|
|
#2311 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Witam sie, noc u tesciowej nie byla najgorsza
ale dalej jesteśmy poza normalnym rytmem.Dziekuje za odpowiedzi o wchodzeniu do klubu z telefonu. Z przegladarki jest o tyle do dupy ze otwieraja sie caly czas reklamy, wiec watek ogarniam z aplikacji a klub chcac nie chcac z przegladarki. W ogole sie kijowo cytuje, zaraz zobacze czy mi sie uda. Cytat:
a Ty jaki rodzaj fotografii preferujesz? Mi ze wzgledu na podróże siedzi krajobraz ale lubie tez portrety.Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
Mi sie w ogole marzy wlasne studio foto, ale na razie to tylko marzenia. Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Edytowane przez tridentina Czas edycji: 2014-04-18 o 11:18 |
||
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ma mam jedne body (oczywiście z lumpka ), które ma zapięcia na 2 wysokościach - powoli zapinam już niżej.
|
|
#2313 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kupiłam chustę elastyczną i jest mi z nią o wiele łatwiej i lepiej, chociaż ciągle uczę się dobrze wiązać. Mój maluch za chwilę skończy 3 miesiące a my dopiero zaczynamy chustowanie i też się bałam, czy jest sens zaczynać i go przyzwyczajać ale cieszę się, że spróbowałam, Tymek tak słodko śpi wtulony A może masz możliwość pożyczyć od kogoś chustę na parę dni, żeby wypróbować?Ja na pewno będę kupować jeszcze tkaną - na razie czytam o różnych na chustowym forum (chusty.info), kopalnia informacji. |
|||
|
|
|
#2315 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wolałabym raczej trochę tłuszczu zamienić w masę mięśniową, i podkręcić metabolizm. Takiego filmu szukam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2316 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My w nocy dojechaliśmy do teściów i tak jako noc była ok, tak teraz w dzień jest marudzenie i mały nie chce jeść. Oni mają takie inne ściany... ta boazeria i kasetony drewniane na suficie... ehhh on jest taki przez to niespokojny Cytat:
Cytat:
Co do słoiczków- rzeczywiście ależ ten czas leci ![]() ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że sytuacja z dzieciątkiem się unormowała. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
A o przedłużeniu do bodziaków nie słyszałam- potrzeba matką wynalazku
|
|||||
|
|
|
#2317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I te jej "dobrzeeee"...
|
|
|
#2318 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakis czas temu zawzielam się, ze nauczę się plywac motylkiem, ruch opanowalam ale jeszcze technike musze doszlifowac Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą chustą próbowałam kilka razy tylko. Stwierdziłam, że nie ogarniam, mam dwie lewe ręce, nie umiem wiązać i podtrzymywać dziecka jednocześnie. To była porażka.. Ćwiczenia na misiach, lalkach itd nic nie dają, bo misie się nie wiercą i nie płaczą w trakcie wiązania Foch i ta chusta poszła w kąt. Z elastyczną jest trochę łatwiej, ale zdaję sobie sprawę, że to rozwiązanie na krótką metę.Tymon się budzi właśnie - spał całe 3h od jednego karmienia do następnego. Teraz jedzonko i idziemy na spacer, bo pogoda na Śląsku piękna ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Najlepsza jest tkana, nie elastyczna. Ja teraz używam elastycznej LennyLamb i uważam, że jest dobrej jakości, ale z tego co czytałam na chustowym forum, doświadczone chustomamy zdecydowanie polecają tkaną |
|
|
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słyszałam o tych przedłużkach- ciekawe rozwiązanie, ciekawe jak się sprawdza
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, a po wczorajszej koszmarnej nocy dzisiejsza była spokojna- czytaj nawet wyspana ( mąż, dzidzia i pies- wszyscy sobie grzecznie spali) ![]() Jutro będzie 4 miesiąc- zleciało że hej! |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Co do fajek to tez lubie palic dlatego teraz zeby nie truc dziecia to mam efajke z olejkiem bez nikotyny. I powiem wam ze jak dla mnie (palacza z zamilowania przez ponad 14 lat) jest dobrym zastepstwem. Moge sobie popykac wypuszczam dymek i mam smak mentola
Chusta Azimi -- ja mam tej firmy tkana i sobie chwale. Chusty lepiej kupowac /uzywac tkane bo starczaja na dluzej i ciezsze dzieciaczki mozna nosic. Wiem ze kursy foto sa drogie ale u mnie w miescie ich w ogole nie organizuja... Wiec nawet nie mam opcji zeby isc. Do olimpusa mam tez dodatkowy obiektyw ale chce dokupic sobie lampe do niego. Co fotografuje ???- poki co wszystko bo sie ucze dopiero ale chyba portrety wychodza mi najlepiej. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2014-04-18 o 14:18 |
|
|
|
#2325 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Siemka, witam ze słonecznego tarasu
-przypomina się ciąża, tylko zamiast brzuszka mam klocka na ramieniu To nadrabiam... Cytat:
![]() Tak szczerze mówiąc to ja lubię jak się mój synek przytula nawet jak nic przez to nie mogę zrobić (a czasem i przez to: )Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że już z Wami lepiej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
Cytat:
Ja ostatnio znalazłam na yt ćwiczenia z chustą- fajna sprawa, bo mały spokojny a ja ćwiczyłam. Ale tylko kilka minut, bo niedługo przed tym jadłam
|
|
#2326 |
|
Raczkowanie
|
Ufff. W końcu usiadłam na tyłku.
Mała ma tylko katar, na szczęście drogi oddechowe czyste, więc mamy pielęgnować czyszcząc nosek i smarując maścią. Dostała też Ibum i wit.C + probiotyk, bardziej profilaktycznie, żeby się nie rozwinęło. My z mężem natomiast silne antybiotyki, żeby to cholerstwo wybić w cholerę. I dzielna ta moja gwiazdka. Mimo, że z nosa jej cieknie to w miarę w dobrym humorze, choć taka bidulka jest, oczy podpuchnięte, bledziutka... ![]() Nie nadrabiam Was, nie mam siły. Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- A, i Mała ma za małe ciemiączko.. Aż się boję wchodzić w internety i czytać co to może oznaczać...
|
|
#2327 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chuste uczyłam sie wiązac na jej synku gdy miał ok.6 m-cy gdy byłam jego nianią i nosiłam go do momentu gdy zaczął sam biegać czyli ok 11-12 m-ca Cytat:
|
||
|
|
|
#2328 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas juz chorobsko pomalu mija, ja na antybiotyku nadal, ale najwazniejsze, ze Alek zdrowy. My juz po spacerku, mam zamiar sie wziac i chalupe ogarnac, ale tak mi sie nie chceeeeee, moze jutro Dziewczyny, gdybym juz nie miala czasu, zeby do Was zajrzec, to chcialam Wam zyczyc spokojnych, radosnych i rodzinnych swiat.
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2330 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
U nas noce tradycyjne. Mały zasypia po kąpieli koło 20 i budzi się koło 4 rano na mleko i znowu zasypia. Konsternacja - współczuję doświadczeń w autobusie ![]() Tridentina - ja też mam D90. Marzy mi się obuektyw 28mm 1,8 f Lela, Caillouu - zdrówka
|
#2331 |
|
Gang Iren
|
Przed Świętami już nie będzie mnie tu, więc już teraz życzę wam wszystkiego dobrego. Wesołych Świąt!
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
Halo, tym razem po prośbie.
Proszę bardzo uprzejmie zarówno osoby aktywne, ale i te podczytujące o namiar na sprawdzonego neurologa dziecięcego z okolic Chorzowa, Katowic, Bytomia, Zabrza, Rudy Śląskiej itd. Najlepiej prywatnie. Dziękuję
|
|
#2333 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie nie znam nikogo kto korzystał z tych chust na tym forum znalazłam wątek o nich i ludzie wypowiadają się o niej dobrze. Inne chusty mi się nie podobają bo zwykle są z jakimś wzorem a ja chciałam jednokolorowa szara lub czarna. Spróbuje jeszcze poszukać używanej "złamanej". Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I dla Was rowniez Co do avatara postaram się ustawić jak wrócę do domu Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|||||
|
|
|
#2334 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rany, dziecko mi padło po zakupach i ryczeniu pół dnia, i śpi już trzecią godzinę. A miało być kąpanie dzisiaj. |
||
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Ejani mam dwa rampersy ale latem będę je zakładać jeszcze za zimno.
Póki co czekam na przelew i to mnie stopuje ![]() Wszystkim mamusiom i dzieciaczkom zdrowia i wielu usmiechow z okazji Świąt Wielkanocnych!!!! |
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Ja uzywam chusty AZIMI !!!
I wedlug mnie jest swietna. Po pierwsze nie droga (a mam nowke ) po 2-ladne kolory o noe blaknie po praniu. Zeby zlamac wypralam 3 razy i ponaciagalam zTZtem (jak kiedys naciagano przescieradla) powiazalam pare razy i jest super. Teraz przy kazdym wiazaniu jest odrobine latwiej no i tez doszlam juz troszke do wprawy w motaniu ![]() Ja pplecam AZIMI ![]() ][QUOTE=isia4891;46094110]Ejani mam dwa rampersy ale latem będę je zakładać jeszcze za zimno./QUOTE] Za zimno ?? Moja Ami w chalupie ma body z kr rekawem i skarpety Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=senira666;46095547]Ja uzywam chusty AZIMI !!!
I wedlug mnie jest swietna. Po pierwsze nie droga (a mam nowke ) po 2-ladne kolory o noe blaknie po praniu. Zeby zlamac wypralam 3 razy i ponaciagalam zTZtem (jak kiedys naciagano przescieradla) powiazalam pare razy i jest super. Teraz przy kazdym wiazaniu jest odrobine latwiej no i tez doszlam juz troszke do wprawy w motaniu ![]() Ja pplecam AZIMI ![]() ] Cytat:
A kolory - potwierdzam, bardzo fajne i spory wybór Wysłane z mojego GT-I9070 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
No, u mnie body chyba częściej za wąskie w rękawach, ale nie nosimy za często,chyba że do wyjścia (wolę pajace lub rampersy po domu)
--- Życzę Wam dziewczyny wesołych a przede wszystkim spokojnych i pełnych radości Świąt!
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Body traktowane jest jako bielizna
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
co prawda nie do mnie ale ja jak zakładam pajace to też pod spodem nic nie ma, bo by mi się dziecko ugotowało.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

ale dalej jesteśmy poza normalnym rytmem.
Chętnie pooglądałabym wasze zdjęcia
a Ty jaki rodzaj fotografii preferujesz? Mi ze wzgledu na podróże siedzi krajobraz ale lubie tez portrety.
ale już go nie ruszam, bo się obudzi, a tego nie chcemy
przesunęłam ten kocyk tylko tak, żeby buzia była odkryta, a policzek i czoło wtulone w koc. Może mi się poszczęści i parę minut spania nie-na-rękach będzie

), które ma zapięcia na 2 wysokościach - powoli zapinam już niżej.

W każdym razie podobało mi się to uczenie więc chyba zamówię sobie u niego prywatne lekcje, może w końcu nauczę się pływać jak człowiek a nie jak chomik - tak moja przyjaciółka określa mój styl pływania z deską, "na chomika" 

16.06.2012 
W sumie obojetne jakie beda te oczyska, dla mnie i tak sa najpiekniejsze. Dopadlo mnie 100 procentowe OZM