Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 18:05   #1981
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
A Florek uczy się jeść widelcem nie muszę mówić jak wygląda wszystko w około miejsca gdzie je ALE wczoraj raz trafił tzn, nadział kaszkę na widelec i do buzi
oswajam go tylko żebyście nie pomyślały że wymagam żeby już umiał, tak w ogóle to kiedy powinien umieć? na razie niech wie do czego do służy
chyba nie ma jakiegoś z góry narzutu ze powinien wtedy i wtedy....
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
nie wypowiadam sie juz na tym forum , nie pozwole zeby ktos mnie obrazal, ( moglam sie domyslic ze zostane potraktowana jak smiec)
Cytat:
aKONIEC PAMIĘTNIKA. coś bym zjadła hm...

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
ja tam jestem idealna
to tak jak ja
Cytat:
3 osoby na tym forum tak wlasnie mnie traktuja, ja tak czuje, na kazdy moj post negatywnie się odnoszą i caly czas krytykuja.. jakby same były idealne..
dobrze ze mnie od rana tu nie było
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Na Cypr (;
no helloł .wakacji zazdraszczam !!!!
Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
, jak jeździcie jako pasażer, to siadacie z dzieckiem z tyłu? Bo ja do tej pory tak jeździłam, ale jutro jakos srednio mi sie to widzi, bo strasznie mnie z tyłu muli.
Buziaki!
rzadko jezdze jako pasażer . ale jeśli już musze to musze z tyłu ale z innych względów - a mianowicie takich ze R jeszcze w pierwszym foteliku a ten najłatwiej zamontować z przodu .dlatego ja siadam miedzy Kube i Ninke z tyłu jeśli musze .a jeśli to dłuzsza droga to już nie ważne czy z tyłu czy z przodu -jak nie kieruje musze brac cos na chorobę lokomocyjna .mi pomaga cocucline -bezpieczny w ciąży i podczas karmienia.
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Ala zaklej sobie pepek plastrem, a potem napisz czy podzialalo,szerokiej drogi.
o co chodzi?
Cytat:
A jakbyś aviomarin wzięła?
nie można karmiąc

a jeśli cos o presji umiejestnosci dzieci .... to mój J usiadł 3 dni przed skończeniem 4 miesiąca!!! ,N jak miała 8!!!! a R 10!
J i N chodzili -biegali jak mieli 11 , R sam nie chodzi .
u nas zero presji -także otoczenia .jakby się zdarzyło -oj warknęłabym .....
i jestem ciekawa czy mamy wywierające takie presje na dziecko sa tez wymagające w równym stopniu od siebie ???

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

i się pochwale .... swoja spostrzegawczością .nie wiem jak do tego doszło ale ...dopiero dziś zauważyłam ze R ma nie 6 ząbków ale 8!!!!! wyrosły mu dwie dwójki na dole i są całkiem duże .....

no i pamiętniczka troszkę ... dziś Jakub szedł do szkoły szybciej niż normalnie wiec aby zdązyc go odwieźć musiałam z basenu troszkę szybciej wyjść . pedem się wysuszyliśmy i pedem do auta i do szkoły ... efekt ? manadat ,4 punkty(usmiech nie pomógł ) i spóźnienie do szkoły . (na dodatek rodzice mnie widzieli ...a widzimy się rzadko .i już oczywiście ze jezdze jak wariatka. a nie jedze )
byłam umówiona na spotkanie (budowa) i tak się zagadałam ze i ...odebrałam J tez spózniona ...
Dzwoniłam tez do salonu tatu - termin wolny czerwiec......... przyszły rok będę musiala się pofatygować osobiście .może cos zdziałam

mojej mamy pies ....zemdlał .wyobrazacie sobie mdlejącego psa? bo ja nie mogę ....
Stary 2014-04-16, 18:11   #1982
trolla2405
Rozeznanie

nestelle ale ci się dopalacz włączył z odpisywaniem hehhe to chyba tak od rana, za co cie siekli, za predkość?

Agnjeska ja tez chce na Cypr! zazdorszcze

ja też musiałam sobie wygooglowac co to te oczy carycy, ale jadłam się okazuje

powalczyłam dziś z brudem w domu 3/4 okna umyte, jestem z siebie dumna i blada
Stary 2014-04-16, 18:22   #1983
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

a jeśli cos o presji umiejestnosci dzieci .... to mój J usiadł 3 dni przed skończeniem 4 miesiąca!!! ,N jak miała 8!!!! a R 10!
J i N chodzili -biegali jak mieli 11 , R sam nie chodzi .
u nas zero presji -także otoczenia .jakby się zdarzyło -oj warknęłabym .....
i jestem ciekawa czy mamy wywierające takie presje na dziecko sa tez wymagające w równym stopniu od siebie ???

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

i się pochwale .... swoja spostrzegawczością .nie wiem jak do tego doszło ale ...dopiero dziś zauważyłam ze R ma nie 6 ząbków ale 8!!!!! wyrosły mu dwie dwójki na dole i są całkiem duże .....

mojej mamy pies ....zemdlał .wyobrazacie sobie mdlejącego psa? bo ja nie mogę ....
a we mnie się aż gotuję, jeśli ktoś komentuje umiejętnosci mojej córki.. a ze jestem porywcza i od razu bym się rzucila na tego kogos, pozostaje w bezruchu i wole przemilczec niz zacząć wojne

za ząbki

dobre z tym psem

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-16 o 18:25
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 18:32   #1984
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
za co cie siekli, za predkość?

Amelie - my mamy pchacz z polecenia tutejszego .taki http://allegro.pl/chicco-grajacy-pch...147190373.html
swietnie się sprawdza. R biega z nim . a autko tez mamy ale to mu się gorzej pcha.choc w sumie to on pcha wszystko - nawet swój fotelik do karmienia
Stary 2014-04-16, 18:34   #1985
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

Amelie - my mamy pchacz z polecenia tutejszego .taki http://allegro.pl/chicco-grajacy-pch...147190373.html
swietnie się sprawdza. R biega z nim . a autko tez mamy ale to mu się gorzej pcha.choc w sumie to on pcha wszystko - nawet swój fotelik do karmienia
hmm, wolalabym bardziej ten na ktorym moglaby usiąśc i sie odpychac nóżkami bo ten typowy pchacz jak zacznie chodzic to chyba nie przyda się juz ?

nestelle pokaż R? nie widziałam go

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-16 o 18:37
Stary 2014-04-16, 18:42   #1986
nestelle
Zakorzenienie

nie wiem . bo starszakom nie kupowałam pchacza . może faktycznie się nie przyda później na pewno autko jest na dłużej bo nawet teraz N czasem jeździ a ma 5 lat ...
no ale na obecny etap tamten typowy lepszy . zresztą ja kupiłam bo tylko tego nie miałam .a tak to my mamy wszystko -jednak mam 3 dzieci =sklep z zabawkami

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
nestelle pokaż R? nie widziałam go
jest w foto klubie ,jak będziesz się udzielać dłużej i caly czas to popros o zaproszenie chyba jolanT - tam jesteśmy prawie wszystkie z kidsami naszymi
Stary 2014-04-16, 19:03   #1987
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
A. najśmieszniej walczy ze sobą kiedy widzi pilota od tv. Wie, że mu nie wolno, podchodzi do niego, mówi 'nie nie nie' i dotyka go paluszkiem, po czym dalej tłumaczy sobie, że 'nie nie nie'
Słodkie

Cytat:
Ja piekę 7 blach, od jutra zaczynam i nie nie robię wesela, mamy ogromną rodzinę i wszyscy zjeżdżają się do rodziców, a, że ja uwielbiam piec to zawsze wyręczam mamę.
Ile

Cytat:
A Florek uczy się jeść widelcem nie muszę mówić jak wygląda wszystko w około miejsca gdzie je ALE wczoraj raz trafił tzn, nadział kaszkę na widelec i do buzi
oswajam go tylko żebyście nie pomyślały że wymagam żeby już umiał, tak w ogóle to kiedy powinien umieć? na razie niech wie do czego do służy
Filip je prawie sam łyżeczką. Tzn ja trzymam miseczkę z zupą/kaszką przed nim i pomagam mu delikatnie trzymać za łyżeczkę i sam nabiera i do buzi innej opcji nie ma, bo jak chcę sama go karmić to nie chcę jeść tylko sięga po łyżeczkę, zeby mu dać. I powiem Wam, ze takim sposobem jedzenie znika szybciej niż bym go ja sama karmiła bo on pakuję do buzi zanim pogryzie to co już ma

Cytat:
Ortopeda kazał nam przyjść jak mały zacznie dobrze chodzić, więc idziemy. Taki prezent urodzinowy mu wredna matka robi
Nam też tak kazał, umówię nas na maj, żeby zdążyć przed powrotem do pracy.
Cytat:
Może jeszcze dziś wpadnę, a jak nie to jutro z trasy sie odezwe (chociaz nie wiem czy dam rade bo ostatnio jak nie patrze na drogę to od razu zbiera mi się na ) BTW, jak jeździcie jako pasażer, to siadacie z dzieckiem z tyłu? Bo ja do tej pory tak jeździłam, ale jutro jakos srednio mi sie to widzi, bo strasznie mnie z tyłu muli.
Buziaki!
Jak F. jest w dobrym humorze to z przodu, jak marudny to z tyłu. Mam podobnie jak siedzę z tyłu to mnie głowa boli i mi nie dobrze.

Cytat:
Amelie, ja mleko dajępodobnie jak jogurt naturalny, prawdziwy ser żółty. Nie rozumiem trochę oburzenia? Z tego co pisałaś wcześniej też Alicji dawałaś niewskazane dla takiego malucha produkty
Ze szczepieniami to zapytaj u siebie w przychodni. Ja mam już swój kalendarz i ne interesowałam się jak to inaczej ułożyć.
Jaki dokładnie ser dajesz? Bo zastanawiałam się ale nie bardzo wiem jaki by był najlepszy?
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:32   #1988
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, lepszy taki typowy pchacz https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...pnyEwCJhIuvGdw

czy taki jeździk pchacz http://www.solei-babe.pl/files/jezdz...moby-2-w-1.jpg chodzi mi o typ, podałam takie przykladowe
My mamy to 2, jeździk, ale Kinia już dawno sama śmiga.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:32   #1989
Amelie04
Zakorzenienie

Dziewczyny!! Ala dała SAMA 4 kroki! odwrocila sie od stolika i poszla do tżta!! Co za uczucie, płacze..
Stary 2014-04-16, 19:36   #1990
bmma
Zadomowienie

Cytat:
hehe tylko ze on lubi panów
no co ty, znów się coś dowiedziałam

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-16, 19:42   #1991
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a wogole atmosfera u niej mnie zawsze wkurza
jak to u t.
a na długo jedziecie?

Cytat:
oj Pani czyzbys była brunetką

bywam

Cytat:
dopiero dziś zauważyłam ze R ma nie 6 ząbków ale 8!!!!! wyrosły mu dwie dwójki na dole i są całkiem duże .....
może dlatego te noce były takie intensywne?
T. podczas wyłażenia też nie krzyczy, ale noce są mlekiem płynące...

Cytat:
jestem z siebie dumna i blada

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
I powiem Wam, ze takim sposobem jedzenie znika szybciej niż bym go ja sama karmiła bo on pakuję do buzi zanim pogryzie to co już ma
coś w tym jest. T. się nie rwie do sztućów, ale kanapki, owoce, warzywa, ziemnior - sam. łapką.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:44   #1992
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Dziewczyny!! Ala dała SAMA 4 kroki! odwrocila sie od stolika i poszla do tżta!! Co za uczucie, płacze..
No widzisz!!!!

-----
Byłam na zakupach świąteczno - urodzinowych, zajęło mi to 2,5h
No ale dużo promocji, więc sie opłacało pojeździć po kilku sklepach. Zamówiłam też tort dla K - będzie z Kubusiem Puchatkiem
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:51   #1993
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2014-04-16, 20:10   #1994
achna79
Rozeznanie

Dzień dobry, a raczej dobry wieczór

Cytat:
Oczy carycy x2, styropian, sernik z brzoskwiniami, placek z migdałowymi pazurkami, górę lodową i babeczki. Wszystkie nazwy można znaleźć w necie
JUż mam wygooglowane, zaraz będę patrzeć co to za cuda

Cytat:
3 osoby na tym forum tak wlasnie mnie traktuja, ja tak czuje, na kazdy moj post negatywnie się odnoszą i caly czas krytykuja.. jakby same były idealne..
Się miałam nie udzielać ale muszę. Pocieszały Cię dziewczyny, wspierały i tłumaczyły jak mogły. Były miłe. Nie pomogło. Nadal coś Ci nie pasowało. To po prostu spróbowały dotrzeć do Ciebie z tej drugiej strony, bardziej dosadnie. I musisz dziewczyno się zmienić. Nie ma że boli. Musisz. Bo o ile teraz Ala nie rozumie jeszcze za bardzo, to później ją zaszczujesz swym postępowaniem. Tak jak już któraś mamusia tu pisała. "Bo Kasia już czyta, a Ty nie" Bo Krzyś już jeździ na rowerku, a Ty nie. Zrobisz jej wielką krzywdę i będzie bardzo niepewną siebie i zakompleksioną dziewczynką.
A ludzie gadali, gadają i gadać będą.

Cytat:
ja tam jestem idealna

Cytat:
Na Cypr (;

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ula la

Cytat:

Może jeszcze dziś wpadnę, a jak nie to jutro z trasy sie odezwe (chociaz nie wiem czy dam rade bo ostatnio jak nie patrze na drogę to od razu zbiera mi się na ) BTW, jak jeździcie jako pasażer, to siadacie z dzieckiem z tyłu? Bo ja do tej pory tak jeździłam, ale jutro jakos srednio mi sie to widzi, bo strasznie mnie z tyłu muli.
Buziaki!

Ja zawsze z tyłu. Ale teraz jak przeczytałam, że nie wszystkie jeżdżą z tyłu to chyba spróbuje z przodu. Szczególnie, że w dłuższe trasy staramy się jeździć tak by wstrzelić się w jego drzemkę. Zawsze się mogę przesiąść do tyłu jak by co

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Zamówiłam też tort dla K - będzie z Kubusiem Puchatkiem

Za torcik
Ja tam zamawiam najzwyklejszy na świecie.

Kurde nie mam wszystkich cytatów

Byou jaki masz rowerek??

W ogóle namieszałyście mi dziś w głowie równo czy rowerek w ogóle teraz potrzebny Ale zrobiłam burze mózgów i ostatecznie będzie rowerek i już W końcu się przyda Jak nie teraz to może latem.
Stary 2014-04-16, 20:13   #1995
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Dzień dobry, a raczej dobry wieczór

JUż mam wygooglowane, zaraz będę patrzeć co to za cuda

Się miałam nie udzielać ale muszę. Pocieszały Cię dziewczyny, wspierały i tłumaczyły jak mogły. Były miłe. Nie pomogło. Nadal coś Ci nie pasowało. To po prostu spróbowały dotrzeć do Ciebie z tej drugiej strony, bardziej dosadnie. I musisz dziewczyno się zmienić. Nie ma że boli. Musisz. Bo o ile teraz Ala nie rozumie jeszcze za bardzo, to później ją zaszczujesz swym postępowaniem. Tak jak już któraś mamusia tu pisała. "Bo Kasia już czyta, a Ty nie" Bo Krzyś już jeździ na rowerku, a Ty nie. Zrobisz jej wielką krzywdę i będzie bardzo niepewną siebie i zakompleksioną dziewczynką.
A ludzie gadali, gadają i gadać będą.

.
temat uważam za skończony
Stary 2014-04-16, 20:16   #1996
trolla2405
Rozeznanie

Skrzat już spi, maruda dziś straszny, kiedy te czwórki wyjdą, zwalam na nie bo pieluche gryzł nawet.mam już dość tych czwórek - to jak niekoncząca się opowieść - normalnie tyle to trwa a konca nie widac, w sumie to nawet nic jeszcze niewidać idę pacyfikować młodą.
Stary 2014-04-16, 20:19   #1997
achna79
Rozeznanie

Cytat:
temat uważam za skończony

Oby
Stary 2014-04-16, 20:33   #1998
Agnjeska
Zadomowienie

Trolla na cyprze jeszcze nie była zobaczymy jak będzie i czy potem też będę chcieć (;

Nestelle za to nie ma co zazdrościć 5h lotu i godziny postoju w turcji. .. z Jaśka która 2 h w aucie noe wytrzymuje. Zastanawiam się czy nas po drodze nie wydadzą

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:36   #1999
Villga
Zadomowienie

Dziewczyny, powiedzcie mi, co jest nie tak z tymi facetami.... moja przyjaciółka się rozwodzi. W czerwcu brali ślub. W pazdzierniku sie wyprowadzil do mamusi bo potrzebuje sobie wszystko przemyśleć a teraz wystąpił o rozwód.
Bez rozmowy z moją przyjaciółka, bez jjakiejkolwiek proby naprawy.
Tak mi jej szkoda, caly czas tylko o tym myślę :-/
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:50   #2000
Amelie04
Zakorzenienie

Moderna wysłałam Ci priv
Stary 2014-04-16, 20:55   #2001
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nestelle-nie wiem o co chodzi z pępkiem, grunt że działa. Poleciła mi tą metodę kolezanka, bo mi Oliwka za każdym razem rzygała podczas trasy. Nie wnikam-efekt placebo czy nie, ważne że dziala.

Kwiatuszku- chyba Ty pytalaś (przepraszam, jeśli pomyliłam,ale na telefonie czytałam)- 7-8 dni po szczepiemiu, już bylismy na wakacjach, wyszła jej taka mega żabka na śliniance - zdjęcie nieprzyjemne wizualnie https://www.google.pl/search?q=%C5%B...tm%3B614%3B394

najpierw był antybiotyk, potem przekłuwanie,przebijanie, kolejny antybiotyk. Pół roku się bujaliśmy z tym szajsem, ostateczne wyjście było takie, ze wycinają jej całą śliniankę. Juz mielismy umowiony zabieg w Prokocimiu, jak to pekło całkowicie. Nigdy tego nie wiązałam ze szczepieniem, wczoraj popatrzylam na ulotkę,w necie, niby ja po szczepieniu czytałam,al ani ja ani lekarze nie skojarzylismy....

Panika- kozacko Michas wygląda....

A i do blondu jeszcze daleko....kolejny rozjaśniacz kupiony
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:08   #2002
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
My mamy to 2, jeździk, ale Kinia już dawno sama śmiga.
wow! super!
Cytat:

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
no co ty, znów się coś dowiedziałam
ano ,ano! jak większość w jego branży (http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=50959)
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
może dlatego te noce były takie intensywne?
T. podczas wyłażenia też nie krzyczy, ale noce są mlekiem płynące...
.
....trudno powiedzieć.... R nadal opija -może minimalnie mniej ale jednak ...od 1 spi ze mną i złopie a od 4 tak intensywinie i do tego od 1 cyca do 2 ze co dzień już od 4 raczej leze niż spie....( kawka o 15 to już codzienność .a i tak wieczorkiem mam już zawroty głowy i rece mi się trzęsą.... )
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
tort dla K - będzie z Kubusiem Puchatkiem
no ba !
Cytat:
Skrzat już spi, maruda dziś straszny, kiedy te czwórki wyjdą, zwalam na nie bo pieluche gryzł nawet.mam już dość tych czwórek - to jak niekoncząca się opowieść - normalnie tyle to trwa a konca nie widac, w sumie to nawet nic jeszcze niewidać idę pacyfikować młodą.
ehhhh kciuki aby już w końcu wyszły ....

Cytat:
Nestelle za to nie ma co zazdrościć 5h lotu i godziny postoju w turcji. .. z Jaśka która 2 h w aucie noe wytrzymuje. Zastanawiam się czy nas po drodze nie wydadzą
może będzie dobrze
ja i tak zazdraszczam . latałam z dzieciakami ,nawet jechałam 27 godz.w jedną str. i było fajnie ....
a w tym roku mielismy do turcji leciec ,już ustalone nawet było . niestety rozsądek wygrał -wazniejsza jest budowa .....
kiedy lecicie?
Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Dziewczyny, powiedzcie mi, co jest nie tak z tymi facetami.... moja przyjaciółka się rozwodzi. W czerwcu brali ślub. W pazdzierniku sie wyprowadzil do mamusi bo potrzebuje sobie wszystko przemyśleć a teraz wystąpił o rozwód.
Takie czasy . wszystko jednorazowe . od ciuchów po związki ,jak się cos psuje to już się nie naprawia jak kiedyś tylko wyrzuca .....

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Nestelle-nie wiem o co chodzi z pępkiem, grunt że działa. Poleciła mi tą metodę kolezanka, bo mi Oliwka za każdym razem rzygała podczas trasy. Nie wnikam-efekt placebo czy nie, ważne że dziala.

Kwiatuszku- chyba Ty pytalaś (przepraszam, jeśli pomyliłam,ale na telefonie czytałam)- 7-8 dni po szczepiemiu, już bylismy na wakacjach, wyszła jej taka mega żabka na śliniance - zdjęcie nieprzyjemne wizualnie https://www.google.pl/search?q=%C5%B...tm%3B614%3B394

najpierw był antybiotyk, potem przekłuwanie,przebijanie, kolejny antybiotyk. Pół roku się bujaliśmy z tym szajsem, ostateczne wyjście było takie, ze wycinają jej całą śliniankę. Juz mielismy umowiony zabieg w Prokocimiu, jak to pekło całkowicie. Nigdy tego nie wiązałam ze szczepieniem, wczoraj popatrzylam na ulotkę,w necie, niby ja po szczepieniu czytałam,al ani ja ani lekarze nie skojarzylismy....

Panika- kozacko Michas wygląda....

A i do blondu jeszcze daleko....kolejny rozjaśniacz kupiony
z tym pępkiem ..-u mnie by chyba nie przeszło .ja na wszystko musze mieć logiczne wytłumaczenie . a tu go nie ma

jej ta "zabka" -dopiero teraz za pomocą foty do mnie doszło co to. straszne . duże to miała? to boli? jak ona jadła ,piła?

Ty uważaj z tym rozjaśniaczem ....aby Ci włosy się nie wykruszyły ....
Stary 2014-04-16, 21:11   #2003
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:

z tym pępkiem ..-u mnie by chyba nie przeszło .ja na wszystko musze mieć logiczne wytłumaczenie . a tu go nie ma

jej ta "zabka" -dopiero teraz za pomocą foty do mnie doszło co to. straszne . duże to miała? to boli? jak ona jadła ,piła?

Ty uważaj z tym rozjaśniaczem ....aby Ci włosy się nie wykruszyły ....

he,he,he wiesz nie szukałam wyjasnienia, skoro wreszcie moglismy jeżdzic czystym niezarzyganym co chwile samochodem.

Duże, bardzo duże- miała z jednej strony wiec jadla drugą, z tym,ze my co tydzień, co dwa meldowalismy sie u laryngologa na przebijaniu, nacinaniu. Masakra była.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:17   #2004
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
he,he,he wiesz nie szukałam wyjasnienia, skoro wreszcie moglismy jeżdzic czystym niezarzyganym co chwile samochodem.

Duże, bardzo duże- miała z jednej strony wiec jadla drugą, z tym,ze my co tydzień, co dwa meldowalismy sie u laryngologa na przebijaniu, nacinaniu. Masakra była.
1.nie no jasne .jak działa to najważniejsze
2. masakra
Stary 2014-04-16, 21:18   #2005
Agnjeska
Zadomowienie

Nestelle 12 maja..
Odbijesz sobie w przyszłym roku (;

A gdzieś Ty 27h w jedną stronę leciała? Ja bym padła (;

Zobaczymy hak będzie. Najwyżej będzie pierwszy i ostatni raz (;
Muszę też znaleźć sposób żeby kapelusz mlodej jakoś do głowy przytwierdzic bo ona wszystko zdziera -.- gwoździe i klej raczej nor przejdą

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2014-04-16 o 21:19
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:24   #2006
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Ja zawsze z tyłu. Ale teraz jak przeczytałam, że nie wszystkie jeżdżą z tyłu to chyba spróbuje z przodu.
tyż doszłam do takich konstruktywnych wniosków...

Cytat:
w sumie to nawet nic jeszcze niewidać
wszystko zwalam na zęby... i też żadnych nowych nie widać...

Cytat:
. .. z Jaśka która 2 h w aucie noe wytrzymuje.
dlatego wciąż się waham... czekam na Twoją relację

Cytat:
... moja przyjaciółka się rozwodzi. W czerwcu brali ślub. W pazdzierniku sie wyprowadzil do mamusi bo potrzebuje sobie wszystko przemyśleć
jakiś kryzys męskości

Cytat:
Pół roku się bujaliśmy z tym szajsem
masakrencja. a ja się właśnie dowiedziałam co to jest...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:04   #2007
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
rozumiem, ostatnio słyszalam nawet ze chodzenie do roku nie jest wskazane ze względu na kościec, stawy itd. a ja... no cóż nie moge doczekac sie tego pieknego momentu .. czekamy do lata moze sie wyrobimy
wiesz co, ja też martwię się o swoje dziecko, narzekam, czy marudzę. tu, na forum. rodzinę staram się szybko gasić przy tekstach, o których pisałaś, że słyszysz. jak ktoś się chwali, że co to dziecko nie robiło w jakimś wieku, super, moje też będzie robić. koniec tematu. ludzie zawsze będą gadać. a to, że jak to jeszcze nie siedzi, potem nie chodzi, dlaczego nie je słodyczy, na pewno coś tam by jadło gdyby tylko mu dać, itp bzdurne teksty. będzie tylko gorzej pod tym względem, a kto ma te dzieci obronić przed takimi, jakby nie patrzeć, krzywdzącymi je pytaniami, stwierdzeniami jeśli nie my? one teraz tego nie rozumieją, ale za jakiś czas tak i co wtedy? a inna sprawa to nasze nakręcanie się. teraz nie chodzi, za jakiś czas nie będzie potrafiło nazwać koloru po angielsku, czytać z prędkością światła, pięknie malować. Oczywiście wszystkie uwagi będą nam przekazywane w obecności dziecka, bo jakże by inaczej. co wtedy?

doczytałam, że doczekałaś kroczków,
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:15   #2008
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wiesz co, ja też martwię się o swoje dziecko, narzekam, czy marudzę. tu, na forum. rodzinę staram się szybko gasić przy tekstach, o których pisałaś, że słyszysz. jak ktoś się chwali, że co to dziecko nie robiło w jakimś wieku, super, moje też będzie robić. koniec tematu. ludzie zawsze będą gadać. a to, że jak to jeszcze nie siedzi, potem nie chodzi, dlaczego nie je słodyczy, na pewno coś tam by jadło gdyby tylko mu dać, itp bzdurne teksty. będzie tylko gorzej pod tym względem, a kto ma te dzieci obronić przed takimi, jakby nie patrzeć, krzywdzącymi je pytaniami, stwierdzeniami jeśli nie my? one teraz tego nie rozumieją, ale za jakiś czas tak i co wtedy? a inna sprawa to nasze nakręcanie się. teraz nie chodzi, za jakiś czas nie będzie potrafiło nazwać koloru po angielsku, czytać z prędkością światła, pięknie malować. Oczywiście wszystkie uwagi będą nam przekazywane w obecności dziecka, bo jakże by inaczej. co wtedy?

doczytałam, że doczekałaś kroczków,
normalnie masakra, każdy chce się po prostu wywyższyć, ze jego dziecko lepsze, zdolniejsze itd, moze to poprawa samooceny rodzicow tak naprawde te dzieci, które pozniej zaczynaja chodzic mogą szybciej rozwinąć umiejętności intelektualne. Własnie przypomniało mi się pytanie mojej babci z dzieciństwa " wiesz Twoja siostra cioteczna to sama się juz ubiera, a Ty nie potrafisz" " tak ładnie sie uczy, a Ty co?" Ech...

no tak pierwsze nieśmiałe kroczki za nami, ale to powolutkuu myśle , ze jeszcze minie sporo czasu zanim zacznie biegac wazne ze cos ruszyło

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-16 o 22:17
Stary 2014-04-16, 22:19   #2009
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Sliczna! Zielona też fajna, miałabym dylemat

Cytat:
no i pamiętniczka troszkę ... dziś Jakub szedł do szkoły szybciej niż normalnie wiec aby zdązyc go odwieźć musiałam z basenu troszkę szybciej wyjść . pedem się wysuszyliśmy i pedem do auta i do szkoły ... efekt ? manadat ,4 punkty(usmiech nie pomógł ) i spóźnienie do szkoły . (na dodatek rodzice mnie widzieli ...a widzimy się rzadko .i już oczywiście ze jezdze jak wariatka. a nie jedze )
byłam umówiona na spotkanie (budowa) i tak się zagadałam ze i ...odebrałam J tez spózniona ...
Dzwoniłam tez do salonu tatu - termin wolny czerwiec......... przyszły rok będę musiala się pofatygować osobiście .może cos zdziałam

za ząbki!
Rok czekania? Wow!
Hmmm ja troche jestem w stanie sobie to wyobrazić

Cytat:
powalczyłam dziś z brudem w domu 3/4 okna umyte, jestem z siebie dumna i blada
O ja dziś też umyłam, nowa piękna firana i nawet motylki i kolibra na ozdobe kupiłam

Cytat:
Niestety tak bywa, ciezko zrozumieć.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:19   #2010
scarlett26
Zakorzenienie

Ale pędzicie, czytać nie nadążam....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości