|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Dla mnie dawanie zaproszeń to fajna okazja do pogadania z rodzinką i przyjaciółmi
ale my zapraszalismy tylko najbliższych, więc nie mamy problemu z jakimiś dawno nie widzianymi ciotkami, z którymi nie ma o czym gadać
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2014-04-18 o 16:55 |
|
|
|
|
#4563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poznaliśmy się w Holandii przez zwykły przypadek losu
|
|
#4564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Romantycznie
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczęta
Dawno mnie tutaj nie było (więc nawet nie nadrabiam)... ale stwierdziłam, że zostało mało czasu i ostatnio byłam dość zabiegana. Dzięki temu ostatnio załatwiliśmy : -garnitur TŻ -buty -koszule -spinki -buty -pasek -byliśmy ustalać menu -załatwiamy do końca dekoracje i kwiaty -załatwiliśmy kilka rzeczy na podziękowania -byliśmy u spowiedzi -zamówiliśmy i odebraliśmy zawieszki na alko, pudełka na ciasta -kupiłam koszulę na noc poślubną -kupiłam sukienkę na poprawiny -kupiłam baleriny na przebranie / lub poprawiny -kupiłam stanik do sukni -i dzisiaj przyszły buty z akces'u Trochę załatwiliśmy ale jeszcze dużo zostało
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4567 |
|
Winter is coming
|
Ja dzwoniłam i informowałam, że przyjadę. Przecież ludzie mają swoje sprawy i mogą nie mieć czasu dla mnie. Chyba większy problem się robi, jak się wpada bez zapowiedzi.
I nie chodzi o Bóg wie co, to zwykła herbata czy kawa, kwestia kultury ![]() I też nie mam wolnego czasu zbyt wiele. Emdzik, gratuluję załatwionych spraw, lista jest imponująca Ale faktycznie czasu już malutko!!!
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez sobie nie wyobrażam wpaść do kogos bez zapowiedzi
|
|
|
|
#4569 |
|
Winter is coming
|
Właśnie, ja na przykład ostatnią niedzielę spędziłam leżąc cały dzień w łóżku w wielkiej rozciągniętej koszulce chłopa w samych majtach, popijając browary
i weź tu gości przyjmuj o takiej ![]()
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas odmów ciąg dalszy... Nie chce mi się nawet komentować. Wyłączam się. Dziewczyny! Wesołych i spokojnych Świąt, miłych chwil u boku TŻ i wraz z rodziną, a po Świętach czas niech szybciutko płynie i zaczynamy prawdziwie sezon ślubny
|
|
|
|
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
waaampirmona witaj !
KaMilka4891 hoho ale koszmar ślubno rozwodowy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie wyobrażam sobie przyjazdu z zaproszeniem bez wcześniejszego kontaktu, to nie te czasy
![]() ![]()
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dla mnie nieważne czy ma się 40, 100 czy 200 gości, wychodzę z założenia, że to nasi goście, skoro chcemy żeby byli obok w takim dniu to widocznie są to bliscy ludzie. A bliskich nie zaprasza się w przelocie, bez zapowiedzi, jedną nogą stojąc już za drzwiami. Ale każdy ma swoje zdanie w tym temacie Mi by było zwyczajnie głupio tak postępując.
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Mam zdrowe płuca!!!
I chcę Wam życzyć Wesołych Świąt!!
|
|
#4576 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a jak buty z Akcesu? Jesteś zadowolona?Cytat:
Cytat:
A tu nagle goście z zaproszeniami na ślub, a ja w samych gaciorach
|
|
|
#4577 |
|
Raczkowanie
|
Opiumalfa super skarpeciochy
![]() Kate Noir gratki zmiany godziny ![]() Le_lena ja jestem z tych nie pijących i zawsze "robię" za kierowcę więc na alkoholu to ja się mało co znam, ale mój TŻ coś wspominał o "wyborowej" lub "finlandii" i też liczymy 0,5 na głowę oczywiście też bierzemy kilka butelek w razie "W" ![]() Jak odbierzesz gaciorki i pas to koniecznie się pochwal ![]() emdzik super że już tak dużo załatwione i powodzenia z dalszym ogarnianiem bo data "zero" tuż tuż ... ![]() mimi_77 extraaa że płuca w porządku
|
#4578 | |
|
Zadomowienie
|
Nie no, sesja narzeczeńska po ślubie nie wchodzi w grę
Poza tym chcę mieć kilka ładnych fotek do wykorzystania na ślubie TŻ chyba sobie nie zdaje z tego sprawy ... ![]() Cytat:
- garnitur, buty etc. - jeszcze tyyyyyle czasu!! ![]() - załatwianie rzeczy na sali i z usługodawcami - "zrobi się" - poradnia i dzien skupienia - jeszcze duuuużo czasu!! Co do zapraszania - my wszystkich uprzedzaliśmy przed przyjazdem, ale powiem Wam że nie wszyscy tak robią. Kiedyś miałam sytuację, ze mój tata znalazł się nagle w szpitalu w bardzo ciężkim stanie i tego samego dnia wieczorem nawiedziła nas w domu bez żadnej zapowiedzi para młoda z ojcem panny młodej - u nas wszyscy zapłakani, załamani, po pokoju walały się jeszcze różne przedmioty po wizycie pogotowia, generalnie nieciekawe nastroje. A oni zadowoleni rozsiedli się, my w piżamo-dresach rozmemłane, poczochrane, zero jedzenia do poczęstunku, myślałyśmy tylko co tam w szpitalu .. i jak tu konwersować ???? ![]() U nas goście często częstowali nas herbatą, ciastem, kilka osób przygotowało obiad no ale my uprzedzaliśmy o przyjeździe
Edytowane przez Liana Czas edycji: 2014-04-18 o 18:42 |
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
Ja oczywiście też uprzedzam gości przed wizytą, co więcej pytam, czy mają czas
nie wyobrażam sobie inaczej, jedynie do mojej Babci wpadam bez zapowiedzi. Sama nie lubię jak przychodzą do mnie goście bez zapowiedzi jak w pizamie i nieumytych włosach sprzątam mieszkanie na szczęście rzadko to się zdarza, raczej wszyscy wiedzą, że należy zadzwonić przed.
|
#4580 |
|
Raczkowanie
|
Obfociłam buty. Model Venus. Ja w nich chodziłam ładnych kilka dni już normalnie po chodniku więc są ciut brudne miejscami, proszę wybaczcie, jeszcze nie wiem jak je wyczyścić żeby było dobrze
I zdjęcie tej nakładeczki na obcas. Z bliska widać, ale z daleka nikt nie zauważył Na zdjęciach jest widoczna też taka ciemna kropa, też ją olejcie proszę nie mogę znaleźć gdzie mi się upaprał obiektyw i się tego pozbyć
|
|
#4581 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję Wszystkim za przywitanie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od ponad roku bo już wtedy zarezerwowaliśmy salę i wszystkim mówiliśmy tym z bliższej rodziny jak i znajomym. Termin wczesny - to zależy od punktu widzenia. Jesli potwierdzą mi do 15 maja to będę miała około 1,5 miesiąca żeby dogadać szczególy z właścicielką, dostać rozklad stołów, zrobić winietki itd. A jeszcze do tego od maja zaczyna nam się sezon ślubny ( zajmujemy się ta branżą, mój nagrywa ja robię zdjęcia) Tak więc wiesz, wesela do tego na tygodniu sesje zdjęciowe, obróbka montaż itd. To na prawde dużo roboty więc jeszcze jak mam wygospodarować czas żeby dopiąć wszystko na ostatni guzik to nawet nie mogę dać późniejszego terminu potwierdzenia. Tak więc to nie tyle że nie mogę przełożyć terminu potwierdzenia ale nie chcę tego robić. Zaproszenia robię sama więc to dla mnie nie problem wydrukować jeszcze raz czy coś poprawić ale tak jak pisałam nie bardzo chcę to robić ze względów praktycznych A że na odczepke to raczej nikt tak nie pomyśli bo nie rozdaję zaproszeń w ostatniej chwili przed ślubem tylko wcześniej ale po prostu termin potwierdzenia mam krótki. Wychodzę z założenia że jesli ktoś ma przyjść to przyjdzie a jeśli nie będzie miał ochoty to wymyśli cokolwiek. Cytat:
do narzeczonego na ten termin dzwoniło juz chyba z 5 par chętnych :P
Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-04-18 o 19:27 |
|||||
|
|
|
#4582 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ze spraw ślubnych u mnie dziś cisza, nic się nie działo.
A no przepraszam mama kupiła dziś dla siebie śliczne kolczyki na ślub. Cytat:
No i kuruj się ![]() Cytat:
Jednak nie ma się co martwić, że się z 3 czy 4 tygodniu piło, do pewnego momentu dzieco jest chronione i nie przyjmuje od mamy tego co ona je i pije. To swego rodzaju bariera ochronna matki natury. No jednak mało kobiet dowiaduje się w 3 tygodniu, że jest w ciązy. Cytat:
świetneCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i: świetne wieściI wzajemnie spokojnych świąt. Cytat:
|
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzie kupiłaś takie nakładki na obcasy?My jedziemy na święta do rodzinki TŻ rozdawać zaproszenia
|
|
#4584 |
|
Rozeznanie
|
Kochane wesołych, zdrowych Świąt Wielkanocnych i rozmarzonych wieczorów z najbliższymi przy snuciu planów i opowiadań o Wielkim Dniu
![]() Paniom z 16.08.2014r. małe przypomnienie......120DDŚ |
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
dziwne macie tradycje
u mnie nikt nigdy nie dzwonił, nie zapowiadał się i zawsze byl mile witany z niespodzianką ale na prawdę miło! tylko uprzedzamy trójmiasto i olsztyn jak jedziemy bo to jednak kawal drogi ode mnie, ale reszta mieszka w zasigu 20km wiec wiemy co i kiedy robią i na pewno nie bedziemy niemile widziani, bo tak w moich stronach jest i tyle na ten temat, poza tym dzwoni sie jak sie z kims na goscine chce umowic , a nie zaprosić na slub
|
#4587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie to jest poprostu elegancko powiadomic kogoś że będziesz. Dokładnie tak jak dziewczyny piszą ktoś może być zajęty lub porostu mieć dzień chodzenia w piżamie i raczej z radościa Ci drzwi nie otworzy.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Konto usunięte
|
mnie wkurza to jak ktoś wpada bez zapowiedzi bo mogę akurat mieć inne plany. przecież każdy ma telefon, można zadzwonić i się zapowiedzieć
|
|
|
|
#4589 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie tu trochę a tu teraz 30 str chyba do nadrobienia
w każdym razie nadrobiłam , mam nadzieję że mniej więcej będziecie wiedziały o co mi chodziło :Opiumalfa- gacie ślubne super Pysia –garnitur kupiliśmy w Sempre ( nie wiem czy coś ci to mówi ) ogólnie garnitury dobrej jakości i całkiem ładne ,my dodatkowo mieliśmy rabat 15 % z targów ślubnych , musimy dokupić jeszcze Tżtowi koszule i buty i będzie już gotowy Klaudyna- pogięło tę dziewkę z taką kiecką , skąd ona się w ogóle urwała? Może nigdy na weselu nie była i za bardzo nie wie jak się na takie okazje ubiera ? dobrze że zostałaś uratowana z tej łazienki ;D przykro mi z powodu obrączek , mam nadzieję że już następnym razem będą idealne Kate_Noir- brawa za garnitur Enzunio - brawa za zakupy Czekooczekolada – możesz podać link do biżuterii? Jest super! Haha nadajesz się na detektywa – Ysia już myślała że jej się upiekło a tu niestety ![]() Velika- rodzice małej faktycznie się nie popisali Mysza_myszowska – taka babcia to Skarb -suknia na pewno będzie cudowna! Szczeperka – ale masz figurę! Say-hello Alucior- gratki za 2 rocznicę zaręczyn , niedługo będziecie świętować rocznicę ślubu Grace O Malley - brawa za wszystkie zakupy ślubne Iliy – życzę dużo zdrówka i oklaski za garnitur dla Tżta a z tymi literkami w zapro faktycznie nie fajnie…ja za to się dopiero obudziłam z zaproszeniami a chcieliśmy rozdawać już w weekend majowy Lemon_Drop - brawa za obrączki Lexie – kolczyki super Blondi – piwo na poprawinach będzie na pewno, pytanie tylko w jakiej postaci swiat_katarzyny – piosenka na pierwszy taniec fajna ( chociaż kojarzy mi się z moim ex )Madziara – nie zazdroszczę takiej kuzynki Atomoowka – co to za proboszcz ?? zazdroszczę wieczoru panieńskiego, sama nie mogę się doczekać swojego Cashmere-;oklaski: za wszystkie załatwione sprawy Myha – moja krawcowa zawołała 1500 za taką średnio bajerową Justyna.kociaczek - egzamin zawodowy w dniu ślubu? Ale będziesz miała wrażeń ![]() Bardorja – coś mi się wydaje ze sama będę musiala „dopraszać” parę osób i mam nadzieję że się nie obrażą, sama nie pogniewałabym się a suknia piękna! Enzunio- brawo za zakupy weselne Przezduzeem – nie załapałam się na zdjęcie sukni ale z komentarzy widzę że jest ciekawa Sunset – witaj . suknia bardzo ładna i wclae nie za skromna , jest taka jak powinna być i najważniejsze TWOJA Monia – piękna ale i bardzo odważna suknia , mój Tż powiedział że by mnie w takiej nie puścił ![]() adziia13 – moja mama też chce kremową lub śmietankową , w sumie jakoś ni emartwie się tym mocno , raczej nikt nie pomyli jej ze mną (przynajmniej mam taką nadzieję )MaijaLena – cześć Mysza93- mamy ten sam rocznik ,tyle ze mój Tż 91 Anesthesia- wejściówki dla rodziców super , zrypali te zaproszenia faktycznie Madzixx- ja też planuje Ferrero rocher na winetki. Jak zamierzasz je wykonać ? Olgamikolajek- suknia przecudowna i ślicznie w niej wyglądasz , nie ma nad czym się zastanawiać , będziesz piekną PM ! Elrosa- siostra super kiecki wypatrzyła Robusta- za 6miesięcy Zakrecona_kropka- wszystkiego co najlepsze i samych pięknych chwil w życiu a zwłaszcza tego tak wyczekiwanego przez Ciebie Docik - za torebkiKaroliniusia-to nie są żadne "tradycje" dla mnie to po prostu dobre wychowanie, tak jak dziewczyny pisaly nie każdy moze mieć czas czy po prostu ochotę na wizyty, mimo że to tylko rozdawanie zaproszeń ,nie znoszę gdy ktoś wpada do mnie bez zapowiedzi a ja w rozciągniętym dresie z nieumytymi włosami i nie wiadomo czym jeszcze ![]() dlatego sama będe na pewno uprzedzać o przyjeździe bo dla mnie po prostu tak trzeba Nie obraź się że tak pisze ale po prostu dla mnie każdy może mieć swoje plany nie mówiąc już o sytuacjach nieprzewidzianych (dziewczyny wcześniej zresztą o tym pisały)Co do zakupów garnituru dla Tżta , myślałam że w PAWO znajdziemy coś fajnego ( czytałam że kilka z Was chwaliło ten sklep) , teraz są tam przeceny nawet o 50 % (przynajmniej w sklepie niedaleko mnie) i nie wiem czy po prostu wykupili to co lepsze czy o co chodziło ale ten sklep rozczarował mnie na maxa,, garnitury na wieszakach były dosłownie pomięte i wyglądały nieciekawie , więc jak teściowa to zobaczyła no to od razu stwierdziła że nie mamy tam czego szukać , szczerze mówiąc później żałowałam , w końcu Tż mógł chociaż coś przymierzyć a tak to ma garnitur który średnio mi się widzi.. W każdym razie zdjęcia zakupów w załączniku nie wiem o co chodzi ale zdjęcie Tżta nie chce mi się dodać
Edytowane przez kiss12550 Czas edycji: 2014-04-18 o 21:55 |
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
kiss szacun!!!! nieźle ogarnąłaś wątek!!!
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

ale my zapraszalismy tylko najbliższych, więc nie mamy problemu z jakimiś dawno nie widzianymi ciotkami, z którymi nie ma o czym gadać 

Ale faktycznie czasu już malutko!!!

Mi by było zwyczajnie głupio tak postępując.
nie mogę znaleźć gdzie mi się upaprał obiektyw i się tego pozbyć 
klask i: świetne wieści
w każdym razie nadrobiłam , mam nadzieję że mniej więcej będziecie wiedziały o co mi chodziło :