Świąteczna awantura o szynkę - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 15:47   #61
olenkasz
Zakorzenienie

Dot.: Świąteczna awantura o szynkę

ogólnie z jednej strony faktycznie, pieniactwo. histeryzujesz, że lodówka pusta, że głodujesz, że przymus i ogólnie gwałtu, rety. widać dużo przesady i egzaltacji w twoich postach. takie pyszczenie z zasady i o nic.
chociaż przyznaję ci rację w jednym- cudze poglądy powinno się szanować.
Stary 2014-04-17, 15:50   #62
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez forsvinn Pokaż wiadomość
Dużo osób pisze, że na tym polega bycie dorosłym, bo wiele rzeczy trzeba po prostu przełknąć. A to dlaczego? Dlaczego miałabym dostosowywać się do kogoś pod względem poglądów? Nie jestem bezwolną owieczką i chcę żyć po swojemu.
Nie pod względem poglądów, tylko funkcjonowania w jednej rodzinie. Dorosły człowiek albo dostosowuje się do tego, czego nie może zmienić, albo zmienia to na własną rękę. Skoro nie chcesz rezygnować z mięsa w piątek, to nie rezygnuj - kup je sobie, przyrządź i zjedz, zamiast robić awanturę, że w lodówce nie czeka na Ciebie szynka. Ewentualnie idź zjedz obiad na miasto. No ale będzie zaraz, że tu gdzie mieszkasz nie ma sklepu, nie ma restauracji i generalnie nie ma niczego - skoro tak, to pogódź się z tym, że w domu mięsa niet i że będziesz jadła w piątek coś innego.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 15:57   #63
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olenkasz;46077023[...
chociaż przyznaję ci rację w jednym- cudze poglądy powinno się szanować.
W obie strony to działa - autorka nie szanuje poglądów rodziców (abstrahuję od alkoholizmu, bo z tego powodu już powinna się wyprowadzić). Autorka nalegając na zakup mięsa też może obraża ich uczucia
Stary 2014-04-17, 15:58   #64
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- ale masz w ogóle świadomość, że pieniactwo uskuteczniasz? Masz rodzinę, jaką masz, z licznych Twoich opisów - niefajną mocno, ale jej nie zmienisz, zmienić możesz swoją sytuację, dążąc do wyprowadzki i życia po swojemu, z toksycznych domów spada się jak szybko się da.
- ateistek na forum nie brakuje , naprawdę sądzisz, ze ksiądz proboszcz do drzwi puka i święta obchodzić każe? Toż dla nich to są 2 dni wolne i tyle, nie chcą iść do pracy/szkoły/na uczelnię, jak mogą ten czas spędzić jak chcą. W CZYM musisz w domu uczestniczyć? W śniadaniu?
Dokładnie.
Dziewczyna najpierw opisuje, że ma kiepską sytuację w domu, a potem koniecznie szuka zaczepki. Wątpię, żeby tu chodziło o jakieś zasady, gdyby chciała tak po prostu zjeść mięso, to by wyszła gdzieś i zjadła. To tylko chęć postawienia na swoim i zrobienia na złość rodzinie- którzy właściwie też są katolikami tylko od święta.
Wielu ateistów mieszka z rodzicami katolikami i nie jedzą mięsa w Wielki Piątek z szacunku do uczuć religijnych rodziny. Ale do tego trzeba dorosnąć.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 16:02   #65
mesarka
MUSEarka

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
W obie strony to działa - autorka nie szanuje poglądów rodziców (abstrahuję od alkoholizmu, bo z tego powodu już powinna się wyprowadzić). Autorka nalegając na zakup mięsa też może obraża ich uczucia
A do tego moim zdaniem nie szanuje tez tego, ze rodzice ją utrzymują i to oni maja prawo ustalać reguły panujące w domu. Będzie żyła na swoim, będzie płaciła za zakupy, rachunki i czynsz - będzie mogła opychac sie szynka co piątek problem wymuszony i niepotrzebny według mnie.
23.11.2012 Łódź
14.07.2013 Berlin
14.06.2015 Warszawa OWF

21.08.2016 Kraków LMF
22.06.2019 Kraków
mesarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 16:03   #66
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
- dokładnie, tyle ze pamiętając z opisów tylko dziewczyny, jaki ma dom, nie ma sensu kłócić się z takimi rodzicami, żadnego, bo oprócz nerwów i tak niczego się nie wywalczy, za to spadać jak najszybciej.

Nie z każdym warto się kłócić, pamiętając o starej zasadzie: "nie kłóć się z głupim,bo ktoś z boku nie zauważy różnicy".
madana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 16:07   #67
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
- Nie z każdym warto się kłócić, pamiętając o starej zasadzie: "nie kłóć się z głupim,bo ktoś z boku nie zauważy różnicy".
fajne
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 16:25   #68
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
rozwydrzony pyskujący bachor z ciebie.

już wychodzę
Strasznie irytująca jesteś, chcesz wywołać awanturę o nic w imię jakichś dziwnie pojętych zasad. W mojej rodzinie jest kilku ateistów i nawet z szacunku do innych członków rodziny dzielą się opłatkiem podczas Wigilii i słuchają gdy inni się modlą. Ty pewnie zaczęłabyś rzucać talerzami. Dorośnij. Z głodu nie umrzesz, jak masz ochotę na łososia to idź do sklepu i go sobie kup, bo to twoi rodzice ustalają w domu zasady, niezależnie od tego jak głupie byłyby one dla ciebie. Wiele razy odpuszczałam, ustępowałam i żyję, nie czuję sie jak człowiek "bez zasad" . Serio, wyprowadzisz się, zaczniesz zarabiać i będziesz mogła jeść w piątki szynkę kilogramami. Nie zachowuj się jakbyś była uciskaną przez katolickie społeczeństwo trzynastolatką
roseblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:24   #69
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
W mojej rodzinie jest kilku ateistów i nawet z szacunku do innych członków rodziny dzielą się opłatkiem podczas Wigilii i słuchają gdy inni się modlą.
ja jestem ateistką, a na wigilię przychodzę do domu, ba, pomagam w przygotowaniach i dzielę się opłatkiem, bo mojej wierzącej babci zależy na rodzinnych świętach
więcej - zdarzyło mi się przed wielkanocą iść ze święconką, bo babcia już by nie dała rady.
boże, jestem taka bez zasad
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:24   #70
kennedy
Zakorzenienie

Forsvinn wez sie ogarnij. Robisz sobie zarcie sama, kupujesz peodukty a nie narEkasz ze dla ciebie szynki nie ma.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 17:27   #71
Dotka90
Zakorzenienie

Dokładnie, ja z TŻtem też niewierzący, a obchodzimy i Wigilię i Wielkanoc, nie w duchu religijnym, ale ze względu na tradycję i również ze względu na to, że jest to swietna okazja do spotkania się z całą rodziną, bo to rzadki czas, gdy wszyscy mamy wolne
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:08   #72
coffee
and cigarettes

Cytat:
Dlaczego miałabym dostosowywać się do kogoś pod względem poglądów? Nie jestem bezwolną owieczką i chcę żyć po swojemu.
Nie powinnaś się dostosowywać, jeśli nie masz ochoty, to prawda.
Tylko co w takim razie, co znaczy to:
Cytat:
niestety muszę w domu zostać i mimowolnie uczestniczyć, bo przecież nie zamknę się w piwnicy na dwa dni.
Oh, wait.
To chcesz żyć po swojemu, czy jednak czasem mimo woli w czymś z jakichś powodów jesteś w stanie uczestniczyć i dla spokoju wsadzić swoje zasady w kieszeń?

Swoją drogą: Ty nie byłaś uczulona na zboża i nabiał? A teraz chętnie skorzystasz z przepisów na makarony i sosy z serami, jogurtami i śmietaną?
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:18   #73
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Swoją drogą: Ty nie byłaś uczulona na zboża i nabiał? A teraz chętnie skorzystasz z przepisów na makarony i sosy z serami, jogurtami i śmietaną?
Bo to jej koleżanka wtedy pisała, helooooł

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:19   #74
201703061049
Konto usunięte

Mój dziadek wiedziałby, czego ci potrzeba: Głodu do dupy i miarkę wszów.
alma mater dobrze poradziła, jedz co jest i nie zdziwiaj.
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:24   #75
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Bo to jej koleżanka wtedy pisała, helooooł
Ups, sorka. Nie ogarnęłam.
Stary 2014-04-17, 18:26   #76
forsvinn
BAN stały

Dla sosów, jogurtów i makaronów są alternatywy
forsvinn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:28   #77
Sherminka
Zadomowienie

Myślę, że autorka wysmarowała wątek pod wpływem emocji i awantury o szynkę. Teraz pewnie troszeczkę żałuje, ale jak już zaczęła to brnąć trzeba
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:39   #78
coffee
and cigarettes

Cytat:
Dla sosów, jogurtów i makaronów są alternatywy
Generalnie: trollujesz, zmyślasz, kłamiesz, w każdym wątku piszesz co innego; w jednym piszesz, że jesteś uczulona na zboża, w innym, że jesz na co dzień chleb, otręby i bułki. W jednym że jesteś uczulona na jajka, potem, że je jadasz codziennie w różnej formie.
Dajże sobie spokój, dziewczyno. Po co tak kłamiesz?
Stary 2014-04-17, 18:40   #79
paulaa6

Cytat:
Generalnie: trollujesz, zmyślasz, kłamiesz, w każdym wątku piszesz co innego; w jednym piszesz, że jesteś uczulona na zboża, w innym, że jesz na co dzień chleb, otręby i bułki. W jednym że jesteś uczulona na jajka, potem, że je jadasz codziennie w różnej formie.

💕
paulaa6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 18:41   #80
Sherminka
Zadomowienie

Cytat:
Ktoś przeprowadził inwigilację
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:44   #81
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Sherminka Pokaż wiadomość
Wątek o rodzicach, którzy na złość autorce kupują do domu same jajka, sery i chleby, bo ona uczulona, by nie miała co jeść był dość burzliwy.
Stary 2014-04-17, 18:44   #82
Amiszonowa
made in Wonderland

Śmieszne to jest. Twoja rodzina nie jest normalna, ale w takim wypadku wyszlabym cicho do sklepu, kupiłabym kilogram szynki, zamknelabym sie w pokoju i bym ją sobie wpitalała, zamiast zakładać wątek na wizażu jak coś Ci nie odpowiada a nie da się z tym walczyć i tego zmienić - olać, a nie się podniecać.

Czasami brak polskich znaków, praszam!

jest taka miłość która nie umiera
choć zakochani uciekną od siebie
porzucona jak pies samotna
wierna nawet niewiernym na spacerze w niebie
Amiszonowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:57   #83
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

serio to takie trudne zrobić taką pierdołę dla swojej rodziny? wiedzą, jak bardzo oni to przeżywają i jak bardzo im na tym zależy? a ile razy oni sobie czegoś odmawiali, zebyś Ty mogła to mieć? serio się nie da chociaż raz w roku zachować jak człowiek i im ustąpić? trzeba być rozpuszczonym gówniarzem, co to się nie będzie naginał? no to powodzenia w życiu...
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:57   #84
irene adler
Raczkowanie

A ja autorkę trochę rozumiem i dziwią mnie głosy "dostosuj się". Jedzenie nie jest czymś, czego rodzina może w uzasadniony sposób od niej oczekiwać. A więc autorka może się do tego dostosować, jeżeli ma taki kaprys albo potrzebę serca. Natomiast za alternatywę "dostosuj się albo awantura", to ja bym dopiero urządziła awanturę...chociaż pretensje o pustą lodówkę uważam za nieuzasadnione - chce się szynkę, to się idzie do sklepu.

Edytowane przez irene adler
Czas edycji: 2014-04-17 o 18:59
irene adler jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 18:59   #85
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez irene adler Pokaż wiadomość
A ja autorkę trochę rozumiem i dziwią mnie głosy "dostosuj się". Jedzenie nie jest czymś, czego rodzina może w uzasadniony sposób od niej oczekiwać. A więc autorka może się do tego dostosować, jeżeli ma taki kaprys albo potrzebę serca. Natomiast za alternatywę "dostosuj się albo awantura", to ja bym dopiero urządziła awanturę...chociaż pretensje za pustą lodówkę uważam za nieuzasadnione - chce się, to się idzie do sklepu.
poczytaj sobie inne posty autorki. Szuka problemów tam, gdzie ich nie ma i stara się za wszelką cenę doprowadzić do spięć, tak dla zasady.
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 19:01   #86
dominikmeller25
Zakorzenienie

Bóg dał człowiekowi wolną wolę, a rodzina zabrania z tej wolnej woli skorzystać, owszem prowadzić to może do grzechu ale przecież to jej grzech a nie grzech rodzinki która sama grzeszy swoimi odzywkami.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 19:05   #87
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez Sherminka Pokaż wiadomość
Lepiej wiedzieć kto komentuje w tylu wątkach, dając niby mądre rady, a mając milion problemów wziętych z d.

Wysłane z mojego LG.
Stary 2014-04-17, 19:24   #88
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
Gdybym miała możliwość, to z ucałowaniem ręki poszłabym do szkoły, ale niestety muszę w domu zostać i mimowolnie uczestniczyć, bo przecież nie zamknę się w piwnicy na dwa dni.
no to jak dorośniesz będziesz mogła wszystkie święta spędzić w pracy, z pocałowaniem ręki pracownicy takiej np. stacji benzynowej się z Tobą zamienią.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 19:36   #89
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Lepiej wiedzieć kto komentuje w tylu wątkach, dając niby mądre rady, a mając milion problemów wziętych z d.

Wysłane z mojego LG.
haha, otoz to
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 19:58   #90
201607050913
Konto usunięte

No ale autorka nie moze kupic szynki i zjesc w tajemnicy w pokoju bo to nie o to chodzi ze ma na nia chec, ma wyraznie ochote zjesc ja na ich oczach. Zrob to, jak sie poczujesz lepiej z awantura w Swieta, powodzenia w latach terapii potem. Ja bym sobie wziela dobra ksiazke i zadbala o siebie korzystajac z wolnego.

Edytowane przez 201607050913
Czas edycji: 2014-04-17 o 19:59
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości