Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 1 3,23%
Coraz lepsze moje dania - masterszefem będzie mama! 1 3,23%
Mama sobie wizazuje, ja coś dorwę i popsuję 16 51,61%
Jestem słodki\a i kochany\a, tylko trochę rozryczany\a 1 3,23%
Stanie, raczki i obroty, a czasami skok na zloty 3 9,68%
Kocham dziecko swe okropnie, a teściowa niech się kopnie 3 9,68%
Mamy więcej niż pół roku, mama nie dotrzymuje nam kroku 0 0%
Na zloty jeździmy w świecie bywamy, jeszcze trochę zwiedzimy świat cały 0 0%
Mama siedzi w toalecie, a pod drzwiami siedzi dziecię 6 19,35%
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 09:36   #1921
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! Mamy IX-X 2013, cz. IX

U nas nocka przespana od polnocy do 5.15 wczesniej kilka pobudek na smoka. Ale to zeby ewidentnie zeby bo jak posmarowalam to zasnela na dobre i pozniej rano tez marudzila i jak posmarowalam to cisza. teraz tylko czekac az cos sie wykluje

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

mleka nie. mam wrażenie że jemu w ogóle to mleko nie smakuje.. (próbowałam bebilon a teraz mam nan). jak daje mu rumianek butelką nie memla i nie robi histerii a przy mleku jest masakra
Moj brat byl butelkowy i mama mi ostatnio mowila ze w pewnym momencie musiala butelke jakas sciereczka owijac bo inaczej mleka nie chcial pic

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tz zeby mnie pocieszyc ze placze bo nie ma kp polecial wlasnie po karmi i powiedzial ze bedzie mi stopy masowal w trakcie laktowania
wariat

jak to zadziala to wam go wysle
kochany wariat

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

oj masz racje.
wczoraj sie dowiedzialam, ze do mojej mamy do szpitala trafila 22 letnia dziewczyna, ktora w sobote urodzila dziecko UWAGA w hipermarkecie w wc! dziecko wlozyla do bagaznika samochodu i tam wozila 2 dni. oczywiscie dziecko nie przezylo
sama zglosila sie do szpitala z lozyskiem w srodku, pepowina zawiazana na 3 suply i bardzo wysoka goraczka. operowali ja, zeby to wszystko pousuwac z niej.
ja chyba bym ja usmiercila na tym stole
powaznie, to mi sie w pale nie miesci jak mozna, jak mozna zrobic cos takiego

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mam doła takiego meega...
Co jest?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Ty Papuga może mu pod nos akurat ten kawałek z koszulki spod pachy wsadziłaś dlatego tak śpi nie dobra głupi żart, nie obraź się

Amelkita wczoraj chciala sprobowac skarpetek tz'ta, szybko zrezygnowala

Cytat:
jestem świnia, obróciłam go na plecki
też idę w kimono
branoc
Pewnie i tak sie obrocil

Cytat:
hej

Matal to mój sam sobie trzyma, ja siedzę obok tylko

ja-ika mówisz? to może przy okazji kupię

ja czekam aż P. wstanie i jedziemy do Czech mamy dzisiaj 10 rocznicę związku i 7 zaręczyn
Gratki

A my dzisiaj na basenik

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:38   #1922
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wszystkiego naj na następne lata Kochana.

Mój brat ma dzisiaj 30 urodziny
naprawde? glowe bym dala ze mlodszy jest
w takim razie najlepszego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:40   #1923
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
naprawde? glowe bym dala ze mlodszy jest
w takim razie najlepszego

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ze młodszy ode mnie ?
dzięki

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:45   #1924
papalinka83
Zakorzenienie

Hej U nas ostatnio niezłe nocki i wycie w dzień i dziś się zapowiada to samo.

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Najpierw nadrobię

Matalku, tylko się nie obraź Jestem pod wielkim wrażeniem efektów Twojej diety/ćwiczeń, zazdroszczę dyscypliny, ale z drugiej strony strasznie mi Ciebie szkoda, współczuję Ci.... Bo jak np. idziecie do znajomych, do restauracji itd., to co Ty biedulko jesz? Chyba ciężko Cię nakarmić

bladź!
Może nie powinnam się odzywać, bo ja już powolutku wychodzę z SB, choć zasady zamierzam stosować nadal, ale nawet na 1 fazie byłam raz na obiedzie w knajpie i raz na kawie i nie miałam żadnego problemu

Cytat:
powiem ciekawostkę, położyłam Antkowi na podusi moją podkoszulkę w której dziś chodziłam żeby czuł mój zapach i śpi o wiele spokojniej. obudził się jak do tej pory tylko raz, a normalnie o tej godzinie mamy z 4 pobudki[COLOR="Silver"]
a
na szkole rodzenia położna mówiłą, żeby tak robić, np kłaść swoją koszulę nocną, oczywiście używaną bo wtedy dziecko się uspokaja, jak samo śpi, bo czuje zapach mamy
Cytat:
jejku, oby tylko byli dobrymi rodzicami dla tego maleństwa
straszne, przeraża mnie ten świat...
Wątpię, by 12- i 13-latkowie mogli być rodzicami. Nie wiem, czy zauważyłyście, ale babcia dużo lepsza nie jest, bo ma 27

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam po dość udanej nocce
Emilka obudziła się koło 3 na jedzonko i godzinę później tylko posmarowałam jej dziąsełka, dałam smoka i zasnęła. Obudziła się po 6
oby tak dalej
Cytat:
hej

ja czekam aż P. wstanie i jedziemy do Czech mamy dzisiaj 10 rocznicę związku i 7 zaręczyn
Baw się dobrze Sami jedziecie?
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pytanie do mam dajacych Pepti dha cy jakies inne na recepte. Na ile puszek lekarz wypisuje Wam recepte przy jedenej wizycie? Czy po sama recepte musze zabierac Filip do przychodni?
Mi wypisuje max 10 puszek. Zawsze byłam z Olą, ale nie specjalnie po receptę, tylko akurat tak wychodziło, że przy okazji. po samą receptę bym chyba poszła sama, bez sensu dziecko ciągnąć do przychodni, do tych zarazków

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 09:48   #1925
karolson
Zakorzenienie

No my w 5 tkach jezeli wczesniej sprawdzala sie teoria ze wieksze nieprzesiakaja to musze kupic 6 stki i tak sie niezmarnuja tyle ze kieszen coraz bardziej boli
Stary 2014-04-17, 09:52   #1926
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Zuzinka, doczytałam że dziś też super poszło ,zdolna dziewczynka

jest taki przesąd,że jaki poniedziałek taki cały tydzień i kiedyś na bazarku zapytałam kiedy kobieta bedzie miała nowy towar,a ta do mnie,,no w poniedziałek nie pojadę bo cały tydzień będę jeździć"

prawdziwa dama :japonczyk:

super Ci śpi,powtarzam sie ale pełna podziwu jestem
chociaz ja też nie mogę narzekać bo niby poźno sać chodzi 22-23 ale wstajemy ok 8

ooo ciekawie się zapowiada
A wom ten przesad ;-) i u mnie się sprawdził :-P
Stary 2014-04-17, 09:55   #1927
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć.

Wyspanam do 8.30, a moje dziecię znowu przespało całą noc

aczkolwiek zasnąć nie mogłam...mam problem z pupy, stresuję się, bo jak co roku ( a właściwie dwa razy w roku) idziemy na urodziny siostrzenicy męża i tam jest zawsze z 40 osób (troszkę z rodziny,ale głównie znajomi z dziećmi, w dodatku "elita" naszego miasta).

Masakra...

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
a ile u Was trwa juz ten katar?u Nas gdzies z 5 dzien a ponoc u niemowlaczków moze przeciągnąc się nawet do 3 tyg.Co do siennego to tez nie wykluczone,w koncu jest jego sezon..
u nas też będzie jakoś 6 dzień teraz...jest trochę lepiej,ale nie idealnie...najgorsze,że dzwoniłam do przychodni, rozmawiałam z lekarką, kazała robić to co robię,ale do przychodni teraz jechać to nie najlepszy pomysł,bo jeszcze coś złapie...

Cytat:
ja mam jeszcze pakę pampów, może akurat gdzieś rzucą coś w kartonach bo to najtaniej wychodzi
ja muszę kupić bo zostało mi może z 30 sztuk:/

Cytat:
Mój syn przeszedł dziś w spaniu samego siebie, bo zasnął jak wracaliśmy z ćwiczeń, jakieś 4 minuty przed końcem jazdy, wstawiliśmy go więc w foteliku do sypialni i otworzyliśmy na oścież okno i tak spał - uwaga! - trzy godziny! Zapięty w pasy, w całym rynsztunku....

Dziś na ćwiczeniach była taka Ola, 9 miesięcy i już zabiera się do chodzenia, rehabilitantka kazała powstrzymywać to ile się da...

Mama opowiedziała mi historię Uwaga!
Była u fryzjerki i tej fryzjerki koleżanka pracuje w Suwałkach na oddziale pediatrycznym. Trafił tam niedawno noworodek z poparzoną okrutnie skórką aż do kości. Przez mamusię.... Mamusia usypiała dziecko suszarką, wkładając ją do łóżeczka. Musiała wyjść z domu (choć się nie przyznała do tego, bo inaczej usłyszałaby krzyk tego dzieciątka), bo suszarka poparzyła dziecku nóżkę. Tak, że jak w szpitalu rozbierali je z pajaca to razem ze skórą

Mam znowu załamkę Wczoraj zauważyliśmy, że znowu jest problem z Julkowym siusiem Znowu napletek nie schodzi, a tak pięknie już było, jak smarowaliśmy przez 2 tygodnie maścią, a teraz znowu to samo, jakby znów przyrósł Jutro będę próbowała dobić się do naszej pediatry....

A po południu A. wiezie nas do rodziców już na święta
straszne

Cytat:
jejku, oby tylko byli dobrymi rodzicami dla tego maleństwa
straszne, przeraża mnie ten świat...
a piszą,że matka tej dziewczynki jest najmłodszą babcią, ma 27 lat, w Twoim wieku.Czaisz?
i też sama niewiele lepsza,urodziła jak miała 15 lat.Widać,że jakieś patolodży.

Cytat:
weszłam na fb, a tam moja stara siłka żegna instruktora m.in. od tańca współczesnego facet 44 lata jechał w sobotę samochodem z żoną i 1,5-rocznym synkiem, nagle zjechał na przeciwny pas i zderzył się czołowo z ciężarówką... oni oboje zginęli na miejscu, malutki walczy w szpitalu tak strasznie mi go szkoda....

na fb ich zdjęcia, kondolencje.... tworzyli taką piękną rodzinę.... a A. był wielkim pasjonatem tańca, na jego zajęciach zawsze był komplet....
straszne

Magda ale ty nam ostatnio same przykre historie piszesz...powiedz mi, jak Twoje samopoczucie?Bo chyba za bardzo zadręczasz się tym, co przykre i nieprzyjemne.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:00   #1928
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

najlepszego będę pamiętać
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Pewnie i tak sie obrocil
no a jak
Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Baw się dobrze Sami jedziecie?
z Mikisiem

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:01   #1929
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja do rączki jabłka nie dam, bo zęby ma i się na bank zakrztusi. Banana też ja trzymam, ona je

Ejjjj, Miki jeszcze nie raz wszystko pobrudzi. Przyzwyczajaj się
no dokładnie, potem przecież trzeba dziecku dawać łyżeczkę czy do rączki i niech się samo uczy jeść. Łapkami z miski też. I wszystko naokoło będzie brudne
Ja już mojej daję łyżeczkę, bo wyrywa. Wprawdzie ona głównie chce ją po to,żeby pogryźć, no ale przy okazji to co na niej było ląduje naokoło

No i jak pić jej daję to też wszędzie woda.
Kupiłam taką matę pod fotelik, bo ja mam głupie deski na podłodze i mogłyby się zniszczyć.

Cytat:
hej

super
czli dzisiaj 17ty, a zastanawiałam się jaka data

Stary 2014-04-17, 10:05   #1930
nena_milka
Wtajemniczenie

papuga ostatnio pisałam i o kalarepie i o koperku. Daję to i to. kalarepę normalnie gotuję jak inne warzywa. Koperek daję posiekany, świeży lub suszony, ale przed blendowaniem. Nigdy nie pluje niczym
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:05   #1931
Asiek84
Wtajemniczenie

hello

odmeldowuję się, bo niebawem wybywam do fryzjera
nadrobię jak tz pójdzie do pracy
Stary 2014-04-17, 10:07   #1932
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Hej
Dzień się dzisiaj zaczął świetnie

Dawid dostał się do przedszkola, do którego chcieliśmy
Miłek spał nieźle, rano cycem nie pogardził i zaczął się podnosić na wyprostowanych rękach tak, że już tyłek powoli zaczyna iść do góry, ale nogi ma wyprostowane, nie podciaga pod siebie. Albo nogi podciaga, a reszta leży plackiem na ziemi. Czekam żeby zakumał, że to trzeba równoczesnie

Cytat:
mam doła takiego meega...
co jest rusałko?

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
Wiem, że wpadam tak całkowicie z , ale prawie nie używam kompa, a moje pisanie z kom zakończyło się same widziałyście jak w poprzednim wątku Ale, że o Was pamiętam i wciąż czuję się związana z forum.
Chcemy Wam z Sarcią życzyć owocnego przeżycia Triduum Paschalnego (to wierzącym),
a wszystkim:
by świąteczny czas naładował Was pozytywną energią i byście spędziły go z Waszymi maluszkami i rodzinami w radosnej i spokojnej atmosferze.

Całujemy

I ja się pytam, dlaczego jeszcze nie ma skaczących zająców czy innych jajecznych emotów? I jak tu żyć?
dziekujemy
fajnie, że o nas przed świętami pamiętasz

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Kasiunia_a, myślę że to mogą być ząbki
a Miłosz często dostaje butelkę?
praktycznie w ogóle nie dostaje
w listopadzie i grudniu pił bardzo dużo z butli, bo miał ciągle infekcje gardła, z piersi nie chciał pić, więc odciagałam kilka razy na dzień, a od stycznia to chyba raz albo dwa dostał mm, jak mnie nie bylo w domu, ale na pewno od 1,5 miesiąca butli nie dostał wcale wczoraj zrobiłam, bo już przy tym jego starsznym płaczu przyszło mi do glowy, że to może z głodu, ale nie...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Właśnie wcale nie piła z żadnego kubka i nie chce
Eda pił z dowolnego podanego kubka bez problemu

Nie, przecież ona świetnie ogarnia swoją głowę
Ale ja w ogóle jestem inna... Wy tu siateczki, a daję jej samej gryźć banana I jakoś się nie krztusi, a uszy aż jej się trzęsą, jak banana zobaczy

kurcze jak mój Dawid, też z żadnego kubka nie chciał pić
Miłek też uwielbia jabłko czy banana tak z całości memlać

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-04-17 o 10:09
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:10   #1933
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cześć
i wczoraj wieczorem zafarbowałam kłaki. Od razu lepiej się czuję jak patrzę w lustro
Stary 2014-04-17, 10:17   #1934
inwersja
dryfuję słowami

jakoś żyję, ale co to za życie...

nocki do d... dzis od 21 co godzine pobudka. na rece, smok do buzi i śpi, ch.. wie o co chodzi. i wlasciwie co dzien jest b. podobnie. o 3h dostał butle to juz spał do 7:30.
tylko, ze ja po tych pobudkach zasnac nie moge i potem chodze dopołudna jak zombie. łeb mnie napierdziela, mam zawroty głowy i dosłownie chodze po ścianach. nie wiem ile jeszcze wytrzymam, bo cierpliwosci mi juz brakuje i sily..
i niby w jaki sposób ja mialabym wprowadzic stałe pory karmienia skoro on chce jesc o różnych porach i nieraz przesypia te pory, w których jadl kilka dni z rzędu?? jadl dzis w nocy pierwszy raz od jakis 2. mcy. do tego często odmawia stalych pokarmów i to juz od dłuższego czasu. zje pare łyżeczek i wiecej nie chce, a potem płacze z głodu. wczoraj był cud, obiad zjadł cały, ale deserkiem już pogardził po paru łyżeczkach :/

nie wiem jakim cudem jestescie w stanie tu siedziec, sprzątac, chodzic na spacerki i obiady gotowac jeszcze? ja jak Miłosz nie śpi to nie jestem w stanie zrobić NIC w domu, totalnie NIC. mam nawet problem z tym żeby iść do wc i nie zapowiada sie, ze bedzie inaczej.
bardzo bym chciala poznać te tajemnice co robicie z dzieckiem w momencie kiedy nie śpi żeby cokolwiek zrobić w domu??

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Pytanie do mam dajacych Pepti dha cy jakies inne na recepte. Na ile puszek lekarz wypisuje Wam recepte przy jedenej wizycie? Czy po sama recepte musze zabierac Filip do przychodni?
wcześniej, przy 1 max na 5, a teraz przy 2 i przy okazji od kiedy zmniejszyli refundacje na nutra z 'r' na 30% pytają się nam na ile chcemy i teraz weźmiemy prawdopodobnie 2 recepty na 5szt, bo na weekend majowy nie chce zeby brakło, a z kolei nie bedziemy mieli kasy zeby wykupic az tyle na raz..
chociaz cos farmaceutka dała nam nadzieje, ze przywrócą od maja 'r', oby. to bede w Bochni szukac pediatry zeby nową recepte wypisal

jasne, że możesz bez dziecka, choc my jak chodzimy popoludniu to idziemy z małym,bo są mega kolejki i nie usmiecha nam sie czekac za receptą 1,5h, a dzieci poniżej roczku bez kolejki

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
dzięki Tassiu!naprawde nietypowy pmysł!

poszukałam i znalazłan nawet foto-wygląda obłednie,chyba sprobuje zrobic
bleh! nieznoszę galaret mięsnych!

ah, Miłosz nie pije z niekapka. znaczy on w ogóle nie pije, ale to juz inna bajka, czasem uda mi sie podac mu 20ml wody, ale to max i nie zawsze. kiedys pil z niekapka rozcienczony sok, teraz nawet nie, zrobił sobie z niego gryzak, tzn. gryzie ustnik zawzięcie i nic więcej...

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-04-17 o 10:22
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:17   #1935
xViolet
Raczkowanie

O rany, ile natworzylyscie od wczoraj. Z tego co nadrobilam.
Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

Jeszcze mam pytanie Co można dać na ścianę w przedpokoju? chciałabym żeby było to zmywalne i jedyne co mi przychodzi to panele ścienne,ale to chyba niemodne Po świętach robimy tam remont
Teraz jest mnóstwo farb scieralnych, mam rożnych firm dekoral, tikkurila, magnat i ta wg mnie najlepsza.
Ale możesz tez farbę pomalować czymś takim co sie nazywa lakier dekoracyjny i wtedy masz efekt połysku i tez super sie zmywa (teściowie maja tym przedpokój pomalowany, a my wneki szaf, bo nie robiliśmy pleców).
Albo jakaś farba strukturalna ala granit, marmur. Ja mam ottocento i tez sie sprawdza

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
hej dzisiaj tylko na chwile... bylam z mloda u endokrynologa i mam dola... mam przestac podawac mlodej drob bo ma za duze ( sorki za okreslenie i ze nie na bialo ) cycki mloda pije 200ml mleka to mnie opieprzyla co tak duzo no i ze ogolnie jest gruba
Nie stresuj sie, przecież 200ml to niedużo. Ta kobieta chyba nie wie, jakie sa potrzeby dziecka w tym wieku.

Cytat:
dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki, muszę kupić nową prostownice.
Jaka byście poleciły ?
I są jakieś płyny do prostowania włosów ?
Prostowania Babyliss albo remington. A płyn tez babyliss pro w takiej czerwonej buteleczce.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,które dają owoce w tym siateczkowym gryzaku!
Mam zapewne głupie pytanie Bo banana dajecie takiego "surowego",a jak z jabłkiem?

Jabłko tez surowe, kroje w większa kostkę i wkładam
Gruszke tez tak podawałam.

Cytat:
Doradźcie mi! Kupić już? http://allegro.pl/sukienka-tutu-swie...138072054.html

Bo takiego cuda mogę już nigdy nie znaleźć
Szczerze, nie podoba mi sie. Ale myśle, ze tutu jest popularne i za jakis czas nadal bedzie. Niedawno licytowalam spódnice ala baletnica na sesje i była masakryczny walka, oczywiście przegralam

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Jestem padnięta, jak co dzień ostatnio
Ufarbowałam sobie włosy, oczywiście domowym sosobem i pierwszy raz farbą o naturalnie brzmiącym odcieniu czarna porzeczka i chyba nie jest dobrze, ale to w swietle dziennym się okaże

jesteśmy u nich często, choć bardzo blisko nie mieszkamy i chyba jednak za często i za długo, bo mam wrażenie, że zaczynamy sobie działać na nerwy

sto lat dla Maćka

zdrówka dla Ciebie i Twoich dziewczyn

oby to pomogło ciekawe czy rzeczywiście gluten jest winowajcą

szkoda
a może do kogos rodziny pójdziesz z dzieciakami?

współczuje
nie wiem czy i u nas nie będzie koniec kp
Jestem ciekawego tego jakże naturalnie brzmiącego koloru
A czemu koniec kp?
Stary 2014-04-17, 10:18   #1936
inwersja
dryfuję słowami

i zapomniałam dodać, że mlody tez spi głownie na brzuchu od jakiegos 5-6 tyg życia, czasem na boku. nie boje sie, ze sie udusi, przeciez to juz nie jest bezwolny noworodek
Stary 2014-04-17, 10:21   #1937
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Moja Majka je:
-7:00/8:00 180ml bebiko 1 jeszcze
-11:30 obiadek zupka warzywna + mięsko
-14:30 mleko 150ml
-17:00 deserek 125g (nie je dziennie, gdzieś 5 razy w tyg.)
-18:30 mleko 150ml
-22:00/22:30 mleko 180ml (dziś dam na noc bebiko 2)
Jak dla mnie to wcześnie ten obiadek .
Stary 2014-04-17, 10:24   #1938
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

dziękuję za zainteresowanie
nie mam weny by o tym teraaz pisać. po prostu nie radzę sobie.. i przez to cierpi mo je małżeństwo

Cytat:
Mój syn przeszedł dziś w spaniu samego siebie, bo zasnął jak wracaliśmy z ćwiczeń, jakieś 4 minuty przed końcem jazdy, wstawiliśmy go więc w foteliku do sypialni i otworzyliśmy na oścież okno i tak spał - uwaga! - trzy godziny! Zapięty w pasy, w całym rynsztunku....

Dziś na ćwiczeniach była taka Ola, 9 miesięcy i już zabiera się do chodzenia, rehabilitantka kazała powstrzymywać to ile się da...

Mama opowiedziała mi historię Uwaga!
Była u fryzjerki i tej fryzjerki koleżanka pracuje w Suwałkach na oddziale pediatrycznym. Trafił tam niedawno noworodek z poparzoną okrutnie skórką aż do kości. Przez mamusię.... Mamusia usypiała dziecko suszarką, wkładając ją do łóżeczka. Musiała wyjść z domu (choć się nie przyznała do tego, bo inaczej usłyszałaby krzyk tego dzieciątka), bo suszarka poparzyła dziecku nóżkę. Tak, że jak w szpitalu rozbierali je z pajaca to razem ze skórą

Mam znowu załamkę Wczoraj zauważyliśmy, że znowu jest problem z Julkowym siusiem Znowu napletek nie schodzi, a tak pięknie już było, jak smarowaliśmy przez 2 tygodnie maścią, a teraz znowu to samo, jakby znów przyrósł Jutro będę próbowała dobić się do naszej pediatry....

A po południu A. wiezie nas do rodziców już na święta
starszne co za głupota i brak odpowiedzilności

oo to będziesz się lenić super!

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Jakie piękne życzenia, Wam również tego samego. Ja pierwszy raz od kilku lat nie będę w kościele na uroczystościach wielkiego czwartku, piątku i soboty, bo o 19 Emi zasypia, ale w piątek na drogę krzyżową na 15 się wybierzemy

.
ja chyba też nie dma rady
Jasiek usypia koło 20.30. mogę go co prawa zostawić z Tżtem ale niesteyy nie zaśnie beze mnie i czekałoby mnie usypianie późno w nocy.

Cytat:
najlepszego! i udanej wycieczki

Cytat:

aczkolwiek zasnąć nie mogłam...mam problem z pupy, stresuję się, bo jak co roku ( a właściwie dwa razy w roku) idziemy na urodziny siostrzenicy męża i tam jest zawsze z 40 osób (troszkę z rodziny,ale głównie znajomi z dziećmi, w dodatku "elita" naszego miasta).

.
macie już stylóweczki z Tusią wybrane?
Cytat:
Hej

Miłek spał nieźle, rano cycem nie pogardził i zaczął się podnosić na wyprostowanych rękach tak, że już tyłek powoli zaczyna iść do góry, ale nogi ma wyprostowane, nie podciaga pod siebie. Albo nogi podciaga, a reszta leży plackiem na ziemi. Czekam żeby zakumał, że to trzeba równoczesnie

super!
no i brawo dla Milka

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:24   #1939
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
odnosnie Geslerki to zawsze podziwiam za ciuchy,umie sie ubrac(lub stylista jej pomaga) tak zeby zatuszowac i podkreslic co trzeba
Też mi się podobają jej niektóre stroje. Takie zwiewne, brzoskwiniowe kolory.
Cytat:
może i Geslerowa się dobrze ubiera,ale w poprzednim odcinku miała takie leginsy,że wyglądała jakby zamiast nóg miała dwie białe kiełbasy ale to na czasie bo wielkanoc tuż tuż

tu w prostych włosach- nie jest źle
Podobno ona ma te loczki doczepiane, bo jej włosów ubywa. Gdzieś czytałam to nie wiem czy na pudelku czy w jakieś gazecie.
Stary 2014-04-17, 10:25   #1940
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
hej

gratulacje udanego wypadu

Cytat:
podawała któraś kalarepę? i czy mogę do zupki posiekać trochę świeżego koperku?
ja dodaję świeży koperek i natkę pietruszki tylko przed blendowaniem

Cytat:

sto lat dla brata

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Wątpię, by 12- i 13-latkowie mogli być rodzicami. Nie wiem, czy zauważyłyście, ale babcia dużo lepsza nie jest, bo ma 27

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć
i wczoraj wieczorem zafarbowałam kłaki. Od razu lepiej się czuję jak patrzę w lustro
a ja chyba wolałam siebie z siwizną niż z tym kolorem

xViolet obawiam się końca kp, bo Miłek często odmawia piersi, ale może to też być wina ząbków.

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:27   #1941
matallewar
Zakorzenienie

Też chce fryzjera! Też chce odświeżyć kolor!

A tymczasem wszyscy chorzy, ja bez kasy, a na święta będziemy się kisic w izolatce

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:28   #1942
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
a w ogóle ile wasze dzieci śpią w dzień, bo mój w sumie to 2,5-3h czasami więcej, i może dlatego tak słabo spi w nocy bo w dzień się wyśpi, sama już nie wiem, czepiam się wszystkiego
1-2 drzemki, jedna po 1-2. Czasem pośpi w ciągu dnia łącznie 30 minut czasem 3 h.

Cytat:
ja już piorę w naszym proszku , płyn do płukania mam lovelii
Ja nie. Małej ciuszki piorę nadal w Dzidziusiu i służy jej. Sama piorę w tym proszku swoje majtki, bo po naszym proszku "dla dorosłych" pipka mnie później swędziała

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/edisa-parasolka-kw...122985305.html
Co sądzicie o takiej kwadratowej parasolce?
Nie widziałam jeszcze kwadratowej, sama mam okrągłą. Nie jest zła.
Stary 2014-04-17, 10:29   #1943
butterfly20
Zakorzenienie

pochwalę się,że wczoraj upiekłam babkę marmurkową (ja nie przepadam, ale mąż uwielbia) i wyszła rewelacyjna! Nieskromnie dodam,że moja T. ciągle robi takową z Termo mixa i rozdaje całej rodzinie, bo wszyscy lubią i moja wyszła o wiele lepsza!Jej jest taka sucha, a ta moja ta leciutko wilgotniejsza, mniami. Łatwe i szybkie ciasto,ale radość męża ogromna haha

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hello

odmeldowuję się, bo niebawem wybywam do fryzjera
nadrobię jak tz pójdzie do pracy
ja też się umówiłam przed tą imprezą. I na pazokcie...
niby głupi kinderbal połączony z grillem, kiecki żadnej nie założę i głujpio się stroić, no ale towarzystwo mocno taksujące i oceniające. mam stresa, bez kitu...

Cytat:
Hej

co jest rusałko?

dziekujemy
fajnie, że o nas przed świętami pamiętasz

praktycznie w ogóle nie dostaje
w listopadzie i grudniu pił bardzo dużo z butli, bo miał ciągle infekcje gardła, z piersi nie chciał pić, więc odciagałam kilka razy na dzień, a od stycznia to chyba raz albo dwa dostał mm, jak mnie nie bylo w domu, ale na pewno od 1,5 miesiąca butli nie dostał wcale wczoraj zrobiłam, bo już przy tym jego starsznym płaczu przyszło mi do glowy, że to może z głodu, ale nie...

kurcze jak mój Dawid, też z żadnego kubka nie chciał pić
Miłek też uwielbia jabłko czy banana tak z całości memlać
super z tym przedszkolem!

Cytat:
Napisane przez xViolet Pokaż wiadomość
O rany, ile natworzylyscie od wczoraj. Z tego co nadrobilam.

Teraz jest mnóstwo farb scieralnych, mam rożnych firm dekoral, tikkurila, magnat i ta wg mnie najlepsza.
Ale możesz tez farbę pomalować czymś takim co sie nazywa lakier dekoracyjny i wtedy masz efekt połysku i tez super sie zmywa (teściowie maja tym przedpokój pomalowany, a my wneki szaf, bo nie robiliśmy pleców).
Albo jakaś farba strukturalna ala granit, marmur. Ja mam ottocento i tez sie sprawdza

Nie stresuj sie, przecież 200ml to niedużo. Ta kobieta chyba nie wie, jakie sa potrzeby dziecka w tym wieku.

Prostowania Babyliss albo remington. A płyn tez babyliss pro w takiej czerwonej buteleczce.

Jabłko tez surowe, kroje w większa kostkę i wkładam
Gruszke tez tak podawałam.

Szczerze, nie podoba mi sie. Ale myśle, ze tutu jest popularne i za jakis czas nadal bedzie. Niedawno licytowalam spódnice ala baletnica na sesje i była masakryczny walka, oczywiście przegralam

Jestem ciekawego tego jakże naturalnie brzmiącego koloru
A czemu koniec kp?
szczerze, to sobie robiłam jajucha z tą kiecką, jak mogłaś mnie posądzić,że to na serio?

Też mam baletnicę z Tutu,róziową

Stary 2014-04-17, 10:30   #1944
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
jejku oglądam tn program na tlc "in vitro. czekając na dziecko" i mi smutno.. to takie niesprawiedliwe- niektórzy pragną dzidziusia a nie mogę, a takie patole mają po kilkoro i później krzywdzą dzieci
Nom. Udzielam się na innym portalu i mam znajome, które są po kilku IUI, In vitro i lipa.
Stary 2014-04-17, 10:33   #1945
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
papuga ostatnio pisałam i o kalarepie i o koperku. Daję to i to. kalarepę normalnie gotuję jak inne warzywa. Koperek daję posiekany, świeży lub suszony, ale przed blendowaniem. Nigdy nie pluje niczym
o dzięki za info. jutro planuje podać kalarepę tylko właśnie nie wiedziałam jak ją gotować.
dzisiaj łosoś z ziemniakami, marchewką i myślałam nad tym koprem.. może jednak spróbuję , już sama nie wiem

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:33   #1946
tassia
Zakorzenienie

Robie dzis krem z cukini dla tz i wymyslilam ze podam go Mackowi (oczywiscie przed doprawieniem)

chwytam sie juz wszystkiego bo Maciej nie chce jesc nic poza kaszka i owocami
wczoraj zrobiłam mu na jego ukochanej dyni zupke z kalafiorem, cielecina i zoltkiem. pluł dalej niz widzial. nie zjadl ani lyzeczki. odruch wymiotny,,
przed wczoraj sama dynia (zjadl 4 lyzeczki)
w poniedzialek jarzynówka z parmezanem - odruch wymiotny

co mam zrobic>>>???

pomóżcie bo dziecko ma 7 miesiecy i jadl zupki przez 3 tygodnie, a jak sie zbuntowal miesiac temu to nic nie zje i juz.
jak mam jakiegos gotowego gerberka to uda sie czasem ze zje z pol sloika, jak tesciowa ugotuje swoja zupkę glukozową to tez zje...

czuje sie beznadziejnie.
nie umiem nakarmic dziecka wlasnego łyżeczka, a teraz jeszcze nawet cyckiem.
na co mu taka mama???
ta durna tesciowa sobie lepiej radzi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 10:33   #1947
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
hej

nie mam weny by o tym teraaz pisać. po prostu nie radzę sobie.. i przez to cierpi mo je małżeństwo

Jasiek usypia koło 20.30. mogę go co prawa zostawić z Tżtem ale niesteyy nie zaśnie beze mnie i czekałoby mnie usypianie późno w nocy.

super!
no i brawo dla Milka
kochana, ale jak to?wyżal się w k.
u nas też czasem kryzysy,ale to normalne ze zmęczenia...

nad stylóweczkami to ja myślę już z miesiąc,bez kitu.

Towarzystwo mocno kasiaste. My tam jesteśmy płotki i tu nie ma co ukrywać i udawać,że jest inaczej. NO ale mimo wszystko chciałoby się "jakoś" wyglądać.
A dzieci to oni stroją jak na tych wszystkich blogach modowych z dzieciakami.
Dlatego słodko pierdzący róż dla Tusi oczywiście odpada
Nie wiem, coś tam wymyśliłam bardziej lansiarskiego,chociaż mam wątpliwości:/
a to też jest kinderbal z grillem więc też w zwoje jedwabiu nas nie odzieję.
No cóż, będę nadrabiać dobrą miną, a Tusia urokiem osobistym i talentem oratorskim:hahaha :

Stary 2014-04-17, 10:34   #1948
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Cześć
i ja też

Stary 2014-04-17, 10:36   #1949
angelikada
Wtajemniczenie

hej

normalnie już wytrzymać nie mogę :/ raz ze kiepska noc bo Lena spala z nami i co rusz się budzila to di tego okropny zab daje w kosc ;( byłam we wtorek u dentystki zrobila mi go tzn dała lekarstwo a ten mnie zaczał tak napitalać teraz cały no masakra jakas:/ wiec dzisiaj znowu musze do niej jechać bo nie wytrzymam :/ a jeszcze dzisiaj bioderka Lenki wiec trzymajcie kciuki
Stary 2014-04-17, 10:41   #1950
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
jakoś żyję, ale co to za życie...

nocki do d... dzis od 21 co godzine pobudka. na rece, smok do buzi i śpi, ch.. wie o co chodzi. i wlasciwie co dzien jest b. podobnie. o 3h dostał butle to juz spał do 7:30.
tylko, ze ja po tych pobudkach zasnac nie moge i potem chodze dopołudna jak zombie. łeb mnie napierdziela, mam zawroty głowy i dosłownie chodze po ścianach. nie wiem ile jeszcze wytrzymam, bo cierpliwosci mi juz brakuje i sily..
i niby w jaki sposób ja mialabym wprowadzic stałe pory karmienia skoro on chce jesc o różnych porach i nieraz przesypia te pory, w których jadl kilka dni z rzędu?? jadl dzis w nocy pierwszy raz od jakis 2. mcy. do tego często odmawia stalych pokarmów i to juz od dłuższego czasu. zje pare łyżeczek i wiecej nie chce, a potem płacze z głodu. wczoraj był cud, obiad zjadł cały, ale deserkiem już pogardził po paru łyżeczkach :/

nie wiem jakim cudem jestescie w stanie tu siedziec, sprzątac, chodzic na spacerki i obiady gotowac jeszcze? ja jak Miłosz nie śpi to nie jestem w stanie zrobić NIC w domu, totalnie NIC. mam nawet problem z tym żeby iść do wc i nie zapowiada sie, ze bedzie inaczej.
bardzo bym chciala poznać te tajemnice co robicie z dzieckiem w momencie kiedy nie śpi żeby cokolwiek zrobić w domu??

wcześniej, przy 1 max na 5, a teraz przy 2 i przy okazji od kiedy zmniejszyli refundacje na nutra z 'r' na 30% pytają się nam na ile chcemy i teraz weźmiemy prawdopodobnie 2 recepty na 5szt, bo na weekend majowy nie chce zeby brakło, a z kolei nie bedziemy mieli kasy zeby wykupic az tyle na raz..
chociaz cos farmaceutka dała nam nadzieje, ze przywrócą od maja 'r', oby. to bede w Bochni szukac pediatry zeby nową recepte wypisal

jasne, że możesz bez dziecka, choc my jak chodzimy popoludniu to idziemy z małym,bo są mega kolejki i nie usmiecha nam sie czekac za receptą 1,5h, a dzieci poniżej roczku bez kolejki

bleh! nieznoszę galaret mięsnych!

ah, Miłosz nie pije z niekapka. znaczy on w ogóle nie pije, ale to juz inna bajka, czasem uda mi sie podac mu 20ml wody, ale to max i nie zawsze. kiedys pil z niekapka rozcienczony sok, teraz nawet nie, zrobił sobie z niego gryzak, tzn. gryzie ustnik zawzięcie i nic więcej...

jak gotuje to biorę go w bujaku do kuchni i patrzy co robię,
jak odkurzam to wsadzam go do wózka i ciągnę za sobą razem z odkurzaczem, jak prasuje to kładę na puzzlach a z deską rozkładam się kawałek dalej, patrzy wtedy cały czas na kabel od żelazka (), jak biorę prysznic to sadzam go w bujaku w progu w drzwiach albo w wózku, jak siedze na kompie to leży na puzzlach przede mną albo w bujaczku.
no nie ma łatwo..

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
hej

super!
no i brawo dla Milka
pamiętaj że zawsze możesz się tu wygadać

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
pochwalę się,że wczoraj upiekłam babkę marmurkową (ja nie przepadam, ale mąż uwielbia) i wyszła rewelacyjna! Nieskromnie dodam,że moja T. ciągle robi takową z Termo mixa i rozdaje całej rodzinie, bo wszyscy lubią i moja wyszła o wiele lepsza!Jej jest taka sucha, a ta moja ta leciutko wilgotniejsza, mniami. Łatwe i szybkie ciasto,ale radość męża ogromna haha

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości