|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
mi chodziło o to, że akurat Ysia za rok ma kościelny i wtedy wystapi w innej ![]() Co do perfum to ja prawdopodobnie uzyję Acqua di gioia :lova:
|
|
#4652 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z roku - miesiąc, z miesiąca dzień, wkrótce spełni się nasz ślubny sen. PM2014
Cytat:
niczym sie nie przejmuj, nam ksiądz powiedział, żebysmy po prostu przynieśli kartki z zaświadczeniem z poradni na 2 tygodnie przed ślubem, jak już będziemy dopełniac formalności.
|
|
#4653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() czytałam gdzieś, chyba na wizażu, żeby nie lecieć do USC równo 3 miesiące przed bo potem ksiądz ma mniej czasu na oddanie wszystkiego, jak to jest? |
|
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4655 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4657 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Raczkowanie
|
pewnie ok 10.05 już będzie spoko
|
#4659 |
|
Raczkowanie
|
ooo, tydzien po mnie
ja bym wyciągnęła zaraz po majowym weekendzie
|
|
|
|
#4660 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4662 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() EDIT: A w USC byliśmy w zeszłym tyg. 1,5 m-ca przed slubem ![]() Wesołych Świąt dziewczyny, ostatnie panieńskie święta Edytowane przez enzunio Czas edycji: 2014-04-19 o 18:54 |
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta co chodzi dla rodziny tez ma nie po kolei.. widać nic to dla niej nie znaczy... Kościół jest jaki jest i księza nie dają rozgrzeszenia gdy się wspólnie mieszka. Nie traktuje tego za karę po prostu spowiedź przedslubna będzie miała dla mnie ogromne znaczenie emocjonalne. No i uważam że takie stawianie sprawy nie jest głębokie. Co mi da pójscie do komunii z grzechem zatajenia? Zresztą nie potrzebuje comiesięcznych spowiedzi aby próbować się poprawić i chcieć żyć zgodnie z nauką Kościoła. Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 112 dni.
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi 2 razy ksiądz dał rozgrzeszenie, następna będzie jak wyprowadze sie od TŻa w wakacje, wtedy pójdziemy do spowiedzi, zanim jeszcze na przedślubną pójdziemy
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja mama po prostu uważa że według zwyczaju za ślub płaca rodzice panny młodej jako ze wydają ja.. Nie utrzymuje kontaktu z Moja przyjaciółka gdy powiedziała mi ze jak tak mogę i chyba nie jestem za dojrzała i przecież nie stać mnie na ślub bo studiuje a już się pcham w małżeństwo.. i w sumie że będę żałować itp. Mama Tżta uniosla się ze zapłaci za swoich gości bo byłoby jej głupio. Dziś przyszlismy do niej po czym powiedziała że ślubu nie będzie bo młodszy brat Tza ma złe oceny i ona tego nie widzi. Ze tż nie interesuje się bracmi i ma pomagać bo inaczej nie dostanie nic. A ma przyjsc sam jeśli chce o czymś gadać... Tak więc wyszłam. Nie potrzebuje jej pieniędzy możemy przecież nazbierać sami tylko po co obiecywala heh. To trudna sprawa jeśli ktoś płaci sam za swój ślub. My jesteśmy w dość dziwnej sytuacji. Długo by pisać. ![]() Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 112 dni. ---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Ona w ogóle jest chwiejna emocjonalnie stawia wszystko na ostrzu noża i potrafi płakać i narzekać o byle co. Ciężko... heh Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 112 dni.
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pytałyście o te kwasy
byłam 3 razy w odstępach ok 10 dniowych i za każdym razem kosmetyczka kładła mi inną mieszankę, pierwsze dwa nie pamiętam dokładnie który z którym ale na pewno był glikolowy, pirogronowy, retinol i mlekowy a ostatni miałam migdałowy i azelainowy ![]() efekty super przed nimi byłam na peelingu kawitacyjnym i mikrodermabrazji buzie mam gładziutką, bez jednego zaskórnika, nawet pod słońce, pory zmniejszone, ogólna poprawa kolorytu i generalnie odstawiłam podkład pilnuję się z czekoladą, ostrym jedzeniem, żeby nic mi nie wyskoczyło do ślubu kiedy zacząć-myślę, że najbezpieczniej ok 3 miesiące przed, wtedy jest czas i na mikro i na kwasy Ysia-pięknie Ci w tej sukience, ale jednak w Twojej ślubnej zrobisz wrażenie WOW i raz w życiu sie nam to należy a niektórym farciarom dwa Elrosa-super te sukienki Twojej siostry Anesthesia-ale nawalili z zapro ![]() Alucior-my jak spisywaliśmy protokół to nie mieliśmy jeszcze zrobionych nauk i poradni a ksiądz tylko zapytał kiedy mamy i że doniesiemy na tym ostatnim spotkaniu przed ślubem
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2014-04-19 o 19:16 |
|
|
|
#4667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nadrobiłam po łebkach i nie odniosę się do każdego tematu. Przepraszam
![]() Co do spowiedzi przedślubnej - trochę się jej boję bo 2 lata mieszkamy razem z Tż (ale zameldowani nie jesteśmy razem, bo wynajmujemy mieszkanko). A przy spisywaniu protokołu podaliśmy swoje dowody (dwa różne adresy zamieszkania) i ksiądz dał nam kartkę na 2 spowiedzi. Nie mieliśmy pytania czy mieszkamy razem bo ksiądz jak zobaczył różne adresy zameldowania nawet nie zaczął tematu. My też się nie wyrywaliśmy Jutro będziemy to odkręcać ![]() Cytat:
|
|
|
#4668 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 112 dni. ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 112 dni.
|
|
#4669 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a co kupujecie dla rodziców w podziekowaniu?
|
#4670 |
|
Konto usunięte
|
dziękuję za odpowiedzi, co ja bym bez Was robiła
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
widzę 30 stron do nadrabiania albo mi się sni w każdym razie nadrobie jak będę miała kompa![]() A tak życzę wesołych Świąt Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4672 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4673 |
|
BAN stały
|
Dla ojców grawerowane spinki do krawatów ze srebra, a dla mam bransoletki srebrne z kruka z serduszkowym charmsem z grawerem
|
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
alucior, ślubujemy tego samego dnia. Protokół spisujemy w majówkę. TŻ dokumenty bierze jego Mama i wysyła do nas po 26 kwietnia. Zaświadczenia z USC, poradni doniosę w lipcu jak po studiach wrócę do domu
Przy spisywaniu protokołu na szczęście nie potrzebuje dokumentów z USC, bo nawet nie mamy kiedy ich teraz wybrać
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Na wstępie chcę złożyć Wam wszystkim życzenia!
Życzę Wam aby te Święta były radosne, spokojne a wszelkie kalorie poszły w biust! Nasze śluby już tuż tuż! ![]() Mocno trzymam kciuki za dziewczyny, którym został tydzień!
|
|
#4676 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sama jestem z zawodu wizażystką więc się nawet nie zastanawiam nad tym żeby kogoś brać, wiem że sama się pomaluję. Skoro ty najlepiej się czujesz w makijażu robionym przez siebie i uważasz że ładnie ci to wychodzi to maluj się sama Cytat:
tylko proszę o chwilę cierpliwości bo ja tak piszę w międzyczasie porządków :P Też uważam że powinno się powiadomić , nawet tego samego dnia godzinę wcześniej ale żeby wiedzieli że mogą się kogoś spodziewać. Daj znać jak ci smakowało ciasto . Skąd kupiliście ? My jeszcze nie mamy ani tortu ani ciast a do ślubu niecałe 3 miesiące. Zaraz po świętach musimy ogarnąć temat. Cytat:
Bo przypuszczam że to też zależy dużo od księdza. Cytat:
Choć możliwe że gdybyśmy tego nie mieli to by nam podał późniejszy termin, więc to też może zależeć od parafii. Co do 3 miesięcy przed w USC to tez tak słyszałam żeby nie iść za wcześnie ale szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie tego co ksiądz mówił ^^ Cytat:
Przyjaciółka to chyba jest zazdrosna ![]() Ale to że teściowa powiedziała że ślubu nie będzie.. oj to by była awantura u mnie gdybym coś takiego usłyszała. Jak ja nie lubie takiego głupiego gadania i to jeszcze z byle powodu jak w Twoim wypadku Cytat:
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Ahh. jeszcze dodam jedną rzecz odnośnie depilacji bo widziałam że poruszałyście temat. Jeśli macie jeszcze trochę czasu do ślubu to może warto się zastanowić nad laserem ? Polecam depilację laserową laserem diodowym. nie ipl, ipl+rf i podobne, tylko diodowy. Co prawda drożej bo mniejwięcej od 99 do 299zł w zależności od partii ale myślę że warto wydać kaskę. ja byłam dopiero na 1 serii i powiem tak. Na łydkach zniknęło około 90 % włosków, aż byłam w szoku. Niestety pachy trochę gorzej bo około 40-50% ale tam mam cieńsze włoski. Bikini tak samo jak pachy. Ogólnie w miejscach gdzie włoski grubsze i ciemniejsze laser działa na prawdę super tam gdzie cieńsze i jaśniejsze już gorzej. Ale fajna sprawa bo na zawsze <3 Na rękach mam włoski bardzo jasne więc nawet nie próbowałam ale jeśli któraś ma ciemniejsze to też na pewno można laser zrobić. Edytowane przez waaampirmona Czas edycji: 2014-04-19 o 21:00 |
||||||
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pojechał tam potem i z nią pogadal. Zaprosił w poniedziałek do moich rodziców. No zobaczymy niech oni się denerwują... Moi rodzice oboje są aniołami teraz widzę jacy są cudowi Wysłane z mojego Galaxy S III mini przy użyciu Tapatalka. Jeszcze tylko 112 dni.
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
Jesze tu Wam też chciałam życzyć Wesołych Świąt ! Spędzcie je w miłości i spokoju !
|
|
#4679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ciast to kupilismy w Leonowie pod Lublinem. Dam znać po świętach jak smakowało
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam szybkie dwa pytania:
- któraś z Was ale nie wiem która miała pieczątkę na zaproszenia z imionami i datą. Proszę o info gdzie taką pieczątkę zamówiłyście? - czy któras z Was kupowała litery , które można powiesić za młodymi na sali weselnej, np. ze styroduru? Bo drewniane beda za ciężkie. Jest pare ofert na allegro ale nie wiem która godna polecenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

mi chodziło o to, że akurat Ysia za rok ma kościelny i wtedy wystapi w innej 

niczym sie nie przejmuj, nam ksiądz powiedział, żebysmy po prostu przynieśli kartki z zaświadczeniem z poradni na 2 tygodnie przed ślubem, jak już będziemy dopełniac formalności.