|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: BIEGANIE - STARTUJEMY! Kto się przyłącza?
Hello kobietki!
Melduje, ze biegam dalej, zaczelam 4 tydzien i jestem dumna ze swojej wytrwalosci. Wczoraj tak strasznie mi sie nie chcialo, bylam senna i zmeczona, ale zmusilam sie normalnie reszta sil by wyjsc i pobiegac. Po kilku minutach dostalam tak niesamowitego powera, ze przebieglam wiecej (i szybciej!) niz kiedykolwiek do tej pory, do domu wrocilam rozpierana energia, choc pot sie ze mnie lal. Cytat:
Ewentualnie zobacz czy Nike + nie bedzie Ci lepiej dzialalo, bo u mnie kiedy GPS nie zalapywal to mimo wszystko kilometry, tempo i kalorie liczyla aplikacja prawidlowo. |
|
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Rugla dzięki za podpowiedzi. Spróbuję jeszcze pokombinować z GPSem bo zależy mi żeby sprawdzić ile kilometrów ma moja trasa. Pal licho kalorie czy tempo. Aplikacje też wypróbuje nowe.
Mam buty i opaske Nike+. Biegałam w nich w tamtym roku ale miałam gorszą kondycję i nie robiłam tej trasy co teraz a po jakimś czasie zaczęły schodzić mi paznokcie i się zniechęciłam do biegania. Okazało się, że buty były za małe. Kupiłam nowe (tym razem Asicsa) i są idealne Nie zaryzykuję biegu w starych Nike`ach (lato się zbliża ) ale po prostu raz się przejdę i zmierzę odległość. Poza tym przy marszu stawia się większe kroki niż przy truchtaniu więc pomiar będzie bardziej wiarygodny.
Edytowane przez antunka Czas edycji: 2014-04-15 o 21:37 |
|
|
|
|
#423 |
|
Zadomowienie
|
mnie codziennie łapie takie znużenie koło godziny 18, że najchętniej bym przeleżała cały dzień (a potem jestem zła, że tak marnowalam czas)
a jak poćwiczę to zaraz dostaję powera i juz prawie weszło mi to w nawyk - jestem znużona to idę ćwiczyć
|
|
#424 |
|
Raczkowanie
|
kurcze to zazdroszczę, ja dzisiaj nic. Chciałam iść na trening, ale to zimno mnie trochę zniechęciło. Jutro będzie moje !
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
no ja dzisiaj też nie biegalam, bo pogoda kiepska, ale w domu robiłam Zuzkę Light i jakiś krótki zestawik na tyłek
|
|
#426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po świętach zaczynam bieganie |
|
|
|
|
|
#427 |
|
BAN stały
|
A ja biegałam, zimno jak cholera ale wyszlam z domu na 20 min
|
|
|
|
|
#428 |
|
Raczkowanie
|
Mi się udało dzisiaj pobiegać gdzieś tam między jednym deszczem a drugim :P.
|
|
|
|
|
#429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja na razie ćwiczę w domku, strasznie nie lubię biegać w takie zimno bo później morduje mnie cały wieczór kaszel jeszcze mi się płuca nie przyzwyczaiły do treningu na powietrzu a o deszczu to już nie wspomnę... opryszczka na pół twarzy po takim biegu ![]() Wracam do biegania po świętach bo teraz i tak mam sporo robotki bo nie mam do kogo się wprosić na święta jedni i drudzy rodzice uciekają Póki co ćwiczę w domku bo łatwiej mi się zebrać
|
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
Dziś biegam, póki co niebo bezchmurne ale wieje za to i niesłabo.
Doszło do mnie zamówienie z decathlonu Zamówiłam wczoraj przed południem a dziś o 10 kurier już był, nieźli są. Także mam kolejną bluzkę i w końcu bluzę na długi rękaw z samego poliestru. Nie ma wymówek Słuchawki też kupiłam ale sama będę biegała dopiero w piątek i wtedy je założę, test machania głową przeszły
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zadomowienie
|
Przywitam sie i mam nadzieje, ze ten watek mnie troche zmotywuje! Biegam mniej wiecej od 1.5 roku, ale ciagle bardzo nieregularnie, niestety, pozno koncze prace i nie zawsze chce mi sie wychodzic, potem na wiosne mam katar sienny, w lato jest za goraco, w zime za zimno
Wiecie, takie tanie wymowki, postaram sie raz na zawsze to zmienic Biegam z TZ wiec sie motywujemy na wzajem, do wychodzenia, bo pozniej kazde biegnie swoim tempem, on duzo szybciej. Nasz dystans to ok 6km, akurat przebiegamy caly park dookola. Zajmuje mi to ok 40 min, a chcialabym ten czas zmiejszyc do ok 30. Trzymajcie kciuki za moja wytrwalosc!
|
|
|
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj dla mnie było właśnie za zimno... i dziś gdy miałam jazdy byłam tak zdenerwowana, że samochód mi trzy razy zgasł przed wyjazdem ze stacji.
dziś więc obowiązkowo, mam strasznie zły dzień. Przydałby się chłopak.
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;46055905]
Doszło do mnie zamówienie z decathlonu Zamówiłam wczoraj przed południem a dziś o 10 kurier już był, nieźli są. Także mam kolejną bluzkę i w końcu bluzę na długi rękaw z samego poliestru.[/QUOTE]A pokażesz, którą bluzkę kupiłaś? Też się czaję ale nie jestem do końca przekonana co kupić. Cytat:
![]() Dzisiaj zaliczyłam godzinne bieganie. Dobrze mi idzie w tym tygodniu mimo nieciekawej pogody. |
|
|
|
|
|
#435 |
|
Rozeznanie
|
dziewczynki, dziewczynki
Byłam dzisiaj u tej mojej koleżanki co mnie namawiała na przyklejenie na ramię tych tejpów (pisałam wcześniej może pamiętacie) Jestem w szoku normalnie!!! Tyle się nabrałam przeciwbólowych leków, maśćmi nasmarowałam i te zabiegi i ramię jak bolało tak boli! A ona mi nakleiła ten plasterek i szok! przestało! normalnie mogę funkcjonować ![]() ![]() tyle miesięcy bólu...
|
|
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
4km dziś w pół godzinki + 10min rozciągania
|
|
#437 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj 4,6 km w ok 35 min ale bardzo źle mi się biegło, na dodatek musiałam się trzy razy zatrzymać bo czułam kolke, na szczęście nie zdołała się "rozwinąć". macie jakieś sprawdzone sposoby na kolke?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#438 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie wczoraj po bieganiu rozbolala kostka, nawet sie troche opuchlizny pojawilo. Podejrzewam, ze to przez brak dobrych butow i wybranie trudniejszej trasy. Dzis juz mnie nie boli, ale moze odpuszcze sobie raz bieganie.
|
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdolności manualne akurat mam, sama szyję więc kieszonka nie będzie stanowiła problemu. Ale nie pomyślałam, że ten sensor będzie działał w taki sposób. Dzięki wielkie za wszystkie podpowiedzi Ja mam dzisiaj przerwę od biegania ale jutro mam urlop więc i aerobik w postaci mycia okien będzie i może do lasu też się wybiorę. |
|
|
|
|
|
#440 |
|
Raczkowanie
|
Jak tutaj czytam o tych wszystkich kieszonkach to aż mi się jedna sprawa przypomina a raczej pytanie w związku z tym. Gdy jestem na początkującym etapie to jeszcze tego nie potrzebuję, ale jak to właściwie jest z piciem wody podczas już takich długich biegów? No bo teoretycznie nie powinno się zatrzymywać to pić w biegu
? A może wcale się nie pije? A jak już to gdzie taką wodę schować aby wygodnie było bo tak w ręku to ciężko trzymać a tak to np. do kieszeni jakiejś schować czy co? Albo jakiś mały plecaczek, ale mam wrażenie, że by przeszkadzał.
|
|
|
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Sa paski z uchwytami na bidon, a ci co bardziej wypasieni moga biegac z plecakiem, w ktory wkladasz napoj, a pijesz przez wychodzaca z niego dluga miekka rurke. :P
|
|
|
|
|
#442 | |
|
w krainie snu i marzeń
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#443 |
|
Raczkowanie
|
to z tą gumą do żucia jeszcze nie próbowałam, ja biegam na bieżni więc nie ma jakiegoś większego problemu, piję w biegu, ale potrafię sobie wyobrazić , że bieganie wodą mineralną potrafi być uciążliwe i niewygodne.
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w ogóle problem z zabieraniem ze sobą podstawowych rzeczy na bieganie. Wcześniej miałam legginsy z taką kieszonką na klucze, no i zawsze była jakaś bluza albo kurtka. Teraz mam nowe spodnie bez żadnej kieszonki i w ciepłe dni biegam w samej koszulce. A telefon, kartę i klucze zawsze muszę mieć ze sobą, niby niewiele, ale po prostu nie mam gdzie tego włożyć...
|
|
|
#445 |
|
w krainie snu i marzeń
|
ja mam opaskę z lidla na ramię
|
|
|
|
|
#446 | ||
|
Konto usunięte
|
Wczoraj 5,73km w 35min, wszystko przez rozszalałego Tż, sama wolniej trochę biegam
![]() Cytat:
http://www.decathlon.pl/koszulka-tur...d_8211075.html Czarnej, typowo do biegania nie było. Ta za to jest baaardzo cienka, widać troszkę biustonosz, będzie idealna na ciepłe dni, mega przewiew ![]() I to: http://www.decathlon.pl/koszulka-do-...d_8179822.html Wczoraj testowana. Miałam pod nią tylko bluzkę funkcyjną bez ramiączek i było mi dobrze, nie za zimno, nie za ciepło. Ze strony wewnętrznej jest wyścielona puszkiem polarowym. Swoją drogą, bluzkę funkcyjną mam z netto http://static.promoceny.pl/foto/vyro...750/199677.jpg ta po prawejTestowałam też wczoraj chustę - podróbę buffa, jako zamiennik i przede wszystkim większą funkcjonalność niż typowa opaska na głowę i uszy i sto razy lepiej biegało się w rozpuszczonych włosach z chustką, niż z gumką, przy której od potu robił się na głowie hełm Za to Tż dzięki temu miał spokój z potem ściekającym po całej twarzy.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#447 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ! mogę się dołączyć? ja biegam od jakiegoś czasu, realizuje plan, żeby biegać non stop przez 30min i już zbliżam się do końca.
Powiem Wam, że chyba pokochałam bieganie, lubię biec i normalnie czuje się z siebie dumna, biegam na dość zatłoczonej trasie (dużo spacerowiczów ) ale jakoś przestałam się krępować sapania, pocenia i czerwonej twarzy normalnie aż czuje się mega super że ja biegnę Ja zainwestowałam tylko w buty i stanik, polecam Wam pochodzić po lumpeksach, znalazłam w nich mnóstwo ciuchów do biegania adidasa i dużo z dechatlonu i normalnie wyglądam jak bym wydawała kupę kasy na nie Jak przez cały sezon wytrwam w bieganiu to dopiero zacznę kupować w sklepach sportowych. Więc polecam czasem wstąpić do second handu bo naprawdę dużo oryginalnych rzeczy można znaleźć a w ładnych rzeczach przyjemniej sie biega przynajmniej mi
|
|
#448 |
|
w krainie snu i marzeń
|
ja właśnie z sh mam koszulkę z decathlonu
|
|
|
|
|
#449 | |
|
Rozeznanie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;46081796]Wow! To jak to działa, bardzo ciekawe.[/QUOTE]
heh, nie wiem ale działa Podobno przy odpowiednim naklejeniu plastra odciąża uszkodzony mięsień. Można je też naklejać limfatycznie czyli jak komuś się np. zatory w żyłach robią. Także w zależności od przyczyny bólu różnie się je nakleja Tylko one niestety nie leczą a uśmierzają ból na czas leczenia także i tak do lekarza dalej będę musiała iść ale póki co chciałam święta mieć bez bólu bo już okropnie mnie ta ręka bolała, nawet w pracy przy kompie jak pisałam lub myszką to masakrycznie mnie rwało w tym ramieniu. A teraz luz bluz ---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
no i później w domu okropny kaszel mnie męczy moje płuca nie przyzwyczajone do biegania na powietrzu tylko na bieżni w domu więc dlatego tak ciężko mi się przestawić. Po za tym zawsze mi się wydaje że jest za zimno i że się przeziębię ale po świętach robię kolejne podejście do biegów, co prawda miałam tydzień albo 1,5 przerwy...ale jednak przerwa
|
|
|
|
#450 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Często kupuję w sh ale nigdy sportowe rzeczy - jak pomyślę że ktoś przede mną się w nich mocno spocił to aż mnie dorzuca.... |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.

Biegam w lesie i lipa. Ostatnio włączyłam to jedynie czas mi się zliczył a dystans był 0 km.

Nie zaryzykuję biegu w starych Nike`ach (lato się zbliża
) ale po prostu raz się przejdę i zmierzę odległość. Poza tym przy marszu stawia się większe kroki niż przy truchtaniu więc pomiar będzie bardziej wiarygodny.
. Ci co ćwiczą i mają przerwę to szybciej wracają do formy od tych co nie ćwiczą 

jeszcze mi się płuca nie przyzwyczaiły do treningu na powietrzu
jedni i drudzy rodzice uciekają