Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 16:52   #4201
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
A i tu się mylisz, byłam kiedyś na weselu gdzie dziewczyna nie PMka była w białej a la księżniczce i jeszcze miała diadem we włosach. Jak ktoś tak przyjdzie na mój ślub to wypiep...
co podeszłabyś i powiedziała żeby opuściła wesele bo ma nieodpowiedni strój?

Cytat:
Napisane przez MaijaLena Pokaż wiadomość
Witam ciepło i nieśmiało

Chciałabym się przyłączyć do Was, chociaż wiem, że to już ostatni dzwonek Niestety dopiero dzisiaj mnie olśniło, że na wizażu pewnie jest jakiś super wątek, który może pomóc w oganięciu tego wszystkiego i w przetrwaniu tych ostatnich miesięcy przed ślubem. Tak więc... po chyba kilku latach wracam na wizaż specjalnie do Was
Póki co nadrabiam i czytam poprzednie posty, ale chyba mi na to życia nie starczy tyle tego natrzaskałyście
witaj

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 16:56   #4202
bardorja
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Cóż, jeśli chodzi o nasz dzień to obecnie mamy oczywiście załatwioną salę, zespół, fotografa, obrączki (http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,,133 - tylko z żółtego złota), a ja całkiem niedawno kupiłam suknię Odkupiłam ją od kogoś, więc na razie mam tylko zdjęcia na tej osobie, także z oczywistych wzgledów nie będę ich tutaj wstawiać. Będę musiała ją jednak przerobić bo jest za długa, także pewnie za jakiś czas się pochwalę. Generalnie jest typu "princessa", góra z delikatną koronką, ramiączka też, a dół zupełnie prosty. (podobna do tej, tylko ma całkiem prosty dół- http://www.sprzedajsuknie.pl/userfil...1380023236.jpg) Długo szukałam, ponieważ nie chciałam kupować nowej, ale warto było
Wesele nieduże, ok. 50-60 osób, a reszta spraw jest w toku A czas leci jak oszalały...
suknia superowa, mialam miec podobna ale zle mi w koronce.
podziwiam, tzn ja zawsze chcialam miec nowa suknie slubna,wiec u mnie odkupowanie nie wchodizlo w gre, ale moja kumpela odkupila za amrne grosze, przymierzala bylo ok, a jak w domu zaczela ja nosictroche dluzej, bo mama jej cos tam poprawiala to dostala wysypki glownie na dekolcie i ramionach, ale na piersiach tez miala kropki, wsystraszyla sie, i tak kupila nowa. poszla do lekarza i przpeisal jej picie wapno, niestety wysypka zeszla ledwo, do slubu troche miala ale wizażystka jej pryzkryla

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
co podeszłabyś i powiedziała żeby opuściła wesele bo ma nieodpowiedni strój?
owszem,bo nietaktowanie sie ubrala. osobiescie ja nie, ale moja swiadkowa na pewno by jej cos porzadnie poweidziala.

Daję z siebie 200%
bardorja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:01   #4203
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
fajne

Witam kiedy ślub?
4.10.2014
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:05   #4204
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bachara Pokaż wiadomość
Widze duże poruszenie ślubne u rocznika '87 - moj TŻ też jest z tego rocznika, dużo jego znsjomych z kuceum bierze slub w tym roky ja jestem '89

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to tak samo jak my ja 89 a mój TŻ 87 :P

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
Po ślubie zamieszkasz u swojego TŻ czy w Bielsku? Bielsko to piękne miasto, mogłabym się tam osiedlić na stałe Sala jest w Oświęcimiu, podobnie zresztą z kościołem (ślubujemy w parafii TŻ). Od 1,5 roku mieszkam z TŻ w Oświęcimiu więc parafia również powinna być i moja, ale nie wiem czy się do tego przyznam oficjalnie Takim oto sposobem będę cały czas w trasie, bo z punktu A (Oświęcim) pojadę do punktu B (Bielsko), z punktu B do punktu C (mojej małej mieściny), a z C z powrotem do punktu A
Po ślubie będziemy mieszkać w BB tutaj ja mam prace i mój TŻ również. Bardzo ładna miejscowość jak mieszkam jeszcze prawie przy lesie, za lotniskiem koło ranczo pod stusiem :P
Stary 2014-04-16, 17:08   #4205
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bardorja Pokaż wiadomość
wszytskie sie chwalą to i ja sie pochwalee swoja suknia, kocham ją
przymierzalam kilka, ale jak przymierzylam ta to wiedzialam ze to TA
aktualnie jest na mnie szyta, 1czerwca 1 przymiarka z butami i fryzem
Śliczna suknia!

Ania ja spinki I love my wife zamawiałam u tego gościa - transakcja bez problemów: TU masz link do aktualnej aukcji. Cenowo też fajnie bo niecałe 21 zł z przesyłką

Wioleta witaj! Jasne że możesz się przyłączyć Mam nadzieję że ci pomożemy i szybciej ogarniesz sprawy jak juz przyjdzie wasz czas

Adziia nie przejmuj się, na pewno cię nie przyćmi

Cytat:
A co do roczników, ja 83 a Moje Kochanie 79, czy ktoś tu jest starszy??
Ja jestem rok od Ciebie starsza, a mój TŻ o rok młodszy od Twojego

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
w ostatni weekend
My bylismy wczoraj i u nas nie było więc kupiliśmy Carillion na wieczór
Nie chciało nam się zaglądać do innych, przy okazji może trafimy.

Opium bardzo fajne butki!

MaijaLena, Sunset89 witajcie! Opowiedzcie o was coś więcej

Lg_ago gratki za buty! B. podobne dziś mierzyłam (tylko troszkę wyższe) ale ten pasek skracał mi i tak już krótkie nogi
Stary 2014-04-16, 17:10   #4206
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

cude dzięki tak właśnie chyba zrobię
Co do chrzcin koniecznie opcja nr 3 "zostaję na Wielkanoc razem z TŻ u jego sis (moi Rodzice z trudem to przeżyją)" na pewno przeżyją

Sunset89 & MaijaLena witajcie

Opiumalfa buciki i sposób fajny-muszę zapamiętać

Lg_ago my też chcieliśmy kwartet smyczkowy ale cena Nas poraziła dlatego mamy skrzypce duo za 500 zł
buciki (te z foto) bardzo ładne pochwal się real foto jak je dostaniesz
Stary 2014-04-16, 17:12   #4207
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Dasz namiar na te skarpetki? Umknęło mi
Ja kupowałam dokładnie tutaj: http://www.ebay.com/itm/Holika-Holik...E:L:OC:PL:3160 Jak sobie wpiszesz "peeling socks" czy "skarpetki peelingujące do stóp" w google to wyskoczą Ci różne wpisy na blogach Polecam!

Adziia, Teściowa i tak Cię nie przyćmi! Uważam trochę jak Ysia, w dzisiejszych czasach beż, krem to bardzo popularny kolor i wiele kobiet ma sukienki wizytowe w tym kolorze... nic się nie przejmuj!

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
O jej. Chce takie!
Kupuj, są genialne!

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Buty z Akcesu.
Piękne są te butki! I wyglądają na taaaakieeee wygodne...

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
No i drugie, takie cuda Żeby tylko pasowały
Boskie!

A ja dostałam właśnie maila... nadali zaproszenia! Jutro koło południa wyjeżdżamy do TŻta, mam nadzieję, że do tego czasu przyjdą, to byśmy dali rodzicom i szwagierce!

I ponieważ kochamy bardzo naszych rodziców, ale jesteśmy z nimi w bardzo przyjacielskich i luźnych kontaktach, więc takie oficjalne zaproszenia i podziękowania byłyby ciut nie w naszym stylu - TŻ "rzyga tęczą" jak czyta takie teksty To co sądzicie o takim "bileciku" jako dodatku do zaproszenia dla rodziców (zaproszenie ma zwykłą treść, jak każde inne):

WEJŚCIÓWKA V.I.P.
DLA MAMY I TATY

Niezastąpionych organizatorów
I szczodrych sponsorów
Wydarzeń ślubno-weselnych,
Otwierająca wszystkie drzwi
(poza sypialnią Młodych)
I pozwalająca wtrącać się do wszystkiego
(poza sypialną Młodych).
Ważność wejściówki w dniach
13.09 - 14.09.2014
potwierdzają Młodzi i Świadkowie.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2014-04-16 o 17:23
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:17   #4208
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
No i drugie, takie cuda Żeby tylko pasowały
Piekne sa!
Jak moje tylko ze zamkniete!

Dzieki dziewczyny, butki sa na prawde wygodne!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:24   #4209
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość

WEJŚCIÓWKA V.I.P.
DLA MAMY I TATY

I szczodrych sponsorów
(poza sypialnią Młodych)
(poza sypialną Młodych).
13.09 - 14.09.2014
potwierdzają Młodzi i Świadkowie.
Super pomysł!!! Na pewno będzie im bardzo miło jak dostaną takie oryginalne wejściówki
Stary 2014-04-16, 17:25   #4210
Sunset89
Rozeznanie

Coś więcej o mnie, cóż rocznik jak wskazuje login '89
Zaręczyny 25.10.2013
Ślub 4.10.2014
Suknia jest już od stycznia zamówiona, czekam na maj i pierwszą przymiarkę Mój wybór to http://www.coline.pl/suknie-slubne/a...al-parana.html chociaż jak teraz oglądam zdjęcia Waszych kreacji to zastanawiam się, czy nie jest za skromna ;p
Zawodowo I rok aplikacji adwokackiej, jakby ktoś miał jakieś problemy prawne (nie życzę) to zapraszam
Swoją drogą podziwiam dziewczynę, która ma ślub tego dnia co egzamin wstępny ;p Ja ze swojego wyszłam tak padnięta i z takim bólem głowy, że TŻ ledwie dostarczył mnie do domu i jak padłam do łóżka z tabletkami przeciwbólowymi tak wstałam po 16 godzinach prawie ;p
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:27   #4211
TysiaBB1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wioleta20 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny moge dolaczyc?
Jestem PM 2016, wczoraj zalatwilismy orkiestre i sale. Kurcze tak wam zazdroszcze ze macie wesele w tym roku
Niestety nas finansowo nie stac aby miec szybciej niz w 2016.
Chetnie sie u was poudzielam jezeli tylko wyrazicie zgode
pewnie że tak
ja ślubuje prawie w listopadzie to czuje się tutaj tak jakbym brała ślub w 2015

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Ja też bb ja też )

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka.

Jeszcze tylko 116 dni.
o no proszę musiała mi gdzieś ta wiadomość umknąć a gdzie bierzecie ślub?
Stary 2014-04-16, 17:28   #4212
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Zaręczyny 25.10.2013
Ślub 4.10.2014
Suknia jest już od stycznia zamówiona, czekam na maj i pierwszą przymiarkę Mój wybór to http://www.coline.pl/suknie-slubne/a...al-parana.html chociaż jak teraz oglądam zdjęcia Waszych kreacji to zastanawiam się, czy nie jest za skromna ;p
Zawodowo I rok aplikacji adwokackiej, jakby ktoś miał jakieś problemy prawne (nie życzę) to zapraszam
Swoją drogą podziwiam dziewczynę, która ma ślub tego dnia co egzamin wstępny ;p Ja ze swojego wyszłam tak padnięta i z takim bólem głowy, że TŻ ledwie dostarczył mnie do domu i jak padłam do łóżka z tabletkami przeciwbólowymi tak wstałam po 16 godzinach prawie ;p
Wcale nie jest skromna jest piękna
Stary 2014-04-16, 17:34   #4213
Magheru
Raczkowanie

Witam nowe PMki!

Dziś odezwał się we mnie potwór zniszczenia. Od piątku podwykonawca zaproszeń obiecuje mi, że jutro będę miała brakującą wkładkę i wklejkę. Jutro tuż po pracy jadę do rodziny TŻta, a oni mi mówią dzisiaj, że właśnie wysyłają paczkę!

Mam ochotę kogoś rozszarpać!
Stary 2014-04-16, 17:37   #4214
say-hello
Zakorzenienie

Opium śliczne buty bardzo ładny kolor, zdradzisz mi który to materiał?

Lg te, które wstawiłaś na zdjęciu bardzo mi się podobają! daj znać jak przyjdą a te z La Body to na przebranie, tak?
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:40   #4215
cornflower_girl
Zakorzenienie

mysza93 Bardzo ładnie układają się welony z koła - u Ciebie taki 50/70 cm będzie bardzo ładnie wyglądał I raczej tiul bez zdobień, sukienkę masz piękną, a szkoda przeładować stylizację.

Atomooowka Ale fajnie, że to tak niedługo. Mam nadzieję, ze się wybawicie

pysia Ksiądz też człowiek (wg mnie duuużo gorsze rzeczy słyszą w konfesjonałach), poza tym nic w tym Twojej winy. Nie martw się na zapas

zakręcona_kropka Oj, niedobrze. Mam nadzieję, że szybko znajdziesz coś fajnego

bardorja Nie mam nic przeciwko byciu zaproszoną w ostatnim momencie. Jeśli tylko młoda para podejdzie do tego z taktem i nie będzie dawać do zrozumienia, że liczą na spory prezent w kopercie, to czemu nie?

przezduzeem Niestety nie załapałam się na suknię

justyna.kociaczek Witaj Faktycznie będzie się u Ciebie sporo działo w dniu ślubu - ale na pewno egzamin pójdzie dobrze. No i na weselu można podwójnie świętować Przepiękna sukienka i cudna sala

say-hello Jak koleżanka ma konsultantkę ślubna, to nawet w jeden dzień się samo załatwi :P

nasturcja Ale ładne winietki

monia Uwielbiam suknie Berty, naprawdę robią wrażenie. Zazdroszczę Ci trochę Miałaś okazję mierzyć jakiś gotowy model?

iliy Podeślij propozycje czcionek, postaram się pomóc

say-helloNajbardziej praktyczna jest skóra. Jeśli satyna - raczej ciemna lub czarna. Często na zajęciach widuję dziewczyny w butach satynowych w odcieniu beżu/ ochry i naprawdę mocno tam widać nadepnięcia i ślady po czarnej podeszwie partnera

wioleta Witaj Napiszesz coś o Was?

adzia Nie przejmuj się, to na Tobie będzie skupiona uwaga całego wieczoru

Opium Pięknie wyszły

MaijaLena Witaj Piękna suknia, wygląda obłędnie

Grace Powodzenia ze wszystkim, wydaje się dużo, ale najwazniejsze już za Wami

cude Opjca nr 3 brzmi najbardziej sensownie. Mnie apka na telefonie pokazuje, że to już dziś

Sunset Piękna suknia, sama bym chętnie ją ubrała (ale chłop ma alergię na koronki :P). Wg mnie wcale nie jest za skromna.

lg_ago Bardzo zgrabne buciki

Magheru O masakra, ja bym zrobiła awanturę...

Ysia
Ijaa
Kaigara
mala_czarna
Paris
nasturcja
Gratulacje z okazji zmiany kodu

Anesthesia Gratuluję 150 dni dś I super, że zaproszenia już będą u Was

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:43   #4216
Anesthesia
Wtajemniczenie

Zapro idą ze Szczecina, ale trudno, nie pojedziemy do Krosna, dopóki nie przyjdą Kurierzy zwykle przyjeżdżają do nas do południa, więc mam nadzieję, że się uda!

Ostatecznie napiszę dwa bileciki do zaproszeń dla rodziców, żeby było pół-żartem, pół serio

Wejściówka V.I.P.
Dla Mamy i Taty
I szczodrych sponsorów
(poza sypialnią Młodych)
(poza sypialnią Młodych).
13-14.09.2014 r.
Potwierdzają Młodzi.

Kochani Rodzice,
Będziemy bardzo szczęśliwi wiedząc, że będziecie obok
w tym szczególnym dla nas dniu.
Cieszymy się, że będziemy mogli dzielić nasze szczęście
z osobami dla nas najważniejszymi.
Bądźcie z nami 13.09.2014r.
Ewa i Rafał
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:43   #4217
MaijaLena
Raczkowanie

bardorja Nawet mnie nie strasz! Chociaż ja nigdy na nic nie miałam uczulenia, więc mam nadzieje, że teraz też się obejdzie. Ja też odkupiłam na groszę, patrząc na ceny nowych sukien. Po prostu nie mam wewnętrznej potrzeby posiadania nowej sukni, którą potem wrzucę do szafy, dlatego się zdecydowałam. Mam nadzieję, że nie będę żałować

Sunset89 piękna ta sukienka Powodzenia na aplikacji

razem od --> 2005
zaręczyny --> 2013
ślub --> 23.08.2014

Edytowane przez MaijaLena
Czas edycji: 2014-04-16 o 17:44
MaijaLena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:48   #4218
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dzisiaj jest dzien buta

Przyszła moja 3 i ostatnia para butów na wesele jak juz kompletnie zaniemoge. Płócienne Tomsy w kolorze ecru. Bede miała na lato!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2014-04-16, 17:49   #4219
cude
Zadomowienie

iliy,
cornflower_girl, hm... i tak świętować będziemy dzisiaj i Dzięki za radę
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:50   #4220
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Opium śliczne buty bardzo ładny kolor, zdradzisz mi który to materiał?

Lg te, które wstawiłaś na zdjęciu bardzo mi się podobają! daj znać jak przyjdą a te z La Body to na przebranie, tak?
Satyna szampanska i brokat zloty
Stary 2014-04-16, 17:54   #4221
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mi też to wszystko jedno w jakich kieckach przyjdą Panie na Nasze wesele.
Mi też Nawet siostrze i mamie to mówiłam- oby one się czuły jak najpiekniej!
Cytat:
czipsy
a przy stosowaniu pasków zmieniasz jakoś dietę? bo ja bez kawy nie żyję
Ja paski mam od 2 m-cy kupione i ciągle przesuwam ich stosowanie- ze względu na kawę właśnie! Jak pomyślę że jutro mam być bez kawy to od razu przesuwam wybielanie na pojutrze
Cytat:
A co do roczników, ja 83 a Moje Kochanie 79, czy ktoś tu jest starszy??
Ja ten co Ty, mój Tż starszy od Twojego
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 17:58   #4222
Atomoowka
Wtajemniczenie

Uff coraz bliżej, coraz goręcej :P:P

Byłam dziś w Pepco kupić świeczniki ale niestety będę musiała je oddać nie pasują do moich kul kwiatowych.
Z dobrych wieści od wczoraj z 80 osób zrobiło Nam się 101
Szał, nagle się wszyscy obudzili i zaczęli mówić, że przyjdą. Cieszę się bardzo

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość

Dziewczyny, nie wiedziałam, że tyle nas tutaj z rocznika '87 Ja też
No i ja i mój TŻ tez 87

Cytat:
Napisane przez Justyna.kociaczek Pokaż wiadomość
A może własnoręcznie robione kule do kąpieli. Wydatek nieduży, a efekt super. Tutaj przepis klik W zasadzie podstawowe składniki pewnie masz w domu, do dekoracji celofan, wstążka i karteczka z podziękowaniami za zorganizowany wieczór.
Ale czadddddddd Super te kule

Cytat:
Napisane przez monia503 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nawet nie wiem kiedy minął ten czas!
Mamy niewiele czasu bo ślub 11 maja i w sumie nie wiem co skrótowo pisać
Mamy ślub cywilny w plenerze na 80 zaproszonych gości.
Suknia się szyje,większość rzeczy załatwione.
Suknie mam Berta -izraelska.
Nie zdązyłam się wdrożyć w Wasz temat tak czas ucieka

Ogarnia mnie stresik
Moje motto
chcesz schudnąć?Organizuj własny ślub
O kurde ale odważna jesteś, gratuluję odwagi i pięknej sukni.

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dlaczego wy się tak denerwujecie o te białe sukienki? U mnie chyba pół przyjęcia będzie w kremowych/beżowych/śmietankowych sukienkach i jakoś nawet nie pomyślałam o tym...
Ja też tego nie rozumiem, szczerze mówiąc. Mi to wisi i powiewa, że ktoś będzie w bieli ( nawet jeżeli będzie to młoda, atrakcyjna dziewczyna)
Po pierwsze wszyscy goście mnie znają, nikt mnie nie pomyli ( swoją drogą co za absurd)
Po drugie mam wrażenie, że te dziewczyny w bieli widzi tylko PM. Założę się, że zdecydowana większość gości nawet nie zauważa tych białych sukienek.

Cytat:
czipsy
a przy stosowaniu pasków zmieniasz jakoś dietę? bo ja bez kawy nie żyję

Wiesz co ja kawy nie piję, a herbaty nie dużo bo jakąś szklankę dziennie. Diety więc nie będę stosowała. Niestety pale fajki no ale trudno, nałogu nie rzucę

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to jest ze sto razy gorsze zachowanie, niż założenie białej sukienki na czyjś ślub... kompletnie bez klasy
Dla mnie też

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Wcale się nie zgadzam z pogrubionym. Wielu księży tak mówi, ale tak naprawdę to ile tam mieszkamy, nie ma znaczenia. Jak mieszkasz gdzieś 3 miesiące to to też jest Twoja parafia

Mam też pytanie odnośnie zaproszeń WYPISYWANYCH:
zostawiacie jedną czy dwie linijki na wypisywanie ? Ja mam jedną, ale się zastanawiam nad dwiema, boję się, że się nie zmieszczę z pisaniem 'z osobą towarzyszącą' albo 'z dziećmi'.....

Ja o tym wiem doskonale, powtórzyłam tylko to że zgadzam się z madziarą, że parafia jest tam gdzie mieszkamy a nie gdzie jesteśmy zameldowani.

Co do linijek ja miałam jedną.

Cytat:
Napisane przez Monisia05900 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Kobietki, ile kupowaliście wódki na wesele i na ile osób ??
U nas myślimy, że będzie około 150 osób, wesele jest bez poprawin, z tym że każdej parze na weselu na pożegnanie dajemy jedną butelkę wódki. Kupiliśmy 255 butelek, liczyliśmy około 3 butelki na parę, a teściowa się sra że braknie i chce dokupować Będzie jeszcze bimber, wino i piwo
eee dla mnie to bardzo dużo wódki.
My mamy też sporo ale u Nas się nie zmarnuje, na 100 osób wesele jednodniowe mamy 200 butelek 0,5 litra.

Cytat:
Witam ciepło i nieśmiało

Chciałabym się przyłączyć do Was, chociaż wiem, że to już ostatni dzwonek Niestety dopiero dzisiaj mnie olśniło, że na wizażu pewnie jest jakiś super wątek, który może pomóc w oganięciu tego wszystkiego i w przetrwaniu tych ostatnich miesięcy przed ślubem. Tak więc... po chyba kilku latach wracam na wizaż specjalnie do Was
Póki co nadrabiam i czytam poprzednie posty, ale chyba mi na to życia nie starczy tyle tego natrzaskałyście

witaj

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 18:03   #4223
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Buty z Akcesu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Śliczne jaka podeszwa?
W tych będziesz czy tylko do tańca? I podziwiam wybór bez palców.

Jeszcze tylko 115 dni.

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez TysiaBB1989 Pokaż wiadomość
pewnie że tak
ja ślubuje prawie w listopadzie to czuje się tutaj tak jakbym brała ślub w 2015

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

o no proszę musiała mi gdzieś ta wiadomość umknąć a gdzie bierzecie ślub?
My u mnie w parafii w Żywcu ale mieszkamy od ponad roku już razem w Bielsku

Jeszcze tylko 115 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 18:05   #4224
czekooczekolada
Zakorzenienie

ysia dlaczego sie nie pochwaliłaś, że masz już męża, zmieniłaś image i jesteś gwiazdą??
robiłam dziś zawieszki i w tv leciały rozmowy w toku, patrze, ysia chyba sie podszywa pod Ciebie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Zaręczyny 25.10.2013
Ślub 4.10.2014
śliczna suknia

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-16, 18:05   #4225
Opiumalfa
Zakorzenienie

Lusija, podeszwa jest wizytowa, bo chce je moc wykorzystac potem. Mam jeszcze jedne, glowne buty z Gino rossi, te bede na zmiane.
Stary 2014-04-16, 18:07   #4226
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

Byłam dziś w Pepco kupić świeczniki ale niestety będę musiała je oddać nie pasują do moich kul kwiatowych.

No i ja i mój TŻ tez 87

Ja też tego nie rozumiem, szczerze mówiąc. Mi to wisi i powiewa, że ktoś będzie w bieli ( nawet jeżeli będzie to młoda, atrakcyjna dziewczyna)
Po pierwsze wszyscy goście mnie znają, nikt mnie nie pomyli ( swoją drogą co za absurd)
Po drugie mam wrażenie, że te dziewczyny w bieli widzi tylko PM. Założę się, że zdecydowana większość gości nawet nie zauważa tych białych sukienek.

Wiesz co ja kawy nie piję, a herbaty nie dużo bo jakąś szklankę dziennie. Diety więc nie będę stosowała. Niestety pale fajki no ale trudno, nałogu nie rzucę

Dla mnie też

Ja o tym wiem doskonale, powtórzyłam tylko to że zgadzam się z madziarą, że parafia jest tam gdzie mieszkamy a nie gdzie jesteśmy zameldowani.

My mamy też sporo ale u Nas się nie zmarnuje, na 100 osób wesele jednodniowe mamy 200 butelek 0,5 litra.

witaj
Parafia jest tam gdzie mieszkacie my np mieszkając całkiem gdzieś indziej niż chodzimy do kościoła mieliamy dawać zapowiedzi gdzie mieszkamy choć u nas to głupie bo to tymczasowo i mieszkamy tu tylko jeszcze do września. Daliśmy tam gdzie chodzimy jako ze tam wcześniej należał mój Tż i tam zajmujemy się sprawami parafii

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość

No i ja i mój TŻ tez 87

Dla mnie też

witaj

Jeszcze tylko 115 dni.
Stary 2014-04-16, 18:09   #4227
say-hello
Zakorzenienie

Czekolada, hahahahah you made my day

Opium bardzo fajny ten szampański mnie jeszcze zastanawia łososiowy, ale to w akces2... no i jak już wcześniej pisałam fakt, czy później ta satyna po weselu będzie jeszcze do odratowania

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2014-04-16 o 18:11
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 18:09   #4228
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
du*pa z oprawą muzyczną, tyle sobie życzą, że dajcie spokój. trio smyczkowe+wokalistka doliczyli sobie 500zł za to, że będą grać części stałe. I oprawa muzyczna wyniosła by nas ponad 2000zł, a pozwolić sobie możemy na max 1400zł (i to w ostateczności). Zawsze mi się marzyły skrzypce na ślubie, ale widzę, że marzenia się jednak drogo cenią....
Zamówiłam też próbki materiałów z akces2, muszę dobrać odpowiedni kolor (o ile tam taki będzie).
Mam też pytanie odnośnie zaproszeń WYPISYWANYCH:
zostawiacie jedną czy dwie linijki na wypisywanie ? Ja mam jedną, ale się zastanawiam nad dwiema, boję się, że się nie zmieszczę z pisaniem 'z osobą towarzyszącą' albo 'z dziećmi'.....
Co to części stałe? Ja mam kwartet+ wokalistkę za 1500zł. Zagrają podczas ceremonii 5 utworów, a jak bym chciała to za dodatkowe 700zł pojadą grać do restauracji 2 sety po 45min.
Tylko skrzypce+ wokal były wycenione na 750zł.

Ja zostawiłam jedną linijkę.
Stary 2014-04-16, 18:11   #4229
Lusiija
Zadomowienie

Cytat:
Lusija, podeszwa jest wizytowa, bo chce je moc wykorzystac potem. Mam jeszcze jedne, glowne buty z Gino rossi, te bede na zmiane.
Moje też są z wizytowa
Hm to będziesz je potem ściągać? Ma to sens? Przecież można w nich przetanczyc całą noc
Mi Pani poleciła buty z palcami zakrytymi bo nie raz widziała pozrywane paznokcie w nogach w takich butach. Ajc masz zaufanie do gości

Jeszcze tylko 115 dni.
Stary 2014-04-16, 18:11   #4230
ewaden
Raczkowanie

Opiumalfa i Lg_ago - super buty!
A Tomsy to moje ulubione- są jak kapcie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości