Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 16:36   #4561
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Dla mnie dawanie zaproszeń to fajna okazja do pogadania z rodzinką i przyjaciółmi ale my zapraszalismy tylko najbliższych, więc nie mamy problemu z jakimiś dawno nie widzianymi ciotkami, z którymi nie ma o czym gadać
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:39   #4562
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Tak! Wyślę ci namiary na priv. Na wątku będę chwalić jak będę chociaż po jednej lekcji

Poproszę! Jak byś mogła dołączyć cene to już w ogóle bedę skakać z radości

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2014-04-18 o 16:55
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:59   #4563
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Cytat:
Uuuu a co się dzieje że nie macie prądu?

A odnośnie Ciebie i Twojego TŻa, to poznaliście się w Holandii czy w PL i tam razem wyjechaliście?
Uuu długa historia na temat prądu, powiem w skrócie tak: tu zioło jest legalne(my nie palimy) a obok nas w mieszkaniu ktoś urządził sobie professionalną plantację Na dodatek mądra policja Holenaderska wyrwała całą skrzynkę z bezpiecznikami wszystkie kable zamiast odłączyć normalnie Także teraz czekamy bo byliśmy kilka dni na hotelu za ktory zapłacił właściciel, a teraz woleliśmy na święta przyjść do domu i chociaż przyrządzić normalne potrawy na święta

Poznaliśmy się w Holandii przez zwykły przypadek losu
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:15   #4564
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Uuu długa historia na temat prądu, powiem w skrócie tak: tu zioło jest legalne(my nie palimy) a obok nas w mieszkaniu ktoś urządził sobie professionalną plantację Na dodatek mądra policja Holenaderska wyrwała całą skrzynkę z bezpiecznikami wszystkie kable zamiast odłączyć normalnie Także teraz czekamy bo byliśmy kilka dni na hotelu za ktory zapłacił właściciel, a teraz woleliśmy na święta przyjść do domu i chociaż przyrządzić normalne potrawy na święta

Poznaliśmy się w Holandii przez zwykły przypadek losu
O kurde, ale jazda z tymi kablami. No to już trzeba naprawdę nie myśleć żeby tak sprawę załatwić

Romantycznie
Stary 2014-04-18, 17:22   #4565
emdzik
Zakorzenienie

Witam dziewczęta

Dawno mnie tutaj nie było (więc nawet nie nadrabiam)... ale stwierdziłam, że zostało mało czasu i ostatnio byłam dość zabiegana. Dzięki temu ostatnio załatwiliśmy :
-garnitur TŻ
-buty
-koszule
-spinki
-buty
-pasek
-byliśmy ustalać menu
-załatwiamy do końca dekoracje i kwiaty
-załatwiliśmy kilka rzeczy na podziękowania
-byliśmy u spowiedzi
-zamówiliśmy i odebraliśmy zawieszki na alko, pudełka na ciasta
-kupiłam koszulę na noc poślubną
-kupiłam sukienkę na poprawiny
-kupiłam baleriny na przebranie / lub poprawiny
-kupiłam stanik do sukni
-i dzisiaj przyszły buty z akces'u

Trochę załatwiliśmy ale jeszcze dużo zostało

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:25   #4566
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A dla mnie to właśnie dziwne i mało kulturalne zachowanie. Co wpadacie, dajecie zaproszenie i z powrotem do drzwi? Skoro kawa i herbata to dla Was zbędna fanaberia to nie chcę myśleć co myślisz o nas - jak gdzieś połowa zapraszanych osób gościła nas obiadem i to czasami dwudaniowym, oprócz tego jakieś przekąski na zimno, a potem ciasto. Jak idziemy zapraszać i widzę na stole tylko ciasto i kawę to wręcz oddycham z ulgą, a tu się okazuje że dla niektórych to i tak za wiele. To po co w ogóle Ci goście na weselu? skoro zapraszanie ich to taka męka i młodzi robią im łaskę, że w ogóle zapraszają?
tu nie chodzi o jakieś gościny, ze Panstwo Mlodzie przyjezdzaja i trzeba im sprawiadz Bog wie co, bo "przeciez przyjechali zapraszac", dla mnie to troche dziewne, musza mnie ugościć zeby ja mogla ich ugościć na weselu, to nie jest na zasadzie cos za coś, przecież nie dzwoni sie i nie umiawia ze danego dnia przyjedzie sie z zaproszeniem, zeby dana rodzina miala problem i zrządzała , tylko wpada bez uprzedzenia, jak kogos nie ma to drugi raz sie przyjezdza, milo jak ktos zrobi herbate ale tez bez przesady, poza tym nie mam 4 miesiecy na zapraszanie, bo z nasza iloscia gosci to by nam nawet tych 4 miesiecy nie wystarczalo, gdybysmy mieli sie tak goscic u wszysttkich , no chyba ze ktos ma 30 zaproszen i duzo wolnego czasu to moze sobie na takie cos pozwolic

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:29   #4567
velika
Winter is coming

Ja dzwoniłam i informowałam, że przyjadę. Przecież ludzie mają swoje sprawy i mogą nie mieć czasu dla mnie. Chyba większy problem się robi, jak się wpada bez zapowiedzi.
I nie chodzi o Bóg wie co, to zwykła herbata czy kawa, kwestia kultury
I też nie mam wolnego czasu zbyt wiele.
Emdzik, gratuluję załatwionych spraw, lista jest imponująca Ale faktycznie czasu już malutko!!!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:39   #4568
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ja tez sobie nie wyobrażam wpaść do kogos bez zapowiedzi to juz nie te czasy, ze ludzie w weekendy czy wieczorami maja wolne, siedza w domu i ogladają telewizor (tak było ze 20lat temu-pamietam, a to ciocia przyjechała, a to sąsiadka na kawe wpadła itd). Ale to dziala tez w obydwie strony, ja tez nie mam ochoty, zeby ktos do mnie przychodzil bez wczesniejszego umowienia sie moze w planach mialam zumbe, albo mam dzien lenia i chodze po domu w tlustych wlosach i wielkich majtkach

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:50   #4569
velika
Winter is coming

Właśnie, ja na przykład ostatnią niedzielę spędziłam leżąc cały dzień w łóżku w wielkiej rozciągniętej koszulce chłopa w samych majtach, popijając browary i weź tu gości przyjmuj
o takiej

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:51   #4570
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja tez sobie nie wyobrażam wpaść do kogos bez zapowiedzi to juz nie te czasy, ze ludzie w weekendy czy wieczorami maja wolne, siedza w domu i ogladają telewizor (tak było ze 20lat temu-pamietam, a to ciocia przyjechała, a to sąsiadka na kawe wpadła itd). Ale to dziala tez w obydwie strony, ja tez nie mam ochoty, zeby ktos do mnie przychodzil bez wczesniejszego umowienia sie moze w planach mialam zumbe, albo mam dzien lenia i chodze po domu w tlustych wlosach i wielkich majtkach
Dokładnie... też jestem tego zdania!

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:53   #4571
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja dzwoniłam i informowałam, że przyjadę. Przecież ludzie mają swoje sprawy i mogą nie mieć czasu dla mnie. Chyba większy problem się robi, jak się wpada bez zapowiedzi.
I nie chodzi o Bóg wie co, to zwykła herbata czy kawa, kwestia kultury
I też nie mam wolnego czasu zbyt wiele.
Emdzik, gratuluję załatwionych spraw, lista jest imponująca Ale faktycznie czasu już malutko!!!
My też każdego informowaliśmy wcześniej, nie byliśmy u nikogo bez zapowiedzi, poza rodzicami

U nas odmów ciąg dalszy... Nie chce mi się nawet komentować. Wyłączam się.

Dziewczyny!
Wesołych i spokojnych Świąt, miłych chwil u boku TŻ i wraz z rodziną, a po Świętach czas niech szybciutko płynie i zaczynamy prawdziwie sezon ślubny

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 17:55   #4572
mojakaren
Zakorzenienie

waaampirmona witaj !

KaMilka4891 hoho ale koszmar ślubno rozwodowy

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
exist, ja też przeżywam zmianę nazwiska chciałabym podwójne, ale dwa człony z końcówką -ska nie brzmią dobrze a innego niż mąż nazwiska też nie chcę mieć...
a ja właśnie nie mogę się doczekać jak zmienię nazwisko

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
Właśnie zakupiłam podwiązkę ślubną
Do ślubu zostało 8 dni, a ja dalej nie mam:
  • naszyjnika do sukni
  • zapasowej pary pończoch (albo dwóch par)
Mało rzeczy mi zostało, ale ciągle nie mam czasu wybrać się na zakupy, a jak już idę to nie mogę znaleźć nic co by mnie satysfakcjonowało.
Jutro idę do fryzjera się farbować już na ślub
to szybciorem na zakupy, rajstopy spoko, ale za naszyjnikiem może trzeba będzie pochodzić ...

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 18:16   #4573
basiczek24
Wtajemniczenie

Ja też nie wyobrażam sobie przyjazdu z zaproszeniem bez wcześniejszego kontaktu, to nie te czasy

Jestem mamą
basiczek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 18:19   #4574
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
tu nie chodzi o jakieś gościny, ze Panstwo Mlodzie przyjezdzaja i trzeba im sprawiadz Bog wie co, bo "przeciez przyjechali zapraszac", dla mnie to troche dziewne, musza mnie ugościć zeby ja mogla ich ugościć na weselu, to nie jest na zasadzie cos za coś, przecież nie dzwoni sie i nie umiawia ze danego dnia przyjedzie sie z zaproszeniem, zeby dana rodzina miala problem i zrządzała , tylko wpada bez uprzedzenia, jak kogos nie ma to drugi raz sie przyjezdza, milo jak ktos zrobi herbate ale tez bez przesady, poza tym nie mam 4 miesiecy na zapraszanie, bo z nasza iloscia gosci to by nam nawet tych 4 miesiecy nie wystarczalo, gdybysmy mieli sie tak goscic u wszysttkich , no chyba ze ktos ma 30 zaproszen i duzo wolnego czasu to moze sobie na takie cos pozwolic
No to wyobraź sobie, że do wszystkich wcześniej się umawialiśmy.Myślałam, że już minęły czasy, kiedy wpadało się bez zapowiedzi.
I dla mnie nieważne czy ma się 40, 100 czy 200 gości, wychodzę z założenia, że to nasi goście, skoro chcemy żeby byli obok w takim dniu to widocznie są to bliscy ludzie. A bliskich nie zaprasza się w przelocie, bez zapowiedzi, jedną nogą stojąc już za drzwiami. Ale każdy ma swoje zdanie w tym temacie Mi by było zwyczajnie głupio tak postępując.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 18:20   #4575
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny! Mam zdrowe płuca!!!

I chcę Wam życzyć Wesołych Świąt!!

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 18:20   #4576
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Ja się zawsze zapowiadałam. Po 1 jakbym miała tak próbować "a może mi się przyfarci i wszyscy będą" to bym jeździła z zaproszeniami do tej pory. A musieliśmy jeździć do innych miast. Po 2 nie chciałabym postawić kogoś w krępującej sytuacji, np wywiesza swoje gacie na suszarce w pokoju (ja tak muszę, mieszkamy w małym mieszkaniu) albo ma innych gości, których my nie zamierzamy zapraszać. Albo po prostu nie jest przygotowany do przyjmowania gości w jakiś inny sposób.

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
Witam dziewczęta

Dawno mnie tutaj nie było (więc nawet nie nadrabiam)... ale stwierdziłam, że zostało mało czasu i ostatnio byłam dość zabiegana. Dzięki temu ostatnio załatwiliśmy :
-garnitur TŻ
-buty
-koszule
-spinki
-buty
-pasek
-byliśmy ustalać menu
-załatwiamy do końca dekoracje i kwiaty
-załatwiliśmy kilka rzeczy na podziękowania
-byliśmy u spowiedzi
-zamówiliśmy i odebraliśmy zawieszki na alko, pudełka na ciasta
-kupiłam koszulę na noc poślubną
-kupiłam sukienkę na poprawiny
-kupiłam baleriny na przebranie / lub poprawiny
-kupiłam stanik do sukni
-i dzisiaj przyszły buty z akces'u

Trochę załatwiliśmy ale jeszcze dużo zostało
Dużo załatwiłaś a jak buty z Akcesu? Jesteś zadowolona?

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Cytat:
Właśnie, ja na przykład ostatnią niedzielę spędziłam leżąc cały dzień w łóżku w wielkiej rozciągniętej koszulce chłopa w samych majtach, popijając browary i weź tu gości przyjmuj
o takiej
No własnie u mnie wygląda to podobnie A tu nagle goście z zaproszeniami na ślub, a ja w samych gaciorach
Stary 2014-04-18, 18:40   #4577
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

Opiumalfa super skarpeciochy

Kate Noir gratki zmiany godziny

Le_lena ja jestem z tych nie pijących i zawsze "robię" za kierowcę więc na alkoholu to ja się mało co znam, ale mój TŻ coś wspominał o "wyborowej" lub "finlandii" i też liczymy 0,5 na głowę oczywiście też bierzemy kilka butelek w razie "W"
Jak odbierzesz gaciorki i pas to koniecznie się pochwal

emdzik super że już tak dużo załatwione i powodzenia z dalszym ogarnianiem bo data "zero" tuż tuż ...

mimi_77 extraaa że płuca w porządku
Stary 2014-04-18, 18:41   #4578
Liana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
To sesja narzeczeńska jak się patrzy
Nie no, sesja narzeczeńska po ślubie nie wchodzi w grę Poza tym chcę mieć kilka ładnych fotek do wykorzystania na ślubie TŻ chyba sobie nie zdaje z tego sprawy ...

Cytat:
Napisane przez Le_lena Pokaż wiadomość
Liana - Twój TŻ to chyba pierwszy w tym wątku , który mówi, że "już nie ma na coś czasu" : żeby mój tak miał
A gdzie tam!! On nie ma czasu na sesję narzeczeńską i nagranie podziękowań dla Rodziców ale za to:
- garnitur, buty etc. - jeszcze tyyyyyle czasu!!
- załatwianie rzeczy na sali i z usługodawcami - "zrobi się"
- poradnia i dzien skupienia - jeszcze duuuużo czasu!!

Co do zapraszania - my wszystkich uprzedzaliśmy przed przyjazdem, ale powiem Wam że nie wszyscy tak robią. Kiedyś miałam sytuację, ze mój tata znalazł się nagle w szpitalu w bardzo ciężkim stanie i tego samego dnia wieczorem nawiedziła nas w domu bez żadnej zapowiedzi para młoda z ojcem panny młodej - u nas wszyscy zapłakani, załamani, po pokoju walały się jeszcze różne przedmioty po wizycie pogotowia, generalnie nieciekawe nastroje.
A oni zadowoleni rozsiedli się, my w piżamo-dresach rozmemłane, poczochrane, zero jedzenia do poczęstunku, myślałyśmy tylko co tam w szpitalu .. masakra!
i jak tu konwersować ????

U nas goście często częstowali nas herbatą, ciastem, kilka osób przygotowało obiad no ale my uprzedzaliśmy o przyjeździe

Edytowane przez Liana
Czas edycji: 2014-04-18 o 18:42
Liana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 18:51   #4579
say-hello
Zakorzenienie

Ja oczywiście też uprzedzam gości przed wizytą, co więcej pytam, czy mają czas nie wyobrażam sobie inaczej, jedynie do mojej Babci wpadam bez zapowiedzi. Sama nie lubię jak przychodzą do mnie goście bez zapowiedzi jak w pizamie i nieumytych włosach sprzątam mieszkanie na szczęście rzadko to się zdarza, raczej wszyscy wiedzą, że należy zadzwonić przed.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 19:02   #4580
Grace O Malley
Raczkowanie

Obfociłam buty. Model Venus. Ja w nich chodziłam ładnych kilka dni już normalnie po chodniku więc są ciut brudne miejscami, proszę wybaczcie, jeszcze nie wiem jak je wyczyścić żeby było dobrze jest też zdjęcie podeszwy - też jest brudna więc możecie zobaczyć jak to ewentualnie wyglądać będzie przy klękaniu. Jakby nie było będziecie musiały przejść się w nich chociaż kawałek I zdjęcie tej nakładeczki na obcas. Z bliska widać, ale z daleka nikt nie zauważył Dużo daje, nie zabijam się na panelach.

Na zdjęciach jest widoczna też taka ciemna kropa, też ją olejcie proszę nie mogę znaleźć gdzie mi się upaprał obiektyw i się tego pozbyć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg but1.jpg (21,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but2.jpg (21,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but6.jpg (20,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but3.jpg (24,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but5.jpg (25,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but4.jpg (32,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg but7.jpg (13,6 KB, 32 załadowań)
Stary 2014-04-18, 19:06   #4581
waaampirmona
Raczkowanie

Dziękuję Wszystkim za przywitanie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość

waaampirmona witaj! Skoro macie potwierdzenia do 15. 05. to ja bym się trochę sprężyła Jeśli dostaną pod koniec miesiaca myślę że będzie ok Goście wiedzą że mają szykować się na wesele?
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Biorąc pod uwagę, że dzisiaj 18.04 to zostało mniej niż miesiąc na potwierdzenie.Trochę daliście ciała, szczerze mówiąc, bo jak się nie wyrobicie z zaproszeniami to może jakiś gość dostać i 10.05... Czemu macie taki wczesny termin (2 miesiące przed ślubem)?
Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
miałam taka sytuacje, ze kolezanka rozdawala zaproszenia niewiele przed terminem potwierdzenia, mi to nie przeszkadzalo ale wiem ze mieli pare osob ktore im odmowily, bo mowily ze ' dostali zaproszenie na odczepke, bo im duzo osob odmowilo', takze ludzie sa rozni
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
waaampirmona Witaj Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to przesunąć termin potwierdzeń w restauracji (wg mnie jednak wczesny termin podawania liczby gości), gościom rozdać zaproszenia i powiedzieć, że termin potwierdzeń jest czerwcowy, a nie majowy (błąd w druku, błąd sali). My też mieliśmy tak wczesny termin potwierdzeń, ale udało się nam to przesunąć przed wydrukowaniem zaproszeń.
Goście w większości wiedzą już od dawna kiedy jest ślub.
Od ponad roku bo już wtedy zarezerwowaliśmy salę i wszystkim mówiliśmy tym z bliższej rodziny jak i znajomym.

Termin wczesny - to zależy od punktu widzenia. Jesli potwierdzą mi do 15 maja to będę miała około 1,5 miesiąca żeby dogadać szczególy z właścicielką, dostać rozklad stołów, zrobić winietki itd.
A jeszcze do tego od maja zaczyna nam się sezon ślubny ( zajmujemy się ta branżą, mój nagrywa ja robię zdjęcia) Tak więc wiesz, wesela do tego na tygodniu sesje zdjęciowe, obróbka montaż itd. To na prawde dużo roboty więc jeszcze jak mam wygospodarować czas żeby dopiąć wszystko na ostatni guzik to nawet nie mogę dać późniejszego terminu potwierdzenia.

Tak więc to nie tyle że nie mogę przełożyć terminu potwierdzenia ale nie chcę tego robić. Zaproszenia robię sama więc to dla mnie nie problem wydrukować jeszcze raz czy coś poprawić ale tak jak pisałam nie bardzo chcę to robić ze względów praktycznych

A że na odczepke to raczej nikt tak nie pomyśli bo nie rozdaję zaproszeń w ostatniej chwili przed ślubem tylko wcześniej ale po prostu termin potwierdzenia mam krótki.
Wychodzę z założenia że jesli ktoś ma przyjść to przyjdzie a jeśli nie będzie miał ochoty to wymyśli cokolwiek.

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość

Witaj! Też ślubuję w tym dniu będzie nas już przynajmniej trzy (Lg_ago, ktoś jeszcze? )
lipiec jest bardzo popularny więc nie dziwię się że jest nas trochę do narzeczonego na ten termin dzwoniło juz chyba z 5 par chętnych :P

Edytowane przez waaampirmona
Czas edycji: 2014-04-18 o 19:27
waaampirmona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 19:27   #4582
Atomoowka
Wtajemniczenie

Ze spraw ślubnych u mnie dziś cisza, nic się nie działo.
A no przepraszam mama kupiła dziś dla siebie śliczne kolczyki na ślub.

Cytat:
Napisane przez Sunrise28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wpadłam życzyć Wesołych Świąt

Po pracy lecę do łóżka się kurować i takie święta będą

Do wtorku
Dziękuję i wzajemnie.
No i kuruj się

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Fas może wystąpić już po wypiciu 1 kieliszka, wystarczy że się go wypije " w nieodpowiednim " momencie. Dlatego. Żadnego picia w ciąży kochane!!! Po co ryzykować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zgadza się dlatego ja uważam że ciąża = brak alkoholu, brak papierosów.
Jednak nie ma się co martwić, że się z 3 czy 4 tygodniu piło, do pewnego momentu dzieco jest chronione i nie przyjmuje od mamy tego co ona je i pije. To swego rodzaju bariera ochronna matki natury. No jednak mało kobiet dowiaduje się w 3 tygodniu, że jest w ciązy.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja bede miała dwa bo tutaj w ogole sie nie zmienia nazwiska wiec mojemu było wszystko jedno.

Przyszły skarpetki dla drozbow

Sent from my iPhone using Tapatalk
świetne

Cytat:
bez przesady zeby u kazdego siedziec i popijac kawki i herbatki, u najblizszych można, ale nie u każdego, u mnie nei ma takiego zwyczaju, kazdy dobrze wie ze mlodzi nie maja czasu i że nie tylko w danym miejscu musza zostawić zaproszenie
Dla mnie to dość naturalne, że wszędzie chociaż tą herbatę i ciasto wypiliśmy. Nie mogłabym wpaść, w progu dać zaproszenie i na pięcie lecieć dalej.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Dla mnie dawanie zaproszeń to fajna okazja do pogadania z rodzinką i przyjaciółmi ale my zapraszalismy tylko najbliższych, więc nie mamy problemu z jakimiś dawno nie widzianymi ciotkami, z którymi nie ma o czym gadać
o to to, zgadzam się.

Cytat:
A dla mnie dziwne jest wpadanie do kogoś, w tak ważnej sprawie bez zapowiedzi.

Cytat:
o takiej
hahahah u mnie niedziele też czasami tak wyglądają

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Mam zdrowe płuca!!!

I chcę Wam życzyć Wesołych Świąt!!
klask i: świetne wieści
I wzajemnie spokojnych świąt.

Cytat:
Obfociłam buty. Model Venus. Ja w nich chodziłam ładnych kilka dni już normalnie po chodniku więc są ciut brudne miejscami, proszę wybaczcie, jeszcze nie wiem jak je wyczyścić żeby było dobrze jest też zdjęcie podeszwy - też jest brudna więc możecie zobaczyć jak to ewentualnie wyglądać będzie przy klękaniu. Jakby nie było będziecie musiały przejść się w nich chociaż kawałek I zdjęcie tej nakładeczki na obcas. Z bliska widać, ale z daleka nikt nie zauważył Dużo daje, nie zabijam się na panelach.

Na zdjęciach jest widoczna też taka ciemna kropa, też ją olejcie proszę nie mogę znaleźć gdzie mi się upaprał obiektyw i się tego pozbyć
bardzo fajne

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 19:36   #4583
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne butki gdzie kupiłaś takie nakładki na obcasy?

My jedziemy na święta do rodzinki TŻ rozdawać zaproszenia
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 20:12   #4584
kasia1201
Rozeznanie

Kochane wesołych, zdrowych Świąt Wielkanocnych i rozmarzonych wieczorów z najbliższymi przy snuciu planów i opowiadań o Wielkim Dniu

Paniom z 16.08.2014r. małe przypomnienie......120DDŚ:br okul:
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 21:00   #4585
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:

bardzo ładne buciki!

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 21:13   #4586
karolinuuusia
Zakorzenienie

dziwne macie tradycje u mnie nikt nigdy nie dzwonił, nie zapowiadał się i zawsze byl mile witany z niespodzianką ale na prawdę miło! tylko uprzedzamy trójmiasto i olsztyn jak jedziemy bo to jednak kawal drogi ode mnie, ale reszta mieszka w zasigu 20km wiec wiemy co i kiedy robią i na pewno nie bedziemy niemile widziani, bo tak w moich stronach jest i tyle na ten temat, poza tym dzwoni sie jak sie z kims na goscine chce umowic , a nie zaprosić na slub

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 21:22   #4587
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
dziwne macie tradycje u mnie nikt nigdy nie dzwonił, nie zapowiadał się i zawsze byl mile witany z niespodzianką ale na prawdę miło! tylko uprzedzamy trójmiasto i olsztyn jak jedziemy bo to jednak kawal drogi ode mnie, ale reszta mieszka w zasigu 20km wiec wiemy co i kiedy robią i na pewno nie bedziemy niemile widziani, bo tak w moich stronach jest i tyle na ten temat, poza tym dzwoni sie jak sie z kims na goscine chce umowic , a nie zaprosić na slub
Dziwne masz podejście , a czym sie różni gościna od zapraszania na slub ? . Ja np w weekendy pracuję - mamy wtedy oględziny nieruchomości zazwyczaj ale nie informujemy o tym rodziny więc raczej nikt pojęcia nie ma że w sobotę nas w domu nie uraczy.
Dla mnie to jest poprostu elegancko powiadomic kogoś że będziesz. Dokładnie tak jak dziewczyny piszą ktoś może być zajęty lub porostu mieć dzień chodzenia w piżamie i raczej z radościa Ci drzwi nie otworzy.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 21:35   #4588
201605100
Konto usunięte

mnie wkurza to jak ktoś wpada bez zapowiedzi bo mogę akurat mieć inne plany. przecież każdy ma telefon, można zadzwonić i się zapowiedzieć
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 21:48   #4589
kiss12550
Zadomowienie

Nie było mnie tu trochę a tu teraz 30 str chyba do nadrobienia w każdym razie nadrobiłam , mam nadzieję że mniej więcej będziecie wiedziały o co mi chodziło :

Opiumalfa- gacie ślubne super

Pysia –garnitur kupiliśmy w Sempre ( nie wiem czy coś ci to mówi ) ogólnie garnitury dobrej jakości i całkiem ładne ,my dodatkowo mieliśmy rabat 15 % z targów ślubnych , musimy dokupić jeszcze Tżtowi koszule i buty i będzie już gotowy nie zazdroszczę teściowej, ale cóż z głupotą ciężko czasem wygrać .. a kartonik super

Klaudyna- pogięło tę dziewkę z taką kiecką , skąd ona się w ogóle urwała? Może nigdy na weselu nie była i za bardzo nie wie jak się na takie okazje ubiera ? dobrze że zostałaś uratowana z tej łazienki ;D przykro mi z powodu obrączek , mam nadzieję że już następnym razem będą idealne Meksyk

Kate_Noir- brawa za garnitur

Enzunio - brawa za zakupy

Czekooczekolada – możesz podać link do biżuterii? Jest super! Haha nadajesz się na detektywa – Ysia już myślała że jej się upiekło a tu niestety

Velika- rodzice małej faktycznie się nie popisali

Mysza_myszowska – taka babcia to Skarb -suknia na pewno będzie cudowna!

Szczeperka – ale masz figurę!

Say-hello mam nadzieję że po oparzeniu nie będzie śladu. Ja bym podziękowała koleżance swoją drogą powtórz jej to gdy będzie organizowała swoje wesele

Alucior- gratki za 2 rocznicę zaręczyn , niedługo będziecie świętować rocznicę ślubu

Grace O Malley - brawa za wszystkie zakupy ślubne

Iliy – życzę dużo zdrówka i oklaski za garnitur dla Tżta a z tymi literkami w zapro faktycznie nie fajnie…ja za to się dopiero obudziłam z zaproszeniami a chcieliśmy rozdawać już w weekend majowy pisałam o próbki to gościu odpisał mi maila 2 dni później tłumacząc ze święta i to i tamto i próbki będą wysyłane 26 kwietnia

Lemon_Drop - brawa za obrączki

Lexie – kolczyki super

Blondi – piwo na poprawinach będzie na pewno, pytanie tylko w jakiej postaci

swiat_katarzyny – piosenka na pierwszy taniec fajna ( chociaż kojarzy mi się z moim ex )

Madziara – nie zazdroszczę takiej kuzynki

Atomoowka – co to za proboszcz ?? zazdroszczę wieczoru panieńskiego, sama nie mogę się doczekać swojego

Cashmere-;oklaski: za wszystkie załatwione sprawy

Myha – moja krawcowa zawołała 1500 za taką średnio bajerową

Justyna.kociaczek - egzamin zawodowy w dniu ślubu? Ale będziesz miała wrażeń

Bardorja – coś mi się wydaje ze sama będę musiala „dopraszać” parę osób i mam nadzieję że się nie obrażą, sama nie pogniewałabym się a suknia piękna!

Enzunio
- brawo za zakupy weselne

Przezduzeem – nie załapałam się na zdjęcie sukni ale z komentarzy widzę że jest ciekawa

Sunset – witaj . suknia bardzo ładna i wclae nie za skromna , jest taka jak powinna być i najważniejsze TWOJA

Monia – piękna ale i bardzo odważna suknia , mój Tż powiedział że by mnie w takiej nie puścił

adziia13
– moja mama też chce kremową lub śmietankową , w sumie jakoś ni emartwie się tym mocno , raczej nikt nie pomyli jej ze mną (przynajmniej mam taką nadzieję )

MaijaLena – cześć ślubujemy tego samego dnia ! Suknia cudowna ale czekam na zdjęcia na Tobie

Mysza93- mamy ten sam rocznik ,tyle ze mój Tż 91

Anesthesia- wejściówki dla rodziców super , zrypali te zaproszenia faktycznie

Madzixx- ja też planuje Ferrero rocher na winetki. Jak zamierzasz je wykonać ?

Olgamikolajek- suknia przecudowna i ślicznie w niej wyglądasz , nie ma nad czym się zastanawiać , będziesz piekną PM !

Elrosa- siostra super kiecki wypatrzyła

Robusta- za 6miesięcy

Zakrecona_kropka- wszystkiego co najlepsze i samych pięknych chwil w życiu a zwłaszcza tego tak wyczekiwanego przez Ciebie

Docik - za torebki

Karoliniusia-to nie są żadne "tradycje" dla mnie to po prostu dobre wychowanie, tak jak dziewczyny pisaly nie każdy moze mieć czas czy po prostu ochotę na wizyty, mimo że to tylko rozdawanie zaproszeń ,nie znoszę gdy ktoś wpada do mnie bez zapowiedzi a ja w rozciągniętym dresie z nieumytymi włosami i nie wiadomo czym jeszcze
dlatego sama będe na pewno uprzedzać o przyjeździe bo dla mnie po prostu tak trzeba mówisz ze rodzina mieszka 20km od Was i wiecie co kiedy robią- mają jakieś chip'y wszczepione pod skórą czy może zamontowaliście im kamery w mieszkaniach? Nie obraź się że tak pisze ale po prostu dla mnie każdy może mieć swoje plany nie mówiąc już o sytuacjach nieprzewidzianych (dziewczyny wcześniej zresztą o tym pisały)

Co do zakupów garnituru dla Tżta , myślałam że w PAWO znajdziemy coś fajnego ( czytałam że kilka z Was chwaliło ten sklep) , teraz są tam przeceny nawet o 50 % (przynajmniej w sklepie niedaleko mnie) i nie wiem czy po prostu wykupili to co lepsze czy o co chodziło ale ten sklep rozczarował mnie na maxa,, garnitury na wieszakach były dosłownie pomięte i wyglądały nieciekawie , więc jak teściowa to zobaczyła no to od razu stwierdziła że nie mamy tam czego szukać , szczerze mówiąc później żałowałam , w końcu Tż mógł chociaż coś przymierzyć a tak to ma garnitur który średnio mi się widzi..
W każdym razie zdjęcia zakupów w załączniku

nie wiem o co chodzi ale zdjęcie Tżta nie chce mi się dodać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1239619_234527303406945_7479462223926618941_n.jpg (48,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1604763_234527366740272_3442945194020918720_n.jpg (43,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10009861_234527330073609_6190384922467168803_n.jpg (37,9 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez kiss12550
Czas edycji: 2014-04-18 o 21:55
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 21:56   #4590
21klaudyna
Zadomowienie

kiss szacun!!!! nieźle ogarnąłaś wątek!!!
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości