Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 12:50   #931
Myska0
Zakorzenienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
No wiesz, zadałaś najbardziej znienawidzone przez cieżarówki pytanie
Tak tylko chciałam wiedzieć komu gratulować

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
Mnie wczoraj położna uświadomiła, ze mam się wstrzymac z wszelkimi pracami domowymi do 8 maja wtedy wkroczę w 37 tc i mogę sobie już rodzić
a teraz mam piękne, jak to nazwałą, warunki do tego, by na święta wylądować w szpitalu
w sensie, że remont, porządki przedświąteczne i ta wczorajsza akcja ... powiedziała, ze nie chce mnie widzieć na oddziale teraz, a mają plagę dziewczyn własnie w tygodniach 28-34, cała patologia zawalona
ogólnie to mnie chyba chciała trochę postraszyć, bo jak zobaczyła wczoraj mnie taką rozemocjonowaną, w dodatku na zewnątrz pełno prania, kolejna pralka kończyła pranie, to się wystraszyła

dziś mam jakiegoś lenia, przede mną pieczenie ciast, a nie chce mi się okrutnie
Pewnie przez nastraszenie położnej

Ja już miałam iść robić ciasta, aleeeeeee też mi się nie chce.......

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:52   #932
Karlain
Rozeznanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
koszula super p bardzo mi sie podoba. Natomiast co do wielkiego piatku i posprzątanego domu - wybacz ja dopiero zaczynam się za to zabierać... Siedząc na wizażu

I pranie też wstawiłam - zaraz będę wieszała.

Był kurier z zakupami z 5 10 15 - super ten podkład do przewijanie ledwo 9 zł a wydaje się solidny. Polecam.
No i jak zwykle jakość ciuszków pierwsza klasa - lubię u nich robić zakupy

Poza tym już nie mogę się doczekać aż pranie się skończy bo idę na dwór wieszać u nas piękne słońce i 20 stopni

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Dzięki za informację. Nadal trzymamy za Aldrin i maleństwo. wszystko będzie dobrze - musi być!
a czyli nie tylko ja coś tam ze sprzątaniem robię
pranie powiesić to nieduży wysiłek, dziś tylko kurze ogarniam
TZ poodkurzał i pomył podłogi a teraz gotuje

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Poszłam sama na zakupy i to był głupi pomysł To już nie na moje siły, muszę z kimś chodzić, nie dość że brzuch ciąży to jeszcze siaty z zakupami. Pogoda piękna się zrobiła u mnie. Ciepło jak w lato, muszę pranie uskutecznić zaraz i ogarnąć ten chlewik nasz, bo domem to to teraz nazwać nie mogę

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Na mnie tez spogląda farba więc muszę ogarnąć łepetynę. Zrobię sobie ombre. Wiem ,że już nie modne zbytnio ale bynajmniej tak jakoś wyrównam kolor
co to za targanie zakupów co? apeluję- proszę się oszczędzać

a ja mam na głowie byle jak... ani nie mają kształtu te włosy, ani koloru, bo już odrosty do połowy włosów (tzn takie ombre jak mam bez farbowania, bo jak kolor zszedł to tak zostało a już w ciąży nie farbowałam ) i już mi się nudzi z tą głową... a ściąć bym mogła ale takie długie są teraz

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Gratuluję 9 miesiąca

Wydaje mi się, że mojemu synowi się nie spieszy do wyjscia i czuję, że urodzę po terminie
Tak go widzę "nigdzie się nie ruszam w najblizszym czasie":
Załącznik 5655023
haha jaka mina! "nigdzie nie idę "

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
W imieniu solenizanta wszystkim ciotką wizażowym dziękujemy

za nowe tygodnie, miesiące.

Pradip dzięki za informacje Nadal trzymamy za Aldrin. Jeśli będziecie wiedziały coś więcej to dawajcie znać

Ja już ogarnęłam całe mieszkanie. Powycierałam kurze , umyłam WC. Zostało mi odkurzanie i mycie podłóg ale to jak Młody wstanie. No i umycie prysznica , ale to na wieczór zrobię po kąpaniu

poszalałaś ze sprzątaniem wszystko już błyszczy

ja swoje też już kończę, resztą niech się zajmie ktoś inny.... już postanowiłam ile mam zamiar dziś zrobić

Myskao tak...też słyszałam, że przy porodzie , kiedy dzidzia się przeciska naczynia mogą nie wytrzymać i dopiero wtedy można mieć z tym problem...
Ja nie wiem czy mam hemoroidy ale miałam zaparcia i też coś lekarz wspomniał o hemoroidach, zastanawiałam się czy oprócz diety coś stosować na te bóle. Aczkolwiek już jest lepiej, więcej warzyw i owoców...
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:53   #933
MamaKtosia
Zadomowienie

kasian86 no nie mogę ale kolesia spotkałyście w tej poczekalni!! Skąd się biorą takie osobliwości?!

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
A co do Biedry mój młody nie lepszy, jak tylko wejdziemy to bierze ten koszyk na kółkach i leci na sam koniec sklepu do lodówek z jogurtami, przepychając wszystkich po drodze Potem nie zważając czy ktoś stoi czy nie przepycha się i wdrapuje samodzielnie po swój ukochany jogurt
Te moja robi tak samo - poluje na jogurty z dinozaurami!
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 13:53   #934
JJJustynAAA
Zakorzenienie

MADZIULA na razie czekam az laskawie Tz zadzwoni do kuzynki i z nia ustali co i jak. Wiesz jak to jest z informacjami z drugiej reki

Zazdroszcze ci tej drzemki
Ja upieklam 2 baby powiesilam pranie i mam dosc! A czeka mnie jeszcze lazienka, scieranie kurzy na chwilke do kosciola no i nowe ciuszki chcialam poukladac. Tylko nie wiem gdzie musze jakies nowe miejsce zorganizowac.

Ale najpierw odpoczne

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 13:57   #935
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Chansons nie jesteś niewyrozumiała, to ludzie są dziwni. Dzisiaj zawoziłam moją mamę na zdjęcie szwów do poradni i tak mama wchodzi, wzięła swój numerek i pyta kto ma wcześniejszy. Jakiś facet się odzywa, że tu nie numerkami się wchodzi tylko jak kto przyszedł i że on ma na 13 (a była 10), ale przyszedł już, bo kto będzie dla niego specjalnie czekał do 13 bez komentarza… jak się zaczęła zbliżać mamy kolej to moja mama zestresowana, bo tu deszcz się rozpadał, a my z Hanią czekałyśmy na dworze no i jak przyszła kolej niby tego faceta to moja mama wyskoczyła i mówi, że teraz ona wchodzi, bo on ma na 13 no i weszła, mówiła, że słyszała jak w poczekalni oburzenie od razu innych pacjentów na tego faceta, że jak on sobie może przychodzić o 10 jak ma na 13 i się wtryniać innym ludziom teraz ma wyrzuty sumienia widzę, że go wykolejkowała, ale bez przesady, co taki stary dziadek ma wielkiego do roboty. No i ten tekst, że nikt na niego specjalnie nie będzie czekał do 13
I bardzo dobrze Twoja mama zrobiła! Po to są te numerki, by uniknąć kolejek, które i tak są spore, a takie dziadki tylko sztucznie je wydłużają

Dziewczyny, oszczędzajmy się teraz ile się da, bo chyba teraz we wszystkich szpitalach pełne sale i będą problemy z miejscem dla nas! Tak więc nogi do góry i pamiętajcie, nic się nie stanie, jak raz na święta dom nie będzie sterylny a ciasta i inne rzeczy będą kupne!
Ja sama porządki ogarnę po świętach, przed samą wizytą w szpitalu, bo wtedy będzie najbezpieczniej

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:03   #936
Myska0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oszczędzajmy się teraz ile się da, bo chyba teraz we wszystkich szpitalach pełne sale i będą problemy z miejscem dla nas! Tak więc nogi do góry i pamiętajcie, nic się nie stanie, jak raz na święta dom nie będzie sterylny a ciasta i inne rzeczy będą kupne!
Ja sama porządki ogarnę po świętach, przed samą wizytą w szpitalu, bo wtedy będzie najbezpieczniej
Zrobię tak samo
Ja sprzątałam w środę, bo miałam gości.. Także teraz sobie daruję, zwłaszcza, że i tak w domu nie będziemy na święta..

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:08   #937
Karlain
Rozeznanie

vampirka, zgadzam się, nic się nie stanie jak dom nie będzie błyszczał na święta
Karlain jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 14:21   #938
chansons
Zadomowienie

dziewczyny, któraś z Was kupowała już chyba bazę 2way fix - podeślecie prosze jakiegoś linka?
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:35   #939
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Chansons no dokładnie, z przyzwyczajeniem nie wygrasz, trzeba sobie po prostu radzić na inne sposoby

Light no masz rację – dokładnie tak teraz tylko Aleks

Madziuula co do Biedronki to za każdym razem jak jestem mi się przypomina jak pisałaś, że Oli leci i wyłącza zamrażalniki

MamoKtosiów nie wiem skąd się biorą, nie pytaj ale za każdym razem jak sobie przypomnę ten tekst, że nikt na niego nie będzie czekał do 13 (mimo, że zapisany na 13) to mi się śmiać chce

A w ogóle o co chodzi z tymi miejscami w szpitalach i na porodówkach, taki wyż demograficzny jest czy co? Nasze państwo w końcu taaaaaakie prorodzinne
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:55   #940
kasiab91
Zakorzenienie

Gaz mi się skończył, a ja sama z teściową. Nie ma mi kto przynieść Tak to już jest jak nie ma chłopa w domu cały dzień
Tak mnie cycki rwą że się w głowie nie mieści... Może produkcja się zaczęła mleczarska bo ja już nie wiem co to być może...

A Kasian mi też się biedronka z Olafem kojarzy i zamrażalkami

Mam ogromną ochotę paznokcie pomalować na jakiś ładny kolorek, ale kurcze plan jest rodzić w niedzielę i nie wiem czy na marne nie pomaluje
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:02   #941
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Ja umyłam 2 okna z 4 i zaczął padać deszcz
Pozostałe dwa okna umyję aby tylko tzn. tylko szyby płynem przetrę od zewnątrz bo tam są brudniejsze
Zaraz deszcz i tak wszystko wyrówna
Ja dziś byłam w biedrze koło 15 i chyba już największa fala się przewaliła, były żonkile po 1,99 ale została po nich tylko cena.
Mama tż była na zakupach koło 14 i trafiła, że akurat wystawili pieluszki Dada 156 sztuk za 50zł Zadzwoniła, czy wziąć, powiedziałam że jasne !

kasiab malowanie paznokci to dylemat sporego kalibru

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-04-18 o 15:03
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-18, 15:05   #942
phdwao
Zakorzenienie

Hej! Wpadam na szybko bo jakas nie w sosie jestem, tz mnie wkurzl. Jestem zmeczona, teraz koncze robic rosol dla malego zeby mial co na obiad zjesc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:07   #943
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Ja umyłam 2 okna z 4 i zaczął padać deszcz
Pozostałe dwa okna umyję aby tylko tzn. tylko szyby płynem przetrę od zewnątrz bo tam są brudniejsze
Zaraz deszcz i tak wszystko wyrówna
Ja dziś byłam w biedrze koło 15 i chyba już największa fala się przewaliła, były żonkile po 1,99 ale została po nich tylko cena.
Mama tż była na zakupach koło 14 i trafiła, że akurat wystawili pieluszki Dada 156 sztuk za 50zł Zadzwoniła, czy wziąć, powiedziałam że jasne !

kasiab malowanie paznokci to dylemat sporego kalibru
O widzisz ja kwaiaty muszę upić do wazonu jeszcze

No to naprawdę jest problem A jakbym french zrobiła to też mogą się przyczepić?
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-04-18, 15:18   #944
caroline_m
Raczkowanie

rano przyszła mi paczka niespodzianka z rzeczami od mojej chrzestnej, śliczne ciuszki w różnych rozmiarach, od niemowlęcych po 12mc, i przyszedł wózek, jeszcze tylko adaptery do fotelików musimy zamówić

jakaś osłabiona jestem ostatnio, mdłości, w głowie mi się kręci, no i brzuch twardszy częściej, zobaczymy jak będzie po wtorkowej wizycie

do kościółka nie mam siły pójść, jutro ze święconką pójdziemy i przy okazji do Bożego Grobu a w niedziele na wieczorną Mszę

u nas nic nie mówią o paznokciach, przy CC trzeba mieć niepomalowane albo w stopach, albo w dłoniach. ja w razie czego chodzę z pomalowanymi jedną warstwą jasno różowego co daje efekt pomalowania bezbarwnym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 153944_4-014.jpg (96,3 KB, 67 załadowań)
Stary 2014-04-18, 15:22   #945
paulka0212
Wtajemniczenie

Witam się popołudniowo, dziś mam jakiś ciężki dzień.
Zrobiłam pranir, trochę ogarnęłam mieszkanie i nie robię już nic ....
Chciałam się troszkę zdrzemnąć, zdąrzyłam usnąć na 10 minut i tż zadzwonił, obudził mnie

Miłego

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:23   #946
kasiab91
Zakorzenienie

Przerobiłam kieckę z długiego rękawka na krótki i z golfu na normalny kołnierzyk. Ot tak mi się zachciało przeróbek

carline piękna podłoga A wózek zarąbisty
MAMA- 03.05.2014

Stary 2014-04-18, 15:24   #947
caroline_m
Raczkowanie

Cytat:
Przerobiłam kieckę z długiego rękawka na krótki i z golfu na normalny kołnierzyk. Ot tak mi się zachciało przeróbek

dziękuję, podłoga ma już ponad 20 lat, czeka ją cyklinowanie i lakierowanie
Stary 2014-04-18, 15:46   #948
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość
rano przyszła mi paczka niespodzianka z rzeczami od mojej chrzestnej, śliczne ciuszki w różnych rozmiarach, od niemowlęcych po 12mc, i przyszedł wózek, jeszcze tylko adaptery do fotelików musimy zamówić
super wózek
no podłoga bajka, też uwielbiam takie drewniane

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Haha Vampirka, jakbym słyszała wczoraj moją położną to samo dosłownie mówiła, szpitale pękają w szwach, mówi, ze chyba laski sie przepracowują, a najlepsze jest to, że te co akurat teraz leżą (znam chyba z pół oddziału, bo to mój rocznik ), to raczej nie grzeszą pracowitością no ale już jej nic nie chciałam mówić, bo bym wyszła na arogantkę gdyby tylko wiedziała, co ja robiłam, to by mnie chyba przez łeb zdzieliła

zmobilizowałam się, wypiłam kawę i wzięłam się za pieczenie ciast, drugi biszkopt powędrował do pieca
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:58   #949
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
dziewczyny, któraś z Was kupowała już chyba bazę 2way fix - podeślecie prosze jakiegoś linka?
Ja zamawiałam ze sklepu wózkifoteliki:
http://www.wozkifoteliki.pl/bazy-iso...i-2wayfix.html

Ale ja koniecznie chciałam mieć różowy fotelik. Jak Ci nie zależy na kolorze to chyba taniej wychodzi tu:
http://www.sklep-tosia.pl/maxi-cosi-pebble_p1451#

O ile oczywiście chcesz kupować z Pebble w komplecie

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

A a propos sprzątania i ogólnych przygotowań do Świąt to chyba przesadziłam... Znowu się porwałam z motyką na Słońce, że przygotuje jedzenie dla 12 osób i właśnie sobie umieram na kanapie, a może ugotowałam połowę rzeczy z zaplanowanych

I jeszcze mąż chciał pomóc w sprzątaniu i zaczął, ale musiał wyjść i wszystko w mieszkaniu jest totalnie rozwalone Masakra.. Nie mam siły nawet wstać i prania wyciągnąć....
Stary 2014-04-18, 16:22   #950
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

No i dziś mój synuś kończy 2 latka !! Jak ten czas szybko leci, pamiętam dokładnie dzień w którym go rodziłam każdy szczegół. Nie mogę uwierzyć że mam już 2 latka w domu
sto lat!
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Po wizycie wczoraj Lenka na razie jest Lenką wazy 1,30 kg i lekarz mowil ze szyjka,wody płodowe sa ok.W srode 23 ide na 4d to moze cos wiecej zobaczę.Mala jest główka na du ułożona tak jak była na ostatniej wizycie
ja witam sie w kolejnym tygodniu ciazy

gratulacje!
Cytat:
O

po drugie primo witamy się w36 tc czyli w 9 miesiącu
gratulacje!

leże, bo pieka mnie stopy. tez zaliczylam dzis z mama dwa sklepy i na szybko cmentarz. potem w domu umyłam okna na pietrze i czuje jakbym sobie spłaszczyła całkiem stopy, pieka mnie pięty.... ale za to znów do przodu z robota (okna sie u nas łatwo myje, bo sa niskie, nawet za bardzo nie musze podnosić rąk)

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:29   #951
JJJustynAAA
Zakorzenienie

A ja po 2 godzinnej drzemce jestem!

I teraz planuje zetrzec kurze!

A pozniej do kosciola...

A taki.mi sie juz nic nie chce!

Zjadlam pyszne czerwone truskawki

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

KASIAB a co do paznokci to mam identyczny dylemat

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:39   #952
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Nadiak możesz mi podać link do strony na której kupowałaś materacyk??

Dobrze pamiętam, że najlepsze materacyki to pianka-lateks, tak? Ile płaciłyście za takie materacyk??

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-04-18 o 16:42
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:44   #953
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam w biedrze po 16, nawet mało ludzi - druga w kolejce się ustawiłam
co do pieluszek to u mnie były w zeszłym tyg.i wzięłam zarówno 2 jak i 3

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:46   #954
monika83
Raczkowanie

za wszystkie nowe tylkodnie, justiwi, ilkas

no a my (dzieki justiwi) skonczylismy 35, zaczynamy 36 tydzien.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Po wizycie wczoraj Lenka na razie jest Lenką wazy 1,30 kg i lekarz mowil ze szyjka,wody płodowe sa ok.W srode 23 ide na 4d to moze cos wiecej zobaczę.Mala jest główka na du ułożona tak jak była na ostatniej wizycie
ja witam sie w kolejnym tygodniu ciazy

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
za zwrot z US i do skarbonki

pomysł niezły, ale z wykonaniem gorzej...
Swoich też mam niewiele... Ale za to bratowej już sporo (które mogę traktować jak swoje) no i te co dostałam wczoraj też tego dużo...
Ale może te zdjęcia to nie taki głupi pomysł... Już sama nie wiem...
Zobaczę co powie kuzynka jak Tż zadzwoni - chociaż jakoś się nie kwapi

za powrót kondycji, ale sie nie przeforsuj... Ja nie mam tak dobrze jak ty posortowałam ciuszki i wsadziałm do pralki i musiałam siąść i odpocząć ufff

ja miałam pobierane z jednej dziurki

co do porodów od niedzieli chyba nic się nie wydarzyło

a ty kobieto zwolnij! daj wytchnąć organizmowi...
A ja mialam z 3 dziurek, rowniez z nosa.
I co, dzwonil tz wyjasnic co z ubrankami?

Cytat:
Napisane przez caroline_m Pokaż wiadomość

jakaś osłabiona jestem ostatnio, mdłości, w głowie mi się kręci, no i brzuch twardszy częściej, zobaczymy jak będzie po wtorkowej wizycie

do kościółka nie mam siły pójść, jutro ze święconką pójdziemy i przy okazji do Bożego Grobu a w niedziele na wieczorną Mszę

u nas nic nie mówią o paznokciach, przy CC trzeba mieć niepomalowane albo w stopach, albo w dłoniach. ja w razie czego chodzę z pomalowanymi jedną warstwą jasno różowego co daje efekt pomalowania bezbarwnym
za wyprawke, jaki macie wozek?
Cytat:

Pracusiu, pochwal sie swoim dzielem!

Odbiore dzis jeszcze jedek telefon z zapytaniem jak sie czuje to normalnie wyrzuce telefon przez okno! Ile mozna gadac to samo! Czlowiek chce sie zdrzemnac i co zdarze przysnac to ktos mnie budzi

Edytowane przez monika83
Czas edycji: 2014-04-18 o 16:48
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:49   #955
agaaga89
Zakorzenienie

Dziś caaaały dzień na nogach, mam wrażenie, że Helena mi pępkiem wyjdzie za to teraz się brzydko zachmurzyło....

Odebrałam wyniki i jestem bardzo zadowolona żelazo skoczyło z 25 do 47, jeszcze brakuje do normy, ale to już postęp! Tym bardziej, że od jutra zwiększam dawkę actiferolu więc do wizyty powinno ładnie dojść i czego się nie spodziewałam to piękna morfologia, wyniki najlepsze w całej ciąży, przede wszystkim ta nieszczęsna hemoglobina, też już prawie w normie czyli z jednym czynnikiem walka idzie mi dobrze, ale na odwrócenie Heli już takiego wpływu nie mam....

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:51   #956
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Madziuula co do Biedronki to za każdym razem jak jestem mi się przypomina jak pisałaś, że Oli leci i wyłącza zamrażalniki

A w ogóle o co chodzi z tymi miejscami w szpitalach i na porodówkach, taki wyż demograficzny jest czy co? Nasze państwo w końcu taaaaaakie prorodzinne
Ciiiii bo chyba zapomniał narazie

Właśnie o co chodzi?
Bo to powoduje mój dodatkowy stres, wiecie, mnie nie mogą odesłac

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Te moja robi tak samo - poluje na jogurty z dinozaurami!
Mój na zygzaka :p A z dniozaurami to nawet nie wiem jakie

Cytat:
Mam ogromną ochotę paznokcie pomalować na jakiś ładny kolorek, ale kurcze plan jest rodzić w niedzielę i nie wiem czy na marne nie pomaluje
Heh i ja mam ten dylemat

Tż młodego przejął Mimo że niby pracuje. No wiec posprzątałam to mieszkanie Nie mam pierdułek powyciaganych ale za to żonkile i narcyzy więc jakiś klimat jest
I nawet upiekliśmy z młodym mazurki (tzn. wyłożyłam formę kury, ofcy i królika gotowym ciastem kruchym a potem wypełniliśmy gotową masą krówkową, Olaf pięknie ozdobił, no ale mazurki są )

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:55   #957
caroline_m
Raczkowanie

monika83 Mountain Buggy Duet , ale bez gondol, tylko foteliki i wersja spacerowa
Stary 2014-04-18, 16:57   #958
/Mycha/
Raczkowanie

Hej hej.
My z Tż ostro pocisnęliśmy porządki od poniedziałku do środy (i to takie z oknami, kafelkami, za szafą, pod szafą, na szafie, oczywiście ze mną w roli dyrygenra i podawacza papierowych ręczników ) a teraz odpoczywamy. Tż przychodzi dzisiaj do mnie i pyta: to co jeszcze trzeba zrobić? a ja, że tylko relaks nam został
Jeśli chodzi o pieczenie i gotowanie to jutro dopiero startujemy, by było wszystko w miarę świeże.

A jeszcze mam pytanie: ciąża donoszona to w końcu który tydzień? Bo raz tu się przewija 37 raz 38, to który musi być skończony?
Pytam bo mnie jakieś takie bóle jak na okres w dole brzucha łapią i się zastanawiam czy to już mogą być przepowiadacze?

/Mycha/ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:18   #959
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziś caaaały dzień na nogach, mam wrażenie, że Helena mi pępkiem wyjdzie za to teraz się brzydko zachmurzyło....

Odebrałam wyniki i jestem bardzo zadowolona żelazo skoczyło z 25 do 47, jeszcze brakuje do normy, ale to już postęp! Tym bardziej, że od jutra zwiększam dawkę actiferolu więc do wizyty powinno ładnie dojść i czego się nie spodziewałam to piękna morfologia, wyniki najlepsze w całej ciąży, przede wszystkim ta nieszczęsna hemoglobina, też już prawie w normie czyli z jednym czynnikiem walka idzie mi dobrze, ale na odwrócenie Heli już takiego wpływu nie mam....

Super brawa za wyniki

Ja kończe sałatkę robić, później do kościółka i jutro z rana trzeba wstać pisanki zrobić

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:19   #960
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

Mnie wczoraj położna uświadomiła, ze mam się wstrzymac z wszelkimi pracami domowymi do 8 maja wtedy wkroczę w 37 tc i mogę sobie już rodzić
Ja mam się wstrzymać i leżeć jak najwięcej do 27 kwietnia, wtedy kończę 37tc. Ciężko mi to szło od początku tygonia, ale dzisiaj cały dzień boli mnie spojenie (chyba) i mam bóle miesiączkowe więc grzecznie leżę. Jest mi z tym ciężko, że mąż wszystko musi robić sam, ale dziecko ważniejsze. Zresztą świetnie sobie radzi, już upiekł ciasta, jutro sałatka, a sprząta zawsze. Tylko to moje odczucie takie jest i czuje się niepotrzebna. Dam radę! 2 tygodnie to nie 2 miesiące.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości