Project Runway- polska edycja - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 13:09   #391
Tallan
Zadomowienie

Dot.: Project Runway- polska edycja

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
to szoł jest coraz gorsze. zadanie ok, ale nadmiar dramatu i niepotrzebnego gadania -> musiałam na 3 razy oglądać, bo co chwila odczuwałam za dużo żenady :/

zgadzam się, w ogóle ci "projektanci" mają coraz więcej żali, arogancji w sobie, narzekają, a potem robią byle co aby tylko przejść dalej a nie po to aby zachwycić. jestem rozczarowana, w 11h jak się zepnie poślady można stworzyć genialne kreacje i dobrze wykończone, ale do tego potrzebny jest warsztat, a im go brakuje raczej...

jego modelka dzisiejsza go świetnie podsumowała - chce być silny i stanowczy a nie jest taki (nie będę jeszcze raz oglądać aby wyłowić dokładne słowa, to byłoby za dużo) i to jak olewczo potraktował to zadanie powinno skutkować anulowaniem mu immunitetu, po prostu jury powinno go postraszyć na koniec dając go do 3 najgorszych. cham z niego, a magda dziewczyna mnie osłabia, tę siostrę to miałam wrażenie, że zabrała aby ewentualnie ich wyswatać

nie oglądałam ostatniej serii US, ale we wcześniejszych często jest zadanie, że mają zrobić coś w porozumieniu z klientem (czasem modelka, czasem "szarzy" obywatele o różnych figurach) i muszą się porozumieć. a oni nie skumali o co chodzi tu, prawie wszyscy uznali, że zadanie polega na przemienieniu się w krawcowe i hajda do maszyn...

co do pierwszego -> bo w PL jest utarte, że suknia ślubna ma być w takim głównie fasonie, a nie musi przecież wydaje mi się, że Serafin był wśród najlepszych głównie dlatego, że nie dał się zdominować aby zrobić bezę albo falbanasocyrkoniową suknię, pozostał w zgodzie ze swoimi kreacjami

co do drugiego-> w US często albo Heidi albo Nina Garcia albo inne celebrytki zapraszane jako gościnni jurorzy mówią o końcowych strojach, że by założyli. czepiacie się Anji :P

dla mnie nie tyle co genialna, ale intrygująca

teraz czekam na podsumowanie na freestylevoguing
No więc właśnie. Zadanie samo w sobie fajne, ale zrobiło się strasznie mdłe. Już więcej osobowości miały modelki, które wybrzydzały, miały swoją wizję, niż projektanci. Szkoda bo to był kolejny temat gdzie mogli puścić wodze fantazji i stworzyć coś szałowego.

Ale tu nie chodzi o to, że ona mówi, że coś by założyła lub nie. Tylko o to, że dla niej stanowi to jedyne kryterium w ocenianiu. Nie: dopasowanie do tematu, spełnienie kryteriów itd., ale to czy ona by to chciała

Cytat:
Napisane przez Margarita Pokaż wiadomość
W ostatnim odcinku nareszcie padło stwierdzenie oburzonych projektantów -" czy oni myślą, ze my jesteśmy krawcami ?"
No cóż patrząc na "dzieła" niektórych z nich nie śmiałabym użyć słowa krawiec. Krawcy wszakże umieją szyć i kroić. Natomiast najwyraźniej brakuje im świadomości, że znajomość krawiectwa mogłaby im szalenie pomóc w tej ambitnej projektanckiej robocie. Nauczyliby się jak zachowują się tkaniny, jak odpowiednim krojem czy szwem osiągnąć dany efekt i byłoby im łatwiej.
W dodatku specyfika programu zakłada, że trzeba ten swój projekt jakoś przenieść do rzeczywistości, a niestety nie ma tam zastępu szwaczek chętnych wesprzeć strudzonych pracą koncepcyjna projektantów.

Ciekawie też wyszedł aspekt "pracy z klientem". Państwo projektanci byli nieco zbulwersowani, że klientki zamiast leżeć u ich stóp i w pokorze przyjmować co projektant raczy dać, śmiały mieć własne zdanie i oczekiwania... Normalnie szok.
Dobry projektant powinien umieć przekonać klientkę, pokazać jej, jakie będą korzyści z modyfikacji jej pierwotnego projektu dla niej. Np. ten kolor będzie lepszy, bo cudownie podkreśli kolor Twoich oczu, włosów i przy tym będziesz taka oryginalna etc...
Nie wystarczy tworzyć trendy, trzeba też umieć je sprzedać
Ich oburzenie było jakby odpowiedzią na naszą dyskusję o tym co projektant powinien Tylko że mogliby zauważyć, że zgłosili się do programu, w którym muszą być krawcami. I wiedzieli o tym od początku.

Ja myślę, że oni uważają, że będą tak wielkimi gwiazdami iż nikt nie będzie się w projekty mieszał. Zrobią według własnego gustu i wszyscy będą bić pokłony Tylko że do gwiazd wypożyczających od nich kiecki na Oskary jeszcze daleka droga
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 13:12   #392
Sasabina
maskott

Cytat:
W ostatnim odcinku nareszcie padło stwierdzenie oburzonych projektantów -" czy oni myślą, ze my jesteśmy krawcami ?"
No cóż patrząc na "dzieła" niektórych z nich nie śmiałabym użyć słowa krawiec. Krawcy wszakże umieją szyć i kroić. Natomiast najwyraźniej brakuje im świadomości, że znajomość krawiectwa mogłaby im szalenie pomóc w tej ambitnej projektanckiej robocie. Nauczyliby się jak zachowują się tkaniny, jak odpowiednim krojem czy szwem osiągnąć dany efekt i byłoby im łatwiej.
W dodatku specyfika programu zakłada, że trzeba ten swój projekt jakoś przenieść do rzeczywistości, a niestety nie ma tam zastępu szwaczek chętnych wesprzeć strudzonych pracą koncepcyjna projektantów.

Ciekawie też wyszedł aspekt "pracy z klientem". Państwo projektanci byli nieco zbulwersowani, że klientki zamiast leżeć u ich stóp i w pokorze przyjmować co projektant raczy dać, śmiały mieć własne zdanie i oczekiwania... Normalnie szok.
Dobry projektant powinien umieć przekonać klientkę, pokazać jej, jakie będą korzyści z modyfikacji jej pierwotnego projektu dla niej. Np. ten kolor będzie lepszy, bo cudownie podkreśli kolor Twoich oczu, włosów i przy tym będziesz taka oryginalna etc...
Nie wystarczy tworzyć trendy, trzeba też umieć je sprzedać
zgadzam się z każdym zdaniem

Cytat:
Napisane przez ada_123 Pokaż wiadomość
Liliana: nie lubię tego typu sukienek, ale a) z welonem wyglądałaby duuużo lepiej, b) i tak była jedną z najlepszych
dobra, a ja się teraz zaczęłam zastanawiać, czy gdyby Tamara jednak nie rozcięła tego welonu to by nie wyglądała jak w gigantycznym kondomie?
Stary 2014-04-14, 13:33   #393
Margarita
Rozeznanie

Cytat:

dobra, a ja się teraz zaczęłam zastanawiać, czy gdyby Tamara jednak nie rozcięła tego welonu to by nie wyglądała jak w gigantycznym kondomie?
Też miałam takie podejrzenia. Welon był IMHO za wąski. Gdyby był bardziej suty wyglądałby ładniej i łatwiej byłoby go podnieść do pocałunku
Margarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 13:37   #394
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Maciek i jego teksty

https://www.facebook.com/sieradzkymszyte

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 15:05   #395
Katarinana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Też gościa lubię
Katarinana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 15:22   #396
pati0090
Zakorzenienie

JA GO LUBIĘ ale nie mogłabym być z takim facetem

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 15:27   #397
Karolllka7
Zakorzenienie

Wkurza mnie ta Magda już i te jej teksty. Kręci ją Kuba, a udaje głupią i niedostepną, a oczy za nim wypatruje. Sama go kokietuje, a potem gada, żeby spie******. Gdzie tu sens, gdzie logika? Marzę, żeby odpadła.
Stary 2014-04-14, 15:34   #398
Withers
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Triss Merigold Pokaż wiadomość
Odcinek i zadanie jeszcze głupsze niż poprzednio, nie oglądałam edycji US, ale czy tam też były takie jazdy, że modelka wybiera projektanta i dyktuje projekt, pokazując swój wątpliwy gust, a potem czepiają się projektanta? I jeszcze te odwiedziny rodziny, chłopak, siostra, rodzice (???), jakaś komedia...
Co do samych sukni: jestem ciekawa kto chciałby mieć taką suknię ślubną jak zaprezentował Serafin. Jakieś chętne? Jego chwalenie to jakaś pomyłka, nie sprzedałby ani jednej sztuki tego szarego worka. Liliana -to samo, wątpię żeby dużo osób oprócz Anji Rubik chciało to założyć. Ona miała trochę podobną swoją własną suknię i znowu wychodzi, że Anja ocenia projekty według kryterium 'ja bym to założyła' albo 'ja bym tego nie założyła' i to jest jedyny wyznacznik jej oceny. Suknia była ewidentnie za krótka, a Liliana znowu pokazała to samo origami co zwykle. Według mnie jedynie sukienka Mility od biedy dawała radę. Na minus poza tym modelka Ola, która specjalnie próbowała działać na szkodę Kuby, żeby mu 'odpłacić za resztę dziewczyn' - bardzo niedojrzałe i dziecinne.
A w zapowiedzi przyszłego odcinka Maja Sablewska mówiąca do Macieja - 'musisz być silny, musisz wierzyć w to co robisz' plus Piróg i inni naczelni celebryci TVN - dlaczego oni to robią?
Warto zauważyć, że Kuba nie pozostał jej dłużny.

Cytat:
Paradoks tego programu jest taki, że w konkurencji na ślubną suknię odpadła kreacja najbardziej oddająca charakter ślubnej sukni.
Ja bym w życiu nie założyła takiej sukienki. Od początku wyglądało to tak, jakby modelka miała na sobie udrapowane prześcieradło. Potem nawet Anja zauważyła to samo, więc coś w tym musi być.

Bardzo podobał mi się projekt Maćka. Śliczna sukienka. Za to projekty Natalii i Doroty - beznadziejne.

Wining and dining, drinking and driving

Excessive buying, overdose and dying
Withers jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 16:00   #399
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez Karolllka7 Pokaż wiadomość
Wkurza mnie ta Magda już i te jej teksty. Kręci ją Kuba, a udaje głupią i niedostepną, a oczy za nim wypatruje. Sama go kokietuje, a potem gada, żeby spie******. Gdzie tu sens, gdzie logika? Marzę, żeby odpadła.
może nie udaje :P

ale jest raczej tak jak dziewczyny pisały: utrzymuje jego zainteresowanie, bo wie, że póki będzie ją wybierał to będzie mieć szansę na wygraną dla modelki. cwaniara, ale patrzy się na to słabo
Stary 2014-04-14, 16:21   #400
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
Co do samych sukni: jestem ciekawa kto chciałby mieć taką suknię ślubną jak zaprezentował Serafin. Jakieś chętne? Jego chwalenie to jakaś pomyłka, nie sprzedałby ani jednej sztuki tego szarego worka. Liliana -to samo, wątpię żeby dużo osób oprócz Anji Rubik chciało to założyć.
Przejrzyj sobie projekty z wybiegów/katalogów znanych projektantów. Serafin swoim się właśnie w to wpasował. A to czy "jakieś chętne?" to kwestia drugorzędna, bo niestety moda z wybiegów generalnie nie jest dla przeciętnego Kowalskiego.
Cytat:
A w zapowiedzi przyszłego odcinka Maja Sablewska mówiąca do Macieja - 'musisz być silny, musisz wierzyć w to co robisz' plus Piróg i inni naczelni celebryci TVN - dlaczego oni to robią?
Bo to program TVNu.
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 16:28   #401
aer
O RLY?

Żadna z sukienek mnie nie powaliła.

Czy tylko ja odniosłam wrażenie, że Baczyńska prezentowała manierę jakby ją tam posadzili za karę?
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 16:41   #402
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aer Pokaż wiadomość
Żadna z sukienek mnie nie powaliła.

Czy tylko ja odniosłam wrażenie, że Baczyńska prezentowała manierę jakby ją tam posadzili za karę?
ja tam obierałam jej postawę jako "To JA tu jestem gwiazdą"
Stary 2014-04-14, 17:18   #403
Sasabina
maskott

jest już podsumowanie na FV
http://freestylevoguing.com/2014/04/...ej-nie-bedzie/
maćka świetnie podsumował i te gify
Stary 2014-04-14, 18:17   #404
Bea_91
Zadomowienie

FV dobrze prawi, Baczyńska postawiłaby ich wszystkich do pionu jakby była w stałym składzie jury

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez whoaboa Pokaż wiadomość
Przejrzyj sobie projekty z wybiegów/katalogów znanych projektantów. Serafin swoim się właśnie w to wpasował. A to czy "jakieś chętne?" to kwestia drugorzędna, bo niestety moda z wybiegów generalnie nie jest dla przeciętnego Kowalskiego.
To właśnie miałam na myśli w ostatnim poście
Stary 2014-04-14, 18:53   #405
Triss Merigold
Raczkowanie

Cytat:

To jest kolejny dowód na niekonsekwencję jury. Odrzucają uczestników za bycie zbyt konwencjonalnymi, a w pierwszym odcinku ustanowili standardy nagradzając Natalię za najbardziej konwencjonalny projekt ever. Do tego chwalili ją za to że jej projekt nadaje się od razu do sklepu - więc jednak to czy 'są chętne' i czy projekt jest komercyjny, wybija się na pierwszy plan (a przypominam, że chodziło o suknię wieczorową, gdzie naprawdę można się wyżyć). Niech się zdecydują o co im chodzi, czy uczestnicy mają projektować nowatorskie rzeczy czy ubrania na sprzedaż.
Moda z wybiegów może sobie być konceptualna i 'nie dla przeciętnego Kowalskiego", ale nie przy sukniach ślubnych. Ślub to jest specyficzna okazja i jeśli rzeczywiście przejrzysz sobie projekty ŚLUBNE z wybiegów największych projektantów, to dojdziesz do zgoła odmiennych wniosków.

Cytat:
jest już podsumowanie na FV
http://freestylevoguing.com/2014/04/...ej-nie-bedzie/
maćka świetnie podsumował i te gify
Cieszę się, że nie jestem sama, bo mam takie zdanie jak on na temat Maćka, jego projektów, żartów i poczucia humoru.

Edytowane przez Triss Merigold
Czas edycji: 2014-04-14 o 18:55
Triss Merigold jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 19:24   #406
Margarita
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko prawda z jednym zastrzeżeniem Porównywanie Serafina do wielkich projektantów uważam za przedwczesne
Ci najwięksi modowi artyści, którzy pozwalają sobie na szaleństwa na pokazach mody budowali swoją markę latami projektując odzież do noszenia. I z tego się zasadniczo utrzymują. Ich szalone projekty Haute Couture są często wypożyczane celebrytkom do pokazania na jakiejś gali. To dla nich znakomita reklama. Pieniądze płyną natomiast ze sprzedaży ubrań, które się nosi na co dzień, które kupują dobrze sytuowani ludzie, mogący pokazać się w tych ciuchach na ulicy, w biurze czy na przyjęciu bez wzbudzania niezdrowej sensacji
Stary 2014-04-14, 21:58   #407
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko prawda z jednym zastrzeżeniem Porównywanie Serafina do wielkich projektantów uważam za przedwczesne
Ci najwięksi modowi artyści, którzy pozwalają sobie na szaleństwa na pokazach mody budowali swoją markę latami projektując odzież do noszenia. I z tego się zasadniczo utrzymują. Ich szalone projekty Haute Couture są często wypożyczane celebrytkom do pokazania na jakiejś gali. To dla nich znakomita reklama. Pieniądze płyną natomiast ze sprzedaży ubrań, które się nosi na co dzień, które kupują dobrze sytuowani ludzie, mogący pokazać się w tych ciuchach na ulicy, w biurze czy na przyjęciu bez wzbudzania niezdrowej sensacji
Ale wszyscy mają w głowie te "szalone pokazy"

A przy okazji tekstu na FV i Serafina zastanowiło mnie jedno. Dorota dostała srogi ochrzan za to, że jej sukienka była źle uszyta, gorset odstawał itd. Ale jak u Serafina modelka nie mogła podnieść rąk (i zbytnio nimi ruszyć) to jury się cieszyło jak głupie. To w końcu liczy się dobre uszycie czy nie?
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:42   #408
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tallan Pokaż wiadomość
Ale wszyscy mają w głowie te "szalone pokazy"

A przy okazji tekstu na FV i Serafina zastanowiło mnie jedno. Dorota dostała srogi ochrzan za to, że jej sukienka była źle uszyta, gorset odstawał itd. Ale jak u Serafina modelka nie mogła podnieść rąk (i zbytnio nimi ruszyć) to jury się cieszyło jak głupie. To w końcu liczy się dobre uszycie czy nie?
też mnie to uderzyło..
Stary 2014-04-14, 23:10   #409
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Tak, tam nawet ostrzej było. U nas to ten program (zreszta więkzośc programów typu reality) jest jakiś bezpłciowy. Nic sie nie dzieje. W amerykanskiej wersji byly mega jazdy, płacze, histeryzowanie, kłótnie między projektantami itd.
Pamiętam edycję w której jakaś modelka wymyslila sobie sukienkę a'la księzniczka disney'a w dodatku całą obszytą różami. Mega kicz.

co do sukienek:
Dorota rzeczywiście źle uszyla sukienkę. Baczyńska miała rację, że tak po niej pojechała. Widzieliście tę śmieszną zaszewkę pod pachą? co to wogóle jest?!
Podobała mi sie sukienka Piotrka i Mility. Sukienka Lilliany ładna ale jednak zbyt krótka.Sukienka Natalii bo odpruciu czesci tiulu tez niczego sobie.
Pierwsza edycja, projektantka Nora. Odpadła przez tą nieszczęsną suknię...

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 13:59   #410
whoaboa
Zadomowienie

Cytat:
To jest kolejny dowód na niekonsekwencję jury. Odrzucają uczestników za bycie zbyt konwencjonalnymi, a w pierwszym odcinku ustanowili standardy nagradzając Natalię za najbardziej konwencjonalny projekt ever. Do tego chwalili ją za to że jej projekt nadaje się od razu do sklepu - więc jednak to czy 'są chętne' i czy projekt jest komercyjny, wybija się na pierwszy plan (a przypominam, że chodziło o suknię wieczorową, gdzie naprawdę można się wyżyć). Niech się zdecydują o co im chodzi, czy uczestnicy mają projektować nowatorskie rzeczy czy ubrania na sprzedaż.
No tak, z tym się zgadzam. Główny problem to tak jak napisałaś wyżej: brak sprecyzowanych oczekiwań.
Cytat:
Moda z wybiegów może sobie być konceptualna i 'nie dla przeciętnego Kowalskiego", ale nie przy sukniach ślubnych. Ślub to jest specyficzna okazja i jeśli rzeczywiście przejrzysz sobie projekty ŚLUBNE z wybiegów największych projektantów, to dojdziesz do zgoła odmiennych wniosków.
Zgodzę się z tym, że suknie ślubne jak na standardy wybiegowe są często wyjątkowo "tradycyjne", ale mimo wszystko podtrzymuję swoją wypowiedź co do mody wybiegowej.
Pierwsze z brzegu przykłady: http://oi52.tinypic.com/2gujl9l.jpg
http://weddingjournalonline.com/wp-c...0122113635.png (tak, to są suknie ślubne)

Cytat:
Oczywiście. Chodziło mi o zobrazowanie pewnego zjawiska.

Edytowane przez whoaboa
Czas edycji: 2014-04-15 o 14:07
whoaboa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 14:30   #411
Margarita
Rozeznanie

Cytat:
No te akurat są bardzo fancy Gdyby którykolwiek z uczestników PR popełnił taka suknię (choćby podobną) to biłabym pokłony

Ja naprawdę doceniam oryginalność i niezwykłość ambitniejszych projektów. Uważam jednak, ze jeśli ktoś chce przełamywać konwencje i tworzyć nowe trendy powinien być bezbłędny. Dlatego tak skrytykowałam projekt Serafina - za paskudnie wszyte rękawy, strzępienia na szwach (krzywych) itp. Ale oczywiście punkt dla niego za chęć załamania konwencji. Szkoda, że na chęciach sie skończyło.
Stary 2014-04-16, 22:50   #412
Wanilka5
Idealna Źona; )

kurcze a ja tak trzymalam kciuki za Dorotke....

Sukienka Serafina straszna....istna masakra

Dziewczyny Kogo typujecie na zwycięzce Programu?
Stary 2014-04-16, 23:46   #413
iksinska
Raczkowanie

Moim zdaniem wygra Kuba albo Liliana. Ale jak widzowie wybierają to na pewno nie Kuba
iksinska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 23:49   #414
NattiTt
Wtajemniczenie

Ja bym poszła do ślubu w Serafinowej sukience lepiej uszytej, ale wg. jego projektu. Biale bezy i inne standardy sa okropne.
Projekt Maćka miał jak dla mnie ogromny potencjał - który został całkowicie zmarnowany ahh

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 23:50   #415
Maguda_
Kawaii strona mocy

W amerykańskiej wersji programu na szczęście nie wybierali widzowie, mam nadzieję, że teraz też tak nie będzie
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-16, 23:53   #416
Sasabina
maskott

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
W amerykańskiej wersji programu na szczęście nie wybierali widzowie, mam nadzieję, że teraz też tak nie będzie
też mam taką nadzieję
w ogóle ciekawa jestem, jak oceniliby "dzieła" naszych niekrawców jurorzy z oryginalnego PR
Stary 2014-04-17, 11:41   #417
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iksinska Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wygra Kuba albo Liliana. Ale jak widzowie wybierają to na pewno nie Kuba
Oni są chyba najlepsi, więc wygraliby zasłużenie. Mam tylko nadzieję, że TVN znowu nie wprowadzi głosowania widzów, to byłaby porażka I wtedy pewnie wygrałby Maciek
Stary 2014-04-17, 13:04   #418
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Oni są chyba najlepsi, więc wygraliby zasłużenie. Mam tylko nadzieję, że TVN znowu nie wprowadzi głosowania widzów, to byłaby porażka I wtedy pewnie wygrałby Maciek
pewnie tak

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 13:36   #419
marcia321
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iksinska Pokaż wiadomość
oj nie oby tylko Piotra nie było w finałowej trójce , ale tak masz rację Kuba i Liliana i jeszcze Milita mam nadzieję że to bedzie ich finał
marcia321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-17, 13:37   #420
Margarita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Zupełnie nie dociera do mnie Maćkowy fenomen
Ale to dobrze - niech żyje różnorodność
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości