

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:20   #1627
nephelim89
Rozeznanie

hej,
godzinkę temu dopiero wstaliśmy
Cytat:
Wow nie widziałam jeszcze takich oczu ale znam dziewczynę która ma jedno niebieskie a drugie brązowe
Cytat:
hahaha Nacia puściła bąka i powiedziała "a bleeeeeeeee":haha ha:

Cytat:
ja byłam przekonana ze mój mały będzie miał niebieskie oczy po mnie i kto go nie widział to też tak mówił , a tu suprice na brązowe mu się zmieniły a teraz to już całkiem czarne węgielki i mam czarnuszka z ciemnymi eysami
( ma ciemną karnację, ciemne włosy i oczy wszystko po mężu) normalnie nie moje dziecko, nic do mnie nie podobny, starszak zresztą też
mam tak samo - Wikuś nie wygląda jak mój synek tylko jak kopia tatusia
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:23   #1628
tassia
Zakorzenienie

dziewczyny bardzo mi smutno ze ie wiem co u was, ale daje sobie chwilowa stopke z forum bo nie nadazam z zyciem.

wroce za pare dni. moze przez swieta troche ponadrabiam.

wlasnie w tym momencie maciej skonczyl 7 miesiecy
jupi
a z drugiej strony przy kazdym miesiacu zadaje sobie pytanie czemu ten czas tak szybko leci

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

noc po prostu boska... Antoś obudził się o 5 gotów rozpocząć dzień..

Jade dzisiaj do fryzjerki, mam nadzieję że dzieć będzie grzeczny
ja bylam wczoraj i maciej wytrzymal w salonie ponad dwie godziny grzeczny byl a potem poszedl w kime

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

ahhh chcialam sie yroczyscie do zegos przyznac
popelniam pierwsze powazne bledy wychowawcze

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:24   #1629
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość

pietruszka/brokuł/kalafior/groszek/dynia/seler-uczula! Ja zależy co, seler i pietruszka świeże, reszta mrożona
Do uczulających dodałabym por on jak i seler jest w słoiczkach Gerbera albo Bobovity zawsze pogrubione w składzie.
Stary 2014-04-16, 10:27   #1630
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
d
[/COLOR]ahhh chcialam sie yroczyscie do zegos przyznac
Jakie błędy?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-04-16, 10:28   #1631
butterfly20
Zakorzenienie

sprzedawca mi odp.,że te kubki nie mają zadnych zaworków,więc ja już nie wem:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:33   #1632
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
wow! wygląda zjawiskowo

mam kumpla co ma jedno oko niebieskie a drugie brązowe i drugiego co ma pół oka niebieskie a pół brązowe

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
paluszki Surimi, makaron chiński ryżowy, koperek ze 2 pęczki, ogórek zielony, majonez
paluszki ja sparzam i kroje w maciupką kosteczkę, makaron chiński jak na opakowaniu i pokroicpo wyjęciu na ok 4 cm (cały razem jak jest w bryle) koperek posiekac, ogóreczka drobno, sól, pieprz, majonez

przyperawe do "kebaba" mozna zrobic samemu z przypraw i ewentualnie ziół, ogórki zamienić na kwaszone - ja tak robie często, a kukurydze pominać, albo zamienić na coś innego, makaron jest ryżowy- nawet nie leżał koło pszenicy to takie cieniutkie białe nitki, co do kraba to nic nie wymyśle ale ryby i owoce moża są bardzo zdrowe, a naprawde go tam nie czuć bardzo
no ale co z tym robie? gotuje czy jak?

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Dzień dobry!!

napisałam już do sprzedawcy,dzięki:'8
ja to mam zawsze pecha, a chciałam jej dzisiaj z tego dać wodę:/

fajne zakupy

a z serii "poczytaj mi,mamo"?

śliczne oczka
zazdroszczę nocki

a był oryginalnie zapakowany?

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hejo!Dawno mnie nie byłozaraz postaram się troszkę nadrobic bo odkąd jestescie na nowym wątku to nie jestem na bieżąco.nie wiem jak w tapatalku zasupskrybowac ten wątek.. musi Tz przyjsc z pracy i mi to zrobic bo mnie zaraz cos trafi..

ostatnie dni spędzilismy u moich rodzicow bo tu mielismy odgrzybianie.Fajnie byłoOdpoczęłam sobie
A z Lilki to mały czorcik się zrobił..normalnie ma tyle energii w sobie ze głowa mała.Nie wiem czy to powrót do domu tak na nią wpłynął..tego samego dnia ni stąd ni zowąd zaczęła tez nam siadaćcałkiem sprytnie jej to wychodziDobra juz nie bede Was sobą zanudzac.ide poczytac co tam u Was ciekawego

Stary 2014-04-16, 10:34   #1633
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie miałam Ci to napisać, nie wiem jaki ma Papuga, ale treningowy z lovi (z miękkim ustnikiem) nie ma zaworka na tym polega jego treningowość
niekapek z lovi(twardy ustnik) ma za to zaworek, który można wyjąć i jest wtedy kapkiem

mało mnie, bo znów choroby Myśka przeziębiona (na szczęście tylko przeziębienie), oczywiście mnie zaraziła (chyba nigdy się nie uodpornię na jej wirusy i bakterie, łapę od niej wszystko ) no i czekam aż Hania załapie

u Hani chyba ida kolejne zęby, bo mamy problem z jedzeniem. tzn pierś super, ale reszta bardzo różnie - czasem zje 150 ml a czasem po 20 ml odpycha łyżeczkę.
za to coraz lepiej pije mm, potrafi już wypić koło 80 ml

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:40   #1634
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. nie wiem
2. ja wole wersje makro - formowalam drzewka w sadzie
a ja dostałam fikusa beniamina i książkę do bonsai i planuje formować tylko nie wiem jak się za to zabrać

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Bleeee stary łapie kraby.... ohydne. ... a jak się takiego dziada gotuje to smród na całą wyspę.
Ale jak bonsai? Do zupy?

już widzę jak lejesz z zaworka w porcelane

mógł jej powiedzieć że też za dużo waży na swój wiek a jak dzieci maja 8 mies i ważą np 10kg to co? Chodakowska?

Przeczytałam że po spotkaniu zostanie ci siniak i wolniejsze stolce

Ja chyba dawałam ziemniak marchew dynia brokul groszek kalafior cukinia szpinak pietruszka (moze uczulac) seler (tez moze) burak kalarepa pewnie lepiej swieze np ziemniaki. Ale groszek czy szpinak to dawalam mrozone.

Mam koprucha w sypialni

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
do doniczki!

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej hej została mi ostatnia strona do nadrobienia

Ale to jutro bo tz wrócił i lecę do wyrka

Jak zaczęliśmy od poniedziałku chodzić po lekarzach tak skończymy w czwartek masakra Pani doktor stwierdziła że nic niepokojącego w ciemiaczku nie widzi chociaż dla mnie ewidentnie się zmieniło no ale ok wynalazła niby trochę czerwone gardło i tkliwe uszy ale tu się nie zgodzę bo najpierw patyka wepchala do buzi i dziecko zaczęło płakać a później sprawdzała uszy i stwierdziła że reaguje no masakra ale niech jej będzie dała skierowanie to jutro skoczymy nic mnie to nie będzie kosztować a w czwartek mykamy na ostatnia wizytę na bioderka mam nadzieję że wszystko będzie ok mykam teraz spać dopóki Lena śpiocha buzka dobrej nocy
eh lekarze..

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Papużko, ale naprawdę, jej górne dziąsełka wyglądają zupełnie inaczej niż dolne gdy wychodziły zabki. Więc baaardzo wątpię...
A na gojenie blizn polecam Dermatix - w Gemini ok. 110 zł za maleńką tubkę, ale rewelacja - smarujemy Zuzi blizny po operacji i dolna jest juz własciwie niewidoczna, górna jeszcze trochę, ale duuużo mniej
o matko jaka drożyzna
nie na moją kieszeń

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Hehe gotuję Stasikowi rosołek z młodego gołąbka Oskubany gołąb wygląda jak szczurek aż się Mężul zdziwił jak mu go pokazałam
Boże te święta mnie wykończą. Mam już dość. Non stop coś robię, prasuję, piorę i gotuję. Stasik dziś był w humorze więc sporo zrobiłam. Właśnie wracam od ojca - uczyła m go myć okna (zawsze mama myła) a potem wieszałam firany. Jutro jedna do poprawki :/
daj znać czy smakowało

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
dziewczyny bardzo mi smutno ze ie wiem co u was, ale daje sobie chwilowa stopke z forum bo nie nadazam z zyciem.

jupi
a z drugiej strony przy kazdym miesiacu zadaje sobie pytanie czemu ten czas tak szybko leci

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

ja bylam wczoraj i maciej wytrzymal w salonie ponad dwie godziny grzeczny byl a potem poszedl w kime

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Już widzę jak mój urwis wytrzymuje w salonie 2 h
ja na szczęście idę do fryzjerki do domu a jej narzeczony zajmie się w tym czasie Antkiem i ich 5 miesięcznym synkiem, będą się bawić chłopaki

Jakie błędy Tasiu?

---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
wyślij mi linka na all do tych kubków

Stary 2014-04-16, 10:44   #1635
papuga_69
Zakorzenienie

Motylek tak wygląda ta uszczelka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG2432.jpg (43,8 KB, 10 załadowań)

Stary 2014-04-16, 10:45   #1636
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Papuga co bedziesz robic u fryca?

tassia nie jestes sama, kazda z nas pewnie nawet nieswiadomie takie bledy popelnia

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:48   #1637
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Papuga co bedziesz robic u fryca?

tassia nie jestes sama, kazda z nas pewnie nawet nieswiadomie takie bledy popelnia
farbę bo kolor się wypłukał.
z keratyny nici bo kryzys finansowy... a włosy mam tak zniszczone ze ledwo je rozczesuje

Stary 2014-04-16, 10:49   #1638
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Do uczulających dodałabym por on jak i seler jest w słoiczkach Gerbera albo Bobovity zawsze pogrubione w składzie.
Pisałam z czym ja gotuję Zuzi, nie dawałam pora No ale w słoiczkach jest, to fakt.

Cytat:

jupi

Jakie? Przyznaj się
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:50   #1639
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
farbę bo kolor się wypłukał.
z keratyny nici bo kryzys finansowy... a włosy mam tak zniszczone ze ledwo je rozczesuje
kurcze szkoda
polecam odzywki JOICO ale tez troce kosztuja,
jak bedziesz miala jakis zstrzyk gotowki a ni ebedziesz robila kratyny srobuj

Aleksander
Stary 2014-04-16, 10:51   #1640
teacherka
Zakorzenienie

Papużko, toteż sobie bym nie kupiła i nie kupiłam. Ale Zuzy i tak mi szkoda, że przeszła, co przeszła, nie chcę żeby kiedyś w okresie jakiegoś nastoletniego buntu wypominała nam, że pozwoliliśmy ją oszpecić... Więc robimy co możemy, żeby te ślady zminimalizować.

U nas nocka średnia, znowu sporo karmienia, na szczęście już bez płaczu... A teraz Zuzka się bawi w blender - takie wydaje dźwięki Kolejna próba z niekapkiem udana

Dziś chyba podamy Zuzi jakieś nowe warzywko...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:52   #1641
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

tez bym chciala do fryca ale po pierwsze nie mam kasy , moe pojde po chrzcinach bo wtedy zasilek wplynie, to 150 zl co mi zostaje po oplaceniu rachunkow wydam na siebie, juz musze, bo wygladam tragicznie

a po drugie potrzebuje bardzo dobrego fryzjera, koloryste.... i nie wiem gdzie sie udac...

Aleksander
Stary 2014-04-16, 10:55   #1642
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
kurcze szkoda
polecam odzywki JOICO ale tez troce kosztuja,
jak bedziesz miala jakis zstrzyk gotowki a ni ebedziesz robila kratyny srobuj
a używałaś kiedyś Placenta?

dobra zbieram się bo o 12 musze wyjsc , do wieczora

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Papużko, toteż sobie bym nie kupiła i nie kupiłam. Ale Zuzy i tak mi szkoda, że przeszła, co przeszła, nie chcę żeby kiedyś w okresie jakiegoś nastoletniego buntu wypominała nam, że pozwoliliśmy ją oszpecić... Więc robimy co możemy, żeby te ślady zminimalizować.

U nas nocka średnia, znowu sporo karmienia, na szczęście już bez płaczu... A teraz Zuzka się bawi w blender - takie wydaje dźwięki Kolejna próba z niekapkiem udana

Dziś chyba podamy Zuzi jakieś nowe warzywko...
Rozumiem Cię, gdybym była w Waszej sytuacji to na pewno tez bym kupiła nawet gdyby kosztowała wiecej

Stary 2014-04-16, 10:57   #1643
karolson
Zakorzenienie

Papuga to jest sałatka nie zupa

Papalinka - wg neurolog jak na prawie 8 mcy to przekrecanie i proba podwinięcia nóg na czworaki od kilku dni to trochę malo, u niej leżał jak klucha na brzuchu
Stary 2014-04-16, 11:06   #1644
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Kiedyś gdzieś czytałam, że gdyby człowiek mógł codziennie intensywnie śnić o czymś chudym, np. długim cienkim patyku, to by schudł, więc tak trzymaj
A co to za ćwiczenia z dziećmi?
http://www.ckis.pl/index2v.php?page=xMain&id=17&p=706 takie ćwiczenia co do snów, gdyby się dało tak na zawołanie o czymś śnić

Tassia wszystkiego dobrego dla Maciusia
Agusiowata również wszystkiego dobrego dla Adasia

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Papuga, może spróbuj taki olejek?

Stary 2014-04-16, 11:08   #1645
kaska87
Zakorzenienie

jutro w kuchennych rewolucjach nysa
ale uprzedzam, że ta właścicielka jest pokopana, nikt tam nie chce pracować- nie wiem czy Geslerowa zlikwiduje ołtarz jej męża (tak tak w knajpie stoi zdjęcie i świeczki ) i gości też wyzywa

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 11:26   #1646
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny ma któraś z Was książeczkę mieszkaniową pko?
ja mam i mam pytanie czy mogę ją przepisać na męża by nie stracić premii? bo ja chyba kasy nie dostanę tylko bym musiała na siebie mieć faktury, czy tam nawet akt notarialny, a dom póki co tylko na męża- wie ktoś
hejka, jestem daleko w tyle z nadrabianiem i nie wiem czy ktoś Ci odpowiedział, ale jak nie to może pomogę

ja z bratem mieliśmy książeczki mieszkaniowe i w momencie kiedy kupowałam mieszkanie przepisaliśmy książeczkę brata na mnie. Była chyba jakaś opłata ale tu dobrze nie pamiętam ile. I tyle - premia została wypłacona.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
nadrobiłam i idę spać.

byłam dzisiaj w końcu u gina w związku z moją blizną po cc...
czeka mnie operacja
mam bliznowca i niewykluczone że również endometriozę. Lekarz powiedział, że maści ani inne specyfiki nie pomogą. Dostałam skierowanie do poradni chirurgii plastycznej.
blizna mnie napiernicza i swędzi, ostatnio tak bolała że musiałam przysiąść i zdjąć spodnie żeby nic mnie nie uwierało.. więc zabieg powinnam wykonać jak najszybciej, jednak na pewno nie udam się do szpitala karmiąc piersią. nie wiem ile ważne jest skierowanie ale postanowiłam, że najpierw muszę odstawić Antosia co w chwili obecnej wydaje się być niemożliwym...
na samą myśl, że znowu mają mnie uśpić, że mam spędzić minimum 3 doby w szpitalu z dala od dziecka i cierpieć jak po cc robi mi się słabo ;(

aha i co najgorsze nie wykluczone, że po operacji blizna nie będzie goić się tak jak należy i nie zrobi się znowu bliznowiec po prostu zaj ebiście..
po wyjściu ze szpitala powinnam leżeć plackiem przez tydzień żeby nie nadwyrężać rany a to przecież nie możliwe bo kto pomoże mi przy Antosiu.. mama jedynie , ale ona też pracuje i nie bedzie dała rady być codziennie .. co za masakra ;(

Papuga współczuję

ja tez mam bliznowca i to w dodatku nie jak po normalnej cc ale wzdłuż brzucha i nie mam pępka też mi lekarze doradzają żebym zrobiła korektę na NFZ, bo to po operacji więc można, ale mnie nic nie boli i nie swędzi więc na razie nie idę, tym bardziej, że chcę jeszcze jedno dziecko i na pewno znowu mnie tak samo potną

ale ja bym Ci radziła iść do chirurga bo na termin możesz czekać miesiącami więc już zdążysz zakończyć kp, a jak nie, to poprosisz o przesunięcie na później

najważniejsze to ze względu na endometriozę mi się wydaje bo ona utrudnia zajście ciążę, jeśli jeszcze planujesz
Stary 2014-04-16, 11:29   #1647
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej

witam się i powoli bede nadrabiac
mąż dziś wcześniej do pracy pojechał, Michaś kręci się na brzuszku w kółko na puzzlach

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 11:40   #1648
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Agusia i nie masz na żadne kosmetyki, ciuchy dla siebie?i na żadne kino, restauracje?
ja wiem, dużo razy tu były takie dyskusje i wiem,że da się,ale ja totalnie nie umiałabym żyć tak oszczędnie i wiem,że to bardzo,bardzo źle. Po prostu nigdy nie wyliczałam ile na co wydaję
czemu bardzo źle? ja tak nie uważam, skoro nie masz takiej konieczności.
Poza tym jestem pewna, że w razie potrzeby na pewno byś się dostosowała do warunków

Ja należę do tych oszczędnych, ale bez przesady. Czasem kino, czasem kolacja, wakacje, wyjazd na weekend - no jak mamy to czemu nie W międzyczasie zbieramy na większe m/dom (jeszcze nie zdecydowaliśmy co) ale żyć też chcemy, bo co nam po domu jak będziemy styrani i zahukani swoim własnym oszczędzaniem

Agusia ma trudną sytuację, ale na pewno jak skończy studia i pójdzie do pracy będzie zdecydowanie łatwiej

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
To będzie miał teraz zapas

My płacimy ok. 1150 zł. (rata za mieszkanie- 540, czynsz - 340, internet - 66, telefon mój i TZ - 80, prąd - 110) To tak mniej więcej, zależy od czynszu, teraz mamy taki bo był zwrot za c.o. i mamy mniejszą zaliczkę, ale w październiku sama sobie ją podwyższam. Rata nam się też zmienia, ale ogólnie teraz to kwestia 5-10 zł w obie strony.

My na generalny remont wydaliśmy ok. 25000. Kupowaliśmy wszystko do mieszkania, elektryka, meble, RTV+AGD, brodzik, WC, płytki, panele. Tylko remont robił TZ z wujkiem, także odeszły nam koszty
roboty, same materiały.

Wszystko się ułoży Najważniejsze żeby Antoś miał zdrową Mamę.
to nie dużo

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
nie wiem jeszcze, najpierw mam ze skierowaniem udać się do poradni chirurgii plastycznej i tam zrobią badania itd i powiedzą kiedy zabieg
ah, Papuga jeszcze chciałam dodać, że samego zabiegu bać się nie musisz, bo to zdecydowanie nie to samo co operacja jak przy cc i jestem pewna, że mama Ci pomoże choćby miała wziąć urlop

kuźwa sąsiedzi szurają krzesłami i dziecko budzą
Stary 2014-04-16, 11:40   #1649
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

A ja niedługo sama się pofrycuje, musze odrosty zrobić.
Stary 2014-04-16, 11:41   #1650
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość
c
to nie dużo
też tak uważam, bo ja wydałam na generalny remont (tynki, wylewki na podłogi, elektryka, hydraulika, drzwi wszystkie, łazienka, wc z wyposażeniem, ale bez żadnych mebli do pokoi czy kuchni lekko licząc 3 razy tyle

Edit - może jeszcze zależy jak kto rozumie generalny remont

Pawełek 20.03.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości