Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 21:23   #2191
Kalina27
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ja melduję że żyję - chociaż ostatnio było u mnie średnio. przeszłam obrzęk i zastój w piersiach (szczególnie lewa - ulubiona mojej córki) oraz miałam najprawdopodobniej zatkany kanalik. do tego jeszcze podejrzenia o grzybicę piersi (tzn sutków). już myślałam że to koniec mojego karmienia i je rzucę tak mnie piersi napier..... . byłam dwa razy w poradni lakacyjnej w ubiegły poniedziałek i środę (za darmo), jutro też mam zamiar iść na kontrolę przy okazji innej wizyty u lekarza. Wizyty były bardzo udane, położne już bardzo doświadczone i niejedno widziały. Tylko utwierdziłam się tam w pewnych sprawach.
Moje zastoje i osotanie kłopoty z mlekiem, karmieniem to moja wina .a dokładnie mojego nieregularnego karmienia, odciagania, olewania , i corka byla pare razy zle przystawiona co zaskutkowalo naderwanym sutkiem. no ale mam nadzieję, że trochę ten kryzys z karmieniem przetrwałam, bo jeszcze akurat drugi się zbiegł z czasem tzn laktacyjny i "uratowały" mnie zapasy mleka które robiłam.

no ale dość o karmieniu (jeszcze tylko dodam że odkryłam iż mam D-MER, objawy pasują jak ulał) .
a córka - zdrowa, przybiera i robi się coraz bardziej rozkrzyczana już nieraz zdarzyło jej się mnie uszczypnąć/pociągnąć/uderzyć ręką albo dać z dyńki

a teraz spadam bo już słyszę jakieś smęty :/
Pilotka czy dobrze pamietam, to ty opisywalas swoj porod 'na żywo'?
Piszę o tym bo zapamiętalam cie jako mega silną i wytrzymałą babeczkę z 'jajem' .
Wspolczuje przejsc z zastojem w piersiach, wiem, ze to potrafi boleć okropnie, dobrze, ze masz to juz za sobą

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 21:45   #2192
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
https://www.youtube.com/watch?v=dcP2mdnYbcw

musicie koniecznie to zobaczyć :P
szczególnie jeśli macie zły humor
Rzeczywiście pozytywne. Ale mnie złośliwość podpowiada, że jak wszystkie płaczą jednocześnie, to już nie jest tak wesoło.

Adaś spał dziś 3 godziny w dzień.
Stary 2014-04-15, 21:47   #2193
tridentina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Rzeczywiście pozytywne. Ale mnie złośliwość podpowiada, że jak wszystkie płaczą jednocześnie, to już nie jest tak wesoło.

hehe, to samo sobie pomyślałam po obejrzeniu filmu ;-)

zazdraszczam tych 3h snu

Kalina widzę wrzuciła wreszcie avatar, no
tridentina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 21:56   #2194
sand
Zakorzenienie

Hej Mamusie
Mój maluch najedzony, wykąpany i śpi uff, idę nadrabiać co pisałyście w ciągu dnia

U nas spacer był totalną klapą. Wyszłam z Tymkiem tylko na 45 minut :-( Zmokłam ale nieważny deszcz, tylko kurcze jakoś nie pomyślałam, żeby wziąć rękawiczki i strasznie zmarzły mi dłonie I po takim krótkim spacerze Tymon wybudzony ze spacerowej drzemki marudził i ryczał do wieczora. Oby jutro był lepszy dzień.

Rano młody zostaje z mężem a ja idę do diabetologa. Mam nadzieję, że pójdzie sprawnie i nie utknę w poczekalni.
sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 22:04   #2195
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
ja melduję że żyję - chociaż ostatnio było u mnie średnio. przeszłam obrzęk i zastój w piersiach (szczególnie lewa - ulubiona mojej córki) oraz miałam najprawdopodobniej zatkany kanalik. do tego jeszcze podejrzenia o grzybicę piersi (tzn sutków). już myślałam że to koniec mojego karmienia i je rzucę tak mnie piersi napier..... . byłam dwa razy w poradni lakacyjnej w ubiegły poniedziałek i środę (za darmo), jutro też mam zamiar iść na kontrolę przy okazji innej wizyty u lekarza. Wizyty były bardzo udane, położne już bardzo doświadczone i niejedno widziały. Tylko utwierdziłam się tam w pewnych sprawach.
Moje zastoje i osotanie kłopoty z mlekiem, karmieniem to moja wina .a dokładnie mojego nieregularnego karmienia, odciagania, olewania , i corka byla pare razy zle przystawiona co zaskutkowalo naderwanym sutkiem. no ale mam nadzieję, że trochę ten kryzys z karmieniem przetrwałam, bo jeszcze akurat drugi się zbiegł z czasem tzn laktacyjny i "uratowały" mnie zapasy mleka które robiłam.

no ale dość o karmieniu (jeszcze tylko dodam że odkryłam iż mam D-MER, objawy pasują jak ulał) .
O rany, współczuję tego sutka. (Ja też mam problem, ale nie aż taki - Adaś kilka dni temu ścisnął mi prawy sutek i teraz boli przy każdym karmieniu. A jego rzucanie głową i ciągniecie piersi nie pomaga.)
A D-MER by pasował nawet do tego, co opisywałaś. A można coś na to poradzić? Oprócz zaprzestania karmienia?-)

Cytat:
Napisane przez tridentina Pokaż wiadomość
zazdraszczam tych 3h snu
Za to w nocy się obudzi też po jakichś trzech godzinach na jedzenie. Coś za coś.
Stary 2014-04-15, 22:36   #2196
Ważka
Raczkowanie

Hej dziewczyny

Oczy mi się już powoli zamykają ale jakoś szkoda mi iść już spać
Pogoda u nas od 3 dni beznadziejna,nawet nie ma szans na spacer bo nie dość, że ciągle leje to jeszcze wichura co mało głowy nie urwie

Widziałam,że pisałyście o rytmie dnia. U nas jest dosyć gładko: w nocy jedna lub dwie pobudki,zazwyczaj o 4+cycuś i potem ok 7+cycuś i chwila zabawy i po chwili jeszcze dosypia. W ciągu dnia mamy karmienie i drzemkę co 2h. W międzyczasie spacer,długość zależna od pogody. Kąpiel po 19,ubieranie,cycuś,buziak i do łóżeczka O 20 zazwyczaj już grzecznie śpi. Wtedy "zabieram się" za moją córę

Jutro miałam w planie wybrać się z Alankiem do naszej pediatry ponieważ ciągle ropieje mu prawe oczko. Masowałam,przemywałam i raz jest prawie idealnie a dzień później znów zaczyna ropieć zastanawiam się teraz czy nie odczekać jeszcze ze 2-3 dni i spróbować wyleczyć tego oczka moim mlekiem?Chyba tak zrobię...

Pozdrawiam i życzę przespanych nocek
Stary 2014-04-15, 22:38   #2197
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Caillouu Pokaż wiadomość
A ja zla matka wygodna jestem, bo piore w naszym proszku. Nawet plyn do plukania daje. [ofkors po uprzednich obserwacjach jak zareaguje].

Wysłane z mojego GT-S6310N przy użyciu Tapatalka
ja też piorę w naszym od początku plus dodatkowe płukanie bez płynu do płukania

Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=UH1x5aRtjSQ

To jest niemożliwe...
Moje dziecięcie nigdy tak nie urośnie...
fajnie zrobione

Cytat:

urocze ale i tak nie zazdroszczę tej babce; całymi dniami raczej sie nie śmiały ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 22:51   #2198
Ważka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje na dekorator wnetrz ( chcialam fotografike ale nie ma u mnie w miescie)
Fajnie,trochę zazdroszczęoba kierunki zawsze mi się podobały. Niestety nie mam już zapału do nauki

Cytat:
A ja zla matka wygodna jestem, bo piore w naszym proszku. Nawet plyn do plukania daje. [ofkors po uprzednich obserwacjach jak zareaguje].
Ja robię tak samonawet przed porodem ubranka miałam poprane w zwykłym proszku i z "naszymi" rzeczami.

Taka ciekawostka dla karmiących piersią:

http://dziecisawazne.pl/100-i-wiecej...eka-kobiecego/
Stary 2014-04-15, 22:55   #2199
zaana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Mój maluch najedzony, wykąpany i śpi uff, idę nadrabiać co pisałyście w ciągu dnia

U nas spacer był totalną klapą. Wyszłam z Tymkiem tylko na 45 minut :-( Zmokłam ale nieważny deszcz, tylko kurcze jakoś nie pomyślałam, żeby wziąć rękawiczki i strasznie zmarzły mi dłonie I po takim krótkim spacerze Tymon wybudzony ze spacerowej drzemki marudził i ryczał do wieczora. Oby jutro był lepszy dzień.

Rano młody zostaje z mężem a ja idę do diabetologa. Mam nadzieję, że pójdzie sprawnie i nie utknę w poczekalni.
Hej. Widzę po opisie że kolejna mama ze Śląska- tak jak ja
Gdzie chodzisz na spacery? Ja żeby nie było w to samo miejsce to zabieram wózek do auta, pomykam na Paprocany, albo do parku miejskiego dla odmiany.
Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Widziałam,że pisałyście o rytmie dnia. U nas jest dosyć gładko: w nocy jedna lub dwie pobudki,zazwyczaj o 4+cycuś i potem ok 7+cycuś i chwila zabawy i po chwili jeszcze dosypia. W ciągu dnia mamy karmienie i drzemkę co 2h. W międzyczasie spacer,długość zależna od pogody. Kąpiel po 19,ubieranie,cycuś,buziak i do łóżeczka O 20 zazwyczaj już grzecznie śpi. Wtedy "zabieram się" za moją córę
Zazdroszczę niektórym mamom ustabilizowanego rytmu dnia. U nas pilnuje jedynie żeby wieczorna kąpiel, karmienie i pójście spać odbywało się w tych samych godzinach tj ok 20. W ciągu dnia karmię na żądanie więc nie ma stałych pór posiłków, tak samo drzemki wypadają średnio co 3h

Pisałyście o matach edukacyjnych ja mam taką
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-oc...144207964.html nie jest jakaś zabajerowana, ale Mała bardzo lubi się bawić wiszącymi zabawkami a najbardziej pożerać wieloryba, także uważam że była to trafiona zabawka, tym bardziej jak dziecko samo się bawi a ja mam trochę czasu dla siebie.
Z zabawek dzidzia lubi też taką http://www.smyk.com/tiny-love-gwiazd...y-dla-dzieci-p
zaana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:05   #2200
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaana Pokaż wiadomość
Hej. Widzę po opisie że kolejna mama ze Śląska- tak jak ja
Gdzie chodzisz na spacery? Ja żeby nie było w to samo miejsce to zabieram wózek do auta, pomykam na Paprocany, albo do parku miejskiego dla odmiany.

Zazdroszczę niektórym mamom ustabilizowanego rytmu dnia. U nas pilnuje jedynie żeby wieczorna kąpiel, karmienie i pójście spać odbywało się w tych samych godzinach tj ok 20. W ciągu dnia karmię na żądanie więc nie ma stałych pór posiłków, tak samo drzemki wypadają średnio co 3h

Pisałyście o matach edukacyjnych ja mam taką
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-oc...144207964.html nie jest jakaś zabajerowana, ale Mała bardzo lubi się bawić wiszącymi zabawkami a najbardziej pożerać wieloryba, także uważam że była to trafiona zabawka, tym bardziej jak dziecko samo się bawi a ja mam trochę czasu dla siebie.
Z zabawek dzidzia lubi też taką http://www.smyk.com/tiny-love-gwiazd...y-dla-dzieci-p
ja prawie zawsze spaceruje w parku Trzy stawy i w miejskim przy urzedzie miasta - tam mam najbliżej. Do Paprocan musiałabym dojechać autobusem, jeszcze tak nie podróżowaliśmy

Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka

Stary 2014-04-16, 07:16   #2201
Nightmare20
Przyczajenie

Witam z rana

100 pytań do :
1) Czy dzieciaczki mają cieplejsze skronie niż czoło?
2) Czy jeśli czoło jest w normalnej temperaturze ale właśnie skronie mają podwyższoną temp. to dawać lek przeciw gorączce?
3) Czy pytając o taką rzecz wystawiam się na śmiech? Heh ale zgłupłam dziś w nocy.

Po szczepionce obudziłam się o 3 w nocy,zaczęłam mierzyć temp. ale że mój termometr ma ostry laserek to mała przekreciła główkę i dałabym sobie paznokcia uciąć że zmierzył ze skroni i miała 38,3, ale za to z czoła miała 37,1 I już nie wiem... Poratujecie??

A tak to noc byłaby przespana tak jak zawsze...Mała wstała o 7 a ja jeszcze marudziłam że za wcześnie Tak źle tak nie dobrze
Pogoda pod psem..pada pada deszcz...
My chodzimy do lasu na spacery bo w sumie mieszkamy w centrum lasu Wiki przyzwyczaiła się do hopek i aż się boję co to będzię jak pójdę w Krk na spacer

Życzę pysznych kaw/herbat/soczków
Nightmare20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 07:49   #2202
punamama
Rozeznanie

Ja się witam z rana
Pobódka o 3 i 6, później o 8 i teraz sobie Król leży na macie i czeka na drugie śniadanie
Może uda mi się go przeciągnąć do 10...

Cytat:
Napisane przez Nightmare20 Pokaż wiadomość
Witam z rana

100 pytań do :
2) Czy jeśli czoło jest w normalnej temperaturze ale właśnie skronie mają podwyższoną temp. to dawać lek przeciw gorączce?
3) Czy pytając o taką rzecz wystawiam się na śmiech? Heh ale zgłupłam dziś w nocy.

Po szczepionce obudziłam się o 3 w nocy,zaczęłam mierzyć temp. ale że mój termometr ma ostry laserek to mała przekreciła główkę i dałabym sobie paznokcia uciąć że zmierzył ze skroni i miała 38,3, ale za to z czoła miała 37,1 I już nie wiem... Poratujecie??
Nie odpowiem Ci na pytania natomiast mi pediatra powiedziała żeby nie zbijać gorączki nawet do 39 stopni ponieważ dziecko powinno samo sobie z nią poradzić. Na początek ewentualnie zimne okłady.
Stary 2014-04-16, 07:53   #2203
Caillouu
Raczkowanie

Halo halo,
U nas cudnie, Kajka wczoraj była genialna. Dała mi się wyleżeć w łóżku i grzecznie odpoczywała obok podczas gdy ja puszczałam jej muzykę, czytałam i machałam grzechotkami/pluszakami. Nie wymagała od matki jakiś ciężkich fizycznych zajęć. Cóż za wyrozumiałe dziecko mam.
Dziś czuję się lepiej, gardło mnie nie boli i dostaję lekkiej gorączki, czyli u mnie standard, znaczy się, że idzie ku lepszemu )

Rano zostawiłam na chwilę córę z Mężem i z łazienki słyszę taki oto dialog - "Wiesz, mama nie pozwala oglądać mi z Tobą telewizji, ale nie widzi, więc popatrz - to jest Ewa, co zrobiła sobie dziecko w dyskotece. To znaczy puściła się. A taka Pani co się puszcza nazywana jest dzi**ą"....
Mąż dziecko mi socjalizuje, no.

Nightmare - tak mnie zaskoczyło pytanie, że sprawdziłam - i faktycznie jest różnica kilku dziesiętnych Ale jak to się dzieje to nie wiem

zaana, sand - ja chodzę do parku miejskiego, tudzież Parku Śląskiego, tudzież na Muchowiec A no i Świerklaniec. O Paprocanach zapomniałam, trzeb nadrobić

Ważka - próbuj z tym mlekiem, moze pomoże

pilotka - gratuluję samozaparcia w kp. Ja bym się na Twoim miejscu dawno poddała, także szacunek

senira - o jak fajnie, zazdroszczę. Choć to coś do czego ja się zupełnie nie nadaję. Ale fotografia owszem, czemu nie. Zresztą mój Tato jest zawodowym fotografem, a i dwie bliskie koleżanki również

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Nie odpowiem Ci na pytania natomiast mi pediatra powiedziała żeby nie zbijać gorączki nawet do 39 stopni ponieważ dziecko powinno samo sobie z nią poradzić. Na początek ewentualnie zimne okłady.
Ja tam zbiłam, nawet nie była wielka masakrycznie, ale tak mi Mała płakała (musiało ją coś boleć po szczepieniu), że chwili się nie zastanawiałam. Przeszło momentalnie.
I zaliczyłam swój kolejny pierwszy raz - to był mój debiut we wsadzaniu komuś czopka w tyłek

http://www.youtube.com/watch?v=4FKYsUEuvIo

_______
Kaja Kamila

Caillouu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 07:57   #2204
celin10
Rozeznanie

Cytat:

fajnie sie oglada ale w zyciu bym sie nie zamieniła z ta kobietką.podziwiam za ogarnięcie gromadki w nocy bo tak różowo to raczej nie jest cały czas

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Wlasnie ogladam 'porody' na polsat cafe i sie wzruszyłam maksymalnie. Wrocily wspomnienia...
mam tak samo ogladając tego typu programyszczególnie w momencie gdy maluszek daje swój pierwszy krzyk a zarazem się ciesze że poród już za mną

pilotka86zdrowiej kobietko,współczuję przejść z piersiami

Cytat:
Napisane przez Nightmare20 Pokaż wiadomość
Witam z rana

100 pytań do :

Życzę pysznych kaw/herbat/soczków
temp.między 37,2 a 38 to stan podgoraczkowy
temp. miedzy 38 a 38,5 to umiarkowana goraczka przy której należy ochładzać lub podać lek p.goraczkowy
temp.powyzej 38,5 to wysoka goraczka wymagająca podania leku p.gorączkowego i intensywnego obniżenia temp.
temp.powyżej 40 wymaga bardzo pilnej pomocy lekarza
dzieciaczek w nocy może byc bardziej ciepły-zgrzany bo leży pod kołderką...
info przepisane z książeczki szczepień córy
pamiętaj że pytajac nigdy nie wystawiasz sie na śmiech

Edytowane przez celin10
Czas edycji: 2014-04-16 o 08:00
celin10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:06   #2205
Nightmare20
Przyczajenie

Dziękuję wszystkim Dziś będę spała spokojniej
Nightmare20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 08:13   #2206
celin10
Rozeznanie

nie wiem jak u was ale u mnie pogoda wymarzona na.....mycie okien
Stary 2014-04-16, 08:14   #2207
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Wooow ile nieznanych mi nicków widzę na wątku super, że przybywa wciąż mamusiek.

Ja ostatnio nie mogę znaleźć czasu na wizaż, jeszcze TŻ ma urlop więc nie ma nas w domu, bo pogoda piękna w UK to korzystamy.

Odnośnie rytmu dnia, u Nas jest tylko rytm na wieczorną kąpiel i spanie. Tj. 19:00 kąpiel, 19:30 młody już śpi.

Drzemki i karmienie w ciągu dnia, pozostają wedle życzenia mojego Panicza

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-04-16 o 08:27
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:01   #2208
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Daj znać jak ten Jelp bo my też na razie tylko Lovele znamy.

ę

co prawda nie do mnie ale powiem Ci , że ja jestem z Jelpa bardzo zadowolona. Używam proszku i płynu i moim zdaniem jest super- wszystko doprane w 40 stopniach (nawet gencjana się odeprała) i nie uczula.
Kupowałam w aptece gemini bo jest taniej - za płyn dopłukania zapłaciłam 9 zł - nie wiem jak teraz cenowo

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
no właśnie może i pogoda, ale u mnie stawiam raczej na zmianę otoczenia. Na każdym kroku widzę, że mi się dziecko rozregulowało i to nie tylko ze spaniem niestety
Boję się co będzie po powrocie do domu po świętach.

a może to skok rozwojowy? ja własnie przechodze jeden z nich z synem- przedwczoraj był mega pobudzony a wczoraj dzień śpiocha i przyklejenia do matki. Dziś jest w miare normalnie ale w zasięgu wzroku małego muszę być.
Jak sobie pomyślę co mnie czeka przy skoku z lękiem separacyjnym to już mi słabo

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:

Jutro miałam w planie wybrać się z Alankiem do naszej pediatry ponieważ ciągle ropieje mu prawe oczko. Masowałam,przemywałam i raz jest prawie idealnie a dzień później znów zaczyna ropieć zastanawiam się teraz czy nie odczekać jeszcze ze 2-3 dni i spróbować wyleczyć tego oczka moim mlekiem?Chyba tak zrobię...

u mojego Adasia też tak było, 2-3 tyg męczyłam się z przemywaniem oczka solą fiz i masowaniem kanalika- nie pomogło.
Dostałam od pediatry krople - gentamecyna 0,3% (czy jak to się nazywa) i po tygodniu zakraplania problem zniknął ido dziś jest spokój
Stary 2014-04-16, 09:12   #2209
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:

(...)
no właśnie może i pogoda, ale u mnie stawiam raczej na zmianę otoczenia. Na każdym kroku widzę, że mi się dziecko rozregulowało i to nie tylko ze spaniem niestety
Boję się co będzie po powrocie do domu po świętach.
Oj współczuję. I teraz ja też obawiam się, że jak pojedziemy na święta to będzie to samo...

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Mój mąż też tak powiedział jak tylko pokazałam mu filmik

Gratuluję długiego snu

Cytat:
(...)

Pozdrawiam i życzę przespanych nocek
Biedny Alanek...może lepiej idź do lekarza, szybciej zaaplikujesz leki to szybciej on przestanie się męczyć

Cytat:
Halo halo,
U nas cudnie, Kajka wczoraj była genialna. Dała mi się wyleżeć w łóżku i grzecznie odpoczywała obok podczas gdy ja puszczałam jej muzykę, czytałam i machałam grzechotkami/pluszakami. Nie wymagała od matki jakiś ciężkich fizycznych zajęć. Cóż za wyrozumiałe dziecko mam.
Dziś czuję się lepiej, gardło mnie nie boli i dostaję lekkiej gorączki, czyli u mnie standard, znaczy się, że idzie ku lepszemu )

Rano zostawiłam na chwilę córę z Mężem i z łazienki słyszę taki oto dialog - "Wiesz, mama nie pozwala oglądać mi z Tobą telewizji, ale nie widzi, więc popatrz - to jest Ewa, co zrobiła sobie dziecko w dyskotece. To znaczy puściła się. A taka Pani co się puszcza nazywana jest dzi**ą"....
Mąż dziecko mi socjalizuje, no.

(...)
Ja tam zbiłam, nawet nie była wielka masakrycznie, ale tak mi Mała płakała (musiało ją coś boleć po szczepieniu), że chwili się nie zastanawiałam. Przeszło momentalnie.
I zaliczyłam swój kolejny pierwszy raz - to był mój debiut we wsadzaniu komuś czopka w tyłek
Lecz się dobrze, że jest poprawa
A ten Twój mąż to prowadzi świetne rozmowy wychowawcze
Coś tatusiowie mają z tymi rozmowami bo mój też je praktykuje
Nie bałaś się, że włożysz czopek za głęboko/płytko? Płakała przy tym?

Cytat:
Napisane przez celin10 Pokaż wiadomość
(...)

mam tak samo ogladając tego typu programyszczególnie w momencie gdy maluszek daje swój pierwszy krzyk a zarazem się ciesze że poród już za mną

pilotka86zdrowiej kobietko,współczuję przejść z piersiami

temp.między 37,2 a 38 to stan podgoraczkowy
temp. miedzy 38 a 38,5 to umiarkowana goraczka przy której należy ochładzać lub podać lek p.goraczkowy
temp.powyzej 38,5 to wysoka goraczka wymagająca podania leku p.gorączkowego i intensywnego obniżenia temp.
temp.powyżej 40 wymaga bardzo pilnej pomocy lekarza
dzieciaczek w nocy może byc bardziej ciepły-zgrzany bo leży pod kołderką...
info przepisane z książeczki szczepień córy
pamiętaj że pytajac nigdy nie wystawiasz sie na śmiech

Co do tych "porodów" na Polsat Cafe to był czas, że podczytywałam to forum i inne i na tym innym napisała babeczka z polsatu, że szukają uczestniczek. Mówię do mężą- "dawaj, idziemy, świetlana przyszłość przed nami, będziemy później grać w "trudnych sprawach"," dlaczego ja"
Ale się wziął nie zgodził i nici z naszego celebryctwa
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:39   #2210
gosia261282
Gang Iren

Cześć.
Ja też tak jak Shiloh korzystam z pogody.
Wybiegane dziecko to szczęśliwe dziecko.
Niedługo się o tym przekonacie
Miłego dnia
Stary 2014-04-16, 09:47   #2211
Caillouu
Raczkowanie

Konsternacja - ona w ogóle była zaryczana, więc wyglądało na to, ze nie zwróciła uwagi na czopka. No i nie, nie bałam się, to była akcja-reakcja. I tak jakoś wszedł sam, hm.. jak to opisać.. Wsadziłam, po czym odbyt sam zassał

Co do porodu to w sumie mój mógł być kręcony, bo ponoć byłam rozkoszna niczym osioł ze Shreka - non stop pytałam "długo jeszczeeee?", "na tym czy następnym skurczu się urodzi..?" )

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-16, 09:54   #2212
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do porodu to w sumie mój mógł być kręcony, bo ponoć byłam rozkoszna niczym osioł ze Shreka - non stop pytałam "długo jeszczeeee?", "na tym czy następnym skurczu się urodzi..?" )
Ja też ciągle pytałam "jak długo jeszcze" A położna mówiła, już niedługo.

Po porodzie powiedziała mi "gdybym Ci powiedziała, że urodzisz np. za 2 lub 3 godziny, to byś mnie przecież tam zabiła"

_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 09:59   #2213
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Po porodzie powiedziała mi "gdybym Ci powiedziała, że urodzisz np. za 2 lub 3 godziny, to byś mnie przecież tam zabiła"

Przypuszczam, że to stały tekst rodzących )

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-16, 10:32   #2214
celin10
Rozeznanie

Cytat:
Co do tych "porodów" na Polsat Cafe to był czas, że podczytywałam to forum i inne i na tym innym napisała babeczka z polsatu, że szukają uczestniczek. Mówię do mężą- "dawaj, idziemy, świetlana przyszłość przed nami, będziemy później grać w "trudnych sprawach"," dlaczego ja"
taaa albo jak to"ukryta prawda" bo dziecko innego koloru niż rodzice
rodzić przy kamerze.....e to raczej nie dla mnie bez niej i tak miałam liczna widownie,położnax2,lekarz ,pediatra x2 i kręcąca się salowa(babka z jajem to bynajmniej wesoło było)
Stary 2014-04-16, 10:40   #2215
idaikot
Raczkowanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEÑ/LUTY 2014 cz.1

Mnie położna oszukała. Powiedziała, że to już ostatni skurcz i się urodzi. Ale zapomniała dodać, że miała na myśli tylko głowę

My już po wizycie u endokrynologa. Pani profesor oglądnęła Adasia i orzekła, że "dziecko tarczycowo zdrowe" A mi mimo skoków TSH niczego nie zaleciła. Mam karmić jak karmiłam i tyle. Ale powiem Wam, że jednej reczy w rejestrowaniu do specjalistów nie mogę pojąć. Gdy wszystkie maluszki są na tę samą godzinę systemem kto pierwszy ten lepszy Normalnie sajgon. Jedno płacze, drugie je itd. A i pani profesor zwróciła uwagę na wodniaki jąderek, których pediatra nie zauważył Kazała tylko obserwować. W internecie czytam, że to powinno się wchłonąć do 2-3 roku życia. Ale ona powiedziała, że do 2-3 miesiąca. Może się przejęzyczyła?

Czy Wasze dzieci nadal mają niebieskie oczy? Bo ja bym bardzo chciała żeby Adasiowi takie zostały
idaikot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 10:55   #2216
Hosenka*
Zakorzenienie

Kacper miał takie cudne granatowe oczy Już mu powoli brązowieją

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 11:08   #2217
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:

Mojego porodu nikt nie chcialby filmowac, nawet jak bym słono dopłaciła . Oglądam ten program i sobie popłakuję ukradkiem zazdroszcząc, ze Niektore kobiety mogą tak kameralnie, ze znieczuleniem, prawie bez bólu przezywac te chwile...

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Wybiegane dziecko to szczęśliwe dziecko.
Miłego dnia
Potwierdzam w 100%

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:

Kalina widzę wrzuciła wreszcie avatar, no
A wrzuciła

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 11:23   #2218
Caillouu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość
Mnie położna oszukała. Powiedziała, że to już ostatni skurcz i się urodzi. Ale zapomniała dodać, że miała na myśli tylko głowę

My już po wizycie u endokrynologa. Pani profesor oglądnęła Adasia i orzekła, że "dziecko tarczycowo zdrowe" A mi mimo skoków TSH niczego nie zaleciła. Mam karmić jak karmiłam i tyle. Ale powiem Wam, że jednej reczy w rejestrowaniu do specjalistów nie mogę pojąć. Gdy wszystkie maluszki są na tę samą godzinę systemem kto pierwszy ten lepszy Normalnie sajgon. Jedno płacze, drugie je itd. A i pani profesor zwróciła uwagę na wodniaki jąderek, których pediatra nie zauważył Kazała tylko obserwować. W internecie czytam, że to powinno się wchłonąć do 2-3 roku życia. Ale ona powiedziała, że do 2-3 miesiąca. Może się przejęzyczyła?

Czy Wasze dzieci nadal mają niebieskie oczy? Bo ja bym bardzo chciała żeby Adasiowi takie zostały
Ida... klawiatura Ci się spsuła :P

_______
Kaja Kamila

Stary 2014-04-16, 11:30   #2219
konsternacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idaikot Pokaż wiadomość

Dobrze, że z tarczycą u Adasia ok Mój też ma niebieskie oczęta
Co to jest wodniak? Ty to zauważyłaś wcześniej czy dopiero ta lekarka Ci powiedziała?

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

Cytat:
Ida... klawiatura Ci się spsuła :P
Oj tam, da się przeczytać Ciekawe urozmaicenie
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 12:40   #2220
senira666
Zakorzenienie

Caillouu-- mam cicha nadzieje ze do wrzesnia moze utworza kierunek fotografiki a jak nie to wnetrza to tez moja pasja mam nadzieje ze uda sie wszystko zorganizowac.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kacper miał takie cudne granatowe oczy Już mu powoli brązowieją

Ami od poczatku ma oczy bardziej szare niz niebieskie i poki co nie zmieniaja sie zbytnio. I oby jej tak zostalo

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości