|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
przypomnę, że powinny teraz lecieć porody wczorajsze na polsat cafe
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() Eeee, a to ty czasem nie deklarowałaś że pierzesz jedną pralkę
|
|
#543 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z boju
![]() Wyniki GBS dostałam bez większych problemów. Na początku babka w recepcji coś marudziła, że to tylko u lekarza, ale jak powiedziałam jaka jest sytuacja, to mi je wydała bez problemów. No i wynik ujemny Byłam też w szpitalu. Wypis prawie cały napisany szyfrem, ale większość rozszyfrowałam: miałam przy przyjęciu robioną morfologię - wszystko w niej ok, elektrolity - tu trochę nie wiem jak sprawdzić te normy, ale chyba też nie najgorzej (sód 137,0 mmol/l, potas 4,48mmol/l, chlorki 99,5 mmol/l) oraz badanie krzepliwości - a tu o dziwo wszystko super Tak więc mogą mnie ciąć, powinno się zagoić ![]() Poza tym z USG: główka: BPD 90/38,4tyg (czyli mądre dziecko mi rośnie bo duża) kość udowa FL 70,2/36 tyg. szacowana waga: 2700g. (czyli przez ostatnie 2 tygodnie przytyła 200g., chyba trochę mało jak na ten etap ciąży) płyn owodniowy w normie i łożysko na przedniej ścianie. Położenie: podłużne miednicowe. Tyle rozszyfrowałam. No i jak wychodziłam ze szpitala, to spotkałam koleżankę z edukacji przedporodowej Okazało się, że razem leżałyśmy w szpitalu, zgłosiła się do niego w tym samym czasie co ja i w tym samym dniu wyszła, ale się jakimś cudem mijałyśmy. Też była miło zaskoczona opieką, tak więc nie tylko na mojej sali opieka była super. No i mamy ten sam termin CC (chociaż jej ciąża o tydzień starsza).Tak więc sądny dzień zapowiada się całkiem nieźle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę. A te igły to nie są przypadkiem wielorazowe (jeśli używasz ich tylko Ty)? I można dokupić je w aptece.A jednak nie wytrzymałaś Mi akurat to imię nie podoba się w żadnej wersji, ale ja tu nie mam nic do gadania. Ważne by Wam ono pasowało Cytat:
Cytat:
|
|
|
#544 |
|
Wtajemniczenie
|
Vampirka super, że gbs ujemny no i dzieciątko rośnie
byłam się w aptece pytać o te igły do glukometru to mi babki powiedziały że igły używa się raz i jedynie zwykłe igły do zastrzyków mi mogą dać ![]() teściowa mi jutro przywiezie już sobie załatwiłam |
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem z frakcji, która nie cierpi zdrobnień. Do mnie w zasadzie wszyscy zwracają się pełną formą imienia. Do młodej też nie pozwalam zwracać się w formie zdrobniałej a już Laurka mnie doprowadza do szewskiej pasji
jest tylko jedno uznawane dla mnie zdrobnienie jej imienia na które nikt nie wpada ![]() madziuuula ale wiesz może będziesz taką babcią z balkonikiem co będzie wyprzedzać młódki z wózkami spoko w końcu urodzisz, ale odbierasz mi nadzieję, że ja urodzę przed terminem
|
|
|
|
#546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak igły do zastrzyków? Chyba je pogięło, są specjalne lancety do glukometrów idź do innej apteki, weź glukometr i pokaż jakich potrzebujesz. A igłe tak naprawdę powinno się zmieniać po każdym użyciu, ale ja i dziewczyny tak nie robimy ![]() Vampirka za GBS, a co do wypisu ze szpitala to dla najpewniej też byłaby to czarna magia...
|
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiowa toć zdradziłaś zdrobnienie, które zresztą osobiście uwielbiam
![]() Teraz niech sie Rychu wypcha, szynka w zalewie sie robi, będą święta : brzydal:
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie
ja na pewno nie ![]() ja mam jedną pralkę fizycznie, a prania miałam na 3 wsady, bo wyprałam grube koce, a jeden na raz wchodzi, tak się dzis nakurzyło przy kołkowaniu styropianu, ze masakra mam pełno pyłu we włosach, idę zaraz je umyć, bo normalnie nie mogę tak wysiedzieć
|
|
|
|
#549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Luśka to Luśka ![]() A może znowu niech tata zabroni Rysiowi wychodzić dziś czy tam jutro i wylezie dzięki temu? Jak ja Cię rozumiem, to strasznie frustrujące jest takie czekanie. |
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się... Miałam wpaść po śniadanku - nie żebym dopiero je zjadła
![]() ale jakoś miałam zajęcie w ciągu dnia... Sprzątałam, gotowałam, piłam kawkę... No i teraz jestem... gosius Milenka jest śliczna Niki za 9 mc ciąży. Co do mojego spania ostatnio nie mogę narzekać, kładę się po 23 a wstaje między 9 a 10 Siku razy 3 w ciągu nocy, ale od razu zasypiam kasian, Aldrin 34 tc. Iemand brzuszek śliczny karolkya zdrowiej kochana principessina dobrze że zadzwoniłaś do gina. Odpoczywaj i obserwuj. sylvunia 84 sliczne te rzeczy z paczki justiwi dla ujawnionego synka - Kajetanka ![]() nitka za 34 tc. asia27100 za 36 tc.niegrzeczna mam nadzieje że Idze z czasem ten kaszel przejdzie. 3mam kciuki.
|
#551 |
|
Zakorzenienie
|
No to kimnęłam się i porodów trochę obejrzałam, w między czasie obiad teściowa przyniosła. Chyba widzi, że ja już nie w stanie stać nad kuchnią jestem. Potrafi jeszcze kobieta zaskoczyć i to pozytywnie
![]() madziuula - o dobrze mówi KtosiówMama, żeby tam chłop mu zabronił wychodzić. No bo jak już moje czary na Ciebie nie działają to nie wiem co jest. Może Ci ten tp inaczej wychodzi Dzwoniła psióła moja i mówi że widzi mnie w niedzielę na porodówce. Hehe ja siebie też więc myślę że może się coś zadziać wtedy
|
#552 |
|
Zakorzenienie
|
VwVampirka
najważniejsze, że Amelka rośnie, jeszcze podrośnie nie martw się ![]() gratuluję ujemnego GBS
|
|
|
|
#553 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za 34 tcMąż widzę pojętny, byleby dobrze wyjaśnić ![]() Dziękuję za gratulacje Co do odwiedzin w szpitalu, to zapytać zawsze warto ![]() Cytat:
Mama tż mówi "Iwoniu" i też mi się nie podoba, ale jakoś to znoszę ![]() Kajetanek kajtek i kajtuś odpadają, będzie Kajetanek O ile tż się zgodzi. Powiedziałam mu o tym imieniu dziś o 6 rano jak wyjeżdżał w delegację ![]() Muszę pogadać z "brzuchem" osobowo i upewnić się, że mi pasuje ![]() Sylvunia nie wiem czy pisałam, ale przepiękne ciuszki ![]() Vampirka czyli Amelia tyłkiem do świata wypięta? Na kiedy masz termin cc? Jak się z tym czujesz? Plus, że Twój tż może dokładnie określić się swojemu szefowi z terminem urlopu
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-04-16 o 16:30 |
|||
|
|
|
#554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak też zrobię |
|
|
|
|
#555 |
|
Wtajemniczenie
|
Niegrzeczna a jesteś zadowolona ze swojej pediatry? Może spróbować zaczerpnąć opinii u innego lekarza albo zmienić przychodnię?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#556 |
|
Zadomowienie
|
Oj, ale naskrobałyście... Spróbuję nadrobić chociaż częściowo
Moja Malutka dostała dziś prześliczne sukieneczki od mojej Mamy, jak wrócę wieczorem to się pochwalę ilkas wracając do sytuacji z teściami - fajne masz podejście - ja bym się pewnie zdenerwowała. A Ty na luzie ![]() justiwi mój mąż wymyślił Nutkę: Hania, Hanutka, Nutka i cały czas tak do niej mówi ![]() pomarancza Asia mam nadzieję, że z siostrzenicą już lepiej... i że szybko wyjdzie ze szpitala kasian za nowy tcgosiuscudna dzidzia Nikii za 9 miesiąc i za zakupymenia, Ramona dziękuję ![]() Iemand za brzuszek zgrabny![]() kaorlak buziaki dla Hanulki martuszka ja miałam jeszcze raz to badanie karolkya zdrówka
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nawet go mecz Barcelony nie rusza, chociaż dziś niby z Realem grają ale o dziwo Tż sie nie podnieca... No Kasiab jak miło ze strony teściowej ![]() To co szykujemy się na niedziele, pewno mnie wyprzedzisz
|
|
#558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pocieszenie Twoja mama będzie zachwycona, że się wstrzymałaś z rodzeniem na święta
|
|
|
#559 | ||
|
Zakorzenienie
|
A słyszałyście coś o "nowych przepisach" mówiących, że w 2 fazie porodu trzeba być non stop podłączonym do ktg i nie wolno już ani chodzić ani siedzieć na piłce, ani wziąć prysznicu?
Od niedawna w moim szpitalu są takie wytyczne (pewnie po ostatnich akcjach) ale nie wiem czy to tylko u mnie czy w całej Polsce Dowiedziałam się tego od dziewczyn, które rodziły jak jeszcze byłam w szpitalu... też były w szoku, że nic nie mogą robić z w/w rzeczy, a położne mówiły tylko, że to są nowe przepisy... o szczegóły już się nie wypytywały ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Justiwi, do szpitala mam się zgłosić 23-go, więc cc najwcześniej 24-go. Ale jak już będę w szpitalu, to mogą mnie jeszcze przetrzymać kilka dni przed cięciem... dla Amelki to nawet by było lepiej, ale ja jak tam pójdę, to wolałabym mieć to jak najszybciej za sobą a samopoczucie... hmmm... jestem wręcz "zachwycona" tym, że mnie potną i nie będę mogła się zajmować dzieckiem od razu po porodzie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
I nadrabiam dalej
![]() niegrzeczna super, że wizyta udana i wyniki dobre ![]() justiwi czyżbyś świadomie zdradziła płeć dziecia? Imię fajne, zwłaszcza zdrobienia To gratuluję synkaAle Antoś podoba mi się bardziej ![]() A tak w ogóle to do każdego imienia można się przyczepić, tego nie przeskoczysz ![]() I wypraszam sobie jakieś oskarżenia ![]() asia za 36 tcAldrin ja bym pytała. w końcu będzie okazja, wypatrz jakąś fajną położna i uderzaj ![]() Vampirka dla Amelki, moim zdaniem ładnie rośnie
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
zaczęły mi przychodzić przesyłki, z rzeczami dla dziewczynek, co za ulga, bo bałam się, że nic nie będę mieć, a na stronie kuriera jak sprawdzam to codziennie coś powinno przychodzić, dzisiaj dostaliśmy foteliki, po okazyjnej cenie kupowane w jednym ze sklepów internetowych, jakby ktoś jeszcze chciał to mogę dać linka i rzeczy od mojej mamy czyli większe ciuszki ( na 3 miesiące) otulacze, śpiworki i wrzucam jeszcze zdjęcie torby do wózka, z fajną przegródką z boku na chusteczki nawilżane (nie trzeba otwierać torby)
p.s. nie mogę załączyć zdjęć
http://40dnidoslubu.blogspot.com/ o tym jak w jedynie 40 dni przygotowuję się do ślubu[/CENTER] Edytowane przez caroline_m Czas edycji: 2014-04-16 o 17:48 |
|
|
|
#563 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#564 |
|
Raczkowanie
|
http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451# my akurat kupowaliśmy pebble, bo pasuje do wózka i ma certyfikat na latanie samolotem, jeżeli chodzi o sklepy internetowe to taniej nie mogłam znaleźć tego modelu, inne też wydają mi się przystępne ceny
|
#565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że teraz się dodały zdjęcia
|
#567 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my mamy maxi cosi graphic crystal ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Bardzo się cieszę, że mam synka - wymarzony... ale jak oglądam rzeczy dla dziewczynek w sklepach to tak bym chciała kiedyś córcie są takie przesłodkie!!
|
|
#568 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#569 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo ładne ciuszki
Pytanie, Wam też czasem drętwieją ręce? Muszę jutro z ginką pogadać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#570 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie nie nie!! nie wolno się tak nastrajać ![]() ![]() ![]() Ja powiem tak : znam osobiście kilka dziewczyn które po porodzie sn leżały dłużej niż te po cc więc nie ma co się nastrajać
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Tak więc mogą mnie ciąć, powinno się zagoić
Okazało się, że razem leżałyśmy w szpitalu, zgłosiła się do niego w tym samym czasie co ja i w tym samym dniu wyszła, ale się jakimś cudem mijałyśmy. Też była miło zaskoczona opieką, tak więc nie tylko na mojej sali opieka była super. No i mamy ten sam termin CC (chociaż jej ciąża o tydzień starsza).
za wizytę. A te igły to nie są przypadkiem wielorazowe (jeśli używasz ich tylko Ty)? I można dokupić je w aptece.

idź do innej apteki, weź glukometr i pokaż jakich potrzebujesz. A igłe tak naprawdę powinno się zmieniać po każdym użyciu, ale ja i dziewczyny tak nie robimy 

Powiedziałam mu o tym imieniu dziś o 6 rano jak wyjeżdżał w delegację