|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
ja chciałam, żeby chrzestny mnie poprowadził, ale niestety już go z nami nie ma ![]() więc idę z TŻ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() PYTANIE do dziewczyn ogarniających wycieczki zagraniczne... co sądzicie o Albanii?? dziękuję za wsparcie w kwestii sytuacji w pracy
|
|
#4082 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
ale do Albanii i tak w końcu pojedziemy więc ja jestem "ZA"
|
|
#4083 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale moje mają podobny fason, ot zwykłe beżowe czółenka na szpilce ![]() Muszę wreszcie obfocić te moje to będziecie miały kolejny przykład jak wyglądają w realu te z Akces2. Z innych spraw to: - odebraliśmy spodnie do garniaka po skróceniu - kupiliśmy wódkę!!! szlag mnie trafia, że teraz w promocji kosztuje tyle co w zeszłym roku bez Utrzymuję niezłe tempo
|
|
|
#4084 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny, gnacie jak szalone, zaraz skończymy wątek
![]() enzunio Gratuluję załatwienia tylu spraw! ![]() to już ostatnia prosta ![]() bardorja Nie obraziłabym się, nie miałabym powodu. Dlaczego? Bo często tak jest, że chciałoby się zaprosić więcej osób, ale finansowo bywa, że nie ma takiej możliwości. Jak się pojawia to warto skorzystać ![]() przezduzeem niestety nie załapałam się żeby zobaczyć ![]() Justyna.kociaczek witaj! napięcie będzie tego dnia oj będzie ale dasz radę! Ja egzamin zawodowy mam tydzień po ślubie . Buty: polecam firmę Kribut ![]() say-hello specjalnie tak gada byle Cię wkurzyć. Wpuść jednym a wypuść drugim uchem ja zawsze sobie powtarzam, że faceci gadają tylko i gadają. Jutro daję na zapowiedzi u siebie w parafii. Zostanie tylko spowiedź z takich rzeczy formalnych . Zastanawiam się czy o czymś zapomniałam...Mam do załatwienia przed ślubem: - zaprojektować dekorację kwiatową (z koleżankami ubrać salę, zrobić bukiety, kościół ubierze pani z kwiaciarni spod kościoła) - spotkanie z właścicielką domu weselnego (wziąć menu, podpatrzeć jakie mają warianty kolorystyczne dodatków, jakie wazony itd.) - kupić bieliznę (pas, pończochy, majtki) - dokończyć winietki - ustalić z zespołem piosenki jakie mają być, jakich ma nie być (oczywiście nie chcę "Windą do nieba") - zamówić ciasto i tort - kilka dni przed ślubem zakupić owoce - dokupić szampana i wino - zrobić mały niezbędnik - kupić koszulę i bieliznę tż - iść na dwie przymiarki sukni - czesanie próbne - ćwiczyć nasz zabójczy pierwszy taniec ![]() i.. nie wiem co jeszcze...
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2014-04-16 o 00:51 |
|
|
|
#4085 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najbardziej martwi mnie kwestia dojazdu i przemieszczenia się z punktu A (mieszkam z TŻ - taka ze mnie grzesznica ) do punktu B (Bielsko), a ostatecznie jeszcze do punktu C (dom rodzinny- opodal Oświęcimia). Mimo wszystko jestem dobrej myśli ![]() Co do ogarniania wesela w dwa tygodnie to tak już dziewczyny napisały, z pewnością się da o ile samą uroczystość planuje się z dużym wyprzedzeniem albo w miesiącach mniej "chodliwych". W przeciwnym razie zgrać wszystko w krótkim czasie stanowi nie lada wyczyn, trzeba mieć też trochę szczęścia aby trafić na wolny termin sali, zespołu, kierowcy, fotografa i kamerzysty. No chyba, że dla kogoś to nie ma znaczenia, istotny jest sam fakt zawarcia małżeństwa, a cała jego oprawa to już sprawa drugorzędna (dla mnie i jedno i drugie ważne). ![]() Cytat:
O popatrz jaka zbieżność, razem będzie raźniej A o której ślubujesz? Ja o 16.00Cytat:
Trzymam za słowo i będę się żarliwie upominać o jego dotrzymanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jednorazowy wyskok nie przyniesie Ci nadprogramowych centymetrów, jedynie trawienie będzie spowolnione i takie rozlazłe (tłuste i słone) Cokolwiek kara musi być, ooo! -> Cytat:
![]() "zero luzu w dniu ślubu" - może będzie za to mniej stresu, bo wszystko pójdzie bardzo szybko Łudzę się... nie wyprowadzajcie mnie z tego słodkiego mniemania ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:44 ---------- Cytat:
Suknia taka pod koniec dnia usunę, żeby losu nie kusić - licho ... tzn. TŻ nie śpi ;P)Broszkowy bukiet nie jest gotowy, jedynie kwiaty broszkowe są wykonane. Jak go tylko wykończę to wrzucę zdjęcie .
Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-04-20 o 17:16 |
||||||||||
|
|
|
#4086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale jesteś mistrzem.ja jestem z Bielska a mój TŻ z Brzeszcze i jest twoim rówieśnikiem. gdzie masz sale i w którym kościele ślubujesz?? ślub mamy prawie miesiąc po tobie. |
|
|
|
|
#4087 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie
Cytat:
Możemy ewentualnie mniej skłamać, przyznać się, że mieszkamy razem ale nie mówić, że aż tak długo ![]() Cytat:
(Mój jest 3 lata młodszy ode mnie )Chyba bym umarła na zawał jakbym miała egzamin w dniu ślubu. |
||
|
|
|
#4088 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam, ale nie nadrabiam.
W oczy rzuciły mi się tylko posty myhy [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4604610 1]Dziewczyny potrzebuje pomocy znowu ile max dalybyscie za szycie sukni? bo dostaje od roznych firm rozne wyceny i nie wiem za bardzo ile to za duzo;/[/QUOTE][1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4604643 1]no wlasnie mi jedna pracownia krzyknela 1500 ale jak widzialam ich wykonania to jakies takie niechlujne. a inne wyceniaja mi na 3 do 5 tys. suknia cala koronkowa, wiec spodziewalam sie, ze sporo, ale 3 tys to dla mnie bardzo duzo mam znajoma ktora szyje, ale boje sie ze nie da rady;/[/QUOTE]ja za uszycie swojej JA 8630 zapłaciłam razem z materiałami 1000 zł. Najdroższa jest zawsze koronka - koło 200 zł za metr, ale to ta biała ślubna gipiura. Ale jeśli chcesz taką zwykłą jak przy bluzkach teraz robią to i za 30-50zł/metr dostaniesz. Aha, no i ja miałam uszytą suknię na spokojnie w 2 m-ce. U mnie na razie spokój, podejrzewam, że po świętach zacznie się bieganie. Wczoraj zaczęłam robić winietki. ![]() Ysia Ijaa Kaigara mala_czarna Paris 10 dni ![]() od jutra jednocyfrowy kod
Edytowane przez nasturcja1308 Czas edycji: 2014-04-16 o 08:28 |
|
|
|
#4089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam suknię ecru i biorę złotą biżu ![]() ysia wczoraj tego szampana w Biedronce! Kupujemy przy najbliższej okazji ![]() A dziś prawdopodobnie idziemy zamówić tort i paczki (na razie w sumie zarezerwować termin, żeby nam później nie wyskoczyli, ze mają za dużo zamówień). Dokładne ilości doprecyzujemy na około miesiąc przed ![]() Ale co najwazniejsze - to jest w inicjatywy TŻta! nasturcja, ysia, mala_czarna, Kaigara, ijaa, Paris - ZAZDROSZCZĘ WAM 10 DNI!
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-04-16 o 07:56 |
|
|
|
|
#4090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sala jest w Oświęcimiu, podobnie zresztą z kościołem (ślubujemy w parafii TŻ). Od 1,5 roku mieszkam z TŻ w Oświęcimiu więc parafia również powinna być i moja, ale nie wiem czy się do tego przyznam oficjalnie Takim oto sposobem będę cały czas w trasie, bo z punktu A (Oświęcim) pojadę do punktu B (Bielsko), z punktu B do punktu C (mojej małej mieściny), a z C z powrotem do punktu A
|
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do wieku: mój Tata był 18lat starszy od mojej Mamy jak brali ślub Mama miała 21 lat, a Tata 39 i byli ze sobą 35 lat dopóki śmierć ich nie rozłączyła ![]() Z kolei moja świadkowa ma 3lata mlodszego faceta, a jest mega dojrzały i odpowiedzialny więc chyba nie ma reguły
|
|
|
|
|
#4092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajna sala i bardzo ładna suknia
|
|
#4093 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A co do tego drugiego... aż mi w brzuchu zabulgotało, a co dopiero jak będę na ich miejscu ![]() Justyna egzamin w dniu ślubu Jesteś the best ![]() I sliczna sala! A suknia boska Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-04-16 o 08:48 |
|
|
|
|
#4094 |
|
Zadomowienie
|
Podziwiam za ten egzamin w dniu ślubu - mnie zawsze boli głowa ze stresu , więc przy takim natężeniu stresu w jednym dniu to by mi pękła;P.
Bardzo ładna sukienka , a sala elegancka
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a TŻ 83
|
|
#4097 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowa PMkę
Suknia piękna, choć księżniczki to zupełnie nie mój styl, ale nie można jej odmówic uroku - na pewno będziesz się pięknie prezentowała ![]() Dziewczyny, nie wiedziałam, że tyle nas tutaj z rocznika '87 Ja też
You're mad. Bonkers. Off your head... but I'll tell you a secret... all of the best people are. 30.08.2014 ![]() Nasz Dzień Edytowane przez Ad rem Czas edycji: 2014-04-16 o 09:15 |
|
|
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna.kociaczek
piękna suknia !!!
|
#4099 |
|
Rozeznanie
|
Widze duże poruszenie ślubne u rocznika '87 - moj TŻ też jest z tego rocznika, dużo jego znsjomych z kuceum bierze slub w tym roky
ja jestem '89 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4100 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jednak zadecydowało inaczej, z czego jestem bardzo szczęśliwa - jak do tej pory i miejmy nadzieję pozostanie tak na wieczność, a przynajmniej do naszej śmierci :PCytat:
Cytat:
Cytat:
Przeszłam już w dmou niezłą batalię żeby uzyskać ostateczną akceptację do jego złożenia ( a w sumie tak czy siak bym się egzaminowała ) Szkoda mi tego roku, kolejny egzamin będzie dopiero za rok - nie chcę tyle czekać, już się w życiu wystarczająco naczekałam Stąd też poniekąd taka decyzja, umowę z właścicielem lokalu, zespołem i fotografem+kamerzystą miałam podpisaną grubo przed wyznaczeniem dokładnego terminu tegoż egzaminu. Jak pech to pech... chociaż nigdy nie wiadomo, może jeszcze obróci się to na moją korzyść Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4101 |
|
Raczkowanie
|
Kobitki, pomożecie?
Niedługo zbliża się wieczór panieński... i dziewczyny bardzo sie zaangażowały w przygotowania. Wiem, że dostanę od nich prezenty... chciałabym ja również im coś podarować. Jakiś mały drobiażdżek w podziękowaniu za imprezę i za to, że tak się angażują ![]() Proszę o rade co to mogłoby być... |
|
|
|
#4102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Patrząc na Twoje plany i dokonania w ramach przygotowań- ewidentnie nie lubisz się nudzić! ![]() W kwestii wieku- mój mąż jest sporo starszy, ale nie zamieniłabym go na tuzin moich równolatków lub innych mi wiekowo podobnych
|
|
|
|
|
#4103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Również nad tym myślałam, co prawda o prezencie dla druhen ( 3 persony), więc koszty relatywnie mniejsze. Wpadły mi w oko naszyjnikinp taki https://www.etsy.com/listing/1270382...ces?ref=market albo taki: http://www.artfire.com/ext/shop/prod...s/metalsmithed lub taki (na osobnych łańcuszkach) https://www.etsy.com/listing/1606605...-shop-header-2 Tutaj koszt zaledwie 15 zł: http://www.aliexpress.com/item/2014-...754487189.html A tutaj 3 x drożej: http://www.aliexpress.com/item/Daren...544271890.html Ostatecznie jednak nie wiem czy się na nie zdecyduję i czy to czasem nie nazbyt dziecinne . Myślałam też o kolczykach z małymi kamykami w kolorach ich oczu, albo o biżuterii z turkawkami - symbolem przyjaźni np. takiej http://www.aliexpress.com/item/A-Har...630015822.html albo takiej http://www.aliexpress.com/item/Min-o...610530607.html Tak sobie jeszcze neta przeglądam i dosyć ciekawym pomysłem na prezent wydaje mi się coś w ten deseń http://2.bp.blogspot.com/_I0_6OGSZB3...ziekowanie.jpg lub bardziej na bogato świeczuszka z smakową herbatą (sypaną) i kubkiem do zaparzania.Przykładowo: http://www.emde24.pl/sklep/bdl316-ku...l.html#content http://www.decostreet.pl/product-pol...a-MONDEX-.html http://dukapolska.com/kanpai-kubek-d...a-herbaty.html W zasadzie wszystko zależy od budżetu, relacji między paniami i osobistych preferencji. Sama wiesz najlepiej co Twoje dziewczęta lubią najbardziej. Z kolei na panieński nie zamierzam nic kupować, prócz alkoholu, przepitki, jedzonka i transportu oraz wejściówki na dziką imprezę
Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-04-16 o 10:27 |
|
|
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
Justyna. kociaczek a jaki to egzamin zawodowy masz?
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo jakieś wspólne foto
|
|
|
#4106 |
|
Zadomowienie
|
Tak, na próbę, ale okazał sie fatalny i odpuściliśmy temat...
Say, weź zamorduj ta koleżankę , ja się ze ślubem cywilnym i przyjęciem dla 30 osób męczę od pół roku...
|
#4107 | |
|
Raczkowanie
|
No ja niestety nic nie załatwiam na panieński bo dziewczyny nic nie pozwoliły mi zrobić.. oczywiście wezmę jakiś alkohol. Ale chciałabym jakiś malutki prezencik dla dziewczyn xD
Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Wlaśnie myślałam o jakimś zdjęciu wspólnym. A może zrobie foto na panieńskim i wręczę dziewczynom jak oprawie w ładną ramke czy coś ![]() |
|
|
|
|
#4108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4109 | |||
|
Zadomowienie
|
Say, juz jedna taka byla co chciala organizowac w krotkim czasie wesele, pamietasz? Juz jej nie ma na forum, bo zostala sprowadzona na ziemie przez nas
![]() Cytat:
Co do grzechow dietowych, to mi tez sie lanie nalezy, bo czekolada dmuchana z karmelem, ogromniasta Milka, byla w promocji i juz 3 dzien ja jadlam, juz sie skonczyla na szczescie ![]() Formalnosci slubnych w USC mozna dokonac tydxien przed nawet, tak sadze, gorzej z kosciolem chyba ![]() Co d mlodszego partnera, moja przjaciolka ma faceta mlodszego o 5 lat i dopoki oni sami o tym ne powiedzieli glosno to nikt b sie nie domyslil, gosc jak na swoj wiek jest tak dojrzaly i ulozony, ze czasami mam ochote jego rodzicom dac nagrode za takie wychowanie Suknia boska, sama chcialam podobna Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Szczęście można znaleźć nawet w najciemniejszych czasach, trzeba tylko pamiętać, aby zapalić światło." Edytowane przez KaMilka4891 Czas edycji: 2014-04-16 o 10:46 |
|||
|
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez Justyna.kociaczek Czas edycji: 2014-04-16 o 11:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

ja chciałam, żeby chrzestny mnie poprowadził, ale niestety już go z nami nie ma

szlag mnie trafia, że teraz w promocji kosztuje tyle co w zeszłym roku bez 

.