Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-21, 19:20   #2221
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

łooo rany julek, alez si dzieje.....

Moderna - jak Ty oaza spokoju i rownowagi nie wytrzymałaś to musiało być ostro.

Monia

Sto lat dla Ewci i Wojtka

despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 19:32   #2222
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
U nas piekna pogoda - az mi sie wierzyc nie chce ze w Bergen mieszkam i tak do konca tygodnia ma byc slonko i po 20stopni. A to wierzcie mie MISTRZOSTWO SWIATA szkoda ze w tym tugodniu mam ujowe zmiany jak nie zamkniecie to popoludniowka :-/ ale chociaz mama z Milusiem bedzie sie mogla szwedac ile wlezie

Dzis znowu bylam na centrum ptaki pokarmione Milus sie wybiegal i oadl mi o 16-30 wstal 10 min temu - i ja do domu a mama go jeszcze zabrala na spacer ;-)
widzialam zdjecia z golabkami, bardzo ladne
i oby pogoda dopisala, jak zapowiadaja

ja dzis wzielam Marcelka na spacer na nozkach - niestety pomiedzy burzami, wiec bylo mokro - po spacerze obowiazkowo kapiel, bo oboje wrocilismy mokrzy i brudni

I jak to jest, ze co postawie dziecko na nozki, to on biegnie w druga strone
Stary 2014-04-21, 19:53   #2223
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a na ktora godzine zostaliscie zaproszeni na obiad?
czy to byla niezapowiedziana wizyta?

dziwne to dla mnie, bo my sie zawsze umawiamy na konkretna godzine i jedzenie tez jest chwile pozniej ..

no ale maz powinien wiedziec, ze dziecko potrzebuje przeciez przynajmniej w miare regularnie jesc posilki
albo przynjamniej sluchac sie zony
nie, no, byliśmy na czas, ale w święta to najpierw jakieś przekąski/przystawki, potem obiad i ciasto, na 2 ostatnie punkty już się nie załapaliśmy
wczoraj u moich rodziców wszystko było po kolei i... szybko, a potem "hulanki", a tu odwrotnie.
mąż powinien wiedzieć, zwłaszcza, że J. je o konkretnych godzinach (chyba, że prześpi) i jak o danej porze nie dostanie to marudzi.

Cytat:
ja dzis wzielam Marcelka na spacer na nozkach - niestety pomiedzy burzami, wiec bylo mokro - po spacerze obowiazkowo kapiel, bo oboje wrocilismy mokrzy i brudni
nie mogę się doczekać takich spacerów.

ja pozwoliłam J. raczkować po trawie i szyszkach pozdzierał buty, na spodniach pełno mchu, ręce czarne, tż kazał mu zdjąć buty w samochodzie
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 21:17   #2224
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Rano obudzilo mnie "brrrr" z lozeczka i wcale nie marzl, tylko stal i pokazywal na jezdzik

Cytat:

to i oni dla mnie nic nie zrobia - czytaj nie przyjda na urodziny mojego dziecka
on słyszy co mówi?!

Cytat:

a maz jako, ze spac nie mogl to obudzil mnie i przy okazji synka, zebym wstala i pogonila swojego psa
noszzzzzz, uroczy po całości....

Cytat:

i bardzo mi to wypomniala, zaznaczajac, ze to jej rzeczy i dlaczego sobie je po prostu zabralam
, kurde, dobrze przeczytałam? chodziło o durne chusteczki? super gościnna...

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
pojechaliśmy do teściów, tż się rozsiadł i zadowolony.
jeżżżżu, jak mi działa na uzębienie taka akcja... dotąd była raz. jak się powtórzy, to nie ręczę za siebie...
ale dlaczego J. nie mógł zjeść słoika u t.? nic się nie nadawało do podania maluchowi?

chłop dziś chciał położyć T. o innej porze. dla niego to nic (a w zasadzie spokoj) a ja i dziecko mielibyśmy się bujać w nocy/rano... super są te pomysły z gwałtowną zmianą nawyków (i niczym nie uzasadnioną...)

Cytat:
mama z Milusiem bedzie sie mogla szwedac ile wlezie

Cytat:
tż kazał mu zdjąć buty w samochodzie

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-21, 22:24   #2225
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
jeżżżżu, jak mi działa na uzębienie taka akcja... dotąd była raz. jak się powtórzy, to nie ręczę za siebie...
ale dlaczego J. nie mógł zjeść słoika u t.? nic się nie nadawało do podania maluchowi?

chłop dziś chciał położyć T. o innej porze. dla niego to nic (a w zasadzie spokoj) a ja i dziecko mielibyśmy się bujać w nocy/rano... super są te pomysły z gwałtowną zmianą nawyków (i niczym nie uzasadnioną...)
teoretycznie mógł, ale nie mieliśmy nic dla niego. nawet całkiem celowo nie wzięliśmy bo na pół godziny po obiedzie J. byliśmy umówieni na spacer z moja siostrą (i na drzemkę Jakuba).

nie lubię żadnych zmian w rytmie J. wszystko kończy się marudzeniem, płaczem, wściekaniem się, wariowaniem. jeśli nie ma wystarczająco mocnego i koniecznego argumentu w kwestii zmiany nie tykam rytmu dnia.
Stary 2014-04-21, 22:27   #2226
alliw
Zadomowienie

Hej
My juz w domu. Padam na ryjek. Wpadłam tylko złozyć życzenia
Ewuniu, Wojciechu, 100 lat dla Was w zdrowiu i szczęściu
Stary 2014-04-21, 22:48   #2227
Amelie04
Zakorzenienie

Hej, to jedne z najgorszych świąt..

Nie cytuje, bo nie mam sily ani czasu, ale z tego co pamietam to Moderna i moni_ka.g u nas A. z tżta strony nie dostaje ŻADNYCH prezentow ani na swięta ani na roczek ( starsza wnuczka dostaje..) niestety uwazana jest za gorszą...

Jeśli chodzi o kłótnie to my kłocimy sie od porodu prawie codziennie, tż srednio co miesiac chce sie wyprowadzac...

Moje dziecko mialo dzis 38,9 w odbycie po podaniu paracetamolu, dzień masakra caly czas plakala jak bylismy u rodzicow tżta, chcialam jechac do domu ale on upieral ze nie, a dziecko chore ledwo sie trzyma i jeszcze do mnie maja pretensje ze ja nie potrafie sie dzieckiem zajać, Boże dopomóż....

Wczoraj u nas w kosciele byly chrzczone 4 Alicje az ksiadz sie zaśmiał...

Jedna optymistyczna wieść: A. nabiera odwagi do chodzenia chociaz wciaz preferuje meble i zaczęła duzo mowic i pokazywac

Biedna sie męczy z ta goraczka, nic jej nie zbija, zaraz podam ibuprofen

Na dodatek pić nie chce , nawet przez sen i tym samym mało siusia...

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-21 o 22:53
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 00:28   #2228
Hally_berry
Rozeznanie

[QUOTE=Moderna;46114831]
Ewuniu, Wojtusiu rośnijcie zdrowo ! Wszystkiego NAJlepszego w dniu urodzin

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

ehh.. moj maz to wymysla rozne zadziwiajace historie wymyslil, ze jak ja nic dla rodziny nie robie, czytaj nie urzadzam przyjec urodzinowych, to i oni dla mnie nic nie zrobia - czytaj nie przyjda na urodziny mojego dziecka
ahh szkoda klawiatury

troche lzej, ale i tak nadal jestesmy blizej niz dalej do rozwodu
a mi ulzylo, bo tez jej cos powiedzialam, ze sie wtraca niepotrzebnie - za kazdym razem, jak wychodzilam z pokoju to byly rozmowy na moj temat.

Chce Wam sie to w ogole czytac, co ja tu za herezje wypisuje?

Zaczelo sie juz rano, pies piszczal pod drzwiami, a maz jako, ze spac nie mogl to obudzil mnie i przy okazji synka, zebym wstala i pogonila swojego psa (wiecie, ja nie mam prawa pospac dluzej niz do 7 chyba, bo moj maz ciezko pracuje caly tydzien (tesciowa go popiera) - szkoda, ze mnie nikt nie wesprze, gdy od ponad roku nie przespalam calej nocy (musze placic "rachunek" za to, ze maz cierpi na bezsennosc i ma problemy ze snem).

Rano tesciowa po raz setny tez mi przypomniala, ze chodze na bosaka i zlapie na pewno zapalenie pecherza - powtarza mi to za kazdym razem jak tam jestesmy (teraz w ciagu trzech dni slyszalam to trzy razy) - zwrocilam uwage, ze mi to ciagle powtarza i nie moge juz tego sluchac - jestem zdrowa i tak se lubie chodzic bez skarpetek - to sie obrazila, bo przeciez pierwszy raz mi to mowi

No a pozniej dolala oliwy.. Odkryla przestepstwo roku! - otoz wieczorem wzielam sobie z lazienki JEJ pudelko chusteczek (mam katar i nie znalazlam innych), i bardzo mi to wypomniala, zaznaczajac, ze to jej rzeczy i dlaczego sobie je po prostu zabralam - przez weekend zostalam kryminalistka ..

No a jak chcwile pozniej poszlam przebrac malego i wracam i slysze zza drzwi, ze znowu o mnie rozmawiaja to wybuchnelam - i jej wygarnelam, ze sie wtraca, ze nie mam ochoty na rady dotyczace mojego zycia seksualnego itp. ... aaaaa!

Dlaczego to wzsytsko takie beznadziejnie skomplikowane?

I tak czytam Wasze posty, i widze, ze nie tylko u nas atmosfera nie ten teges

[QUOTE]

Kochana, może Twoja t. tak martwi się o Twoje zdrowie, żebyś przypadkiem się nie rozchorowała i nie musiała Tobie pomagać przy dziecku ??? Moja t. często mi powtarzała: karm J. jak najdłużej i jak najdłużej się nią opiekuj czytaj siedź w domu i nie wracaj do pracy ...odnoszę wrażenie, że dla niej to wygodne rozwiązanie bo w takiej sytuacji nie będzie musiała burzyć swoje harmonogramu dnia a dodam, że pracuje raz w tygodniu i mieszkamy całkiej blisko i nie będzie musiała opiekować się codziennie wnuczką cały czas powtarza oczywiście, że to jej ukochana wnuczka ale prawdę powiedziawszy to za wiele się sama nie wychyliła z pomocą przy niej -gdybym nie jeżdziła do nich i nie przesiadywała całych dni to by do teraz babci się bała

przyznaję szczerze, że pewne zachowanie t. przed narodzinami J. mi nie przeszkadzały a nawepno nie przejmowała się nimi tak jak obecnie, drażnią mnie te jej pouczenia, mądrości - moja t. należy do osób, które non stop się same chwalą jaka to ona pomocna dla wszystkich, opiekuńcza jaka zaradna, zapracowana, zajęta, zmęczona ...w stylu gdyby nie ona .....

ostatnio jak był poruszany w rodzinie tż temat wnuczków to t. się odezwała, że późno te wnuki...dodam, że ma 61 lat i jest bardzo sprawną osobą, nie usiedzi na dupie tylko cały czas sobie robotę wymyśla w domku, ogrodzie, w piwnicy itp - ja t odebrałam oczywiście jako znak, że ona to do opieki się już nie nadaje raczej tylko na końcu jeżyka miałam, że jej córka 30-letnia jeszce potomstwa nie ma a syn po 40-tce myśli o drugim dziecku echhhh

przyzwyczaliła się, że ja z tż, radzimy sobie zawsze sami i nie zawracamy głowy komuś i takie wygodnictwo się zrobiło ...oczywiście tylko w kierunku mojego tż. bo jego rodzeństwo młodsze i starsze było bardziej faworyzowane prawie pod każdym względem

wracając do relacji z tż to u nas ostatni też nieciekawie było, w święta nawet u t. wybuchałam delikatnie przy wszsytkich bo ile można głupot słuchać co oczywiście nie sposobało się mojemu tż - głupio powinno się zrobić wyłącznie t. bo do niej piłam wypominając jej jedną opinię
później w domu udało nam się na spokojnie porozmawiać i idzie ku lepszemu na szczęście ze zdaniem i opiniami innych nie mam zamiaru się liczyć ani im podporządkowywać i słuchać - never ever

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Hej, to jedne z najgorszych świąt..

Nie cytuje, bo nie mam sily ani czasu, ale z tego co pamietam to Moderna i moni_ka.g u nas A. z tżta strony nie dostaje ŻADNYCH prezentow ani na swięta ani na roczek ( starsza wnuczka dostaje..) niestety uwazana jest za gorszą...

Jeśli chodzi o kłótnie to my kłocimy sie od porodu prawie codziennie, tż srednio co miesiac chce sie wyprowadzac...

Moje dziecko mialo dzis 38,9 w odbycie po podaniu paracetamolu, dzień masakra caly czas plakala jak bylismy u rodzicow tżta, chcialam jechac do domu ale on upieral ze nie, a dziecko chore ledwo sie trzyma i jeszcze do mnie maja pretensje ze ja nie potrafie sie dzieckiem zajać, Boże dopomóż....

Wczoraj u nas w kosciele byly chrzczone 4 Alicje az ksiadz sie zaśmiał...

Jedna optymistyczna wieść: A. nabiera odwagi do chodzenia chociaz wciaz preferuje meble i zaczęła duzo mowic i pokazywac

Biedna sie męczy z ta goraczka, nic jej nie zbija, zaraz podam ibuprofen

Na dodatek pić nie chce , nawet przez sen i tym samym mało siusia...
Amelie - nie bierz sobie do serca takich głupich uwag ze strony rodziny tż dotyczących wychowywania i zajmowania się córeczką ...najwidoczniej zazdrości są, że tak dobrze sobie radzisz i należą do tych osób co lubią włożuć komuś szpilę niż powiedzieć coś miłego

rodzina tż zawsze stanie po jego stronie - oczywiście są wyjątki od normy ale z reguły tak jest ....ja swojemu ostatnio powiedziałam, że choćby nie wiem jaka była wspaniała do jego rodziny to i tak będą tylko synową, osobą z poza rodziny, za którą napewno się nie wstawią w jakiś podbramkowych sytuacjach
...dodam, że jestem bardzo wyrozumiałą osobą dla jego caaaałej rodziny bo spotkało mnie wiele niedobrego z ich strony czytaj t. i szwagierki a pomimo tego potrafię się bardzo dobrze zachować w stosunku do nich a gdybym chciała, to mogłabym się uprzeć i nie utrzymywać normalnych relacji - nie jestem mściwa ale czasami opłaca się być taką sunią za przeproszeniem bo wtedy inni nie starają się wejść nam na głowę

z tych przyjemniejszych tematów to moja J. od kilku dni też jest coraz bardziej odważna w samodzielnych chodzeniu, staniu tylko nie opanowała się wstawania po upadku na podłogę, musi mieć coś do podtrzymania się i wtedy szybciutko wstaje ...w święta u rodziny tż. przeszła spory kawałek sama obracając się raz w jednym raz w drugim kierunku ...super to wygląda jak taki mały tuptuś pomyka chwiejąc się od czasu do czasu upadając oczywiście też na pupcię lub kolanka

zdrówka dla córeczki życzę i dużo cierpliwości dla Ciebie
Stary 2014-04-22, 06:27   #2229
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Hej

wczoraj był bardzo wyczerpujący dzień (pogrzeb mojego ulubionego wujka) i dziś trochę dłużej mi się pospało, więc już nie zdążę nadrobić

wpadłam tylko złożyć życzenia

Tomusiu! Wszystkiego najlepszego! Rośnij zdrowo!
Stary 2014-04-22, 08:17   #2230
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Najlepszego dla Tomeczka

NESTELLE ....!!!! ŁE ARR JU ...????

AMELIA - by to nie bylo nic powaznego z Alicja.
A rodzina sie nie przejmuj

Moj dziadek nawet na chrzcinach nie mogl sie opanowac i zaczol mi mowic JAK TO 3 lata temu UDALO mi sie tak ladnie schudnac ( prawie 25kg przy bardzo bardzo stresujacej sytuacji zyciowej ) a teraz to BRZYDKO WYGLADAM, moj ojciecdodl ze PEWNIE JUZ MI SIE NIE UDA SCHUDNAC i bede taka gruba,
- to im powiedzialam ze to nie ich dupy sa karmione i noszene i niech sie odpinkola, bo mam juz po dziurki w nosie walkiwania ciagle tego samego tematu mojej wagi

Wiec wiecie nie tylko Tesciowe sa wredne

Aaa i zapomnialamMODERNA
nie no HUSTECZKI

Milus wstal o 1.30 i o 7.15 - za drugim razem usrany po pachy :-/ az trza bylo go umyc pod woda

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 08:40   #2231
Amelie04
Zakorzenienie

Ech.. dziś już 39,6 w odbycie. co to moze byc ? nie ma zadnych objawow jak nie przejdzie do poludnia ide do lekarza, narazie nurofen zbil ale tylko odrobinke

Cytat:
Napisane przez Hally_berry Pokaż wiadomość

Amelie - nie bierz sobie do serca takich głupich uwag ze strony rodziny tż dotyczących wychowywania i zajmowania się córeczką ...najwidoczniej zazdrości są, że tak dobrze sobie radzisz i należą do tych osób co lubią włożuć komuś szpilę niż powiedzieć coś miłego

rodzina tż zawsze stanie po jego stronie - oczywiście są wyjątki od normy ale z reguły tak jest ....ja swojemu ostatnio powiedziałam, że choćby nie wiem jaka była wspaniała do jego rodziny to i tak będą tylko synową, osobą z poza rodziny, za którą napewno się nie wstawią w jakiś podbramkowych sytuacjach
...dodam, że jestem bardzo wyrozumiałą osobą dla jego caaaałej rodziny bo spotkało mnie wiele niedobrego z ich strony czytaj t. i szwagierki a pomimo tego potrafię się bardzo dobrze zachować w stosunku do nich a gdybym chciała, to mogłabym się uprzeć i nie utrzymywać normalnych relacji - nie jestem mściwa ale czasami opłaca się być taką sunią za przeproszeniem bo wtedy inni nie starają się wejść nam na głowę

z tych przyjemniejszych tematów to moja J. od kilku dni też jest coraz bardziej odważna w samodzielnych chodzeniu, staniu tylko nie opanowała się wstawania po upadku na podłogę, musi mieć coś do podtrzymania się i wtedy szybciutko wstaje ...w święta u rodziny tż. przeszła spory kawałek sama obracając się raz w jednym raz w drugim kierunku ...super to wygląda jak taki mały tuptuś pomyka chwiejąc się od czasu do czasu upadając oczywiście też na pupcię lub kolanka

zdrówka dla córeczki życzę i dużo cierpliwości dla Ciebie
oj tak, synowa to zawsze ta "najgorsza", ja zawsze jestem wszystkiemu winna.. jeszcze teściowa wczoraj do mnie-" jak ty mozesz nad dzieckiem nie zapanować?" a jak mozna zapanowac jak płacze, ma goraczke i nic nie pociesza jej

Cytat:

Milus wstal o 1.30 i o 7.15 - za drugim razem usrany po pachy :-/ az trza bylo go umyc pod woda

Kocham Cie Emilianku <3.

Ojoj
Stary 2014-04-22, 09:06   #2232
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Amelie - moze 3-dniowka? Idz z nia do lekarza.
Teksty masakra.

Ja wczoraj uslyszalam od ciotki tz pytanie czy karmie J. (delikatnie mowiac nie cierpie takich pytan). Nie, glodze go, co zreszta po nim widac. Wazy tylko 11 kg

Ciezki tydzien przed nami, bo sporo do ogarniecia, J. znowu ma jakies krostki na plecach, w nocy troche znikaja, w dzien wiecej i zaczerwienione wokol. Nie mam pojecia od czego. Nigdy nie mial wysypek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-22, 09:28   #2233
achna79
Rozeznanie

Wesołego po świętach

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Hej!

Wojtusiu! Ewuniu!
Wszystkiego najlepszego! Szczęścia, zdrowia, miłości, radości i spełnienia wszystkich marzeń!

Podpinam się, spóźnione życzenia dla Ewci i Wojtulka

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
my sie spieliśmy bo tż ze idziemy na 8 a ja ze chyba nie chodzi o to zeby na 8 tylko żeby rodzinnie a na 8 nie zdąze wszystkich wyszykować naszykowałam mu koszyczek i mowie ze jak chce niech idzie no ale poczekał na nas u nas takie sprzeczki są bardzo krótkie kilkuminutowe

O ale macie super ja jak się pokłocę z Tż to nie umiem z nim normalnie gadac już po paru minutach. We mnie to długo siedzi i potrzebuje dużo więcej czasu.

Cytat:
ehh.. moj maz to wymysla rozne zadziwiajace historie wymyslil, ze jak ja nic dla rodziny nie robie, czytaj nie urzadzam przyjec urodzinowych, to i oni dla mnie nic nie zrobia - czytaj nie przyjda na urodziny mojego dziecka
ahh szkoda klawiatury

Moderna wielkie i dla Ciebie. Masakara jakaś, a tekst z tymi chusteczkami rozwala na łopatki

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Tomusiu! Wszystkiego najlepszego! Rośnij zdrowo!
Kwiatuszku i Ja również Wszystkiego naj naj dla Tomka
Stary 2014-04-22, 10:03   #2234
Moderna
Zakorzenienie

Tomcio, wszystkiego NAJlepszego kochanie!

Cytat:
Ciezki tydzien przed nami, bo sporo do ogarniecia, J. znowu ma jakies krostki na plecach, w nocy troche znikaja, w dzien wiecej i zaczerwienione wokol. Nie mam pojecia od czego. Nigdy nie mial wysypek.
.
a od jak dawna ma ta wysypke? Kiedy zauwazylas ja pierwszy raz?

Pisalas niedawno, ze dajesz juz produkty mleczne, moze to jednak to? (mozna odstawic, jak wysypka zniknie to zrobic prowokacje i zobaczyc, czy znowu wyskoczy).
A J. nie dostal na swieta czegos z orzechami? A moze jakies pryskane owoce (dla mnie najgorsze sa owoce poludniowe, dodatkowo zabezpieczane konserwantami i innymi srodkami antyplesniowymi itp.)

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Amelie ja bym pewnie podeszła do lekarza, skoro temperatura tak wysoka.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Czy mamy na forum meza mechanika samochodowego?
Auto sie nam rozlecialo - i jestem ciekawa ile by wyniosly koszty naprawy w PL - nowa skrzynia biegow, nowe sprzeglo i klocki hamulcowe i tarcze - z przodu (seat ibiza rocznik 2008). Albo sprzedaz zepsutego z licznikiem 190.000
W Niemczech przy dobrych wiatrach nasze naprawione auto jest warte max. 4000€, zepsute max.1000€, naprawa 2000€.

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-22 o 10:20
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:24   #2235
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]Amelie ja bym pewnie podeszła do lekarza, skoro temperatura tak wysoka.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Czy mamy na forum meza mechanika samochodowego?
Auto sie nam rozlecialo - i jestem ciekawa ile by wyniosly koszty naprawy w PL - nowa skrzynia biegow, nowe sprzeglo i klocki hamulcowe i tarcze - z przodu (seat ibiza rocznik 2008). Albo sprzedaz zepsutego z licznikiem 190.000
W Niemczech przy dobrych wiatrach nasze naprawione auto jest warte max. 4000€, zepsute max.1000€, naprawa 2000€.
Teraz po nurofenie gorączka spadła a mam takiego lekarza, który na chorobe u dziecka kaze dawac mleko z miodem i koniec, wiec chyba wiecej mi nie powie, narazie czekam, jak sie pogorszy bedzie pogotowie.

Moj mechanik Mogę podpytac wieczorem
Stary 2014-04-22, 10:27   #2236
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz po nurofenie gorączka spadła a mam takiego lekarza, który na chorobe u dziecka kaze dawac mleko z miodem i koniec, wiec chyba wiecej mi nie powie, narazie czekam, jak sie pogorszy bedzie pogotowie.

Moj mechanik Mogę podpytac wieczorem
ale mimo wszystko warto sprawdzic, czy to nie gardlo, osluchac pluca, oskrzela - ale ja przewrazliwiona jestem, bo jeszcze nie chorowalismy
Oby bylo lepiej

Juhuuu, mechanik jest, podpytaj plizzz
Stary 2014-04-22, 10:31   #2237
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Amelie jak wysoka gorączka i po nurofenie, paracetamolu nie spada i tylko jest gorączka to może być 3-dniówka. U nas A. miała taką 3 dniówkę która trwała 6 dni i jedyny objaw wysoka gorączka po przeciwbólowych spadało do 38 jedynie po czopku już nie dla dzieci do 1 roku tylko tych następnych czopkach potrafiła zejśc do 37,5 ale i tak zaraz rosła i tak się wachała do 39,6 byłam u lekarza 3 dnia i dał antybiotyk bo zaczęło się coś z gardełkiem ale jeszcze trwało po 6 dniahc miała wysypkę podobno typową dla takiego 3-dniówki.

Nadrabiam jedząc śniadanko więc później będę więcej odpisywać

DZIEŃ DOBRY KOCHANE ależ mamy piękną pogodę
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 10:38   #2238
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
ale mimo wszystko warto sprawdzic, czy to nie gardlo, osluchac pluca, oskrzela - ale ja przewrazliwiona jestem, bo jeszcze nie chorowalismy
Oby bylo lepiej

Juhuuu, mechanik jest, podpytaj plizzz
okej
my już któryś raz z kolei i tym razem nie ma kataru, kaszlu, tylko gorączka no i ząbki wychodzą, miejmy nadzieje, ze sie nie pogorszy.

Dziewczyny pisałam wczesniej o zespole jelita drazliwego, ale zadna chyba tego nie ma, bo nie odpisala, mi znowu wrocilo wlasnie w swieta... cos zjem, zaraz wzdęcia, uczucie pełności, zbieranie na wymioty, dziś rano to samo i to za kazdym razem jak zjem cos smazonego lub ciezkiego, miałam juz diete lekkostrawna, teraz powoli wprowadzalam normalne posilki i znowu wrocilo... przez to wszystko caly czas chudne, bo moj organizm nie wchlania nic ( tak jakby mi wszystko tylko przelatywalo) tylko co zjem to od razu znajduje sie w lazience z ogromnym bolem jelit, oczywiscie nie za kazdym razem ale srednio co 3 dni, leki nie pomagaja, ja sie mecze
wyniki mam dobre trzustka/ wątroba/ morfologia itd

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Amelie jak wysoka gorączka i po nurofenie, paracetamolu nie spada i tylko jest gorączka to może być 3-dniówka. U nas A. miała taką 3 dniówkę która trwała 6 dni i jedyny objaw wysoka gorączka po przeciwbólowych spadało do 38 jedynie po czopku już nie dla dzieci do 1 roku tylko tych następnych czopkach potrafiła zejśc do 37,5 ale i tak zaraz rosła i tak się wachała do 39,6 byłam u lekarza 3 dnia i dał antybiotyk bo zaczęło się coś z gardełkiem ale jeszcze trwało po 6 dniahc miała wysypkę podobno typową dla takiego 3-dniówki.

Nadrabiam jedząc śniadanko więc później będę więcej odpisywać

mozna tak przez 3 dni dawac przeciwgorączkowe co 4/6 godz? Wszyscy mi mowia, ze ja truje dziecko no ale musze jej cos dac na zbicie... nurofen pomaga, paracetamol slabiutko

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-22 o 10:39
Stary 2014-04-22, 10:50   #2239
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
okej
my już któryś raz z kolei i tym razem nie ma kataru, kaszlu, tylko gorączka no i ząbki wychodzą, miejmy nadzieje, ze sie nie pogorszy.

Dziewczyny pisałam wczesniej o zespole jelita drazliwego, ale zadna chyba tego nie ma, bo nie odpisala, mi znowu wrocilo wlasnie w swieta... cos zjem, zaraz wzdęcia, uczucie pełności, zbieranie na wymioty, dziś rano to samo i to za kazdym razem jak zjem cos smazonego lub ciezkiego, miałam juz diete lekkostrawna, teraz powoli wprowadzalam normalne posilki i znowu wrocilo... przez to wszystko caly czas chudne, bo moj organizm nie wchlania nic ( tak jakby mi wszystko tylko przelatywalo) tylko co zjem to od razu znajduje sie w lazience z ogromnym bolem jelit, oczywiscie nie za kazdym razem ale srednio co 3 dni, leki nie pomagaja, ja sie mecze
wyniki mam dobre trzustka/ wątroba/ morfologia itd

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

mozna tak przez 3 dni dawac przeciwgorączkowe co 4/6 godz? Wszyscy mi mowia, ze ja truje dziecko no ale musze jej cos dac na zbicie... nurofen pomaga, paracetamol slabiutko
ja nie mam tego zespolu jelita drazliwego - a lekarz co poradzil?

mi lekarz mowil, ze przy temperaturze powyzej 38,5 nalezy zbijac, ale wiem tez, ze przy niektorych infekcjach goraczka jest wskazana - ale to przy tak malym dziecku ciezko brac na siebie ryzyko - ja na pewno doraznie, zanim dojechalabym do lekarza przy wysokiej goraczce dalabym leki, chyba, ze lekarz zalecilby inaczej.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
zazdroszcze
u nas tak pieknie nie jest ale na szczescie w miare cieplo..

a maz zabral mi przez przypadek klucze do mieszkania i musimy kiblowac w domu, zanim przyjedzie - zrobi dzisiaj tylko pol dniowki, wiec byle do 13..
Stary 2014-04-22, 10:55   #2240
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie mam tego zespolu jelita drazliwego - a lekarz co poradzil?

mi lekarz mowil, ze przy temperaturze powyzej 38,5 nalezy zbijac, ale wiem tez, ze przy niektorych infekcjach goraczka jest wskazana - ale to przy tak malym dziecku ciezko brac na siebie ryzyko - ja na pewno doraznie, zanim dojechalabym do lekarza przy wysokiej goraczce dalabym leki, chyba, ze lekarz zalecilby inaczej.

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

zazdroszcze
u nas tak pieknie nie jest ale na szczescie w miare cieplo..

a maz zabral mi przez przypadek klucze do mieszkania i musimy kiblowac w domu, zanim przyjedzie - zrobi dzisiaj tylko pol dniowki, wiec byle do 13..

leki, ktore nie pomagaly pozniej wyciszyla sie choroba przez zimę, teraz nawrót strasznie to męczące

a my nie mozemy wyjsc a tez ładna pogoda
Stary 2014-04-22, 11:04   #2241
oliwka__
Zakorzenienie

Moderna ale miałaś święta prezentów nie komentuje bo brak słów,
odnośnie tż i jego kwestii no nie mogę jakby mój mi tak powiedział tylko by spróbował jak można przecież to roczek DZIECKA nie dla Ciebie nie dla Niego dla waszego pierwszego dziecka cudnego Marcelka po prostu żenada.
A zachowanie teściowej no ja Ci współczuję serdecznie, takie słowa za głupie husteczki to następnym razm może Cy wysokoczyć bo wziełaś dwie krople szamponu do włosów bo Ci zbrakło albo kromkę chleba sobie ukroiłaś co za ludzie
Ciężki żywot masz tam z nimi no ale co się dziwić może jestem uprzedzona choć staram się nie być bo często gesto swego czasu siedziałam i taty w de bardzo lubię ten kraj i ludzi ale przykro jest że mimo iż są twoimi najbliższymy ty dla nich zawsze będziesz polakiem tym złym i kradnącym

Moni_ka.g widzeę że też zgrzyty były może nie potrzebnie ale jak już macie zaplanowane coś to tż powinien pamiętać i się podporządkować. I skoro Jakub ma swój haromonogram dnia to powinien się do niego dostsować. Docinki rodziny niech komentarze zachowają dla siebie przecież nie wylgląda na zagłodzonego

U nas nie ma żadnego harmonogramu dnia każdy dzień jest inny i dostsowany troszkę do mnie (żebym mogła posprzątać) troszkę do małej i tak jakoś czas leci. Drzemki to już ma tak różnie zależy i której wstanie czy jedna w ciągu dnia czy 2 spać też różnie no może to źle ale mi póki co nie przeszkadza a mała zadowolona. Zawsze ze sobą wożę słoiczek a jak nie mogę dać to daję cyca.

Pani jak to tż odwołał święta? no jak? ja rozumiem ty ale on? to co do kościoła też nie szedł? Trzeba było się go spytać dlaczego bez t. ? to nie święta? a to w takim razie dla ciebie święta z t. to nie święta bo nie ma twoich rodziców no jak tak można kobieta się narobi a on fochy wali jak smarkacz bo bez mamusi ehh białej gorączki bym dostała

To się porobiło z tymi tż.

U nas święta są w porządku jak przed narodzinami dziecka sprawiedliwie po równo u jednych wigilia u drugich śniadanie. I podzielone czasowo by było sprawiedliwe i żadne nie miało pretensji choć od kiedy mieszkamy na swoim to te święta u tż rodziców mieszkamy w jednym domu wyglądają tak że idziemy tam na wigilię, śniadanie posiedizmy 2 godziny i idziemy do siebie tz tż idzie a ja siedzię teraz jak jest mała a jak jej nie było to szliśmy do siebie razem. więc generalnie wolę tą część świąt w którą jesteśmy u moich rodziców bo tam cały czas się razem siedzi A tż to nie przeszkadza za bardzo wie że musi odbębnić i tyle

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Moderna odnośnie naprawy samochodu ja tam nie mechanik i tż też ale powiem ci że jak skrzynia to nawet jak nie w de czy w pl to będzie duży koszt bo wiem że tż zawsze powtarzał mi bo uprałam się kiedyś na jakąś bmw a on że nie bo one są zajechane a jak się skrzyni abiegów posuje to będzie kosztować tyle że nie będzie się opłacać a jeszcze pewności się nie będzie mieć.
Mój brat znowu kupił samochód i mu się silnik popsuł no i oczywiście nie doczytał że w tym roczniku samochodu który kupił jets wadliwy silnik no i teraz naprawia bo koszt regenracji starego jest taki sam jak koszt nowego silnika a jak kupi nowy to nie będzie miał pewności czy znowu coś tam się nie posuje a naprawi i będzie wiedział że posłuży przez pewien czas.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

SPÓŹNIONE ŻYCZONKA DLA
EWUNI I WOJTUSIA
ROŚNIJCIE ZDROWO MALUSZKI I IDZCIE RADOŚNIE PRZEZ ŻYCIE
Stary 2014-04-22, 11:05   #2242
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna ale miałaś święta prezentów nie komentuje bo brak słów,
odnośnie tż i jego kwestii no nie mogę jakby mój mi tak powiedział tylko by spróbował jak można przecież to roczek DZIECKA nie dla Ciebie nie dla Niego dla waszego pierwszego dziecka cudnego Marcelka po prostu żenada.
A zachowanie teściowej no ja Ci współczuję serdecznie, takie słowa za głupie husteczki to następnym razm może Cy wysokoczyć bo wziełaś dwie krople szamponu do włosów bo Ci zbrakło albo kromkę chleba sobie ukroiłaś co za ludzie

U nas święta są w porządku jak przed narodzinami dziecka sprawiedliwie po równo u jednych wigilia u drugich śniadanie. I podzielone czasowo by było sprawiedliwe i żadne nie miało pretensji choć od kiedy mieszkamy na swoim to te święta u tż rodziców mieszkamy w jednym domu wyglądają tak że idziemy tam na wigilię, śniadanie posiedizmy 2 godziny i idziemy do siebie tz tż idzie a ja siedzię teraz jak jest mała a jak jej nie było to szliśmy do siebie razem. więc generalnie wolę tą część świąt w którą jesteśmy u moich rodziców bo tam cały czas się razem siedzi A tż to nie przeszkadza za bardzo wie że musi odbębnić i tyle
hehe
ale to nie tak, ja tam mam duzo swobody, moge brac sobie, co tam chce, czy do jedzenia, czy slodycze, czy szampon itd
ale maz mi powiedzial, ze to pudelko chusteczek stoi w tym jednym miejscu pewnie od 50 lat, i od 50 lat najpewniej ona rano bierze jedna, czysci okulary, czy oklepuje twarz czy co tam jeszzce, a tu zonk, bo ich nie bylo - ale mogla sie przeciez grzecznie zapytac, czy wzielam, bo ich szukala rano, to przeciez przeprosilabym i wyjasnila.. moze miala zly dzien, kto ja wie (a pisalam, ze ona ma juz 75 lat .. )

no i tak jest najlepie, jak u Wasj, fajnie podzielone swieta, kazdy zadowolony
(ale my oboje daleko od domu, to dlatego tak wszytsko popier.. )
Stary 2014-04-22, 11:06   #2243
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas po świętach fantastycznie, chyba zakochałam się jeszcze raz w TŻcie Było idealnie

Serdeczne uściski i moc buziaków dla solenizantów (dzisiejszych i tych ostatnio obchodzących urodzinki)

Moderna - też by mi było przykro, że tak olali urodziny małego. Ale Ty masz nerwy kobieto Gdybym była na Twoim miejscu to chyba by doszło do rękoczynów...

Cytat:
jeszcze chciałaby się z nim bawić, mimo, że on głodny i zmęczony, ale co tam, przecież to zabawka i można włączyć tryb zabawy i po sprawie.
Skąd te teściowe się borą. Jak tak to czytam to nóż mi się w kieszeni otwiera jakie to wredne babsko.
Cytat:

I jak to jest, ze co postawie dziecko na nozki, to on biegnie w druga strone
My już dziś byliśmy na takim spacerze na nóżkach, efekt podobny do Waszego, A. umorusany cały, ja podobnie, bo w końcu musiałam go nieść Po obiedzie borę wózek

A. ma identycznie, w ogóle nie chce iść w tę stronę co ja chcę

Amelie - przepraszam, że tak Ci wyjeżdżam, ale pamiętam Cię z wątku rozstaniowego. Długo już jesteście z Tżtem po ślubie Mam nadzieję, że małej szybko się polepszy, ale może lepiej pojedź z nią do lekarza?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 11:08   #2244
oliwka__
Zakorzenienie

Moderna no nic nie robię z cerą bo teraz nie bardzo można ale spytałam się kosmetyczki jak byłam ostatnio tutaj dziewczyny pisały poczytałam w necie że przy karmieniu można mikrodermabrazję więc dziś idę może coś minimalnie minimalnie mi pomoże a na jesień do dermatologa i niech mi działa z buzią.

Nestelle dała byś mi namiary na swojego demrmatologa w Poznaniu? Ja tutaj mam takiego no powiedzmy jako takiego bałam się iść do niego jakiś czas temu ale właściciela instytutu do którego chodzę leczy się u niego i mimo wszytskich negatywnych opini na jego temat nie szłam ale ona powiedziała że chodzi do niego i posłuchałam się jej i miałam buźkę po 2 miesiącach jak dzidzuś ale pod koniec ciąży i teraz karmienie znowu się wszytsko pochrzaniło
Stary 2014-04-22, 11:08   #2245
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna odnośnie naprawy samochodu ja tam nie mechanik i tż też ale powiem ci że jak skrzynia to nawet jak nie w de czy w pl to będzie duży koszt bo wiem że tż zawsze powtarzał mi bo uprałam się kiedyś na jakąś bmw a on że nie bo one są zajechane a jak się skrzyni abiegów posuje to będzie kosztować tyle że nie będzie się opłacać a jeszcze pewności się nie będzie mieć.
Mój brat znowu kupił samochód i mu się silnik popsuł no i oczywiście nie doczytał że w tym roczniku samochodu który kupił jets wadliwy silnik no i teraz naprawia bo koszt regenracji starego jest taki sam jak koszt nowego silnika a jak kupi nowy to nie będzie miał pewności czy znowu coś tam się nie posuje a naprawi i będzie wiedział że posłuży przez pewien czas.
tak, koszty sa duze - ale warto sprawdzic, bo czasami moze byc spora roznica cenowa, a moze udalo by sie za wiecej sprzedac zepsute niz tutaj?
Nasze auto zajechane, bo maz jezdzi codziennie 90 km do pracy tam i z powrotem.
ja tez jestem jak za wymiana cesci to na nowe, a nie uzywane - toz to zadnej gwarancji nie ma, a tez nie kosztuje malo
Stary 2014-04-22, 11:09   #2246
Amelie04
Zakorzenienie

Moderna a mąż jest niemcem?
Stary 2014-04-22, 11:11   #2247
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas po świętach fantastycznie, chyba zakochałam się jeszcze raz w TŻcie Było idealnie

My już dziś byliśmy na takim spacerze na nóżkach, efekt podobny do Waszego, A. umorusany cały, ja podobnie, bo w końcu musiałam go nieść Po obiedzie borę wózek

A. ma identycznie, w ogóle nie chce iść w tę stronę co ja chcę
ohhh jak fajnie super sie czyta takie wyznania

hehehe... no Marcel caly czas zawracal i biegl w przeciwnym kierunku, a ile on mial w tym frajdy, jak sie cieszyl.. , nie musze pisac ile trwal spacer polowe musialam go na rekach niesc ale i tak fajnie, bede czesciej tak wychodzic

Cytat:
Moderna no nic nie robię z cerą bo teraz nie bardzo można ale spytałam się kosmetyczki jak byłam ostatnio tutaj dziewczyny pisały poczytałam w necie że przy karmieniu można mikrodermabrazję więc dziś idę może coś minimalnie minimalnie mi pomoże a na jesień do dermatologa i niech mi działa z buzią.

Nestelle dała byś mi namiary na swojego demrmatologa w Poznaniu? Ja tutaj mam takiego no powiedzmy jako takiego bałam się iść do niego jakiś czas temu ale właściciela instytutu do którego chodzę leczy się u niego i mimo wszytskich negatywnych opini na jego temat nie szłam ale ona powiedziała że chodzi do niego i posłuchałam się jej i miałam buźkę po 2 miesiącach jak dzidzuś ale pod koniec ciąży i teraz karmienie znowu się wszytsko pochrzaniło
a robilas juz wczesniej mikrodermabrazje? (to az 2 miesiace po zabiegu trwala regeneracja skory?)

tez bym chciala, ale sie boje

Napisz jak sie zdecydujesz, jak efekty

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-04-22 o 11:13
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 11:11   #2248
oliwka__
Zakorzenienie

Amelie mi wtedy jak mała była chora to lekarz polecił co 4 godziny nurofen i co 8 godzin dawkę nurofenu i dawkę paracetamolu
Stary 2014-04-22, 11:14   #2249
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna a mąż jest niemcem?
tak, Niemcem
Stary 2014-04-22, 11:14   #2250
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mam juz po dziurki w nosie walkiwania ciagle tego samego tematu mojej wagi
współczuję. ja od zawsze na wagowej hustawce, ale nikt mi nie wypomina... raju....

Cytat:
ależ mamy piękną pogodę
nooooo

Cytat:
może to kara. karny-domowy- jeżyk

Cytat:
a pisalam, ze ona ma juz 75 lat ..
ile w takim razie ma Twój mąż?????

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości