|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Cytat:
teraz jestesmy od pazdziernika 2012 malzenstwem, znamy sie od stycznia 2011. niestety tylko cywilny, koscielny wisi w powietrzu..mała jak narazie śpi biedactwo
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna mój brat co dwa tygodnie robi po 1000 km w jedną stronę bo przykładowo w niedzielę jadą do monachium i za półtora tygodnai wracają, nie raz między czasie przemieszczają się aachen hamburg, jakies tam inne miejscowości a jeszcze po drodze do księgowej do berlina do mieszkania zobaczyć i tak kręcą te km więc samochód też wysiada.
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
na szczescie przypadek,bo sam by sobie wymierzyl kare, musi teraz wziac 4 godziny urlopu ![]() rocznik 75, przyszly rok 40 na karku OMG
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przy tylu kilometrach to tez co chwile musza robic przeglady.. ujjj.. sporo sie najezdzi
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna tak ja już robiłam wiele z moją buzią bo w pewnym okresie mi się strasznie posuła i robiłam mikfor, dermabrazje, kwasy itp. i nic nie działało ja mam specyficzną skórę i np. tak po takim zabiegu gdzie każdej kobiecie cały naskórek z twarzy się złuszczał mi po 3 takich zabiegach w jednym miejscu się troszkę skóra przesuszyła aż w całym instytucie babki nie mogły uwieżyć i ta właścicielka mi powiedziała że one mi nic nie będą robić bo szkoda mojej kasy bo i tak nic na mnie nie działa a ja się bałam iśc do tego dermatloga bo wcześniej żadnego dobrego nie spotkałam i w końcu stawierdziałm że gorzej już być zmoją buzią nie może więc nic złego mi nie zrobi po 2 miesiącach skórę miałam jak niemowlak i raz w miesiącu chodziłam do niego na taki zabieg połączenie, mikro kawitacji oczyszczania i coś tam jeszcze i było ekstra żadnych rozszerzonych porów pryszczy pryszczyków zaskórników no nic gładiutka bez żadnych niedoskonałości żadnych pudrów, fluidów nic nie potrzebowałam miałam dwa kremy i to wsio no ale ciąża i karmienie zmieniło znowu moją twarz w pole bitwy.
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Amelie tak co 8 godzinę podajesz dawkę nurofenu i dawkę paracetamolu później po 4 godzinach dajesz nurofen i po kolejnych 4 czyli dawkę nurofenu i paracetamolu czyli wychodzi 8 jeśli ma nadal taką wysoką gorączkę ja jeszcze dawałam paracetamol w czopku co by odciążyć małej żołądek. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- ja tu gadu gadu a pranie wyprane czekam aż dziecko wstanie i na spacer idziemy |
|
|
|
#2257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego chłopa już nie komentuję, bo już jestem po dwóch kawach ![]() Cytat:
daleko jak T. będzie mieć 40 lat, ja będę mieć 75... i będę matką-wariatką, strażniczką chusteczek???? aaaa!!! ![]() ![]() ... u mnie to samo. choć w trzecim trymestrze było OK... mam twarz jak nastolatka się na kawitację wybieram, mikro bym nie robiła w taką pogodę...
|
|
|
#2258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milego spaceru ![]() Cytat:
a co do mikrodermabrazji, to moze wysokie filtry? choc na pewno przy podraznionej skorze moezbyc to meczace.
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Pani jakiś spf 50 na buźkę nałożę i będzie git w południe nie będę wychodzić, jak robiłam tą kurację u dermat. to też od kwietnia do końca mają a nawet początku czerwca 50 przez całe lato i nic się nie działo więc się nie boję mikro
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Moją buzię jest bardzo trudno czymkolwiek podrażnić ja mam taką skórę na twarzy że
|
|
|
|
#2260 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuniu, Wojtusiu i Marcelku -życzę Wam dużo radości w kolejnym roku, samych sympatycznych ludzi dookoła, uśmiechu, słonka i spełnionych pierwszych marzeń i buntu dwulatka, którego mama nie zauwazy nawet. 100 LAT SŁOŃCA NASZE!
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle zdziwiłaś mnie tym wiekiem TŻta. Kojarzyłam że poznaliście się na wymianie studenckiej Ty tak wcześnie zaczęłaś czy on tak późno? czy wykładowca zbałamucił studentkę? ![]() :brzyda l:Lunka? Nestelle? aa, Małpka, miałaś czkawkę w sobotę? Piekłam (czyt. psułam) babkę i cały czas o Tobie myślałam (że: "ale wstyd")
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-22 o 12:50 |
|
|
|
|
#2262 | |||
|
Zakorzenienie
|
A, rosnie mi skarżypyta
M. zjadl ryz, zdjelam go z krzeselka i zostawilam w kuchni, przybiegl pies, ja wyszlam do drugiego pokoju, a M. przybiegl do mnie i pokazuje paluszkiem na kuchnie i mnie prowadzi i pokazuje na psa (ktory to wlasnie dobral sie do resztek ryzu ).. komicznie to wygladalo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
on tak dlugo studiowal ja skonczylam normalnie o czasie, on pare lat pozniej, ale tez zaczal pozniej - a studiowal jezeli dobrze paietam chyba 8 lat ![]() i co, wyszla ta babka czy nie wyszla?
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
cudne
mądraliński babkę ucieraną robiłam mikserem, więc średnio ale suma składników jadalnych jest jadalna ![]() Megi, co u Was? jak dzieci w kontekście mamy w pracy?
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wlasnorecznie zrobiona a ty panika kiedy do pracy, za rok czy dwa? zdecydowalas sie juz?
|
|
#2265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale czasami se lze uronie w pokoju Cytat:
.Cytat:
- ogolnie tez przed ciaza nie moglam narzekac na moja skora, a teraz CO RUSZ jakies krostki mi wychodza .i pytanie do znawczyn tematu - szukam podkaldu do skory mieszanej z przwdaga tlustej :P ktory mi nie bedzie splywal z twarzy po 8h w pracy gdzie mam okolo 40 stopni ![]() dziekuje za uwage i czekam z niecierpliwoscia na odp. akcja dnia - mama podala obiad ziemniaki gulasz i ogorka kiszkonego - mina Milusia jak polizal bezcenna ![]() po skonczonym jedzeniu - mama sie pyta - czy mi smakowalo'odp ze - tak smaczne bylo a ona - TO DOBRZE, BO JUTRO TO SAMO Z RYZEM :hahaha. za 45 min wychodze do pracy .---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- no co ty ... ja obstawiam za 5 ... wszak jeszcze siostrę dla T musza ''zrobic'' hihi. |
||||
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, Kalinka kocha żłobek i to jest fajne. Igor płakał przez tydzień co rano, że nie ma nas, jak on się budzi (bo z Kalinką wychodzimy 6:30 z domu). Ale teraz ogólnie fajnie maluchy funkcjonują. Niestety zapalenie spojówek męczyło nas i dalej nieco męczy w różnej formie. Do tego w Święta dzieci pochorowały się, ale jakoś dziwnie - poszły do przedszkola/żłobka, bo został im katar, a zapowiadało się dużo gorzej - wróciliśmy po 1 dniu Świąt od dziadków z Koszalina nawet. Ale nie powiem, ciężej mi jest - sporo rzeczy robię, jak moje Skarby zasną... nawet zaliczyłam mycie podłogi o 23... Myślę, że jeszcze troszkę i będzie lepiej - unormujemy się wszyscy.
|
#2267 |
|
Zadomowienie
|
Wprowadzam metodę samodzielnego zasypiania w łóżeczku. Od 7 rano dopiero o 13.50 padł. Mam dość. Nie dam rady trzymać go na rękach ale po dzisiejszym dniu mam dość. Jakieś złote rady ???
|
|
|
|
#2268 |
|
Rozeznanie
|
Ja tylko tak na szybko. Póniej Was nadrobię. Co by się przydało dziecku na prezent w granicach 30 złotych? Co chwilę ktoś mnie pyta co bym chciała, a ja nie wiem
Nie mam pomysłu co by jakiegoś fajnego się M. przydało. Pieluch i chustek nie chce bo to raczej dla mnie prezent nie dla Mikołaja. Macie jakieś fajne pomysły? Książki z arosa odpadają bo raczej do soboty nie przyjdą
|
#2269 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
EWA - ja ost czytaj z miesiac temu tez to mialam - ale moj chodzi spac z pusta butelka
wypija u mnie na rekach lekko zaspanego klade do lozka ( trwa to okolo 5-10minut ) i tak sobie spi, czasami sie przebudzi to pociagnie z butli ;-) - dopiero bedzie ryk jak bede go oduczala z butla spania/zasypiania - ehh. Ale na razie nie narzekam. Ogolnie SZOK pogoda ze 20stopni bankowo jest - czekam na busa paczam a tam laska a'la Azja pcha wozek z blizniakami - dzieci poubierane w polarowe bluzy i spodnie o Kombinezonu :-/ a oba sama kroyki rekawe ALE MIALA GUMIAKI. Na nogach hahaha. Kopa w D....e chce - bo najchetniej bym sie wrocila do domu - eh a tu znowu na ok 1 w nocy bede - ale jutro mam na 14 i juz zamowilam wizyte w salonie ANNA ( czytaj u mojej mamy ) na regulacje brwi - bo krzaki mam takie ze wstyd sie gdzie kolwiek pokazac Kocham Cie Emilianku |
|
|
|
#2270 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak ważyłam 20kg wiecej niz teraz przed ciaza to tez kazdy mi w "lekki sposob" dawal do zrozumienia ze wygladam "za dobrze", teraz jak mi zeszlo po ciazy to wszyscy" dzieciaku jedz boś chuda!" a wygladam normalnie 57kg/162cm, wiec ludziom nigdy nie dogodzisz, glowa do gory---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mała jakby lepiej.. Nie ma apetytu pije wode i mleko tylko dzis.. i przez sen w dodatku. no i pare lyzeczek marchwianki, biedna chudzinka znowu mi schudnie
Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-04-22 o 14:41 |
|||
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
AMELIA - ja tam sie zbytnio nie przejmuje - po prostu ciut mi smutno bo ciagle ten sam temat - wraxa jak bumerang.
Baaa nawet ost "znajoma" Mi fote na fb skomentowala - co CO TO ZA DODATKOWE KG u mnie widzi, ze lato za pasem trza sie wziasc za siebie. --> to jej odpisalam ze poki dam rade dobiec to tarmwaju to problemu nie widze ![]() Ale w sumie fakt moze powinnam schudnac - az sie dzis zwazylam ale 100 jeszcze nie mam haha. Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#2272 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
w imieniu Ewuni dziękuję pięknie za wszystkie życzenia!! kochane jesteście! niestety nie mam na razie czasu aby popisać z Wami; są u mnie rodzice, wspólnie spędzamy czas odezwę się wkrótce! ode mnie i Ewy- wszystkiego najlepszego dla Wojtusia i Kacperka oraz dla dzisiejszego solenizanta Tomusia sto lat maluszki !!! |
|
|
|
#2273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napisalam do Cb na gg, uzywasz?
|
|
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że ktoś ma popsuty termostat to nie znaczy, że wszyscy tak mają![]() Cudowna dziś pogoda Aaaaa wybiera się któraś jutro do rossmana na tą mega promocję? ![]() Nie mogę się nadziwić jaki mój syn zrobił się kontaktowy. Pytam go np. czy chce pić, a on kiwa głową i mówi 'yhy'
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas A. w dzień nadal zasypia w wózku i nie wiem jak to zmienić
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2278 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej kobietki kochane
![]() Wracam powoli święta się skończyły siostra jutro wyjeżdża i wszystko wraca do normalności. Nie pisałam ostatnio bo oprócz czasu około-świątecznego i siostry miałam jakąś deprechę także trochę się dzieje u nas. Na reh nadal jeździmy jest poprawa ale jeszcze nie do końca, i głównym powodem do zmartwień jest to że młody mimo poprawy z napięciem nie siada sam i nie wstaje a chodzić chce bo jak stoi to przebiera nogami. 29 mamy w przychodni neurologa zobaczymy co powie, a jak nie to idę do innego prywatnie. Po za tym martwię się o szczepienie, bo B mało waży niespełna 9 kg i boję się żeby nic się nie stało i może przesunę trochę szczepienie, o ile można przesunąć nie wiecie? A i mam jeszcze pytanie Pani ty podawałaś actiferol jak dawałaś rozpuszczałaś w płynie np z wodą.? No to poleciałam pamiętniczkiem postaram się nieco poczytać chociaż by wiedzieć o czym pisałyście, bo przerwałam czytanie na 69 stronie ![]() ![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich Jubilatów, wczorajszych i dzisiejszych rośnijcie zdrowo na pociechę rodzicom!!! |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się śmieję, a mam tyle samo lat co Ty ![]() Cytat:
A co do drugiego to Cytat:
No to super, że pomalutku się wszystko dobrze układa Cytat:
![]() Cytat:
Ja też tyje..... 10 kg w ciągu roku do przodu. Ehh. Muszę się wziąć za siebie. Ale jak, jak w koło tyle słodkości ![]() I to mówi ta, co miała w ciąży cukrzycę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Mam nadzieję, że małej szybko się polepszy, ale może lepiej pojedź z nią do lekarza?
teraz jestesmy od pazdziernika 2012 malzenstwem, znamy sie od stycznia 2011. niestety tylko cywilny, koscielny wisi w powietrzu..

na szczescie przypadek,bo sam by sobie wymierzyl kare, musi teraz wziac 4 godziny urlopu 
OMG 

.
.