Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 14:07   #541
asia27100
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

przypomnę, że powinny teraz lecieć porody wczorajsze na polsat cafe

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:13   #542
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
w nocy nie mogłam spać i zaczęłam grzebać na allegro za tymi literkami no i bez wyboru imienia nic nie kupię
popróbuj jeszcze dopasowywać z nazwiskiem, i zobaczysz jak to będzie brzmieć, np. Kajetan Iksiński
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
czekam, az wypierze mi 3 pralkę i smigam na obiad
Eeee, a to ty czasem nie deklarowałaś że pierzesz jedną pralkę

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:22   #543
VwVampirka
Zakorzenienie

Wróciłam z boju
Wyniki GBS dostałam bez większych problemów. Na początku babka w recepcji coś marudziła, że to tylko u lekarza, ale jak powiedziałam jaka jest sytuacja, to mi je wydała bez problemów. No i wynik ujemny

Byłam też w szpitalu. Wypis prawie cały napisany szyfrem, ale większość rozszyfrowałam:
miałam przy przyjęciu robioną morfologię - wszystko w niej ok, elektrolity - tu trochę nie wiem jak sprawdzić te normy, ale chyba też nie najgorzej (sód 137,0 mmol/l, potas 4,48mmol/l, chlorki 99,5 mmol/l) oraz badanie krzepliwości - a tu o dziwo wszystko super Tak więc mogą mnie ciąć, powinno się zagoić
Poza tym z USG:
główka: BPD 90/38,4tyg (czyli mądre dziecko mi rośnie bo duża)
kość udowa FL 70,2/36 tyg.
szacowana waga: 2700g. (czyli przez ostatnie 2 tygodnie przytyła 200g., chyba trochę mało jak na ten etap ciąży)
płyn owodniowy w normie i łożysko na przedniej ścianie.
Położenie: podłużne miednicowe.

Tyle rozszyfrowałam.

No i jak wychodziłam ze szpitala, to spotkałam koleżankę z edukacji przedporodowej Okazało się, że razem leżałyśmy w szpitalu, zgłosiła się do niego w tym samym czasie co ja i w tym samym dniu wyszła, ale się jakimś cudem mijałyśmy. Też była miło zaskoczona opieką, tak więc nie tylko na mojej sali opieka była super. No i mamy ten sam termin CC (chociaż jej ciąża o tydzień starsza).

Tak więc sądny dzień zapowiada się całkiem nieźle

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
uf Kochane pisze cala roztrzesiona bylam w wc a tam taki dlugi sluz podbarwiony krwia, jechac do szpitala? to dopiero 33ci tydzien!
Czopek może odchodzić na długo przed rozwiązaniem. A spakowana torba zawsze się przyda

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja po wizycie
wszystko w porządku, mała waży 1900g i rozwija się prawidłowo
miedniczki są w porządku

dostałam jeszcze od ginka glukometr, bo dostał ostatnio i mówi, że mam sobie badać codziennie cukier na przemian raz na czczo a raz po posiłku
Tylko moje pytanko : tam jest tylko 10 igieł w zestawie , to idzie je potem dokupić czy jak ? bo ciemna w temacie jestem
Pasków od groma a igieł tylko tyle..

nadrobię Was później bo lecę z Igą do lekarza
za wizytę. A te igły to nie są przypadkiem wielorazowe (jeśli używasz ich tylko Ty)? I można dokupić je w aptece.

Cytat:
Stąd moje pytanie: co myślicie o imieniu Kajetan??
A jednak nie wytrzymałaś niebieskie GRATULACJE!
Mi akurat to imię nie podoba się w żadnej wersji, ale ja tu nie mam nic do gadania. Ważne by Wam ono pasowało

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
dziewczyny myślicie, że jak jutro pojadę sobie pooglądać szpital w którym planuje rodzić i popytać co mam mieć w torbie szpitalnej to mogę wspomnieć o tych moich biegunkach i skurczach? doradzą mi coś, uspokoją czy raczej skierują na badania do lekarza i nic mi nie powiedzą?
Pewnie, że możesz! Może przy okazji załapiesz się na słuchanie serduszka

Cytat:
wróciłam z Igą od lekarza .. i dalej jesteśmy w
lekarka już rozkłada ręce, bo Iga czysta osłuchowo
i jest parę opcji - nie wiem mam sobie wybrać czy co?
albo mamy za ciepło w mieszkaniu - fakt mamy 22 stopnie
odstawić bezpośrednio przed spaniem mleko, dawać jej z 2 godz przed spaniem..
zapisała syropek na kaszel alergiczny, gdy nie minie po 2 tyg zbadamy jeszcze krew..
gdy zapytałam o pasożyty w kale ,mówi że było by je widać, więc muszę teraz dodatkowo obserwować kupkę Igi, ale to będzie trudne bo ona już robi normalnie na kibelek

ahh mówie Wam dosyć już mam
ehhh, oby to szybko już się skończyło

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:25   #544
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Vampirka super, że gbs ujemny no i dzieciątko rośnie
byłam się w aptece pytać o te igły do glukometru to mi babki powiedziały że igły używa się raz i jedynie zwykłe igły do zastrzyków mi mogą dać
teściowa mi jutro przywiezie już sobie załatwiłam

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:40   #545
MamaKtosia
Zadomowienie

Ja jestem z frakcji, która nie cierpi zdrobnień. Do mnie w zasadzie wszyscy zwracają się pełną formą imienia. Do młodej też nie pozwalam zwracać się w formie zdrobniałej a już Laurka mnie doprowadza do szewskiej pasji jest tylko jedno uznawane dla mnie zdrobnienie jej imienia na które nikt nie wpada

madziuuula
ale wiesz może będziesz taką babcią z balkonikiem co będzie wyprzedzać młódki z wózkami spoko w końcu urodzisz, ale odbierasz mi nadzieję, że ja urodzę przed terminem
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:52   #546
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Vampirka super, że gbs ujemny no i dzieciątko rośnie
byłam się w aptece pytać o te igły do glukometru to mi babki powiedziały że igły używa się raz i jedynie zwykłe igły do zastrzyków mi mogą dać
teściowa mi jutro przywiezie już sobie załatwiłam
na jakieś tępe baby trafiłaś jak igły do zastrzyków? Chyba je pogięło, są specjalne lancety do glukometrów idź do innej apteki, weź glukometr i pokaż jakich potrzebujesz. A igłe tak naprawdę powinno się zmieniać po każdym użyciu, ale ja i dziewczyny tak nie robimy

Vampirka za GBS, a co do wypisu ze szpitala to dla najpewniej też byłaby to czarna magia...
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:53   #547
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Ktosiowa toć zdradziłaś zdrobnienie, które zresztą osobiście uwielbiam

Teraz niech sie Rychu wypcha, szynka w zalewie sie robi, będą święta : brzydal:

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:54   #548
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

Eeee, a to ty czasem nie deklarowałaś że pierzesz jedną pralkę
nie nie ja na pewno nie
ja mam jedną pralkę fizycznie, a prania miałam na 3 wsady, bo wyprałam grube koce, a jeden na raz wchodzi, tak się dzis nakurzyło przy kołkowaniu styropianu, ze masakra mam pełno pyłu we włosach, idę zaraz je umyć, bo normalnie nie mogę tak wysiedzieć
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 14:56   #549
MamaKtosia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ktosiowa toć zdradziłaś zdrobnienie, które zresztą osobiście uwielbiam

Teraz niech sie Rychu wypcha, szynka w zalewie sie robi, będą święta : brzydal:
Nie no, że wy wiecie to wiem Luśka to Luśka
A może znowu niech tata zabroni Rysiowi wychodzić dziś czy tam jutro i wylezie dzięki temu? Jak ja Cię rozumiem, to strasznie frustrujące jest takie czekanie.
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:02   #550
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Witam się... Miałam wpaść po śniadanku - nie żebym dopiero je zjadła
ale jakoś miałam zajęcie w ciągu dnia... Sprzątałam, gotowałam, piłam kawkę...
No i teraz jestem...

gosius Milenka jest śliczna

Niki za 9 mc ciąży. Co do mojego spania ostatnio nie mogę narzekać, kładę się po 23 a wstaje między 9 a 10 Siku razy 3 w ciągu nocy, ale od razu zasypiam

kasian, Aldrin 34 tc.

Iemand brzuszek śliczny

karolkya zdrowiej kochana

principessina dobrze że zadzwoniłaś do gina. Odpoczywaj i obserwuj.

sylvunia 84 sliczne te rzeczy z paczki

justiwi dla ujawnionego synka - Kajetanka

nitka
za 34 tc.

asia27100 za 36 tc.

niegrzeczna mam nadzieje że Idze z czasem ten kaszel przejdzie. 3mam kciuki.

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:07   #551
kasiab91
Zakorzenienie

No to kimnęłam się i porodów trochę obejrzałam, w między czasie obiad teściowa przyniosła. Chyba widzi, że ja już nie w stanie stać nad kuchnią jestem. Potrafi jeszcze kobieta zaskoczyć i to pozytywnie

madziuula - o dobrze mówi KtosiówMama, żeby tam chłop mu zabronił wychodzić. No bo jak już moje czary na Ciebie nie działają to nie wiem co jest. Może Ci ten tp inaczej wychodzi

Dzwoniła psióła moja i mówi że widzi mnie w niedzielę na porodówce. Hehe ja siebie też więc myślę że może się coś zadziać wtedy
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 15:09   #552
Ramona_85
Zakorzenienie

VwVampirka
najważniejsze, że Amelka rośnie, jeszcze podrośnie nie martw się

gratuluję ujemnego GBS
Stary 2014-04-16, 15:27   #553
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
To oficjalne gratulacje
Tż pewno zadowolony?

Mi się Kajtuś i Kajtek podobają, tyle że dzieci, ja tam nie pozwalam mówić Olo tzn odpowiadam Olo-pitolo i teraz juz wszyscy przywykli że Oliś
Madziuuula tż dumny jak paw, choć nieco się maskuje Twierdził uparcie, że obojętne co, i tak kochać będzie. Ja jednak wiem, że marzył się mu synek

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
mojemu mężowi możesz dać wszystko do roboty ale na kartce napisz co ma zrobić i ugotuje (jak ma przepis) i okna umyje ale napisz zdejmij firanki i umyj okna bo inaczej same okna umyje bez zdjecia firan więc jak wytłumaczysz krowie na rowie to ci tam pomoże ze wszystkim a ja przyjade na gotowe

Justwii gratuluje synka imię fajne ale zdrobnienie mi się nie podoba a ja lubię zdrobnienia

dziewczyny myślicie, że jak jutro pojadę sobie pooglądać szpital w którym planuje rodzić i popytać co mam mieć w torbie szpitalnej to mogę wspomnieć o tych moich biegunkach i skurczach? doradzą mi coś, uspokoją czy raczej skierują na badania do lekarza i nic mi nie powiedzą?
za 34 tc
Mąż widzę pojętny, byleby dobrze wyjaśnić Opis z info o zdjęciu firanek trafiony w 100 %, typowy facet
Dziękuję za gratulacje
Co do odwiedzin w szpitalu, to zapytać zawsze warto

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Ja jestem z frakcji, która nie cierpi zdrobnień. Do mnie w zasadzie wszyscy zwracają się pełną formą imienia. Do młodej też nie pozwalam zwracać się w formie zdrobniałej a już Laurka mnie doprowadza do szewskiej pasji jest tylko jedno uznawane dla mnie zdrobnienie jej imienia na które nikt nie wpada
Ja też nie lubię, jak ktoś mówi do mnie "Iwonka" wrr...!!
Mama tż mówi "Iwoniu" i też mi się nie podoba, ale jakoś to znoszę

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

justiwi dla ujawnionego synka - Kajetanka
.
Kajetanek super!!
kajtek i kajtuś odpadają, będzie Kajetanek

O ile tż się zgodzi. Powiedziałam mu o tym imieniu dziś o 6 rano jak wyjeżdżał w delegację
Muszę pogadać z "brzuchem" osobowo i upewnić się, że mi pasuje

Sylvunia nie wiem czy pisałam, ale przepiękne ciuszki widzę, że róż nie dominuje i jest wielokolorowo

Vampirka czyli Amelia tyłkiem do świata wypięta? Na kiedy masz termin cc? Jak się z tym czujesz? Plus, że Twój tż może dokładnie określić się swojemu szefowi z terminem urlopu

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-04-16 o 15:30
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:28   #554
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
na jakieś tępe baby trafiłaś jak igły do zastrzyków? Chyba je pogięło, są specjalne lancety do glukometrów idź do innej apteki, weź glukometr i pokaż jakich potrzebujesz. A igłe tak naprawdę powinno się zmieniać po każdym użyciu, ale ja i dziewczyny tak nie robimy
też mi się wydaję, że mało zorientowane były
tak też zrobię

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:32   #555
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Niegrzeczna a jesteś zadowolona ze swojej pediatry? Może spróbować zaczerpnąć opinii u innego lekarza albo zmienić przychodnię?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 15:36   #556
chansons
Zadomowienie

Oj, ale naskrobałyście... Spróbuję nadrobić chociaż częściowo

Moja Malutka dostała dziś prześliczne sukieneczki od mojej Mamy, jak wrócę wieczorem to się pochwalę Zakochałam się w nich i już nie mogę doczekać, aż Hanusię w nie ubiorę

ilkas wracając do sytuacji z teściami - fajne masz podejście - ja bym się pewnie zdenerwowała. A Ty na luzie

justiwi mój mąż wymyślił Nutkę: Hania, Hanutka, Nutka i cały czas tak do niej mówi Sukienka bardzo fajna, ale też nie widziałam jej na wieszakach dziś za to wypatrzyłam kilka w TK Maxx i może znajdę jakąś alternatywę

pomarancza

Asia mam nadzieję, że z siostrzenicą już lepiej... i że szybko wyjdzie ze szpitala

kasian za nowy tc

gosiuscudna dzidzia

Nikii za 9 miesiąc i za zakupy

menia, Ramona dziękuję

Iemand za brzuszek zgrabny

kaorlak buziaki dla Hanulki super, że rośnie i ładnie je

martuszka ja miałam jeszcze raz to badanie

karolkya zdrówka
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:41   #557
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Nie no, że wy wiecie to wiem Luśka to Luśka
A może znowu niech tata zabroni Rysiowi wychodzić dziś czy tam jutro i wylezie dzięki temu? Jak ja Cię rozumiem, to strasznie frustrujące jest takie czekanie.
Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
No to kimnęłam się i porodów trochę obejrzałam, w między czasie obiad teściowa przyniosła. Chyba widzi, że ja już nie w stanie stać nad kuchnią jestem. Potrafi jeszcze kobieta zaskoczyć i to pozytywnie

madziuula - o dobrze mówi KtosiówMama, żeby tam chłop mu zabronił wychodzić. No bo jak już moje czary na Ciebie nie działają to nie wiem co jest. Może Ci ten tp inaczej wychodzi

Dzwoniła psióła moja i mówi że widzi mnie w niedzielę na porodówce. Hehe ja siebie też więc myślę że może się coś zadziać wtedy
Już o tym myślałam, ale teraz nie jeździ, nic sie nie dzieje, a poza tym Rysiu to ewidentnie inny charakter
No nawet go mecz Barcelony nie rusza, chociaż dziś niby z Realem grają ale o dziwo Tż sie nie podnieca...

No Kasiab jak miło ze strony teściowej

To co szykujemy się na niedziele, pewno mnie wyprzedzisz

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:46   #558
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Już o tym myślałam, ale teraz nie jeździ, nic sie nie dzieje, a poza tym Rysiu to ewidentnie inny charakter
No nawet go mecz Barcelony nie rusza, chociaż dziś niby z Realem grają ale o dziwo Tż sie nie podnieca...

Madziula ty chyba sama sobie zrobiłaś kuku, bo odkąd pamiętam mówiłaś o szybkim i wcześniejszym porodzie a tu Rysiu psikusa niezłego Ci zrobił.
Na pocieszenie Twoja mama będzie zachwycona, że się wstrzymałaś z rodzeniem na święta

Stary 2014-04-16, 15:56   #559
VwVampirka
Zakorzenienie

A słyszałyście coś o "nowych przepisach" mówiących, że w 2 fazie porodu trzeba być non stop podłączonym do ktg i nie wolno już ani chodzić ani siedzieć na piłce, ani wziąć prysznicu?
Od niedawna w moim szpitalu są takie wytyczne (pewnie po ostatnich akcjach) ale nie wiem czy to tylko u mnie czy w całej Polsce Dowiedziałam się tego od dziewczyn, które rodziły jak jeszcze byłam w szpitalu... też były w szoku, że nic nie mogą robić z w/w rzeczy, a położne mówiły tylko, że to są nowe przepisy... o szczegóły już się nie wypytywały

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Justiwi, do szpitala mam się zgłosić 23-go, więc cc najwcześniej 24-go. Ale jak już będę w szpitalu, to mogą mnie jeszcze przetrzymać kilka dni przed cięciem... dla Amelki to nawet by było lepiej, ale ja jak tam pójdę, to wolałabym mieć to jak najszybciej za sobą
a samopoczucie... hmmm... jestem wręcz "zachwycona" tym, że mnie potną i nie będę mogła się zajmować dzieckiem od razu po porodzie ale pomału oswajam się z tą myślą Zdrowie Amelci jest jednak najważniejsze

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 15:56   #560
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
A słyszałyście coś o "nowych przepisach" mówiących, że w 2 fazie porodu trzeba być non stop podłączonym do ktg i nie wolno już ani chodzić ani siedzieć na piłce, ani wziąć prysznicu?
Od niedawna w moim szpitalu są takie wytyczne (pewnie po ostatnich akcjach) ale nie wiem czy to tylko u mnie czy w całej Polsce Dowiedziałam się tego od dziewczyn, które rodziły jak jeszcze byłam w szpitalu... też były w szoku, że nic nie mogą robić z w/w rzeczy, a położne mówiły tylko, że to są nowe przepisy... o szczegóły już się nie wypytywały
mnie połozna informowała, że I faza porodu jest 'aktywna', o II nic nie mówiła
Stary 2014-04-16, 16:03   #561
chansons
Zadomowienie

I nadrabiam dalej

niegrzeczna super, że wizyta udana i wyniki dobre na pewno Ci ulżyło. Daj znać jak z Igunią. Doczytałam. NIestety musisz uzbroić się w cierpliwość.. może to rzeczywiście wina tej temperatury...

justiwi czyżbyś świadomie zdradziła płeć dziecia? Imię fajne, zwłaszcza zdrobienia I doczytałam To gratuluję synka
Ale Antoś podoba mi się bardziej
A tak w ogóle to do każdego imienia można się przyczepić, tego nie przeskoczysz
I wypraszam sobie jakieś oskarżenia Też musiałam się zdecydować na imię coby zamówić literki

asia za 36 tc

Aldrin ja bym pytała. w końcu będzie okazja, wypatrz jakąś fajną położna i uderzaj

Vampirka dla Amelki, moim zdaniem ładnie rośnie
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 16:32   #562
caroline_m
Raczkowanie

zaczęły mi przychodzić przesyłki, z rzeczami dla dziewczynek, co za ulga, bo bałam się, że nic nie będę mieć, a na stronie kuriera jak sprawdzam to codziennie coś powinno przychodzić, dzisiaj dostaliśmy foteliki, po okazyjnej cenie kupowane w jednym ze sklepów internetowych, jakby ktoś jeszcze chciał to mogę dać linka i rzeczy od mojej mamy czyli większe ciuszki ( na 3 miesiące) otulacze, śpiworki i wrzucam jeszcze zdjęcie torby do wózka, z fajną przegródką z boku na chusteczki nawilżane (nie trzeba otwierać torby)

p.s. nie mogę załączyć zdjęć

Edytowane przez caroline_m
Czas edycji: 2014-04-16 o 16:48
caroline_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 16:43   #563
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
zaczęły mi przychodzić przesyłki, z rzeczami dla dziewczynek, co za ulga, bo bałam się, że nic nie będę mieć, a na stronie kuriera jak sprawdzam to codziennie coś powinno przychodzić, dzisiaj dostaliśmy foteliki, po okazyjnej cenie kupowane w jednym ze sklepów internetowych, jakby ktoś jeszcze chciał to mogę dać linka i rzeczy od mojej mamy czyli większe ciuszki ( na 3 miesiące) otulacze, śpiworki i wrzucam jeszcze zdjęcie torby do wózka, z fajną przegródką z boku na chusteczki nawilżane (nie trzeba otwierać torby)
Ja poproszę link do fotelików

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 16:50   #564
caroline_m
Raczkowanie

Cytat:
Ja poproszę link do fotelików
http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451# my akurat kupowaliśmy pebble, bo pasuje do wózka i ma certyfikat na latanie samolotem, jeżeli chodzi o sklepy internetowe to taniej nie mogłam znaleźć tego modelu, inne też wydają mi się przystępne ceny
Stary 2014-04-16, 16:56   #565
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:

No Kasiab jak miło ze strony teściowej

No wiesz z tego co zauważyłam to rodzi się u nas na wątku parami to może nam przypadnie razem się rozpakowywać. Tylko Tobie znacznie szybciej to pójdzie. Moje geny nie są tak przyjazne rodzeniu dzieci
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 16:58   #566
caroline_m
Raczkowanie

mam nadzieję, że teraz się dodały zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 146022_02-012.jpg (115,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 146021_02-009.jpg (195,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 146020_02-008.jpg (203,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 146018_02-004.jpg (135,3 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-04-16, 17:07   #567
Lu7
Raczkowanie

Cytat:
http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451# my akurat kupowaliśmy pebble, bo pasuje do wózka i ma certyfikat na latanie samolotem, jeżeli chodzi o sklepy internetowe to taniej nie mogłam znaleźć tego modelu, inne też wydają mi się przystępne ceny

my mamy maxi cosi graphic crystal

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:

Bardzo się cieszę, że mam synka - wymarzony...
ale jak oglądam rzeczy dla dziewczynek w sklepach to tak bym chciała kiedyś córcie są takie przesłodkie!!

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 17:07   #568
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne te sukienusio-bodziaki
foteliki świetne, też przymierzam się do maxi cosi, ale to juz z becikowego
Stary 2014-04-16, 17:11   #569
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardzo ładne ciuszki

Pytanie, Wam też czasem drętwieją ręce?
Muszę jutro z ginką pogadać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:13   #570
Lu7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

-
Justiwi, do szpitala mam się zgłosić 23-go, więc cc najwcześniej 24-go. Ale jak już będę w szpitalu, to mogą mnie jeszcze przetrzymać kilka dni przed cięciem... dla Amelki to nawet by było lepiej, ale ja jak tam pójdę, to wolałabym mieć to jak najszybciej za sobą
a samopoczucie... hmmm... jestem wręcz "zachwycona" tym, że mnie potną i nie będę mogła się zajmować dzieckiem od razu po porodzie ale pomału oswajam się z tą myślą Zdrowie Amelci jest jednak najważniejsze

Nie nie nie!! nie wolno się tak nastrajać
Ja powiem tak : znam osobiście kilka dziewczyn które po porodzie sn leżały dłużej niż te po cc więc nie ma co się nastrajać nie wiadomo jak czułabyś się przy porodzie sn

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości