Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-22, 11:14   #2251
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość

Amelie - przepraszam, że tak Ci wyjeżdżam, ale pamiętam Cię z wątku rozstaniowego. Długo już jesteście z Tżtem po ślubie Mam nadzieję, że małej szybko się polepszy, ale może lepiej pojedź z nią do lekarza?
[/LEFT]
[/CENTER]
Jesli dobrze pamietam, to jakies 4 lata pisalam cos na forum o chlopaku ale to nie tż teraz jestesmy od pazdziernika 2012 malzenstwem, znamy sie od stycznia 2011. niestety tylko cywilny, koscielny wisi w powietrzu..
mała jak narazie śpi biedactwo
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 11:14   #2252
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Moderna mój brat co dwa tygodnie robi po 1000 km w jedną stronę bo przykładowo w niedzielę jadą do monachium i za półtora tygodnai wracają, nie raz między czasie przemieszczają się aachen hamburg, jakies tam inne miejscowości a jeszcze po drodze do księgowej do berlina do mieszkania zobaczyć i tak kręcą te km więc samochód też wysiada.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 11:17   #2253
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

może to kara. karny-domowy- jeżyk

ile w takim razie ma Twój mąż?????
na szczescie przypadek,bo sam by sobie wymierzyl kare, musi teraz wziac 4 godziny urlopu

rocznik 75, przyszly rok 40 na karku OMG
Stary 2014-04-22, 11:18   #2254
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Amelie mi wtedy jak mała była chora to lekarz polecił co 4 godziny nurofen i co 8 godzin dawkę nurofenu i dawkę paracetamolu
co 8 godzin i to i to ?
Stary 2014-04-22, 11:19   #2255
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna mój brat co dwa tygodnie robi po 1000 km w jedną stronę bo przykładowo w niedzielę jadą do monachium i za półtora tygodnai wracają, nie raz między czasie przemieszczają się aachen hamburg, jakies tam inne miejscowości a jeszcze po drodze do księgowej do berlina do mieszkania zobaczyć i tak kręcą te km więc samochód też wysiada.
przy tylu kilometrach to tez co chwile musza robic przeglady..
ujjj.. sporo sie najezdzi
Stary 2014-04-22, 11:25   #2256
oliwka__
Zakorzenienie

Moderna tak ja już robiłam wiele z moją buzią bo w pewnym okresie mi się strasznie posuła i robiłam mikfor, dermabrazje, kwasy itp. i nic nie działało ja mam specyficzną skórę i np. tak po takim zabiegu gdzie każdej kobiecie cały naskórek z twarzy się złuszczał mi po 3 takich zabiegach w jednym miejscu się troszkę skóra przesuszyła aż w całym instytucie babki nie mogły uwieżyć i ta właścicielka mi powiedziała że one mi nic nie będą robić bo szkoda mojej kasy bo i tak nic na mnie nie działa a ja się bałam iśc do tego dermatloga bo wcześniej żadnego dobrego nie spotkałam i w końcu stawierdziałm że gorzej już być zmoją buzią nie może więc nic złego mi nie zrobi po 2 miesiącach skórę miałam jak niemowlak i raz w miesiącu chodziłam do niego na taki zabieg połączenie, mikro kawitacji oczyszczania i coś tam jeszcze i było ekstra żadnych rozszerzonych porów pryszczy pryszczyków zaskórników no nic gładiutka bez żadnych niedoskonałości żadnych pudrów, fluidów nic nie potrzebowałam miałam dwa kremy i to wsio no ale ciąża i karmienie zmieniło znowu moją twarz w pole bitwy.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Amelie tak co 8 godzinę podajesz dawkę nurofenu i dawkę paracetamolu później po 4 godzinach dajesz nurofen i po kolejnych 4 czyli dawkę nurofenu i paracetamolu czyli wychodzi 8 jeśli ma nadal taką wysoką gorączkę ja jeszcze dawałam paracetamol w czopku co by odciążyć małej żołądek.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

ja tu gadu gadu a pranie wyprane czekam aż dziecko wstanie i na spacer idziemy
Stary 2014-04-22, 11:29   #2257
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas nie ma żadnego harmonogramu dnia każdy dzień jest inny i dostsowany troszkę do mnie (żebym mogła posprzątać)
kocham Cię

Mojego chłopa już nie komentuję, bo już jestem po dwóch kawach

Cytat:
U nas po świętach fantastycznie, chyba zakochałam się jeszcze raz w TŻcie Było idealnie
wowwwww. i takie zdania chce się czytać

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
maz jezdzi codziennie 90 km do pracy tam i z powrotem.
daleko

Cytat:

rocznik 75, przyszly rok 40 na karku OMG
jak T. będzie mieć 40 lat, ja będę mieć 75... i będę matką-wariatką, strażniczką chusteczek???? aaaa!!!

Cytat:
no ale ciąża i karmienie zmieniło znowu moją twarz w pole bitwy.
... u mnie to samo. choć w trzecim trymestrze było OK...
mam twarz jak nastolatka
się na kawitację wybieram, mikro bym nie robiła w taką pogodę...

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 11:46   #2258
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna tak ja już robiłam wiele z moją buzią bo w pewnym okresie mi się strasznie posuła i robiłam mikfor, dermabrazje, kwasy itp. i nic nie działało ja mam specyficzną skórę i np. tak po takim zabiegu gdzie każdej kobiecie cały naskórek z twarzy się złuszczał mi po 3 takich zabiegach w jednym miejscu się troszkę skóra przesuszyła aż w całym instytucie babki nie mogły uwieżyć i ta właścicielka mi powiedziała że one mi nic nie będą robić bo szkoda mojej kasy bo i tak nic na mnie nie działa a ja się bałam iśc do tego dermatloga bo wcześniej żadnego dobrego nie spotkałam i w końcu stawierdziałm że gorzej już być zmoją buzią nie może więc nic złego mi nie zrobi po 2 miesiącach skórę miałam jak niemowlak i raz w miesiącu chodziłam do niego na taki zabieg połączenie, mikro kawitacji oczyszczania i coś tam jeszcze i było ekstra żadnych rozszerzonych porów pryszczy pryszczyków zaskórników no nic gładiutka bez żadnych niedoskonałości żadnych pudrów, fluidów nic nie potrzebowałam miałam dwa kremy i to wsio no ale ciąża i karmienie zmieniło znowu moją twarz w pole bitwy.
tez keidys wlasnie czytalam, ze zabiegi sa bardziej efektywne u dermatologa, niz u kosmetyczki.

milego spaceru
Cytat:
Mojego chłopa już nie komentuję, bo już jestem po dwóch kawach

jak T. będzie mieć 40 lat, ja będę mieć 75... i będę matką-wariatką, strażniczką chusteczek???? aaaa!!!

a co do mikrodermabrazji, to moze wysokie filtry? choc na pewno przy podraznionej skorze moezbyc to meczace.
Stary 2014-04-22, 11:47   #2259
oliwka__
Zakorzenienie

Pani jakiś spf 50 na buźkę nałożę i będzie git w południe nie będę wychodzić, jak robiłam tą kurację u dermat. to też od kwietnia do końca mają a nawet początku czerwca 50 przez całe lato i nic się nie działo więc się nie boję mikro

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Moją buzię jest bardzo trudno czymkolwiek podrażnić ja mam taką skórę na twarzy że na stopach mam chyba delikatniejszą
Stary 2014-04-22, 12:44   #2260
megi-megi
Zakorzenienie

Ewuniu, Wojtusiu i Marcelku -życzę Wam dużo radości w kolejnym roku, samych sympatycznych ludzi dookoła, uśmiechu, słonka i spełnionych pierwszych marzeń i buntu dwulatka, którego mama nie zauwazy nawet. 100 LAT SŁOŃCA NASZE!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 12:49   #2261
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
tez keidys wlasnie czytalam, ze zabiegi sa bardziej efektywne u dermatologa, niz u kosmetyczki.
heh. w Lublinie miałam taki gabinet... w jednym pomieszczeniu dermo, w drugim kosmetyczkę. zabiegi nadzorowała lekarka. super to było.

W ogóle zdziwiłaś mnie tym wiekiem TŻta. Kojarzyłam że poznaliście się na wymianie studenckiej Ty tak wcześnie zaczęłaś czy on tak późno? czy wykładowca zbałamucił studentkę? :brzyda l:

Lunka?
Nestelle?

aa, Małpka, miałaś czkawkę w sobotę? Piekłam (czyt. psułam) babkę i cały czas o Tobie myślałam (że: "ale wstyd")

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-04-22 o 12:50
Stary 2014-04-22, 12:55   #2262
Moderna
Zakorzenienie

A, rosnie mi skarżypyta
M. zjadl ryz, zdjelam go z krzeselka i zostawilam w kuchni, przybiegl pies, ja wyszlam do drugiego pokoju, a M. przybiegl do mnie i pokazuje paluszkiem na kuchnie i mnie prowadzi i pokazuje na psa (ktory to wlasnie dobral sie do resztek ryzu ).. komicznie to wygladalo

Cytat:
Moją buzię jest bardzo trudno czymkolwiek podrażnić ja mam taką skórę na twarzy że na stopach mam chyba delikatniejszą
hihi
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ewuniu, Wojtusiu i Marcelku -życzę Wam dużo radości w kolejnym roku, samych sympatycznych ludzi dookoła, uśmiechu, słonka i spełnionych pierwszych marzeń i buntu dwulatka, którego mama nie zauwazy nawet. 100 LAT SŁOŃCA NASZE!
dziekujemy bardzo kochanej cioteczce
Cytat:
W ogóle zdziwiłaś mnie tym wiekiem TŻta. Kojarzyłam że poznaliście się na wymianie studenckiej Ty tak wcześnie zaczęłaś czy on tak późno? czy wykładowca zbałamucił studentkę? :brzyda l:

aa, Małpka, miałaś czkawkę w sobotę? Piekłam (czyt. psułam) babkę i cały czas o Tobie myślałam (że: "ale wstyd")
hihi
on tak dlugo studiowal ja skonczylam normalnie o czasie, on pare lat pozniej, ale tez zaczal pozniej - a studiowal jezeli dobrze paietam chyba 8 lat

i co, wyszla ta babka czy nie wyszla?
Stary 2014-04-22, 13:05   #2263
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
A, rosnie mi skarżypyta
cudne mądraliński

Cytat:
i co, wyszla ta babka czy nie wyszla?
babkę ucieraną robiłam mikserem, więc średnio
ale suma składników jadalnych jest jadalna

Megi, co u Was? jak dzieci w kontekście mamy w pracy?

Stary 2014-04-22, 13:08   #2264
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
babkę ucieraną robiłam mikserem, więc średnio
ale suma składników jadalnych jest jadalna

najwazniejsze, ze w miare jadalna i wlasnorecznie zrobiona

a ty panika kiedy do pracy, za rok czy dwa? zdecydowalas sie juz?
Stary 2014-04-22, 13:33   #2265
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Dzień dobry
U nas po świętach fantastycznie, chyba zakochałam się jeszcze raz w TŻcie Było idealnie

Cytat:
współczuję. ja od zawsze na wagowej hustawce, ale nikt mi nie wypomina... raju....
w sumie powinno mi to zwisac i powieac
ale czasami se lze uronie w pokoju .

Cytat:

i nie zapomnij o dobry SexuAlnych radach .

Cytat:

a co do mikrodermabrazji, to moze wysokie filtry? choc na pewno przy podraznionej skorze moezbyc to meczace.
mialam robiona 2tyg przed chrzten - po 3 dniach wyszedl mi SYF - cos ala Liszaj, na szczescie do swiat mi zszedl i ladnie udalo mi sie go lekko zakamuflowac.
- ogolnie tez przed ciaza nie moglam narzekac na moja skora, a teraz CO RUSZ jakies krostki mi wychodza .

i pytanie do znawczyn tematu

- szukam podkaldu do skory mieszanej z przwdaga tlustej :P ktory mi nie bedzie splywal z twarzy po 8h w pracy gdzie mam okolo 40 stopni
dziekuje za uwage i czekam z niecierpliwoscia na odp.

akcja dnia - mama podala obiad ziemniaki gulasz i ogorka kiszkonego - mina Milusia jak polizal bezcenna

po skonczonym jedzeniu - mama sie pyta - czy mi smakowalo'odp ze - tak smaczne bylo
a ona - TO DOBRZE, BO JUTRO TO SAMO Z RYZEM :hahaha.

za 45 min wychodze do pracy .

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
a ty panika kiedy do pracy, za rok czy dwa? zdecydowalas sie juz?
no co ty ... ja obstawiam za 5 ... wszak jeszcze siostrę dla T musza ''zrobic'' hihi.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 13:48   #2266
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, Kalinka kocha żłobek i to jest fajne. Igor płakał przez tydzień co rano, że nie ma nas, jak on się budzi (bo z Kalinką wychodzimy 6:30 z domu). Ale teraz ogólnie fajnie maluchy funkcjonują. Niestety zapalenie spojówek męczyło nas i dalej nieco męczy w różnej formie. Do tego w Święta dzieci pochorowały się, ale jakoś dziwnie - poszły do przedszkola/żłobka, bo został im katar, a zapowiadało się dużo gorzej - wróciliśmy po 1 dniu Świąt od dziadków z Koszalina nawet. Ale nie powiem, ciężej mi jest - sporo rzeczy robię, jak moje Skarby zasną... nawet zaliczyłam mycie podłogi o 23... Myślę, że jeszcze troszkę i będzie lepiej - unormujemy się wszyscy.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:04   #2267
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Wprowadzam metodę samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Od 7 rano dopiero o 13.50 padł. Mam dość. Nie dam rady trzymać go na rękach ale po dzisiejszym dniu mam dość. Jakieś złote rady ???
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 14:11   #2268
achna79
Rozeznanie

Ja tylko tak na szybko. Póniej Was nadrobię. Co by się przydało dziecku na prezent w granicach 30 złotych? Co chwilę ktoś mnie pyta co bym chciała, a ja nie wiem Nie mam pomysłu co by jakiegoś fajnego się M. przydało. Pieluch i chustek nie chce bo to raczej dla mnie prezent nie dla Mikołaja. Macie jakieś fajne pomysły? Książki z arosa odpadają bo raczej do soboty nie przyjdą
Stary 2014-04-22, 14:29   #2269
kasia86bgo
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

EWA - ja ost czytaj z miesiac temu tez to mialam - ale moj chodzi spac z pusta butelka wypija u mnie na rekach lekko zaspanego klade do lozka ( trwa to okolo 5-10minut ) i tak sobie spi, czasami sie przebudzi to pociagnie z butli ;-)
- dopiero bedzie ryk jak bede go oduczala z butla spania/zasypiania - ehh. Ale na razie nie narzekam.

Ogolnie SZOK pogoda ze 20stopni bankowo jest - czekam na busa paczam a tam laska a'la Azja pcha wozek z blizniakami - dzieci poubierane w polarowe bluzy i spodnie o Kombinezonu :-/ a oba sama kroyki rekawe ALE MIALA GUMIAKI. Na nogach hahaha.

Kopa w D....e chce - bo najchetniej bym sie wrocila do domu - eh a tu znowu na ok 1 w nocy bede - ale jutro mam na 14 i juz zamowilam wizyte w salonie ANNA ( czytaj u mojej mamy ) na regulacje brwi - bo krzaki mam takie ze wstyd sie gdzie kolwiek pokazac

Kocham Cie Emilianku

Stary 2014-04-22, 14:37   #2270
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

w sumie powinno mi to zwisac i powieac
ale czasami se lze uronie w pokoju .
Kasia no co Ty! nie przejmuj sie wazne ze Ty sie czujesz w swoim ciele dobrze ja jak ważyłam 20kg wiecej niz teraz przed ciaza to tez kazdy mi w "lekki sposob" dawal do zrozumienia ze wygladam "za dobrze", teraz jak mi zeszlo po ciazy to wszyscy" dzieciaku jedz boś chuda!" a wygladam normalnie 57kg/162cm, wiec ludziom nigdy nie dogodzisz, glowa do gory

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Wprowadzam metodę samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Od 7 rano dopiero o 13.50 padł. Mam dość. Nie dam rady trzymać go na rękach ale po dzisiejszym dniu mam dość. Jakieś złote rady ???
u mnie mała od urodzenia do 5-6 msc zycia zasypiala sama, bez bujania, bez wozka( nawet go w domu nie mielismy, stal na dworzu do spacerow) wszyscy sie dziwili, pozniej przyszlo ząbkowanie bylo gorzej.. Teraz zasypia u nas na łozku lub w spacerowce.. Zdarza jej sie ze jak nie moze zasnac to ja klade to lozeczka i wywierci sie i tak jak piszesz padnie sama, ale jak przyzwyczaic to sama nie mam pojecia, bo moja mala robi protest i wstaje sobie

Cytat:
Napisane przez achna79 Pokaż wiadomość
Ja tylko tak na szybko. Póniej Was nadrobię. Co by się przydało dziecku na prezent w granicach 30 złotych? Co chwilę ktoś mnie pyta co bym chciała, a ja nie wiem Nie mam pomysłu co by jakiegoś fajnego się M. przydało. Pieluch i chustek nie chce bo to raczej dla mnie prezent nie dla Mikołaja. Macie jakieś fajne pomysły? Książki z arosa odpadają bo raczej do soboty nie przyjdą
ja za 30zł chciałam kubeczek i taki komplet miseczka+wideczyk+łyzeczk a

Mała jakby lepiej.. Nie ma apetytu pije wode i mleko tylko dzis.. i przez sen w dodatku. no i pare lyzeczek marchwianki, biedna chudzinka znowu mi schudnie

Edytowane przez Amelie04
Czas edycji: 2014-04-22 o 14:41
Stary 2014-04-22, 15:05   #2271
kasia86bgo
Zakorzenienie

AMELIA - ja tam sie zbytnio nie przejmuje - po prostu ciut mi smutno bo ciagle ten sam temat - wraxa jak bumerang.
Baaa nawet ost "znajoma"
Mi fote na fb skomentowala
- co CO TO ZA DODATKOWE KG u mnie widzi, ze lato za pasem trza sie wziasc za siebie.
--> to jej odpisalam ze poki dam rade dobiec to tarmwaju to problemu nie widze

Ale w sumie fakt moze powinnam schudnac
- az sie dzis zwazylam ale 100 jeszcze nie mam haha.

Kocham Cie Emilianku <3.

Stary 2014-04-22, 15:36   #2272
jolanT
Zadomowienie

hej dziewczyny!

w imieniu Ewuni dziękuję pięknie za wszystkie życzenia!!
kochane jesteście!
niestety nie mam na razie czasu aby popisać z Wami; są u mnie rodzice, wspólnie spędzamy czas odezwę się wkrótce!

ode mnie i Ewy- wszystkiego najlepszego dla Wojtusia i Kacperka
oraz dla dzisiejszego solenizanta Tomusia
sto lat maluszki !!!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 15:49   #2273
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
AMELIA - ja tam sie zbytnio nie przejmuje - po prostu ciut mi smutno bo ciagle ten sam temat - wraxa jak bumerang.
Baaa nawet ost "znajoma"
- co CO TO ZA DODATKOWE KG u mnie widzi, ze lato za pasem trza sie wziasc za siebie.

Ale w sumie fakt moze powinnam schudnac
- az sie dzis zwazylam ale 100 jeszcze nie mam haha.

Kocham Cie Emilianku <3.
najwazniejsze to miec dystans do siebie napisalam do Cb na gg, uzywasz?
Stary 2014-04-22, 17:02   #2274
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Ogolnie SZOK pogoda ze 20stopni bankowo jest - czekam na busa paczam a tam laska a'la Azja pcha wozek z blizniakami - dzieci poubierane w polarowe bluzy i spodnie o Kombinezonu :-/ a oba sama kroyki rekawe ALE MIALA GUMIAKI.
Ja nic nie będę pisać, bo moja mama ostatnio z przerażeniem stwierdziła, że jak to tak A. bez rajtek, nie będę dodawać, że na zewnątrz było z 15 stopni To, że ktoś ma popsuty termostat to nie znaczy, że wszyscy tak mają

Cudowna dziś pogoda Jak A. wstanie z drzemki to pędzimy dalej na spacer.

Aaaaa wybiera się któraś jutro do rossmana na tą mega promocję?

Nie mogę się nadziwić jaki mój syn zrobił się kontaktowy. Pytam go np. czy chce pić, a on kiwa głową i mówi 'yhy' Albo pytam go czy jedziemy, a on kiwa i robi brum brum

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:03   #2275
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
EWA - ja ost czytaj z miesiac temu tez to mialam - ale moj chodzi spac z pusta butelka wypija u mnie na rekach lekko zaspanego klade do lozka ( trwa to okolo 5-10minut ) i tak sobie spi, czasami sie przebudzi to pociagnie z butli ;-)
- dopiero bedzie ryk jak bede go oduczala z butla spania/zasypiania - ehh. Ale na razie nie narzekam.

T. Zjada butle u mnie na rękach, jest pół śpiący ale musze go wziąść na ręce on mi się wtula tak pięknie buzia w szyję i trzymam 10 minut, wtedy odkładam delikatnie i śpi sam. Próbuje zrobić tak ze zjada, ja go delikatnie włoże do łóżeczka a on zaśnię ale dziś była taka jazda że już zrobił sobie 1 drzemke a nie dwie- to akurat super, ale zkapitulowalam i wzięłam na ręce on zasnął w 5 minut. Nie wiem czy złapie że zasypiać ma beze mnie. A jest bardzo ciężki. W nocy jak się obudzi nieraz to ledwo go trzymam.
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:03   #2276
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę samozaparcia U nas A. w dzień nadal zasypia w wózku i nie wiem jak to zmienić

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-22, 17:09   #2277
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę się nadziwić jaki mój syn zrobił się kontaktowy. Pytam go np. czy chce pić, a on kiwa głową i mówi 'yhy' Albo pytam go czy jedziemy, a on kiwa i robi brum brum
Stary 2014-04-22, 17:37   #2278
Agateczka*
Zakorzenienie

Hej hej kobietki kochane
Wracam powoli święta się skończyły siostra jutro wyjeżdża i wszystko wraca do normalności. Nie pisałam ostatnio bo oprócz czasu około-świątecznego i siostry miałam jakąś deprechę ryczeć mi się chciało wściekła byłam na wszystko i wszystkich nawet na synka czasem się złościłam ale było mi bardzo ciężko już jest trochę lepiej mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej. A po za tym jeszcze powiększamy apartament, co by się w jednym pokoju nie gnieść robimy sypialnię także trochę się dzieje u nas.
Na reh nadal jeździmy jest poprawa ale jeszcze nie do końca, i głównym powodem do zmartwień jest to że młody mimo poprawy z napięciem nie siada sam i nie wstaje a chodzić chce bo jak stoi to przebiera nogami.
29 mamy w przychodni neurologa zobaczymy co powie, a jak nie to idę do innego prywatnie.
Po za tym martwię się o szczepienie, bo B mało waży niespełna 9 kg i boję się żeby nic się nie stało i może przesunę trochę szczepienie, o ile można przesunąć nie wiecie?

A i mam jeszcze pytanie Pani ty podawałaś actiferol jak dawałaś rozpuszczałaś w płynie np z wodą.?

No to poleciałam pamiętniczkiem
postaram się nieco poczytać chociaż by wiedzieć o czym pisałyście, bo przerwałam czytanie na 69 stronie

Najlepsze życzenia dla wszystkich Jubilatów, wczorajszych i dzisiejszych rośnijcie zdrowo na pociechę rodzicom!!!
Stary 2014-04-22, 17:57   #2279
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Hej hej kobietki kochane
Wracam powoli święta się skończyły siostra jutro wyjeżdża i wszystko wraca do normalności. Nie pisałam ostatnio bo oprócz czasu około-świątecznego i siostry miałam jakąś deprechę ryczeć mi się chciało wściekła byłam na wszystko i wszystkich nawet na synka czasem się złościłam ale było mi bardzo ciężko już jest trochę lepiej mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej. A po za tym jeszcze powiększamy apartament, co by się w jednym pokoju nie gnieść robimy sypialnię także trochę się dzieje u nas.
Na reh nadal jeździmy jest poprawa ale jeszcze nie do końca, i głównym powodem do zmartwień jest to że młody mimo poprawy z napięciem nie siada sam i nie wstaje a chodzić chce bo jak stoi to przebiera nogami.
29 mamy w przychodni neurologa zobaczymy co powie, a jak nie to idę do innego prywatnie.
Po za tym martwię się o szczepienie, bo B mało waży niespełna 9 kg i boję się żeby nic się nie stało i może przesunę trochę szczepienie, o ile można przesunąć nie wiecie?

A i mam jeszcze pytanie Pani ty podawałaś actiferol jak dawałaś rozpuszczałaś w płynie np z wodą.?

No to poleciałam pamiętniczkiem
postaram się nieco poczytać chociaż by wiedzieć o czym pisałyście, bo przerwałam czytanie na 69 stronie

Najlepsze życzenia dla wszystkich Jubilatów, wczorajszych i dzisiejszych rośnijcie zdrowo na pociechę rodzicom!!!
u mnie A. tez wazy 9kg, a cos moze sie stac przy takiej wadze? moja jest z 9 kwietnia i jeszcze nie bylam na szczepieniu...
Stary 2014-04-22, 18:08   #2280
achna79
Rozeznanie

Cytat:

Ja się śmieję, a mam tyle samo lat co Ty

Cytat:
:

po skonczonym jedzeniu - mama sie pyta - czy mi smakowalo'odp ze - tak smaczne bylo
a ona - TO DOBRZE, BO JUTRO TO SAMO Z RYZEM :hahaha.

no co ty ... ja obstawiam za 5 ... wszak jeszcze siostrę dla T musza ''zrobic'' hihi.
Fajna mamaaa, obiadki gotuje

A co do drugiego to

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Oj, Kalinka kocha żłobek i to jest fajne. Igor płakał przez tydzień co rano, że nie ma nas, jak on się budzi (bo z Kalinką wychodzimy 6:30 z domu). Ale teraz ogólnie fajnie maluchy funkcjonują. Niestety zapalenie spojówek męczyło nas i dalej nieco męczy w różnej formie. Do tego w Święta dzieci pochorowały się, ale jakoś dziwnie - poszły do przedszkola/żłobka, bo został im katar, a zapowiadało się dużo gorzej - wróciliśmy po 1 dniu Świąt od dziadków z Koszalina nawet. Ale nie powiem, ciężej mi jest - sporo rzeczy robię, jak moje Skarby zasną... nawet zaliczyłam mycie podłogi o 23... Myślę, że jeszcze troszkę i będzie lepiej - unormujemy się wszyscy.

No to super, że pomalutku się wszystko dobrze układa

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
ja za 30zł chciałam kubeczek i taki komplet miseczka+wideczyk+łyzeczk a

Mała jakby lepiej.. Nie ma apetytu pije wode i mleko tylko dzis.. i przez sen w dodatku. no i pare lyzeczek marchwianki, biedna chudzinka znowu mi schudnie
Dzięki, ale to juz dostałam kiedyś na prezent. No nic, zrobię dzisiaj wieczorem burzę mózgów i coóś wymyślę

Cytat:
Baaa nawet ost "znajoma"
Co za wredne babsko
Ja też tyje..... 10 kg w ciągu roku do przodu. Ehh. Muszę się wziąć za siebie. Ale jak, jak w koło tyle słodkości
I to mówi ta, co miała w ciąży cukrzycę

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości