Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 20:42   #1351
path87
Zakorzenienie

Dot.: Aliexpress - chińskie allegro - wątek zamówieniowo-plotkowy - cz. 2

dziewczyny mam takie pytanko, otóż jak zawsze czytałam o waszych sporach to dochodziło do wymiany zdań z sprzedawcą, a nawet do eskalacji sporu. ja wczoraj założyłam spór, a dziś wchodzę a tam aukcja zakończona, żadnego odzewu ze strony sprzedawcy, czyli co? uznał moje racje, odpuścił i dostanę zwrot pieniędzy? jestem nieco zdezorientowana dlatego pytam.

edit: nie było pytania, dogrzebałam się do zakładki "Refunds & Disputes" i tam pod pozycją "Refund Amount" mam zwróconą kwotę, czyli sprzedający od razu się ze mną zgodził, szok. byłam przygotowana na batalię
muszę teraz tylko czekać aż pieniądze pojawią się na moim koncie.

Edytowane przez path87
Czas edycji: 2014-04-17 o 21:02
path87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:49   #1352
dariapaulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez En_ka Pokaż wiadomość
Ja zastanawiałam sie nad kupnem cieni Naked z Urban decay, ale znalazłam sporo złych recenzji na youtubie i zrezygnowałam. Choć było tez kilka dobrych opinii... Oryginalne to one nie są, wiec tez nie można oczekiwać takiej trwałości jak z UD... Poza tym nie wiadomo czy są testowane i jak, a nie wiem czy chce nakładać na twarz cos nieznanego pochodzenia, z tym lepiej uważać. Daj znać czy twoja baza sie sprawdzi
Też zastanawiałam się na paletką UD i sprzedawca, od którego zamawiałam bazę ma je w swojej ofercie. Być może skuszę się jeśli wszystko będzie ok, póki co jestem zaskoczona szybką wysyłką, bo paczka została nadana już na drugi dzień, a wrażeniami podzielę się na pewno kiedy ją dostanę

http://www.aliexpress.com/item/Whole...622619051.html zastanawiam się jeszcze czy zamówić te buciki, bo od dawna na nie 'choruję', nawet znalazłam filmiki z recenzjami na yt i różnic między oryginałami, a nimi brak
dariapaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 20:57   #1353
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Petrycja Pokaż wiadomość
Ja kupiłam niedawno trzy rzeczy i numer właśnie był podawany tak na odczepnego, wysyłka pojawiała się kilka dni później. Też zamówiłam kilka rzeczy osobno więc jestem ciekawa co to będzie. Ale czekamy, jak numer Ci się pojawi i będzie można go śledzić to pojawi się nadzieja, że któraś z rzeczy dojdzie do mnie ale jeśli chodzi o te torebki od jacka k za 0.62 US to myślę, że nie ma na co liczyć, mam nadzieję, że nie dostane tylko wiadomości, że omyłkowo kliknął 95% zniżki, tym bardziej, że wystawiał je chyba ze dwa razy
te 3 rzeczy od jace k ?
i rozumiem, ze te numery sa juz u Ciebie aktywne, tak ? tzn widzisz na stronie ze sledzeniem jakikolwiek status ?
a torebke zamowilam ta: http://www.aliexpress.com/snapshot/6052086150.html kolor rozowy i w sumie zastanawiam sie, czy nie anulowac, bo kupilam ostatnio torebke w tym samym kolorze....
to sprawdze za kilka dni czy uaktywnil sie moj numer dot. koszuli w kwiaty, a poki co zakladam pierwszy spor...
Stary 2014-04-17, 21:04   #1354
piquer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dariapaulina Pokaż wiadomość
Też zastanawiałam się na paletką UD i sprzedawca, od którego zamawiałam bazę ma je w swojej ofercie. Być może skuszę się jeśli wszystko będzie ok, póki co jestem zaskoczona szybką wysyłką, bo paczka została nadana już na drugi dzień, a wrażeniami podzielę się na pewno kiedy ją dostanę

http://www.aliexpress.com/item/Whole...622619051.html zastanawiam się jeszcze czy zamówić te buciki, bo od dawna na nie 'choruję', nawet znalazłam filmiki z recenzjami na yt i różnic między oryginałami, a nimi brak

Ja choruję na nie od grudnia! W ubiegłym tygodniu miałam je zamawiać, ale ostatecznie zamówiłam inne nike. A roshe runy, bo tak nazywa się ten model, zamówię na wakacjach
piquer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:15   #1355
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kiecka Pokaż wiadomość
te 3 rzeczy od jace k ?
i rozumiem, ze te numery sa juz u Ciebie aktywne, tak ? tzn widzisz na stronie ze sledzeniem jakikolwiek status ?
a torebke zamowilam ta: http://www.aliexpress.com/snapshot/6052086150.html kolor rozowy i w sumie zastanawiam sie, czy nie anulowac, bo kupilam ostatnio torebke w tym samym kolorze....
to sprawdze za kilka dni czy uaktywnil sie moj numer dot. koszuli w kwiaty, a poki co zakladam pierwszy spor...
Nie, nie od niego, zamawiałam dwie bluzeczki i NB od innych użytkowników, numer wysyłki dostałam tydzień a rzeczy zostały wysłane dopiero wczoraj i dziś. Od jacka k nic mi się nie ruszyło jeszcze, myślę, żeby anulować. Czytałam opinię o tej torebce : http://www.aliexpress.com/snapshot/6050420376.html i podobno straszna tandeta i teraz żałuję.
Stary 2014-04-17, 21:15   #1356
dariapaulina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez piquer Pokaż wiadomość
Ja choruję na nie od grudnia! W ubiegłym tygodniu miałam je zamawiać, ale ostatecznie zamówiłam inne nike. A roshe runy, bo tak nazywa się ten model, zamówię na wakacjach
tak wiem oczywiście jak się nazywają ja chyba się na nie skuszę, a konkretnie na klasyczne czarno-białe i jeśli chcecie to później podzielę się fotkami i napiszę jak przebiegała 'współpraca' z tym sprzedawcą
dariapaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:56   #1357
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zastanawiałam sie nad kupnem cieni Naked z Urban decay, ale znalazłam sporo złych recenzji na youtubie i zrezygnowałam. Choć było tez kilka dobrych opinii... Oryginalne to one nie są, wiec tez nie można oczekiwać takiej trwałości jak z UD... Poza tym nie wiadomo czy są testowane i jak, a nie wiem czy chce nakładać na twarz cos nieznanego pochodzenia, z tym lepiej uważać. Daj znać czy twoja baza sie sprawdzi
Ja mam paletke UD-nawet mam kilka na zbyciu-i jestem z nich zadowolona.Mam tluste powieki wiec bez bazy się nie maluję.Nie wiem jak one sie sprawuja na suchej skórze.
Miałam też bazy UD i te orginalne byly ok ale te kolorowe (złota i srebrna bodajże) takie wodniste są.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 21:57   #1358
Pralinka94
Raczkowanie

Cytat:
Hej A jak myślicie jak to jest z kosmetykami z Aliexpress? Któraś z was zamawiała? Ja się skusiłam na bazę benefitu, zobaczymy jak to będzie, na szczęście kosztowała niewiele.
zamawiałam hoole i coraliste z benefit. D R A M A T. Od razu wylądowały w koszu, bałabym się to nałożyć na twarz tak cuchnęło. Nawet nie wiem czym.. okrutną tandetą i klejem. Opakowanie, to naklejone niestarannie, wydrukowane kartki. Żadnych kosmetyków z ali..

CKN - dr P.S 09.12.14 -
Pralinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:09   #1359
exist_
Zakorzenienie

Dziewczyny, rzucił się Wam oczy ma ali męski zegarek z prostokątną/kwadratową kopertą? Mój tata sobie taki zamarzył, ale ja póki co natrafiłam na takie za 80 dolarów
Stary 2014-04-17, 22:12   #1360
En_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ja mam paletke UD-nawet mam kilka na zbyciu-i jestem z nich zadowolona.Mam tluste powieki wiec bez bazy się nie maluję.Nie wiem jak one sie sprawuja na suchej skórze.
Miałam też bazy UD i te orginalne byly ok ale te kolorowe (złota i srebrna bodajże) takie wodniste są.
A zamawialas je z Ali czy mówisz o oryginalnych?
En_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:13   #1361
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, rzucił się Wam oczy ma ali męski zegarek z prostokątną/kwadratową kopertą? Mój tata sobie taki zamarzył, ale ja póki co natrafiłam na takie za 80 dolarów
o to chodzi?
http://www.aliexpress.com/wholesale?...20140417121152
Stary 2014-04-17, 22:28   #1362
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RudeOne Pokaż wiadomość
Dziękuję , ja musiałam zbyt ambitnie coś wpisywać, że ceny zaczynały się od 80 dolarów
Muszę to jutro przegrzebać, żeby tacie wyselekcjonowane egzemplarze pokazać bo już tam widzę jakieś emporio armani
Stary 2014-04-17, 22:39   #1363
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
ja szukalam sobie fluidow, ale maja azjatki przeciez kremy BB, wiec wolalam nie ryzykowac z zamaqianiem
Ja z ebaya zamawiam prosto z Korei BB i jestem mega zadowolona - na lato i wiosne jak znalazł a mam 2 rodzaje. Na Chinach wiem ze jest duzo podrob a fluid sadze ze musi byc sprawdzony dlatego BB z alli nie kupuje, ale co do produktu uwazam ze jest swietny.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Hej A jak myślicie jak to jest z kosmetykami z Aliexpress? Któraś z was zamawiała? Ja się skusiłam na bazę benefitu, zobaczymy jak to będzie, na szczęście kosztowała niewiele.
hej, ja kupilam Naked z Urban decay powiem tak wykonana jest swietnie, co do cieni to odcienie złota wiec ja uzywam tylko do podkreslenia gornej powieki a kocham NOUBA i SLEEKA bo jest znacznie bogatsza kolorówka - kupuje na allegro w dobrych cenach
Naked nie osypuje sie, nie smierdza zalezy czego oczeujemy - ta paletka kazdego makijazu nie zrobisz i nie każdemu pasuje złoto.

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-04-17 o 22:40
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 22:41   #1364
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
A zamawialas je z Ali czy mówisz o oryginalnych?
Z Ali.

Stary 2014-04-17, 22:54   #1365
En_ka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
hej, ja kupilam Naked z Urban decay powiem tak wykonana jest swietnie, co do cieni to odcienie złota wiec ja uzywam tylko do podkreslenia gornej powieki a kocham NOUBA i SLEEKA bo jest znacznie bogatsza kolorówka - kupuje na allegro w dobrych cenach
Naked nie osypuje sie, nie smierdza zalezy czego oczeujemy - ta paletka kazdego makijazu nie zrobisz i nie każdemu pasuje złoto.
Oni w ogóle maja fajne cienie, chyba moje ulubione. Tylko czemu takie drogie
A na Allegro kupujesz oryginalne czy tez podróbki? Bo wiem ze na ebay sporo jest właśnie tych chińskich.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Z Ali.
A mogłabys podać linki? Skoro mówisz, ze fajne to może tez sie skusze choćby z ciekawości. A bazy pod ciebie jak ci sie spisują? Ja swoją gdzieś zgubiłam zaraz po kupieniu i jestem na siebie taka zła, teraz została mi tylko ta złota, ale ona już nie jest taka dobra. A szkoda mi znowu wydać tyle kasy na nowa wiec szukam czegoś nowego.
Czy te chińskie maja napisany skład na opakowaniu? Ciekawe czy jakby je porównać to byłyby takie same. Czy oni podrabiaja tylko opakowania, a skład maja zwykły?

Edytowane przez En_ka
Czas edycji: 2014-04-17 o 23:21
Stary 2014-04-17, 23:06   #1366
migea
Zadomowienie

Cytat:
A na Allegro kupujesz oryginalne czy tez podróbki? Bo wiem ze na ebay sporo jest właśnie tych chińskich.

A mogłabym podać linki? Skoro mówisz, ze fajne to może tez sie skusze choćby z ciekawości. A bazy pod ciebie jak ci sie spisują? Ja swoją gdzieś zgubiłam zaraz po kupieniu i jestem na siebie taka zła, teraz została mi tylko ta złota, ale ona już nie jest taka dobra. A szkoda mi znowu wydać tyle kasy na nowa wiec szukam czegoś nowego.
Czy te chińskie maja napisany skład na opakowaniu? Ciekawe czy jakby je porównać to byłyby takie same. Czy oni podrabiaja tylko opakowania, a skład maja zwykły?
sleeka i noube kupuje oryginały tanie nie sa ale mam na rok dwa spokojnie wiec przekładając na czas użytkowania jak dla mnie warte ceny
na allegro kupuje u:
noube uzytkownik kd87610
sleeka uzytkownik MADLENSKLEP
Stary 2014-04-17, 23:36   #1367
bywaitak
Raczkowanie

[QUOTE=KujawiankA;46073205]Dotarły do mnie:
http://www.aliexpress.com/snapshot/6040990212.html super

http://www.aliexpress.com/snapshot/6039327862.html super

http://www.aliexpress.com/snapshot/6041297346.html szajs[COLOR="Silver"]

wrzucisz zdjęcia?
bywaitak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 23:43   #1368
En_ka
Raczkowanie

Cytat:
sleeka i noube kupuje oryginały tanie nie sa ale mam na rok dwa spokojnie wiec przekładając na czas użytkowania jak dla mnie warte ceny
na allegro kupuje u:
noube uzytkownik kd87610
sleeka uzytkownik MADLENSKLEP
Dziękuje właśnie je sobie wyszukalam, ceny maja naprawdę bardzo fajne, szczególnie jak sie porówna do ud. O kosmetykach nouba nigdy nie słyszałam. Ale może skusze sie na jakaś paletkę sleek do wypróbowania, bo widzę ze opinie ma dobre w większości. I chyba bezpieczniejszej niż kupowanie z Chin...
Jak to jest ze na Allegro trzeba płacić za przesyłkę, gdzie wszystko przecież jest w Pl i odległości stosunkowo niewielkie, a z Ali i ebay przesyłki są darmowe...
Stary 2014-04-17, 23:45   #1369
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziękuję , ja musiałam zbyt ambitnie coś wpisywać, że ceny zaczynały się od 80 dolarów
Muszę to jutro przegrzebać, żeby tacie wyselekcjonowane egzemplarze pokazać bo już tam widzę jakieś emporio armani
Bardzo proszę
Stary 2014-04-17, 23:55   #1370
Ofelia82
Zadomowienie

Dzięki Ali moje dziecko tak wylansowane, że dziś 3 babki się za nim oglądały
Więc idąc za ciosem, zamawiam za niecałe 10 USD:

http://www.aliexpress.com/item/Hot-S...637105488.html

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

czy do kogos wreszcie doszła ta koszula w kratkę?
http://www.aliexpress.com/item/2013-...203062866.html

Stary 2014-04-18, 00:07   #1371
path87
Zakorzenienie

Dziewczyny które znają rosyjski, czy mogłybyście zobaczyć na tej stronie czy została tu podana nazwa sprzedawcy?

http://irecommend.ru/content/ne-ozhi...sh-foto-na-mne
Stary 2014-04-18, 01:34   #1372
moniaaaaaaa86
Zadomowienie

Dziewczyny doszla do mnie ta kurteczka.
Ogolnie jestem zadowolona i wymiary sie zgadzaja...tylko glupek jestem i wzielam M. Jak rekawy sa normalnie to wyglada na za krotka ale podwiniete sa ok, jak 3/4.
Nio i ciezko mi sie troszke dopiac :p Ale to i tak taka letnia kurteczka wiec dopinac sie nie musze
Jest ok Nie zmierzylam sie dokladnie to teraz mam!

http://www.aliexpress.com/snapshot/6042551038.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-04-18 01.04.55.jpg (13,4 KB, 133 załadowań)

moniaaaaaaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:33   #1373
migea
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuje właśnie je sobie wyszukalam, ceny maja naprawdę bardzo fajne, szczególnie jak sie porówna do ud. O kosmetykach nouba nigdy nie słyszałam. Ale może skusze sie na jakaś paletkę sleek do wypróbowania, bo widzę ze opinie ma dobre w większości. I chyba bezpieczniejszej niż kupowanie z Chin...
Jak to jest ze na Allegro trzeba płacić za przesyłkę, gdzie wszystko przecież jest w Pl i odległości stosunkowo niewielkie, a z Ali i ebay przesyłki są darmowe...
Dlatego że po pierwsze allegro jest w PL a aliexpress w Chinach. W tych 2 krajach są różne koszty produkcji opłaty za wysyłki prawo itd po drugie portal aliexpress sluzy w sumie do nawiazania wspolpracy handlowej i przyswieca ideała próbkowego zapoznanaia sie z towarem dlatego często jest opcja zakupy kilkunastu sztuk w lepszej cenie co na allegro sie nie spotyka.
A na allegro jest handel - wiec ja sprzedając w PL na allegro tez nie wyobrażam sobie bym miala jeszcze płacić wysyłkę (albo odbiór osobisty albo sie płaci) Proste prawda i odległość tutaj nie ma żadnego znaczenia

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2014-04-18 o 08:45
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 08:35   #1374
*Catherrine*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez path87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które znają rosyjski, czy mogłybyście zobaczyć na tej stronie czy została tu podana nazwa sprzedawcy?

Nie widze tam nigdzie nazwy sprzedawcy.. A probowalas wpisac na ali te cala nazwe stroju lacznie z tym nr na koncu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-18, 09:13   #1375
nada13
Zakorzenienie

Cytat:

http://m.aliexpress.com/item/7672390...bilesitedetail tutaj jest link do aukcji z której kupiła ale jest out of stock juz
nada13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 09:31   #1376
lolika
Rozeznanie

GG do lolika

Odebrałam spodnie (te http://www.aliexpress.com/snapshot/6048343615.html) i ogólnie są za☠☠☠iste tj mięsisty materiał, bez wystających kilometrowych nitek, no ogólnie bardzo przyzwoite ALE....za krótkie !!! na stronie napisali, że 100 cm a tu przy szybkich pomiarach wyszło mi chyba nawet 94 cm :/ Napisałam do sprzedawcy, że chce połowę zwrotu ;p

Wymiankowo https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post53584534
lolika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:10   #1377
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

A mogłabys podać linki? Skoro mówisz, ze fajne to może tez sie skusze choćby z ciekawości. A bazy pod ciebie jak ci sie spisują? Ja swoją gdzieś zgubiłam zaraz po kupieniu i jestem na siebie taka zła, teraz została mi tylko ta złota, ale ona już nie jest taka dobra. A szkoda mi znowu wydać tyle kasy na nowa wiec szukam czegoś nowego.
Łatwo na Allegro poznać czy to podróbka czy orginal.

Nie podam ci linków bo te palety kupowałam 2 lata temu.
Bazy nie używałam.Ja używan z Lumene bazy lub Heana.

Stary 2014-04-18, 10:26   #1378
Sisisa
Raczkowanie

Cytat:

Ona napisała, że kupiła ten kostium, w tym sklepie były duże wyprzedaże i po wyprzedażach sklep został zamknięty.
I że tu można kupić ten kostium: http://www.aliexpress.com/item/2013-...767239070.html, ale myśli, że zdjęcie jest takie samo, a kostium inny.
Sisisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:27   #1379
kfiatuszek90
Zadomowienie

Miała może któraś z was numer przesyłki zaczynający się od WD?
Najpier dostałam normalny numer, jak sprawdziłam to okazało się że przesyłka idzie do Francji.. Napisałam do sprzedawcy, powiedział mi że to poczta coś pomyliła i podał nowy numer...
Numer można sprawdzić tylko na tej stronie:
http://www.wedoexpress.com/index.php...uiry&act=index

Zamówiłam na początku marca, na stronie poczty polskiej wogóle nie ma takiego numeru..
Także zaczynam się już troche martwić...

książki"
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=607427

ciuszki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=645881

Wybrałam figlarną Sugar Baby!
kfiatuszek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 10:49   #1380
czarna_kiecka
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego że po pierwsze allegro jest w PL a aliexpress w Chinach. W tych 2 krajach są różne koszty produkcji opłaty za wysyłki prawo itd po drugie portal aliexpress sluzy w sumie do nawiazania wspolpracy handlowej i przyswieca ideała próbkowego zapoznanaia sie z towarem dlatego często jest opcja zakupy kilkunastu sztuk w lepszej cenie co na allegro sie nie spotyka.
A na allegro jest handel - wiec ja sprzedając w PL na allegro tez nie wyobrażam sobie bym miala jeszcze płacić wysyłkę (albo odbiór osobisty albo sie płaci) Proste prawda i odległość tutaj nie ma żadnego znaczenia
to nie jest tak jak piszesz, do typowego handlu sluzy alibaba, aliexpres to zakupy detaliczne. Natomiast darmowe koszty przesylki na ali wynikaja z tego, ze w Chinach ci sprzedawcy maja z poczta umowy dzialajace troche na zasadzie abonamentu, bez względu na to, ile wyślą np w miesiącu paczek, płacą jakąś kwotę z góry, także niech będzie to np 100$ a wysyłają miesięcznie 5 000 paczek, to taka jedna paczka nawet dolara nie kosztuje, dlatego te koszty przesylki już im się zwracają w tym, co zarabiają na sprzedaży, zwłaszcza że ustawienie opcji 'darmowa wysyłka' na pewno bardzo im tą sprzedaż podnosi i tak to się kręci, bardzo korzystnie dla nas a na allegro niestety często sprzedają sklepy, który nie mają aż takiego obrotu jak ci sprzedawcy z ali, więc taka umowa z pocztą nie byłaby dla nich opłacalna

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości