Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 10:52   #4531
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Wszystko zależy od kroju sukienki. Np moja suknie przyniosła mi babka w Madonnie jako propozycje że pasuje do mojej sylwetki. I jak widzę PM w internecie w rozmiarach maxi w tej sukience to naprawdę nie ujmując nikomu ale żle wyglądają . To jest bardzo delikatna sukienka - ma 2 warstwy jedna to taka satynowa jak koszula nocna a druga to warstwa koronki. nie ma nic sztywnego co by trzymało ciało w ryzach .Widać w niej każdy boczek . I nie mówię tego złośliwie ale jak ktoś ma więcej kg bardziej powinien celować w suknię które to ukryją a nie uwydatnią
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:06   #4532
Kaigara
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Właśnie zakupiłam podwiązkę ślubną
Do ślubu zostało 8 dni, a ja dalej nie mam:
  • naszyjnika do sukni
  • zapasowej pary pończoch (albo dwóch par)
Mało rzeczy mi zostało, ale ciągle nie mam czasu wybrać się na zakupy, a jak już idę to nie mogę znaleźć nic co by mnie satysfakcjonowało.
Jutro idę do fryzjera się farbować już na ślub
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg podwiązka2.jpg (11,3 KB, 29 załadowań)
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:12   #4533
exist_
Zakorzenienie

Mam zaproszenia
W święta ruszamy!

Ale mam zakaz odpakowania paczki, dopóki TŻ z pracy nie wróci
Dobrze że dziś do 14
Stary 2014-04-18, 11:15   #4534
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dziękuję za rady Właśnie to, że mam spędzić z jego nazwiskiem resztę życia trochę mi ciąży.

Ja myślę, że tutaj zostanie to baaardzo negatywnie odebrane przez teściów, pewnie mi coś powiedzą, ale co się TŻ nasłucha, to jego. Boję się, że TŻ zaakceptuje moją decyzję, ale jak ojciec mu będzie kwękolił nad uchem (a ona sie nas wstydzi? a nie chce naszego naziwska? a nie podoba sie jej? a czemu? a co ona tak wydziwia?) to stanie po ich stronie, dla świętego spokoju...

U mnie podwójne dobrze by brzmiało, bo tylko jedno jest na ska, ale muszę je zamienić, żeby płynnie je wymawiać. Co też wywoła zamieszanie...

Z TŻ będę rozmawiać, jak już podejmę decyzję sama. Wtedy przygotuję odpowiednie argumenty i będę liczyć, że mnie wysłucha. Najbardziej jest mi smutno z tego powodu, że wiem, że jemu będzie przykro... Ale ja nie chcę się męczyć, bo "tak się robi"... "Nie czuję" tego nazwiska, zresztą ono samo nie jest najważniejsze. Jakie byśmy nie mieli, i tak będziemy rodziną i to o to chyba chodzi....
Ja tego właśnie u mężczyzn nie rozumiem, urażona duma? W sumie Ty też możesz powiedzieć czy oni się Ciebie wstydzą bo nie podoba się nazwisko.... Ja wiem, że tak zawsze było, kobieta zmienia nazwisko, ale czasy się zmieniają, nasze dzieci, wnuki będą mieć łatwiej w tej kwestii, popularniejsze będzie nie zmienianie nazwisk przez kobiety, mężczyźni będą zmieniać nazwisko na żony...
Ja Cię doskonale rozumiem bo też nie czuję nazwiska TŻta, ale na szczęście on chce swoje zmienić.
Ja uważam, że kobieta sama powinna decydować o tym jakie będzie nosić nazwisko, porozumienie trzeba znaleźć przy kwestii nazwiska dla dzieci.

Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
  • naszyjnika do sukni
Mało rzeczy mi zostało, ale ciągle nie mam czasu wybrać się na zakupy, a jak już idę to nie mogę znaleźć nic co by mnie satysfakcjonowało.
malutko Ci zostało to już tuż-tuż
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:16   #4535
cornflower_girl
Zakorzenienie

waaampirmona Witaj Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to przesunąć termin potwierdzeń w restauracji (wg mnie jednak wczesny termin podawania liczby gości), gościom rozdać zaproszenia i powiedzieć, że termin potwierdzeń jest czerwcowy, a nie majowy (błąd w druku, błąd sali). My też mieliśmy tak wczesny termin potwierdzeń, ale udało się nam to przesunąć przed wydrukowaniem zaproszeń.

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
a ja się pochwalę, że dziś równe 6 msc do ślubu
Gratulacje

docik Wcześnie zaczynacie - to się chwali Torba jest świetna - widać, że prezent od serca

Kaigara Mam nadzieję, że z zakupami pójdzie bezproblemowo A fryzjer dobry na relaks

exist Pochwal się zaproszeniami

Co do kreacji wybranki Nicka - też mi się wydaje, że suknia za mała i niedopasowana do sylwetki (jakby biust miał się wylać). Pocieszające, że sławnym, bogatym i ich przyległościom też zdarzają się ślubne wpadki

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:21   #4536
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Mam zaproszenia
W święta ruszamy!

Dobrze że dziś do 14
super ale ja bym zwariowała z tym czekaniem
Stary 2014-04-18, 11:42   #4537
enzunio
BAN stały

exist_ moj zdanie co do nazwiska znasz, prędzej bym zmieniła Tżta niż nazwisko pod jego naciskiem

pochwal się zaproszeniami jak Tż przyjedzie
Kaigara b. ładna podwiązka, ja mam "taką se" (straszna jakaś nie jest, ale kompletnie nie mój styl) jako coś pożyczonego od żony kuzyna, no nic, chwalić się nią publicznie nie będę, a kupować nową jak mam tą... szkoda mi kasy

enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 11:55   #4538
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

cornflower_girl czyli wychodzi na to że Twoja sukienka jest śliczna i dobrze wybrałaś

exist co do podwójnego nazwiska też miałam takie myśli ale jednak będę przyjmować nazwisko męża bo oba nie zmieściły by się w PIT-a więc musi to być Wasza wspólna decyzja i będzie ok

waaampirmona witaj

zakrecona_kropka wszystkiego naj naj naj... w Dniu Urodzinek spełnienia marzeń i najwspanialszego Dnia Ślubu

ilussia my mamy podobną sytuację z bratem mojego TŻ i jego wpisaliśmy pierwszego a jego narzeczoną jako drugą- mam nadzieję że się nie obrazi

Sunrise28 również Wesołych Świąt i niech Cię TŻ dobrze wygrzewa abyś szybko wróciła do zdrówka

docik10 ale śliczne te torby na pewno się ucieszą

Kaigara podwiązka

exist_ super że zaproszenia już macie koniecznie chwal się foto jak TŻ wróci i je odpakujecie

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-18 o 11:57
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:00   #4539
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Ja tego właśnie u mężczyzn nie rozumiem, urażona duma? W sumie Ty też możesz powiedzieć czy oni się Ciebie wstydzą bo nie podoba się nazwisko.... Ja wiem, że tak zawsze było, kobieta zmienia nazwisko, ale czasy się zmieniają, nasze dzieci, wnuki będą mieć łatwiej w tej kwestii, popularniejsze będzie nie zmienianie nazwisk przez kobiety, mężczyźni będą zmieniać nazwisko na żony...
Ja Cię doskonale rozumiem bo też nie czuję nazwiska TŻta, ale na szczęście on chce swoje zmienić.
Ja uważam, że kobieta sama powinna decydować o tym jakie będzie nosić nazwisko, porozumienie trzeba znaleźć przy kwestii nazwiska dla dzieci.

malutko Ci zostało to już tuż-tuż
Wow zmienić nazwisko na żony? Niesamowite, nigdy bym na to narzeczonego nie namówiła.
Dziękuję, cieszę się że niedługo będzie po wszystkim, bo niesamowicie się stresuje. Nigdy w życiu nie miałam takich roztrzęsionych nerwów. Nie chodzi o samo małżeństwo, ani o narzeczonego - jego jestem pewna - ale cała ta ślubna otoczka mnie przeraża. Mam nadzieję, że moje zdrowie to wytrzyma, bo ostatnio mam problemy zdrowotne właśnie przez te nerwy.

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Kaigara Mam nadzieję, że z zakupami pójdzie bezproblemowo A fryzjer dobry na relaks
Pani będzie mnie farbować, więc atrakcyjny zapaszek gwarantowany Ale ogólnie bardzo się cieszę, że tuż-tuż. Co do zakupów, coś powoli czuję że pójdę w ogóle bez naszyjnika, bo nic mnie nie zadowala z tego co widziałam w sklepach.
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
exist_ moj zdanie co do nazwiska znasz, prędzej bym zmieniła Tżta niż nazwisko pod jego naciskiem

pochwal się zaproszeniami jak Tż przyjedzie
Kaigara b. ładna podwiązka, ja mam "taką se" (straszna jakaś nie jest, ale kompletnie nie mój styl) jako coś pożyczonego od żony kuzyna, no nic, chwalić się nią publicznie nie będę, a kupować nową jak mam tą... szkoda mi kasy

Dziękuję, myślę że Twoja też jest w porządku. Ja kupiłam w sumie pierwszą lepszą, bo już nie miałam weny na ich oglądanie, a narzeczony chciał żeby miała. Nie wiem po co jemu ona, ale skoro tak naciskał to kupiłam. Koniecznie białą chciał
Stary 2014-04-18, 12:02   #4540
velika
Winter is coming

Cytat:
Dziękuję za rady Właśnie to, że mam spędzić z jego nazwiskiem resztę życia trochę mi ciąży.

Ja myślę, że tutaj zostanie to baaardzo negatywnie odebrane przez teściów, pewnie mi coś powiedzą, ale co się TŻ nasłucha, to jego. Boję się, że TŻ zaakceptuje moją decyzję, ale jak ojciec mu będzie kwękolił nad uchem (a ona sie nas wstydzi? a nie chce naszego naziwska? a nie podoba sie jej? a czemu? a co ona tak wydziwia?) to stanie po ich stronie, dla świętego spokoju...

U mnie podwójne dobrze by brzmiało, bo tylko jedno jest na ska, ale muszę je zamienić, żeby płynnie je wymawiać. Co też wywoła zamieszanie...
Z TŻ będę rozmawiać, jak już podejmę decyzję sama. Wtedy przygotuję odpowiednie argumenty i będę liczyć, że mnie wysłucha. Najbardziej jest mi smutno z tego powodu, że wiem, że jemu będzie przykro... Ale ja nie chcę się męczyć, bo "tak się robi"... "Nie czuję" tego nazwiska, zresztą ono samo nie jest najważniejsze. Jakie byśmy nie mieli, i tak będziemy rodziną i to o to chyba chodzi....
Ja myślę, że chłop zrozumie, a zamiana kolejności to żaden problem przecież. A z teściem przecież ślubu nie bierzesz i jego opinia to powinna ci zwisać i powiewać
Ja będę miała podwójne i nikogo nie pytałam o zdanie. W końcu to moje nazwisko. Chłopu jest to obojętne.

Cytat:
Mam zaproszenia
W święta ruszamy!

Dobrze że dziś do 14
Miłego rozdawania
Jeszcze 3 godziny i długi weekend! Jestem tak wykończona ostatnio wszystkim, pracą, ślubem, że na pewno ten dodatkowy dzień wolnego mi się przyda. Od kilku dni to chodzę jak zombie, wczoraj zasnęłam o 19:30... Dobrze, że wyjeżdżam potem na majówkę, podładuję trochę baterie z dala od pracy i organizacji ślubu, bo już mnie to wykańcza.

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2014-04-18 o 12:03
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:06   #4541
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mnie dziś taki smutas dopadł. Tak sobie myślę ten rok szybko zleci, będziemy już żonami i co potem z Nami? Myślałam, ze powstanie jakiś Nasz wątek żon Tylko obawiam się, że sporo z nas się wykruszy
Koniecznie musi powstać

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Ze spraw ślubnych właśnie sobie przypomniałam, że 1 dzień @ mam w dzień ślubu już byłam u lekarza !!!!
No mi właśnie też ale ja nic nie przesuwam, mam nadzieję że natura się nade mną zituje i dostanę chociaż w niedzielę

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
docik10
bardzo ładne torebki
a nóżki Pana Młodego wyglądaja jak...
...
jajeczka wielkanocne
nie skojarzyło mi się póki nie napisałaś

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
exist, ja też przeżywam zmianę nazwiska chciałabym podwójne, ale dwa człony z końcówką -ska nie brzmią dobrze a innego niż mąż nazwiska też nie chcę mieć...
Taż mi się tak wydawało, ale zalezy od nazwisk. Mam znajomą, która ma łączone i oba kończą się na -ska. Brzmi w porządku

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
mojemu TŻ kiedyś śniło się, że wyjechałam do Egiptu z jego dwoma kumplami, a jego zostawiłam w domu, jak się obudził to przez pół dnia ze mną nie gadała, a później pytał dlaczego go zostawiłam do tej pory się z tego śmiejemy
(...)
to samo pomyślałam, Pan Młody wygląda trochę jak penis
ale torebeczki same w sobie urocze
no nie moge przez was dziewczyny wytrzymać!

Cytat:

Ja też cię rozumiem. Absolutnie nie chcę przyjąć tylko nazwiska TŻ. Czemu? W sumie nie wiem Dobrze mi ze swoim, samo jego właśnie mi "nie leży", robiłabym to pod przymusem. A ja nie lubię się na coś zgadzać "bo tak się robi", albo bo ktoś inny tak chce. Ja muszę mieć decyzję podjętą zgodnie z tym co ja czuję i jak ja się odnajdę w takiej nowej sytuacji.

Cytat:
  • naszyjnika do sukni
8 dni!
A pończoch nigdy za wiele, uderzaj w dwie pary zapasowe, mi cholery lecą strasznie. Nie wiem co ja robię z nogami

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
No właśnie też nie rozumiem tego parcia na zmianę nazwiska. Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś

Uwaga, uwaga! Znaleźliśmy lekcje indywidualne tańca
Zaczynamy od przyszłej środy

Edytowane przez Grace O Malley
Czas edycji: 2014-04-18 o 12:08
Grace O Malley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:13   #4542
kasia1201
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Mnie się podoba

Sto lat sto lat

Ja oczywiscie tez jestem absolutną przeciwniczką, ale moja siostra zaszła w ciaże stosujać hormony i normalnie co miesiąc miała krwawienie z odstawienia- nie wiedziała, ze jest w ciązy w pierwszym czy drugim miesiącu ciązy byla na weselu i sie mega uchlała a miesiac pozniej dowiedziala sie, ze jest w ciazy mały na szczęście urodzil się zdrowy bo tego baliśmy najbardziej ja dodatkowo jestem zeschizowana na punkcie FAS. widocznego nie ma, mam nadzieje, ze ukrytego tez nie chociaz nie wiem czy to moze wystapic po jednorazowym piciu

Ja widziałam mi suknia się podoba, chociaz wydaje mi się, ze była jej trochę przyciasnawa no i piekny welon

Padłam

Dziewczyny, dziękuje za taki duzy odzew w sprawie hormonów
Fas może wystąpić już po wypiciu 1 kieliszka, wystarczy że się go wypije " w nieodpowiednim " momencie. Dlatego. Żadnego picia w ciąży kochane!!! Po co ryzykować

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:40   #4543
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja bede miała dwa bo tutaj w ogole sie nie zmienia nazwiska wiec mojemu było wszystko jedno.

Przyszły skarpetki dla drozbow

Sent from my iPhone using Tapatalk
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 12:58   #4544
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mi by to przeszkadzało w piciu alkoholu. Jeśli świadomie bym się starała to bym pewnie sprawdziła czy nie jestem w ciąży przed weselem. A że jestem absolutną przeciwniczką picia w ciąży to bym szampana i wino tylko powąchała.
A lekarz wiedział o ślubie, że odstawienie wypadnie miesiąc przed? Ciężko mi uwierzyć, że miesiąc by o zbawił
[jako że sama mam spore problemy z powodu choroby wrodzonej, której być może można by było uniknąć, i to problemy, które zaczęły się w pierwszym trymestrze, świruję i "chucham na zimne". mama najpierw remontowała używając lakierów i preparatów do drewna, a jakieś 3-4 tygodnie później zaszła ze mną w ciąże. A ja się tym, co zostało w organizmie zatrułam...]
W piciu ciąża nie będzie mi przeszkadzała wcale - bo wcale nie piję, mam tzw. zespół nietolerancji alkoholu i niepiję nic (nawet toastów - NIC) od 4, czy 5 lat, zatem w ciąży nic się nie zmieni. A jeśli uda mi się zajść w 1 cyklu, to tak jak pisałam będę w 2-3 tygodniu i naprawdę w niczym mi to nie powinno przeszadać - największe przewinienie na weselu jakie bym mogła popełnic to picolo w kieliszku, więc nie ma obaw.

Cytat:
UWAGA MÓJ PIERWSZY KOSZMAR ŚLUBNY!!!
w dzień naszego ślubu nasi bliscy znajomi postanowili się rozwieść, właściwie to już rozprawa była, ja byłam jako świadek w sukni ślubnej, TŻ nie pamiętam, ale po rozprawie poszliśmy do jakiejś knajpy wszyscy na obiad, tam rozwódce spodobał się kucharz i poszła z nim na zaplecze
później znalazłam się na terenie Uniwersytetu Szczecińskiego, wydziału filologii (byłam tam raz w życiu), tam na ławkach siedziały moje koleżanki i opowiadałam im jaka to kumpela jest świnia, że męża zdradzała itd. cały czas była w sukni ślubnej

spadam nadrabiać wczorajszy cały dzień
Ja też mam już pierwszy koszmar za sobą (to chyba przez pełnię) - W noc polubną leżałam na łóżku w sukni, przywiązana za ręce i nogi, a TŻ ciął mnie na wąskie i długie paski piłą tarczową i suknia tak powili nasiąkała krwią.
MA-SA-KRA
Często w czasie pełni mam "krwawe" sny, ale aż tak to pierwszy raz
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 13:05   #4545
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja bede miała dwa bo tutaj w ogole sie nie zmienia nazwiska wiec mojemu było wszystko jedno.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Bombowe!

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
W piciu ciąża nie będzie mi przeszkadzała wcale - bo wcale nie piję, mam tzw. zespół nietolerancji alkoholu i niepiję nic (nawet toastów - NIC) od 4, czy 5 lat, zatem w ciąży nic się nie zmieni. A jeśli uda mi się zajść w 1 cyklu, to tak jak pisałam będę w 2-3 tygodniu i naprawdę w niczym mi to nie powinno przeszadać - największe przewinienie na weselu jakie bym mogła popełnic to picolo w kieliszku, więc nie ma obaw.

Ja też mam już pierwszy koszmar za sobą (to chyba przez pełnię) - W noc polubną leżałam na łóżku w sukni, przywiązana za ręce i nogi, a TŻ ciął mnie na wąskie i długie paski piłą tarczową i suknia tak powili nasiąkała krwią.
MA-SA-KRA
O masakra, jaki sen!
Może jesteś skrytym wilkołakiem skoro pełnia tak na ciebie działa
Stary 2014-04-18, 13:41   #4546
Kaigara
Rozeznanie

Obczajcie tego sprzedającego na allegro. Ma super rzeczy. Ja właśnie próbuję się na coś zdecydować. Chociaż ciągle myślę głównie o prawdziwym kwiatku we włosach.
Stary 2014-04-18, 13:44   #4547
activelifestyle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Liana Pokaż wiadomość
Dzisiaj miałam poranne spięcie na temat sesji narzeczeńskiej mieliśmy mieć taką zimową, no ale wiadomo jak w tym roku było z zimą. Chciałabym mieć więc sesję wiosenną, kwitnące drzewa etc. a mój TŻ mówi, ze już nie ma czasu i sesję zrobimy PO ślubie
To sesja narzeczeńska jak się patrzy

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja Wam się nie pochwaliłam zakupionymi torbami na alkohol w podziękowaniu dla świadków. Bardzo lubię rzeczy wykonane ręcznie bo wiem, że ktoś włożył w nie serce i poświęcił swój czas aby taką rzecz wykonać. Tak na marginesie dlatego mój dom będzie w stylu prowansalskim, kocham domy z duszą Sporo rzeczy do ślubu robię własnoręcznie, jednak nie posiadam zdolności malarskich, dlatego skorzystałam z pomocy przemiłej Pani, która dla mnie takie torby wykonała.
Może parę słów o torebkach... Tekst na nich jest moją propozycją, w oryginale Pmka miała blond włosy a że ja ciemna to i chciałam żeby PMka miała czarne włosy. Kwiatki w oryginale były czerwone a że kolorem przewodnim wesela jest żółty to i taką propozycję dałam Tżcikowi torebki bardzo się spodobały, tylko opisał Pana Młodego, że wygląda bez kapelusza jak ciulik
Bardzo ładne widać, że zrobiła kawał dobrej roboty Z pewnością się spodobają świadkom

Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo chociaż mam nadzieję że to ostatnie jednak poczeka na noc w pierwszą rocznice ślubu:P
Widzę, że mamy takie same plany

Cytat:
  • naszyjnika do sukni
Powodzenia u fryzjera Podwiązka bardzo ładna

A my wreszcie ruszamy porządnie z zaproszeniami Jak dobrze pójdzie to rozdamy ponad 20 Święta są rewelacyjną opcja na rozdawanie
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:13   #4548
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość

Długo- 1,5 miesiąca, zaproszeń 44, a jeszcze nam zostało 11- do soboty chcemy skończyć. Ale to przez chłopa, który 'ma czas". Niemniej jednak jedna wizyta to była 1-3 godziny. Przecież trzeba wypić herbatę, pogodać, czasem flaszka na stół wjedzie U nas by to pewnie dało radę w miesiąc (zapraszaliśmy praktycznie tylko w weekendy), ale chłop miał duży problem z ogarnięciem swojej rodziny.
bez przesady zeby u kazdego siedziec i popijac kawki i herbatki, u najblizszych można, ale nie u każdego, u mnie nei ma takiego zwyczaju, kazdy dobrze wie ze mlodzi nie maja czasu i że nie tylko w danym miejscu musza zostawić zaproszenie

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:19   #4549
Must
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
waaampirmona Witaj Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to przesunąć termin potwierdzeń w restauracji (wg mnie jednak wczesny termin podawania liczby gości), gościom rozdać zaproszenia i powiedzieć, że termin potwierdzeń jest czerwcowy, a nie majowy (błąd w druku, błąd sali). My też mieliśmy tak wczesny termin potwierdzeń, ale udało się nam to przesunąć przed wydrukowaniem zaproszeń.

Gratulacje

docik Wcześnie zaczynacie - to się chwali Torba jest świetna - widać, że prezent od serca

exist Pochwal się zaproszeniami

Co do kreacji wybranki Nicka - też mi się wydaje, że suknia za mała i niedopasowana do sylwetki (jakby biust miał się wylać). Pocieszające, że sławnym, bogatym i ich przyległościom też zdarzają się ślubne wpadki
Ja też mcy do ślubu ! przybij !
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:22   #4550
Waniliova
Zakorzenienie

Hej!

Jaka dzisiaj piękna pogoda! wreszcie!

Cytat:
Do ślubu zostało 8 dni
8 dni! jak to zleciało! Podwiązka super ja podwiązkę mam od kuzynki

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Świetne skarpetaszki!

Ja będę miała jedno nazwisko, TŻta

Życzę wszystkich Zdrowych i Radosnych Świąt oraz Mokrego Dyngusa!
Stary 2014-04-18, 14:43   #4551
Must
Rozeznanie

ja też biorę nazwisko TŻta.
Bo on baaaaaaardzo naciskał
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 14:52   #4552
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
bez przesady zeby u kazdego siedziec i popijac kawki i herbatki, u najblizszych można, ale nie u każdego, u mnie nei ma takiego zwyczaju, kazdy dobrze wie ze mlodzi nie maja czasu i że nie tylko w danym miejscu musza zostawić zaproszenie
A dla mnie to właśnie dziwne i mało kulturalne zachowanie. Co wpadacie, dajecie zaproszenie i z powrotem do drzwi? Skoro kawa i herbata to dla Was zbędna fanaberia to nie chcę myśleć co myślisz o nas - jak gdzieś połowa zapraszanych osób gościła nas obiadem i to czasami dwudaniowym, oprócz tego jakieś przekąski na zimno, a potem ciasto. Jak idziemy zapraszać i widzę na stole tylko ciasto i kawę to wręcz oddycham z ulgą, a tu się okazuje że dla niektórych to i tak za wiele. To po co w ogóle Ci goście na weselu? skoro zapraszanie ich to taka męka i młodzi robią im łaskę, że w ogóle zapraszają?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:01   #4553
asia1206
Raczkowanie

Dziewczyny już teraz chciałabym Wam i Waszym najbliższym złożyć zdrowych i spokojnych świąt spędzonych wśród ukochanych osób,szczodrego zajączka i mokrego dyngusa-pamiętajcie,że to dla nas ostatnie święta jako narzeczoneŚciskam Was gorąco
ps.może uda mi się jeszcze zajrzeć by być na bierzącoa teraz uciekam bo Tż wraca z pracy i lecimy na zakupy

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:20   #4554
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość

Uwaga, uwaga! Znaleźliśmy lekcje indywidualne tańca
Zaczynamy od przyszłej środy
Może w Warszawie? właśnie jestem w trakcie szukania

Muszę się pochwalić! Zmieniliśmy godzinę śluby na 16! także jaram się jak bym zaklepała godzinę pierwszy raz

Wszyscy chyba już poszli do domu bo od godziny mam spokój w pracy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:23   #4555
Le_lena
Raczkowanie

iliy - nam właśnie Pani z sali tak mówi, o tym 0,5 na głowę, że jak tyle kupimy do starczy i na wesele i poprawiny i chrzciny ale dla mnie to jakiś szok!
Sama gdybym wypiła jakieś wódki X 0,5 l to bym padła trupem, a kiedyś wypiłam 0,7 Smirnoffa Blacka i nic mi nie było!
Z doświadczenia wiem, że nigdy znajomi / rodzinka po imprezach u nas nie padli po tej wódce, dlatego ją bierzemy. A skoro tak dobrze wchodzi, to chyba weźmiemi sporo więcej

Liana - Twój TŻ to chyba pierwszy w tym wątku , który mówi, że "już nie ma na coś czasu" : żeby mój tak miał

Widziałam, że wypowiadałyście się o tabletkach anty...
ja swoje stosowałam 7 lat i odstawiłam na wiosnę 2013 - to jak mnie po odstawieniu wysypało na twarzy to normalnie jakieś "niedowiary"
Z idealnie gładkiej cery, zrobił mi się syf na syfie na szczęście od dwóch miesięcy jest już ładnie, ale tyle ile się namęczyłam z tym dziadostwem to tylko ja wiem
Podejrzewam, że więcej tabletek brać nie będę - jeśli mają się tak na mnie odbijać.

Opiumalfa - boskie skarpety

A w kwestii zaproszeń - my nawet nie mamy zamówionych...ba ... nawet liste należałoby zweryfikować i ewentualnie wprowadzić poprawki...
A co do samego wręczania zaproszeń, to boję się okropnie - i w rodzinie TŻta i w mojej każdy będzie chciał nas ugościć - jak znam życie.
I nic nie miałabym przeciwko temu, gdyby nie to, że spore skupiska ludzi mieszkają koło siebie i pewnie na dane miasteczko/wiosnkę przeznaczymy po 1-2 dni

P.S. Dostałam smsa, że jest do odbioru moja dolna bielizna ślubna!
W sklepie czekają już na mnie gaciorki i pas może jutro między praniem, gotowaniem, prasowaniem a sprzątaniem uda mi się po nią podkoczyć
Stary 2014-04-18, 15:26   #4556
Robusta
Wtajemniczenie

Ja również życzę zdrowych , pogodnych i wesołych świąt i mokrego dyngusa
wypocznijcie i dużo prezentów od zajączka !!!

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:31   #4557
Czarnaaa
Raczkowanie

GG do Czarnaaa

Witam dziewczyny trochę mnie nie było problemy z mieszkaniem, które wynajmujemy nie mamy prądu, tylko zimną wodę i gaz
Ja też biorę nazwisko Tż-ta co prawda nie naciskał nawet mówił, że jeżeli chce mogę zostać przy swoim, ale ja chcę mieć jego Fakt faktem ma troszkę dziwne i nietypowe jak na polaka (niemieckie) ale mi się podoba
Do ślubu zostało 93 dni także coraz bliżej a ja coraz bardziej chce do PL A widzę, że u Was już coraz więcej przygotowane
Nam zostało jeszcze bardzo dużo do kupienia, ale niestety musimy poczekać do końca czerwca

Wesołych Świąt Dziewczyny dla Was i Waszych Tż-tów oraz Rodzin !!
Czarnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:51   #4558
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

pysia1987
dla Ciebie w załączniku PMka XXL w koronkach (moja kuzynka) i uważam, że wyglądała przepięknie, masę było widać, ale całokształt był rewelacyjny
Dzieki oczywiscie ja mam zamiar do slubu duzp schudnac, wiec mam nadzieje, ze bede max L, albo male XL, tyle ze ja mam koronkową syrenke ratuje mnie figura klepsydry nawet teraz jak waże duuuuzo za duzo to np nie mam wielkiego brzucha wszystko mi idzie w cycki i doope talia nadal jest

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość

MA-SA-KRA
Jaki krwawy sen, niczym scena z Dextera

My własnie wrócilismy i padam bylosmy na cmentarzu u mojego Papcia i wymyłam pieknie pomnik, kupilam piękne tulipany (w Biedrońie 9szt po 5,99zl) i Tatuś ma juz ładnie na swieta
Pozniej jeszcze pojechalismy na chwile do mojej mamy i na zakupy do Kauflanda, a tam kilometrowe stalam przy kasie 35 minut
Teraz mam plan robić sernik bananowy juz na swieta i wycisnac sok z 5kg pomaranczy

Milego popołudnia

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 15:55   #4559
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A dla mnie to właśnie dziwne i mało kulturalne zachowanie. Co wpadacie, dajecie zaproszenie i z powrotem do drzwi? Skoro kawa i herbata to dla Was zbędna fanaberia to nie chcę myśleć co myślisz o nas - jak gdzieś połowa zapraszanych osób gościła nas obiadem i to czasami dwudaniowym, oprócz tego jakieś przekąski na zimno, a potem ciasto. Jak idziemy zapraszać i widzę na stole tylko ciasto i kawę to wręcz oddycham z ulgą, a tu się okazuje że dla niektórych to i tak za wiele. To po co w ogóle Ci goście na weselu? skoro zapraszanie ich to taka męka i młodzi robią im łaskę, że w ogóle zapraszają?
Zgadzam się Ja się cieszyłam, że mogę posiedzieć u dawno nie widzianej rodziny, pogadać co u kogo. Wręcz u najbliższej rodziny było najszybciej, bo często się widzimy, a u tej dalszej było przesiadywanie.
3 dni wolnego matko już dawno mnie tak nie cieszył długi weekend. Zamierzam robić nic

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 16:33   #4560
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Może w Warszawie? właśnie jestem w trakcie szukania
Tak! Wyślę ci namiary na priv. Na wątku będę chwalić jak będę chociaż po jednej lekcji

Cytat:
Napisane przez Czarnaaa Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny trochę mnie nie było problemy z mieszkaniem, które wynajmujemy nie mamy prądu, tylko zimną wodę i gaz
Ja też biorę nazwisko Tż-ta co prawda nie naciskał nawet mówił, że jeżeli chce mogę zostać przy swoim, ale ja chcę mieć jego Fakt faktem ma troszkę dziwne i nietypowe jak na polaka (niemieckie) ale mi się podoba
Uuuu a co się dzieje że nie macie prądu?

A odnośnie Ciebie i Twojego TŻa, to poznaliście się w Holandii czy w PL i tam razem wyjechaliście?

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Dzieki oczywiscie ja mam zamiar do slubu duzp schudnac, wiec mam nadzieje, ze bede max L, albo male XL, tyle ze ja mam koronkową syrenke ratuje mnie figura klepsydry nawet teraz jak waże duuuuzo za duzo to np nie mam wielkiego brzucha wszystko mi idzie w cycki i doope talia nadal jest
To masz idealnie mi idzie w gębę i kolejne podbródki

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Zgadzam się Ja się cieszyłam, że mogę posiedzieć u dawno nie widzianej rodziny, pogadać co u kogo. Wręcz u najbliższej rodziny było najszybciej, bo często się widzimy, a u tej dalszej było przesiadywanie.
3 dni wolnego matko już dawno mnie tak nie cieszył długi weekend. Zamierzam robić nic
U mnie było podobnie U tych osób,których nie widziałam długo cały czas było jeszcze co do powiedzenia/spytania

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości