|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
Byłam z córcią 2x prywatnie, chyba 50zł płaciłam za wizytę. 1x byliśmy jak mała miała 6 dni, potem do kontroli po 3 m-cach kazał i tak byliśmy. U nas było wszystko książkowo.
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1953 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Moderna, dzieki za linka.
4 sezon ruszył Cytat:
![]() Cytat:
Oczy carycy? Musze wygooglować.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poczytaj sobie http://dzieci.pl/kat,1033675,title,K...uticaid=6128f5 jest też o ortopedzie Ja napisze tak: Mój Kubuś też miał problemy - ciągle było gadanie "ma już tyle... a jeszcze tego nie robi...." (w szczegolnosci moja mama) Jak bylismy u pediatry mały miał moze 5 miesiecy, potem ok.6,7 i za każdym razem ciągneła go za rączki - on nic, nie podnosił się. Sugerowała, że jesli chcemy da nam skierowanie do neurologa. I pewnego dnia ciach - podnosi się! On to w ogole zaczał niedawno siedzieć - miał jakieś 10 miesiecy moze. Teraz pięknie raczkuje, wstaje i chodzi przy meblach. Wiem, że za niedługo zacznie chodzić i nie martwię się już tym, bo postęp widzę gołym okiem ![]() Aha no i na ostatniej wizycie pediatra (mały ma 11 miesiecy) pyta się czy chodzi - ja mowie, że nie. A ona czy wstaje w łozeczku, przy meblach? Ja na to, że tak - powiedziała to dobrze. Czyli najwyrażniej wystarczy na chwile obecną A powiedz mi kupiłaś jej może pchacz ? zeby mogła sobie pocwiczyć dreptanie? Ja zakupiłam dla K na urodziny jeździko - pchacz i mam cichą nadzieje, że zakuma i bedzie z nim chodził. W koncu są pewne zabawki "mogące wspomóc rozwój, pchnąć do przodu". Jak K bedzie gotowy to przyjdzie czas na samodzielne chodzenie ( nie wiem czy tak bardzo na to czekam bo już teraz jak raczkuje nie moge go dogonić czasami )I powiem Ci, że mnie dziewczyny bardzo czesto uspakajały na tym forum jak się tak martwiłam. Bo wiesz, jak teraz tak się martwisz o chodzenie to co bedzie pozniej? Że nie czyta jeszcze, itp.,itd... Także Amelie, wiary w Alę, spokoju życze |
|||||
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pochwal się gdzie lecicie?
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
A no i dziś udało się dostarczyć siuśki - zadanie dałam do wykonania TŻ
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Dragusiu, dziś wyślę jeszcze ten kwestionariusz. Nie wiem co ja tam Ci wysłałam Teraz to co wysłałam to mąż wypełniał. Troche to długo trwa, ale mam nadzieje bedzie ok. |
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Na Cypr (;
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() reszta beee, jedzenie na pewno nei dla dzeicka, ktore rosnie i potrzebuje wartosciowych posilkow. Mleko tluste jest wartosciowe - bezwartosciowe sa produkty odtluszczone lub o malej ilosci tluszczu, dlatego wybiera sie mleko 3,5% zamiast 1,5 a co gorsza 0,0%.
|
|
#1958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
cwaniak maly tak jak na nia patrze fizycznie jest silna, zeby chodzic, moze psychicznie jeszcze nie jest gotowa i po prostu tak sobie woli isc z asekuracja, co by krzywdy sobie nie zrobic![]() pchacza nie mamy, ale Ala pcha wozek i tak chodzi po mieszkaniu, myslisz ze przydał by sie nam ? hmmm Ostatnio zaczela pchać stolik interaktywny i isc przy nim ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
sama nie lubie tez. jak narazie mała pije nestle junior Uwazam ze krowie ma mało wartosci odzywczych, za duzo kazeiny i sodu
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-16 o 14:05 |
|||
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
Hej gaduły
![]() Przeczytałam do 63 strony, a reszte moze później przelece. Jutro jedziemy więc się pakuje ![]() BYou, w koncu jesteś 100 lat dla tżta Trolla, z chusty padłam Malpko, :fanfary: ![]() Pani, Torres z prosiakiem MISTRZ Moni_ka.g, ![]() Bmma, kciuki za dentyste Demeter, będzie dobrze, 2 tyg zlecą raz ciach U nas ostatnio nocki do chrzanu może po wyjeździe coś się zmieni (oby nie na gorsze )Może jeszcze dziś wpadnę, a jak nie to jutro z trasy sie odezwe (chociaz nie wiem czy dam rade bo ostatnio jak nie patrze na drogę to od razu zbiera mi się na ) BTW, jak jeździcie jako pasażer, to siadacie z dzieckiem z tyłu? Bo ja do tej pory tak jeździłam, ale jutro jakos srednio mi sie to widzi, bo strasznie mnie z tyłu muli. Buziaki! |
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie wyczytalas, ze ma malo wartosci odzywczych?
![]() dla dzieci mleko jest wskazane wlasnie ze wzgledu na wartosci odzywcze jak bialko i tluszcze, oraz zrodlo wapnia - w PL zalecenia sa troche inne, ale wedlug mnie mocno przesadzone i nieprawidlowe (korzystam z innych zalecen). I nie jest tu mowa o zastapieniu mleka modyfikowanego krowim, krowie jest dodatkiem, jako posilek zastepujacy jeden posilek mleczny mm. Nigdy nie bede traktowala powaznie takich wpisow, w pewnym sensie brednie, ze mleko jest fuj niedobre, a podaje sie serki, jogurty, ser zolty, maslo czy inne produkty mleczne ![]() i jakos ta kazeina i sod nie pasuja mi do twoich ostatnich wpisow (google? )---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
ja zawsze siedze z tylu, bo M. marudzi, musze go caly czas animowac ![]() a z przodu jest lepiej, bezpieczniej, zaleca sie wlasnie, by mama siedziala z przodu Moj maz juz tez zapowiedzial wyjazd do tesciowej, a mnie juz mdli na sama mysl -mialam inne plany, chcialam zostac w domu
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-16 o 14:41 |
|
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
O ja cie
ale żeście nastukały postówmam nadrabiania ![]() Pani Michaś jest BOSKI A prosiak jest boski BYou w takim razie wielkie oklaski dla Zosi za laurkę dla taty zdolna dziewczynkaMoje dziecko nie lubi się tulić, nie tuli zwierzątek, zabawek nic nie tuli miała okres że nauczyłam ją robić tuli tuli lala i tak mocno ją tuliła i puszczała i na tym koniec więcej tulić nie będzie ale za to jak na nie krzyczy Kupiłam kurtkę nie jakaś wymarzona ale były dwie jedna różowa druga zielona wybór nie wielki i w sumie gdyby nie to że parę złotych przeceniona to bym nie wzięła
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-04-16 o 14:45 |
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1965 |
|
MBZ♥
|
Alliw szerokiej drogi
![]() A jakbyś aviomarin wzięła? ![]() Amelie, ja mleko daję podobnie jak jogurt naturalny, prawdziwy ser żółty. Nie rozumiem trochę oburzenia? Z tego co pisałaś wcześniej też Alicji dawałaś niewskazane dla takiego malucha produkty![]() Ze szczepieniami to zapytaj u siebie w przychodni. Ja mam już swój kalendarz i ne interesowałam się jak to inaczej ułożyć. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Moderna, oj ![]() My zostajemy u siebie ![]() Oliwka dla siebie czy dla Anielki?
|
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka nie wyswietla sie kurteczka
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- A poza tym to sie poazle, bo dzien w dzien ostatnio jestem mega sfrustrowana - a wszystko przez naszego psa od jakiegos czasu zrobil sie zupelnie niemozliwy, kradnie jedzenie M. z reki, wskakuje na stol za zarciem, nie slucha sie nic - oprocz tego jest lagodny i grzeczny, ale zrobil sie zupelnie niesforny - i mnie to strasznie meczy bo tylko biegam i pilnuje i sie zloszcze ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- zazdroszcze ![]() a M. ma urodziny w sobote i chcialam upiec torta, nadmuchac balony, pojsc na spacer na plaze, pobawic sie z dzeickiem w piasku - i plany ida sie pierdu ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- panika wlasnie, bo zapomnialam - outfit Michasia - pierwsza klasa! Swietnie wyglada trampeczki z h&m?
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
ba!
Cytat:
a Twoja rodzina nie czuję się pomijana? Cytat:
![]() conversiaki tym razem. ale mnie wyczuwasz, bo się czaiłam na te z h&m
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wogole atmosfera u niej mnie zawsze wkurza (depresja )i plazy nie ma moja rodzina 1000km stad, no chocbym chciala to sie nie da ![]() sliczne conversy ![]() u nas trampeczki h&m online wyprzedane, licze na sklep, choc pewnie i tak sie przelicze ![]() ja na synia tez sie nie zloszcze, ale pies czasami buduje napiecie
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-04-16 o 15:14 |
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przetwory mleczne ok ale to starczy, mleko daje modyfikowane daje przynajmniej do 2 r.ż. takie jest moje zdanie jakieś takie mam uprzedzenia do tego mleka, po prostuCytat:
|
||
|
|
|
#1971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze Ci się trafilo, zobaczymy jakie terminy, jakos w maju ją zapiszę
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Despa w 5-10-15 Kurtka Niemowlęca 5A2607 jak Ci się link nie otwiera to wpisz nazwę z tym numerem. Wstawiła bym zdjcie ale nie chce mi się robić bo zaraz i tak wybywam z domu a ze strony nie idzie skopiować.
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
BYou dla Małej. I dziękuję Ci za maila
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Ja z małą siedziałam z tyłu tylko w tedy gdy wracaliśmy ze szpitala, a tak zawsze siedzę z przodu. |
|
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
Amelie - troche mnie denerwujesz z tym chodzeniem bo co ja mam powiedziec? Moje roczne dziecko dopiero wstalo i zaczelo porzadnie raczkowac. Wg rehabilitantow jest w normie na swoj wiek. Chodzenie do 18 m-cy i mysle ze dzieci chodzacych w 17-18 m-cu jest mniej wiecej tyle co tych w 10 m-cu, najwiecej pomiedzy, tylko slyszymy o tych najszybszych bo rodzice sie chwala. Ludziom w glowach sie poprzewracalo z oczekiwaniami, zwlaszcza ciotkom itp. Cd z komputera wieczorem i do Ciebie i na reszte postow.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1977 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy do lata moze sie wyrobimy ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
![]() Dziewczyny, lepszy taki typowy pchacz https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...pnyEwCJhIuvGdw czy taki jeździk pchacz http://www.solei-babe.pl/files/jezdz...moby-2-w-1.jpg chodzi mi o typ, podałam takie przykladowe
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-16 o 17:05 |
||
|
|
|
#1978 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
, nadrabiam .... Cytat:
rozumiem. u nas właśnie jak się zamknie drzwi do sypialni to R się nie dobija .wiec o tyle łatwiej .tylko ze u nas nikt niczego tez nie odsypia raczej ,no czasem ja tą 4 rano-ale to w weekend ,wtedy mogę drzwi zamknąć i się połozyc na godzinke .ale może tez R się nie dobija bo my nie siedzimy w sypialni nigdy w dzień ,ide tylko tam do łozka wieczorem albo przewinac R bo tam jest przewijak .wiec może dlatego nawet nie zauwaza czy drzwi otwarte czy zamknięte... Cytat:
Cytat:
2.boska ale suty 3. zazdraszczam ze mogłas Despe poogladac ![]() 4. T wymiata i swiniok tez casting Cytat:
Cytat:
tylko ze on lubi panów ![]() Cytat:
|
|
#1979 | |||
|
Zakorzenienie
|
hehe bosko
w ramke i na sciane!a co się dzieje? Cytat:
Cytat:
![]() a już doczytałam dlaczego do orto.trzymam kciuki aby było ok! Cytat:
![]() głupoty piszesz .słow nie mam . taka jesteś sliczna a taka niemądra ![]() lece dalej z nadrabianiem..... lece dalej z nadrabianiem
|
|
#1980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, ja dalej nie umiem zdecydowac kiedy jedziemy eh Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.

12-08-1997

Oczy carycy? Musze wygooglować.
, nigdy nie dam dziecku czegos takiego.

może po wyjeździe coś się zmieni (oby nie na gorsze
) BTW, jak jeździcie jako pasażer, to siadacie z dzieckiem z tyłu? Bo ja do tej pory tak jeździłam, ale jutro jakos srednio mi sie to widzi, bo strasznie mnie z tyłu muli. 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zdolna dziewczynka