|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pod pajaca (ubieram na noc) ubieram Kacprowi body z krótkim rękawkiem
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Życzę Wam zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych ![]() i jednocześnie dziękuję wszystkim za życzenia. ---- Ja też zakładam pod pajaca body. |
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem jak to technicznie powinno wygladac ze wlasnie np body i na to pajac bo jak moja tak ubiore w domu to sie robi czerwona i spocona bo jej goraco. No ale my od poczatku ja ubieramy lekko
jak na dworze bylo w okolicach 5C to wtedy miala body z dlugim do tego gacie ze stopkami i na to polarowy pajac i tak chodzilysmy na spacery. Czasami jak byl wiatr to ja kocykiem przykrywalam.Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2345 |
|
Rozeznanie
|
Wesołych,zdrowych i spokojnych światdla dużych i małych
jak tam kobietki przygotowania do świąt?? ja mam wkońcu 5min.żeby usiąść i wypić herbatkę.moje dziecie było wczoraj nie odkładalne i wszędzie było mu źle tylko cyc go uszczęśliwiał i tym sposobem upiekłam dwa zakalce dziś juz mam sporo zrobione,wieczorem zostało mi tylko zrobić jajeczka faszerowane i przygotować stół na śniadanko co by rano nie biegać tylko zjeść spokojnie jak człowiek i iść do Kościoła![]() co do ubierania małego w domu to zależy bo np.dziś gdy od rana pali się w piecu to ma cienkiego pajaca bez bodziaka ale gdy sie nie pali i jest dość chłodno to wtedy body+pajac lub pajac+bluza(sweterek) w pokojach nie mam za gorąco bo nie lubię zaduchu i często wietrzę w nocy śpi w bodziaku z dł.rękawem przykryty kołderka
|
|
|
|
#2346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My pierwszy dzień świąt spędzamy u jednych rodziców, drugi dzień świąt na imprezie rodzinnej u drugich rodziców. Także nie poczyniam w tym roku żadnych przygotowań, nie piekę- kupiłam jedynie trochę gotowego ciasta. Czytam jak ubieracie maluchy- ja mam wrażenie że u nas jest zimno, ja cały dzień chodzę w swetrze po domu a w nocy w sypialni mamy 20 stopni i puchową kołdrę- może tylko ja jestem taki zmarzluch? Dlatego Małą ubieram w body na ramionach i na to bawełniany pajac, lub body z długim i śpiochy ew. półśpiochy - do tego przykrywam rozwiniętym becikiem ( robi się z tego kołderka). Już nie mogę się doczekać jak przyjdzie lato i będzie chodzić tylko w samym body
|
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Jakaż tu dzisiaj cisza
Wszystkie baby baby pieką? ![]() U nas lepiej, sytuacja opanowana Wszystkim świętującym - smacznego jajka, skaczących zajęcy itd. )
|
|
#2348 |
|
Raczkowanie
|
Wpadam tylko na chwilę, bo dziś cały dzień w kuchni. Tradycyjnie jestem odpowiedzialna za ciasta. Powstał murzynek, sernik, szarlotka i chlebek bananowy
![]() Co do ubierania dzieci to ja raczej z tych lekko ubierającyh, ale na spacerach. W domu mój mąż grzeje na potęgę i dziecko chodzi w body z krótkim rękawem i pajacu albo body z długim i śpiochy. A na spacerze zaglądam innym mamom do wózka i czuję się wyrodna, bo dziś przy 20 stopniach niektóre w puchowych kombinezonach ![]() Caillouu - cieszę się, że już lepiej ![]() Wesolych Świąt wszystkim ![]() I proszę o trzymanie kciuków, bo jutro chrzest! Oby wszystko poszło gładko |
|
|
|
#2349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I trzymam kciuki za Chrzest
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Radosnych Świąt
Ja z mężem kończymy właśnie przygotowania w kuchni - mazurek, sernik na zimno, ciastka i sałatka. I jedziemy z tym jutro do teściów. Syn dziś w nocy obudzil się na mleko o 2.30 i ani myślał potem spac A dziś bylismy pierwszy raz na dworze w chuście pierwsze koty za płoty. co prawda krótko ale jak fajnie wolność i swoboda bez wózka! Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Ja też pajaca na gole ciało zakładam i na to kombinezon np na wyjście. U mnie w domu ciepło ale w krótki rękaw nie ubieram .
Kurde hormony mi chyba szaleją. Burza między mną a mężem, później śmiech i znowu burza. Dziecko też daje czadu , byliśmy prosić na chrzest rodzinę i ryczek mu się włączył, nic nie uspokajalo go i trzeba było jechać do domu...a w domu rozesmiany ... A poza tym tak wkłada palce do buzi,że aż się dlawi , smoka nie chce, gryzakow też nie, jak mu rączki wyjde to ryk. Wszystkim mowie że mamy grzeczne dziecko, a on pokazuje w gościach jaki ma silny głos... |
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Wesołych świąt Mamuśki
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Jak widze inne dzieci w wozkach poubierane w puchowe kombinezony czapy i gruuuube koce to zastanawiam sie jakim cudem te dzieci nie plywaja we wlasnym pocie.
Chociaz z drugiej strony inni patrza na mnie jak na wariata ze przy 20C moja w wozku lezy w bodziaku z dlugim rekawem i w gaciach... A kolo niej lezy cueniutka czapeczka tak na wypadek wiatru. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2354 | |
|
Raczkowanie
|
Czesc Mamusie, ostatnio rzadko tu zaglądam i wiecznie jestem w plecy z czytaniem
![]() Chcialam Wam życzyć Wesolych i Spokojnych Swiat. Cytat:
Napisze Ci jak kompa wlacze . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2355 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Już zaraz będziesz mieć to za sobą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dziekuję uprzejmie )W sprawie ubierania - podobnie jak Senira. Na noc tylko pajac, w dzień body z długim plus skarpetki albo body z krótkim plus spodenki. I żal mi tych okutanych w focze futra niemalże dzidziusiów ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Kaja płacze i śmieje się na głos równocześnie
|
|
|
#2356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie się zorientowałam, że wczoraj były imieniny Tymona. Taka ze mnie mama dla Kajusi, ach te kobiece nastroje, kto je odgadnie ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
u nas zwykle odwrotnie - wszyscy sądzą, że to taki aniołek, bo jak idziemy do kogoś lub jak mamy gości, to mały leży spokojnie, śpi itd. Dopiero potem wychodzi jego prawdziwa natura rozbójnika
|
||
|
|
|
#2357 | |
|
Rozeznanie
|
Hej Wesołych Świąt
![]() My w tym roku siedzimy sami więc nic nie przygotowujemy a dZisiaj na obiad frytki ![]() Dzisiaj Karol spał od 20 do 6 rano <3 Ale tylko w nocy mam spokój bo od trzech dni tylko płacze i płacze a do tego ma kaszel i przełożyliśmy sZczepienie na po świętach. Masakra... Cytat:
Ja jestem z tych mam że wolę ubrać go cieplej niż żeby było mu chłodno bo oboje z tż jesteśmy zmarźlakami. A czapke zakładam zawsze.
|
|
#2358 |
|
Zadomowienie
|
Dziś znowu jedziemy w gości zobaczymy, co pokaże nasze dziecko. Najwyżej wróce z nim do domu, a mąż zostanie...
Kurde oddałam dziecko rano mojemu tacie spalam do 9 i nadal spać mi się chce... |
|
|
|
#2359 |
|
Gang Iren
|
Witam się świątecznie
![]() Objedzona i nie wyspana, bo dzieciaki już od 6 rano zająca szukały
|
#2360 |
|
Rozeznanie
|
cześć
ja tylko na chwilę z życzeniami: Życzę wszystkim przede wszystkim SPOKOJNYCH, Wesołych i Zdorwych Świąt! dla Was i Waszych rodzin ![]() dopiero dorwałam się do pisania, odstatnie dni to masakra, gardło mi przeszło (apropo polecam tabletki Prenatal) ale doszedł katar, kaszel i wczoraj miałam gorączkę 38 st już po tabletkach, nie wiem czy to przez wirusa czy przez przeziębienie czy przez tą pierś, bo znowu mam kłopoty, właśnie wczraj obudziłam się rano z bólem, obrzękiem gorącymi piersiami , zastojem i gorączką. dzisiaj jest trochę lepiej. Myślałam że mi przeszło a tu znowu . najgorsze że wszystko było tak na szybko. w dodatku jeszcze miałam tel zablokowany bo z tego wszystkiego zapomniałam zapłacić.na szczęście z dzieckiem ok ![]() w każdym razie Wesołych Świat:kwiatek: |
|
|
|
#2361 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
--- A ja właśnie ściągnęłam z jednej piersi (ale fakt, że koszmarnie twardej po gościach) 180 ml i to w niecałe 15 min i teraz jeszcze mały z niej ciągnie.. ...i jak mój syn ma nie być pulpetem?
|
|
#2362 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny radosnych świąt Wam życzę i dużo zdrowia dla Was i rodzinki
![]() Będę podczytywała ale muszę zniknąć na jakiś tydzień. Zaczynają mi się egzaminy i nie mam ochoty znowu uczyć się po nocach. Do tego mam do napisania 3 projekty i 3 eseje więc dużo pracy nie licząc Króla który wymaga 80% mojej energii i czasu )
|
#2363 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja
Moje dziecko nawet dziś było grzeczne , dało posiedzieć na urodzinach trzylatka ![]() Ehh było miło teraz odpoczywam. Współczuję gorączki i problemów z cycami ... |
|
|
|
#2364 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Powodzenia na egzaminach!
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Mam dzisiaj mega dobry humor bo udalo mi sie wyspac Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Która już obsiusiana z okazji dyngusa? ja już zostałam trafiona ![]() po wczorajszym świętowaniu u teściów Tymek, wytulony przez dziadków, ciocie, zmęczony obserwacją innych ścian i obecnością tylu osób, pomarudził wieczorem i padł. Ok. 2.30 nakarmiłam go na śpiocha, bo już kręcił się w łóżeczku i pojękiwał we śnie, a o 6 obudził się rześki i radosny jak skowronek Miłego dnia
|
||
|
|
|
#2367 | |||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=senira666;46095547]Ja uzywam chusty AZIMI !!!
I wedlug mnie jest swietna. Po pierwsze nie droga (a mam nowke ) po 2-ladne kolory o noe blaknie po praniu. Zeby zlamac wypralam 3 razy i ponaciagalam zTZtem (jak kiedys naciagano przescieradla) powiazalam pare razy i jest super. Teraz przy kazdym wiazaniu jest odrobine latwiej no i tez doszlam juz troszke do wprawy w motaniu ![]() Ja pplecam AZIMI ![]() ] Cytat:
To swietnie ze jesteś zadowolona za Twoja rada już ja zamówiłam- jak przyjdzie zrobię to samo. Cytat:
Moja tez ostatnio pcha piastki do buzi- jak chce dać jej smoczka to zaczyna marudzić. Mam nadzieje ze to. etap rozwojowy i minie Cytat:
Powodzenia w egzaminach! Oby wszystko do przodu ![]() Ja wstałam dzisiaj cała połamana bo z mała śpimy na rozkładanej wersalce i ona zajmuje 2/3 miejsca a my z Tz 1/3. Na szczęście mała się wysypia i nie przebudza często w nocy ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|||
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dziecie dzisiaj za to mega placzliwa. Co tylko otworzy oko to krzyk i placz i nic nie pomaga.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2369 |
|
Gang Iren
|
Jak tam Święta minęły?
U nas miło, rodzinnie. Jeszcze urodziny Eryka były. Solenizant zadowolony, dostał rowerek biegowy. Tylko pogoda mogłaby być lepsza. Zrobiło się fajnie ciepło w południe, wyszliśmy po obiedzie to akurat zmiana pogody i zaczęło padać
|
#2370 |
|
Raczkowanie
|
Święta, święta i po świętach. Pojadłam za wsze czasy, była piękna pogoda, cudnie
Zrezygnowałam na ten czas z diety bezmleczno-bezjajecznej i póki co Adasia nie wysypało. Oby to był zn ak, że alergolog słusznie poderzewał, że t o jednak nie skaza białkowa, a tylko zmiany łojotokowe.Adaś został ochrzczony i wszystko odbyło się zupełnie inaczej niż myślałam. Otóż w kościele darł się jak opętany (a zawsze śpi jak aniołek). Na filmie pewnie nic nie słychać. Musieliśmy po obrzędzie uciekać do zakrystii Moja mama praktycznie sama wyprawiła przyjęcie dla 18 osób. Ja tylko upiekłam ciasta. Jestem jej bardzo wdzięczna. Adaś dostał kilka fajnych prezentów - w tym taką matę http://www.smyk.com/fisher-price-mat...y-dla-dzieci-p Niestety nadmiar wrażeń sprawił, że był dość płaczliwy (ze zmęczenia) i musieliśmy dość często go lulać. Teraz leży w łóżeczku i też ano myśli spać. Ale nie płacze, więc go nie ruszam. Może zaśnie. Dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

dziś juz mam sporo zrobione,wieczorem zostało mi tylko zrobić jajeczka faszerowane i przygotować stół na śniadanko co by rano nie biegać tylko zjeść spokojnie jak człowiek i iść do Kościoła

16.06.2012 

dla Kajusi, ach te kobiece nastroje, kto je odgadnie
. najgorsze że wszystko było tak na szybko. w dodatku jeszcze miałam tel zablokowany bo z tego wszystkiego zapomniałam zapłacić.
i teraz jeszcze mały z niej ciągnie..