|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Moderator
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
wtedy tylko tego zwierza wywalam do prania i raz dwa czysto. Gdy miałam dłuższe włosy spinałam je dodatkowo lekko na czubku głowy i pościel sie dzięki temu nie wybrudzi.
|
|
|
|
|
#4562 | |
|
Rozeznanie
|
Klaudenc, sytuacje z kursu, boskie XD. U nas też często pytają o dane słowo w naszym języku i ogólnie witają się z nami "czeć". I są strasznie dumni, kiedy uda Im się coś powiedzieć. Nasza główna nauczycielka niedługo wybiera się na wesele do PL i jeden z wolontariuszy wziął ode mnie słownik i postanowił ją nauczyć kilku polskich sformułowań i zaczął od... fasoli
. Mnie we wrześniu czeka szukanie nowego mieszkania, ale liczę, że wynajmiemy wspólnie ze znajomymi dom z ogrodem. A jeszcze co do uprzejmości w UK, to przypomniała mi się sytuacja z pierwszego tygodnia, pojechaliśmy na łyżwy i w pewnym momencie wpadł na mnie chłopak a ja poleciałam na kobietę z dzieckiem. W PL pewnie zostałabym wyzwana, a tutaj kobieta zapytała, czy wszystko ze mną w porządku. Cytat:
Ale jeśli się boisz, to przykryj poduszkę ręcznikiem. Zrezygnowałam dzisiaj z drogeryjnego żelu czy z pianki, tylko glut i krem bootsa i zobaczę co z tego wyjdzie... Marzy mi się by po myciu moim włosom wystarczał sam lniany, ach... to byłoby piękne .
|
|
|
|
|
#4563 |
|
Raczkowanie
|
martaakow , Klaudenc, Doe bardzo dziękuję za pomoc
Czy sądzicie, że szampon o takim składzie poradzi sobie rano ze zmyciem oleju? Aqua, Sodium Laureth Sulfate, MEA-Lauryl Sulfate, Lauryl Glucoside, Cocamide DEA, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Glycerin, Polyquaternium-7, Glycol Distearate, Cocamide MEA, Laureth-10, Laureth-2, EDTA, Hydrolyzed Keratin, Ethoxydiglycol, Propylene Glycol, Butylene Glycol, Tussilago Farfara Leaf Extract, Glucose, PEG-150 Pentaerythrityl Tetrastearate, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Methylopropanoidiol, Polysorbate 80, Salicylic Acid, Leptospermone, Isoleptospermone, Flavesone, Willow Bark Extract, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3, Citric Acid, Mica, Titanium Dioxide, Blue 1 Lake, Yellow 5 Lake, Hydrogenated Polyisobutene, Palmitic Acid, Benzophenone-4, Parfum To szampon do włosów suchych z łupieżem firmy Ce-Ce MED.
Prowadź mnie za rękę, bo sama nie wiem dokąd mam iść, gdzie podążać mam, by na zawsze z tobą być ... ;* Edytowane przez Cukiiereczek Czas edycji: 2014-04-16 o 23:07 |
|
|
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4565 | ||
|
Rozeznanie
|
Nie ma sprawy polecam się na przyszłość ![]() Wydaje mi się że raczej jej nie wycofali tylko może opakowanie albo skład faktycznie zmienili, no ale tego nie wiem niestety jak jest. Cytat:
Ja kładę na podusię ręcznik i jest okej Cytat:
Zapamiętam żeby pisać innym kolorem
|
|
#4566 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Hoho, też tak bym chciała. Dziś po myciu szamponem dałam jedynie trochu odżywy i złe nie były. Sezam działa cuda tlyko brzydko pachnie ten bootsowy krem fajny i strasznie wydajny, dodatkowo łatwy do zmycia.
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Zadomowienie
|
Zasnęłam ostatnio z odżywką Alterra na długości włosów. Powiem wam, że fajnie mi się po całej takiej nocy włoski skręciły ...
![]() Ale czy nie jest to w pewien sposób szkodliwe dla włosów? Takie trzymanie odżywki przez tyle godzin? Możecie polecić jakieś olejki do włosów, które głównie wpływają na ich wypadanie? Obecnie używam winogronowego na długość, ale nie mogę nakładać go na skalp, gdyż potem ucieka mi wiele kłaków do odpływu... Co mogę na noc dawać w takim razie na skórę głowy, by zawalczyć z tym wypadaniem?
|
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj próbowałam moje nowe zakupy i na pierwszy rzut poszedł olej sezamkowy. Pierwsze wrażenie - zostaniemy razem na dłużej, bo wzięłam mało a tak ładnie się rozprowadzał, nic nie śmierdzi, można spiąć włosy i robić porządki przedświąteczne. W porównaniu do oliwki BD lepiej się nakłada.
Później nie wytrzymałam i do maski Kalos latte dodałam keratynę i ten olejek. Reszta jak zwykle, ale musiałam suszyć dyfuzorem. Jest lepiej, mniejsze siano, pewnie przez sezamek Będę robić fotki i porównywać (co jest trudne, bo sama tyłu nie potrafię a mąż się ze mnie nabija no i jest w pracy).Tylko miałam wrażenie, że ta maska z keratyną coś mi drażni skalp, znaczy hmmm jakby coś troszeczkę szczypało jak miałam na głowie, może tak być?
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam taki świeżutki na zamowinie w firmie robią i ma datę waznosci 2 mce tylko i przechowywany w lodówce i zaciemnieniu bo inaczej traci własciwosci.Spróbuj takiego,moze będzie inaczej...
|
|
|
|
#4570 | |
|
Moderator
|
Cytat:
więc warto, ale z umiarem i jak skalp wrażliwy to musztardowy rozcieńczać.
|
|
|
|
|
#4571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja daję oleju niewiele, chyba niecałą łyżeczkę za włosy za ramiona, to się nie tłuści poduszka Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo gładziutkie i błyszczące włosy po nim miałam, no i nie niszczył skrętu ![]() Cytat:
Choć kiedyś uważałam inaczej, a może to tylko efekt placebo
|
|||||
|
|
|
#4572 |
|
Zadomowienie
|
Ja zauważyłam, że olej sezamowy kupiony kiedyś w lidlu działał na moje włosy jak marzenie, były gładziutkie, olej nie śmierdział, po prostu ah. Później kupiłam w aptece olej sezamowy w takim ładnym szklanym opakowaniu i już supełnie co innego - był ciemniejszy, mocno pachniał spalonymi orzeszkami i działał na włosy już średnio
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
A ja utknęłam w martwym punktcie, na wyjazd nie mam nic co by mogło podkreślić skręt włosów. W sobotę spróbuję zobaczyć jak wyjdzie mi ugniatanie na samej odżywce b/s ale trochę się martwię bo będę tydzień poza domem i nie wiem co zabrać, żel mrożący z Joanny wydaje mi się za mocny... a glutka nie zabiorę bo nie wiem nawet czy będę miała dostęp do lodówki :/
Poradzicie coś? |
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt, zrobił się tu bałagan
|
|
#4576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A nie wiem czy wiecie,że olej lniany traci swoje własciwiosci stojąc na półce w jasnej butelce jeszcze ,utlenia się. |
|
|
|
|
#4577 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. - Też lubię olej sezamowy, ale jak na razie dostałam tu jedynie rafinowany, a ja jednak wolę nierafinowane oleje. Cytat:
. Wytrzymuje tydzień. Możesz wlać do pojemniczka ze szczelnym zamknięciem i na noc wystawiać za okno albo dodaj kilka kropel olejku eterycznego - mają działanie bakterio i grzybostatyczne, albo ekstraktu roślinnego. Możesz też spróbować dodać do gluta troszkę odżywki d/s .
|
|||
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ubrałam ją na poduszkę i tak spałam - inaczej mi się wszystko zsuwa albo plącze później po całym łóżku. Jeśli olej przejdzie przez koszulkę to poszewkę też wrzucam do prania ale to bardzo rzadko. Można wtedy pod koszulkę jeszcze włożyć mały ręcznik i nic przynajmniej nie ucieka
|
|
|
|
|
#4579 |
|
Zadomowienie
|
siedze z proteinowym antidotum na głowie.
Loki, wracać! Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4580 |
|
Moderator
|
Zrobiłam dziś zło dla swoich włosów. Już 10 miechów nie farbowałam, ale są takie liche i słabe i kolor obrzydliwie wypłowiały z rudymi prześwitami. I tak siedzę z czarną farbą na głowie, mam nadzieję, że włosy to przeżyją. Najwyżej połowa tych słabych wyleci i urosną nowe, bądźmy optymistami ^^ Bo mój czarny odrost mały i się i tak miesza z tymi wypłowiałymi, że fe. Szampon zmienię póki co na odżywkę i będe rzadziej myć, żeby ich nie męczyć
![]() Kupiłam jeszcze dwie paletki do makijażu z cudownymi kolorami (brązy, miedziane, kremowe itd.) i kremową kieckę. Koniec dobroci póki co ![]() Doe - ja mam taki spozywczy z chińskiego, śmierdzielek. ale to jedyny olej który wiem, że na 100 moje włosy lubią. nierafinowanych nie próbowałam, dla mnie olej to taki dodatek bardziej bo kiedyś nawet bez olejowania i szamponami sls włosy wyglądały dobrze także lubię jakiś mieć, chociażby jako dodatek do maseczek.
|
|
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Nabyłam dziś szczotkę
żałuję, że tyle zwlekałam Włosy idealnie rozczesałam i to na sucho (wiadomo kilka wypadło, ale to nie to co przy grzebieniu). I do tego to super uczucie masażu głowy. To będzie mój nowy nawyk i rytuał.Mama dziś kupiła Revalid na promocji. Ma ktoś o nim zdanie?
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2014-04-17 o 14:19 |
|
|
|
#4582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam dziś od trychologa w połowie podłamana, w połowie z nadzieją. Kasy wydam na leczenie niemało, ale mam nadzieję, że stan mojej czupryny się poprawi (lekarz twierdzi, że tak Możecie kciukać
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Zadomowienie
|
Stwierdził łysienie androgenowe (co akurat już raczej wiedziałam), zaczopowane mieszki z łojotokową skórą (w kamerze wyglądało to obrzydliwie
), dużo martwych włosów i miniaturyzację mieszków (ale to w parze z androgenowym). Dowiedziałam się, że całe życie myłam głowę źle (głową w dół nad wanną, a nie powinnam) i czeka mnie trochę pracy nad sobą i nad głową Najlepsze jest to, że byłam umówiona z lekarką, ale jak zobaczyła moją głowę, poszła po drugiego lekarza na konsultację (no aż tak "uroczym" przypadkiem się okazałam
|
|
#4585 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
. Pewnie niewiele z Was mnie kojarzy, bo czynnie brałam udział w wątku kilka części temu. Podczytuję od jakiegoś czasu regularnie, ale siedzę cicho. Zaciekawił mnie pewien temat, więc pomyślałam, że się przywitam zanim dopytam .Cytat:
A co do łysienia.. Bieeedna Ale najważniejsze, że trafiłaś na specjaliste i określiliście sobie plan działania. Teraz pójdzie z górki
|
|
#4586 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Aziddee - o kurcze, to nieprzyjemnie z tym łysieniem... ale no dobrze, że już wiadomo co Ci jest to można działać. Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje loczki ![]() Jestem po farbowaniu. Kolor wyszedł piękny, taka naturalna czerń jak miałam kiedyś przy naturalkach. I włosy w tej samej kondycji, żeby sprawdzić umyłam tylko szamponem, jedynie wtarłam troszkę oleju. Teraz mam wszystko ładnie zrównane, a nie 5 kolorów..
|
|
|
|
|
#4587 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Poza tym – wiadomo, kciuki trzymam
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokazuj się częściej (choć i jak nie nadążam za tym wątkiem i coraz rzadziej wpadam)---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- O właśnie - też jestem ciekawa
|
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
Aizdee kciukam!
Klaudenc, fotki poproszę. Dziś mam wewnętrzną frustracje 6 godzin zabawy z włosami. proteiny za wiele nie pomogła włosy się zbuntowały jest szorstko, puch, stoga i nieszczęście... eh takie troche każdy sobie... dodatkowo nałożyłam za dużo kremu z bootsa i zrobiła się guma, nawet palcami nie przeczesze.. No to glut i woda na ratunek... Posucharkowały się po glucie, i odcisnęłam, nawet dobrze wyszło...więc jak tylko przyjdą do mnie żele z Polski będę próbowała sucharkowania. Łobuzy ;( Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
|
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze
![]() Specjalnie dla Was zbyt mocno nie rozjaśniałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

. Mnie we wrześniu czeka szukanie nowego mieszkania, ale liczę, że wynajmiemy wspólnie ze znajomymi dom z ogrodem. A jeszcze co do uprzejmości w UK, to przypomniała mi się sytuacja z pierwszego tygodnia, pojechaliśmy na łyżwy i w pewnym momencie wpadł na mnie chłopak a ja poleciałam na kobietę z dzieckiem. W PL pewnie zostałabym wyzwana, a tutaj kobieta zapytała, czy wszystko ze mną w porządku. 
"
ten bootsowy krem fajny i strasznie wydajny, dodatkowo łatwy do zmycia.

więc warto, ale z umiarem i jak skalp wrażliwy to musztardowy rozcieńczać.