Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 13:22   #1951
bmma
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
do ortopedy to pewnie prywatnie, a rodzinny moze dac skierowanie zeby na nfz pojsc... hmm?
ale np. u nas są długie kolejki.
Byłam z córcią 2x prywatnie, chyba 50zł płaciłam za wizytę. 1x byliśmy jak mała miała 6 dni, potem do kontroli po 3 m-cach kazał i tak byliśmy. U nas było wszystko książkowo.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:38   #1952
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
do ortopedy to pewnie prywatnie, a rodzinny moze dac skierowanie zeby na nfz pojsc... hmm?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:38   #1953
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Moderna, dzieki za linka.

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Demeter karać nie mogą ale pisma ślą.
Który sezon?
4 sezon ruszył

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

O. No wlasnie. Pchaczo-jezdzik i kostka... A ile wazy ten jezdzik, bo nie moge znalezc?
Jak bardzo chcesz to Ci zważę ale z kartonowym opakowaniem

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Oczy carycy x2, styropian, sernik z brzoskwiniami, placek z migdałowymi pazurkami, górę lodową i babeczki. Wszystkie nazwy można znaleźć w necie
Ortopeda kazał nam przyjść jak mały zacznie dobrze chodzić, więc idziemy. Taki prezent urodzinowy mu wredna matka robi
Oczy carycy? Musze wygooglować.

Cytat:
Tak w ogole to Ala na badaniu bioderkowym miała cos z jednym bioderkiem nie tak.. ale lekarz zalecil tylko szerokie pieluszkowanie..miala wtedy 2 msc. hmm moze powinnam to jakos skontrolowac
My tez mielismy takie zalecenia i w sumie 3 USG.

Cytat:
co do tamtej dziewczynki, karmią ją mlekiem krowim od 6msc zycia poza tym chipsy, mięso z grilla, slodycze, czekolada masakra a teraz majac 1,5 roku pije zwykle kartonowe mleko z biedry , nigdy nie dam dziecku czegos takiego.

Cytat:
Pewnie da jeśli stwierdzi, że można to skontrolowac. No ale terminy pewnie długie do ortopedy. Podejź i zapytaj jesli tak Cie to martwi.
Poczytaj sobie http://dzieci.pl/kat,1033675,title,K...uticaid=6128f5 jest też o ortopedzie

Ja napisze tak: Mój Kubuś też miał problemy - ciągle było gadanie "ma już tyle... a jeszcze tego nie robi...." (w szczegolnosci moja mama) I rzeczywiscie nie rozwijał się jakoś super szybko, wiele razy sie zamartwiałam ale okazało się, że powolutku, powolutku ale idzie do przodu! Widziałam, że jest postęp i to najważniejsze.
Jak bylismy u pediatry mały miał moze 5 miesiecy, potem ok.6,7 i za każdym razem ciągneła go za rączki - on nic, nie podnosił się. Sugerowała, że jesli chcemy da nam skierowanie do neurologa. I pewnego dnia ciach - podnosi się! On to w ogole zaczał niedawno siedzieć - miał jakieś 10 miesiecy moze. Teraz pięknie raczkuje, wstaje i chodzi przy meblach. Wiem, że za niedługo zacznie chodzić i nie martwię się już tym, bo postęp widzę gołym okiem
Aha no i na ostatniej wizycie pediatra (mały ma 11 miesiecy) pyta się czy chodzi - ja mowie, że nie. A ona czy wstaje w łozeczku, przy meblach? Ja na to, że tak - powiedziała to dobrze. Czyli najwyrażniej wystarczy na chwile obecną

A powiedz mi kupiłaś jej może pchacz ? zeby mogła sobie pocwiczyć dreptanie? Ja zakupiłam dla K na urodziny jeździko - pchacz i mam cichą nadzieje, że zakuma i bedzie z nim chodził. W koncu są pewne zabawki "mogące wspomóc rozwój, pchnąć do przodu".
Jak K bedzie gotowy to przyjdzie czas na samodzielne chodzenie ( nie wiem czy tak bardzo na to czekam bo już teraz jak raczkuje nie moge go dogonić czasami )

I powiem Ci, że mnie dziewczyny bardzo czesto uspakajały na tym forum jak się tak martwiłam. Bo wiesz, jak teraz tak się martwisz o chodzenie to co bedzie pozniej? Że nie czyta jeszcze, itp.,itd...
Także Amelie, wiary w Alę, spokoju życze
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:39   #1954
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A dobrze (; Jaśka pocieszna aż nie mogę się nadziwić jak szybko czas zlecial i ciągle mnie zadziwia (:ale charakterek to ma.
Niedlugo na pierwsze prawdziwe walacje lecimy.
Was podczytuje ale zebrać do pisania się nie umiem (:
na mobilizacje
a pochwal się gdzie lecicie?

Stary 2014-04-16, 13:42   #1955
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

A no i dziś udało się dostarczyć siuśki - zadanie dałam do wykonania TŻ

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Dragusiu, dziś wyślę jeszcze ten kwestionariusz. Nie wiem co ja tam Ci wysłałam
Teraz to co wysłałam to mąż wypełniał. Troche to długo trwa, ale mam nadzieje bedzie ok.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:49   #1956
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
na mobilizacje
a pochwal się gdzie lecicie?
Na Cypr (;

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 13:53   #1957
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
co do tamtej dziewczynki, karmią ją mlekiem krowim od 6msc zycia poza tym chipsy, mięso z grilla, slodycze, czekolada masakra a teraz majac 1,5 roku pije zwykle kartonowe mleko z biedry , nigdy nie dam dziecku czegos takiego.
co do mleka krowiego to sie nie zgodze, bo od skonczonego 6-tego meisiaca mozna dac dzeicku 200ml mleka krowiego przegotowanego w postaci kaszki, po pierwszym roku yzcia nawet do picia juz! (i takie sa zalecenia karmienia dzeici w Niemczech), i naprawde nie wiem, co w tym zlego widzisz - sama daje dzeicku mleko, ba! nawet przetwory mleczne

reszta beee, jedzenie na pewno nei dla dzeicka, ktore rosnie i potrzebuje wartosciowych posilkow.

Mleko tluste jest wartosciowe - bezwartosciowe sa produkty odtluszczone lub o malej ilosci tluszczu, dlatego wybiera sie mleko 3,5% zamiast 1,5 a co gorsza 0,0%.
Stary 2014-04-16, 14:00   #1958
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
ale np. u nas są długie kolejki.
Byłam z córcią 2x prywatnie, chyba 50zł płaciłam za wizytę. 1x byliśmy jak mała miała 6 dni, potem do kontroli po 3 m-cach kazał i tak byliśmy. U nas było wszystko książkowo.
o to jakos strasznie mało.. w moim miescie dobrego lekarza ze świecą szukac, nawet "pseudo" lekarze biora za wizyte 100 i wyzej..

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Moderna

Pewnie da jeśli stwierdzi, że można to skontrolowac. No ale terminy pewnie długie do ortopedy. Podejź i zapytaj jesli tak Cie to martwi.
Poczytaj sobie http://dzieci.pl/kat,1033675,title,K...uticaid=6128f5 jest też o ortopedzie

Ja napisze tak: Mój Kubuś też miał problemy - ciągle było gadanie "ma już tyle... a jeszcze tego nie robi...." (w szczegolnosci moja mama) I rzeczywiscie nie rozwijał się jakoś super szybko, wiele razy sie zamartwiałam ale okazało się, że powolutku, powolutku ale idzie do przodu! Widziałam, że jest postęp i to najważniejsze.
Jak bylismy u pediatry mały miał moze 5 miesiecy, potem ok.6,7 i za każdym razem ciągneła go za rączki - on nic, nie podnosił się. Sugerowała, że jesli chcemy da nam skierowanie do neurologa. I pewnego dnia ciach - podnosi się! On to w ogole zaczał niedawno siedzieć - miał jakieś 10 miesiecy moze. Teraz pięknie raczkuje, wstaje i chodzi przy meblach. Wiem, że za niedługo zacznie chodzić i nie martwię się już tym, bo postęp widzę gołym okiem
Aha no i na ostatniej wizycie pediatra (mały ma 11 miesiecy) pyta się czy chodzi - ja mowie, że nie. A ona czy wstaje w łozeczku, przy meblach? Ja na to, że tak - powiedziała to dobrze. Czyli najwyrażniej wystarczy na chwile obecną

A powiedz mi kupiłaś jej może pchacz ? zeby mogła sobie pocwiczyć dreptanie? Ja zakupiłam dla K na urodziny jeździko - pchacz i mam cichą nadzieje, że zakuma i bedzie z nim chodził. W koncu są pewne zabawki "mogące wspomóc rozwój, pchnąć do przodu".
Jak K bedzie gotowy to przyjdzie czas na samodzielne chodzenie ( nie wiem czy tak bardzo na to czekam bo już teraz jak raczkuje nie moge go dogonić czasami )

I powiem Ci, że mnie dziewczyny bardzo czesto uspakajały na tym forum jak się tak martwiłam. Bo wiesz, jak teraz tak się martwisz o chodzenie to co bedzie pozniej? Że nie czyta jeszcze, itp.,itd...
Także Amelie, wiary w Alę, spokoju życze
Ważne, że się rozwija, u mnie np mała zaczęła siedziec 7msc ( dla niektorych to i tak pozno) wg mnie to tak normalnie, pelzala w wieku 7msc i tak wolala, nie lubila raczkowania( chociaz umiala), dopiero w 9msc zaczeła porządnie raczkować, wstawac w lozeczku i przy meblach, 10 msc jak zaczęła chodzic przy meblach lub trzymajac sie czegos, tak jest do dzis ( ma 12 msc i tydzien) smieszne jest to ze jak tak chodzi przy meblach to widac jak kalkuluje czy odleglosc nie za duza wtedy rzuca sie rekami na cos czego moze sie przytrzymac tak zeby nie dac samodzielnie kroku cwaniak maly tak jak na nia patrze fizycznie jest silna, zeby chodzic, moze psychicznie jeszcze nie jest gotowa i po prostu tak sobie woli isc z asekuracja, co by krzywdy sobie nie zrobic

pchacza nie mamy, ale Ala pcha wozek i tak chodzi po mieszkaniu, myslisz ze przydał by sie nam ? hmmm

Ostatnio zaczela pchać stolik interaktywny i isc przy nim taborety tez pcha i idzie ale nie pozwalam za bardzo

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
co do mleka krowiego to sie nie zgodze, bo od skonczonego 6-tego meisiaca mozna dac dzeicku 200ml mleka krowiego przegotowanego w postaci kaszki, po pierwszym roku yzcia nawet do picia juz! (i takie sa zalecenia karmienia dzeici w Niemczech), i naprawde nie wiem, co w tym zlego widzisz - sama daje dzeicku mleko, ba! nawet przetwory mleczne

reszta beee, jedzenie na pewno nei dla dzeicka, ktore rosnie i potrzebuje wartosciowych posilkow.

Mleko tluste jest wartosciowe - bezwartosciowe sa produkty odtluszczone lub o malej ilosci tluszczu, dlatego wybiera sie mleko 3,5% zamiast 1,5 a co gorsza 0,0%.
ja nie daje krowiego takie jest moje zdanie sama nie lubie tez. jak narazie mała pije nestle junior Uwazam ze krowie ma mało wartosci odzywczych, za duzo kazeiny i sodu

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-16 o 14:05
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:03   #1959
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie daje krowiego takie jest moje zdanie sama nie lubie tez. jak narazie pije nestle junior
a danio to z czego produkuja?
Stary 2014-04-16, 14:11   #1960
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
a danio to z czego produkuja?
chodzilo mi ze nie dawalam w czystej postaci tego mleka a w chwili obecnej Danio juz nie je
Stary 2014-04-16, 14:29   #1961
alliw
Zadomowienie

Hej gaduły
Przeczytałam do 63 strony, a reszte moze później przelece. Jutro jedziemy więc się pakuje
BYou, w koncu jesteś Buziak wielki dla Samosi od mojego rozczochrańca 100 lat dla tżta
Trolla, z chusty padłam
Malpko, :fanfary:
Pani, Torres z prosiakiem MISTRZ
Moni_ka.g,
Bmma, kciuki za dentyste
Demeter, będzie dobrze, 2 tyg zlecą raz ciach

U nas ostatnio nocki do chrzanu może po wyjeździe coś się zmieni (oby nie na gorsze )

Może jeszcze dziś wpadnę, a jak nie to jutro z trasy sie odezwe (chociaz nie wiem czy dam rade bo ostatnio jak nie patrze na drogę to od razu zbiera mi się na ) BTW, jak jeździcie jako pasażer, to siadacie z dzieckiem z tyłu? Bo ja do tej pory tak jeździłam, ale jutro jakos srednio mi sie to widzi, bo strasznie mnie z tyłu muli.
Buziaki!
Stary 2014-04-16, 14:40   #1962
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Uwazam ze krowie ma mało wartosci odzywczych, za duzo kazeiny i sodu
a gdzie wyczytalas, ze ma malo wartosci odzywczych?

dla dzieci mleko jest wskazane wlasnie ze wzgledu na wartosci odzywcze jak bialko i tluszcze, oraz zrodlo wapnia - w PL zalecenia sa troche inne, ale wedlug mnie mocno przesadzone i nieprawidlowe (korzystam z innych zalecen).
I nie jest tu mowa o zastapieniu mleka modyfikowanego krowim, krowie jest dodatkiem, jako posilek zastepujacy jeden posilek mleczny mm.

Nigdy nie bede traktowala powaznie takich wpisow, w pewnym sensie brednie, ze mleko jest fuj niedobre, a podaje sie serki, jogurty, ser zolty, maslo czy inne produkty mleczne

i jakos ta kazeina i sod nie pasuja mi do twoich ostatnich wpisow (google? )

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Może jeszcze dziś wpadnę, a jak nie to jutro z trasy sie odezwe (chociaz nie wiem czy dam rade bo ostatnio jak nie patrze na drogę to od razu zbiera mi się na ) BTW, jak jeździcie jako pasażer, to siadacie z dzieckiem z tyłu? Bo ja do tej pory tak jeździłam, ale jutro jakos srednio mi sie to widzi, bo strasznie mnie z tyłu muli.
Buziaki!
a gdzie jedziecie?

ja zawsze siedze z tylu, bo M. marudzi, musze go caly czas animowac
a z przodu jest lepiej, bezpieczniej, zaleca sie wlasnie, by mama siedziala z przodu

Moj maz juz tez zapowiedzial wyjazd do tesciowej, a mnie juz mdli na sama mysl -mialam inne plany, chcialam zostac w domu

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-16 o 14:41
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:43   #1963
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

O ja cie ale żeście nastukały postów

mam nadrabiania

Pani Michaś jest BOSKI mądry przystojny modny
A prosiak jest boski

BYou w takim razie wielkie oklaski dla Zosi za laurkę dla taty zdolna dziewczynka

Moje dziecko nie lubi się tulić, nie tuli zwierzątek, zabawek nic nie tuli miała okres że nauczyłam ją robić tuli tuli lala i tak mocno ją tuliła i puszczała i na tym koniec więcej tulić nie będzie ale za to jak na nie krzyczy

Kupiłam kurtkę nie jakaś wymarzona ale były dwie jedna różowa druga zielona wybór nie wielki i w sumie gdyby nie to że parę złotych przeceniona to bym nie wzięła

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-04-16 o 14:45
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:44   #1964
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Red face Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Hej gaduły
Przeczytałam do 63 strony, a reszte moze później przelece. Jutro jedziemy więc się pakuje
BYou, w koncu jesteś Buziak wielki dla Samosi od mojego rozczochrańca 100 lat dla tżta
Trolla, z chusty padłam
Malpko, :fanfary:
Pani, Torres z prosiakiem MISTRZ
Moni_ka.g,
Bmma, kciuki za dentyste
Demeter, będzie dobrze, 2 tyg zlecą raz ciach

U nas ostatnio nocki do chrzanu może po wyjeździe coś się zmieni (oby nie na gorsze )

Buziaki!
Ala zaklej sobie pepek plastrem, a potem napisz czy podzialalo,szerokiej drogi.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:46   #1965
BYou
MBZ♥

Alliw szerokiej drogi
zawsze siedzę z tyłu
A jakbyś aviomarin wzięła?

Amelie, ja mleko dajępodobnie jak jogurt naturalny, prawdziwy ser żółty. Nie rozumiem trochę oburzenia? Z tego co pisałaś wcześniej też Alicji dawałaś niewskazane dla takiego malucha produkty
Ze szczepieniami to zapytaj u siebie w przychodni. Ja mam już swój kalendarz i ne interesowałam się jak to inaczej ułożyć.

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Moderna, oj
My zostajemy u siebie

Oliwka dla siebie czy dla Anielki?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:46   #1966
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Oliwka nie wyswietla sie kurteczka
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:59   #1967
Moderna
Zakorzenienie

fajniutka, to na deszcz?

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A poza tym to sie poazle, bo dzien w dzien ostatnio jestem mega sfrustrowana - a wszystko przez naszego psa od jakiegos czasu zrobil sie zupelnie niemozliwy, kradnie jedzenie M. z reki, wskakuje na stol za zarciem, nie slucha sie nic - oprocz tego jest lagodny i grzeczny, ale zrobil sie zupelnie niesforny - i mnie to strasznie meczy bo tylko biegam i pilnuje i sie zloszcze

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
My zostajemy u siebie
>
zazdroszcze

a M. ma urodziny w sobote i chcialam upiec torta, nadmuchac balony, pojsc na spacer na plaze, pobawic sie z dzeickiem w piasku - i plany ida sie pierdu

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

panika wlasnie, bo zapomnialam - outfit Michasia - pierwsza klasa! Swietnie wyglada trampeczki z h&m?
Stary 2014-04-16, 15:07   #1968
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam jestem idealna
ba!

Cytat:
Moj maz juz tez zapowiedzial wyjazd do tesciowej, a mnie juz mdli na sama mysl -mialam inne plany, chcialam zostac w domu
u teściowej nie ma klimatu do balonów, plaży i święta?
a Twoja rodzina nie czuję się pomijana?

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
aż się przejdę do 5-10-15.

Cytat:
i mnie to strasznie meczy bo tylko biegam i pilnuje
... ja tak... z synem mam... tyle że się nie złoszczę

Cytat:
trampeczki z h&m?
conversiaki tym razem.
ale mnie wyczuwasz, bo się czaiłam na te z h&m

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:12   #1969
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
u teściowej nie ma klimatu do balonów, plaży i święta?
a Twoja rodzina nie czuję się pomijana?

... ja tak... z synem mam... tyle że się nie złoszczę

conversiaki tym razem.
ale mnie wyczuwasz, bo się czaiłam na te z h&m
balony moglabym wziac, i torta tez - ale moje wypieki tesciowej i tak nie podchodza a wogole atmosfera u niej mnie zawsze wkurza (depresja )
i plazy nie ma

moja rodzina 1000km stad, no chocbym chciala to sie nie da

sliczne conversy

u nas trampeczki h&m online wyprzedane, licze na sklep, choc pewnie i tak sie przelicze

ja na synia tez sie nie zloszcze, ale pies czasami buduje napiecie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-16 o 15:14
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 16:02   #1970
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie wyczytalas, ze ma malo wartosci odzywczych?

dla dzieci mleko jest wskazane wlasnie ze wzgledu na wartosci odzywcze jak bialko i tluszcze, oraz zrodlo wapnia - w PL zalecenia sa troche inne, ale wedlug mnie mocno przesadzone i nieprawidlowe (korzystam z innych zalecen).
I nie jest tu mowa o zastapieniu mleka modyfikowanego krowim, krowie jest dodatkiem, jako posilek zastepujacy jeden posilek mleczny mm.

Nigdy nie bede traktowala powaznie takich wpisow, w pewnym sensie brednie, ze mleko jest fuj niedobre, a podaje sie serki, jogurty, ser zolty, maslo czy inne produkty mleczne

i jakos ta kazeina i sod nie pasuja mi do twoich ostatnich wpisow (google? )[COLOR="Silver"]
nie, nie google, naczytałam się gazet dużo jeszcze w ciąży i tak stąd to przetwory mleczne ok ale to starczy, mleko daje modyfikowane daje przynajmniej do 2 r.ż. takie jest moje zdanie jakieś takie mam uprzedzenia do tego mleka, po prostu

Cytat:
Alliw szerokiej drogi
zawsze siedzę z tyłu
A jakbyś aviomarin wzięła?

Amelie, ja mleko dajępodobnie jak jogurt naturalny, prawdziwy ser żółty. Nie rozumiem trochę oburzenia? Z tego co pisałaś wcześniej też Alicji dawałaś niewskazane dla takiego malucha produkty
Ze szczepieniami to zapytaj u siebie w przychodni. Ja mam już swój kalendarz i ne interesowałam się jak to inaczej ułożyć.[COLOR="Silver"]
Owszem jej dieta nie była doskonała, ale nigdy nie dawalam jej mięsa z grilla ani chipsow czy słodyczy..
Stary 2014-04-16, 16:08   #1971
bmma
Zadomowienie

Cytat:
o to jakos strasznie mało.. w moim miescie dobrego lekarza ze świecą szukac, nawet "pseudo" lekarze biora za wizyte 100 i wyzej..
Też myślę, że tanio, przecież to USG. Jak miałam do wyboru długi termin i czekanie w poczekalni na NFZ to nie wahałam się, mamy w sąsiedniej wsi dobrego ortopedę traumatologa. Nie czekaliśmy w poczekalni ani minutki, na 1 wizycie to on czekał na nas

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-16, 16:13   #1972
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Też myślę, że tanio, przecież to USG. Jak miałam do wyboru długi termin i czekanie w poczekalni na NFZ to nie wahałam się, mamy w sąsiedniej wsi dobrego ortopedę traumatologa. Nie czekaliśmy w poczekalni ani minutki, na 1 wizycie to on czekał na nas
dobrze Ci się trafilo, zobaczymy jakie terminy, jakos w maju ją zapiszę
Stary 2014-04-16, 16:15   #1973
oliwka__
Zakorzenienie

Despa w 5-10-15 Kurtka Niemowlęca 5A2607 jak Ci się link nie otwiera to wpisz nazwę z tym numerem. Wstawiła bym zdjcie ale nie chce mi się robić bo zaraz i tak wybywam z domu a ze strony nie idzie skopiować.
Stary 2014-04-16, 16:16   #1974
bmma
Zadomowienie

Cytat:

ja zawsze siedze z tylu, bo M. marudzi, musze go caly czas animowac
a z przodu jest lepiej, bezpieczniej, zaleca sie wlasnie, by mama siedziala z przodu

też muszę siedzieć z tyłu, czasem robimy karaoke

teściowa. Oczywiście jedziemy w niedzielę, już się cieszę i łączę siew bólu.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-16, 16:20   #1975
oliwka__
Zakorzenienie

BYou dla Małej. I dziękuję Ci za maila

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Ja z małą siedziałam z tyłu tylko w tedy gdy wracaliśmy ze szpitala, a tak zawsze siedzę z przodu.
Stary 2014-04-16, 16:42   #1976
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Amelie - troche mnie denerwujesz z tym chodzeniem bo co ja mam powiedziec? Moje roczne dziecko dopiero wstalo i zaczelo porzadnie raczkowac. Wg rehabilitantow jest w normie na swoj wiek. Chodzenie do 18 m-cy i mysle ze dzieci chodzacych w 17-18 m-cu jest mniej wiecej tyle co tych w 10 m-cu, najwiecej pomiedzy, tylko slyszymy o tych najszybszych bo rodzice sie chwala. Ludziom w glowach sie poprzewracalo z oczekiwaniami, zwlaszcza ciotkom itp. Cd z komputera wieczorem i do Ciebie i na reszte postow.

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 16:48   #1977
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Amelie - troche mnie denerwujesz z tym chodzeniem bo co ja mam powiedziec? Moje roczne dziecko dopiero wstalo i zaczelo porzadnie raczkowac. Wg rehabilitantow jest w normie na swoj wiek. Chodzenie do 18 m-cy i mysle ze dzieci chodzacych w 17-18 m-cu jest mniej wiecej tyle co tych w 10 m-cu, najwiecej pomiedzy, tylko slyszymy o tych najszybszych bo rodzice sie chwala. Ludziom w glowach sie poprzewracalo z oczekiwaniami, zwlaszcza ciotkom itp. Cd z komputera wieczorem i do Ciebie i na reszte postow.

rozumiem, ostatnio słyszalam nawet ze chodzenie do roku nie jest wskazane ze względu na kościec, stawy itd. a ja... no cóż nie moge doczekac sie tego pieknego momentu .. czekamy do lata moze sie wyrobimy

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
też muszę siedzieć z tyłu, czasem robimy karaoke

teściowa. Oczywiście jedziemy w niedzielę, już się cieszę i łączę siew bólu.
ja szukam wymówki

Dziewczyny, lepszy taki typowy pchacz https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...pnyEwCJhIuvGdw

czy taki jeździk pchacz http://www.solei-babe.pl/files/jezdz...moby-2-w-1.jpg chodzi mi o typ, podałam takie przykladowe

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-16 o 17:05
Stary 2014-04-16, 17:08   #1978
nestelle
Zakorzenienie

Czesc ,
nadrabiam ....
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Nestelle - tz w drugim pokoju, drzwi zamkniete ale przed J. nic sie nie ukryje, leci pod drzwi i tlucze potem krzyczy. Nie zawsze daje rade odwrocic jego uwage.
Dzieki za info o umiejetnosciach dziecka. Jezdzika tez nie mamy ale to jeszcze nie ten etap, tzn na takim szerszym, porzadnym jako tako da rade ale na wezszym nie utrzyma sie. Takiego z pasami jak pisalam nie biore pod uwage nawet (t. myslala o takim na urodziny chyba..). Poczekamy az dorosnie do jakiegos zwyklego.

J. wstal bez humoru, ciezko jest. Zaliczylismy juz klotnie z tz. Uroczo.
.
mam nadzieje ze już lepiej .

rozumiem. u nas właśnie jak się zamknie drzwi do sypialni to R się nie dobija .wiec o tyle łatwiej .tylko ze u nas nikt niczego tez nie odsypia raczej ,no czasem ja tą 4 rano-ale to w weekend
,wtedy mogę drzwi zamknąć i się połozyc na godzinke .ale może tez R się nie dobija bo my nie siedzimy w sypialni nigdy w dzień ,ide tylko tam do łozka wieczorem albo przewinac R bo tam jest przewijak .wiec może dlatego nawet nie zauwaza czy drzwi otwarte czy zamknięte...
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
będą tymi chustami machać. babcia poszła na polowanie na ciuchy, kupiła owszem bardzo kolorową, super szkoda ze z wielkim liściem maryśki .

Cytat:
jakoś nie zauważyłam byś Ty wszystko komentowała

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60260448/ pełna profeska z sutkami

a Despa, w wersji blond, jest wraUUUUUUUU

(wczoraj na huśtawkach znów byliśmy sami )
1. hehe
2.boska ale suty
3. zazdraszczam ze mogłas Despe poogladac
4. T wymiata i swiniok tez
Cytat:
, robiłam casting
casting
Cytat:
ja mam ochotę a nawet wielką potrzebę bo też mam "ombre" na głowie aż wstyd
wypraszam sobie . ja mam ombre z przerwami od laaaaaat ,uwielbiam
Cytat:
Z ciekawszych rzeczy... oglądamy ostatnio katalogi z płytkami do mieszkania. Mam katalog Tubądzin Maciej Zień, właśnie fotkę Zienia wycałowała, taką na całą stronę. ta fotka
hehe tylko ze on lubi panów
Cytat:
Idziemy dopiero 29 maja
Poczytałam na necie i panikuję. Moje dziecko nie je słodyczy, cukru i co próchnica?
o ja pierdziele
Stary 2014-04-16, 17:23   #1979
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
"Zosiowy obraz" w załączniku:może jeszcze dojdą jakieś elementy
\'
hehe bosko w ramke i na sciane!
Cytat:
Jutro mamy wizytę u ortopedy, już słyszę wrzask mojego syna
a co się dzieje?
Cytat:
Ja piekę 7 blach, od jutra zaczynam i nie nie robię wesela, mamy ogromną rodzinę i wszyscy zjeżdżają się do rodziców, a, że ja uwielbiam piec to zawsze wyręczam mamę.
łoooo matko!!!! zazdraszczam i talentu i ochoty!
Cytat:
pocieszać?! chyba Twoją córkę. ta to ma presję....

Cytat:
Oczy carycy x2, styropian, sernik z brzoskwiniami, placek z migdałowymi pazurkami, górę lodową i babeczki. Wszystkie nazwy można znaleźć w necie
Ortopeda kazał nam przyjść jak mały zacznie dobrze chodzić, więc idziemy. Taki prezent urodzinowy mu wredna matka robi
o jaaaaa! jesteś mega ! tyyyyle słodkości
a już doczytałam dlaczego do orto.trzymam kciuki aby było ok!
Cytat:
córkę zamknij. w szafie. niech przemyśli swoje niecne postępowanie.
EOT
(oj Pani czyzbys była brunetką ,ostra się robisz )
Cytat:
przestań ja wam się tu zwierzam a wy po mnie jedziecie
głupoty piszesz .słow nie mam .
taka jesteś sliczna a taka niemądra

lece dalej z nadrabianiem.....

lece dalej z nadrabianiem
Stary 2014-04-16, 17:27   #1980
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

Dragusiu, dziś wyślę jeszcze ten kwestionariusz. Nie wiem co ja tam Ci wysłałam
Teraz to co wysłałam to mąż wypełniał. Troche to długo trwa, ale mam nadzieje bedzie ok.
czekam

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Na Cypr (;
super, ja dalej nie umiem zdecydowac kiedy jedziemy eh

Cytat:
pchacza nie mamy, ale Ala pcha wozek i tak chodzi po mieszkaniu, myslisz ze przydał by sie nam ? hmmm

Ostatnio zaczela pchać stolik interaktywny i isc przy nim taborety tez pcha i idzie ale nie pozwalam za bardzo
z pchaczem to FLorek biegnie

Cytat:
Buziaki!
od nowego fotela ja z przodu

Cytat:
Dziewczyny, lepszy taki typowy pchacz https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...pnyEwCJhIuvGdw

czy taki jeździk pchacz http://www.solei-babe.pl/files/jezdz...moby-2-w-1.jpg chodzi mi o typ, podałam takie przykladowe
typowy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości