Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-16, 20:44   #2161
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)

Lady faktycznie gruba z Ciebie babka...a nogi jak serdelki...:p buahahaha Ty chudzino....pięknie wyglądasz...a no tylko sie bys przyczesala do zdjęcia
a Fewcia nie zwrocilaby uwagi na jakies tam syfy...jak na pierwszym planie taka lasĘcja...!

ide spać...a przez Lady będę miala erotico dreams

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:44   #2162
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ano...
Chyba nie ma sensu żebym pisała jak u nas.

Moja mama i t. - juz sie zniechecily. Przestaly latac ze wszystkim co 5 minut, kombinowac jakos strasznie - bo dziecko i tak nie zje i jest całe do przebrania.
Jedyne co robi moja t. a czego nie lubię to zabawia A. w troche irytujacy sposob przy jedzeniu "bo nie zauwazy" i przemyci jedzenie, jak ona otworzy buzie kiedy ja rozsmiesza...;/ zwrocilam ostatnio uwage, ze wiem, ze sytuacja trudna ale czemus takiemu ja mowie nie. Bo to jest na zasadzie - mloda sie smieje jak ktoś udaje ze je i "rzuca sie lapczywie na łyzeczkę" z takim "aam". I t. jej podsuwa łyżeczkę i mówi np " no AM AM" taka podekscytowana jak w zabawie - to mloda zgapia i sie rzuca na tą łyżeczkę ze śmiechem - i wtedy t, wciska jej jedzenie. Samo to - moze by mnie jeszcze nie denerwowało, ale ona jej przy;pomina o tej zabawie przy każdej łyżeczce i uczy ją dziwnego odruchu i zabija świadomośc jedzenia.
Nie umiem chyba wytłumaczyć, musiałybyście widzieć.

Nic nie dodm od siebie w kwestii jedzenia, bo już milion razy poruszałam, a po co, skoro moja córka jest ewenementem na skalę wątkową.,

Widzisz u nas jest tak samo, i nikt mnie w tym nie wspiera mi strasznie na nerwy działa karmienie na siłę, albo przez odwrócenie uwagi. Wg mnie to powinna być czynność świadoma, nie podoba mi się bieganie za dzieckiem z łyżeczką obiadku przez godzinę, nie podoba mi się odwracaanie uwagi i wpychanie łyżeczki keidy się smieje. Moja T robi to nagminnie i jestem prawie pewna, ze miała swój duży udział w tym, że Borys już nawet deserku nie chce bo boi się, że to wcale nie deserek tylko obiadek, na który nie ma ochoty.
Stary 2014-04-16, 20:49   #2163
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej piękne!
Ja dziś byłam cały dzień w pracy. Jutro na 7 do 17.00 juz mam naprawdę dosyc. W piatek mam wolne ale za to w sobote (Święta!!!!) siedzę w pracy do 17.30.... ku.wa....
Sorki ze ja tak ostatnio tylko wchodzę i narzekam ale już mnie to wszystko dobija. Z mężem już nie pamiętam kiedy mialam razem wolne. Tesknie za Darią Nie mam kiedy posprzątać na święta. Zakupów swiątecznych też nie zrobię

Masakra.
Tęsknię za Wami

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-04-16 o 20:51
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:50   #2164
hope01
Zakorzenienie

Mała ja też Dawida kąpię w miare wcześnie o 18:00 - 18:30, chyba że poślizg poza domem to po 19 się zdarza.

Co mój syn zrobił dziś zasypałam kawe dla TZta, nastawiłam wodę i zabrałam się za obieranie Młodemu jabłuszka. Nie zwróciłam uwagi,że woda sie zagotowała. No i obrałam, pokroiłam mu jabłuszko i wołam go z tej kuchni i wołam. A ten w duszy ma. No i stwierdziłam że coś za cicho (szaja ) pomyślałam, że sobie cwaniak TV włączyl, a gdzie tam!
Wchodzę to pokoju, a ten siedzi na naszym łózku w pościeli rozbebechanej z kubkiem w ręku. Z tym, w którym była zasypana kawa No i wyciaga paluszkami tą kawę i rozsypuje po łóżku i :taś, taś" - ptaszki karmił.
Jak weszłam i zobaczyłam wszędzie kawę to nie wiedziałam, czuy śmiać się czy płakać. Ostatecznie złapałam za aparat i jutro pokażę Zbira

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:52   #2165
misiaeel
Wtajemniczenie

pstryku płakać mi się chciało jak czytałam
jesteś super kobitką

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Mała ja też Dawida kąpię w miare wcześnie o 18:00 - 18:30, chyba że poślizg poza domem to po 19 się zdarza.

Co mój syn zrobił dziś zasypałam kawe dla TZta, nastawiłam wodę i zabrałam się za obieranie Młodemu jabłuszka. Nie zwróciłam uwagi,że woda sie zagotowała. No i obrałam, pokroiłam mu jabłuszko i wołam go z tej kuchni i wołam. A ten w duszy ma. No i stwierdziłam że coś za cicho (szaja ) pomyślałam, że sobie cwaniak TV włączyl, a gdzie tam!
Wchodzę to pokoju, a ten siedzi na naszym łózku w pościeli rozbebechanej z kubkiem w ręku. Z tym, w którym była zasypana kawa No i wyciaga paluszkami tą kawę i rozsypuje po łóżku i :taś, taś" - ptaszki karmił.
Jak weszłam i zobaczyłam wszędzie kawę to nie wiedziałam, czuy śmiać się czy płakać. Ostatecznie złapałam za aparat i jutro pokażę Zbira
o matkobosko:hahaha :

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:54   #2166
blogerka
Wtajemniczenie

pstryczku

Tak, bo nikt z moich znajomych nie ma małych dzieci, albo są to osoby bezdzietne, albo takie których dzieci mają po kilka/naście (bliżej nastu) lat i ten temat ich nie dotyczy. Więc w zasadzie nie mam żadnej wiedzy, skąd mam wiedzieć jak dziecko ma jeść? Nie mam kogo zapytać, a sama nie wiem.
Dwa, że Borys naprawdę dużo nie waży (9.400 - dziecko 15 miesięczne - to troche mało wg mnie).
i trzecia kwestia, dopiero kiedy wprowadziłam mu regularne posiłki (to jest o tych samych porach mniej wiecej, regularne drzemki i zasypianie - to da się z nim jakoś żyć). Jak wie, że dzień ma dobrze znany mu "schemat" jest spokojniejszy, lubi kidy wszytsko jest przewidywalne, czuje się bezpieczniej). To przekłąda się na jego humor, zachowanie. Itd.
Ktoś z boku powie, że mam dziwny wkręt, że "przeżywam" i tak mówią, ale chce dla mojego dziecka jak najlepiej a nie mam skąd tej wiedzy czerpać, moja matka i teściowa wychowały dzieci milion lat temu i ich metody mi nie odpowiadają.
No i mam świra na punkcie zdrowego odżwiania mojego dziecka. Nie eko Ale zdrowego, bo sama tak staram się jeść.
No i

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2014-04-16 o 20:55
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:56   #2167
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Serio Ci sie garnier szybko spłukiwał? szok. Ja po garnierze, musialam zdejmować kolor, bo nie chciał zejść. A z blondu jestem też zadowolona, nie spłukuje się w ogóle mi. Nie polecam na pewno pallete ;p czy jakos tak, pali wlosy, bardzo mocna jest;p
no ta Palet czy jak to tam to dla mnie też poracha :p Garnier szybko traci na blasku, te włosy są takie "zmęczone" moim zdaniem. Londa mistrzostwo, szczególnie jeśli chodzi o kondycję herów

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

"Pstryk ma gest" cudnie kochana!

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 20:56   #2168
marta00537
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Szajus, a wy nie mieliscie pietrowego dla dziewczynek?

Laski wkleje tutaj bo do k.nie mam dostepu z tableta nie umiem za pierona wrzucic fotek

Powiedzcie mi, widac???
Jak tak, moge isc w tym na weselo/chrzciny??? Sorka za fryz i syf w tle

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
mnie się podoba
ja tam wszedzie idę w czarnym, nawet na swoich poprawinach miałam czarną sukienkę

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
to teraz "troche" ja
bylam dzis zawieźć ta paczke...
ogolnie zaczne od tego ze ludziska (rodziece, uczniowie i nauczyciele) spisali sie na 7+ bo naprzynosili tyle roznosci ze sie w glowie nie miesci. Na poczaku myslelismy tylko o 3 paczkach dla takich najbardziej potrzebujacych rodzin ale przy podziale okazalo sie ze wyszlo 7 takich naprawde mega extra wypasionych duuuuzych reklamowek
kolezanki kupily jeszcze wczoarj polary z pepco (za 5 czy 6 zl!!!), wedlin, kielbas, parowek, slodyczy takze naprawde byl full wypas w tym roku temu mojemu chloptasiowi zapowiedzialam wczoraj ze paczka jest bardzo ciezka i ze nie da rady jej przytaszczyc sam do domu i ze jutro (czyli dzis ) porwe go z lekcji i zawieziemy ta paczke razem moim samochodem. wiecie jak on sie cieszyl?! dzis mi nauczyciele od rana mowili ze jak mu to powiedzialam wczoraj to latal po wszystkich i sie "chwalil" ze pojedzie z pania do domu samochodem oni na co dzien jezdza zestawem kon+woz!
no wiec zapakowalismy te paczki (oni mieli najwiecej bo w sumie 4 - jedna taka z gminnego stowarzyszenia, druga ta szkolna, 3 moje miecho i czwarta - przybory szkolne) i wsiadamy do auta i tu pytanie - Prosze pani, a moge na przodzie? Ja mowie - no pewnie, wskakuj, tylko pasy zapnij! myslalam ze mi sie tam posika ze szczescia
dojechalismy (sama bym tam w zyciu nie trafila) i od razu jak wysiedlismy to przybiegla do nas ta jego mama i babcia i zaraz wyrywaja mi wszystko z rak ale nie to ze tak lapczywie rzucaja sie na paczki tylko zebym ja bron boze nie dźwigala! nawet moja torbe mi zabraly! w ogole czulam sie tak traktowana jakbym co najmniej krolowa angielska byla!
otwieraja mi brame, drzwi, pierwsza wpuszczaja, wiecie niby nic ale jednak...
no i powiem tak - balam sie strasznie tego ze jak zobacze jak mieszkaja to bede miec lzy w oczach, gulale w gardle itd.
Hmmm, spodziewalam sie chyba czegos gorszego, tzn. teraz to nawet mysle ze chyba gdzies podswiadomnie wybrazalam sobie meeeega dramat co by sie moc ewentualnie "milo rozczarowac" i jakos ta wizyte przetrwac
no coz, chalupka jak to chalupka, bez rewelacji, w srodku za to naprawde ogarniete, od razu z dworu maja kuchnie, taka waziutka, tylko szafki i lodowka, nawet stolu nie ma, potem taki maly pokoik i obok taki wiekszy. nie maja nigdzie drzwi a ze siedzialam w tym malym to katem oka widzialam ten wiekszy. ogrzewaja sie koza, ale ten piec jest w stanie fatalnym cienkie te blaszki, ledwo co sie trzymaja. meble maja ladne, tyle ze kazde z innej parafii - ale to jak pisalam wczesniej, dostali je od dyrekcji, po remoncie. jak bylo wczesniej - wole nie wiedziec oczywiscie lazienki nie maja, ba nawet bierzacej wody nie ma ale w planach ma byc poprowadzona nitka wiec do konca roku wode beda miec co nie oznacza ze beda miec od razu tez lazienke
od razu na dzien dobry - kawa, herbata? nie chcialam byc nieuprzejma bo srednio mi sie widziala ta herbata ze studni no ale poprosilam grzecznie o herbate, wypilam i nawet zyje
za niedlugo przyszedl jeszcze wujek chlopakow, normalnie niemalze jak swieto, tyle ludziow w domu
myslalam ze bedzie tylko ta mama chlopcow wiec bardziej byc wyciagnela z niej to i owo a tak to mi glupio bylo tak przy wszystkich.
ogolnie jakos sobie radza, chowaja świnie wiec co jakis czas maja jedzenie ale to wiadomo, swinia nie rosnie w miesiac a jesc trzeba mieszkaja w tych dwoch pokoikach w 6, 4 doroslych, bo jeszcze ciocia i 2 dzieci.
ta ciotka wyjezdza do Francji do pracy, zbiera owoce wiec jeszcze z tego maja jakis grosz.
siedzielismy, rozmawialismy, naprawde bylo bardzo sympatycznie. skromnie, ubogo bardzo ale naprawde czuc tam taki prawdziwy dom gdzie czasem niektorzy maja palace a tego klimatu domu w domu nie ma
te paczki staly wkuchni, nie bylo zadnego przegladania przy mnie, tylko wszyscy skakali wokolo mnie
mlody rozpakowal ta reklamowke z przyborami i wiecie z czego najbardziej sie ucieszyl? z piora (za 99gr!) do tego kupilam im taki zetaw nabojow/naboi (?) wiec na troche im to wystarczy... mowie mu ze jak chcesz to wez do szkoly mazaki i kredki bo na lekcji bedziemy kolorowac a ten ze nie, ze wezmie tylko to pioro! No i mamy ang, przygotowalam im na dzis karty pracy zwiazane ze swietami, kolorowanki itd a ten sie mnie pyta czy moze pisac tym piorem?! mowie ze tak, to jest twoje pioro! a ten z takim babanemna twarzy wyobrazcie sobie ze nie kolorowal kredkami obrazkow tylko tym piorem! glupie 99 gr a tyle radosci...
dalam tej babeczce do podpisania zgode na ta wycieczke, bo ona sama to by tego nie rozgryzla, trzeba wytlumaczyc co gdzie wpisac itd no i kazalam wypelnic tez zgode dla tego drugiego chloptasia z 1 klasy. A dyrce naklamalam ze znajomi zamiast dac produkty na paczke to zrzucili sie na wycieczke szkoda mi sie zrobilo tego drugiego dzieciaczka a 5 dych mnie nie zbawi, zamiast wydac na ☠☠☠☠☠☠☠y to se dzieciak na wycieczke pojedzie...
raz czy dwa razy do roku na swieta nawet Pstryk ma gest!
jak wrocilam to spotkalam sie jeszcze z wychowawczynia tego mlodeszego chloptasia, mowie co i jak, jak bylo, no i o tej wycieczce (tez naklamalam ) a ta lzy w oczach, ja jak na nia spojrzalam to tez prawie ze ryk, tym bardziej ze mi po ciazy to niewiele brakuje zeby sie rozplakac (a to na lekcji bylo!) i tak stoimy obie tylem do dzieciakow i placzemy
no tylko brakowalo zeby ktos wszedl wtedy do klasy
kurcze, powiem Wam ze fajnie jest dostawac prezenty ale o niebo lepiej jest je komus wreczac!
dziekuje za uwage!

złota z Ciebie kobieta

marta00537 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:00   #2169
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Lady ja mysle, ze spoko I JESLI KIEDYKOLWIEK NAPISZESZ, ZE JESTES ZA GRUBA to bedzie wpie.r.dol
Właśnie miałam to samo napisać

A tak w ogóle to Witam się !
Mnie ostatnio trochę mało, bo Ola jest absorbująca a doba za krótka. A do tego mamy mnóstwo problemów. I weny brak na pisanie.
Ola ostatnio to mały tajfun, wszędzie jej pełno. Biega szaleje i nic nie uważa, więc mam kolorowo.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:10   #2170
karusia_2007
Raczkowanie

Witam się wieczorową porą

Marsi również zdrowych i spokojnych Świąt. Żebyście sobie wypoczęli

Pstryczku ale się wzruszyłam. Super jak można komuś pomóc i ktoś to docenia Pamiętam jak kilka lat temu byłam z tż w mieście i koło biedry zaczepiła nas babka, czy nie dalibyśmy jej kilka zł na zakupy bo z mężem straciła pracę i nie ma co dzieciom na obiad zrobić.To jej powiedzieliśmy, że kasy nie dostanie ale możemy jej kupić to co potrzebuje żeby ten obiad zrobić. To kobitka się ucieszyła i kazała kupić mleko, mąke i 3 jajka to nalesniki zrobi. Kurde jaka ja byłam wtedy w szoku, myślałam, że ona nas naciąga, bo takich typów nie brakuje a ona kurde nawet produktów na głupie nalesniki nie miała. Pamiętam, że tż wtedy zabrał ją do sklepu i też nakupił jej troche jedzenia plus jakieś jogurty i słodycze dla dzieciaków. Kurde laski jak ta babka nam dziękowała.Chyba z 3 razy i jak już poszła w stronę domu to jeszcze się odwracała i dziękowała. Do dziś mam przed oczami tą panią ze łzami w oczach i nam dziękującą.

Lejdi ale laseczka z Ciebie
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:10   #2171
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Pstrykuchylę czoła! Wielka baba z Ciebie

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:11   #2172
LadyWhisper
Zakorzenienie

Charlizz, ale piszesz o blondach si? Bo Ty blondi z tego co kojarze?

Wlasnie wpier.dalam chrupki moze w cycki pojdzie?

Dziekuje za wszelakie "zyebki" ale kurka schudnac musze z kilogramow, bo 62,5kg waze i za cholere zrzucic nie moge! (Hola! cheetosy serowe o 22.10)

Pstryku, cudowna kobita z Ciebie

Farbuje wlasnie wlosy i widze, ze calkiem ladny kolor moze wyjsc, mam nadzieje, ze sie nie spierze po pierwszym myciu jak garnier.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:11   #2173
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
to teraz "troche" ja
Pstryku jesteś wielka !

SIlver
Stary 2014-04-16, 21:16   #2174
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Serio Ci sie garnier szybko spłukiwał? szok. Ja po garnierze, musialam zdejmować kolor, bo nie chciał zejść. A z blondu jestem też zadowolona, nie spłukuje się w ogóle mi. Nie polecam na pewno pallete ;p czy jakos tak, pali wlosy, bardzo mocna jest;p
U mnie tez Garnier baaardzo szybko sie splukal.

Za to Palette - nie do zdarcia :P

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://dziecisawazne.pl/9-przepisow-...je-dla-dzieci/ Nawijko, Laurko i reszta ciekawe te napoje
Oooo, fajowe!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:18   #2175
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Właśnie miałam to samo napisać

A tak w ogóle to Witam się !
Mnie ostatnio trochę mało, bo Ola jest absorbująca a doba za krótka. A do tego mamy mnóstwo problemów. I weny brak na pisanie.
Ola ostatnio to mały tajfun, wszędzie jej pełno. Biega szaleje i nic nie uważa, więc mam kolorowo.
myślałam dziś o Tobie gdzieś przepadła

Cytat:
Charlizz, ale piszesz o blondach si? Bo Ty blondi z tego co kojarze?

Wlasnie wpier.dalam chrupki moze w cycki pojdzie?

Dziekuje za wszelakie "zyebki" ale kurka schudnac musze z kilogramow, bo 62,5kg waze i za cholere zrzucic nie moge! (Hola! cheetosy serowe o 22.10)

Pstryku, cudowna kobita z Ciebie

Farbuje wlasnie wlosy i widze, ze calkiem ladny kolor moze wyjsc, mam nadzieje, ze sie nie spierze po pierwszym myciu jak garnier.....

ano, ja teraz farbuje jakimś miodowym, moja mama z londy farbowała i perłowym, i szampanskim, beżowym... każdy kolor wychodził zadowalająco i się nie spierał. Ja też testowałam na łbie brąz i inne takie ciemne i też się ładnie trzymały

Stary 2014-04-16, 21:18   #2176
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
to teraz "troche" ja
ogolnie zaczne od tego ze ludziska (rodziece, uczniowie i nauczyciele) spisali sie na 7+ bo naprzynosili tyle roznosci ze sie w glowie nie miesci. Na poczaku myslelismy tylko o 3 paczkach dla takich najbardziej potrzebujacych rodzin ale przy podziale okazalo sie ze wyszlo 7 takich naprawde mega extra wypasionych duuuuzych reklamowek
kolezanki kupily jeszcze wczoarj polary z pepco (za 5 czy 6 zl!!!), wedlin, kielbas, parowek, slodyczy takze naprawde byl full wypas w tym roku
temu mojemu chloptasiowi zapowiedzialam wczoraj ze paczka jest bardzo ciezka i ze nie da rady jej przytaszczyc sam do domu i ze jutro (czyli dzis ) porwe go z lekcji i zawieziemy ta paczke razem moim samochodem. wiecie jak on sie cieszyl?! dzis mi nauczyciele od rana mowili ze jak mu to powiedzialam wczoraj to latal po wszystkich i sie "chwalil" ze pojedzie z pania do domu samochodem oni na co dzien jezdza zestawem kon+woz!
no wiec zapakowalismy te paczki (oni mieli najwiecej bo w sumie 4 - jedna taka z gminnego stowarzyszenia, druga ta szkolna, 3 moje miecho i czwarta - przybory szkolne) i wsiadamy do auta i tu pytanie - Prosze pani, a moge na przodzie? Ja mowie - no pewnie, wskakuj, tylko pasy zapnij! myslalam ze mi sie tam posika ze szczescia
dojechalismy (sama bym tam w zyciu nie trafila) i od razu jak wysiedlismy to przybiegla do nas ta jego mama i babcia i zaraz wyrywaja mi wszystko z rak ale nie to ze tak lapczywie rzucaja sie na paczki tylko zebym ja bron boze nie dźwigala! nawet moja torbe mi zabraly! w ogole czulam sie tak traktowana jakbym co najmniej krolowa angielska byla!
otwieraja mi brame, drzwi, pierwsza wpuszczaja, wiecie niby nic ale jednak...
no i powiem tak - balam sie strasznie tego ze jak zobacze jak mieszkaja to bede miec lzy w oczach, gulale w gardle itd.
Hmmm, spodziewalam sie chyba czegos gorszego, tzn. teraz to nawet mysle ze chyba gdzies podswiadomnie wybrazalam sobie meeeega dramat co by sie moc ewentualnie "milo rozczarowac" i jakos ta wizyte przetrwac
no coz, chalupka jak to chalupka, bez rewelacji, w srodku za to naprawde ogarniete, od razu z dworu maja kuchnie, taka waziutka, tylko szafki i lodowka, nawet stolu nie ma, potem taki maly pokoik i obok taki wiekszy. nie maja nigdzie drzwi a ze siedzialam w tym malym to katem oka widzialam ten wiekszy. ogrzewaja sie koza, ale ten piec jest w stanie fatalnym cienkie te blaszki, ledwo co sie trzymaja. meble maja ladne, tyle ze kazde z innej parafii - ale to jak pisalam wczesniej, dostali je od dyrekcji, po remoncie. jak bylo wczesniej - wole nie wiedziec oczywiscie lazienki nie maja, ba nawet bierzacej wody nie ma ale w planach ma byc poprowadzona nitka wiec do konca roku wode beda miec co nie oznacza ze beda miec od razu tez lazienke
od razu na dzien dobry - kawa, herbata? nie chcialam byc nieuprzejma bo srednio mi sie widziala ta herbata ze studni no ale poprosilam grzecznie o herbate, wypilam i nawet zyje
za niedlugo przyszedl jeszcze wujek chlopakow, normalnie niemalze jak swieto, tyle ludziow w domu
myslalam ze bedzie tylko ta mama chlopcow wiec bardziej byc wyciagnela z niej to i owo a tak to mi glupio bylo tak przy wszystkich.
ogolnie jakos sobie radza, chowaja świnie wiec co jakis czas maja jedzenie ale to wiadomo, swinia nie rosnie w miesiac a jesc trzeba mieszkaja w tych dwoch pokoikach w 6, 4 doroslych, bo jeszcze ciocia i 2 dzieci.
ta ciotka wyjezdza do Francji do pracy, zbiera owoce wiec jeszcze z tego maja jakis grosz.
siedzielismy, rozmawialismy, naprawde bylo bardzo sympatycznie. skromnie, ubogo bardzo ale naprawde czuc tam taki prawdziwy dom gdzie czasem niektorzy maja palace a tego klimatu domu w domu nie ma
te paczki staly wkuchni, nie bylo zadnego przegladania przy mnie, tylko wszyscy skakali wokolo mnie
mlody rozpakowal ta reklamowke z przyborami i wiecie z czego najbardziej sie ucieszyl? z piora (za 99gr!) do tego kupilam im taki zetaw nabojow/naboi (?) wiec na troche im to wystarczy... mowie mu ze jak chcesz to wez do szkoly mazaki i kredki bo na lekcji bedziemy kolorowac a ten ze nie, ze wezmie tylko to pioro! No i mamy ang, przygotowalam im na dzis karty pracy zwiazane ze swietami, kolorowanki itd a ten sie mnie pyta czy moze pisac tym piorem?! mowie ze tak, to jest twoje pioro! a ten z takim babanemna twarzy wyobrazcie sobie ze nie kolorowal kredkami obrazkow tylko tym piorem! glupie 99 gr a tyle radosci...
dalam tej babeczce do podpisania zgode na ta wycieczke, bo ona sama to by tego nie rozgryzla, trzeba wytlumaczyc co gdzie wpisac itd no i kazalam wypelnic tez zgode dla tego drugiego chloptasia z 1 klasy. A dyrce naklamalam ze znajomi zamiast dac produkty na paczke to zrzucili sie na wycieczke szkoda mi sie zrobilo tego drugiego dzieciaczka a 5 dych mnie nie zbawi, zamiast wydac na ☠☠☠☠☠☠☠y to se dzieciak na wycieczke pojedzie...
raz czy dwa razy do roku na swieta nawet Pstryk ma gest!
jak wrocilam to spotkalam sie jeszcze z wychowawczynia tego mlodeszego chloptasia, mowie co i jak, jak bylo, no i o tej wycieczce (tez naklamalam ) a ta lzy w oczach, ja jak na nia spojrzalam to tez prawie ze ryk, tym bardziej ze mi po ciazy to niewiele brakuje zeby sie rozplakac (a to na lekcji bylo!) i tak stoimy obie tylem do dzieciakow i placzemy
no tylko brakowalo zeby ktos wszedl wtedy do klasy
kurcze, powiem Wam ze fajnie jest dostawac prezenty ale o niebo lepiej jest je komus wreczac!
dziekuje za uwage!

Kurde jesteś wspaniała !
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:20   #2177
charlizz
Zadomowienie

Lady, swoją droga super wyglądasz i po co Ci z kg chudnąć, ważne że dobrze wyglądasz, a cyferki to tylko cyferki. ja mam 54kg i 170cm i wcale się nie czuje chudo

Stary 2014-04-16, 21:26   #2178
nafiyqa
Zakorzenienie

Pstryyyyczkuuu
Gdyby bylo wiecej takich jak Ty, to swiat bylby piekniejszy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:30   #2179
insolito
Zadomowienie

Dziewczyny, przepraszam, że tak wpadam, ale potrzebuję szybko porady. Piotrek dostał gorączki( oczywiście musiałn mi sie dzis termometr zepsuć ponad 38 ma na pewno) 2 godz temu dostał ibum i nic nie pomogło a nawet cgyba jest jeszcze gorzej zawsze reagował na leki, Nie wiem czy jeszcze czekać, jechać na IP, moze dac panadol i zobaczyc cze zadziała ?

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 21:49   #2180
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że tak wpadam, ale potrzebuję szybko porady. Piotrek dostał gorączki( oczywiście musiałn mi sie dzis termometr zepsuć ponad 38 ma na pewno) 2 godz temu dostał ibum i nic nie pomogło a nawet cgyba jest jeszcze gorzej zawsze reagował na leki, Nie wiem czy jeszcze czekać, jechać na IP, moze dac panadol i zobaczyc cze zadziała ?
a zimne okłady próbowałaś??

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U mnie tez Garnier baaardzo szybko sie splukal.

Za to Palette - nie do zdarcia :P

Oooo, fajowe!!
pamietam jak kiedyś byłam na dekoloryzacji, która dośc opornie szła i Pani zapytała " Pani to ma chyba palette na tej głowie"

a drugie - ciesze się w ogóle super blog !
Stary 2014-04-16, 21:55   #2181
LadyWhisper
Zakorzenienie

Charlizz, za ciezka jestem na maraton, zeby przebiec i sobie krzywdy nie zrobic(swoim stawom) musialabym tak do 56minimum zleciec z kg.... Ale dziekuje

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Stary 2014-04-16, 21:57   #2182
hope01
Zakorzenienie

Pstryku wielka jesteś

TZta pod Biedrą też kobieta zaczepiła. NIe chciała pieniędzy tylko mięso na obiad dla dzieci. To jej kupił i dla dzieciaków właśnie też słodycze. Też mu się nadziękować nie mogła. Potem jakiś facet, który przyjechał PO nim i zaparkował obok oskarżył go że mu zarysował samochód (miał odarty zderzak po lepwej TZ stał po prawej) - chciał ch.uj kasę wyciągnąć a że taki sam kolor lakieru.. To ta kobieta przybiegła i mówi: Ten Pan tutaj wcześniej stał, pan przyjechał później. Ja powiem policji."
I gość zrezygnował

Stary 2014-04-16, 21:58   #2183
insolito
Zadomowienie

Cytat:
a zimne okłady próbowałaś??[COLOR="Silver"]
WłaśnIe pisałam z Misią i poradziła mi okłady, mam wrażenie, że pomagają

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-16, 22:02   #2184
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
a zimne okłady próbowałaś??

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

pamietam jak kiedyś byłam na dekoloryzacji, która dośc opornie szła i Pani zapytała " Pani to ma chyba palette na tej głowie"

a drugie - ciesze się w ogóle super blog !
miałam podobną sytuację u fryzjera z ta farbą
a bloga właśnie siedzę i czytam
Cytat:
Pstryku wielka jesteś

TZta pod Biedrą też kobieta zaczepiła. NIe chciała pieniędzy tylko mięso na obiad dla dzieci. To jej kupił i dla dzieciaków właśnie też słodycze. Też mu się nadziękować nie mogła. Potem jakiś facet, który przyjechał PO nim i zaparkował obok oskarżył go że mu zarysował samochód (miał odarty zderzak po lepwej TZ stał po prawej) - chciał ch.uj kasę wyciągnąć a że taki sam kolor lakieru.. To ta kobieta przybiegła i mówi: Ten Pan tutaj wcześniej stał, pan przyjechał później. Ja powiem policji."
I gość zrezygnował
super się zachował Tż!
Cytat:
WłaśnIe pisałam z Misią i poradziła mi okłady, mam wrażenie, że pomagają

mam nadzieję, że to pomoże

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:02   #2185
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Charlizz, za ciezka jestem na maraton, zeby przebiec i sobie krzywdy nie zrobic(swoim stawom) musialabym tak do 56minimum zleciec z kg.... Ale dziekuje

a no jak tak... ale wtedy będziesz za chuda

Stary 2014-04-16, 22:02   #2186
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

Lady, a słyszalaś o runmagedon? Koleżanka biegła, niezły hardcore, ale dała radę, była 8 na 95 osób, które wzięły udział.
Kurczę .. tak po cichu zazdroszczę Ci tego biegania (to trochę nie moja bajka) ale o samą aktywność fizyczną chodzi bo u mnie NIC od 3 miesięcy, ale przymierzam się do treningów siłowych.
Stary 2014-04-16, 22:12   #2187
LadyWhisper
Zakorzenienie

Blogerko, oczywiscie, ze slyszalam, ale nie moja bajka jak na raziepoki co wole spokojniejsze bieganie, chociaz marzylby mi sie jakis gorski polmaraton.....

Charlizz

Rrany dziewczyny jak mnie podnioslyscie na duchu dziekuje wam mi to sie ciagle wydaje, ze za duza jestem

Stary 2014-04-16, 22:15   #2188
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

mam nadzieję, że to pomoże
kurcze chyba jednak nie działają

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

chyba pojedziemy na ip

Stary 2014-04-16, 22:17   #2189
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Pstryku wielka jesteś

I gość zrezygnował
Co za $%^&* Brawa dla Tza

Pstryczku zgadzam sie z dziewczynami, zlota kobieta z Ciebie

Lady a nie pomyslalas, ze ciezsza troszke jestes bo masz duzo miesni?!? Moim zdaniem wcale nie powinnas chudnac bo teraz wygladasz... sexy

insolito dziewczyny dobrze radza. Zdrowka dla Piotrka, oby to nie bylo nic powaznego

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-16, 22:18   #2190
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze chyba jednak nie działają

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

chyba pojedziemy na ip

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości