|
|
#2191 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
Piszę o tym bo zapamiętalam cie jako mega silną i wytrzymałą babeczkę z 'jajem' . Wspolczuje przejsc z zastojem w piersiach, wiem, ze to potrafi boleć okropnie, dobrze, ze masz to juz za sobą
|
|
#2192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale mnie złośliwość podpowiada, że jak wszystkie płaczą jednocześnie, to już nie jest tak wesoło.![]() Adaś spał dziś 3 godziny w dzień. |
|
|
|
|
#2193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdraszczam tych 3h snu ![]() Kalina widzę wrzuciła wreszcie avatar, no
|
|
|
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamusie
Mój maluch najedzony, wykąpany i śpi uff, idę nadrabiać co pisałyście w ciągu dnia ![]() U nas spacer był totalną klapą. Wyszłam z Tymkiem tylko na 45 minut :-( Zmokłam ale nieważny deszcz, tylko kurcze jakoś nie pomyślałam, żeby wziąć rękawiczki i strasznie zmarzły mi dłonie Rano młody zostaje z mężem a ja idę do diabetologa. Mam nadzieję, że pójdzie sprawnie i nie utknę w poczekalni. |
|
|
|
#2195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jego rzucanie głową i ciągniecie piersi nie pomaga.)A D-MER by pasował nawet do tego, co opisywałaś. A można coś na to poradzić? Oprócz zaprzestania karmienia?-) Za to w nocy się obudzi też po jakichś trzech godzinach na jedzenie. Coś za coś.
|
|
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Oczy mi się już powoli zamykają ale jakoś szkoda mi iść już spać ![]() Pogoda u nas od 3 dni beznadziejna,nawet nie ma szans na spacer bo nie dość, że ciągle leje to jeszcze wichura co mało głowy nie urwie Widziałam,że pisałyście o rytmie dnia. U nas jest dosyć gładko: w nocy jedna lub dwie pobudki,zazwyczaj o 4+cycuś i potem ok 7+cycuś i chwila zabawy i po chwili jeszcze dosypia. W ciągu dnia mamy karmienie i drzemkę co 2h. W międzyczasie spacer,długość zależna od pogody. Kąpiel po 19,ubieranie,cycuś,buziak i do łóżeczka O 20 zazwyczaj już grzecznie śpi. Wtedy "zabieram się" za moją córę Jutro miałam w planie wybrać się z Alankiem do naszej pediatry ponieważ ciągle ropieje mu prawe oczko. Masowałam,przemywałam i raz jest prawie idealnie a dzień później znów zaczyna ropieć zastanawiam się teraz czy nie odczekać jeszcze ze 2-3 dni i spróbować wyleczyć tego oczka moim mlekiem?Chyba tak zrobię...Pozdrawiam i życzę przespanych nocek
|
|
#2197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2198 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oba kierunki zawsze mi się podobały. Niestety nie mam już zapału do nauki![]() Cytat:
nawet przed porodem ubranka miałam poprane w zwykłym proszku i z "naszymi" rzeczami. Taka ciekawostka dla karmiących piersią : http://dziecisawazne.pl/100-i-wiecej...eka-kobiecego/
|
|
|
#2199 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdzie chodzisz na spacery? Ja żeby nie było w to samo miejsce to zabieram wózek do auta, pomykam na Paprocany, albo do parku miejskiego dla odmiany. Cytat:
Pisałyście o matach edukacyjnych ja mam taką http://allegro.pl/mata-edukacyjna-oc...144207964.html nie jest jakaś zabajerowana, ale Mała bardzo lubi się bawić wiszącymi zabawkami a najbardziej pożerać wieloryba, także uważam że była to trafiona zabawka, tym bardziej jak dziecko samo się bawi a ja mam trochę czasu dla siebie. Z zabawek dzidzia lubi też taką http://www.smyk.com/tiny-love-gwiazd...y-dla-dzieci-p |
||
|
|
|
#2200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2201 |
|
Przyczajenie
|
Witam z rana
100 pytań do : 1) Czy dzieciaczki mają cieplejsze skronie niż czoło? 2) Czy jeśli czoło jest w normalnej temperaturze ale właśnie skronie mają podwyższoną temp. to dawać lek przeciw gorączce? 3) Czy pytając o taką rzecz wystawiam się na śmiech? Heh ale zgłupłam dziś w nocy. Po szczepionce obudziłam się o 3 w nocy,zaczęłam mierzyć temp. ale że mój termometr ma ostry laserek to mała przekreciła główkę i dałabym sobie paznokcia uciąć że zmierzył ze skroni i miała 38,3, ale za to z czoła miała 37,1 ![]() A tak to noc byłaby przespana tak jak zawsze...Mała wstała o 7 a ja jeszcze marudziłam że za wcześnie Tak źle tak nie dobrze Pogoda pod psem..pada pada deszcz... My chodzimy do lasu na spacery bo w sumie mieszkamy w centrum lasu Wiki przyzwyczaiła się do hopek i aż się boję co to będzię jak pójdę w Krk na spacer![]() Życzę pysznych kaw/herbat/soczków
|
|
|
|
#2202 | |
|
Rozeznanie
|
Ja się witam z rana
Pobódka o 3 i 6, później o 8 i teraz sobie Król leży na macie i czeka na drugie śniadanie ![]() Może uda mi się go przeciągnąć do 10... ![]() Cytat:
|
|
#2203 | |
|
Raczkowanie
|
Halo halo,
U nas cudnie, Kajka wczoraj była genialna. Dała mi się wyleżeć w łóżku i grzecznie odpoczywała obok podczas gdy ja puszczałam jej muzykę, czytałam i machałam grzechotkami/pluszakami. Nie wymagała od matki jakiś ciężkich fizycznych zajęć. Cóż za wyrozumiałe dziecko mam. Dziś czuję się lepiej, gardło mnie nie boli i dostaję lekkiej gorączki, czyli u mnie standard, znaczy się, że idzie ku lepszemu )Rano zostawiłam na chwilę córę z Mężem i z łazienki słyszę taki oto dialog - "Wiesz, mama nie pozwala oglądać mi z Tobą telewizji, ale nie widzi, więc popatrz - to jest Ewa, co zrobiła sobie dziecko w dyskotece. To znaczy puściła się. A taka Pani co się puszcza nazywana jest dzi**ą".... Mąż dziecko mi socjalizuje, no. Nightmare - tak mnie zaskoczyło pytanie, że sprawdziłam - i faktycznie jest różnica kilku dziesiętnych Ale jak to się dzieje to nie wiem ![]() zaana, sand - ja chodzę do parku miejskiego, tudzież Parku Śląskiego, tudzież na Muchowiec A no i Świerklaniec. O Paprocanach zapomniałam, trzeb nadrobić ![]() Ważka - próbuj z tym mlekiem, moze pomoże ![]() pilotka - gratuluję samozaparcia w kp. Ja bym się na Twoim miejscu dawno poddała, także szacunek ![]() senira - o jak fajnie, zazdroszczę. Choć to coś do czego ja się zupełnie nie nadaję. Ale fotografia owszem, czemu nie. Zresztą mój Tato jest zawodowym fotografem, a i dwie bliskie koleżanki również ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
I zaliczyłam swój kolejny pierwszy raz - to był mój debiut we wsadzaniu komuś czopka w tyłek
|
|
|
#2204 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pilotka86zdrowiej kobietko,współczuję przejść z piersiami Cytat:
temp. miedzy 38 a 38,5 to umiarkowana goraczka przy której należy ochładzać lub podać lek p.goraczkowy temp.powyzej 38,5 to wysoka goraczka wymagająca podania leku p.gorączkowego i intensywnego obniżenia temp. temp.powyżej 40 wymaga bardzo pilnej pomocy lekarza dzieciaczek w nocy może byc bardziej ciepły-zgrzany bo leży pod kołderką... info przepisane z książeczki szczepień córy ![]() pamiętaj że pytajac nigdy nie wystawiasz sie na śmiech
Edytowane przez celin10 Czas edycji: 2014-04-16 o 09:00 |
|||
|
|
|
#2205 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim
Dziś będę spała spokojniej |
|
|
|
#2206 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem jak u was ale u mnie pogoda wymarzona na.....mycie okien
|
|
|
|
#2207 |
|
Wtajemniczenie
|
Wooow ile nieznanych mi nicków widzę na wątku
super, że przybywa wciąż mamusiek.Ja ostatnio nie mogę znaleźć czasu na wizaż, jeszcze TŻ ma urlop więc nie ma nas w domu, bo pogoda piękna w UK to korzystamy. Odnośnie rytmu dnia, u Nas jest tylko rytm na wieczorną kąpiel i spanie. Tj. 19:00 kąpiel, 19:30 młody już śpi. Drzemki i karmienie w ciągu dnia, pozostają wedle życzenia mojego Panicza
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2014-04-16 o 09:27 |
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
co prawda nie do mnie ale powiem Ci , że ja jestem z Jelpa bardzo zadowolona. Używam proszku i płynu i moim zdaniem jest super- wszystko doprane w 40 stopniach (nawet gencjana się odeprała) i nie uczula. Kupowałam w aptece gemini bo jest taniej - za płyn dopłukania zapłaciłam 9 zł - nie wiem jak teraz cenowo ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
a może to skok rozwojowy? ja własnie przechodze jeden z nich z synem- przedwczoraj był mega pobudzony a wczoraj dzień śpiocha i przyklejenia do matki. Dziś jest w miare normalnie ale w zasięgu wzroku małego muszę być. Jak sobie pomyślę co mnie czeka przy skoku z lękiem separacyjnym to już mi słabo ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Dostałam od pediatry krople - gentamecyna 0,3% (czy jak to się nazywa) i po tygodniu zakraplania problem zniknął ido dziś jest spokój
|
|
|
#2209 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję długiego snu ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, że jest poprawaA ten Twój mąż to prowadzi świetne rozmowy wychowawcze ![]() Coś tatusiowie mają z tymi rozmowami bo mój też je praktykuje ![]() Nie bałaś się, że włożysz czopek za głęboko/płytko? Płakała przy tym? Cytat:
Co do tych "porodów" na Polsat Cafe to był czas, że podczytywałam to forum i inne i na tym innym napisała babeczka z polsatu, że szukają uczestniczek. Mówię do mężą- "dawaj, idziemy, świetlana przyszłość przed nami, będziemy później grać w "trudnych sprawach"," dlaczego ja" ![]() Ale się wziął nie zgodził i nici z naszego celebryctwa
|
|||||
|
|
|
#2210 |
|
Gang Iren
|
Cześć.
Ja też tak jak Shiloh korzystam z pogody. Wybiegane dziecko to szczęśliwe dziecko. Niedługo się o tym przekonacie Miłego dnia
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
Konsternacja - ona w ogóle była zaryczana, więc wyglądało na to, ze nie zwróciła uwagi na czopka. No i nie, nie bałam się, to była akcja-reakcja. I tak jakoś wszedł sam, hm.. jak to opisać.. Wsadziłam, po czym odbyt sam zassał
![]() Co do porodu to w sumie mój mógł być kręcony, bo ponoć byłam rozkoszna niczym osioł ze Shreka - non stop pytałam "długo jeszczeeee?", "na tym czy następnym skurczu się urodzi..?" )
|
|
#2212 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A położna mówiła, już niedługo.Po porodzie powiedziała mi "gdybym Ci powiedziała, że urodzisz np. za 2 lub 3 godziny, to byś mnie przecież tam zabiła"
|
|
|
|
|
#2213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)
|
|
|
#2214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rodzić przy kamerze.....e to raczej nie dla mnie bez niej i tak miałam liczna widownie,położnax2,lekarz ,pediatra x2 i kręcąca się salowa(babka z jajem to bynajmniej wesoło było )
|
|
|
|
|
#2215 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEĂ/LUTY 2014 cz.1
Mnie poĹoĹźna oszukaĹa. PowiedziaĹa, Ĺźe to juĹź ostatni skurcz i siÄ urodzi. Ale zapomniaĹa dodaÄ, Ĺźe miaĹa na myĹli tylko gĹowÄ
My juĹź po wizycie u endokrynologa. Pani profesor oglÄ dnÄĹa Adasia i orzekĹa, Ĺźe "dziecko tarczycowo zdrowe" Normalnie sajgon. Jedno pĹacze, drugie je itd. A i pani profesor zwrĂłciĹa uwagÄ na wodniaki jÄ
derek, ktĂłrych pediatra nie zauwaĹźyĹ ![]() Czy Wasze dzieci nadal majÄ niebieskie oczy? Bo ja bym bardzo chciaĹa Ĺźeby Adasiowi takie zostaĹy
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Kacper miał takie cudne granatowe oczy
Już mu powoli brązowieją
|
#2217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Oglądam ten program i sobie popłakuję ukradkiem zazdroszcząc, ze Niektore kobiety mogą tak kameralnie, ze znieczuleniem, prawie bez bólu przezywac te chwile...![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Potwierdzam w 100% ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A wrzuciła
|
|
#2218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że z tarczycą u Adasia ok Mój też ma niebieskie oczętaCo to jest wodniak? Ty to zauważyłaś wcześniej czy dopiero ta lekarka Ci powiedziała? Cytat:
Oj tam, da się przeczytać Ciekawe urozmaicenie
|
||
|
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Caillouu-- mam cicha nadzieje ze do wrzesnia moze utworza kierunek fotografiki a jak nie to wnetrza to tez moja pasja
mam nadzieje ze uda sie wszystko zorganizowac.Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Ami od poczatku ma oczy bardziej szare niz niebieskie i poki co nie zmieniaja sie zbytnio. I oby jej tak zostalo ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

. byłam dwa razy w poradni lakacyjnej w ubiegły poniedziałek i środę (za darmo), jutro też mam zamiar iść na kontrolę przy okazji innej wizyty u lekarza. Wizyty były bardzo udane, położne już bardzo doświadczone i niejedno widziały. Tylko utwierdziłam się tam w pewnych sprawach.
) .
już nieraz zdarzyło jej się mnie uszczypnąć/pociągnąć/uderzyć ręką albo dać z dyńki
. 
Ale mnie złośliwość podpowiada, że jak wszystkie płaczą jednocześnie, to już nie jest tak wesoło.
A jego rzucanie głową i ciągniecie piersi nie pomaga.)

16.06.2012