Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 18:21   #2131
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Neti-a co w tym dziwnego? Po 19/20 pójdzie spać więc idealnie moim zdaniem. Jestem sama więc muszę to jakoś ogarnąć logistycznie. Z mężem kąpie go po 18 więc też wcześnie w miarę,ale co w tym dziwnego to nie wiem.
Jakbym go wykąpała ok 20 to usnął by mi koło 22.
ja nie Neti, więc nie wiem co ona miała na myśli
ale u nas jest tak, że kąpiel, potem przechodzimy do sypialni, przebieramy w pidżamke, jemy kaszkę na noc i często już w tym momencie śpimy dlatego mnie zdzwiło, że o 17 kąpiesz, no bo jak to, o 17 spać?

TŻ właśnie usypia małą, a ja kminię no bo dałam Ani zdjęcie (miało być najładniejsze ) na tablicę bokeh, żeby wygrać sesję ale dostałam zj.bkę od TŻ że takie nagie, że nie powinnam... i teraz nie wiem czy usunąć czy zostawić chociaż do końca konkursu.
Ja nie chciałam źle, nawet nie pomyślałam o tym

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 18:47   #2132
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Litlle, dużo osób dzwoni do taty na domowy, a i on jak dzwoni z Norwegii to ma dużo taniej, niż na komórkę
moi Rodzice też mają stacjonarny tylko po to, żeby moja Sis mogła dzwonić
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kuba tez wiecznie brudny.
TZta denerwuje jak je i wywala na ziemie, wtedy zamiast dokonczyc karmienie to leci od razu i sciera to, co dziecko narozwalalo. Jakby to nie moglo poczekac az skonczy sie posilek

Macie jakis przepis na szczawiowa?
Kupilam dzis swiezy szczaw i tak sie zabieram do niego od rana....
mój robi tak samo i przy tym krzyczy żebym szybko jakąś ścierę dała;p
nie mam przepisu ale zjadłabym
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Heja!
żyje haha;p tzta kolega przyjechał zmienić mi opone, bidny nigdy nie zmieniał.. srubu były tak przykrecone ze no nie dał rady, zadzwonił po szefa.. przyjechał, złamał dwa klucze, ale udało się. Na koniec.. padł mi akumulator:hahaha :

kupilam dzis Amelce w ciuchach o takie rzeczy, next, hm, reserved kids. Za 13 zl. Ten pierwszy zestaw na 3-4 lata jest;p ale no sorry;p taka cena;p zal nie wziąć, tym bardziej, że jak nówki.
śliczne ale peppy nie lubię
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
W temacie tż, z moim to zwyczajowo wesoło nie ma... Ale rozwala mnie, jak w weekend kładę Młodego na drzemkę koło 10, śpi 2 godziny, potem po drzemce daję mu jeść i najczęściej wstaje król i władca, mówiąc, że mam położyć dziecko spać bo wygląda na zmęczonego on ma takie spanie, że nie wie nic, także nawet nie rejestruje kiedy Oli ma drzemkę... A ostatnio yebłam, bo stwierdził że pewnie większość Waszych facetów nie robi połowy tego, co on robi. No i w sumie muszę przyznać mu rację - mało który facet zachowuje się tak kretyńsko jak on. Amen :P
pogoniłabym.
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ale u nas jest tak, że kąpiel, potem przechodzimy do sypialni, przebieramy w pidżamke, jemy kaszkę na noc i często już w tym momencie śpimy dlatego mnie zdzwiło, że o 17 kąpiesz, no bo jak to, o 17 spać?

TŻ właśnie usypia małą, a ja kminię no bo dałam Ani zdjęcie (miało być najładniejsze ) na tablicę bokeh, żeby wygrać sesję ale dostałam zj.bkę od TŻ że takie nagie, że nie powinnam... i teraz nie wiem czy usunąć czy zostawić chociaż do końca konkursu.
powiem Ci, że zdjęcie jest piękne. ale też miałam takie odczucie jak je zobaczyłam.

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 18:58   #2133
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Neti-a co w tym dziwnego? Po 19/20 pójdzie spać więc idealnie moim zdaniem. Jestem sama więc muszę to jakoś ogarnąć logistycznie. Z mężem kąpie go po 18 więc też wcześnie w miarę,ale co w tym dziwnego to nie wiem.
Ale uraziłam Cie? Poprostu jak dla mnie i.pewnie wielu tutaj...to wczesna godzina...dlatego sie zdziwilam....a Ty chyba jakoś nie tak odebralas..ok przecież każdy robi jak i kiedy moze...
My kapiemy między 19 a 20...potem kaszka i spaćku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:03   #2134
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
Heja!
żyje haha;p tzta kolega przyjechał zmienić mi opone, bidny nigdy nie zmieniał.. srubu były tak przykrecone ze no nie dał rady, zadzwonił po szefa.. przyjechał, złamał dwa klucze, ale udało się. Na koniec.. padł mi akumulator:hahaha :

kupilam dzis Amelce w ciuchach o takie rzeczy, next, hm, reserved kids. Za 13 zl. Ten pierwszy zestaw na 3-4 lata jest;p ale no sorry;p taka cena;p zal nie wziąć, tym bardziej, że jak nówki.
Super zakupy! Za taka kase!

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Jak mi się chce spaaaać. Masakra. Ogarnę Mychę i idę w kimę. Umawiałam się co prawda z tz na miły wieczór, ale wygląda na to, że nie podołam

cudownie!

No ba! To w pewnym sensie też część mojej pracy - kto, z kim i za ile

O jaaaa, ale przeżycia miałaś!

O to to! Też mnie to rozwala - bo "nie powiedziałaś". Strasznie jestem cięta na takie teksty, zaraz odpowiadam, że dziecko ma dwoje rodziców i to nie tylko ja jestem za Małą odpowiedzialna, w sensie żeby ją ogarnąć. Chociaż nie mogę powiedzieć, z reguły, jak wychodzę, to tz żegna mnie słowami "damy sobie radę".

Przepraszam, ale Boski tekst!

Też kiedyś tak usłyszałam. Moja odpowiedź: co mam zrobić z tą informacją? Tz tylko zabrał Mychę i poszedł ją przebrać.

U nas jest tak, że generalnie nie mogę powiedzieć, żeby tz się Młodą nie zajmował. Kumają się nieźle, tz potrafi wszystko przy niej zrobić, więc nie narzekam. Czasami jednak coś mu się przestawia i wtedy zachowuje się jak kretyn, czym doprowadza mnie do szewskiej pasji, która to na szczęście z reguły szybko mija, bo - jak już nieraz pisałam - szkoda mi życia i czasu na takie akcje.
u nas tak samo :P Tz zrobi wszystko przy malej. A ona jest taka corunia tatusia, piszczy i skacze na jego widok. Plus jesli budzi sie w nocy to- no przyznam sie to on do niej zazwyczaj wstaje

Cytat:

Wiesz co troche tez tak to odebralam...Ale rozumiem, ze moglas nie zwrocic na to uwagi, bo w koncu jestes matka i golizna Twojego dziecka Cie nie gorszy itp wrecz przeciwnie takie male faldzioszki sa cudowne

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:13   #2135
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
najpierw cytowanko

Cytat:
Heja w ten pochmurny dzien, wlasnie stoje na przystanku na awaryjnych i czekam na pomoc bo mi zabrakło powietrza w oponie hahahaha

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
docyztalam ze wszystko dobrze sie skonczylo

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Hania zobaczyła Prokopa w tv i zaczęła krzyczeć tata tata!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, muszę sie wyżalić

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
(Takze Meneq ma racje, za kudly go i tresura

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Może zróbmy w klubie galerię REAL FOTO jak wyglądają pokoje/domy
moze lepiej nie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Wreszcie jestem na bieżąco.
Dzisiaj mam lekki poślizg ze wszytskim bo rano byłam u dentysty: 400 zł nie moje ale ząb jak nowy bo faktycznie mojego zęba mało co tam jest. Na dodatek dowiedziałm się zę w zębiobok stara plomba a pod nią igła w korzeniu złamana. I modlić się tylko zeby nic się dziac nie zaczęło bo wyciągnąc ją będzie mega cięzko w razie W

nie znam sie na dentystyce no ale zeby nie zauwazyc ze sie igla zlamala??!! co to za popapraniec Ci robil tego zęba? i tak naprawde w razie W to i tak nie udowodnisz pewnie ze akurat ten konkretny dentysta ci tak spartolil sprawe

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Uuu, Justynka właśnie wróciła do domu
czas porzadkow i kucharzenia to spitolila do domu

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
mojej koleżance pediatra powiedziała żeby kaszkę dawać max 2 razy dziennie bo to dość kaloryczne
taaaaaaaaa, mojemu ta kalorycznosc to chyba jedynie w stopy idzie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Ale wiesz marsi, u nas tej kaszy wcale tak dużo nie idzie! bo normalnie do mleka daję mu jedynie po 3 miarki 4.5 grama. Rano 5 tych miarek, a na noc 7. I ta kasza na tydzien spokojnie starcza.

W sumie to mnie pocieszyłaś! Bo ja się naczytałam tych schematów żywienia, i wszędzie było napisane, że i zupa i drugie danie i ja chyba za dużo w niego chciałam wciskać, do tego jeszcze T dochodzi, która pomiędzy moimi częstymi posiłkami za nim lata non stop z przekąskami i może dlatego, on już jest tak na nie. Bo jest przeżarty,
u nas na 2, max 3 dni

wydaje mi sie chyba ze jako jedna z nielicznych na watku straaaasznie przywiazujesz wage do tych schematow

Cytat:
Tak jeszcze chcialam przed snem zapytac jak juz piszecie o jedzeniu.

Moja t.za wszelka cene dąży do tego, zeby Kuba non stop cos jadl.
Zje zupki ponad 250ml, potem wystarczy, ze za kilka minut spojrzy na stol, a ona: "o, jestes jeszcze glodny, zaraz Ci przyniose skorke od chleba".
On rzuca tym, bo nie w glowie mu jedzenie zaraz po zupce, a ona "to moze bananka?".
I już pędzi do kuchni po niego.

Wasze t./mamy tez tak maja???
Hmm,jesli juz to bardziej t niz moja mama ale u nas to jest raczej na zasadzie ze jak K. pokaze na cos paluszkiem to absolutnie trzeba mu to dac i nie wazne ze za chwile ma jesc obiad
ale nie ma takiego typowego latania z jedzeniem caly czas

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
I t. jej podsuwa łyżeczkę i mówi np " no AM AM" taka podekscytowana jak w zabawie - to mloda zgapia i sie rzuca na tą łyżeczkę ze śmiechem - i wtedy t, wciska jej jedzenie. Samo to - moze by mnie jeszcze nie denerwowało, ale ona jej przy;pomina o tej zabawie przy każdej łyżeczce i uczy ją dziwnego odruchu i zabija świadomośc jedzenia.
Nie umiem chyba wytłumaczyć, musiałybyście widzieć.
wiesz co, jak dla mnie pal licho swiadomosc! ja bym sra.la po gaciach ze mi dziecko sie zakrztusi albo zadlawi
sory, ale jak dla mnie glupota swiata, na twoi miejscu zj.ebalabym ostro!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:24   #2136
marta00537
Raczkowanie

hej,
ja się witam i mykam nadrabiać

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:26   #2137
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
tez mnie to zdziwilo
u nas tak jak u ewulki, kapiel, kaszka i spaciu. mycie nijak nie wplywa na moje dziecko

Cytat:
Nancy- mój mąż też potrafi mnie nieźle wkurzyć w kwestii naszego syna. Ostatnio dostał z.je.bke (groziłam już nawet wyrzuceniem z domu bo emocje sięgnęły zenitu) i wziął się w garść(chociaż on twierdzi że wystarczyło powiedzieć wprost o co mi chodzi-jakby ciężko było się domyśleć że wypadałoby mi pomóc). Jak znowu podskoczy przypomnę mu tą scenke.
Nie mogę powiedzieć bo jak w nocy idę robić mleko to on wstaje równocześnie ze mną (budze go oczywiście) i uspokaja małego. Ja wracam on idzie spać-ale ok,zniose to bo jak raz(pierwszy i ostatni raz) karmił małego (ostatnio o tej 4-bo ja musiałam iść do wc akurat) to go tylko rozbudził. Jak Oskar pije mleko w nocy/nad ranem to nie ma żadnego kichania,kaszlenia,pierdz enia czy gadania-musi być cicho żeby usnął już rozbudzony. A ten złamał wszystkie zasady i poszedł spać. Efekt taki że to ja usypiałam dziecko 1,5 godz. A i tak go obudził wychodząc do pracy.
Także za taką pomoc ja dziękuje. Wystarczy jak uspokoi go w nocy,resztę zrobię sama. Ostatnio mój mąż nawet wymyślił że ja pójdę dopiero się myć jak mały uśnie-tylko że wtedy to już nie mam sił nawet. Powód?-bliżej nie znany,po prostu nie chce/boi się ?z nim zostać sam na sam. Nie wiem z czego to wynika? Zawsze sobie radził,no czasem nie zapanował nad sytuacją i mały nabił sobie śliwe,ale ogólnie ok. A być może zobaczył że nawet te 40 minut z Oskarem to wcale nie tak łatwo podołać-nie wiem. No i ostatnio jak poszłam się w końcu myć,wracam do pokoju bo czegoś zapomniałam,a ten go usypia... Uwaga! W śliniaku,ciuchach,nie przebranego w piżame
Tłumaczenie? "poszłaś sobie w pi.z.du i nawet nie powiedziałaś czy najedzony,czy mam go przebrać... " To nie widać takich rzeczy? Looosie. Faceci czasem to naprawdę nie myślą (bo nie raz nie muszę mu mówić oczywistych rzeczy). Łatwo nie jest momentami.
Ty sie 40 minut kapiesz?
ja jak wskakuje pod prysznic to siedze jak to pod pryszncem - chwile - a i tak wydaje mi sie ze tkwie tam wiecznosc i czym predzej pedze do mlodego

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Marsi - udanego wyjazdu, dbaj o siebie i fasolke i Wesolych Świąt!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 19:29   #2138
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

U nas taka sytuacja nigdy nie miała miejsca kąpiel go pobudza więc zachowuje dwugodzinny odstęp między myciem a spaniem. Zawsze go tak myjemy,najpóźniej już o 19. Ale przeważnie 18-18;30 już mamy kąpiel za sobą.

Jako ciekawoste powiem wam że ja też jestem już wykąpana i chodzę w piżamie od godziny.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:30   #2139
pstryczek84
Zakorzenienie

mlody nie dosc ze mi kaszle 3 tydzien to dzis jeszcze znow pojawil sie katar
mialam z nim nie wychodzic bo ponuro bylo ale juz swira dostawal a ze pod koniec dnia wyszlo slonce to poszlismy pielic truskawki mlody twardo mi pomagal, grabil, wyrywal chwasty ale jednak najlepiej wychodzilo mu deptanie sadzonek rzeklabym nawet ze robil to wrecz perfekcyjnie

przyszlismy, szybka kapiel, kaszka i co? po trzeciej lyzeczce mi zasnal o 19.40...

Stary 2014-04-16, 19:37   #2140
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
taaaaaaaaa, mojemu ta kalorycznosc to chyba jedynie w stopy idzie
A mojemu we wlosy

Co do kapieli - tez w sumie bylam zdziwiona ta wczesna kapiela u malej, ale pamietam, ze meneq pisala, ze 2h pomiedzy kapiela a zasnieciem to optymalny czas. Ma to zwiazek z oddawaniem ciepla przez cialo?? Pewnie cos naknocilam, ale jakos tak to bylo

U nas tez kapiel+pizamka+mleczko i kimonko
(kiedys po kapaniu jeszcze harcowal, teraz ok 20 zasypia)

U nas coraz czesciej samodzielne zasypianie
Dzis znow sie udalo podczas wiercenia na lozku (ja lezalam obok), w ostatnich dniach zasypial po obaleniu butli w lozeczku, coraz rzadziej usypiamy sie z uu.
Chyba rzeczywiscie prawda jest, ze dziecko musi do tego dojrzec...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:39   #2141
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hej kochane
Dzisiaj zakupy szybko robilismy zaraz lece farbowac hejry (Bokeh posluchalam Cie, kupilam loreal preferences, zobaczymy) a jutro jedziemy ciapongiem nad morze - juz dygamy d.upami z malzem ale coz, mus to mus.

Pisalam wam - opierdaczylam malza i chodzi jak w zegareczku kochany moj

Yellow strasznie Ci wspolczuje przezyc z tz, nie zaslugujesz na takie cos.....

U nas z kapiela tak samo, ba, czasem nawet wole go wykapac zaraz po wstaniu z lozka, zeby wieczorem mi sie nie rozbudzil.

Dziewczyny, bo jadymy na swieta, a tam jednoczesnie wesele i chrzciny, czy moge was prosic o opinie nt kiecki??? Troche sie przejechalam, bo pozyczylam dopiero dzisiaj od t., no ale zobaczcie prosze ok? Zaraz dodam foto do k.

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Aha, Maly Nawijek jest absolutnie przefantastyczmy i nie pomylilabym z dziewczynka fakt, urode ma delikatna, ale nie na dziolszke

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 19:41   #2142
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Rozdzieliłam łóżka, gwiazdy śpią w jednym pokoju, Dorka na normalnym łóżku dzisiaj! tzn. z barierką, ale dla dużych dzieci
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:03   #2143
ania13.03
Zadomowienie

MaJulMi pisalam wczesniej posta ale chyba go w koncu nie wyslalam W kazdym badz razie dziekuje za przepis Jutro beda Twoje pulpeciki!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46065339]Rozdzieliłam łóżka, gwiazdy śpią w jednym pokoju, Dorka na normalnym łóżku dzisiaj! tzn. z barierką, ale dla dużych dzieci [/QUOTE]

Ale fajnie!

Szaja, czyli dobrze zrozumialam, zeby te wit. D przez caly rok dawac? Zawsze myslalam, ze w lecie nie trzeba

Deli fajne zakupy! A cena

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:06   #2144
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, muszę sie wyżalić
chodzi o tż :/ jak on mnie wkurza
dzisiejsza noc znowu do bani, Kuba przez jakąś godzinę nie mógł spać, marudził, płakał a nie chciał uu. Podobnie jak przy usypianiu. A tż co? Jak zwykle spał i nic nie słyszał. Jak go obudziłam, żeby na chwilę do nas przyszedł, to rano był obrażony, że go obudziłam
ja wiem, że to ja zwykle usypiam Kubę, ja się nim zajmuję w nocy, bo beze mnie nie uśnie ale kurczę, jakby chociaż przyszedł sprawdzić, co się dzieje a on nic :/
miał wczoraj rozliczać pity, z tej okazji nie pozmywał garków bo miał do tego zasiąść zaraz po wykąpaniu Kuby i co? Oglądał na allegro miniatury samochodów pity dalej nie rozliczone
a najbardziej mnie wkurza to, że on w ogóle nie reaguje na zachowanie Kuby, jak płacze to on go nie weźmie na ręce, nie odwróci Jego uwagi, nawet nie pomyśli, żeby mu pieluchę zmienić albo nakarmić.
Wpienia mnie to, że jestem sama z Kubą cały czas a on jak wraca to siada do kompa i najchętniej to już by spał albo oglądal all :/
Nie mam już siły a z nim nawet nie mam kiedy pogadać bo wiecznie śpi albo siedzi przy kompie. Ja rozumiem, że może być zmęczony, że go głowa boli ale czy mnie przypadkiem tez nie należy się chwila odpoczynku? Jestem z Kubą 24h/dobę, właściwie to Kuba stał się częścią mnie, bo wszystko robimy razem, codziennie uczę się bycia cierpliwą i rozumiejącą a tż co? Jak Kuba ubrudzi się przy jedzeniu to robi takie miny jakby nastąpił koniec świata :/ bo "on patrzy przez pryzmat siebie jak on je tak i Kuba powinien". No sorry nie powinien być w ogóle brudny, tego to mamusia go nauczyła, bo ona wiecznie z chusteczką lata, bo Kubusiowi ślinka pociekła, bo Kubuś ma kaszkę na brodzie. Od razu mówię, że dbam o Kubę, jest czysty, ma czyste ubranko ale to jeszcze dziecko, czy Wasze dzieci się w ogóle nie brudzą? Jak wracamy z placu zabaw to tż się denerwuje, że Kuba piach przynosi. To co mam go trzymac z dala od piasku :/
to się wyżaliłam, przepraszam za elaborat :/

marsi spokojnego i zdrowego wyjazdu i wesołych Świąt
Przykre to co piszesz, może poważna rozmowa coś da?
U nas tż już po wejściu do domu jak wraca z pracy to zajmuje się małym, jak dla mnie jest idealnym ojcem, szkoda, ze takim mężem nie jest...
w nocy wstaje ja, chyba, ze jakaś awaryjna sytuacja, to on też wstaje. Nie miałabym serca, żeby wstawał za mnie. Wstaje o 5 rano do pracy, to niech się chłopina chociaż wyśpi.
Cytat:
Heja!

super, rzeczy
a przygód współczuje

Cytat:
U nas taka sytuacja nigdy nie miała miejsca kąpiel go pobudza więc zachowuje dwugodzinny odstęp między myciem a spaniem. Zawsze go tak myjemy,najpóźniej już o 19. Ale przeważnie 18-18;30 już mamy kąpiel za sobą.

Jako ciekawoste powiem wam że ja też jestem już wykąpana i chodzę w piżamie od godziny.
my też musimy zachować 2 godzinną przerwe
Cytat:

Dzis znow sie udalo podczas wiercenia na lozku (ja lezalam obok), w ostatnich dniach zasypial po obaleniu butli w lozeczku, coraz rzadziej usypiamy sie z uu.
ciekawe, kiedy Filip do tego dojrzeje? My dalej usypiamy się z uu, już mnie to powoli zaczyna męczyć
no i brawa za samodzielne zasypianie

Marsi udanego urlopu i też Wesołych Świąt

U nas dzisiaj było bez popołudniowej drzemki, no ale jak panicz wstał o 10:30 to się wszystko poprzesuwało, całe szczęście już śpi, a dał mi dzisiaj nieźle w kość. Juto chyba idziemy na kontrole i modle się, żeby już nic nie było. Byliśmy w poniedziałek jeszcze raz u lekarza, bo Filip przez weekend robił śluzowate kupy z dużą ilością krwi i miał biegunkę. Dał nam lekarz skierowanie do szpitala, jak by się nie uspokoiło, ale na szczęście już nie ma krwi. I co gorsza, zeszło z migdałków na oskrzela aj, już nie będę biadolić
aa mam teraz nowe zamiłowanie, papierowa wiklina haha ubzdurałam sobie, że będę jakieś pierdółki z tego robiła, tylko kiedy?

Edytowane przez marta00537
Czas edycji: 2014-04-16 o 20:08
marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:07   #2145
LadyWhisper
Zakorzenienie

Szajus, a wy nie mieliscie pietrowego dla dziewczynek?

Laski wkleje tutaj bo do k.nie mam dostepu z tableta nie umiem za pierona wrzucic fotek

uploadfromtaptalk1397675131093.jpg
uploadfromtaptalk1397675156630.jpg

Powiedzcie mi, widac???
Jak tak, moge isc w tym na weselo/chrzciny??? Sorka za fryz i syf w tle

Stary 2014-04-16, 20:09   #2146
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Ale uraziłam Cie? Poprostu jak dla mnie i.pewnie wielu tutaj...to wczesna godzina...dlatego sie zdziwilam....a Ty chyba jakoś nie tak odebralas..ok przecież każdy robi jak i kiedy moze...
My kapiemy między 19 a 20...potem kaszka i spaćku

Nie no coś ty,nie uraziłaś. Aż tak groźnie to zabrzmiało? Przepraszam nie miałam złych intencji
Tak jak już pisałam Oskar potrzebuje ok 2 godz po kąpieli,zaraz po niej w życiu by mi nie usnął dlatego kąpie jak kąpie Tak jest wygodnie dla nas wszystkich. No i ja ogólnie prowadzę taki tryb życia bo potrafię iść spać po 20,sama kąpie się po 18-19 no czasem po 20- dlatego żeby ze wszystkim się wyrobić to tak trzeba.

Pstryczku-tak,40 minut,ja nie mam prysznica tylko wannę więc co będę sobie relaksu odmawiać

Ależ Was dzisiaj zadziwiam,ho ho
Idę jeść kolację? (którą tym zdziwie? )
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-16, 20:22   #2147
litllesweetangel
Lurker ;)

Lady ja mysle, ze spoko I JESLI KIEDYKOLWIEK NAPISZESZ, ZE JESTES ZA GRUBA to bedzie wpie.r.dol

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:24   #2148
ania13.03
Zadomowienie

Lady wez Ty powiedz jeszcze raz zes gruba to normalnie...
Super wygladasz!!! Jak Ci nie przeszkadza, zeby w czerni na wesele isc to sukienka jak najbardziej ok

Black mam do Ciebie pytanko Mialas moze do czynienia z tym pudrem Ben Nye Banana? Warto zainwestowac?

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:24   #2149
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Mala..tak to troszke zabrzmiLo..u nas jakoś tak w tej kolejności co u pstryka i ewulki....
Ale z ta kolacja..to juz przegięcie....nie dosc ze taka pora to.......co masz na kolację:confuse d:

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:28   #2150
charlizz
Zadomowienie

witam się i od razu mówię, że idę spać sprzątalam cały dzień, teraz się objadłam i mnie zmogło

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:28   #2151
LadyWhisper
Zakorzenienie

Czyli widac dziewczyny, czern wyszczupla i mam przeogromne boczki, tylko w ubraniach wygladaja jak talia. I lydki mam grube, no nie mowcie, ze nie widac?!

Nie przeszkadza mi czern, bo to w sumie obiad bardziej niz wesele, do 23 tylko, wiec mysle, ze jak najbardziej ok. Troche za duza jest, ale zaloze megawielkipuszap i mysle, ze mi z cyckow nie spadnie

Stary 2014-04-16, 20:32   #2152
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mlody nie dosc ze mi kaszle 3 tydzien to dzis jeszcze znow pojawil sie katar
mialam z nim nie wychodzic bo ponuro bylo ale juz swira dostawal a ze pod koniec dnia wyszlo slonce to poszlismy pielic truskawki mlody twardo mi pomagal, grabil, wyrywal chwasty ale jednak najlepiej wychodzilo mu deptanie sadzonek rzeklabym nawet ze robil to wrecz perfekcyjnie

przyszlismy, szybka kapiel, kaszka i co? po trzeciej lyzeczce mi zasnal o 19.40...
oj zdrówka! oby szybko przeszło
Cytat:

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46065339]Rozdzieliłam łóżka, gwiazdy śpią w jednym pokoju, Dorka na normalnym łóżku dzisiaj! tzn. z barierką, ale dla dużych dzieci [/QUOTE]
super!
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Przykre to co piszesz, może poważna rozmowa coś da?
U nas tż już po wejściu do domu jak wraca z pracy to zajmuje się małym, jak dla mnie jest idealnym ojcem, szkoda, ze takim mężem nie jest...
w nocy wstaje ja, chyba, ze jakaś awaryjna sytuacja, to on też wstaje. Nie miałabym serca, żeby wstawał za mnie. Wstaje o 5 rano do pracy, to niech się chłopina chociaż wyśpi.

super, rzeczy
a przygód współczuje

my też musimy zachować 2 godzinną przerwe

ciekawe, kiedy Filip do tego dojrzeje? My dalej usypiamy się z uu, już mnie to powoli zaczyna męczyć

Marsi udanego urlopu i też Wesołych Świąt

U nas dzisiaj było bez popołudniowej drzemki, no ale jak panicz wstał o 10:30 to się wszystko poprzesuwało, całe szczęście już śpi, a dał mi dzisiaj nieźle w kość. Juto chyba idziemy na kontrole i modle się, żeby już nic nie było. Byliśmy w poniedziałek jeszcze raz u lekarza, bo Filip przez weekend robił śluzowate kupy z dużą ilością krwi i miał biegunkę. Dał nam lekarz skierowanie do szpitala, jak by się nie uspokoiło, ale na szczęście już nie ma krwi. I co gorsza, zeszło z migdałków na oskrzela aj, już nie będę biadolić
aa mam teraz nowe zamiłowanie, papierowa wiklina haha ubzdurałam sobie, że będę jakieś pierdółki z tego robiła, tylko kiedy?
biedny zdrówka!
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szajus, a wy nie mieliscie pietrowego dla dziewczynek?

Laski wkleje tutaj bo do k.nie mam dostepu z tableta nie umiem za pierona wrzucic fotek

Załącznik 5653344
Załącznik 5653346

Powiedzcie mi, widac???

jeszcze raz tu napiszesz żeś gruba
chudzina!
pewnie, że tak możesz iść

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:33   #2153
charlizz
Zadomowienie

Lady,ja polecam Londe z serii naturals. stosowałam wiele farb, tych droższych też i jak dla mnie przy Londzie wymiękają! moja fryzjerka jest w szoku, w jakim stanie mam włosy mimo,że non stop teraz farbuję. Poza tym kolory mają cudne i długo się trzymają, garnier to dla mnie porażka pod względem wypłukiwania. jedyny minus to taki, że o ile Londę znajdziesz w każdym sklepie, o tyle tę z serii naturalnych są tylko w drogeriach Natura

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:34   #2154
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Aha, Maly Nawijek jest absolutnie przefantastyczmy i nie pomylilabym z dziewczynka fakt, urode ma delikatna, ale nie na dziolszke

Cytat:
Nawijko, kubuś jest przeeeeeeeeeeeeesłodki!

O, jaka dorosla!!

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, zeby jak najszybciej, bo wiem jakie to bywa meczace.
My od urodzenia sie tak usypialismy...

Cytat:

Jak dla mnie mozesz

A z bajzlu fewcia nie bylaby zadowolona

Cytat:
Idę jeść kolację? (którą tym zdziwie? )
Jak to tak - kolacja po kapaniu?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:35   #2155
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane
Dzisiaj zakupy szybko robilismy zaraz lece farbowac hejry (Bokeh posluchalam Cie, kupilam loreal preferences, zobaczymy) a jutro jedziemy ciapongiem nad morze - juz dygamy d.upami z malzem ale coz, mus to mus.
ooo , nie pisalas nic chyba o tym...
powodzenia!!!!

a tak z ciekawosci - wysokie te barierki? u nas musialyby byc conajmniej takie jak w lozeczku bo bym miala schizy ze mlody sobie poprostu w nocy wstanie i przez nie przelezie

Stary 2014-04-16, 20:37   #2156
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Lady,ja polecam Londe z serii naturals. stosowałam wiele farb, tych droższych też i jak dla mnie przy Londzie wymiękają! moja fryzjerka jest w szoku, w jakim stanie mam włosy mimo,że non stop teraz farbuję. Poza tym kolory mają cudne i długo się trzymają, garnier to dla mnie porażka pod względem wypłukiwania. jedyny minus to taki, że o ile Londę znajdziesz w każdym sklepie, o tyle tę z serii naturalnych są tylko w drogeriach Natura

Serio Ci sie garnier szybko spłukiwał? szok. Ja po garnierze, musialam zdejmować kolor, bo nie chciał zejść. A z blondu jestem też zadowolona, nie spłukuje się w ogóle mi. Nie polecam na pewno pallete ;p czy jakos tak, pali wlosy, bardzo mocna jest;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:40   #2157
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Mala..tak to troszke zabrzmiLo..u nas jakoś tak w tej kolejności co u pstryka i ewulki....
Ale z ta kolacja..to juz przegięcie....nie dosc ze taka pora to.......co masz na kolację:confuse d:

Przepraszam Nie bój To tylko ja
No to mogę wam tylko pozazdrościć że kąpiel,kolacja i spanie Oskar ma ciężki charakter także zganiam wszystko na to,każdą niedogodność
A jem kanapki z serem i ogórkiem świeżym
Do tego przyniosłam sobie Aero karmelowo-czekoladowe ... Mmm pycha ta pianka

Nawijka- dokładnie tak. Dziecko potrzebuje ok 2 godzin na pozbycie się ciepła z organizmu. U nas to się sprawdza.
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2014-04-16, 20:42   #2158
pstryczek84
Zakorzenienie

lejdi - ale laska z Ciebie!!!! i gdzie ty widzisz te grube lydki! wez Ty se lepiej okular zmien

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
oj zdrówka! oby szybko przeszło

Stary 2014-04-16, 20:42   #2159
bokeh
Zakorzenienie

http://dziecisawazne.pl/9-przepisow-...je-dla-dzieci/ Nawijko, Laurko i reszta ciekawe te napoje
Stary 2014-04-16, 20:43   #2160
pstryczek84
Zakorzenienie

to teraz "troche" ja
bylam dzis zawieźć ta paczke...
ogolnie zaczne od tego ze ludziska (rodziece, uczniowie i nauczyciele) spisali sie na 7+ bo naprzynosili tyle roznosci ze sie w glowie nie miesci. Na poczaku myslelismy tylko o 3 paczkach dla takich najbardziej potrzebujacych rodzin ale przy podziale okazalo sie ze wyszlo 7 takich naprawde mega extra wypasionych duuuuzych reklamowek
kolezanki kupily jeszcze wczoarj polary z pepco (za 5 czy 6 zl!!!), wedlin, kielbas, parowek, slodyczy takze naprawde byl full wypas w tym roku
temu mojemu chloptasiowi zapowiedzialam wczoraj ze paczka jest bardzo ciezka i ze nie da rady jej przytaszczyc sam do domu i ze jutro (czyli dzis ) porwe go z lekcji i zawieziemy ta paczke razem moim samochodem. wiecie jak on sie cieszyl?! dzis mi nauczyciele od rana mowili ze jak mu to powiedzialam wczoraj to latal po wszystkich i sie "chwalil" ze pojedzie z pania do domu samochodem oni na co dzien jezdza zestawem kon+woz!
no wiec zapakowalismy te paczki (oni mieli najwiecej bo w sumie 4 - jedna taka z gminnego stowarzyszenia, druga ta szkolna, 3 moje miecho i czwarta - przybory szkolne) i wsiadamy do auta i tu pytanie - Prosze pani, a moge na przodzie? Ja mowie - no pewnie, wskakuj, tylko pasy zapnij! myslalam ze mi sie tam posika ze szczescia
dojechalismy (sama bym tam w zyciu nie trafila) i od razu jak wysiedlismy to przybiegla do nas ta jego mama i babcia i zaraz wyrywaja mi wszystko z rak ale nie to ze tak lapczywie rzucaja sie na paczki tylko zebym ja bron boze nie dźwigala! nawet moja torbe mi zabraly! w ogole czulam sie tak traktowana jakbym co najmniej krolowa angielska byla!
otwieraja mi brame, drzwi, pierwsza wpuszczaja, wiecie niby nic ale jednak...
no i powiem tak - balam sie strasznie tego ze jak zobacze jak mieszkaja to bede miec lzy w oczach, gulale w gardle itd.
Hmmm, spodziewalam sie chyba czegos gorszego, tzn. teraz to nawet mysle ze chyba gdzies podswiadomnie wybrazalam sobie meeeega dramat co by sie moc ewentualnie "milo rozczarowac" i jakos ta wizyte przetrwac
no coz, chalupka jak to chalupka, bez rewelacji, w srodku za to naprawde ogarniete, od razu z dworu maja kuchnie, taka waziutka, tylko szafki i lodowka, nawet stolu nie ma, potem taki maly pokoik i obok taki wiekszy. nie maja nigdzie drzwi a ze siedzialam w tym malym to katem oka widzialam ten wiekszy. ogrzewaja sie koza, ale ten piec jest w stanie fatalnym cienkie te blaszki, ledwo co sie trzymaja. meble maja ladne, tyle ze kazde z innej parafii - ale to jak pisalam wczesniej, dostali je od dyrekcji, po remoncie. jak bylo wczesniej - wole nie wiedziec oczywiscie lazienki nie maja, ba nawet bierzacej wody nie ma ale w planach ma byc poprowadzona nitka wiec do konca roku wode beda miec co nie oznacza ze beda miec od razu tez lazienke
od razu na dzien dobry - kawa, herbata? nie chcialam byc nieuprzejma bo srednio mi sie widziala ta herbata ze studni no ale poprosilam grzecznie o herbate, wypilam i nawet zyje
za niedlugo przyszedl jeszcze wujek chlopakow, normalnie niemalze jak swieto, tyle ludziow w domu
myslalam ze bedzie tylko ta mama chlopcow wiec bardziej byc wyciagnela z niej to i owo a tak to mi glupio bylo tak przy wszystkich.
ogolnie jakos sobie radza, chowaja świnie wiec co jakis czas maja jedzenie ale to wiadomo, swinia nie rosnie w miesiac a jesc trzeba mieszkaja w tych dwoch pokoikach w 6, 4 doroslych, bo jeszcze ciocia i 2 dzieci.
ta ciotka wyjezdza do Francji do pracy, zbiera owoce wiec jeszcze z tego maja jakis grosz.
siedzielismy, rozmawialismy, naprawde bylo bardzo sympatycznie. skromnie, ubogo bardzo ale naprawde czuc tam taki prawdziwy dom gdzie czasem niektorzy maja palace a tego klimatu domu w domu nie ma
te paczki staly wkuchni, nie bylo zadnego przegladania przy mnie, tylko wszyscy skakali wokolo mnie
mlody rozpakowal ta reklamowke z przyborami i wiecie z czego najbardziej sie ucieszyl? z piora (za 99gr!) do tego kupilam im taki zetaw nabojow/naboi (?) wiec na troche im to wystarczy... mowie mu ze jak chcesz to wez do szkoly mazaki i kredki bo na lekcji bedziemy kolorowac a ten ze nie, ze wezmie tylko to pioro! No i mamy ang, przygotowalam im na dzis karty pracy zwiazane ze swietami, kolorowanki itd a ten sie mnie pyta czy moze pisac tym piorem?! mowie ze tak, to jest twoje pioro! a ten z takim babanemna twarzy wyobrazcie sobie ze nie kolorowal kredkami obrazkow tylko tym piorem! glupie 99 gr a tyle radosci...
dalam tej babeczce do podpisania zgode na ta wycieczke, bo ona sama to by tego nie rozgryzla, trzeba wytlumaczyc co gdzie wpisac itd no i kazalam wypelnic tez zgode dla tego drugiego chloptasia z 1 klasy. A dyrce naklamalam ze znajomi zamiast dac produkty na paczke to zrzucili sie na wycieczke szkoda mi sie zrobilo tego drugiego dzieciaczka a 5 dych mnie nie zbawi, zamiast wydac na ☠☠☠☠☠☠☠y to se dzieciak na wycieczke pojedzie...
raz czy dwa razy do roku na swieta nawet Pstryk ma gest!
jak wrocilam to spotkalam sie jeszcze z wychowawczynia tego mlodeszego chloptasia, mowie co i jak, jak bylo, no i o tej wycieczce (tez naklamalam ) a ta lzy w oczach, ja jak na nia spojrzalam to tez prawie ze ryk, tym bardziej ze mi po ciazy to niewiele brakuje zeby sie rozplakac (a to na lekcji bylo!) i tak stoimy obie tylem do dzieciakow i placzemy
no tylko brakowalo zeby ktos wszedl wtedy do klasy
kurcze, powiem Wam ze fajnie jest dostawac prezenty ale o niebo lepiej jest je komus wreczac!
dziekuje za uwage!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości