Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014 cz.26 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-18, 22:01   #4591
activelifestyle
Rozeznanie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Kochane życzę Wam, waszym przyszłym mężom i waszym rodzinkom wesołych, pogodnych, radosnych i rodzinnych Świąt, bogatego zająca i mokrego Poniedziałku
activelifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:10   #4592
kiss12550
Zadomowienie

Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014

Klaudyna- dziękuję nie powiem ile to trwało

a i mam pytanie powiedzcie mi jak zamówić póbki z allegro? Nie wiem jak się za to zabrać

Ja również życze Wam wszystkim Radosnych i rodzinnych Świąt i mokrego dyngusa!
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:14   #4593
karolinuuusia
Zakorzenienie

każdy robi jak uważa i nic nikomu do tego, w moich stronach jest inaczej, wiec nie bede sie wyfurniać i dzwonić, bo mnie wysmieja

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:17   #4594
say-hello
Zakorzenienie

Kiss dziękuję . Swoją drogą brawo za takie ogarnięcie wątku :P chyba cały dzien dziś nadrabiałaś

Właśnie wróciliśmy od znajomych z wręczania zaproszenia . I uwaga, od początku kwietnia wręczylismy 10/46 zaproszeń:P tempo żółwia
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:25   #4595
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość
Obfociłam buty. Model Venus. Ja w nich chodziłam ładnych kilka dni już normalnie po chodniku więc są ciut brudne miejscami, proszę wybaczcie, jeszcze nie wiem jak je wyczyścić żeby było dobrze jest też zdjęcie podeszwy - też jest brudna więc możecie zobaczyć jak to ewentualnie wyglądać będzie przy klękaniu. Jakby nie było będziecie musiały przejść się w nich chociaż kawałek I zdjęcie tej nakładeczki na obcas. Z bliska widać, ale z daleka nikt nie zauważył Dużo daje, nie zabijam się na panelach.
Bardzo ładne!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kaigara b. ładna podwiązka, ja mam "taką se" (straszna jakaś nie jest, ale kompletnie nie mój styl) jako coś pożyczonego od żony kuzyna, no nic, chwalić się nią publicznie nie będę, a kupować nową jak mam tą... szkoda mi kasy
Mam podobną sytuację, bratowa pożyczyła więc też już nie kupuję, no i od razu mam coś pożyczonego

Co do zapraszania ja sobie nie wyobrażam wpaść do kogoś bez zapowiedzi i w drugą stronę też bym sobie życzyła, by mi się młodzi wybierając się do mnie też się zapowiedzieli. No sorry ale jak mnie akurat ktoś zastanie w dresie, przy syfie w domu i pustej lodówce to nie jest to komfortowa sytuacja. Sama byłam bardzo zaskoczona jak nas przyjmowano. Często zastawiony stół i %. Szczerze myślałam że minęły już te czasy, ale to było miłe że ktoś się tak przygotowywał by nas przyjąć Nie wyobrażam sobie w takiej sytuacji posiedzieć kwadrans i wyjść. Wręcz było głupio, bo kilka razy mieliśmy umowione dwie rodziny na jeden wieczór i trzeba było już iść. I tylko raz mieliśmy czerstwy wieczór podczas proszenia gości, ale zapraszaliśmy wujka TŻ, trochę zdziwaczałego starego kawalera

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 22:30   #4596
karolinuuusia
Zakorzenienie

z naszym czasem to przez 6 weekendow z czego sobota tylko wieczor to bysmy dali moze z 15 zaproszen ze 120
poza tym obawiam sie jak to zrobic zeby moje studia na tym nie uierpialy bo bede miala sporo zaliczen

Alicja

Stary 2014-04-18, 22:35   #4597
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kiss dziękuję . Swoją drogą brawo za takie ogarnięcie wątku :P chyba cały dzien dziś nadrabiałaś

Właśnie wróciliśmy od znajomych z wręczania zaproszenia . I uwaga, od początku kwietnia wręczylismy 10/46 zaproszeń:P tempo żółwia

Może nie cały ale sporo

Oj tam jeszcze tylko 36 dacie radę!

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

Co do zapraszania ja sobie nie wyobrażam wpaść do kogoś bez zapowiedzi i w drugą stronę też bym sobie życzyła, by mi się młodzi wybierając się do mnie też się zapowiedzieli. No sorry ale jak mnie akurat ktoś zastanie w dresie, przy syfie w domu i pustej lodówce to nie jest to komfortowa sytuacja. Sama byłam bardzo zaskoczona jak nas przyjmowano. Często zastawiony stół i %. Szczerze myślałam że minęły już te czasy, ale to było miłe że ktoś się tak przygotowywał by nas przyjąć Nie wyobrażam sobie w takiej sytuacji posiedzieć kwadrans i wyjść. Wręcz było głupio, bo kilka razy mieliśmy umowione dwie rodziny na jeden wieczór i trzeba było już iść. I tylko raz mieliśmy czerstwy wieczór podczas proszenia gości, ale zapraszaliśmy wujka TŻ, trochę zdziwaczałego starego kawalera
zgadzam się
nas dopiero czeka wręczanie zaproszeń ale już nie mogę się doczekać!
Stary 2014-04-18, 22:36   #4598
czekooczekolada
Zakorzenienie

karolinuuusia

a popatrz na to z tej strony ( sory że tak bezposrednio ) - niedzielne popołudnie, macie razem z Tż wolne, nachodzi Was ochota na bzykanko, jesteście w trakcie a tu dzwonek do drzwi, przyszli Was zaprosic na wesele. nie wolalabys byc o tym uprzedzona i sie na to jakos przygotować? u nas np rzadko kiedy jest coś słodkiego, do poczęstunku, jak wiem że ktoś przyjedzie to kupuję i wtedy mam. a tak co, siedzieć przy herbacie ? nieładnie.
tez na poczatku w ogóle nie pasowało mi jeździć i prosić, ale pojechałam do ciotki ostatnio , poczęstowała nas sałatką, herbatą, pierwszy raz w życiu gadałam z nią sam na sam, że tak powiem(bo zawsze przecież byli rodzice i to oni mieli ze sobą wspólny temat ) iii.. to było fajne

velika
dokładnie, ja tez zawsze dzwonie i pytam czy będą w domu domownicy, i będą mieć czas bo ja sama nie lubie jak mi ktoś na spontana wpadnie z wizytą, i ja latam na wariackich papierach - troche ogarnąć, ubrać się żeby wyglądać jak człowiek ( cóż, po domu chodze w dresach przecież, rozczochrana), pasowałoby cos na stół wystawić. a jak mam jeszcze zaplanowaną inną robote ( np wokół domu, koszenie czy coś) to mnie to wkurzy, że mi plany ktoś pokrzyżuje. jak ja np. mam przeznaczony jakiś dzien na zrobienie tej rzeczy, bo potem jest mnostwo innych rzeczy do roboty.. wiec chyba wlasnie lepiej zadzwonić i się zapowiedzieć, jest czas na zmienienie grafiku

mimi_77
to super ze pluca zdrowe

waaampirmona
nie masz pewnosci ze nikt nie pomysli ze na odczepke.. tamci też napewno nie myśleli, że komuś to wpadnie do głowy. jednak ludzie są różni. oni mieli ślub w lipcu a zaproszenia dawali pod koniec maja, potwierdzenie było do czerwca. i sąsiad powiedział że nie przyjdzie, bo dostał zaproszenie na ostatnia chwile bo "napewno duzo osob im odmówiło i dlatego mu dali"

kiss
ale jakie zdj bizu ?

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-18, 22:37   #4599
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
z naszym czasem to przez 6 weekendow z czego sobota tylko wieczor to bysmy dali moze z 15 zaproszen ze 120
poza tym obawiam sie jak to zrobic zeby moje studia na tym nie uierpialy bo bede miala sporo zaliczen

nie wiem co Ci poradzić bo w sumie będe w podobnej sytuacji , w maju chcemy rozdać zaproszenia a wtedy czeka nas sporo zaliczeń
Stary 2014-04-18, 22:45   #4600
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
nie wiem co Ci poradzić bo w sumie będe w podobnej sytuacji , w maju chcemy rozdać zaproszenia a wtedy czeka nas sporo zaliczeń
to chyba jedna mnie rozumiesz

a WY bez TŻ zapraszacie? Ja sobie tego nie wyobrażam, TŻ musi byc razem, dlatego też tak malo czasu mamy bo on pracuje, bo ja mam tylko pon, wt i sr uczelnie

Alicja

Stary 2014-04-18, 22:55   #4601
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Nie było mnie tu trochę a tu teraz 30 str chyba do nadrobienia w każdym razie nadrobiłam , mam nadzieję że mniej więcej będziecie wiedziały o co mi chodziło :
Łał aż się boję pomyśleć ile ci się zeszło z nadrabianiem gratki za wytrwałość
Cytat:
Grace O Malley - brawa za wszystkie zakupy ślubne

Cytat:
Co do zakupów garnituru dla Tżta , myślałam że w PAWO znajdziemy coś fajnego ( czytałam że kilka z Was chwaliło ten sklep) , teraz są tam przeceny nawet o 50 % (przynajmniej w sklepie niedaleko mnie) i nie wiem czy po prostu wykupili to co lepsze czy o co chodziło ale ten sklep rozczarował mnie na maxa,, garnitury na wieszakach były dosłownie pomięte i wyglądały nieciekawie , więc jak teściowa to zobaczyła no to od razu stwierdziła że nie mamy tam czego szukać , szczerze mówiąc później żałowałam , w końcu Tż mógł chociaż coś przymierzyć a tak to ma garnitur który średnio mi się widzi..
W każdym razie zdjęcia zakupów w załączniku

nie wiem o co chodzi ale zdjęcie Tżta nie chce mi się dodać
My kupiliśmy garniak, w sumie smoking, w Pawo. Wszystko było ładnie rozwieszone, dobrze prezentujące się, żadnych zastrzeżeń. Ale dziewczyny pisały, że jakoś tak dziwnie garnitury leżały po założeniu. Może jakiś taki "styl" tego sklepu?? My nie wiemy, bo nie mierzył TŻ nic tam oprócz tego smokingu

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
bardzo ładne buciki!
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
bardzo fajne
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Bardzo ładne!
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Fajne butki gdzie kupiłaś takie nakładki na obcasy?

My jedziemy na święta do rodzinki TŻ rozdawać zaproszenia
Dzięki

lexie, te nakładki kupiłam w sklepie tanecznym gdzie odbierałam buty, ale są też dostępne na allegro: http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-18005
Trzeba dobrać do rodzaju obcasa i potem mocno wcisnąć. Pani w sklepie użyła sporo siły żeby je nałożyć więc w razie jakbyś kupiła to się nie zmartw, że ciężko włażą

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
karolinuuusia

a popatrz na to z tej strony ( sory że tak bezposrednio ) - niedzielne popołudnie, macie razem z Tż wolne, nachodzi Was ochota na bzykanko, jesteście w trakcie a tu dzwonek do drzwi, przyszli Was zaprosic na wesele. nie wolalabys byc o tym uprzedzona i sie na to jakos przygotować? u nas np rzadko kiedy jest coś słodkiego, do poczęstunku, jak wiem że ktoś przyjedzie to kupuję i wtedy mam. a tak co, siedzieć przy herbacie ? nieładnie.
tez na poczatku w ogóle nie pasowało mi jeździć i prosić, ale pojechałam do ciotki ostatnio , poczęstowała nas sałatką, herbatą, pierwszy raz w życiu gadałam z nią sam na sam, że tak powiem(bo zawsze przecież byli rodzice i to oni mieli ze sobą wspólny temat ) iii.. to było fajne
Dobry przykład
Ja nie wiem czy bym w takiej sytuacji padła ze śmiechu czy z wkurzenia
Stary 2014-04-18, 23:00   #4602
kiss12550
Zadomowienie

Czekooczekolada- wstawialas parę stron temu komplet biżuterii , takiej jakby z krysztalkow tam były kolczyki wisiorek i bransoletka , no chyba że Cię z kimś pomyślałam to przepraszam

Wysłane z mojego ST23i przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-04-18, 23:09   #4603
czekooczekolada
Zakorzenienie

karolinuuusia
ja zapraszam razem z Tż. zdarzą mi sie dwa wyjątki - we wtorek jadę prosić sama, bo Tż idzie do pracy i nie ma jak, a oni wyjeżdzają we środe do UK więc jedyna okazja, i na weekend majowy przyjeżdża przyjaciółka bez męża, i idziemy do niej z drugą przyjaciółką ( też ma ślub w sierpniu) ich zaprosić, ale stwierdziłyśmy że jak nie będzie tamtej męża, to my swoicj też nie weźmiemy, będziemy miały okazje do pogadania, bo nie mamy takich okazji wcale - przyjaciolka mieszka 100 km od nas, jak zjeżdża to zawsze z mężem

kiss12550
a ja ja, ale to było z google, poprost wstawiłam pysi, bo nie umiała sobie wyobrazić jak wyglądają długie kolczyki z naszyjnikiem także biżuteria przypadkowa

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-04-18, 23:12   #4604
kiss12550
Zadomowienie

Czekooczekolada- a widzisz bo właśnie podobne kolczyki znalazłam w moim salonie ślubnym i myślałam że może gdzieś w necie je znajdę

Stary 2014-04-18, 23:25   #4605
Linaewen
Zakorzenienie

Dziś w nocy zmarł dziadek TŻta.
A ja nawet nie będę miała jak pojechać na pogrzeb
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-18, 23:52   #4606
iliy
Raczkowanie

GG do iliy

kiss12550 dzięki dzięki kochana już ze mną lepiej
Gratki zakupów bardzo ładny pasek i spinki no i szacun za nadrobienie tylu postów
Co do "Pawo" wchodził gre jeden garniak z tej firmy ale coś leżał nie tak jak powinien więc jak porównaliśmy z "Vistula" to nie żałujemy wyboru i też trafiliśmy na promocje - 20% więc zawsze coś

Grace O Malley buciki super

say-hello jak się rozpędzicie to w mig rozdacie zaproszenia a 10 to już coś

Linaewen współczuje nie fajna sytuacja jeszcze tak przed świętami trzymaj się tam z TŻ chociaż wiadomo że na odległość ciężko ale wsparcie najważniejsze

Co do zapraszania to ja wolałabym być przygotowana że ktoś ma zamiar do mnie przyjść (przyjechać) czy to kawa czy zaproszenie na ślub, komunie itd cokolwiek by to nie było to na pewno miło jak mnie wcześniej poinformuje o odwiedzinkach a nie tak z "kopa" tak więc my z TŻ na pewno będziemy się zapowiadać przed wizytą aby uniknąć "zaskoczenia" co nie zawsze może być miłe i mam nadzieję że uda Nam się razem je wszystkie rozdać... no ale wyjdzie w "praniu"

Wszystkim Wam kochane PM życzę zdrowych pogodnych wesołych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych, Mokrego Dyngusa oraz samych smacznych jajeczek i miło spędzonego czasu w rodzinnym gronie wraz ze swoimi ukochanymi TŻ!!!

Edytowane przez iliy
Czas edycji: 2014-04-18 o 23:54
iliy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 01:01   #4607
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Za tydzień wychodzę za mąż !!!!!!!

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 07:11   #4608
kiss12550
Zadomowienie

Mała_czarna - ale super ! Nie mogę się doczekać razem z Tobą

Stary 2014-04-19, 08:17   #4609
Kaigara
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Wyrazy współczucia.

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
Ja też! Już chcę to mieć za sobą. Dzisiaj idę do fryzjera robić pasemka.
Kaigara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 08:38   #4610
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję kochana Trzymajcie się tam.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 09:22   #4611
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość
I jeszcze ijaa, ysia i nasturcja1308 oł jea

Linaewen
Stary 2014-04-19, 09:34   #4612
Lg_ago
Zadomowienie

Lin wyrazy współczucia

Lg_ago jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 09:35   #4613
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
to chyba jedna mnie rozumiesz

a WY bez TŻ zapraszacie? Ja sobie tego nie wyobrażam, TŻ musi byc razem, dlatego też tak malo czasu mamy bo on pracuje, bo ja mam tylko pon, wt i sr uczelnie
Z chłopem razem jeździmy wszędzie.

Cytat:
Wyrazy współczucia. Bardzo mi przykro.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kaigara Pokaż wiadomość

wow, kiedy to zleciało. Oby za tydzień była taka piękna pogoda jak dziś!

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 09:36   #4614
exist_
Zakorzenienie

Obiecane fotki zaproszeń
Reszta w klubie, z racji że nie mam takiej wersji z poukrywanymi pełnymi danymi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zapr4.jpg (59,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zapr5.jpg (28,5 KB, 42 załadowań)
Stary 2014-04-19, 10:11   #4615
Lusiija
Zadomowienie

Zastanawiam się jeszcze...
Zapraszalyscie księży? Mam 3 i nie wiem czy na zaproszeniach mam napisać ks. Czy nie?

Chciałabym ich poprosić aby poprowadzili mi mszę itp. Któraś tak miała?

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 113 dni.
Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 10:14   #4616
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lusiija Pokaż wiadomość
Zastanawiam się jeszcze...
Zapraszalyscie księży? Mam 3 i nie wiem czy na zaproszeniach mam napisać ks. Czy nie?

Chciałabym ich poprosić aby poprowadzili mi mszę itp. Któraś tak miała?

Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 113 dni.
Ja tak mam Zapraszam właśnie 3 księży - jeden to przyjaciel rodziców, drugi jest z rodziny a z trzecim jesteśmy z TŻ związani i chcemy, żeby to on odprawiał mszę. Poprosiliśmy go o to osobiście. Dodatkowo każdy dostanie zaproszenie - ponieważ wszyscy proszeni są takze na wesele. Ten ksiądz, którego poprosiliśmy o sprawowanie mszy dodatkowo ma w zaproszeniu zawartą naszą prośbę o pobłogosławienie naszemu małżeństwu. I owszem, pisaliśmy ks. Jan XXX itp.
Jeśli natomiast nie zapraszasz księży na wesele, to nie robiłabym zaproszeń szczerze mówiąc, tylko spotkałabym się z księdzem i poprosiła go o sprawowanie mszy.
Stary 2014-04-19, 10:37   #4617
Holly Nieduża
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Obiecane fotki zaproszeń
Reszta w klubie, z racji że nie mam takiej wersji z poukrywanymi pełnymi danymi

exist skąd zamawiałaś zaproszenia ? są idealne
btw: będziemy ślubować tego samego dnia

u nas w końcu coś ruszyło, bo jak wcześniej pisałam nie mieliśmy nic oprócz sali, kościoła i mojej sukienki

teraz już jesteśmy po naukach (została nam poradnia w czerwcu), mamy kupione napoje (w Kauflandzie była promocja 8 litrów Pepsi, Mirindy i 7Up'a za 9.98 zł !)
rozglądaliśmy się już za alkoholem, garniturami i obrączkami (po świętach będziemy zamawiać) i jesteśmy w trakcie szukania DJ'ja (mamy kilka typów z wolnym terminem) także dla kobitek nie wierzących, że ślub da się zorganizować w 3-4 miesiące, mogę powiedzieć, że da się !

Stary 2014-04-19, 10:52   #4618
czekooczekolada
Zakorzenienie

Lin
wyrazy współczucia.

Lusiija
ja chce spytac proboszcza czy by nam nie udzielił ślubu bo mi strasznie na tym zależy, ale nie będe go chyba prosić na wesele.

mala czarna

🤍

Stary 2014-04-19, 10:54   #4619
Ad rem
Zadomowienie

Opium ekstra skarpety!!

Lin tak mi przykro Wyrazy współczucia

Exist świetne zaproszenia!

Wesołych i radosnych Świąt!!!!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-19, 11:03   #4620
Lusiija
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedzi u mnie jest podobnie jeden ksiądz który dawał ślub moim rodzicom i dwóch znajomych TŻ. Nie wiem który będzie odpowiadał bo to miesiąc urlopow hmm. Moja mama pewnie by chciała żeby ten co i jej wszyscy będą zaproszeni na wesele

Planowana data porodu: 1 lipca 2020
Lusiija jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości