|
|||||||
| Notka |
|
| ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rossmann cz. XXI
Cytat:
Oba świetne polecam ![]() ![]() Już sobie zanotowałam że od 22 rusza zniżka w Rossmannie tak jeszcze dopytam to tylko na kolorówkę - twarz ? czy wszystko? Gubię się już tutaj
|
|
|
|
|
#4172 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten też również polecam
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4175 | ||
|
vel Turkusoowa :)
|
Cytat:
poza tym lubię-z tańszych żółty Lovely,z droższych Maybelline Colossal i Maybelline Volume Express-ten od lat używam Cytat:
22-27.04 Rossmann -49% na podkłady,pudry,korektory, róże 28.04-5.05 Natura -40% na całą kolorówkę ![]() |
||
|
|
|
#4176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę szkoda, puder mam jeden ulubiony z resztą niedawno kupiony róż niezmiennie jeden i ten sam a podkład (Healthy Mix) bardziej opłaca mi się kupić gdzie indziej Przydał by mi się za to tusz, eyeliner, szminka...Cytat:
Ja także bardzo lubię te tusze ![]() Baaaardzo dziękuję Chyba jednak bardziej opłaca mi się jechać do Natury
Edytowane przez Siuniaaa Czas edycji: 2014-04-16 o 23:57 |
|
|
|
|
#4177 |
|
Przyczajenie
|
A jakiś fajny trwały róż polecacie tak z okazji nadchodzącej obniżki? Tylko nie Bourjois ten wypiekany, bo się raczej nie lubimy, a wiem, że jest często polecany
|
|
|
|
#4178 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam tlusta i mnie ta pianka nie uczula. A co do skladu. To robie tak samo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4179 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przypomnijcie mi proszę, bo chcę kupić podkład Colorstay Revlonu, niegdyś użytkowałam go dość długo ale zrobiłam sobie przerwę i już nie pamiętam jak wyglądało opakowanie do cery tłustej i mieszanej? Bo nie chcę przypadkiem kupić do cery suchej...
Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-04-17 o 08:07 |
|
|
|
#4180 | |
|
Makeup challenge winner
|
Opakowania są identyczne. Po prostu sprawdź czy na opakowaniu jest "for Combination/Oily Skin". Cała seria jest z alkoholem i do suchej skóry też bardzo przesusza. CS w Rossmannie kosztuje 69,99 zł, po zniżce -49% wyjdzie 34,29 zł. Jeszcze taniej można kupić bez problemu w internecie bez żadnych promocji.
Cytat:
Bourjois jest twardym, a dzięki temu wydajnym różem i dlatego warto do niego używać twardszego pędzla.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-17 o 08:21 |
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Rossmann cz. XXI
Cytat:
Seria do cery tłustej ma czarną nakrętkę, ząś do cery suchej nakrętka posiada dodatkowo taką przezroczystą osłonkę.
Edytowane przez Asiuchal Czas edycji: 2014-04-17 o 08:19 |
|
|
|
|
#4182 |
|
Konto usunięte
|
Pociągnę temat Revlonu - czy odcienie Colorstay do tłustej/mieszanej są żółte, czy takie średnio, a może różowieją?
Tyle dobrego się o nim naczytałam, zależy mi na trwałym podkładzie, wydaje się świetny dla trądzikowców i chciałabym przetestować tę legendę, tylko jestem bardzo żółta i mam wielki problem z podkładami. I spotkałam sprzeczne informacje dotyczące tonacji? |
|
|
|
#4183 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4184 |
|
Makeup challenge winner
|
O dzięki Asiuchal, właśnie miałam to dopisać. Tak Buff jest żółtym, jasnym odcieniem. Minimalnie się utlenia, ale nie na różowo. Dla mnie kolor idealny, minusem jest zawartość alkoholu i brak pompki. Muszę przekładać z serum do włosów Avon. CS wysusza skórę przez co ściąga trądzik. Są jednak cery, które źle reagują na alkohol w składzie. Niedostateczny demakijaż może spowodować u trądzikowców przykre niespodzianki.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-17 o 08:33 |
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Makeup challenge winner
|
A L'Oreal True Match W1? No tylko, że nie jest specjalnie trwały. Jak bym mogła sobie pozwolić, to na codzień używałabym Make Up For Ever.
Rotkohl, zdradzisz, czego używasz aktualnie?
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-17 o 08:40 |
|
|
|
#4187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak właśnie myślałam, że będzie ciężko Do tych najtańszych nie mam zaufania, tak samo do Maybelline. Moje zakupy chyba się skończą na jakimś różu, co za ból
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Właśnie na ten odcien sie czaje.
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam shiseido Radiant lift w kolorze albo I00 albo O00, tylko, ze też jest lekko szarawy. Zresztą ja mam multum podkładów w użyciu![]() kolorystycznie jak do tej pory odpowiadały mi minerały lumiere w kolorze Fair Golden, ale nie pamietam jakie wykończenie miałam a pomiedzyw wykończeniami duża różnica kolorów jest, tylko niestety nie pasuje mi sama formuła minerałów bo mi wszystkie skórki podkreśla, a druga sprawa firma sie zlikwidowała niestety. Co do True Match W1 to jak dla mnie wybijają w nim brzoskwiniowe tony, już bardziej żółto neutralne jest N1, sama nie miałam tego podkładu, ale moja siostra ma. Z tego co widziałam na necie ta wersja amerykańska jest bardziej przyjemna kolorystycznie, ale stwierdziłam, że powykańczam to co mam na razie ![]() Fajne jasne odcienie miał loreal visible lift, właśnie podobne do fair golden z lumiere, ale ja tego odcienia potem w sklepach znaleźć nie mogłam, a miałam wcześniej tester z allegro. Próbowałam zarówno wysokopółkowych podkładów jak i drogeryjnych i jak na razie głównie ze względu na kolor ideału nie znalazłam, czekam na podkład MAP z rozbiórki i mam nadzieje, że to będzie to, więc jak chcesz to jak przyjdzie dam Ci znać jak z jego kolorystyką. Edytowane przez Rotkohl Czas edycji: 2014-04-17 o 09:09 |
|
|
|
|
#4190 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za odpowiedzi
Łączę się w Wami w bulu, strasznie ciężko znaleźć coś drogeryjnego, naprawdę żółtego. Wszystko wybija mi na różowawo... Jestem naprawdę żółta, gdy porównuję kolor ręki z innymi osobami, to wszyscy są w szoku jak można mieć tak żółtą skórę Wydaje mi się, że może mieć taki szarawy odcień do tego...Zastanawiam się właśnie nad Revlonem, do tego True Match z L'Oreal, odcienie W. Z tym, że ja celuję w trochę ciemniejsze niż Wy odcienie, np. Colorstay 180. Szukam po drogeriach, ale najchętniej kupiłabym Estee Lauder albo Bobbi Brown, bo one są chyba naprawdę żółte, ale na razie mam ważniejsze wydatki... |
|
|
|
#4191 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ma fajną konsystecje i kolor też jasny mi podpasował, a mam naprawde bardzo jasną cerę i ciężko znaleź dobry podkład
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
180 jest dużoooooo ciemniejszy niż 150, to jest kolosalna przepaść. Ja właśnie być moze gdyby 150 była ciut ciemniejsza to tak bardzo by mi się różnica tonacji w skórze nie wybijała, bo wiadomo, że żółty pigment skóry zawsze sprawia, ze skóra wydaje się być ciemniejsza, ale 180 jest naprawdę dużo ciemniejsza. o jakim MUFE mówisz? |
|
|
|
|
#4193 |
|
Makeup challenge winner
|
High Definition Foundation 117
Moim zdaniem właśnie wspominany kamuflaż Catrice 020 Light Beige cechuje się mega żółtością. Niestety dla mnie za ciemny. NIe mogę nigdzie dorwać o10 Ivory. Chyba nawet testery kradną. Pytałam już na wątku Hebe, ale nikt nie odpowiedział. Przebija różowy jak na tych swatchach? Wklejam swatche kamuflaży Catrice. http://www.makeoverday.com.br/corret...eam-catrice-2/
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-17 o 09:34 |
|
|
|
#4194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie ja mam właśnie catrice 010 i 020 i właśnie mac nc15 i jak dla mnie kolorystycznie lepiej wypada catrice, myślę o MAC nc20, bo ona bardziej wpada w żółć już, ale nie wiem czy nie byłby z kolei za ciemny dla mnie, a na wakacje catrice 020 się u mnie sprawdza i drugiego nie potrzebuje. z fajnych żółtych odcieni korektorów jest EL DW Warm Light, ale to też dla mnie bardziej wakacyjny kolor, ewentualnie tuszowanie przebarwień w miejscach konturowanych. |
|
|
|
|
#4195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko, że to nie Rossmann
|
|
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
o faktycznie dobrze ten odcień wygląda ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
masz ten podkład? |
|
|
|
|
#4197 |
|
Makeup challenge winner
|
Dzięki za odpowiedzi i przepraszam za OT.
MUF HD używam z próbek. Fajnie współpracuje z aparatem, ale ja na co dzień bardzo go lubię. Na pewno dużo lepszy od HM czy CS. Tylko jak miałabym wydać 2 stówy, to mnie krew zalewa, bo za to mam ze 4 kilogramy innych kosmetyków kolorowych.
Art is never finished, only abandoned. Leonardo da Vinci Edytowane przez cosmetix Czas edycji: 2014-04-17 o 09:52 |
|
|
|
#4198 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Z bardzo jasnych podkładów miałam jeszcze Max Factor Lasting Performance (odcień 100 albo 101) oraz polecany wyżej Colorstay (tyle, że odcień 110 Ivory), ale niestety z tego co kojarzę tych najjaśniejszych odcieni nie ma w R. Cytat:
.Cytat:
, chociaż ten najjaśniejszy z Maybelline jest nawet dla mnie odrobinę za jasny, żałuję, że nie wzięłam tego o numer ciemniejszego. Nie jest taki zły ten podkład, ale do ideału trochę mu brakuje.
|
|||
|
|
|
#4199 |
|
Zadomowienie
|
Adie- ja tez to kupiłam, u mnie się dobrze sprawdza, taka mniejsza i poręczniejsza wersja maszynki do golenia, ja mam akurat krzaczaste brwi i nie zawsze mam czas je powyrywac a tym idzie szybko.
|
|
|
|
#4200 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny,a Rimmel Match perfection, odcień najjasniejszy jest faktycnie jasny na buzi,czy później ciemnieje? Nada się do suchej skóry?
Wysłane przez Hedwigę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.

tak jeszcze dopytam to tylko na kolorówkę - twarz ? czy wszystko? Gubię się już tutaj

Przydał by mi się za to tusz, eyeliner, szminka...

Do tych najtańszych nie mam zaufania, tak samo do Maybelline. Moje zakupy chyba się skończą na jakimś różu, co za ból