![]() |
#2402 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVI)
Dziecko śpi od ponad godziny, ubranka poukładane w szafce, a nawet przygotowałam dla niej zestaw na jutro
![]() Teraz mam trochę czasu dla siebie. ![]() My dzisiaj też większość dnia na zewnątrz, jak nie ja z małą, to TŻ, a jak nie TŻ, to dziadek, także dziećko się nawdychało świeżego powietrza po uszy. ![]() Cytat:
![]() ![]() Współczuję sytuacji z TŻem ![]() ![]() Ehhh, nieprzyjemna sytuacja, ja też bardzo nie lubię krzyczenia na siebie w miejscu publicznym, dlatego nigdy tak nie robimy... Nie dziwię Ci się, że jest Ci źle z tego powodu. A co do kierowniczki w lodziarni, to pies jej mordę lizał, nie ma pojęcia o dzieciach... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Także... ![]() Ale przy codziennych obowiązkach jest lżej, jak dziecko chodzi - samo podejdzie, jak coś mu się podoba, przynosi sobie zabawki, przyjdzie, jak zawołasz i ogólnie jest więcej luzu. ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-04-19 o 20:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Raczkowanie
|
Cześć
Kochane Wszystkiego dobrego na te Święta, smacznego jajeczka, miłej atmosfery rodzinnej no i oczywiście mokrego śmigusa dyngusa ![]() My dzisiaj cały dzień u moich rodziców, jutro tak samo, a pojutrze u teściów. tak więc do popisania we wtorek ![]()
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witam sie, odezwac sie wreszcie postanowiłam, podczytywałam na bieżąco. Dziecie mnie dzisiaj przeorało konkret ![]() ![]() ![]() ![]() MAŁA, wspólczuje sytuacji z rodzicami i mam nadzieje, ze Oskarkowi nic nie bedzie ![]() ULTRA, jak Bartulo z podwórka wraca to klękajcie narody ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MENEQ, super ze Wam sie z tztem wyprostowało ![]() LITTLE, tez bym sie mocno wkurzyła na Twoim miejscu, w obu sytuacjach..... ![]() PSTRYNIU, jaki Kubulencjusz ![]() ![]() SZAJA, fajnie, ze Dorcia przyjeta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 |
Rozeznanie
|
Moje życie też zrobiło się prostsze jak Oli zaczął się na nóżkach przemieszczać ALE do czasu
![]() ![]() ![]() Na spacerach jest śmiesznie, bo Młody jeszcze nie chodzi pewnie i drobi jak gejsza czasem nawet w miejscu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzka jeszcze nie dostaje do klamek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 |
Lurker ;)
|
Black u nas ze spacerami podobnie, tyle ze mala MUSI podniesc wszystko co przed nia leza
![]() ![]() ![]() Ja zrobilam salatke jarzynowa i z surimi. Ale cos pech mnie dzis trzyma i surimi trafily mi sie najohydniejsze jakie w zycie jadlam! A kukurydza twarda i gorzka ;/ Ciekawe czy moja mamusia jutro skomentuje, ze cos jej nie pasi w tej salatce ![]()
#2408 |
Zakorzenienie
|
BLACK, pewnie, ze 3bit zgubny - i niekoniecznie chodzi o gubienie kalorii
![]() Zle sie wyrazilam jesli chodzi o spacery z chodzacym dzieckiem - na pewno latwiej jest przy wychodzeniu z domu (caly ten raban ze znoszeniem/wnoszeniem wozka), na dworze bywa roznie :P mam mlodsza siostre, wiec pamietam o co kaman. CHARLIZZ, pewnie, ze wrąbie ją - juz zeskrobalam spalone, dolozylam polewe i posypke i nawet wyglada :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja żeby tego uniknąć (zazwyczaj muszę skrobać wszystko od ciast po ciastka) zrobiłam w 20 minut stefankę bez pieczenia, a wyszła taka, że mmmmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Zakorzenienie
|
YELLOW, oooo takie przepisy lubie! Pochwal sie ktory to.
Oboje z tata robilismy w tym samym czasie babki cytrynowe (z tym, ze jego babka do 1.ciasto jakie w zyciu zrobil!) Wymienialismy sie uwagi na viberze ![]() I co? jemu wyszla ladniejsza i niespalona! Buuuuu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nawet mój tata się zrobił taki... chamski? Normalnie, to Pola jest och i ach, ale jak tylko coś nabroi (czyt. jak każde normalne dziecko w tym wieku ![]() ![]() Ogólnie mnóstwo jest takich sytuacji, gdzie do tej pory Pola mogła czymś się zajmować, a teraz nagle nie, bo nie, i koniec, i zawsze jest morda na mnie, bo ja ją tego nauczyłam i powinnam pilnować ![]() ![]() Cytat:
![]() Pola sie od nas nauczyła robić podobnie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Szaja, super z tym żłobkiem! Nawijko, Litlle, współczuję kłótni z tżami ![]() Laurko, przykro mi, że tż Cię nie rozumie i że tak szybko zapomniał, jak Was jego własna rodzina traktowała ![]() Fewciu, Blanka jest kochana! A jak się jej fajnie włoski zagęściły ![]() ![]() --------------------------------- ![]() U nas dwa dni dość intensywne, ALE, uwaga, prawie w ogóle nie sprzątałam ![]() Wczoraj byliśmy na małych zakupach. W moim ulubionym ciucholandzie zakupiłam: luźny, długi, cienki różowy sweterek z H&M, żakiet podszywany, z rękawem 3/4 z Reserved i tunikę-bluzkę elegancką z Atmosphere. Wszystkie jeszcze z metkami, łącznie za 58 zł ![]() ![]() ![]() ![]() I wtedy też spotkałam przypadkiem Evel ![]() Dzisiaj byliśmy z Polą na święceniu, ona miała swój koszyczek "niezniszczalny", który i tak trochę zniszczyła ![]() I tutaj muszę napisać - mnie trochę denerwuje, jak dzieci latają, drą się, głośno gadają itp., a rodzic nic z tym nie robi, nie ucisza dziecka, nie upomni. Więc sama staram się, żeby Pola zachowywała się jak najmniej "szkodliwie", a jak już za głośno jest, to po prostu z nią wychodzę. Bo jak ktoś przyszedł gdzieś zjeść, porozmawiać w ciszy, czy do tego kościoła pomodlić się, to takie latające wszędzie i gadające głośno dziecko nie pomaga na pewno... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-04-19 o 22:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
Cześć kochane.
Chciałam Wam życzyć zdrowych, wesołych i spokojnych świąt spędzonych w gronie rodzinnym. Ciągle mnie nie ma z Wami ale po pierwsze, mój laptop ciągle popsuły ![]() po drugie,ciagle pracowałam po trzecie, teraz są wreszcie święta i mam dwa dni wolne więc chcę ten czas maksymalnie spędzić z rodzinką ![]() Buziaki dla Was. Tesknie bardzo. Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
#2413 |
Rozeznanie
|
Nawijko już podaję przepis:
masa: 5 szklanek mleka pół kostki masła lub margaryny szklanka kaszy mannej pół szklanki cukru Wykładam na blachę warstwę herbatników. Wszystkie składniki na masę zagotowuję. Połowę masy wylewam na herbatniki, przykrywam kolejną warstwą ciastek, wylewam resztę masy i kładę kolejną warstwę herbatników. Na sam wierzch robię polewę: rozpuszczam 2 czekolady (ja używam mlecznych) w kąpieli wodnej i mieszam ze śmietanką 30%/ mlekiem (na oko, na tyle, żeby polewa potem nie pływała). Po wystygnięciu siup do lodówki i najlepsze jest oczywiście jak przez noc poleży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
YELLOW, faaajne toto! Choc nie moge sobie smaku wyobrazic
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2416 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zdrowych i spokojnych Świąt dla Was i Waszych rodzin!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Konto usunięte
|
Wesołych i przejedzonych świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
Ja już nie, nie dam rady więcej.
![]() ![]() ![]() Siedzę właśnie nad kosztorysem - i muszę Wam powiedzieć, że to żmudna robota... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2420 |
Zadomowienie
|
My wlasnie zakonczylismy swietowaniee i objadanie u tesciow i jedziemy do domu, zostalo nam jeszcze bagatela jakies 350 km, dobrze, ze najmlodszy smacznie spi.
Black poszac wniosek nie zaluj sobie slowa "innowacja" uzywaj gdzie sie da, kosztorysow nie cierpie robic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 |
Zakorzenienie
|
Ale sie objadlam aaaaa! !!!!!!!!
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
Ezzo, dzięki, dobrze wiedzieć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 |
Zadomowienie
|
Jestem wlasnie po ciekawej lekturze, polecam w wolnej chwili i jestem ciekawa waszych opinii.
http://www.akademiawitalnosci.pl/nie...i-swoj-plan-b/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2424 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
wierzę ;/ dla mnie wszelkie biznesowe rzeczy to magia Cytat:
![]() ![]() Cytat:
-------------------- Dorotka zrobiła swoje pierwsze SAMODZIELNE kroki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niefajno dziakowie postępują, bo przeciez maluch nie rozumie, ze dzis zabawa w szafce jest ok a jutro nie ![]() ja tez staram sie oganiac małego jak zbyt głosno zaczyna rozrabiac super łowy lumpkowe ![]() ja latałam za dzieciem głownie, wiec obzarstwa nie było ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46110016] Dorotka zrobiła swoje pierwsze SAMODZIELNE kroki ![]() pierwsza jestem z gratulacjami ![]() ![]() Dziec w kosciółku nie był bo mu sie na spanie zebrało pół godz przed wyjazdem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2427 |
Zakorzenienie
|
Dziecie dostało dzis od dziadków moich taki zestaw koszula+koszulka+spodnie. Zalozyłam mu koszule, zeby sprawdzic czy dobra czy konieczna bedzie wymiana na wiekszy rozmiar (babcia sobie w sklepie wymówiała zamiane jakby co) a ten sie wyrwal i do sypialni poleciał w lustrze sie wyoglądac
![]() ![]() ![]() Edytowane przez sylwietta1988 Czas edycji: 2014-04-20 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2428 | |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;46110016]wierzę ;/ dla mnie wszelkie biznesowe rzeczy to magia
fajna rada ![]() ![]() średnio przemawia... -------------------- Dorotka zrobiła swoje pierwsze SAMODZIELNE kroki ![]() ![]() A napisz cos wiecej dlaczego srednio to do Ciebie przemawia, bo ja gniote i gniote ten temat, ale caly czas jestem otwarta na rozne opinie. Cytat:
![]() A my juz w domku, tylko smutno bo maz mi siepakuje i jutro wylatuje daaaleko i bedziemy z malym do piatku wieczora sami urzedowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
Hmmmm, zastanawiam sie na rozmiarem koszul, koszulek na lato. 86 chyba za mały bedzie? Jak myslicie? Tylko nie ogarniam- rozmiar 92 niby na 2 lata jest a na aukcjach piszą nawet 2-3 lata
![]() ![]() EZZO, szybko zleci te kilka dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
Szajus brawa dla Dorki!!! To wam prezent zajaczek przyniosl
![]() My juz po chrzcinach, slubie, weselu i swietach ![]() Mlody dzisiaj tak poszalal z dzieciakami na sali, potanczyl, poganial, lapal banki mydlane, biegal za para, za kolorowymi swiatelkami, kosmos, jest tak kaput, ze na spiocha go przelozylismy z auta do lozeczka, potem przebranie pieluchy pidzamki no mowie wam takiego kaput to jeszcze go nie widzielismy. Teraz spi na brzusiu i chrapie jak moj dziadek ![]() Mokrego dyngusa kochane :-* Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.