|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą!
Dzięki, zobaczę sobie na ten podkład.
Ja wydaję bardzo dużo na maści, żele do mycia twarzy, kremy, ale nie mam zbyt dużego wyboru. Mam spory problem z jedzeniem, nie wiem jak mogę coś zaoszczędzić i odżywiać się w miarę zdrowo. ![]() Nie mam możliwości zamrażania jedzenia, przechowywanie np. zup przez kilka dni w lodówce też raczej odpada, bo oprócz garnka z zupą muszą się mi zmieścić także inne produkty. ![]() Nie mam już pomysłów co można ugotować jak wracam z pracy to marzę o świętym spokoju, inna sprawa, że z kuchni korzystają też inne osoby, więc nie mogę jej zbyt długo blokować. Znacie jakieś fajne i nieskomplikowane przepisy na obiady ?
|
|
#2222 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba podrożały moje tabletki anty tż mi kupował i mówił, że zapłacił 38zł, a ja zawsze płaciłam 24.
|
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
może kupił je w innej aptece, bo z tego co czytałam to w każdej inne ceny
|
#2224 |
|
Konto usunięte
|
możliwe.
chociaż ja zawsze kupuję w rożnych, tzn w takiej którą mam akurat pod ręką, i zawsze była taka sama cena. no ale trudno, i tak taniej niż gumki
|
|
|
|
#2225 |
|
Wredny kotecek
|
|
|
|
|
#2226 |
|
Przyczajenie
|
Witam, można dołączyć ?
Prześledziłam cały wątek 'od deski do deski' bardzo fajny pomysł miała autorka , aczkolwiek szkoda, że od chwili założenia doszło tyle tematów nie związanych z głównym a przy tym tyle nie miłych dla siebie nawzajem słów i psucia atmosfery Wątek bardzo dla mnie ponieważ, za 3 miesiące (niecałe) minie rok jak żyje i utrzymuje a przynajmniej się staram samodzielnie mając dopiero 18 lat ![]() Wcześniej byłam w placówce dlatego też skazana jestem na usamodzielnienie się czy tego chcę czy nie Próbowałam pracować, ale nie dałam rady połączyć tego ze szkołą niestety Obecnie jestem na 3 roku technikum fryzjerskiego Pochodzę z Warszawy, i tak jak kilka dziewczyn pisało wcześniej uwielbiam gazetki z supermarketów niestety nie jestem umysłem matematycznym i często za wszystko przepłacam, dlatego staram się teraz zanim pójdę na zakupy zrobić listę, choć i tak zawsze do koszyka wleci coś innego czego na liście nie ma Mam nadzieję, że nie zanudziłam Was wypowiedzią swoją ![]()
|
|
#2227 | |
|
Carpe Diem!
|
Cytat:
Bardzo pomocne jest też ustalenie wcześniej co będzie się gotowało na obiad na kilka następnych dni. Często chciałoby się coś upichcić a to nie ma śmietany, a to koncentratu pomidorowego a potem wraca się ze sklepu z wieloma innymi rzeczami ![]() Podziwiam, że w tak młodym wieku mieszkasz i utrzymujesz się sama. Ja mając 18 lat przy zarobkach 650zł/mc nie miałam takiej możliwości (tak, tak, tyle kiedyś zarabiałam ).
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nad tym się zastanawiam: http://allegro.pl/bourjois-123-perfe...153780735.html
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skoro bedzie ten rabat to az mnie kusi zeby skorzystac |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wygląda to mniej więcej tak że moje "dochody" to jest około 950 zł z czego 300 idzie na mieszkanie -opłacam tylko swoją połowę opłat. 55- idzie co miesiąc na kartę miejską, do tego co miesiąc przeważnie idzie jakieś 20-30 zł na kartę do telefonu jak nie więcej. A reszta na życie, papierosy niestety chodź staram się ograniczyć i rzucić, i na pomoc dla chłopaka, który przebywa z ZK. ![]() Widzisz u mnie jest ten problem że nigdy nie wiem co konkretnie chce zjeść, ostatnio bardzo dużo jem ryżu z warzywami, więc zamiast kupować paczkowane po 450 gram za jakieś 5-6 zł, zaczęłam jeździć kawałek dalej do simply i kupować tam na wagę wychodzi taniej, a smak praktycznie ten sam
Edytowane przez malenstwo3 Czas edycji: 2014-04-21 o 17:47 |
|
|
|
|
#2231 |
|
Konto usunięte
|
miałam 123 perfect. przez pierwszy tydzień szaleństwo, super wyglądał. ale potem cera mi się bardzo wysuszyła, podkład jakoś tak ciemniał i mi się odcinał. ostatecznie nie byłam zadowolona.
teraz będę polowała na manhattan powder mat, bo to już mam sprawdzone. no i healthy mixa, tylko właśnie to serum o żelowej konsystencji. do tego jeszcze puder w kompakcie i może jeszcze jakiś korektor. no i tak bez promocji, to krem potrzebuję nawilżający, bo się akurat skończył. malenstwo3, czemu masz chlopaka w ZK?
Edytowane przez 201801191006 Czas edycji: 2014-04-21 o 17:51 |
|
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie się nad czym zastanawiać---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Mhm...to może sobie go daruje, jestem podkładowo "wyposzczona " , bo od dobrych kilku lat używałam tylko jednego i tego samego podkładu teraz jestem gotowa spróbować czegoś nowego, bo cera mi się uspokoiła. Nie planuję zakupu kolorówki tylko podkłady mnie kręcą.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-04-21 o 17:56 |
||
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam flower - wlasnie znalazlam w lazience - ale.. jest stary jakis skoro nie pamietalam ze go mam
i zdecydowanie teraz za ciemny .nad tym 123 tez sie zastanawialam, ale wlasnie przeczytalam opinie loloo ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- ten healthy mix na zdjeciach wyglada fajnie tez
|
|
|
|
#2234 |
|
Konto usunięte
|
najpierw miałam cerę tłustą i świeciłam się jak latarnia morska
teraz mam mieszaną/normalną, a odkąd mam tabletki anty to bez większych problemów. a co do 123, to moja kuzynka tez go używała i ona z kolei była zachwycona, także nie sugerujcie się mną
|
|
|
|
#2235 |
|
Przyczajenie
|
Jakaś stara sprawa, zanim się jeszcze poznaliśmy, wyszła teraz po latach, bo my obecnie jesteśmy razem ponad 3 lata i niestety tak to już idzie rok bez niego
|
|
#2236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi Ci byc ciezko Podoba mi sie taki efekt jak ona uzyskala http://www.amyantoinette.com/2012/01...oundation.html wiem, ze t otaka troche 'tapeta' ale chcialabym podklad ktory mi zrobi taki efekt
|
|
|
|
|
#2237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo fajnie tez bym chciała się umieć porządnie i ładnie umalować. Uzyskać efekt, zdrowej, promiennej cery.
|
|
|
#2238 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
oby mi tylko nie wykupili tego co sobie zaplanowałam, bo będę w ross dopiero w środę. więc lepiej żeby moje podkłady na mnie czekały
|
|
|
|
|
#2239 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Tak jest ciężko, ale co zrobić, odkąd pamiętam zawsze coś się działo. Od małego jestem pozbawiona "pełnej, szczęśliwej rodzinki", więc nauczyłam się poniekąd żyć z tym, że dostaje w jakieś części od życia po
|
|
|
#2240 |
|
Konto usunięte
|
czyli jednak nie znasz szczegółów. niestety zapewniam cię, że to tak nie działa.
|
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę z tym zgodzić.
|
|
#2242 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ależ ty masz wymagania, całkowicie bezpodstawne z resztą. Ja mam 2 karty obie bezpłatne bezwarunkowo. |
|
|
|
|
#2243 |
|
Przyczajenie
|
może i nie znam ale jakoś specjalnie nie wnikałam to ponieważ właśnie o to chodzi ŻE SIĘ NIE ZNAM, więc i tak nie zrozumiem. Wiem, że nie może to być nowa sprawa, bo jak jesteśmy razem 3 lata to nie popełnił żadnego czynu karalnego, pilnuje go z tym, z resztą sam bardzo się uspokoił.
|
|
#2244 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no ale skoro to ma być twój mąż to chyba właśnie powinnaś wnikać? i chociażby artykuł z którego jest oskarżony znać na pamięć żeby wiedzieć o co chodzi. sąd nie może rozpocząć rozprawy / wydać wyroku jeśli któraś ze stron jest niepoprawnie zawiadomiona o postępowaniu sądowym. dajmy na to, że jest wysłane zawiadomienie listem poleconym, a sąd nie ma potwierdzenia odbioru, to rozprawa znika w wokandy. jeśli potwierdzenie odbioru jest, a któreś ze stron nie ma, to wtedy rozprawa się toczy zaocznie. to nie tak, że sąd każe komuś szukać innych ludzi za pomocą detektywa, a nawet jeśli ich nie ma to wydaje wyrok i skazuje kogoś innego. już pomijam fakt, że najpierw są wyroki w zawieszeniu i w sumie trochę się trzeba napracować żeby trafić do ZK. a co do tematu wątku - kliknę zaraz szoping w tesco, bo jutro wracam do tż i pewnie lodówka będzie pusta
|
|
|
|
|
#2245 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, że to jest stara sprawa, skoro przez ostatni rok zanim go zamknęli miał normalnie sprawy w sądzie z których dostał grzywnę itd, a nie dostał wyroku aż pewnego dnia policja zapukała do drzwi i oznajmiła że idzie siedzieć i nawet jemu nie chcieli powiedzieć o co chodzi, rodzinie tym bardziej.. A artykułu nie znam ze względu na to, że dokumenty są u jego mamy, a On sam mi nie podał, zresztą nawet nie wiem czy On sam zna art.![]() Przepraszam, może źle odebrałam Twoją reakcje, ale odniosłam wrażenie, że jesteś strasznie oburzona tym co napisałam. Z góry przepraszam jeśli to tylko moja nadinterpretacja Twojej wypowiedzi
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żyć oszczędnie, ale z klasą - nie martwiąc się na co dzień kasą! (+ o wszystkim
Stara sprawa? Jak bardzo? Istnieje przecież instytucja przedawnienia.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2247 |
|
Konto usunięte
|
nie, nie jestem oburzona. w sumie to nawet nie moja sprawa.
po prostu mam z tym styczność codziennie i szkoda mi jak młode i fajne dziewczyny marnują sobie życie. nie dziwi cię, że nie chce ci podać jaki to artykuł? nie wierzę, że go nie zna, bo artykuł i paragraf przetaczają się milion razy w aktach sprawy i serio zainteresowane osoby znają je na pamięć. i policja też nie puka do drzwi z dnia na dzień, wcześniej jest wezwanie do stawienia się w ZK. no ale tak jak pisałam, nie moja sprawa, rób jak uważasz. i nie odbieraj tego jako atak, bo nie taki miałam zamiar
|
|
|
|
#2248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcieli jemu powiedzieć dlaczego ma iść do więzienia to niemożliwe. Mimo wszystko nawet w takim kraju jak Polska to nie przejdzie. Żal mi Cię, strasz się, oszczędzasz, odwiedzasz, robisz paczki - a chłop Ci chyba robi wodę z mózgu. Może się mylę, ale tak to wygląda.
Edytowane przez niv_ Czas edycji: 2014-04-21 o 19:03 |
|
|
|
|
#2249 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
|
#2250 |
|
Konto usunięte
|
ale wtedy składa się wniosek o adwokata z urzędu i on dba o to aby było zgodnie procedurami, czasami nawet aż nadgorliwie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:13.

(..)
tż mi kupował i mówił, że zapłacił 38zł, a ja zawsze płaciłam 24.

).